|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pričakujemo oktobra 2014
8.10.2014 17:19:57   
sončnica24

IZVIRNO SPOROČILO: Tikie

sončnica24 a ti ne pričakuješ šele 20.10.?Po seznamčku gledam...pa boš test delala že v pon?Misliš,da bo kaj pokazalo?Ker zdaj si verjetno šele ene 2 dni po o?

Jaz sem rekla ja da nebom testdelala prej kot 20, ker sem pred kratkim odstarnila mireno in se še mi trenutno niti ne sanja na koliko dni lahko pričakujem user posted image , ker najprej je bila na 24 dni, zdaj je 24 dni že minilo pa ni še nič, ko sem imela vstavljeno mireno sem imela krvavitve na 30-31 dni, pred mireno sem imela cikle dolge tudi 35 dni - tako da si nisem htela delati prehitro nekih upov in sem mislila da bom prvi test delal 20 ampak zdaj če je do petka ne bo bom ziher prej delala test ker ne verjamem da bom zdržala do 20 razen če pride user posted image ker preveč pridna nisma bila ker je bil moj bolan ampak upanje umre zadnje.

(odgovor članu Tikie)
Neposredna povezava do sporočila: 226
8.10.2014 17:41:55   
Tikie
Shana86 nimava kej.Letnik 86 je topuser posted image haha ampak res.Zdele cela naspidirana tuki,pol se pa tečka vljie in sm cela pobita,se smislm sama seb itd.Si oblubm,da ne bom tolk foruma čekirala,pol se pa po kšnem tednu poberem in grem dalje.Mah...pa sej smo bolj ali manj vse iste.Dokler se tkole pobiramo in podpiramo je še dobruser posted image

(odgovor članu karinna)
Neposredna povezava do sporočila: 227
8.10.2014 17:44:26   
Tikie
soncnica24 navijam in drzim pesti zate,da bo upanje zraslo v user posted image user posted image .Če same sebe oropamo upanja,ostanemo brez vsega.Tko,da...jaz upam zase in za vse vas.

(odgovor članu Tikie)
Neposredna povezava do sporočila: 228
8.10.2014 17:55:33   
niinii
Pr men bi morala vceri al pa danes slonckat, k mam jutri kao predvideno ovulacijo, ampak vceri sva s tamalo.okol dohtarkev letala, danes pa sem jaz vec kot pol dneva bruhala, tko da niti nimam moci.
Stara sem pa 32.

(odgovor članu Tikie)
Neposredna povezava do sporočila: 229
8.10.2014 18:09:07   
kris26
Živijo!

Vidim, da smo kar večina kar s starostjo nekje tam-tam user posted image Jaz bom 30 novembra sem pa iz okolice NM. Na drugem otročku pa delamo od junija 2012, lani maja sem imela v 8 tednu SS.
tudi za prvega otročka smo se trudili od aprila 2008 zanosila- aprila 2010. user posted image maja2014 Čestitke za tvoj plusek naj raste in raste v user posted image user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 230
9.10.2014 6:33:11   
biba88
hej punce!!! kAR pridno čvekate user posted image ...men so se včeraj po koledarju zaželi plodni dnevi in zdej bo akcija na dva dni user posted image
aja stara sem 26 let sem iz okolice kamnika....

(odgovor članu kris26)
Neposredna povezava do sporočila: 231
9.10.2014 10:17:44   
maja2014
Zdravo, punce user posted image

kris26, hvala user posted image user posted image

Vsem želim lep dan, in držim pestke za vse... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 232
9.10.2014 10:26:49   
chocolatecake
Evo mene od ginekologa.

