|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
24.7.2014 14:56:24   
savanah
Ojla punci/e kako ste kaj? Kako kaj bibe? So zivahni? Nic se ne dogaja, ste ze na morju? Jaz se vedno domauser posted image .
Ve mogoce katera kaj je z fb skupino? Mene kar vec ni tam, mi je sploh ne najdeuser posted image ,zgleda sem bila premalo aktivna pa so me kar zbrisale...
Jah bom pa pac tukaj klepetalauser posted image user posted image
Cez dva tedba imam test za glukozo in sem se odlocila da malo popazim pri hraniuser posted image
Brce pa sedaj cutim ze vsak dan,skoraj cez vs dan, ampak se vedno bolj na notri,ga dragi se ni uspel zacutituser posted image
Evo se malo pa bo vikend, upam da bo soncek..in koncno moj dopustuser posted image
Uzivajte punce

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 426
24.7.2014 15:55:15   
Simona26
Hej savanah user posted image Jaz guram ta teden...ali sem v službi ali pa v ZD user posted image v torek sem imela oni test za cuker pa je bilo vse ok...imam nizek cuker user posted image moj user posted image je kar user posted image , je bil v šoku kako je to mogoče ko pa pojem vse kar se mi sladkega postavi pred nos user posted image
Imam pa težave z urinom...dala sem ga v torek in potem spet včeraj in me danes zjutraj nekaj pred 8h zjutraj vrže iz postelje m.sestra iz G ambulante in me nahruli, da sem imela spet zanič urin in naj ga pridem takoj spet oddat, prej naj se pa pri njej oglasim, da dobim eno posebno napotnico user posted image , zraven mi še naredi pridigo o pravilnem lulanju za te vzorčke in mi dol vrže user posted image meni itak nič jasno in valda hop iz postelje pod tuš (da bom ja umita user posted image ) in v ZD...po poti stankam še liter in pol vode, tako da ko sem do tja priveslala še komaj držala vso to tekočino v sebi...grem do ambulante po napotnico, pa jo prašam kaj je bilo spet narobe z urinom pa se mi zasmeje in reče: ja bakterije....ja VAU NO ŠHIT da so bile bakterije user posted image lih tolk sm vedla kot prej user posted image dobro potem se grem polulat in nazaj domov v posteljo...pokvarili so mi edino dopoldne, ki sem si ga izborila frej, da se lahko naspim...user posted image user posted image user posted image

Na FB skupini so pa punce brisale neaktivne članice saj je prišlo do neke zlorabe. Ena od pridruženi se je izdajala za nosečnico. Sicer nevem s kakšnim namenom in kaj je imela od tega, tudi nevem kako so to odkrile, sem pa zasledila, da so izbrisale neaktivne člane skupine.

Jaz se za ta test nisem nič pazila, samo po 20h nisem več jedla...sem se pa malo prekršila in sem popila ene tri kozarce soka za razrečit, ampak jbg...bila sem lačna user posted image

Meni mala v trebuhu dela svašta user posted image včasih imam občutek, da bi kar ven pobegnila user posted image moj jo včasih čuti, ampak bolj redko ker imam še nekaj zaloge čez trebuh user posted image , sem pa opazila, kadar da on roko gor začne še bolj intenzivno brcat in boksat in vse user posted image zgleda bo atijeva user posted image

Uživaj na dopustu savanah in držim pesti, da bo lepo vreme user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 427
24.7.2014 21:48:45   
Anonimen
Savanah...nisi edina tud mene so zgleda iz fb skupine vrgle user posted image

(odgovor članu savanah)
  Neposredna povezava do sporočila: 428
25.7.2014 14:33:31   
savanah
Ooj, no pa sva vsaj dve se tuuser posted image
Jaz sem tudi imela bakterije v urinu dvakrat ze,pa mi nic ni rekla..edino sestra mi vsakic poudari da srednji curk damuser posted image . A imas povecan izcedek? Lahko da je tudi od tegauser posted image ..
Dopust..verjetno bom vecino kar doma,no par dni morja si bom privoscila...vseeno bo pasalo,upam vsaj na kaksen soncen dan in +30user posted image
Simona26,super za take brcike,moj bo pa zgleda bolj nezna duscauser posted image aj cez cel dan ustvarja nekaj tam notri ampak bolj neznouser posted image
Aha glede fb skupine,saj bi se vzdrzala komentarja,ampak glede na to da sem piasala tisti punci,ki je na zacetku sprejemala clane in ni bilo odgovora,bom pa komentiralauser posted image .. lahko bi potem samo tisti"nepravo"odstranile ne pa kar vse ki pac ne komentirajo vsakega posta..verjetno. je razlog nekaj drugega...pa nebom naprej nouser posted image je pa smsno...
Evo,se eno urco oddelam potem pa dopust...jupiiiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 429
28.7.2014 19:12:42   
srečka nosečkaaaa
Živjo:) mene pa nekaj zanima... namrec sem prvic noseca in sem se neizkusena na tem podrocju do sedaj vsi pregledi bp(tudi morfologija), rezultate za sladkorno pa izvem pri ginekologinji, saj so sle tam na dopust... vendar po prvem odvzemu krvi sladkor ni bil povisan... pa mi je sestra tam rekla, da ponavadi ce pri prvem odvzemu ni povisan tudi po glukozi,ki jo popijes ni... upam da bo res tako;)
Drugace pa imam rok 8.11. In spola ne zelniva vedeti ;) se mi zdi da sva ena redkih, ki si tega ne zeliva;)
In zdaj vprasanje..
Do cca 18/19 tedna se nisem zredila niti za kilogram(pa nisem bruhala ali imela ne vem kako hude slabosti), potem sem se do morfologije do 20 t zredila 2kg in sedaj do 24t in 2d sem se zredila se dodatnih 6kg... nenormalno se mi to zdi, saj vse pocnem enako kot prej. Le teza vztrajno narasca! Se pravi vse skupah sem se sedaj zredila 8 kg.. pa se to v zadnjih sestih tednih... na trebuhu se mi pa zeeeeelo malo pozna, izgledam malo bolj okrogla okoli trebuha( jaz menim da izgledam bajsasta in niti priblizno noseca)...
Ali me mora skrbeti, da bom kregana pri ginekologiji??moram paziti na hrano??

