patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* IZVIRNO SPOROČILO: patrino Rija, to kar pišeš je laž in bi res želela , da mi pokažeš, kje sem jaz rekla, da bi moral kdo hoditi v cerkev, če zato ne čuti potrebe??To je čisto tvoj problem in me sploh ne zadeva, če si verna ali ne. Grdo pa je, da s takimi komentarji tudi človeško ne deluješ. Jaz spoštujem tvoje prepričanje, zakaj ti ne moreš mojega? Zate sem jaz, ki verujem fanatik? Kaj si potem ti, ki si čisto neempatična do drugih ljudi?Kdo te je tule gor silil k maši? Kdo je rekel, da moraš verjeti v stvari, ki so zate izmišljene pravljice?? Nihče. In to kar pišeš, si si nič kaj prijazno izmislila.. Se zavedaš oz ti ni nič mar, da s takim odnosom prizadaneš veliko ljudi, ki so res dobri ljudje , vendar žal verujejo v nekaj , kar je tebi brezvezno nakladanje? Človek ne bi verjel, če ne bi prebral... si pa zelo vešča v obračanju besed, to ti je priznati...samo jaz nisem ronja in ne frodo... in ne bom enega stavka analizirala do zadnje vejice...na-na... jaz tvoje prepričanje povsem spoštujem, hodi v cerkev, veruj, samo ne poskušaj nas prepričati, da je bilo v temi prvega posta narejeno vse s strani cerkve (sem ne štejem zataškanja) ja, je mi brezvezno nakladanje in če tebi ni, zakaj bi bila potem ti prizadeta saj veruješ...potem nimaš biti kaj prizadeta...zopet ena na sosednji temi veruje, da kajenje trave pripomore k boljšim rezultatom pri določenih službah...jaz pa mislim, da so to samo zafiksanci...in kaj nimam pravice, da tako mislim? če pa to koga prizadene, pa že ni tako zelo prepričan v svojo vero....se mi zdi.... Rija- ne gre se tu za prepričanje in moč verovanja v smislu - jaz verujem in me nič ne more prizadeti.- tu se gre za spoštovanje do drugače mislečih, razumeš?Kot sem že rekla, jaz tvoje prepričanje spoštujem- ne spoštujem pa načina, kako tretiraš vernike. Pa saj v bistvu ni važno. Zdelo se mi je le prav, da povem. Ne, seveda ni bilo v okviru problematike iz teme, narejeno vse s strani cerkve. Kakor ni bilo narejeno tudi vse s strani države. Verniki imamo v bistvu eno tako sredinsko pozicijo. Moči, da bi korenito spremenili zadeve , ki so tako problematične in grozljive nimamo. Lahko le opozarjamo na to, po svoje osveščamo ljudi, dajemo na različne načine vedeti, da tega ne podpiramo- Da pa bomo lahko rekli, da so se zadeve korenito spremenile in izboljšale- bo pa potrebno ukrepanje tudi koga, ki ima več moči in vpliva. Nekdo, ki je nad cerkvenimi zakoni- država sama s svojimi seveda.