|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
17.6.2014 19:58:35   
relativna
Hm, pa saj potem nimaš toliko nizkega ... normalno za nosečnice je okoli 110. Jaz sem na zadnjem pregledu imela 109, pa sem dobila sirup. Še prej sem imela 113, pa mi niso nič kompliciral (sem itak imela takrat dovolj drugih težav), na pregledu v 15. tednu sem pa ubistvu imela še full visokega (128). Ampak res mislim, da se mi je tako zmanjšal, ker sem med tisto mojo alergijo večinoma jedla samo prepečenec in pila čaj, goveje meso sem imela pa prepovedano user posted image

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
17.6.2014 20:00:47   
Bett
Saša33 kje na krku pa te bili? Mi gremo zdaj na krk, pa še nisem čisto točno odločena kam bomo šli. Po priporočilih drugih bomo šli verjetno v Malinsko. Poznam samo Baško in Punat in ta dva kraja mi nista najbolj všeč. No Baška je super, če nisi z majhnim otrokom, ker ni nobene sence.

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
17.6.2014 20:04:43   
vesica
meni je moj gin. danes rekel da jje pri nosečnicah mejah normale od 100 naprej jaz imam 101 kar kao ni ravno dobro ker se mi slabša oz. je še slabše kot v začetku - glede na to da sem pila tablete ( železo ) so mislili da bo kaj bolje je pa še slabše.s 112 sem padla na 101 . Jaz ne čutim nič - je pa kao bolj zaradi tega da nebi prišlo do komplikacij pri porodu .

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
17.6.2014 20:10:21   
peregrina
Ojoj, punce ... danes sem pa že skoraj zagnala paniko vseh panik.

Sem šla v službi na wc in na hlačkah zagledam (sicer čisto micen) rdeč madež. Meni se je kar stemnilo pred očmi.
Sem ene 5 minut preverjala, če je res kri, pa od kod je prišla. In tik preden sem se lotila kemijske analize lastnih hlačk, me je prešinilo, da so hlačke z neki vzorčki (rdečimi kakopak). In itak je bila rdeča barva od vzorca.

Jaz pa sem se že videla na urgenci ... Mah, preveč groznih zgodb sem v zadnjem času slišala ... Pa sem čist pod vtisom.

BOLNIŠKA - jaz pa srčno upam, da zdržim do septembra. Najprej zaradi porodniškega nadomestila (ki bo tudi sicer za razjokat se, ampak dobro). Drugič pa zaradi psihe. Biti doma je tako duhamorno, da je joj. In v preteklih mesecih sem bila več kot dovolj doma. Ja, saj vem, da bom potem še celo leto ... ampak bo drugače, ker bo user posted image .

Delo v službi me ne skrbi, ker mi gredo res na roko (sicer pa večinoma sedim in ni panike), bolj me skrbi vročina in vožnja (1 ura v eno smer), ki me izčrpava.
Ampak kot pravim - upam, da bomo pririnili do septembra (ko bom koristila dopust, ki ga pač imam).

Slabokrvnost Tudi mene je nahrulila gin. nazadnje. Pa saj ima prav. Sem nehala pit sirup na lastno pest. Potem sem jo prosila naj mi napiše raje tablete za zvečit - pri teh pa nimam problemov s prebavo. Pa precej bolj okusne so od sirupa.

Uživajte s trebuščki.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
17.6.2014 20:30:42   
relativna
Brez železa zna biti problem tudi utrujenost ipd. Tako da je definitivno fajn, da so bolj pazljivi kot premalo user posted image Sirup je bil pa tudi meni na začetku zelo ogaben, zdaj proti koncu 3. stekleničke mi je pa že prebavljiv. Sem pa tudi jaz razmišljala, da bi kaj prej nehala (dobila sem 5 stekleničk), pa me je tašča full skregala user posted image Nimam pa nobenih problemov s prebavo, morem kar potrkat user posted image
Aja, sestra pri G mi je rekla, da naj pijem čim manj mleka in mlečnih izdelkov (zmanjšujejo absorpcijo), pa baje kozarec rdečega vina na dan pomaga user posted image Ampak tole zadnje ignoriram - ipak obstajajo boljši viri user posted image