Hvala za pomoc in odgovore:)
In se naprej vam zelim lepo nosecnost ;)

Lp

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 430
30.7.2014 12:10:15   
nejkec
Ste kaj razmišlajale o fotkanju novorojenčka. Za Gorensjko ter Ljubljano z okolico si poglejte tole povezavo: https://www.facebook.com/maliprstki?ref_type=bookmark. 

(odgovor članu srečka nosečkaaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 431
30.7.2014 13:18:49   
RH82
Evo me, pa je že konec dopusta. 10 dni je minilo čisto prehitro. Je bilo pa luštno kljub slabemu vremenu. Večinoma je padal dež kar non-stop, vseeno pa sva imela par dni vsaj bolj suho in sončno popoldne, tako da sva se tudi kopala v morju, naplavala se pa ravno nisem.

srečka nosečkaaaa, glede pridobivanja teže se mi zdi, da je to zelo subjektivno. Ene pridobijo v začetku hitro, pa potem ne, ene obratno, ni nekega pravila. Ne obremenjuj se toliko z G, pač pa jej tako, da nimaš slabe vesti. Ne pretiravaj z nezdravimi oz. z ogromnimi količinami. Jaz do 20. tedna nisem skoraj nič pridobila (+/-0,5 kg), pred dopustom (25. tednov) pa sem bila na +2 kg. Je pa res, da imam ''zalogo'', tako da mislim, da je to čisto ok. Jem in gibam se pa normalno, ko sem lačna, jem, 2x tedensko sem na telovadbi, vmes pa s kolesom v službo. Zdaj na morju nisem bila tako pridna, ker ni bilo ravno vreme za plavat, pa voda je imela na površini zelo hladne ''žepe'' in ker ni bilo tako vroče, je bilo malo neprijetno dolgo časa biti v morju. Sva pa vsak dan šla na sprehod do plaže, kar je naneslo kakšne pol ure hoje, pa nekje 200 m strmega klanca nazaj grede, toliko za zadihat se. Sem pa zdaj na morju malo večkrat jedla sladoled in kakšne piškote na plaži kot prej. Sicer imam pa tudi jaz še vedno kdaj občutek, da sem videti bolj bajsi kot pa noseča. user posted image

Uh, te pa spoštujem, da nočeš vedeti spola. Mene je že od začetka radovednost matrala. Razumem presenečenje, ampak mi je bilo tako ali tako luštno, ko sva na morfologiji videla fantka. So mi pa kolegi, ki že imajo otroke, vsi govorili, naj ne sprašujem prej po spolu, da je to ful lepo presenečenje pri rojstvu. Samo nisva zdržala. user posted image

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 432
30.7.2014 20:11:19   
MatNat
Pozdrvljene. Še ena srečka nosečka user posted image Že kar nekaj časa vas spremljam, berem in sedaj še pišem.. Tudi pri nas pričakujemo Novembra fantka user posted image Lepo se imejte in uživajte user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 433
31.7.2014 12:07:41   
savanah
kakšno vremeuser posted image user posted image še dobro da nisva šla na morje, joj grozauser posted image
kako ste? trebuščki so zrasli?? meni vsi rečejo da ga skoraj ni..bo že še zraseluser posted image
a že imate vozičke?? jaz se še vedno ne morem odličit katerega.
kako se kaj počutite? mene je včeraj bolela sramna kost, pa ne zelo, ko sem šla na wc in sem se obrisala takrat sem začutila, drugače pa nič...na vsake toliko me malo ampak res malo boli, kot da bom dobila menstruacijo, ampak se mi zdi da mali menja položaj takratuser posted image
glede kil, jaz sem sedaj 24t pa sem na 7+...pa se niti ne obremenjujem toliko. sem pa tudi malo večja tako da verjetno tudi zato malo več...samo upam da nebo prehuda, ker potem bom težko dol dobilauser posted image . je pa res tako kot je napisala RH82, čisto odvisno od posameznice, ene postopoma ene od enkrat. se ne obremenjuj.

