|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
25.5.2014 14:53:58   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

ja, saj... kaj drugega kot tak odgovor itak nisem pričakovala....

Jaz pa pošteno povedano ne takšnega od tebe.
Kje je sedaj tista pravična Ankica? Tista, ki se tako rada takole enostransko oglasi. Če si že tako zanalizirala moje pisanje in odnos, bi pričakovala, da potem vrneš človeka vreden komentar na mojega, kjer sem ti čisto lepo vljudno odgovorila? Bo šlo?

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 626
25.5.2014 14:56:08   
RIJA*
patrino, še dobro, da nisi islamske vere....bi se nam še kje v nebotičnik s kakšnim frčoplanom zaletela user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 627
25.5.2014 15:07:06   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

patrino, še dobro, da nisi islamske vere....bi se nam še kje v nebotičnik s kakšnim frčoplanom zaletela user posted image user posted image user posted image

Rija- nekdo drug, drugačen od mene- bi ob takem komentarju rekel, da si z namigovanjem glede mojega fanatizma zelo žaljiva- jaz lahko rečem le , da se ni za bati, da bi to naredila, tudi če bi bila islamske vere.
Me pa po svoje žalosti, da so tvoji komentarji kljub naklamfanih 26 strani, na katerih sem na vse možne načine ovrgla tebi podobne trditve- še vedno iste kot v startu. Obzorje se pač ni nič razširilo očitno.
O tem sem pisala v prejšnjem postu- tema več kot očitno že odprta ni bila zaradi konstruktivne debate. Marsikdo se tu gor tudi ni vključil zato, da bi bil pripravljen prisluhniti drugače mislečemu. Ne, določeni ste pač prišli gor z namenom, da pokažete svoj gnev, svoje razočaranje ,svoj cinizem, zopet popljuvate vse kar diši po cerkvi in vse, ki se ne strinjajo z vami.

In , ker si ti ravno odprla temo, bom kar tule vprašala- Kaj bi v bistvu vi- določeni radi od nas vernikov?
- da vas podpremo pri pluvanju čez cerkev po dolgem in počez?
- da se strinjamo, da podpiramo pedofilijo?
- da potrdimo, da ne delamo nič v tej smeri?
- da vozimo otroke k pedofilsko usmerjenim in obsojenim farjem?
-da smo vsi verniki v svojem fanatizmu in zaslepljenosti - neizibraženi, hinavski, pritlehni...
- da smo za vse pedofilske grehe v cerkvi krivi izključno verniki, ker sedimo totalno križem rok.
Brez skrbi , veliko lažje bi bilo na vse pritrditi pa mirna Bosna. Vendar žal niti na enega ne morem.

< Sporočilo je popravil patrino -- 25.5.2014 15:22:50 >

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 628
25.5.2014 15:12:58   
RIJA*
hhehe, ne patrino....ti nas še vedno goreče hočeš prepričati, da ni ok, da ne verujemo tebi in cerkvi....in temu, kar to tebe "naučili"

ampak od mene ne boš doživela megalomansko dolgih postov...in sprejmi že, da nekateri nismo verni, ne bomo verni in gledamo na zadeve drugače od vas vernikov....

to je bistvo. in če ti v tem vidiš napad, je to izključno in samo TVOJ problem....ne moj.

in še vedno se sprašujem enako, kot v prvem postu...pa sem bila danes celo 10 minut pri maši na balkonu, potem pa raje šla k prijateljici na kofe in počakala, da to nakladanje v tri dni mine....

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 25.5.2014 15:16:29 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 629
25.5.2014 15:18:17   
RIJA*
aja, pa kot sem zasledila v enem od tvojih postov: nimam nerešenih zadev s cerkvijo....nobenih zamer....samo ne maram teh ur pravljic....

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 630
25.5.2014 15:30:47   
patrino

hhehe, ne patrino....ti nas še vedno goreče hočeš prepričati, da ni ok, da ne verujemo tebi in cerkvi....in temu, kar to tebe "naučili"

ampak od mene ne boš doživela megalomansko dolgih postov...in sprejmi že, da nekateri nismo verni, ne bomo verni in gledamo na zadeve drugače od vas vernikov....

to je bistvo. in če ti v tem vidiš napad, je to izključno in samo TVOJ problem....ne moj.

in še vedno se sprašujem enako, kot v prvem postu...pa sem bila danes celo 10 minut pri maši na balkonu, potem pa raje šla k prijateljici na kofe in počakala, da to nakladanje v tri dni mine....