A se je drugače katera že poglabljala v to papirologijo glede porodniške? Bo pri kateri tudi očka koristil dopust za nego in varstvo? user posted image Kdaj je sploh potrebno oddati vse te vloge? user posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
18.6.2014 9:15:24   
Anonimen

Glede železa jaz sem tudi imela slabo kri in sem si lepo kupla rdečo peso sok ampak tist brez meda in sem vedla da čez en mesec ponovno moram dat kri in ne moreš verjet se mi je ful izboljšalo tako da za enkrat je vse ok.Pa tudi gledam na hrano vse kar jem gledam kakšne vitamine vsebuje in imam kar listek napisan kaj je zdravo jest in kaj ne :) in zanč grem v trgovino in neko stvar vidim in jo nisem imela napisano na list in se priklopim na internet prek telefona in iščem in iščem tako da sem potem pozabila kupit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1356
18.6.2014 9:48:08   
darhaha84
Ojla,
Da se še jaz malo pofočkam. No, mi smo tudi dali uspešno čez morfologijo (spol nismo spraševali). Kot kaže ostalo pa je vse ok. Upajmo, da bo tako tudi ob rojstvu, ker se zavedam, da tukaj se marsikaj ne vidi. Vemo, samo da ima vse potrebne organe in da normalno raste user posted image
V glavnem smo zgleda po večini slabokrvne. Jaz sem tudi ena od njih – na žalost. Jem vse in jem take stvari, ki naj bi vsebovale železo, tako da mi ni jasno kako mi lahko hemoglobin tako drastično pada, sedaj so pa začele še beljakovine. Na sirupu sem že od prvega meseca, včeraj me je g. klicala da naj se danes oglasim še po ene močnejše tablete da še s tem poizkusiva, drugače bom pa zgleda morala na injekcije. Je pa problem, ker imam zelo švoh žile in jih železove injekcije še uničujejo – ah, samo da bo oktober mimo pa bo boljše. Pri sinu sem bolj na koncu pristala na sirupu, sedaj pa … bo že. Samo, da bo z user posted image  vse ok user posted image Drugače pa imam jaz hemoglobin že 89. Jaz tudi jem govedino, oreščke, sok rdeče pese, špinačo, blitvo… Vse kar sem brala da naj bi, pa nič ne pomaga. Vsak teden ga je manj s tem, da še sirup pijem (4 žlice/dan)
Glede podaljšanja bolniške je pa čisto odvisno kaj ti g. napiše za na komisijo. No, mene pa želi dati na bolniško, ker poleg te krvi še zatekam pa se borim proti temu, ker sem sama v službi in šele konec julija pride naomeščanje in ne vem kako bodo izvedli, če me ne bo.user posted image Mi je že šefinja rekla, da če bi lahko potem od doma podelala vsaj nujne stvari. Pa še sredi julija imamo planiran dopust dol v Makarski in sin že komaj čaka, tako da če bi morali odstati doma, bi mi bilo kar hudo. Mož je pa rekel, da sama ne gresta – no, ve kako si tudi jaz želim morja in poletja user posted image … Tako, da ne vem kako se bo to izcimilo – upamo na najboljše. Samo, da bo z user posted image vse ok, jaz bom že k sebi prišla.
Relativna - prilogi imaš vse napisano. Mož (če se prav spomnim iz prve porodniške) odda vlogo šele, ko ti rodiš. Moj jo je dal za izponiti delodajalcu (podatki o plačah) že prej, potem je pa odnesel na CSD enkrat v tem času ko je bil doma. Najbolje da vpršaš, ko oddajaš svojo vlogo.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
18.6.2014 9:50:56   
lila5
Pozdravljene!

vesica, ja pri meni je blo rečeno, da imam posteljico še vedno nizko, sem pa povprašala eno babico kaj je zdaj s tem, pa mi je rekla, da se sčasoma, pač ko nosečnost napreduje in z njo vsa teža, pomakne tudi posteljica gor user posted image

Jaz pa sploh ne jem mlečnih izdelkov (mleka, jogurtov, itd., razen kak sir pojem )..a mislite , da je to kaj narobe? da bo kaj primanjkovalo dojenčku? Spijem pa kak kozarec radenske, pa saj tam je tudi kalcij pa magnezij ane?

