RH82
|
Jaz nimam kupljenega še nič. Imam pa plan ta mesec pripraviti seznam stvari, ki se mi zdijo potrebne, pa ga pregledati skupaj z bolj izkušenima sestrama, da dobim kakšen pameten nasvet. Sem gledala v knjižici Babybook, pa za veliko stvari nisem niti vedela, kaj so. Veliko oblačil bom dobila od starejših nečakov, samo moram pregledati, kaj bo treba nakupiti. To me čaka kar pri sestri doma, ker sama nimam toliko prostora. Voziček imava možnost dobiti rabljenega, bom naslednji vikend poskusila sestrinega, če mi bo ok (če bo pasal v avto predvsem). Tudi za posteljico obstaja možnost, da dobiva nečakovo (če bo on pravočasno dobil večjo, ker mu je ta malo kratka postala). Tako sem kar na izi s temi nakupi. Mi niti ne dišijo, zato sva se pa odločila, da bova to zdaj počasi na izi premislila, kaj bi sploh rabila, pa potem v septembru in oktobru nakupila. Sem pa se prijavila v DM za baby popust, pa se mislim tudi v Babycentru, kjer tudi ponujajo nek porodniški popust. Savanah, glede previjalne malo poglej na internetu, na Pinterestu se marsikaj zanimivega najde. Meni so všeč te improvizirane (DIY) previjalne, kjer se v bistvu na navadnem predalniku lahko doda potrebno za previjanje (podlago, posodo z vodo). Jaz bom kupila samo podlago za previjanje, tisto penasto, ker bo problem že posteljico spraviti v spalnico, kaj šele previjalno. Previjat imam pa namen kar na kuhinjski mizi, drugače ne bo šlo, ker je stanovanje bolj mini. Se mi zdi čisto ok tako, voda bo pri roki, miza je pa tudi dovolj velika in bo vedno na razpolago. Sem pa trenutno v fazi, ko moram nujno čim bolj pospraviti stanovanje (in se ločiti od kakšne šare, ki dela gnečo), da bo več prostora za dojenčka, ampak se me tole gnezdenje/pospravljanje še ni lotilo. Sem pa danes končno kupila prve nosečniške hlače. Na morju sem bila itak ves čas v kratkih, zjutraj sem pa pomerila še ene stare kavbojke in so mi še vedno ok - jih zapnem pod trebuhom brez težav. Sem pa v HM videla znižane tanke kavbojke na 15 eur (s 30) in sem jih kar kupila. Sem že prej enkrat jih merila, samo so se mi zdele drage za kupit, ker se mi niso še zdele nujno potrebno (do sedaj sem imela še 3 pare kavbojk, ki sem jih nosila brez težav, pa moram preveriti, če je še tako po 2 tednih ). Sem pa vzela eno večjo številko, ker so bile edine, ampak mi je kar kul, da so bolj široke hlačnice in udobne. Me tisti skiny ozki modeli hlačnic prav živcirajo. Sem pa danes že s pregleda pri G. Me je samo čez trebuh premeril in poslušal utrip. Pa oddati sem morala urin, dati kri za toksoplazmozo in prevzeti tablete za železo. Hemoglobin sem pred dvemi tedni imela 116 in moram zdaj dodatno jesti tablete. Naslednji pregled imam pa že ceč 14 dni. Sem upala, da bom kak mesec bolj frej. Imajo pa zgleda spet dopuste in me morajo okrog 28. tedna testirati za Rh-. Sem pa zdaj pri 26. tednih uradno (pri G) +4 kg, na domači tehtnici pa +3 kg. Glede na to, da sem imela zadnji dve noči 2 izleta do hladilnika sredi noči, se mi to zdi še super. Mi je pa G omenil možnost samoplačniškega ultrazvoka med 30. in 34. tednom kot kontrolo rasti, pa sem se kar naročila za v septembru. Samo mi je hecno, da to priporoča, ker če se mu zdi pomembno, bi ga lahko vseeno izvajal. Ena sestra je imela 5 pregledov na UZ tekom nosečnosti pri svoji G kot redno, čisto normalno. Mi je pa omenil tudi samoplačniško testiranje za streptokok B v 36./37. tednu in resno razmišljam, da bi se testirala. Se mi zdijo posledice okužbe dojenčka bistveno prehude (sepsa, meningitis, smrt), da bi tvegala. Malo še iščem literaturo, kaj bolj strokovnega, da vidim, kako pride do okužbe pri odraslih, kjer bakterija večinoma ne dela težav. A ste ostale kaj razmišljale o tem? Sem pa danes že aktivna s klicanjem za prijavo na tečaj predporodne priprave v Lj porodnišnici, ampak itak da se nihče ne javlja. Prijavila se bom za september, pa se je treba prijaviti 30 dni prej. Oktobra začnejo s predavanji šele 6., kar je meni malo pozno, ker je samo 1 mesec do PDPja potem.
< Sporočilo je popravil RH82 -- 31.7.2014 14:17:34 >
|