|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
16.8.2014 15:07:56   
Simona26
TinaM88 jaz grem tudi oktobra v šolo za starše, pa me je že po telefonu okregala da je to prepozno glede na PDP, ampak meni pač drugače ne znese in sem se vseeno prijavila...je pa res da bo hudo tistih nekaj ur tam sedeti...a katera ve kolko traja eno predavanje??
Jaz tudi odštevam do konca septembra, da dam odpoved...potem imam pa genau en mesec frej da doma vse pošlihtam...upam da me dete ne bo prehitelo user posted image

Veliko ji hodi na te samoplačniške UZ, brez zamere ampak meni je škoda denarja, ki ga tako z muko zaslužim. Že tako delam po 10-12h na dan...tudi nevem kdaj bi utegnila it ker nimam dneva frej user posted image
Eh sem že tako izmučena, da sem že napol v depresiji...spim tudi ne...pa mi G reče da mi bo napisala bolniško...mi nič ne pomaga ker delam preko študenta...user posted image

Pupe uživajte v podaljšanem vikendu user posted image

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 476
16.8.2014 20:51:34   
RH82
Meni je pri prijavi na šolo rekla, da so predavanja dolga med 90 in 120 minut. Pa da so 2-3x tedensko in trajajo 2-3 tedne, odvisno od urnika, ki pa ga dobiš na prvem predavanju. Meni se tudi zdi malo pozno oktobra it, če je rok v novembru. Jaz imam 4., pa se mi zdi, da bi me komot lahko bejbi prehitel. Samo če pa prej ni časa, pa tudi ne bi smel težit.
Sicer se tudi meni zdi veliko 50 eur za samoplačniški UZ, samo mi je hecno, ker me zdaj že 2 meseca (od morfologije) meri s šiviljskim metrom čez trebuh, kar mi nekako ne deluje ravno strokovno za oceno rasti. Vem, da so neke tabele in da razdalja približno odgovarja tednom (zdaj sem imela 27 cm, pa 28 tednov in še malo). Zato sva se tudi zmenila, da bova pri mojem G imela še ta UZ, kam drugam pa niti ne bi hodila. Mi je trapasto, da ti ga malo sili za plačat, ker bi lahko komot rekel, da je važno za oceno rasti. Poznam pa sodelavke in obe moji sestri, ki so imele več UZ, ena ga je imela vsakič, ko je prišla na pregled, vsaj par minut, da se je videl bejbi. Je očitno zelo odvisno od G. Se mi zdi pa prav, da se še takrat vidi, kako bejbi raste. A vam kaj večkrat pogleda na UZ?

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 477
17.8.2014 9:18:23   
savanah
Jaz grem v šolo za starše v septembru, no vsaj upam se še vedno nisem prijavila. No tako sem planiralauser posted image . Sicer bi verjetno lahko šla tudi oktobra ker imam rok 20.11. ampak vseeno. Bom vidla kam me vtaknejouser posted image

Meni moja G naredi UZ na vsakem pregledu. Ima v ordinaciji svoj UZ tako da je to pri njej že praksa. Sicer je bolj na hitro vse, ampak ga pa naredi in vidim malega vsak mesec. Če mi pa nebi delala UZjev bi pa tudi sama verjetno šla na samoplačniškega. Je pa drago ja...