Jaz sem danes v 25.tednu, trebuh pa imam kot , da sem v 9. mesecu! A kaj veste kdaj uradno stopimo v 3.trimester nosečnosti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
18.6.2014 10:07:45   
lila5
Aja, joj, zdaj me je klicala šefica in me prosila , da naj delam do konca, ker se jim bo res odpelalo, če grem na bolniško, ker sem jim strošek!! Jaz pa že vse planirala kako bom šla s 1.julijem, pa še malega sem iz vrtca izpisala...Ne vem kaj narest user posted image

Jaz grem 2. julija oddat obrazce za porodniško.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
18.6.2014 10:17:36   
Anonimen
Vse, ki ste slabokrvne probajte upostevat tale nasvet- ga je ze ena prej napisala. Zelezo in kalcij ne gresta skupaj!! tudi ne vlaknine!!
Torej zelezo ne jemat po zajtrku, najbolje po kosilu. Za zajtrk ponavadi jemo vlaknine v obliki kosmicev ali kruha... hkrati se spije kaka kavica, mleko, jogurt. Za kosilo je tega manj, ampak pazit, da pri kosilu ni smetane-omake, sir.... Po kosilu pa takoj spit svez iztisnjen sok pomarance ali pa pojest kak kivi po kosilu. Nobene kave!
Zelezo zvecer je tezko za zelodec in lahko imate tezave z bolecinami ali zaprtostjo, zato bolje ne zvecer.

C-vitamin spodbuja absorbcijo zeleza, zato vedno skupaj z zelezom spit ali pojest C-vitamin (samo ne pit sok iz tetrapaka).

Torej 2 uri pred in po sirupu/tabletami zeleza nobenega kalcija, mleka, sira, kave, vlaknin... obvezno pa c-vitamin! Ta nasvet sem dobila v prvi nosecnosti in nisem imela tezav in tudi zdaj v drugi nimam- moje zelezo je 135, brez tablet, sirupa. Drzim se tega nasveta in ob zrezku spijem svez sok pomarance.

LILA, dojencku ne bos skodila, ker on si bo ze vzel od tebe, kolikor rabi. Skodila bos pa sebi, saj bo tebi vzel in ti ne bos imela dovolj kalcija za svoje kosti, zobe: zato pravijo, da vsaka nosecnost vzame zenski kak zob. Poguglaj in najdi katera hrana je bogata z kalcijem- imas oreske, zelenjavo.... in tudi to bo dovolj, ce bos jedla dovolj tega. Jaz se ne bi sislila z mlekom, ce ti ne pase, raje bi si kupila kak kvaliteten kalcij v lekarni in jedla hrano bogato z kalcijem. Ce bos poguglala, bos celo presenecena, da je lahko kje drugje vec kalcija kot v mleku!!
Radenska nima dovolj kalcija in magnezija, dalec od tega, je le kaplja v morje.

(odgovor članu lila5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1360
18.6.2014 11:30:08   
Anonimen

Zanima me če ima še katera od vas nalepko na avto :nosečnica v avto*?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1361
18.6.2014 12:13:26   
lafe
joj meni so te nalepke v smislu nosečnica v avtu takšen nesmisel, nevem kaj točno naj bi bil namen tega ?? ker v prometu je treba biti posebej previden na vse udeležence na cesti, ta nalepka se mi pa zdi, kot da je kaj ekstra potrebno pazit če piše nosečnica v avtu..ne razumem, sem se pa že večkrat spraševala, ko sem opazila avto s takšno nalepko. lahko pa mi katera razloži čemu nalepka, mogoče pa je kakšen logičen namen, ki ga js ne opazim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
18.6.2014 13:11:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: lafe

joj meni so te nalepke v smislu nosečnica v avtu takšen nesmisel, nevem kaj točno naj bi bil namen tega ?? ker v prometu je treba biti posebej previden na vse udeležence na cesti, ta nalepka se mi pa zdi, kot da je kaj ekstra potrebno pazit če piše nosečnica v avtu..ne razumem, sem se pa že večkrat spraševala, ko sem opazila avto s takšno nalepko. lahko pa mi katera razloži čemu nalepka, mogoče pa je kakšen logičen namen, ki ga js ne opazim

Namen nalepk ni v temu, glavni razlog je v primeru nesrece kjer je udelezenih vec avtov, da gasilci in resevalci najprej pogledajo te nalepke in najprej resujejo otroke in nosecnice.

