dekca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: limonca* Matejkica, jaz ti bom pa tako rekla. Boljše je da ti prekinejo postopek in sploh nimaš punkcije, kot pa da ti punktirajo en folikel. Ker tudi če v foliklu ni celice, se ti vseeno šteje postopek, če si imela punkcijo. Tako dala me bodi žalostna, raje prekini vse skupaj in startaj ponovno z višjo dozo, pa bo, boš videla. tukaj se kar strinjam z limonco, punkcija je praktično najdražijo del postopka, če ti jo delajo, ti postopek propade ne glede na to, ali najdejo celico ali ne. Glede na to, da se pri tebi nič ne ve, ali sploh kaj bo, jaz ne bi dovolila, da mi kar opravijo punkcijo, boljše je prekiniti postopek in začeti vse znova. Ma veš, šest postopkov se hitro pokuri, še sploh če je terapija neprimerna. Narobe, vsaj v LJubljani, že nekaj časa se šteje za postopek tudi, če ne pride do punkcije, ker tudi zdravila, eventuelno jemanje krvi in uz niso zastonj. Govorim iz lastnih izkušenj. Moj zadnji postopek je bil tak, pa sem imela modificiranega spontanega, folikel (tudi samo eden) je tako počasi rastel, da ni šlo vse skupaj nikamor, potem ko sem se odločila (sama, ja), da imam vsega dovolj, sem čez dva dni že dobila . In imam zdaj odločbo državne komisije za darovano celico, čeprav imam še svoje (tudi na moje vztrajanje, da se s svojimi celicami ne grem več), aja, že dva meseca razmišljam, ali bi sploh šla probat ali ne, vse bolj se nagibam k temu, da ne. Ne zaradi predsodkov, ampak ker se mi enostavno ne da več s tem ukvarjati.
|