Tudi jaz odštevam dneve do porodniške, čeprav mi v službi ni nič hudega. No se utrudim se večino časa na nogah, ampak se tolažim da če bom aktivna vsaj v službi bom lažje rodilauser posted image . Zaenkrat me še nič ne ovira.. sem pa opazila da me ob koncu dneva tako noge bolijo, predvsem podplati, me kar pečejo. Si razlagam da telo ni navajeno take teže nosituser posted image . Sem se pa včeraj prehladila. Sva šla z mojim na kavo pa je bilo zunaj tako mraz, da me je prezeblouser posted image . A katera ve za kakšno fajn zadevco za čimprej pozdravit tale prehlad?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 478
17.8.2014 19:32:03   
RH82
Savanah, za šolo po mojem ne bi smelo biti problem. Meni so v začetku avgusta, ko sem se prijavljala za september, rekli, da naj kar pridem čez 2 dni na prvo avgustovsko predavanje. V vsakem primeru bi te morali vzeti, ker verjetno toliko navala pa tudi ni. Kam pa misliš iti?
Uh, prehladi znajo biti zoprni. Po mojem je še najboljše malo počivati, pa piti kakšen C vitamin (sveže limonade). Pa počakati, da mine. Je pa malo zoprno vreme, ker temperature kar nihajo v obe smeri in se je včasih umetnost primerno obleči. Mi smo šli z družbo v petek na Lj grad na filmsko predstavo pod zvezdami (zvezd je bilo bolj malo, ker se je hitro naredila megla), pa sem bila jaz edina, ki je ni zeblo, ostali so bili prav premraženi. Mi je zadnje dni kar lepo toplo, bolj kot običajno. Si pa ne predstavljam, da bi bila zdaj vročina 30+, ker bi se mi mešalo.
Do porodniške pa jaz še nič ne odštevam, se mi zdi, da bo še prehitro minilo. Vem, da grem okrog 10. oktobra, pa imam še okrog 4 tedne dopusta za porabit. Verjetno ga bom pustila, ker se mi zdi, da ga lahko koristim drugo leto do konca decembra 2015 (mislim, da je to neka nova sprememba). Mi je malo mimo, da bi že s septembrom šla na dopust in se potem dolgočasila doma - verjetno bi vseeno hodila v službo malo delati. Imam pa namen še kak dan si kar tako vzeti prosto sredi tedna ali za kak podaljšan vikend, ker bo treba še kdaj kaj okrog letati.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 479
18.8.2014 17:56:51   
TinaM88
Ja žal jaz prej kakor oktobra ne morem v šolo za starše, ker imamo zdaj gnečo v službi.
Ne vem, zakaj bi bilo to prepozno. Rok imam 19.11. Šola se pa začne 06.10., kar mi odgovarja, ker bom koristila dopust pred porodniško.

Glede ultrazvoka, je G tudi meni rekla, da zdaj ne bom imela več nobenega. Ker zavarovalnica krije samo tri. Tako, da hodim samo na merjenje trebuščka.

savanah za prehlad, je najboljše, da si narediš vročo limonado in se za pol ure zadekaš v kovter, da fino prešvicaš in grejo bacili ven.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 480
20.8.2014 18:18:18   
Simona26
RH82 no ok 50eur spet ni toliko, vem pa da punce plačujejo tudi po 100+ eur, kar se mi pa res zdi veliko denarja user posted image in ja če imaš res samo tiste boge tri UZ je logično, da te grize kaj se dogaja z malim škratom user posted image

Joj jaz bom pomoje kar na teh predavanjih rodila user posted image že tako mi je čisto odveč, da moram jit, in že tako me časovno baše vse vkup, potem pa še ta udarec...skoraj cel mesec tam viset user posted image eh vsaj preveč daleč ni...valda bom priracala do tja in nazaj v pol ure user posted image

Jaz sem nazadnje ko sem imela un test za cuker in potem pregled, je samo preverila MV in poslušala srčka...je pa res da se nas je usulo tam nekje 10 direkt iz cukra na pregled, tako da je bila ornk gužva user posted image Nazadnje sem imela UZ na morfologiji v P, zdaj pa imam pregled 1.9. tako da upam da mi pokaže tole zverino v mojem trebuhu user posted image

TinaM88 meni je pomoje zatežila ker imam PDP 5.11. in je res malo riziko user posted image bo pa vsaj P še bližje, kot ponavadi user posted image

savanah upam, da je prehlad že kaj bolje, ker tudi jaz neki smrkam in me boli buča, tako da sklepam, da sem tudi nekje na polpoti do prehlada user posted image ma saj za to vreme ni nič čudnega da se prehladimo, ker kot je RH82 napisala, je res umetnost se oblečt za tole vreme, sploh pa če ti 3/4 stvari ni več prav user posted image in od obutve spraviš na noge samo še japanke user posted image

Meni trebuh vsak dan raste...prejšnji teden sem si merila obseg in je 125cm user posted image , nevem kaj bo še do konca, ker že zdaj rabim ornk vahtat kako se premikam in da se ne butnem lih ob vsak vogal user posted image

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 481
20.8.2014 18:57:09   
RH82
Simona26, tole butanje s trebuhi je meni ful smešno. Se mi je parkrat zgodilo, da sem oplazila kakšno steno ali vrata. Kot da ne znam oceniti, do kje segam spredaj. user posted image No, v bistvu ne znam ocenit. Sem navajena pogleda od spredaj, kjer si zgledam čisto normalno. Potem se pa pogledam kje od strani v kakšno šipo in me kar preseneti.