Jaz nimam in ne razmisljam o nalepki z nosecnico, za otrok v avtu pa ja.

(odgovor članu lafe)
  Neposredna povezava do sporočila: 1363
18.6.2014 13:21:04   
Anonimen

Jaz jo tudi nimam ampak sem v enem tednu ene par avto vidla ki so imeli nalepke nosečnica v avto.Jaz uporabljam 3 avtomobile dva domača in en službeni tako da na službeni ne bi mogla dat ker se tudi starejše gospe vozijo,starejši gospodi in tudi mlajši tako da sem malo spraševala da vidim kakšno mnenje imate o tej nalepki vsaka se odloča če jo bo imela ali pa ne .....

http://www.dnevnik.si/mnenja/komentarji/1042377384

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1364
18.6.2014 13:23:02   
Anonimen

####Namen nalepk ni v temu, glavni razlog je v primeru nesrece kjer je udelezenih vec avtov, da gasilci in resevalci najprej pogledajo te nalepke in najprej resujejo otroke in nosecnice.#### Točno to sem jaz hotela napisat pa si me prehitela ;)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1365
18.6.2014 15:32:38   
relativna
darhaha84, hvala user posted image Ali mogoče veš, od katerega meseca se potem gleda plača? Od takrat, ko oddava to vlogo za dopust za nego in varstvo ali že od takrat, ko oddam jaz za porodniško? Saj vem, da je vmes samo 2 meseca, ampak je bil prej brezaposlen, zdaj ima pa dosti veliko plačo in bi nama to full znižalo user posted image

Lila, zadnji trimester se začne z 27. tednom, kolikor sem gledala. Še malo torej user posted image Ubistvu kar ne morem verjet, da sem že tako daleč user posted image

Anonimna ... na mojem sirupu na navodilih piše, da ga morem piti na tešče. Pa seveda dve uri prej nič mleka in mlečnih izdelkov, pa tudi čaja (tega jaz popijem vsaj pol litra na dan user posted image ). No, pa zelenjave tudi naj ne bi jedel prej. Zvečer pa ga pijem preden grem spat in mi tudi čisto odgovarja (prebava bp, pa sem imela prej precej probleme).

Nalepke pa nimava, ker niti nimava avta user posted image Sošolko, ki me pa vozi na določena predavanja pa najbrž tudi ne bi prepričala v kaj takega user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
18.6.2014 16:42:46   
Anonimen
Ce pijes sirup tesce, potem tudi ni pametno imet mlecni zajtrk vsaj 2 uri po zauzitju sirupa. ampak povecini jemo nekaj mlecnega za zajtrk, in pijemo kavo z mlekom, pijemo caj... zato je vseeno bolje pred kosilom. pred kosilom si tudi lahko tesce. tesce ne pomeni celo noc-12 ur brez hrane. tesce je lahko tudi do 3 ure brez hrane. tudi po kosilu lahko sirup, sicer bo absorbcija potekala pocasnej, ampak bo vseeno boljsa kot z mlekom. Celo ce se spijes pojes c vitamin.

Saj ne pravim, da vsi imajo tezave, ampak vecina jih ima. Pa nekaterim bo sirup pomagal kljub kalciju, nekaterim pac ne... zato, ce se vidi, da ne pomaga, bi bilo pametno mal razmislit in probat drugacno metodo. Ce pomaga, pac nadaljujes tako kot dosedaj.

Neposredna povezava do sporočila: 1367
18.6.2014 18:10:48   
lafe
No ja,meni osebno so te nalepke še vedno malo mimo,zato je ne bom imela,za nalepko otrok v avtu pa še nevem,prepuščam,da se fant sam odloči

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
18.6.2014 18:42:10   
relativna
Moj zajtrk ponavadi ni mlečen user posted image Imam laktozno intoleranco, ki se je sicer zdaj med nosečnostjo malce skrila, ampak se še vedno dosti držim ... tako da ponavadi, če že, pojem riževo mleko in še kaj user posted image Saj pomoje ima vsaka pač nek svoj ritem, jaz ponavadi spijem sirup, ko me moj zbudi, ko gre v službo ... potem pa itak bluzim dve urci (ali spim), šele potem je na vrsti zajtrk user posted image Zdaj, ko si še lahko privoščim, si kar user posted image

