Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 10:47:31
|
|
|
|
Adelle
|
Kdaj se mora pit krvomocnica? Pila sm jo v prvem postopku sam sem pozabila ali se jo med menstro al kako ze? Jah, na klinicnem pa itak dokler jih dobis na telefonu lahk crknes.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 11:49:07
|
|
|
|
Anem
|
evo sm kr kopirala kako se jo pije... jst jo še nisem probala, ker nisem nikoli imela teh težav, no vsaj neki a ne - Na embalaži piše da daš 2 žlički v 3 dc vode( jaz delam žlico na 2 dc) pokriješ, pustiš 5 min mirovat. - Piješ mlačen; ne vroč čaj, po požirkih..čez cel dan/ko ti pač zapaše/ 2dcl na dan je norma - pij ga od konca m, končaj s pitjem, kak dan preden je ne pričakuješ.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 12:12:15
|
|
|
|
Arual
|
Hey. Danes sem dobila pošto iz ukc. Piše da začetek priprav načrtujejo v decembru. Naslednji teden imama pogovor v pisarni. A lahko katera pove malo več o tem kako poteka ta pogovor .
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 13:21:24
|
|
|
|
1aneja1
|
Evo, transfer je za mano. Od 14 celic se jih je oplodilo 7, 2 blastocisti, ostale se pa niso dost razvile. Vstavili so mi obe blastocisti, čeprav sem stara 29 let. Nisem pa čist dobro razumela, če zato, ker ni nič za zamrznit ali ker sta tudi obe blastocisti še malo na meji... Ob misli na še eno punkcijo sploh nism nč razmišljala, ampak kr takoj za, da dajo not obe. (Zdej je sicer prišlo za mano pa me je mal frka, da res dvojčkov ne dobim... ampak bom preživela. Rajši dva, kot nobenga). Arual, oprosti, ne vem kak pogovor imaš v mislih?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 19:36:33
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
jz sm navijac, februarja greva v drugi poizkus
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 20:01:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Adelle Kdaj se mora pit krvomocnica? Pila sm jo v prvem postopku sam sem pozabila ali se jo med menstro al kako ze? Jah, na klinicnem pa itak dokler jih dobis na telefonu lahk crknes. v postopkih se krvomočnica pije od konca M pa do punkcije oz. glede na to, da ti v postopkih spremljajo rast sluznice (endometrija), se pije krvomočnica nekje do debeline endometrija 11, potem se neha, ker se endometrij še naprej debeli. Če pa je endometrij predebel se zarodek ne more ugnezditi. Upoštevajte ta nasvet in ne delat kar nekaj na pamet, ker če imate predebel endometrij je to zelo nevarno.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 20:10:33
|
|
|
|
*storm*
|
AsevedaDaBo, sem šla zdajle prav prečekirat forum, če si se kaj oglasila.... si delala test, ali si že dobila ?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 20:17:34
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
krvnga...
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 20:34:47
|
|
|
|
JedKa
|
AsevedaDaBo in *storm* jaz sem pa ful navijala za vaju sem upala da bosta vidve malo dvignili uspešnost v zadnjem mesecu... Ampak enkrat nam bo vsem uspelo, res!!! Bomo januarja, februarja spet jamrale druga drugi do takrat smo pa navijačice
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 20:59:39
|
|
|
|
*storm*
|
jedka, hvala. Ja očitno bomo res januarja in februarja spet ena drugo bodrile ma takrat bo gotovo uspelo. Jedka, ti si v lj? Imaš kakšnega zamrznjenčka? AsevedaDaBo, tako mi je žal... vem kako se počutiš....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 21:10:04
|
|
|
|
Mančula
|
Zal mi je za vse, ki vam ni uspelo Jaz se vedno upam, da ,meni bo Asevedada bo pa storm kater postopek sta pa imele? Drzim pesti za vse ki cakate, da bo uspesno.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.11.2014 23:09:19
|
|
|
|
Adelle
|
Anonimna, zdej si me zmedla... endometrij se po M tanjsa kokr jst vem, ne debeli Pa caj krvomocnice naj bi pomagal stanjsat sluznico? Ti si cist obratno napisala... Jst bom pa verjetno mela operacijo enkrat zacetek februarja, torej v postopek sele marca lahko. Uh...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 7:39:58
|
|
|
|
Aleda
|
Adelle v normalnem ciklusu brez zdravil se po M začne endometrij debelit, da se pripravi na vgnezditev zarodka. Čaj krvomočnice naj bi pomagal odebelit sluznico. Če pa imaš v postopku recimo suprefact, takrat ti pa to zdravilo stanjša sluznico, vse da na off potem pa spet zaženejo z drugimi zdravili da začnejo jajčniki delat, sluznica debelit (menopur, puregon...), folikli rastejo
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 7:52:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Adelle Anonimna, zdej si me zmedla... endometrij se po M tanjsa kokr jst vem, ne debeli Pa caj krvomocnice naj bi pomagal stanjsat sluznico? Ti si cist obratno napisala... Jst bom pa verjetno mela operacijo enkrat zacetek februarja, torej v postopek sele marca lahko. Uh... si malo pomešala, endometrij se stanjša res z M, vendar se takoj z novim ciklusem začne debeliti. Najbolj optimalen endometrij za vgnezditev, je v času ovulacije debel, od 8_12 mm. Verjemi tako je, kot sem ti napisala zgoraj, ne govorim na pamet. Za sabo imam šest postopkov in trenutno sem noseča z našim tretjim članom, doma pa imam že dvojčici. Da sem prišla to takšnega rezultata, je bilo potrebno kar nekaj raziskovanja in kombiniranja prave kombinacije zdravil zame. Vsem, ki še trepetate pa želim veliko sreče