Glede šole je pa fino računat, da je lahko PDP +/- 2 tedna od datuma, pa je potem začetek oktobra malo pozen za tiste, ki smo v začetku novembra. Ampak če drugače ne gre, ti pa tudi ne morejo težiti. Midva greva skupaj septembra, ker ima moj takrat več časa kot oktobra, pa meni je enostavno, da grem koj po službi, ker delam 5 min stran. V oktobru se mi niti ne bi dalo hodit/vozit do porodnišnice.

Meni pa MV ni še nikoli meril. Predvidevam, da je ok, samo kolikor vem, naj bi to delal G vaginalno. Mi je pa malo hecno tole merjenje s šiviljskim metrom. Ko sem doma povedala, me je mama čudno gledala, da tega pa še v njenih časih niso počeli.

Joj, teli prehladi. Meni kar uspeva s temperaturnimi nihanji. Zjutraj grem na kolo s šalom okrog vratu in v jopici od trenerke, ki je vseeno debelejša in mi je prijetno toplo (čeprav bi mi pasalo, da me malo prepiha in ohladi). V službi pa večinoma kar v majici brez rokavov hodim okrog. Pa gledam, da nimam ravno golega pasu. Imam nekaj malo daljših majic, pa si jih naštelam okrog pasu, da je vse pokrito.

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 482
22.8.2014 13:54:54   
savanah
No moj prehlad je koncno mimo...no vsaj bolje je. Hvalabogu!! Sem poskusla z limono pa sem mislila da mi bo kislina zelodec razzrlauser posted image . Grozno
No sem pa poteem kar na sumecke preslauser posted image

A se katero hrbet matra? Jaz se zvecer se komaj premikam,skoraj ne morem vec vstat iz kavcauser posted image . Upam da je samo tako obdobje. Ponoci nic ne spim ker ne najdem polozaja,ce sem na desnem boku me zacne pect med lopaticam,ce sem na levem je mali tako aktiven in me samo brca..na hrbtu me pa krci grabijo v meca in se kriz boliuser posted image .pa saj bo minilo...

Meni je MV merila sedaj na zadnjem pregledu prvic.. je rekla da bova pogledali ker sem imela konizacijo,so mi ga malo odrezali. Pa je rekla da je dolg 4cm in zaprt,kar je super. Ja mi ga je pa merila z vaginalnim uz. So se pa zraven videle se nogice od malegauser posted image

Trebuha mi pa nic ne meriuser posted image ,tudi sama ga se nisem tako da pojma nimam kako raste,se mi pa zdi,da je ze nekaj casa isti..je tak bolj mali. Tako da se nimam tezav z butanjem ob steneuser posted image .saj ima se cas da zraste
Se vedno se nisem prijavila v solo...drug teden se bom,kar je zadnji cas. Me ze kar malo firbec matra kako bo,sigurno zanimivo.

Evo pa je se en teden okoli,kako gre hitro,se malo pa bomo crkljale male strucke

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 483
24.8.2014 9:44:05   
TinaM88
Pozdravljene punce! Spet se malo oglašam user posted image

Še vedno se nisem prijavila v šolo za starše. Pa ne da odlašam, ampak preprosto nimam časa. Ta teden si ga pa bom res morala vzet, da bo šel moj dragi lahko zraven k porodu. Že oba komaj čakava malo štručko.
Kam greste pa ve v šolo za starše? Midva greva v staro porodnišnico. Mogoče se s katero srečamo user posted image

Mene dragi slika vsak mesec kakšen je trebušček. In šele tako vidim, da je res konkretno zrastel. Ampak zaenkrat še ne ravnam vogalov. Hehe.

Spim v redu, drugih "problemov" pa zaenkrat nimam. Edino kar vsake tok časa malo težje diham. Tako, da se moram navaditi bolj počasi vse skupaj delati.
Za porodniško že veste kdaj greste?