Za nalepko otrok v avtu je pa moj odločno rekel, da je ne bova imela user posted image Ko bova seveda sploh kupila avto user posted image Meni so sicer šikane, se jih spomnim tudi iz svojega otroštva, ampak če ne želi, ne želi, se mi zdi banalna stvar za prepir user posted image

(odgovor članu lafe)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
18.6.2014 19:12:21   
Anonimen
Vecina rizevih, sojinih... mlek ima dodan kalcij. Pa kot sem omenila, ni samo kalcij, tudi vlaknine, kava, caj....Pa saj nima veze, podala sem nasvet, kdor zeli ga lahko sprejme, kdor ne pa ni treba.
Padanje zeleza, vecanje slabokrvnosti... kljub dodajanju zelezovih dodatkov... ni nekaj normalnega, niti v nosecnosti. Torej nekaj se pocne narobe.

Neposredna povezava do sporočila: 1370
18.6.2014 19:21:48   
relativna
Nah, hočem ti samo dopovedat, da ima vsaka nek svoj sistem in da se zagotovo čim bolj drži teh pravil user posted image Pa treba se je zavedati, da je vsako telo drugačno, ne glede na vse smernice ... in tudi naši bejbiji so drugačni ... mogoče pa od katere potrebuje malce več železa.
Sicer pa hemoglobin itak ni dober pokazatelj tega, koliko železa imamo shranjenega v zalogah. Lahko pa da ima telo ogromne zaloge, samo malce manj se ga prenaša po krvi user posted image
Pač vsaka se na koncu zase odloči, kako in kaj, in v večini primerov se pravilno user posted image Če pa ne, imamo dovolj strokovno usposobljenih ljudi, ki potem rešujejo takšne in drugačne zagate user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
18.6.2014 19:25:38   
peregrina
Za sirup se ne spomnim več, kakšna je bila direktiva. Samo vem, da sem ga morala piti na tešče (bljak, že tako mi je bilo slabo, potem sem morala pa še to piti). NO, ampak ko sem pila sirup, definitivno nisem pila mleka poleg, ker ga 3 mesece niti povohat nisem mogla.

Pri tabletah pa mi je rekla, da edino kar moram pazit je, da hkrati s tableto ne pijem mleka. Pa jedla naj bi jo pred jedjo, ampak v navodilih za tablete pa piše, da naj jih jem med ali po obroku.

In če ne smem jesti mleka in mlečnih izdelkov, pol pa res ne vem več kaj naj jem. Že tako imam ful omejeno prehrano sedaj v nosečnosti (še vedno mi je po marsičem slabo - predvsem sladke stvari, čokolade in podobnega pa itak ne smem (evrokremi).
Juhu, ostanejo mi samo še pašteteuser posted image

No, bom videla kaj bo rekla na naslednjem pregledu moja gin.
Zadnjič je tako sceno naredila, da padam v slabokrvnost ... zdaj pa ko berem vaše rezultate, pa vidim, da sem še čist na ok nivoju (117).