kaj ste že kaj nakupile? jaz šele par cotk...mislim da bom res vse zadnje trenutke. kakšno previjalno boste imele? jaz si želim tisto kot komodo, pa so takooo drage, nevem no..mi je rekel dragi da mi jo bo sam predelal iz ene komodeuser posted image , bom malo pobrskala po neti kakšne so mere. sem jo pa najprej želela imeti v kopalnici, ker je voda zraven, pa jo nikamor ne stlačimuser posted image .
kaj pa flaške in dudike? boste to kaj prej kupovale? katero znamko? jaz sem mislila eno flaško pa pač kompletek dudik, kaki dve vrsti. so mi pa všeč tommee tippee (upam da sem prav napisala).

kaj pa šola za starše? jo kaktera že obiskuje, oz. jo je že obiskovala? jaz bom na naslednji posvetovalnici vprašala kako in kaj. aha pa še to, a katera že kaj razmišlja o porodu? in epiduralni?

uf, upam da ni preveč vprašanj, sem zelo firbčnauser posted image . upam da se vsaj debata razživi jaz zelo rada pokukam sem goruser posted image

drugače pa ja MatNat in srečka nosečka dobrodošli, vedno več nas jeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MatNat)
Neposredna povezava do sporočila: 434
31.7.2014 13:40:25   
srečka nosečkaaaa
Jaz se drugace pocutim super:) sem pa res na hitrco dobila kile gor pa sem se malo prestrasla:) ne delam panike o tem samo sem rrekla da malo povprasam. Mi tudi drugi pravijo da je to normalno da se zdaj redim,kdaj pa da se bom;) hihi tolk kot jih bom pridobila jih pac bom in se ne obremenjujem s ten, samo da bo z malim detetom vse uredu;)
Drugace mi pa nenormalno pase sladkarijaaaaà in bi je lahko pojedla na tone:) drzim se pravila jejnkar ti pase in toliko kot ti pase :):) drugace pa se ne nakupujem dud in flask. Bom pa pocasi tako kot ti flaske tomme tippe(al kko se napise), dude pa avent ali nuk...to so mi svetovali:) baje so najboljnpodobne zenskim bradavicam:) sem pa kupila vozicek prejsni teden, bebe comfort high trek 580evrov za 3v1 komplet in sem super vesela:) sem prek baby centra nasla v splitu zadnji lanski model kibje bil znizan in se popust tako da me je zatonprisel tako poceni;) vidla ganpa se nisem ampak komaj cakava d ga dobiva(prijateljica mi ga pripelje, ker zivi dol;):))
Vse ostalonpa nekak mal racunam da dobim:) bomo videli kaj bo tm oktobra enkrat pri nama doma:):)
Za oblacila sem rekla, da bom vzela od vseh za puncko in fantka kar bo kdo ponudu potem pa preprat oboje in bo moj dragi prinesel v porodnisnico kupcek ki bo ustrezal spolu;);) se ze veseliiiim najinga kinder surprisa ;) sploh si ne zeliva vedt kaj pricakujeva, enkrat je cmrli drugic pa miska :):) hehe
V solo za starse se bova prijavla sedaj v avgustu tko da racunam da bova imela to v septembru :) hm tolk vprasanj da sem pomoje marsikaj pozabila odgovort:) tudi menj si trebuscek pozna cisto malo, pa kaj naj naredim. Me vsi ze sprasujejo kje ga imam:) ah ja saj vseeno...upam da je vse ok, da raste in to je to;)

A kaj veliko hodite drugace? Js sm drugace ves cas na nogah(urejava stanovanje) ampak pes pa ne hodim veliko na sprehode. Racunam da ko bom doma da bo vec casa za to... upam no:):)

Uzivajteee:)

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 435
31.7.2014 14:10:41   
RH82
Jaz nimam kupljenega še nič. Imam pa plan ta mesec pripraviti seznam stvari, ki se mi zdijo potrebne, pa ga pregledati skupaj z bolj izkušenima sestrama, da dobim kakšen pameten nasvet. Sem gledala v knjižici Babybook, pa za veliko stvari nisem niti vedela, kaj so. user posted image Veliko oblačil bom dobila od starejših nečakov, samo moram pregledati, kaj bo treba nakupiti. To me čaka kar pri sestri doma, ker sama nimam toliko prostora. Voziček imava možnost dobiti rabljenega, bom naslednji vikend poskusila sestrinega, če mi bo ok (če bo pasal v avto predvsem). Tudi za posteljico obstaja možnost, da dobiva nečakovo (če bo on pravočasno dobil večjo, ker mu je ta malo kratka postala). Tako sem kar na izi s temi nakupi. Mi niti ne dišijo, zato sva se pa odločila, da bova to zdaj počasi na izi premislila, kaj bi sploh rabila, pa potem v septembru in oktobru nakupila. Sem pa se prijavila v DM za baby popust, pa se mislim tudi v Babycentru, kjer tudi ponujajo nek porodniški popust.