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 484
24.8.2014 19:05:05   
RH82
TinaM88, jaz začnem s predavanji v šoli v porodnišnici že 1.9. Bom poročala, kako bo. Me malo moti, ker vem termin samo za prvo predavanje, potem pa naj bi tam zvedeli za naslednja. Problem je predvsem planiranje vseh ostalih obveznosti (služba od mojega, ker tudi nima še točnih terminov znanih, ogledovanje stanovanj, nakupovalni izlet v tujino...). Pač morava počakati še en teden, preden se organizirava s plani.
Za porodniško bom jaz urejala okrog 10., ko dobimo avgustovsko plačo. Porodniško pa začnem 8.10. (že, mi je čisto prehitro). Si bom pa vzela proste petke v septembru in enega v oktobru, pa verjetno še tista 2 dni pred 8.10. Imam še veliko dopusta, pa si ga mislim prestavit na drugo leto.
Sem imela pa ta teden čudne ''motnje'' - se mi grozno je čokolada. K sreči sta bila ta vikend 2 rojstna dneva (in 2 čokoladni tortiuser posted image ), pa sem prišla na svoj račun. Spim pa kar dobro, samo premalo. Vsake toliko moram ponoči lulat, pa zbujam se prezgodaj (za moj okus). Takole pa za vikend izkoristim prosto popoldne in malo odremam.
Uh, pa je mimo še en teden. Jaz v torek napolnem že 30 tednov. Gre kar hitro.
Savanah, tudi meni je včasih težko vsati s kavča. Sem opazila, če se po njem valjam predolgo, padem v nek položaj, ko sedim/ležim bolj globoko in mi je grozno težko vstati. Sem se navadila, da če grem sedet na kavč, da si podprem hrbet z veliko blazino. Tako sedim bolj pokonci, se težje zabubim v kavč in posledično lažje vstanem. Sem se pa tudi navadila, da ko visim na računalniku, se vsedem raje za mizo kot pa na kavč (kar je moja dolgoletna razvada).

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 485
25.8.2014 11:31:24   
darjaslanic89
tudi jaz sem nova nosečka za na seznam, vem da se pozno vpisujem ;), upam da me boste sprejele medse
19.11.,darjaslanic89, ok maribora, 25, 1user posted image , np 18.9.

(odgovor članu Malina_)
Neposredna povezava do sporočila: 486
26.8.2014 17:57:12   
RH82
Darja, dobrodošla. Se mi zdi, da v tej temi niti nimamo seznama, ker nas je bolj malo aktivnih.

Jaz sem danes napolnila 30 tednov in sem se odločila, da začnem tedne odštevati. Samo še 10! user posted image Ja, pa malo me počasi začne stiskati, ko pomislim, kaj me čaka (na dan D). Za zdaj skušam to odmisliti, gre pa zdaj res zares. Naslednji teden začnem s predavanji v šoli, čez 10 dni planirava obisk Ikee za nekaj stvari nakupit, do 15.9. bova šla nakupit stvari za dojenčka v DM (plenice, dudo in podobno), ker imam še bon za 15% popusta pri njih. Potem pa bo treba res narediti prostor za posteljico, da jo v oktobru preselimo. Pa zbrati oblačila, jih oprati, videti, če slučajno rabiva še kaj... Uh, seznam obveznosti raste... Bom imela pa v septembru krajše tedne (brez petkov) in bo mesec verjetno minil še hitreje.

(odgovor članu darjaslanic89)
Neposredna povezava do sporočila: 487
27.8.2014 10:01:06   
darjaslanic89
tudi jaz grem naslednji teden v solo na bodoce starse.se mi zdi da tudi sama ze odstevam tedne.danes sma ravno.v 28. tednu.
tudi mene se caka nakup stvari(duda,flaske in podobno).tako se ze veselim da bo koncno prisel dan D.da zagledam mojo malo princesko.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 488
27.8.2014 13:05:34   
savanah
Joj,ko vas takole berem se mi zdi da se res ze hitro blizamo...potem me pa kar malo panika zagrabi,ker se nic ni pripravljeno..no saj vse bo ampak cas tako hitro gre..ta mesec bom verjetno sla v solo(se vedno nisem klicalauser posted image ),urediti moram za porodnisko..upam da naslednji mesec mi uspe v ikeo...jooj se mi zdi da mi bo manjkalo casa..dragi mi se vedno ni nic prebelil vse stoji...jaz bi nama pa ze rada vse iz omar preselila v vecje..oh ja,pa stanovanje imam v razsulu...sem kar zivcna ko pridem domou iz sluzbe..pa se brez energije sem,ker ponoci slabo spim...