Pravi, da za zanositev ni ovir, da PCOS po njenih izkušnjah sploh ni ovira in da te ženske čisto normalno zanosijo.user posted image (Si želim, da bi si delile njen optimizem).
Edino kar sem dobila je napotnica partnerja za spermiogram, klomifen mi pa kao ne pripada dokler se ne ve, da je partner ploden. Če bo izvid vredu se bo še pri meni preverila prehodnost jajcevodov, šele potem lahko dobim kakšna zdravila.
Rekla je, da zakaj sem že prišla, da še ni minilo eno leto in da pol leta ni nič, ter, da misli, da bom drugo leto že mamica. Menstruacije pa še vsaj 10-14 dni nebo, tako, da je ovulacija že mimo.
Meni sicer tole ne gre skup kako bom drugo leto že mamica, če je bil prejšnji ciklus dolg 83 dni, ta bo spet očitno cca 65 -70 in če ovulacijski testi v mojem primeru niso zanesljivi in niti dneva ovulacije nemorem zadeti. user posted image
Malo mi ne gre tole skupaj, ker je Pušenjak rekel, da po naravni poti nimam prav velikih možnosti in da v mojem primeru ni kaj veliko za čakat, ker nebo nič boljše.
Si želim, da bi bila tudi jaz tako optimistična kot ona, pa žal nisem.
Malo sem tudi razočarana, da nisem dobila klomifena, ker se v mojem primeru že več let točno ve kje je problem in ne razumem zakaj se išče še druge probleme namesto ukrepa na primeru že znanega, ampak baje je taka praksa.

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 233
9.10.2014 10:32:53   
MauMow
Joj chocolatecake.... A bi mogoče šla po mnenje k drugemu G? Tole se mi zdi kot da te sploh ne jemlje resno... Seveda je PCO velik problem pri zanositvi, prav tako kot moja endometrioza (je pa res da ima nekaj žensk srečo in zanosijo BP). Pa mislim da bi ti vseeno pripadale kakšne tablete (ker skoraj sigurno je problem ravno v PCO). Tudi to ni ok da imaš cikle tako dolge. Jaz mislim da bi te mogli obravnavati malo bolj podrobno. Meni je moja ko sva začela rekla da če čez 1 leto ne bo naj pridem da mi da tablete (ker vemo da je v meni glavni problem). Šele potem če nebi šlo bi partnerja obravnavali.

Tudi moja prijateljica ma pač problem da recimo sploh nima M kake 3 mesece skupaj, ker niti ne proizvaja dovolj hormona. Tako so jo, ne glede na to da otrok ne bo imela še vsaj 5 let dali na takšno kontracepcijo, da ji ureja tudi cikle, da vsaj dobi sedaj M vsak mesec. In tudi povedali so ji ko bo hotela otroka, da če nebi mela M vsak mesec naj pride takoj da ji dajo klomifen, da vzpodbudijo delovanje.

< Sporočilo je popravil MauMow -- 9.10.2014 10:33:59 >

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 234
9.10.2014 11:27:29   
maja2014
chocolatecake, tudi jaz mislim, da bi bilo fajn, če bi šla še po eno mnenje. Ker si očitno za tvojo G samo še ena številka več. In to ni prav. Bi te morala drugače obravnavati. Pa tudi to, da M nimaš redno, že zaradi tega bi morala kaj narediti. Imaš že v mislih kakega G, h kateremu bi lahko šla?

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 235
9.10.2014 11:47:35   
sončnica24
chocolatecake tudi jaz ti priporočam da poiščeš drugo mnenje, ker če je že vse ostalo vredu pa niti približno ni ok da imaš tako dolge cikluse, od kod pa si če ni skribnost? Ker jaz imam full vredu ginekologinjo pa tudi ostale jo hvalijo (sem pa iz mb-ja)

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 236
9.10.2014 11:54:22   
Tara9
Se opravičujem, da kar takole skačem v temo, ampak spremljam vse, ki se trudite zanosit, tako da redno berem vaše čveke.

Ne morem mimo tega chocolatecake, da tudi jaz ne napišem svojega mnenja. Ful sem jezna, da nas nekateri G tako na hitro odpikajo, leta pa kar gredo naokrog. Sicer se strinjam, da se prej preveri prehodnost jajcevodov, ampak da bi čakala še pol leta se mi ne zdi ravno. Tudi sama sem imela čisto enake cikle, kot jih imaš ti. Pol leta sem čakala, ampak mi je bilo jasno, da tako ne bo šlo, tudi ovulacije dvomim da so redne, vsaj pri meni niso bile. G mi je takoj dala Klomifen, mojega pa poslala na spermiogram. Klomifen mi sicer ni pomagal, je bila Femara zame bolj primerna, sem zanosila 2x v treh mesecih, prvič neuspešno, zdaj sem pa 3 mesece noseča in upam, da speljemo do konca. Tako da razmisli o menjavi G, oziroma vztrajaj pri svojem. Srečno tebi in vsem ostalim borkam user posted image .