Savanah, glede previjalne malo poglej na internetu, na Pinterestu se marsikaj zanimivega najde. Meni so všeč te improvizirane (DIY) previjalne, kjer se v bistvu na navadnem predalniku lahko doda potrebno za previjanje (podlago, posodo z vodo). Jaz bom kupila samo podlago za previjanje, tisto penasto, ker bo problem že posteljico spraviti v spalnico, kaj šele previjalno. Previjat imam pa namen kar na kuhinjski mizi, drugače ne bo šlo, ker je stanovanje bolj mini. user posted image Se mi zdi čisto ok tako, voda bo pri roki, miza je pa tudi dovolj velika in bo vedno na razpolago.

Sem pa trenutno v fazi, ko moram nujno čim bolj pospraviti stanovanje (in se ločiti od kakšne šare, ki dela gnečo), da bo več prostora za dojenčka, ampak se me tole gnezdenje/pospravljanje še ni lotilo. user posted image Sem pa danes končno kupila prve nosečniške hlače. Na morju sem bila itak ves čas v kratkih, zjutraj sem pa pomerila še ene stare kavbojke in so mi še vedno ok - jih zapnem pod trebuhom brez težav. Sem pa v HM videla znižane tanke kavbojke na 15 eur (s 30) in sem jih kar kupila. Sem že prej enkrat jih merila, samo so se mi zdele drage za kupit, ker se mi niso še zdele nujno potrebno (do sedaj sem imela še 3 pare kavbojk, ki sem jih nosila brez težav, pa moram preveriti, če je še tako po 2 tednihuser posted image ). Sem pa vzela eno večjo številko, ker so bile edine, ampak mi je kar kul, da so bolj široke hlačnice in udobne. Me tisti skiny ozki modeli hlačnic prav živcirajo.

Sem pa danes že s pregleda pri G. Me je samo čez trebuh premeril in poslušal utrip. Pa oddati sem morala urin, dati kri za toksoplazmozo in prevzeti tablete za železo. Hemoglobin sem pred dvemi tedni imela 116 in moram zdaj dodatno jesti tablete. Naslednji pregled imam pa že ceč 14 dni. user posted image Sem upala, da bom kak mesec bolj frej. Imajo pa zgleda spet dopuste in me morajo okrog 28. tedna testirati za Rh-. Sem pa zdaj pri 26. tednih uradno (pri G) +4 kg, na domači tehtnici pa +3 kg. Glede na to, da sem imela zadnji dve noči 2 izleta do hladilnika sredi noči, se mi to zdi še super. user posted image

Mi je pa G omenil možnost samoplačniškega ultrazvoka med 30. in 34. tednom kot kontrolo rasti, pa sem se kar naročila za v septembru. Samo mi je hecno, da to priporoča, ker če se mu zdi pomembno, bi ga lahko vseeno izvajal. Ena sestra je imela 5 pregledov na UZ tekom nosečnosti pri svoji G kot redno, čisto normalno. Mi je pa omenil tudi samoplačniško testiranje za streptokok B v 36./37. tednu in resno razmišljam, da bi se testirala. Se mi zdijo posledice okužbe dojenčka bistveno prehude (sepsa, meningitis, smrt), da bi tvegala. Malo še iščem literaturo, kaj bolj strokovnega, da vidim, kako pride do okužbe pri odraslih, kjer bakterija večinoma ne dela težav. A ste ostale kaj razmišljale o tem?

Sem pa danes že aktivna s klicanjem za prijavo na tečaj predporodne priprave v Lj porodnišnici, ampak itak da se nihče ne javlja. user posted image Prijavila se bom za september, pa se je treba prijaviti 30 dni prej. Oktobra začnejo s predavanji šele 6., kar je meni malo pozno, ker je samo 1 mesec do PDPja potem.

< Sporočilo je popravil RH82 -- 31.7.2014 14:17:34 >

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 436
31.7.2014 19:53:09   
MatNat
Hey.. jaz imam kupljen že voziček, ker so ga imeli na zalogi.. ostalo pa še nič. Računam da bova kaj dobila, previjalno bova pa tudi predelala iz komode user posted image Verjetno bova nakupovala bolj pozno, ker trenutno je potrebna še renovacija stanovanja
Drugače se pa meni že zelo pozna trebušček, otroček vsak dan na polno brca in tudi na kilogramih sem že veliko pridobila.. se nič ne šparam pri hrani.. user posted image
Na šolo za starše sva se že prijavila in se začne septembra, kar se mi zdi ok, glede na to da je naslednja šele konec oktobra.
Ali mogoče še katero že zdaj boli medenično dno, dimlje in sramna kost? Mene to že nekaj časa daje in ne vem ali naj grem h gin. ali je ok? user posted image
Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 437
31.7.2014 20:48:04   
savanah
No,se pravi nisem edina ki ima bolj malo pripravljenouser posted image . Me je ze kar vest pekla ker nimam se tiste zelje,oz.me se ne grabi gnezdenjeuser posted image . Vse ob svojem casu..
No midva bova dala posteljico v spalnico, ostalo bo imel pa v svoji sobici (previjalno,omare...) ki jo morava pa se urediti..pa tudi spalnico je treba se prebelit in v red spravit..no saj vreme je idealno za kaj takegauser posted image
Za solo se bom prijavila naslednji teden,sem imela tudi september v planu
.potem bo pa treba ze papirje rihtat..joj vse gre tako hitro se mi zdiuser posted image
Aha,a ima katera kaksen fajn seznam kaj potrebujemo? Bi ga bla zelo veselauser posted image . Se bom probala mal brzdat,da nebom kupovala nepotrebnih stvari.
Aha vozicek..midva bova rabljenega kupila. Vsec mi je peg perego in maxi cosi..ne izkljucujem pa nobenegauser posted image .