No mal sem pojamrala,nekam morem izlituser posted image drugace pa dragi poslusauser posted image .

(odgovor članu darjaslanic89)
Neposredna povezava do sporočila: 489
28.8.2014 7:35:44   
RH82
Savanah, samo brez panike. Meni se tudi nikamor ne mudi, čeprav nad mano visi toliko opravil, za katere moram zdaj v zadnjih mesecih poskrbeti. Se mi zdi, da bolj kot za pripravo na novega člana skrbim za svoje počutje in se ukvarjam s hobiji, ki jih bom kasneje morala postaviti na stranski tir za vsaj kratek čas. Ta teden sem sama doma in sem mislila, da bom kaj pospravila doma. Sem pa prišla kar do sklepa, da je v dvoje to lepše in čakam mojega, da se mi za vikend pridruži. user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 490
28.8.2014 16:14:20   
Simona26
Hellow pupike user posted image berem vas redno, a za pisanje žal nisem imela časa. Vsakič slabše sem se počutila, ker sem očitno preveč delala...zdaj pa imam! user posted image V nedeljo sem opazila rahlo krvavitev in cel dan sem imela močno ostro bolečino pod trebuhom, spodaj v trikotniku nad *, v ponedeljek sem klicala G, ki je pa še na dopustu, nadomestnega G pa itak ni bilo!! user posted image Kličem teto, ki je babica po poklicu in me napoti v P. V P je sledil CTG in pregled pri G. Krvavitve ni zaznala, je pa odredila strog počitek do naslednjega pregleda pri G (v ponedeljek) in bolniško. V torek zvečer sem povrh vsega tega fasala še vročino, ki je zjutraj izginila ampak kihanje in zamašen nos sta se pa naselila v mojem telesu...pa buča me boli, da bi kar kričala user posted image Klub počitku me še vedno špika ampak samo občasno...tudi biba je bolj na izi sem opazila, ampak dokler jo čutim ne bom panike delala user posted image

Jaz tudi nimam praktično nič pripravljenega...voz je doma ampak je treba vse te stvari oprat...cunje so v procesu priprave pri moji stari mami...posteljica je tudi še tam - daleč od tega da bi bila spucana in postavljena...da ne govorim o tem da še nisva uspela vse robe ki sva jo ˝odložila˝ v drugih prostorih, preselit v omaro in novo sobo...jaz pa zdaj nič nesmem...KATASTROFA!!! Upam, da mi v ponedeljek tole malo omili, ker drugače bo moje dete prišlo v napol pospravljeno hišo in bo nago in brez lastne postelje in brez vsega user posted image

Kako daleč ste s papirji pupe? Moj mene že priganja, čeprav nimam niti še unega potrdila od G o PDP-ju. Matr je neučakan user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 491
28.8.2014 18:47:39   
RH82
Uh, Simona26, upam, da si že boljše. Ni prijetno tako slabo počutje. Je pa res, da je treba tudi počivati, čeprav nas dobro počutje kdaj premami in smo lahko preveč aktivne.
Glede papirjev jih imam jaz samo shranjene na računalniku. Bom pa naslednji teden nesla obrazec v našo finančno službo, da mi ga izpolnejo za porodniško. Moram počakati do 10., da pride še avgustovska plača, da mi ni treba 2x hodit v Kr. Glede PDP-ja sem pa vprašala pri G, pa baje ni treba potrdila. Naj bi bila dovolj knjižica, kjer je datum in da to vidijo napisano. Tako mi je vsaj rekla sestra v ambulanti. Zato mislim kak dan prej nesti v računovodstvo, da preverim še z njihove strani in če bo treba, bom na pregledu 9. zatežila še za potrdilo od PDP. Nekako mi bolj paše imeti zraven potrdilo kot pa fotokopijo materinske. Potem moram pa samo še ugotoviti, kako priti v Kr na CSD. Bom morala prav poguglat naslov, se mi ne sanja, kje imajo prostore. user posted image
Sicer se pa počutim kar dobro, na trenutke sem bolj pri ta lenih, pa malo več zabušavam (namesto, da bi kaj pospravila), telovadba mi pa tudi paše. Sem v zadnji dneh dobila 3 komplimente, da izgledam ful dobro noseča. Očitno mi je nosečniški sij zrasel. user posted image Imam pa malo moteno nočno spanje, se večkrat zbudim, včasih samo za lulat, včasih kar tako. Potem se mi pa dogaja, da kakšno jutro vstanem še pred budilko in sem prva v službi, kdaj pa komaj še ujamem pravočasni prihod. Za domov je pa enako, kdaj komaj čakam in grem zgodaj domov, kdaj bi pa kar delala in delala...