Rija, to kar pišeš je laž in bi res želela , da mi pokažeš, kje sem jaz rekla, da bi moral kdo hoditi v cerkev, če zato ne čuti potrebe??To je čisto tvoj problem in me sploh ne zadeva, če si verna ali ne. Grdo pa je, da s takimi komentarji tudi človeško ne deluješ. Jaz spoštujem tvoje prepričanje, zakaj ti ne moreš mojega? Zate sem jaz, ki verujem fanatik? Kaj si potem ti, ki si čisto neempatična do drugih ljudi?Kdo te je tule gor silil k maši? Kdo je rekel, da moraš verjeti v stvari, ki so zate izmišljene pravljice?? Nihče. In to kar pišeš, si si nič kaj prijazno izmislila..
Se zavedaš oz ti ni nič mar, da s takim odnosom prizadaneš veliko ljudi, ki so res dobri ljudje , vendar žal verujejo v nekaj , kar je tebi brezvezno nakladanje? Človek ne bi verjel, če ne bi prebral...

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 631
25.5.2014 15:31:24   
LuLu
iiiin brisačke so izgubile za 1 stran! user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 632
25.5.2014 15:44:36   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Rija, to kar pišeš je laž in bi res želela , da mi pokažeš, kje sem jaz rekla, da bi moral kdo hoditi v cerkev, če zato ne čuti potrebe??To je čisto tvoj problem in me sploh ne zadeva, če si verna ali ne. Grdo pa je, da s takimi komentarji tudi človeško ne deluješ. Jaz spoštujem tvoje prepričanje, zakaj ti ne moreš mojega? Zate sem jaz, ki verujem fanatik? Kaj si potem ti, ki si čisto neempatična do drugih ljudi?Kdo te je tule gor silil k maši? Kdo je rekel, da moraš verjeti v stvari, ki so zate izmišljene pravljice?? Nihče. In to kar pišeš, si si nič kaj prijazno izmislila..
Se zavedaš oz ti ni nič mar, da s takim odnosom prizadaneš veliko ljudi, ki so res dobri ljudje , vendar žal verujejo v nekaj , kar je tebi brezvezno nakladanje? Človek ne bi verjel, če ne bi prebral...

si pa zelo vešča v obračanju besed, to ti je priznati...samo jaz nisem ronja in ne frodo...user posted image in ne bom enega stavka analizirala do zadnje vejice...na-na...
jaz tvoje prepričanje povsem spoštujem, hodi v cerkev, veruj, samo ne poskušaj nas prepričati, da je bilo v temi prvega posta narejeno vse s strani cerkve (sem ne štejem zataškanja)

ja, je mi brezvezno nakladanje in če tebi ni, zakaj bi bila potem ti prizadeta user posted image saj veruješ...potem nimaš biti kaj prizadeta...zopet ena na sosednji temi veruje, da kajenje trave pripomore k boljšim rezultatom pri določenih službah...jaz pa mislim, da so to samo zafiksanci...in kaj nimam pravice, da tako mislim?

če pa to koga prizadene, pa že ni tako zelo prepričan v svojo vero....se mi zdi....

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 633
25.5.2014 15:45:10   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a se malo preselimo? kaj je že tam tema?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 634
25.5.2014 15:48:19   
LuLu
jaz sem pa imela čisto napačno predstavo, kako se vernik obnaša user posted image

od njih sem vedno pričakovala eno milino, prijazno besedo, razumevanje, spoštovanje, in nobenega žaljenja, jeze in podobnih negativnih reakcij.. pa saj imajo navodila, kako se obnašati do drugih.. a jih ne razumejo al kaj?

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 635
25.5.2014 15:49:40   
LuLu

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a se malo preselimo? kaj je že tam tema?

uh, kaj pa vem... na zadnje so brisačke umazali smrdljivi bulerji.. dalje nisem več tak sledila user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 636
25.5.2014 15:50:17   
RIJA*

jaz sem pa imela čisto napačno predstavo, kako se vernik obnaša user posted image

od njih sem vedno pričakovala eno milino, prijazno besedo, razumevanje, spoštovanje, in nobenega žaljenja, jeze in podobnih negativnih reakcij.. pa saj imajo navodila, kako se obnašati do drugih.. a jih ne razumejo al kaj?

draga moja....zelo, zelo napačno predstavo imaš. zelo.

joj. zelo.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 637
25.5.2014 15:53:14   
LuLu

joj. zelo.

user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 638
25.5.2014 15:58:11   
RIJA*
user posted image user posted image

meni se močno zdi, da nekateri pri teh pridigah poberejo samo tiso o user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 639
   [Brisano sporočilo]
25.5.2014 16:19:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 640
25.5.2014 16:57:42   
patrino

joj. zelo.

