patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ne , Ronja- ni to nad čem se ves čas bunite. Ti veš, nad čem se mi bunimo, mi pa tega ne vemo? Zanimivo... To pa je ego:). Vi se ves čas bunite nad nami verniki, da za to, da se cerkveni pedofili izbrišejo iz zemlje, mi premalo naredimo. In jaz sem že miljontavžentkrat povedala kaj vse naredimo in ni dovolj. Oprosti, če sem spregledala, vendar še vedno ne vem, kaj ti točno delaš proti temu? Ko pošiljaš prošnje, so vse ugodno rešene, torej za to verjetno nisi poslala prošnje... Res me zanima, ker bi res rada vedela, kaj bi verniki lahko naredili oz. kaj lahko naredijo znotraj aprata. To, da se sprazni cerkev nekega pedofila v neki cerkvi je utopija pričakovati, kajti tudi verniki niso enako složni tako kot niso drugi preprosti državljani. Meni se to ne zdi utopično. Pa kdo, zavraga, bi šel poslušat pridigo od pedofila? To je narobe svet? Nekdo, ki ima zgoraj napisane vrednote, težko... In to ste verniki... Lahko dvajset staršev otroke obdrži doma, pa bodo mamke in ostali še vseeno v cerkvi. Enako je bilo pri tebi v vrtcu. Ti si se oglasila, ostali , ki se niso strinjali so bili tiho, in vseeno raje plačevali kot da bi se izpostavljali.Na koncu se tudi ti nisi več želela izpostavljati in si raje plačevala. Razumeš? Razumem primerjavo in te razumem. Zdaj pa ti razumi, da se ne bunimo nad vsemi verniki povprek, ampak nad tistimi mamkami, ki bojo vseeno hodile k pedofilu, ki bodo sponzorirale njegove čike, ki bodo šle pričat zanj proti bogim otrokom. Evo, nad takimi verniki se mi pa bruha. In mislim, da bogu tudi. Kar se tiče tistega primera, sem dobila potem občutek, da to ne moti nikogar, razen mene in se pač prilagodila (če vsi mislijo drugače, je možno tudi, da se jaz motim;), ker zadeva ni bila taka reč, da bi moje otroke to strašno prizadelo. Se mi zdijo določene stvari ultra neumne, vendar če to ni huda reč, pogoltnem. Recimo v OŠ imajo leno knjižničarko, ki otrokom ubija veselje do branja. Kar se mi zdi škoda in ni prav, ker je plačana za spodbujanje branja. In bom povedlaa na roditeljskem, da tak način dela ni ok in naj nekaj spremenijo. Ne bom pa verjetno šla do konca na ministrstvo zaradi tega, ker pač ne dela dovolj dobro. Se strinjam, da če bi vsi to naredili, bi veliko problemov rešili, vendar bi jih veliko tudi naredili. In se mi to ne zdi taka velika reč, zato pač pustim. Pedofilija se mi pa zdi velika reč. Takole- nikoli nisem imela stika, z župnikom, ki bi bil pedofil, imel pedofilska nagnjenja itd, zato proti temu nisem nikoli ukrepala direktno. Ker je pa to znotraj cerkvenih zidov velikokrat tema za razne pogovore na svetih itd, smo v ta namen organizirali razna izobraževanja na temo vsakovrstnega nasilja in na ta način osveščali ljudi. Moja pisma s pritožbami si bila na podobnem nivoju kot tvoji pomisleki glede knjižničarke. Ne tako življenjsko pomembna, pa vendar moteča in neprimerna. Kljub njihovi neživljenjski pomembnosti, sem se vseeno odločila, da v imenu staršev ( njih predstavljam v cerkvenem svetu), pač pošljem opozorila, pritožbe. niso nas " ubogali" od danes na jutri , vendar smo dosegli, da so nas. In na podlagi podobnih zadev, sem gotova, da bi v primeru pedofilskega suma ti isti starši ročno odstranili župnika. Vendar so ti starši le četrina vseh vernikov. Veliko več je teh starih mamk, ki dvigujejo povprečje in ob katerih sem žal osebno, priznam brez moči in idej kako jih zbuditi. In zopet- tudi stare mamke niso vse iste, samo jih je pa žal res veliko takih,za katere ne bi dala roke v ogenj, da se bodo pobrale iz cerkve, tudi če bi bil župnik osumljen pedofilije.