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 492
28.8.2014 21:34:03   
TinaM88
Zdravo dekleta, spet se malo oglašam.
Tudi jaz še nimam nič pripravljeni. Niti nimam nobene volje, da bi začela pripravljati hehe. Upam, da me bo kmalu zagrabilo, da končno spravim v red stvari za našega škratka. Simona26 upam, da si zdaj že boljše.
12.09. imam pregled in bomo videli, kaj bo povedala. Upam, da bo dala tudi papirje, da uredim porodniško.

Opažam pa zadnje čase, da postajam hitreje zadihana in utrujena, tako da moram v izi. Počasi se daleč pride.
Tudi jaz počasi odštevam tedne in komaj čakam mali zakladek.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 493
31.8.2014 9:08:07   
savanah
ojoj Simona26, upam da si bolje.. sedaj pa ubogaj in zares počivaj, bo pa dragi stvari poštimal, ti pa s prstom kažiuser posted image . tudi moj mali je bil zadnje dni nekaj pri miru, mislim da je tudi njega vreme zdelalo tako kot meneuser posted image , sedaj pa spet živahno kolovrati po trebuhu...čeprav se mi zdi da je vedno manj brcik, čutim neko obračanje...verjetno mu zmanjkuje prostorauser posted image

juhuhu dobila sem previjalnouser posted image user posted image (sta se tašča in tast izkazalauser posted image )...sedaj imava spalnico prebeljeno, samo še pospraviva in preneseva stvari...pa bova že kar posteljico notri postavila pa previjalno...potem pa počasi še sobico za malega rihtat, ampak se itak ne mudi, ker bo kar lep čas verjetno pri nama. se že malo stvari odvijajo.

RH82, CSD v Kr je tam nasproti Brionov, tiste nove stavbe malo pred gimnazijo oz. creino, oz. pred Globusomuser posted image . Mislim pa da je vhod tam kjer je NLB.. tudi jaz počakam plačo potem pa kar v akcijo, nimam potem več kaj čakat...bom pa šla kar tja po papirje da mi še razložijo kaj in kako izpolnit. imam pa v čet. pregled pri G, tako da bom vprašala kako je s potrdilom. Samo še v šolo pokličem pa sem zmagalauser posted image user posted image

Jooj včeraj sem imela tako čustven dan...mislim da celo nosečnost nisem toliko prejokala kot včerajuser posted image user posted image ..samo da me je kdo narobe pogledal, takoj v jok...še zaradi kosila sem jokala ker mi ni uspelo kot sem si zamislilauser posted image . pa sem mislila da mene ne bojo hormončki zdelaliuser posted image

evo pa je spet konec lepega vremenauser posted image user posted image , upam da bo potem november lepuser posted image