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 237
9.10.2014 11:55:30   
chocolatecake
Sem jo poizkušala prepričat za klomifen in ji razložit, da je imela sperma mojega bolj slabe možnosti, če jaz nisem imela ovulacij, pa je rekla, da ona to razume ampak so pravila taka, da je potrebno vedno preverit tudi partnerja. Enako mi je odgovoril dr. Pušenjak na forumu.
Kao, da se prepreči, da nebi brezveze jedla klomifena, če bi bil partner neploden. Omenila je celo, da ima kar 30% moških slab izvid spermiograma in da zato previdnost.

Mi je pa za razliko od nje dr. Pušenjak predlagal uz preiskavo rodil in hormonske preiskave. Ona me je pa samo z ultrazvokom na hitro pregledala, ker sem vztrajala, da me zanima kdaj točno bo menstruacija in zraven še povedala, da nimam nobenih nepravilnosti. Kakšnih hormonskih testov pa ni omenjala. Pa njemu se ne zdi potrebno čakat eno leto, ker že vemo, da ni vse OK, njej pa se zdi to smiselno.
Me ne moti nič drugega, kot ta lahkoten odnos, v smislu bo že, glede na to, da dr. Pušenjak ni tega mnenja in očitno vendarle ni tako nedolžno vse skupaj.
Me je malo s tira vrglo, ker sem res pričakovala klomifen, morda celo tablete za sprožitev user posted image , da me reši še enega dolgega ciklusa z dolgotrajnimi bolečinami in PMS-jem.
MauMow tudi jaz imam premalo hormona in tudi po več kot 3 mesecev nisem imela menstruacije, ampak nisem prenašala hormonske kontracepcije. Berem tudi, da so nekaterim tako, kot tvoji kolegici direktno dali klomifen, zato me mede čemu tako različne obravnave.
Sej v bistvu si želim, da ima moja G. prav in nama uspe brez zapletov in klomifena, ampak trenutno sem tako psihično na tleh zaradi tega v nedogled trajajočega PMS-ja, da nisem sposobna trezno razmišljat.
maja2014 čakam že en mesec, da se mi ulije user posted image , da grem lahko še k drugi ginekologinji, h kateri hodim na akupunkture po kakšen nasvet. Ampak ne smem na akupunkturo pred user posted image , zato čakam.

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 238
9.10.2014 11:59:09   
beba92
nič nebo s testekom, dans dobla nepričakovano user posted image s takimi krči, da sem morala prej iz službe user posted image , je pa danes 31. od zadnje M...
niti nisem sigurna a je to krivo da nisva dovolj user posted image user posted image
razočarana niti nisem, ker vem, da v prvem poskusu uspe le redkim, BO PA DRUGIČ BOLJŠE user posted image

čokoladka najdi si druge mnenje, ker tole res ni najbolj razumljivo....
lep dan vam želim, zdaj pa počivat da krči čimprej mminejo user posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 239
9.10.2014 12:04:04   
chocolatecake
Hvala sončnica24 in Tara9, takoj po menstruaciji bom prosila še za drugo mnenje ginekologinjo h kateri hodim na akupunkture, da slišim kaj misli o tem. Vem, da ni rednih ovulacij, oziroma, da hormoni nekaj norijo po svoje, kar so mi pokazali tudi testi ovulacije.
Sem še mlada in imam res še čas, ampak ne razumem zakaj naše zdravstvo deluje tako, da se čaka in dela preiskave, če se ve kaj je narobe in bi se lahko za začetek tukaj ukrepalo.
Priznam, da sem nestrpna, ampak mislim, da pri treh menstruacijah v skoraj 7 mesecih, sem pa tudi že lahko malo nestrpna in živčna.

