matejkica00
|
Leta 2011 sem tudi jaz naravno zanosila in rodila sinčka. Potem, ko sva se kar že nekaj časa trudila za drugega otroka, sem šla h ginekologu, kjer so mi odkrili povišan FSH, v juliju 2013 je bila vrednost 16,3. Avgusta sem šla ponovno na pregled hormonov in je vrednost padla na 7,7 in takrat sem tudi naravno zanosila, vendar sem imela žal v oktobru abrazijo, zaradi prazne GV. Naj povem, da je moj AMH<0,14, kar je porazno. V začetku 2014 sem bila brez menstruacije, zato so mi jo umetno sprožili. V marcu je bila moja vrednost FSH kar 32. Dr. Drobnič (ginekolog za neplodnost) je bil zelo skeptičen, da bi me sploh poslal na konzilij, zaradi tako slabih izvidov. Sicer se je na koncu odločil in mi dal napotnico za konzilij, vendar mi je rekel, da se bodo oni odločili. Konzilij sva imela 16.4. - bili so zelo, zelo prijazni - dejali so mi, da je lahko posledica tako visokega FSH tudi moj splav. Odobrili so mi IVF. V ponedeljek, 19.5., sem imela naročeno v ambulanti IVF za prevzem zdravil, ravno ta dan sem dobila tudi svojo menstruacijo (ciklus sem imela sedaj dolg 20 dni) in včeraj sem tako začela s špikanjem. Čeprav mi je moja osebna zdravnica rekla, da je večja možnost, da nekdo rodi otroka brez glave, kot da jaz zanosim se vseeno ne predam. naj povem, da sem jemala tudi micronizirano DHEA (75mg/dnevno), matični mleček, Q10 (100mg/dnevno) in krvomočnico. Punce, držite pesti zame :)
|