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 494
31.8.2014 21:41:35   
RH82
Savanah, hvala za info glede kranjskega CSD. Tale lokacija nasproti Brionov je super - kot nalašč za postanek na kakšni dobri tortici na njihovem vrtu. user posted image
Midva sva bila ta vikend pridna, šla sva po nakupih in naredila zalogo plenic (baje za kak mesec samo, čeprav meni zgleda za več časa), kupila dudo in nekaj manjših pripomočkov. Naslednja runda se nama obeta v petek, ko jo mahneva v Ikeo (če ne bo ravno ful dež), potem pa morava samo še prepeljati večje zadeve iz Kr v Lj (postelja, voziček, lupinica in škatle z oblačili).
Bejbi je kar priden, miga lepo vsak dan. Nič ni preveč ''nasilen'' s kakšnimi močnimi brcami, miga pa ravno toliko, da vem, da je ok. Malo me moti, ker mi zadnje 2 tedna grozno dišijo čokolade in bi kar več čas nekaj sladkega glodala. Sem si zdaj zvečer spekla mafine s kakavom, koščki bele čokolade in koščki after eight čokolade (za prste obliznit). Jih pa nameravam nesti v službo, ker jih je ratalo preveč. Se bojim, da bi jih sama lahko vse zmazala. user posted image
Jutri me čakajo prva predavanja v šoli. Nisem kaj preveč navdušena, ker se še vedno spomnem slabega vtisa iz predavanja za zgodnjo nosečnost. Vseeno pa upam, da tukaj izvem kaj novega. O dojenčkih se mi prav veliko ne sanja oz. se mi sanjajo take čudne stvari, da me pri G na pregledu zaslišujejo o tem, pa da nič ne znam povedati. user posted image Očitno se mi že vračajo moji strahovi, kaj vse ne bom znala. Moj se samo smeje zraven, je že navajen teh morastih sanj.
Pred mano je še 9 tednov in bo šlo zares. Sem si danes dopoldne vzela čas za selfija (ker me moj nikakor ni znal slikati tako, kot sem želela). Rezultat je nova profilna. user posted image Je bilo treba ujeti trebuh, dokler še ni prevelik za standardni objektiv. user posted image
Simona26, kako je s tabo? Upam, da je krvavitev že ponehala in da sta z bejbijem v redu.
Lep začetek tedna (in čimprejšnji vikend)!

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 495
1.9.2014 16:23:17   
tajasa13
Pozdravljene user posted image
Redno vas berem pa kar ne uspem nič napisat user posted image

kako ste kaj na ta kisel prvi šolski dan...naša "potička" je danes za spremembo zelooo aktivna ponavadi je kar vremensko razpoložena

..danes sem zakorakala v 29. teden...kako čas beži..zdi se mi kot da je bilo včeraj ko sem delala test pa so še slabi 3-je meseci pa dočakamo našo štručko...midva sva se odločila, da greva ta teden naročit voziček user posted image , drug teden naju čaka šola - greva kar v zd bežigrad..sredi septembra pa izlet v Ikeo user posted image ..16.11 se bliža z svetlobno hitrostjouser posted image ampak naša "potička" se še kar skriva..na ultrazvoku nikakor noče obrazek pokazat - je sramežljiva user posted image bomo videli če bomo imeli kaj več sreče na naslednjem pregledu user posted image user posted image user posted image

lep deževen dan še naprej

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 496
3.9.2014 9:21:59   
TinaM88
Zdravo punce!

Danes je dolga noč za mano. Vsako uro letanje na wc in nazaj. Očitno sem fasala virozo. Hvala bogu je zdaj vse ok in da nimam vročine.

Tudi midva sva začela s šolo za starše. Mi je po telefonu svetovala, da je boljše, da grem zdaj, kot pa oktobra, ko bo trebuh res že velik. Se kar strinjam z gospo. user posted image
Ta mesec greva tudi urediti vse potrebno na CSD. V šoli za starše je rekla, da greš gor samo z materinsko knjižico in tam dobiš goro papirjev za izpolniti. Bom pa 12.09. vprašala še ginekologinjo kako je s tem, da bom 100%.

Danes smo dopolnili 29. teden. Dan D se približuje. Komaj čakava da stisneva malega škratka, ki veselo telovadi.