No Rija, končno se strinjava ( samo nekaj mi pravi, da v bistvu le na videz user posted image ). Res je tako kot praviš. verniki smo ljudje ne roboti in ne pravljična bitja. Ravno zato pravim, da v večini nismo pritlehne upognjene ovce. Navodila kako se obnašati do drugih pa žal nikjer ne dajejo, prodajajo itd. To pa pač moraš znati in konec- pa če si vernika ali pa ateist.Škoda ne?Kako bi bilo lahko lažje, če bi jih lahko nabavili v Sparu.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 641
25.5.2014 16:58:46   
ronja
Kaj bi v bistvu vi- določeni radi od nas vernikov?

Da ostanejo cerkve, kamor so prestavljeni pedofilski župniki, prazne. In potem bi gospodje na vrhu rkc morali premislit, če se jim to splača in začet ravnat drugače. Samo to. Super so mi dobri župniki in veliko lahko naredi povezana skupnost, pa karkoli jih že povezuje, jasni so vsi psihološki vzorci, ki to omogočajo in zaradi katerih se ljudje potem tudi počutijo bolj varne. Vse to v cerkvi je dobro. Ni pa dobro, kadar te vzorce kdo zlorablja. In tem bi bilo to treba preprečiti.

In če se vse da uredit, kot si rekla, da so bile vse tvoje prošnje ugodno rešene, zakaj ne napišete ene prošnje, da bi razrešili dela v župnijah obsojene pedofile, pa mirna bosna? Če vse lepo ugodijo... Če je pa res tisto drugo, kar si vmes pisala, da je hudimano težko spremenit cerkev in da tudi nimajo vedno prav, pa vendar delajo dalje narobe, čeprav se dobri verniki bunite... ja, potem pa mi res ni jasno, česa ne razumeš - točno nad tem se bunimo mi, ateisti na tej temi.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 642
25.5.2014 17:06:08   
mateyka
..zopet ena na sosednji temi veruje, da kajenje trave pripomore k boljšim rezultatom pri določenih službah...

just for the record - to nisem jaz. user posted image to je una anonimna, ki ima tak dream job, da se ji zdi to vredno počet. jaz osebno bi bolj razmišljala v smeri, da verjetno nisem glih najbolj za ta job primerna (če bi bila na njenem mestu), ampak hej - smo različni..

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 643
25.5.2014 17:07:01   
RIJA*

. Navodila kako se obnašati do drugih pa žal nikjer ne dajejo

kaj pa je 10 božjih zapovedi drugo kot navodila za obnašanjeuser posted image

Desét Bòžjih zapòvedi ali dékalog so pravila, po katerih naj bi se ravnalo človeštvo, da bo živelo v sožitju.

ti je to kaj znano?

Veruj v enega Boga!
Ne skruni božjega imena!
Posvečuj Gospodov dan!
Spoštuj očeta in mater, da boš dolgo živel in ti bo dobro na zemlji!
Ne ubijaj!
Ne nečistuj!
Ne kradi!
Ne pričaj po krivem!
Ne želi svojega bližnjega žene!
Ne želi svojega bližnjega blaga!

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 644
25.5.2014 17:07:06   
patrino

si pa zelo vešča v obračanju besed, to ti je priznati...samo jaz nisem ronja in ne frodo...user posted image in ne bom enega stavka analizirala do zadnje vejice...na-na...
jaz tvoje prepričanje povsem spoštujem, hodi v cerkev, veruj, samo ne poskušaj nas prepričati, da je bilo v temi prvega posta narejeno vse s strani cerkve (sem ne štejem zataškanja)

ja, je mi brezvezno nakladanje in če tebi ni, zakaj bi bila potem ti prizadeta user posted image saj veruješ...potem nimaš biti kaj prizadeta...zopet ena na sosednji temi veruje, da kajenje trave pripomore k boljšim rezultatom pri določenih službah...jaz pa mislim, da so to samo zafiksanci...in kaj nimam pravice, da tako mislim?

če pa to koga prizadene, pa že ni tako zelo prepričan v svojo vero....se mi zdi....

Rija- ne gre se tu za prepričanje in moč verovanja v smislu - jaz verujem in me nič ne more prizadeti.- tu se gre za spoštovanje do drugače mislečih, razumeš?Kot sem že rekla, jaz tvoje prepričanje spoštujem- ne spoštujem pa načina, kako tretiraš vernike. Pa saj v bistvu ni važno. Zdelo se mi je le prav, da povem.
Ne, seveda ni bilo v okviru problematike iz teme, narejeno vse s strani cerkve. Kakor ni bilo narejeno tudi vse s strani države. Verniki imamo v bistvu eno tako sredinsko pozicijo. Moči, da bi korenito spremenili zadeve , ki so tako problematične in grozljive nimamo. Lahko le opozarjamo na to, po svoje osveščamo ljudi, dajemo na različne načine vedeti, da tega ne podpiramo- Da pa bomo lahko rekli, da so se zadeve korenito spremenile in izboljšale- bo pa potrebno ukrepanje tudi koga, ki ima več moči in vpliva. Nekdo, ki je nad cerkvenimi zakoni- država sama s svojimi seveda.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 645
25.5.2014 17:07:50   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