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 8:32:24
|
|
|
|
Corse
|
Asevedadabo , žal mi je, da ti ni uspelo, sam se spomnila nate čist vsak dan in držala pesti..... ja ni kej, v ponovne borbe bo treba, pa sej tebi optimizma ne manjka , bom navijala za vse vas v januarju, sama se pa še odločam....imam samo še en postopek, mogoče ga bom koristila, če bom, se bomo "spravljale pokonci " v januarju
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 9:45:18
|
|
|
|
Anem
|
Tudi jaz nimam kaj preveč lepih novic... Namreč spet so mi podaljšali Suprefakt, naj se ne bi bilo vse pripravljeno spodaj . Če bo naslednji teden isto, bomo prekinili postopek in naslednji postopek bo kratek. Ahhhhh mesa se mi, da ne govorim o tem kolk mi je slabo od Suprefakta. Skos sapo lovim... groza... Adele zdej te pa čist stekam...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 9:47:48
|
|
|
|
Adelle
|
Zdej sm pa sploh zmedena...ce je to tko pol jst ne rabim pit caj krvomocnice ker se meni sluznica sploh ni stanjsala kokr bi se mogla... sej vem da morim sam zdej mi nc ni jasn
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 12:55:16
|
|
|
|
1aneja1
|
Katere ste zdaj tu, ki še čakate krvnega? Nušika, Mančula, še katera? Jaz ga imam 25., nisem še niti blizu. Se pa po 2 tednih končno spet malo bolj normalno počutim, prav paše :) Corse, kako je sploh s temi postopki, 6 zastonj, potem pa samoplačniško?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 13:01:29
|
|
|
|
Adelle
|
Anem, ti si tud na gklj? Mas prvic zdej suprefact? Jst sm ga prvic mela in nism tega pricakovala.... na diphereline sm cist super reagirala (vsaj mislim no, kokr je dr. Res znal povedat). Drzim pesti!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 13:42:16
|
|
|
|
Nušika81
|
Storm in AsevedaDaBo, zelo mi je žal za vaju. Ne smem niti pomislit kako hudo vama je . Aneja, mislim, da nas res ni več veliko tistih, ki čakamo na rezulate. Tako kot si napisala: Mančula 17.11 Nušika 20.11 Aneja 25.11 Še katera?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 14:37:26
|
|
|
|
Anonimen
|
A se lahko katera javi, kjer je problem slaba morfologija?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 17:16:58
|
|
|
|
Stars619
|
Ejejejej, strom in Sevedadabo, pa tako sem navijala za vaju... Jah, nič...glavo pokonci, malo se je treba zjokat, potem pa je bolje. No, in da ne bom januarja sama, bomo skupaj v boju in se ponovno trudile, da nam uspe... Jaz še nisem dobila pošte, tako da ne vem, kdaj bo šlo naprej... Anonimen, žal nimam izkušenj glede slabe morfologije...pri nas je bilo vse bp. Kaj pa je narobe?? Držite se tiste, ki pridno grejete...navijam!!!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 18:03:30
|
|
|
|
Aleda
|
Adelle-ne ne smeš pit krvomočnice me suprefactom. A ti si ga pila?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 18:37:24
|
|
|
|
Toppssy
|
Ojla, tudi jaz se vamspet pridružujem v novem boju. Sem imela dva IVF postopka, kratek protokol in drugi je uspel, tako, da imava doma fantka starega pravkar eno leto. Ker sem tudi pridelala enega pingota, sva se odločila, da ga gremo pogreti. Zdaj mi bodo ovulacijo spremljali po naravni poti brez dodatkov, tako, da čakam naslednjo menstro, ki bo konec mesec, nato pa vklopim grelnike Bi vas pa vprašala, ker se spomnim, da sem si morala v nožnico dajati neke kuglice 3x na dan po dve ... če veste ime, ker si ga nisem zapisala. V prvem postopku naj bi imela SS v 10 ker jih nisem več jemala po postopku. Vsem ki pa zdaj grejete pikice in čakate na rezultate in tistim, ki čakate na nove postopke pa želim, da se vam uresničijo sanje !!! Se splača potrpeti
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 11.11.2014 18:38:48
|
|
|
|
Corse
|
1aneja1 za prvega otročička imaš prek zav. kritih 6 postopkov, za drugega otročka pa 4. Nama je prva punčka uspela naravno, čist brez problemov, potem sem imela nekaj SS in 2x izvenmaternično in ostala brez obeh jajcevodov.....zato sem šla na UO in pripadali so mi 4 postopki, od tega sem bila enkrat noseča z dvojčki, eden se je poslovil zelo zgodaj, drugi - punčka, pa po morfologiji, ker je bilo z njo vse narobe, drugi poskus je bil spontan z mojo celico, se celica ni hotla delit in zadnji, tretji je bil žal neuspešen, je prišla menstra. Zdej se pa še odločam ali bom šla še 4. v postopek. To je ultra stresno zame, ker mi odpre vse stare rane... , pa še stara sem ma bomo vidli, sicer sem pa jaz ultra zašuštran primer, tako da neč bat, neč gledat na druge, vam bo uspelo, enkrat mora! Stiskam pesti za vse vas in vam kmalu želim veliko neprespanih noči !
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?