Glede bolecin...mene kot sem rekla malo sramna kost,pa niti ne mocno,ostalo pa(trkam)nic..se kar vecinoma vredu pocutim..edino pritisk imam nizek(kar pripisujem vremenu) in se zato bolj zaspana.
Hrana..tudi jaz jem kar mi pase,bi pa tudi na tone sladkarijuser posted image no saj se malo nazaj drzim..

Nic grem uzivat v brcikah,ravno lezim, mali je pa zelo zivahen(ze kaksne dva dni to opazam)user posted image

(odgovor članu MatNat)
Neposredna povezava do sporočila: 438
31.7.2014 22:44:20   
RH82
A na šolo za starše sta se prijavili v Lj porodnišnici? Jaz sem danes klicarila non stop med 12. in 15. uro, kot je pisalo na spletni strani, pa se nihče sploh ne javi. Bi razumela, da je linija zasedena. user posted image Bom jutri probala za hec že pred 12. uro poklicat iz službe, če ne se bom pa kar tja sprehodila, ker mi je blizu. Samo me moti, da potem porabim toliko več časa za to, ko bi lahko kaj več naredila za službo.

Joj, sem vam kar malo fouš, da imate na voljo otroške sobice in prenavljanje stanovanja. Midva se stiskava (pa naju ne moti) v najemniškem 1,5 sobnem, pa gledava, da bi kupila kaj svojega. Sva bila že na 4 ogledih, pa je stanje kar grozno. Kar si lahko privoščiva v okolici Lj, je veliko tako dotrajanih stanovanj, da me kar mine. Ali pa nimajo urejene dokumentacije, kar je pa spet kr neki. Verjetno bova iskanje malo ustavila, ko pride bejbi, potem pa na novo začela. Prej ali slej bova našla kaj primernega.

Seznam lahko jaz prepišem iz knjižice Babybook, sem pa nekaj videla tudi v oktobrski temi. Bi morala pobrskati kar nekaj strani nazaj. Samo se mi zdi, da so te seznami kar (pre)široki. Meni se npr. previjalna ne zdi nujna. Je fino, da jo imaš, samo če ni prostora, ga pač ni. Pa razne drobnarije tudi... Jaz si ga bom sestavila verjetno za vikend po pogovoru s sestro, pa ga lahko napišem še tukaj.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 439
1.8.2014 13:34:48   
savanah
Jaz bom hodila v šolo za starše v KR. in tudi nevem kako to poteka, baje je na netu telefonska kamor pokličeš in se prijaviš..je verjetno povsod isto. Glede javljanja na telefon, se mi zdi da v LJ tako težko koga prikličeš...se spomnim ko sem klicala za neplodnostno...ajoooj ja če si nisem vzela časa eno uro nisem dobila nikogar, sploh zadnje 45min se mi zdi da se brezveze trudišuser posted image

Stanovanje: midva imava srečo, da sva si lahko v hiši uredila zgornje nadstropje. je pa še veliko za urediti. je bil letos planiran svoj vhod, pa nas je mali presenetiluser posted image . bo pač počakalo. vse ob svojem času.

Seznam: meni se tudi zdijo vsi tako obsežni, kot pravim ne želim pretiravat...tako da bom zelo vesela če bo kakšna z izkušnjami delila z nami seznamček. meni je vse to novo in bi me lahko vsak prepričal da to pa reees potrebujemuser posted image . grem pa pogledat še pri oktobrkah malo jauser posted image . tam so punce tudi luštne za bratuser posted image