..zopet ena na sosednji temi veruje, da kajenje trave pripomore k boljšim rezultatom pri določenih službah...

just for the record - to nisem jaz. user posted image to je una anonimna, ki ima tak dream job, da se ji zdi to vredno počet. jaz osebno bi bolj razmišljala v smeri, da verjetno nisem glih najbolj za ta job primerna (če bi bila na njenem mestu), ampak hej - smo različni..

vem, vem....user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 646
25.5.2014 17:09:55   
patrino

. Navodila kako se obnašati do drugih pa žal nikjer ne dajejo

kaj pa je 10 božjih zapovedi drugo kot navodila za obnašanjeuser posted image

Desét Bòžjih zapòvedi ali dékalog so pravila, po katerih naj bi se ravnalo človeštvo, da bo živelo v sožitju.

ti je to kaj znano?

Veruj v enega Boga!
Ne skruni božjega imena!
Posvečuj Gospodov dan!
Spoštuj očeta in mater, da boš dolgo živel in ti bo dobro na zemlji!
Ne ubijaj!
Ne nečistuj!
Ne kradi!
Ne pričaj po krivem!
Ne želi svojega bližnjega žene!
Ne želi svojega bližnjega blaga!

To so seveda zapovedi, ki jih spoštujemo vsi verniki- tudi jazuser posted image In če želiš ti jih razložim, kajti to so čisto osnovne zadeve( razen seveda prvih treh) normalnega človeka, ki je takšen, pa če je ateist ali pa vernik.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 647
25.5.2014 17:11:16   
mateyka

ja, saj... kaj drugega kot tak odgovor itak nisem pričakovala....

Jaz pa pošteno povedano ne takšnega od tebe.
Kje je sedaj tista pravična Ankica? Tista, ki se tako rada takole enostransko oglasi. Če si že tako zanalizirala moje pisanje in odnos, bi pričakovala, da potem vrneš človeka vreden komentar na mojega, kjer sem ti čisto lepo vljudno odgovorila? Bo šlo?

..., ni ene teme, kjer se ne bi poslužila osebne diskreditacije.

Amen! (pun intended) user posted image

O argumentih bi bilo fajn debatirat, sam se v vsem tistem balastu izgubijo. In se res sprašujem, kaj pravzaprav s svojim udejstvovanjem na RR želiš doseči? Deliti svoje mnenje, izkušnje, znanje? Ali zgolj filat svoj ego?

a si spregledala že vsaj 2x mojo debato z njo o tem? saj je rekla, da zato, da se spiha in si da duška. da v real lajfu to naj ne bi počela. fajn za njeno okolico, je pa res, da potem vsa RR nasrka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 648
25.5.2014 17:14:29   
RIJA*
patrino, meni je vseeno, če je nekdo veren,neveren, peder, hetero, musliman, vegan....ne trudim se spremeniti nikogar....ampak zakaj se čuti recimo en vegan (da ne bo ravno vernik) mene prepričati, da naj ne jem kokošje menstruacije? saj tudi jaz njega ne posiljujem s fajn pečenim biftekom....?

in če peder, vegan, musliman, katoličan, evageličan, hetero zlorabi otroka, je zame samo eno: zločinec, pedofil. in nobena veganska, muslimanska, katoličanska, evangeličanska, hetero skupnost nima nad njim izvajati nekih svojih zakonov (če sploh) ampak želim, da je kaznovan po enem samem zakonu, ki velja za vse državljane določene države in da se ga umakne tja, kamor sodi...ne glede na to, če je meso ali travo....kontaš? to ti hočemo že od prve strani dopovedati.....

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 649
25.5.2014 17:15:27   
ronja
Pa saj je boljše, da se človek v virtuali spiha kot da doma težiuser posted image .

Patrino, kaj lahko država naredi proti skrivanju pedofilije v cerkvi? Sama sem ti odgovorila, kaj pričakujem od vernikov in kaj mislim, da bi lahko naredili. Sama ne bi nikoli pustila tamale na bralni krožek z Vitanom Malom ali kupila njegove knjige. Ne morem ga zapret, ne morem mu v bistvu nič, vendar mislim, da bi bilo prav, da bi ga vsi bojkotirali. morda bi se potem tudi sodniki zavedli, da sodijo zelo čudno. To moč imamo državljani, tisto imate verniki - da za nekoga, za katerega je že dokazano, pač veljajo posebna pravila (da ne bo več videl kaj dosti otrok).

Rija, podpis.

< Sporočilo je popravil ronja -- 25.5.2014 17:16:25 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?