Neposredna povezava do sporočila: 240
9.10.2014 12:08:14   
MauMow
chcolatecake super, kar pojdi po mnenje. Držim pesti da se tale M kmalu ulije, da lahko greš dalje

Neposredna povezava do sporočila: 241
9.10.2014 13:35:25   
ancy69
chocolatecake upam da se cimprej kaj premakne pri tebi...oz tvoji ginekologinji. Midva sva se za prvo nosecnost matrala dobro leto...sem to omenila ginekologinji mi je takoj dala napotnico....pa rekla je....bos videla, preden bos tam na vrsti bos ze noseca pri meni :) in res je bilo tako....datum sem mela cez cca pol leta in ko bi morala v lj je testek pokazal plusek. Sem se sprostila ocitno in rekla bodo ze pogruntali ce kaj ni ok.
Tko da pri tebi bi sploh lahko kaj ukrepala ce imas se tako neredne cikle in vse. Drzim pesti.

jaz pa imam jutri spet pregled...sedaj imam en teden dabroston...upam da bo jutri vse ok.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 242
9.10.2014 14:17:56   
Tikie
chocolatecakeuser posted image user posted image kar na bruhanje mi gre.Ne morem verjet.To je sicer res,da more njega dat najprej na spermiogram,sem ti tudi jaz že napisala,da bo tako...ampak zakaj za vraga čez pol leta šele?Pri PCO ni kaj za čakat.Pol leta so že čakalne dobe dolge...katastrofa.No,saj jaz jo imam čez slab mesec,me zanima,kaj bo meni rekla.Ker grem stavit,da bo podobna situacija kot pri tebi...mislm,da bova obe menjale g.Daj sporoči,če boš zvedela za koga,ki je res ok.Saj za njo vsi pravijo,da je sicer prijazna,ampak mlada in zelo neizkušena...

(odgovor članu ancy69)
Neposredna povezava do sporočila: 243
9.10.2014 15:10:50   
Marčevka2010
Chocholate tudi jaz se strinjam z ostalimi, pojdi h kakšnemu drugemu g. magari samoplačniško vsaj na en pregled ali celo k Pušenjaku. Da bi se vsaj prej kakšne preiskave naredile, ne pa čakat. Sploh, če imaš PCO. Ne vem zakaj ne da kaj za sprožit menstruacijo, kaj jo stane? Jaz se tudi kar ne dobim in mi je g. rekel po telefonu, da bo treba nekaj dat. Sem pa Mireno dala ven pred 2 meseci. Je pa res, da sem stara 36, ni veliko časa za kaj čakat. In me to tudi mori, ko bi vedela, da mi bo po odstranitvi telo štrajkalo bi jo dala ven že pred enim letom.
l
Po moje bi bilo za probat kakšno drugo zadevo, sem brala in si tudi naročila na iherb-u kapsule Vitex. To je navadna konopljika, saj enkrat mislim, da sem ti jo že omenila. Sploh pri PCO naj bi bila zelo uspešna, da so ovulacije in menstruacije pogostejše, so primeri kjer so zanosile ženske nad katerimi so g. obupali. Malo si preberi na netu. Ne vem ali se dobi pri nas, jaz sem jo kar iz tujine naročila. Itak bom prej do g. prišla kot bo paket prišel do mene in bom videla kaj je problem. Ampak za ureditev ciklusa jo bom jemala. Nimam kaj izgubit.

(odgovor članu Tikie)
Neposredna povezava do sporočila: 244
9.10.2014 16:05:31   
chocolatecake
Hvala punce user posted image . Zdaj nimam itak kaj drugega naredit, kot, da počakam na user posted image in vidm še kakšno bo mnenje druge ginekologinje.
Upam, da bo tačas moj že opravil spermiogram.
A katera mogoče ve kako dolgo se čaka na pregled in izvide?
Sej lahko, da ni ona kriva, da so taka pač pravila, sej vsi vemo kako zdravstvo "špara" na nas in posledično tudi zdravnikom zaveže roke, se pa tako, kot Marčevka sprašujem zakaj mi ni potem vsaj dala nekaj za sprožit user posted image .
Bom videla kaj bo rekla po izvidu in kako hitro bo šlo potem vse skupaj. Mislim, pa, da ni realno pričakovat, da se bo do novega leta kaj premaknilo.
Najprej dokler bo moj prišel do osebnega zdravnika, pa potem dokler bo na vrsti za spermiogram, pa dokler bodo izvidi, pa če bom spet čakala več kot 1 mesec, da pridem nazaj do ginekologinje, pa bomo že 2015.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 245
9.10.2014 16:18:47   
biba88
chocolatecake ful sem jezna na tvojo G...kr neki...sej ni važno kok si star da maš probleme...al kaj user posted image jooj...a mladi pa nimajo bolezni...grrrrrruser posted image user posted image
a ti hodiš na aKUPUNKTURO.. maš kontakt mogoče...ful bi šla user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 246
9.10.2014 18:35:41   
Anonimen
No, punce zdej pa dost! user posted image
Malo manj jamranja in mal več akcije. Brez akcije ni reakcije.
Chokolatecake če ti je pa taka panika, pa pejta samoplačniško na spermiogram, pa boš že čez 14dni vedela a je res samo v tebi problem. Upam, da ne boš presenečena, ker so moški zarad načina lajfa, vsevečkrat tudi lahko razlog.
Če je želja pri vama sploh že tako velika, vama ne bo nič odveč. Midva sva oba ok, vse preiskave narejene, hormonske, spermiogram, laporoskopija, M imam na 28 dni, ovulacije so, pa bo kmalu 2 leti od najine želje. Tudi en neuspeli umetni postopek. Zato mi je ful smešno ko vas berem in vam je cela panika. Pri nama je šlo že nešteto solz, denarja, kilometrov in vsega, pa sva še vedno pozitivna in optimistična. Pa sem že 30+.