sem šla v nabavo novih modrčkov...jih ne spravim več v nobenegauser posted image . pa se mi sploh ne zdi da bi bile kaj večje..ah nikoli zadovoljna z njimiuser posted image user posted image . kupit moram pa še te nastavke za dojenje, se mi zdi da bom imela problemeuser posted image . a ima še katera težave s ploskimi bradavicami?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 440
2.8.2014 20:31:37   
Simona26
RH82 v Lj P so bili na dopustu do 1.8. torej do včeraj, jaz sem jih klicala ampak nič...Če se mi v ponedeljek ne javijo, grem tja osebno. Partnerja moram naročit na šnel kurs za očete za avgust ali september...jaz bom pa oktobra hodila na tisto celotno zadevo...Nama ne uspe uskladiti obveznosti, da bi oba hodila na vse tako, da sva se tako zmenila user posted image
Šoping je tudi meni čisto odveč, čeprav me malo baše že tale voziček. Stara mama mi je poturila tetinega (7let star, 1otrok) in moram rečt, da je v obupnem stanju, totalno nepraktičen, ogromen in ne gre nama niti v prtljažnik!! user posted image Vglavnem sovražim ta voziček!!! user posted image Tako, da zdaj probavava z dragim tole čimbolj diplomatsko rešit in obenem še nekako sfolgat, da dobiva kaj finančne pomoči za nakup novega, ker sama ne zmoreva oz. bi dragi moral šparovček razbit user posted image . Večino stvari dobiva itak že od družine tako, da ko ptegnem črto mi manjkajo samo te velike stvari ala voz, lupinica, previjalna in pa te stvari za nego ala flaške, dude, ipd.
Bolečine čutim jaz včasih podobno kot, da se mi bo vsak čas menstra vlila in predvčerišnjem sem fasala 4 lažne popadke user posted image pa sem že skoraj paniko naredila ampak sem prej malo prebrala in poklicala mami, ki me je pa pomirila, da je vse ok če se nehajo po 10min in niso pogosto, torej večkrat zapored. Ampak če se mi ne bo lih ponavljalo ne bom zganjala panike. Če pa ja bom pa klicala h G, čeprav je na dopustu, bom šla pa h unemu, ki jo nadomešča.
Prenova se je pri nama zakomplicirala, ker kolebava med tem ali se naj v otroški sobi zamenja radiator in okno ali naj raje zamenjava radiatorje v celi hiši. Soba pa je drugače finished user posted image sem prav ponosna na dragega in na trud, ki ga je vložil v sobo user posted image je res lepo naredil. user posted image
Modrček sem morala jaz že prejšnji mesec kupit, pa že to sem kak mesec odlašala...pa bom morala pomoje čez kak mesec, mesec in pol spet novega kupit, ker moe zize imajo svojo voljo in niti malo ne upoštevajo dejstvo, da je misija nemogoče najt moderček prave velikosti, ki bi imel neko razumno ceno...moj me zeza, da bo treba it v Induplati Jarše naročit user posted image Pomoje bom probala v BBC kaj najt, če ne mi pa skoraj ne ostane drugega kot Lisca, ki pa mi niti najmanj ne diši, ker je tako drago user posted image .
Lahko vam dam moj seznam, ki sem ga spisala po vzorcih Oktoberk in uni reviji Babybook. Sem vse to močno oklestila s pomočjo mami tako, da vnaprej ne bom kupovala celih vagonov robe, ampak se bo potem dokupilo če bo nuja. user posted image
Trebuh imam pa zjutraj jaz bolj švoh oz. zgledam bolj bajsi, proti popoldnevu pa se začne večat in večat in nakoncu že zgledam, kot da sem v kakem 8.mesecu user posted image . Opazila sem pa tudi, da vsakič bolj čutim brce male oz. bolj pogosto. Prej sem jo čutila bolj zjutraj, okoli kosila in seveda je bil zvečer cel žur user posted image , ponoči je pa h sreči pridna user posted image . Zadnjih nekaj dni pa jo čutim vbistvu skoraj cel dan in zvečer je še večja akcija, kot prej. Včeraj npr. se je raztegnila počez in se je prav videlo (in malo bolelo) user posted image dragi je kar debelo gledal user posted image no saj sem jaz tudi user posted image .

Meni manjka še 13.tednov, sigurno mi bo prehitro minilo...samo upam, da me mala ne prehiti in bom imela čas vse porihtat predno pride user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 441
2.8.2014 20:55:31   
Simona26
Otroška soba in mobilnost
- posteljica
- previjalna (v katerikoli obliki -odvisno od prostora)
- kovterček
- posteljnina
- vozek
- lupinica za v avto
Hranjenje in previjanje
- 1 steklena flaška (jaz bom kupila NUK) za mleko
- 1 plastična flaška za čaj
- 2 dudici
- 1 štrikec za dudo
- 10 tetra plenic (če se bo dojenček polival jih dokupiš)
- 1 adaptirano mleko (za rezervo, pa da bo ati potem vedel katero kupit če bo treba)
- 2 slinčka
- 1 otroški čaj
Kopanje in nega
- Bepanten
- hladilna krema za rito
- cik-cak vata
- fiziološka raztopina
- kad za umivanje (če jo potrebujete, midva imava tuš pa jo rabiva)
- termometer za vodo
- termometer za merjenje telesne temperature
- ukrivljene škarijce za nohte
- 70% alkohol iz lekarne
- milo/gel za umivanje dojenčka
- glavniček za temenca (to se lahko kupi naknadno če bo imel temenca, če ne je nepotrebno)
- mandljevo olje
- puder za rito (tudi to je opcijsko)
Torba za v P
- Materinska knjižica
- zdravstvena izkaznica
- napotnica od G
- potrdilo iz materinske šole
- potrdilo o očetovstvu (če ste to prej urejale)