Nalepke za nosečnica v avtu pa res še nisem videla. In ja, tudi meni se zdi trapasto.
Ok, nalepka otrok v avtu ... to še gre. Mi je pa res mimo nalepka Matija (ali pač poljubno ime otroka) v avtu.
Sem gledala eno oddajo, kjer so govorili, kako so starši trapasti - da s tem prav izzivajo pedofile in podobne, ker otrok misli, če nekdo pozna njegovo ime, da pa ni tujec in gre prej z njim, kot pa z nekom, ki ga ne pokliče po imenu. Tako da midva take nalepke zagotovo ne bova imela. Pa tudi nosečniške neuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
19.6.2014 8:13:18   
darhaha84
Relativna – mislim da moraš 30 dni pred PD oddat vlogo (S-1) delodajalcu, da jo izpolni. Gor napiše bruto plače za 12 mesecev. Najbolje, da pokličeš na CSD, kdaj je zadnji čas da oddaš vlogo in potem čakaš, da bo imel mož čim več plač izplačanih. Tako, dam jaz za prvo porodniško naredila, ker se mi je plača v času nosečnosti kar precej povečala in mi je bilo potem pomembno, da je bilo notri čim več višjih plač.
Glede slabokrvnosti, se pa popolnoma strinjam z puncami, ki pravijo da vsako telo deluje drugače, to vidim pri sebi. Zelo se trudim, da jem čim več stvari, ki vsebujejo železo,da pojem dovolj C vitamina (+dodatki), sirup oz. po novem tablete pijem vedno tako, da si stisnem pol limone in zraven vzamem tableto. Mleko pa to nosečnost videti ne morem (sicer ga imam zelo rada in prej sem pojedla vsak dan en jogurt in obvezna večerja kaj mlečnega (mlečni riž, gres, polenta, žganci, čokolino, kosmiči…)) – v glavnem hrana za otročke, samo meni je to sedlo. Sedaj pa že preden sem videla  + so mi mleko in mlečni izdelki zasmrdeli in ga jih ne jem. Kave pa sploh ne pijem med nosečnostjo. No, pa mi kljub vsemi ukrepi, kar pada iz tedna v teden. Jaz res ne vem več kaj naj naredim. Še moja g.mi po moje ne verjame, da se tako prehranjujem kot pravim. Tako, da če ima še kdo kakšne predloge, mi jih naj pove, ker res ne bi rada pristala na injekciji, ker baje ful žile žgejo, jaz pa ima že tako slabe žile in bi raje s tem ustavila padanje vrednosti. Mi je pa po teh tabletah in sirupu blazno slabo, bolj kot v začetku nosečnosti in prebavo imam čisto v k…
Mi tudi nimamo ne nalepke nosečka (sploh je nisem še videla), niti otrok v avtu. No, otrok v avtu bi mogoče še imela, samo je mož aboslutno proti, ker njemu gre to lepljenje avta blazno na živce. On si je na prejšnjem avtu dal odstraniti (tovarniško), še vse original znake avtomobile. No, mojemu so avti hobi… user posted image Tako, da niti omenila nisem te nalepke. Je pa nimava niti na mojem avtu, na njegovem pa itak da ne user posted image
Saša33 dobra si, da tako sama in še noseča, se podaš na dopust. Jaz grem z mojim za 1 dan čez vikend, pa še kakšna kolegica ali sestra na morje ali na izlet (kadar mož dela), pa mi je zdaj komaj ratalo kul, ko je star 3,5let, prej je bilo pa kar naporno. Pa je eden in še noseča nisem bila. Tako, da tebi se kar čudim, kako to zmoreš. Imam pa kolegico, ki večkrat kam greve skupaj, ker je sama v Slo. (mož dela v tujini in pride parkirat na leto malo sem – no ona je bila tudi sedaj pri njemu, ko je bila na porodniški, sedaj se je pa vrnila domov), pa ima fantka starega 3,5 let in hči 1 leto in je tukaj sama za vse-pri njej vidim da to ni enostavo. Staršev nima več, da bi ji pomagali. Ostalih sorodnikov tudi ne, mož je pa tujec, tako da si tudi z njegovimi ne more pomagati in je včasih prav boga. Ji jaz na vsake toliko prevzamem maledva, da je ona nekaj ur frej. No, saj velik se potem z našim igra, mala je pa cel cuker in tudi ni dosti dela z njo. Samo jih moraš pa imeti non-top na očeh, ker so mtako nepredvidljivi. Mala itak vse v usta, potem pa še pametni starejši bratec jo iz ljubezni, kar davit začne. Tako, da jih ne moreš nič sam pustiti.

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
19.6.2014 8:46:38   
relativna
darhaha84, hvala še enkrat user posted image
Zase moram pa tako še poštudirat, kako je s porodniško glede na to, da sem študentka user posted image Kolikor sem do sedaj ugotovila, mi itak pripada ... starševski dodatek? No, par evrov pač user posted image

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
19.6.2014 9:55:47   
lila5
Jst samo vem, da je nov zakon in se šteje od predzadnje plače nazaj..recimo oddaš vlogo julija (tko bom jst), šteje pa se ti od maja nazaj... Če pa malo kasneje oddaš vlogo pa se ti tudi zamakne za mesec...Pa 28 dni pred PDP greš na porodniško baje...To pa je vse kar vem...za ostale papirje se moram še pozanimat....Upam, da ne bom spet vse zadnji moment.. Kaj pa občina? Kolikor se spomnim po porodu, samo ne vem kaka je procedura, papirji itd. Ajaaaaaa, pozabla bi še un paket oz. denar, ki ti ga da država..Kako je pa s tem?

Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?