Lep dan punce. user posted image

(odgovor članu tajasa13)
Neposredna povezava do sporočila: 497
4.9.2014 13:26:04   
savanah
Joj punce,upam da ste vse ze zdrave in brez tezav..te viroze so res hudic..jaz pa kar nekaj kaslam,me tako zgecka v grlu. Ce pa ne zgecka me pa zgagauser posted image
Drugace sem pa danes imela pregled,in je vse bpuser posted image edin kar je rekla da sr mali se ni obrnil..no pa da ima se cas..so se vase bibe za pravilno obrnile? Je pa v taki cudni pozi da sva se kar smejaliuser posted image ,in rokice in nogice vse pred obrazek tisci,rita je pa dol..prav zmeckan je notriuser posted image
Mi je sestra rekla da sedaj je pa cas da grem na csd,in da nima tistih obrazcev o pdpju naj grem kar z materinsko tja.. pa da naj se cimprej v solo narocim(se vedno se nisemuser posted image )

Imam pa ze preseljeno spanicouser posted image user posted image . Postavljeno previjalno,cez vikend mi bo pa se posteljico postaviluser posted image vceraj sem cel dan cunje prestavljala iz ene v drugo omaro, pa sem jih pol stran dala,zdaj pa nimam nic za oblectuser posted image .sem pa vesela da ni vec toliko sare..imam zdaj kar voljo za pospravljatuser posted image

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 498
4.9.2014 13:27:59   
savanah
Aja RH82, vaaau super slikauser posted image . Jaz bi tudi kaksno tako,kaksen namiguser posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 499
5.9.2014 8:03:12   
RH82
Savanah, hvala za pohvaljeno slikco. Je selfie doma pred črno omaro. Črtice sem narisala kar z alkoholnim flomastrom in jih potem zbrisala z acetonom. Naknadno sem v Photoshopu potemnila ozadje, ker omara ni bila videti povsem črna, trebuh in majico pa sem spremenila v črno-belo (čeprav je majica originalna bela). Idejo za sliko sem pa našla na Pinterestu, tako da ni zrasla na mojem zelniku. user posted image

Ta teden se pri nama ful dogaja. Bejbi je sicer priden, na predavanjih na šoli sem pridno aktivira - vsake toliko me preseneti, ko menja pozicijo. Meni se vedno bolj dogaja, da se stisne v desni del trebuha v višini popka in ga potisne ven, kolikor se da. Pogosto se s takim trebuhom zbudim, zdaj ga pa tudi že čez dan opazim. Je prav hecen kontrast med levo in desno stranjo, ena je čisto mehka, druga pa trda. Nimam pa pojma, ali ima tam glavo ali ritko. Predvidevam, da ima glavo, pa da je ritka nižje, ker brce večino čutim nižje, včasih pa tudi okrog popka. Glede lege mislim vprašati na UZ, ki ga imam v torek.

Sicer sem imela ta teden tri predavanja v šoli in je kar naporno, predvsem je dan dolg, pa meni zmanjka vmes normalno kosilo. Imam sicer sabo prigrizke, ampak do šestih je dolga. Pa v tem vremenu ne hodim s kolesom, kar podaljša prihod domov še za dodatne pol ure. user posted image Prišlo je pa še do napredka pri iskanju stanovanja, čeprav sva rekla, da ga v septembru ne bova več iskala. Trenutno izgleda zelo obetavno, smo imeli 2 sestanka, danes bo tretji, ko bo šo zares. In potem bo novo delo še z urejanjem tega.

Papirje za CSD sem jaz sprintala kar na spletu in sem včeraj eno prilogo že nesla v službo izpolnit. Na CSDju so mi povedali, da mi ni treba čakati na zadnjo plačo (avgustovsko, ki pride 10.), ampak da lahko oddam že prej, kot zadnja plača pa je potem julijska. Pri meni pri plačah ni razlike in mi je to čisto ok. Pa zatrdila mi je, da lahko papirje oddam do nastopa porodniške. V službi pa so sodelavke na tistem oddelku za plače zagnale paniko, da sem pozna bla bla bla, čeprav sem bila prepričana, da sem zgodnja. No, izpolnjene papirje pa vseeno dobim šele 10., tako da se po mojem sploh ne mudi. user posted image

Me pa zanima, a boste ve vse koristile polnih 12 mesecev porodniške? Midva z mojim bova delila oz. bom jaz doma samo 10 mesecev. Bi se vrnila že prej, če bi moj lahko bil dalj doma. Me je pa presenetilo, da se v službi čudijo. Sploh, ko sem nesla prilogo za porodniško, sem napisala gor 10 mesecev porodniške in so me popravili, da jih imam 12. Ko sem rekla, da jih misli koristiti tudi partner, so me pa začudeno gledale. Je to res tako nenavadno?

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?