- telefon in polnilec
- drobiž za avtomate s prigrizki
- zobna ščetka in pasta
- labela (opcijsko)
- brisača
- mrežaste spodnjice
- velike bombažne spodnjice
- moderček za dojenje in blazinice
- nastavek za dojenje (če bo potrebno lahko dragi kupi in prinese)
- nogavice in copati
- gel za tuširanje
- vložki za čiščo (za začetek bom kupila 1paket toto, ki so prav zato, potem pa vir80, ko teh zmanjka)
- 2x0,5l vode
- ohlapna oblačila za iz P
* če bo potrebno naj dragi kupi v lekarni nekaj za mazanje bradavic (priporočajo Lanolin Multi Mam)
* če bo potrebno naj dragi kupi v BBC pumpico za črpanje mleka (priporočajo ročno Aventovo pumpico)
Torba za dojenčkov odhod iz P - prilagojen zimskim dojenčkom
- lupinica za v avto
- dudica
- bodi z dolgimi rokavi
- žabice oz hlačke s štumfki
- pajac za čez
- bundica/kombinezenček (nevem kak bi temu rekla user posted image )
- kapa in rokavičke
- odejica, da ga pokriješ v avtu
- kako tetra plenico da se pocarta in obriše če se bo slinil
- plenice
- igračka (opcijsko)

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 442
3.8.2014 21:18:38   
RH82
Hvala za seznam. Jaz svojega še nimam pripravljenega, sem pa malo že si delala oporne točke, kaj bi bilo treba. Ga imam namen spisati do konca tedna, da potem predebatiram še s sestro, kaj se zdi njej ok. Mi kar paše, da lahko tako od nekoga izvem iz prve roke.

Sem imela pa ta teden 3 noči veselico. Sem morala sredi noči lulat, pa potem pit in nato še malicat. user posted image Problem je bil pa v tem, da sem bila tako zaspana, da sem najprej mislila, da moram samo na wc in ko sem že zlezla nazaj v posteljo in nisem mogla zaspati, sem ugotovila, da sem žejna. Po pitju pa še, da sem lačna. user posted image Zadnje dve noči je bilo pa samo lulanje. Bi me že skrbelo glede teh nočnih izletov v kuhinjo. user posted image

Z modrčki pa jaz nimam težav. Nimam prav velikih in vedno nosim samo športne, kar tiste iz HM, ker mi najbolj pašejo. Navadnih imam sicer nekaj, ampak jih ful redko nosim, ker so mi neprijetni. Pa še številko težko dobim, ker imam majhne joške in velik podprsni obseg. Bom potem videla, če bo treba kaj takega za dojenje imeti... Ga res ne mislim kupovati prej, da mi bo potem delal zgago.

Je pa sicer naš mali bolj miren. Še nima nekih hudih bolečih brc in mi je kar ok tako. Včeraj smo bili cel dan zunaj, večinoma je bila samo dolga vožnja, pa je bil zelo miren, samo nekaj brc. Danes se je pa bolj zmigal, verjetno tudi po zaslugi deserta. Mi je po dolgem času uspelo speči mafine, pa se jih je razveselil tudi bejbi.user posted image

Za Lj porodnišnico so pa tudi meni rekli, da so do 1.8. na dopustu, pa da lahko kar direkt na tečaj pridem v ponedeljek zjutraj. Mi je bilo hecno, ker na spletu piše, da naj bi se 1 mesec prej prijavil na tečaj. Bom jutri poklicala za september, pa če ne dobim zveze, se bom pa kar sprehodila do tja med službo. Itak mi je blizu.

Smo bili pa z družbo včeraj na mini nakupovalnem izletu na Dunaju. Šli smo v 2 velika nakupovalna centra v 2 trgovini. So mi pa fantje dovolili, da sem pokukala še v eno super čajnico in sem si vsa navdušena kupila črni čaj s citrus brez kofeina/teina in ga bom zdaj lahko pila brez slabe vesti. Mi ful pašejo aromatični črni čaji, pa sem do sedaj se omejila na max enega dnevno, pa še samo na dopustu. Drugače pa bolj 1x tedensko. Mi je pa to super jutranje razvajanje, na kavču s čajem in knjigo... Se moram malo razvajati. user posted image

Lep začetek novega tedna vam želim.

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 443
4.8.2014 21:06:08   
RH82
Jaz sem se danes uspela prijaviti na tečaj 1.9. Ker nisem dobila zveze po telefonu, sem šla kar med službo peš do tja, ker imam le nekaj minut hoje. Je pa že sestra pojamrala, da ima danes gnečo s klici. No, pri meni je ena ''kljukica'' več. Mi je hecno bilo, ker mi je sestra na informacijah v porodnišnici rekla ''gospa'' in se zraven hihitala, da ji je hecno tako mladi punci reči gospa, čeprav je po bontonu to prav. Pa ji nisem hotela pokvariti dneva in ji povedati, da sem že čez 30 stara. user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 444
5.8.2014 15:09:58   
cvetkav
Pozdravljene,

vas prav voajersko že nekaj časa berem, pa se mi zdi prav, da se tudi malo oglasim.
Jutri začnem 25 teden, doma po bajti že laufa okoli 15 mesečno bitje, tako, da je kar pestro.

Rada bi vam samo napisala svoje mnenje glede opreme, da ne boste po nepotrebnem kupovale stari,
ki vam bodo kasneje nekje ležale neuporabljene.
Tudi sama pri prvi nosečnosti sem bila malo izgubljena, a ker je bila selitev iz tujine, plus selitev novo stanovanje,
ni bilo časa ne za gnezdenje, ne kaj drugega.