(odgovor članu biba88)
  Neposredna povezava do sporočila: 247
9.10.2014 18:46:19   
_pika_
choolatecake: Menjaj G ali pa pojdi še po drugo mnenje (samoplačniško). Če so cikli tako dolgi, se predpiše Dabroston, saj to ni normalno in sploh ni nujno, da imaš ovulacijo. Klomifen praviloma predpišejo po spermiogramu in HSG, da ga ne jemlješ za brezveze, če je s katerim od vaju "kaj narobe".

Meni je pa danes popoldan noro slabo, pa vrti se mi in umiram od utrujenosti. Do testka pa še 3 dni. Še malo. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 248
9.10.2014 19:31:39   
Shana86

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No, punce zdej pa dost! user posted image
Malo manj jamranja in mal več akcije. Brez akcije ni reakcije.
Chokolatecake če ti je pa taka panika, pa pejta samoplačniško na spermiogram, pa boš že čez 14dni vedela a je res samo v tebi problem. Upam, da ne boš presenečena, ker so moški zarad načina lajfa, vsevečkrat tudi lahko razlog.
Če je želja pri vama sploh že tako velika, vama ne bo nič odveč. Midva sva oba ok, vse preiskave narejene, hormonske, spermiogram, laporoskopija, M imam na 28 dni, ovulacije so, pa bo kmalu 2 leti od najine želje. Tudi en neuspeli umetni postopek. Zato mi je ful smešno ko vas berem in vam je cela panika. Pri nama je šlo že nešteto solz, denarja, kilometrov in vsega, pa sva še vedno pozitivna in optimistična. Pa sem že 30+.

Sori čokoladka, ampak se strinjam... Vse skupaj hočeš čisto prehitro. Če veš, da imaš pcos, moraš svojemu telesu dati dlje časa, da poskusi nekaj sam sproducirat. Za zdrav par se čaka eno leto... Na spermiogram gre pa tvoj že sedaj lahko, samo k osebnemu zdravniku mora po napotnico. To je popolnoma neinvazivna preiskava, brez kakršnih koli zapletov, medtem ko pri ženski (razen uz) vse preiskave in zdravila predstavljajo neko tveganje. Te pa drugače popoloma razumem, sem tudi dala svoje čez, pa sem vedno mislila, da sem zdrava, z rednimi cikli.
Uglavnem malo potrpljenja, pa ne preveč matrati svojega telesa, vse to še čaka... user posted image

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 249
9.10.2014 21:09:29   
biba88
chocolatecake jaz ze pa ne strinjam s predhodnicami..tukaj pri tebi čokolada ni samo to da nisi noseča...tudi tvoji cikli so čudni...naj mal svetuje G ne le pove tisto kar veš....pa kaj pol če si se prej začela zanimat za te stvari...jest tut mislim da zato plačujemo zdravstvo da nam v primeru zd težav naredijo kako preiskavo ne pa kr neki iz glave....mam veliko izkušenj kako se zdravniku ni dalo in je reku mal počakmo ne samo glede nosečnosti....user posted image user posted image user posted image

kdaj prsi postanejo polne pred ali po ovulaciji...izkušnje...mislim da sem O zamudila...al kaj.....mam napete prsi O testi pa negativni...mnenja..kar tko v tri krasneuser posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?