Vem, da so seznami priroči in se želimo vsi najbolje pripravit na prihod malega bitja.

Flaške, če nameravate polno dojiti, jo res ne rabite - naš je bil brez, sedaj pije direktno iz lončka ali po slamici.
Duda - nam je uspelo brez. Pa so spraševali če ne pogreša dude - saj pa ne ve, da obstaja.
Razni šamponi za otroka - kopa se itak v vodi, brez dodatkov.
Krema za ritko - tu s bila res izgubljena, provala sva jih en kup, mali take izpuščaje, da je bilo groza, pa so nama namignili za Bebival od Mariborskih lekarn
in je super - čista, lepa ritka od takrat dalje
Razne fiziološke - če bo otrok zdrav, je ne boste rabile - nam tam sedi v omarici :)
Nohtke otroku še vedno strižemo z navadnim ščipalnikom :P

Najcenejša vata - za ritko prat- je v Mullerju, res da viskozna a ravno tako učinkovita.

Ja, in mali naš se je zbudil in zahteva mamo.

Nočem bit pametna, a upam, da kakšna info prav pride.

Lepo vas je bilo brat in uživajte še naprej

Lp

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 445
5.8.2014 17:32:15   
MatNat
Pozdravljene.. kako ste kaj? ful hvala za seznam in mnenja, to je res supeeer in priročno user posted image
Zanima me ali ima še katera težave s krčnimi žilami in kako se z njimi spopada!? user posted image

Lep dan user posted image

(odgovor članu cvetkav)
Neposredna povezava do sporočila: 446
5.8.2014 21:22:07   
TinaM88
Zdravo punce, sem nova na forumu.
Rok imam 19.novembra in je moja prva nosečnost. Kako ste kaj?
Z partnerjem bova šla v šolo za starše septembra v ZD Šiška. Za malega nisva še nič nabavljala (razen vozička, ki sva ga dobila res ugodno).
Jutri me pa čaka teste za glukozo.
Pozdrav vsem... :)

(odgovor članu MatNat)
Neposredna povezava do sporočila: 447
5.8.2014 22:11:16   
RH82
Dobrodošle, ta ''nove''. Mi je fino, da nas je več za poklepetat. Sploh pri seznamu pride to kar prav. Meni ni do nekega hudega nakupovanja vnaprej, rajši bom dokupila, ko bom videla, da potrebujem. Sem pač tak tip. Mi je hecno, da kolegice vse mislijo, da moraš/imaš to vse pripravljeno na zalogo ful vnaprej.
Sem pa danes malo debatirala na temo krajše porodniške. Močno se nagibam k temu, da se prej vrnem v službo (po 10. mesecih), predvsem zaradi sebe, da ne padem ven iz stroke. V začetku je bil plan, da bo takrat porodniško koristil partner, se nama pa zdaj zatika pri financah. Kot sp ima on minimalne prispevke, zato bi dobil približno pol manj kot zdaj. Zato se nagibam, da bi se jaz vrnila na delo avgusta, ko je on še cel mesec prost, v septembru pa ima več obveznost čez dan šele v drugi polovici meseca. Se mi zdi, da bi to šlo skozi lepo z varstvom, pa ne bi bilo težav z manj dohodka. A katera kaj ve, če je problem, da porodniško skrajšaš namesto da jo koristi partner?
Sicer greva jutri na CSD Moste urejat očetovstvo in bom še tam to vprašala, čeprav bi morala porodniško urejati na svojem stalnem naslovu.
TinaM88, srečno pri glukozi. Če ni prepozno, ti svetujem, da imaš sabo limonin sok, da si izboljšaš okus glukoze.

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 448
5.8.2014 22:21:08   
TinaM88
RH82 hvala za nasvet. :)
Tudi sama razmišljam o tem, da bi skrajšala porodniško in se prej vrnila v službo. Ker je moj brezposeln in bo potem še težje z financami. Bova fino razmislila in se pogovorila, ker po drugi strani bi pa rada bila z malčkom celo leto.
Nekega večjega nakupa tudi midva še nisva naredila. Se samo še pogovarjava o tem, meseci pa letijo mimo. Veliko stvari bova tudi dobila, zato čakava malo z nabavo.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 449
6.8.2014 13:38:14   
savanah
Punce pozdravljeneuser posted image zelo lepo da se malo vec dogaja.
Glede porodniske bolj malo vem..do kdaj pa moram vse to sploh zrihtat, ker ene pravijo da en mesec pred nastopom porodniske? Je to res? Se pravi septembra mora biti ze vse urejeno?
Krcne zile, tudi s tem,k sreci, nimam tezav..vem pa da se znajo pojavit..verjetno je tudi malo dedno,kaj pa vem. So se mi pa pojavile prve strije po bokihuser posted image user posted image ..bom malo bolj mazala..
Jupiii dobila sva vozicekuser posted image sva dobila od ene zlahte,in je res lepo ohranjen..mi je vsec sploh zato ker je zdaj mojuser posted image ..
Pocasi se nabira...

(odgovor članu TinaM88)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?