|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za goreče vernice in vernike - eno vprašanje
23.5.2014 23:10:31   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

To, da smo tiho kot riti je tisto, kar ti kljub mojim sto in enim dokazom razlagi in trudu brez veze in namensko vlečeš skozi celo temo.

Samo in zgolj tvoja razlaga kako je tezko in kako se ne da.

Ne, prehodi iz drugih ver v krščansko se dogajajo tudi pri nas. Ni treba iti iskat primere tja daleč v Afriko- dovolj je, da malo realno pogledaš tule- pri nas.

Mogoce ne bi bilo slabo da opazis da govorim o tocno dolocenem primeru, ki kot posledico ima spremebo doktrine vere zaradi aktivnosti in postopkov potencialnih vernikov. RKC je sama pojasnila zakaj je do tega prislo, jaz povzemam. Limbus ni ukinjen zaradi razemer v Sloveniji, temvec v Afriki.

Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se malo na domač teritorij ozrla tudi ti, ne da iščeš primere vedno nekje čez planke pri sosedu. V končni fazi govorimo trenutno o domači problematiki, čeprav se vsi zavedamo, da je pedofilija pač prisotna po celem svetu.

Govorimo o pedofiliji v cerkvi (ki je po celem svetu, tudi cez planke), ce nisi opazila. Glede na tvoja pojasnila, ce ne bi bilo vernikov cez planke, bi pri nas se vedno sezigali carovnice - zgolj slucajno so res zadnjo sezgali v Lozu....

To, da nočem verjeti da je odgovornost pri pregonu cerkvenih pedofilov tudi na vernikih je laž in nikjer tega nisem napisala. Ves čas namreč trdim, da vsa odgovornost ne leži le na vernikih in da je pasivnost vernikom pri tem enostavno očitati, če se o njihovih dejavnostih in ukrepih ne želiš in nočeš prepričati. Še lažje pa jo je naprtiti drugemu in s tem prekriti svojo pasivnost in neaktivnost.

Poslus patrino. Odgovornost za pedofilijo v cerkvi je na cerkvi kot instituciji vendar tudi na tistih, ki ne ukrepajo, ko cerkev prikriva zlorabe. O dejavnostih vernikov zoper pedofilijo in situacijo v cerkvi nisi rekla niti besedice, celo niti to, kaj si morala urejati kot stars v cerkvi... Edino kar si me prericala je, da se verniki bojijo kazni cerkve, ce se bunijo. navsezadnje posti so se vedno tu,. pa si preberi.

In kot sem ponovila tudi že velikokrat- to da verniki kot pasivne ovce častijo župnika je izjava nekoga, ki žal k maši očitno ne hodi. Ker če bi to počela- ne bi pisala določenih istih neumnosti in neresnic ( čeprav sem te ob tem že parkrat popravila)skozi celo temo.

Saj ne moram hoditi k masi, ti sama si napisala in pojasnila kako v cerkvi izgleda pometanje pod preprogo in zelo nazorno si napisala o nemoci in strahu vernikov ter posledicah neubogljivosti. Cascenje zupnika je smoa metaforicen komentar na tvojo izjavo, da jih ne castite kot bozanstva, vendar zal izgleda, da preko dobesednosti tokrat ne bo slo. Moje domnevne neumnosti in neresnice so zal ( tudi na mojo zalost) kar lepo utemeljene resnice.

Debata daje obcutek kot bi pretepeno zensko prepriceval, da mora zapustiti nasilnika in da ima moci da ga zapusti. Pa s tem nikakor ne aludiram na to, da bi ti morala zapustiti tvojo cerkev. Tudi pretepena zenska se mora sama in samostojno odlociti kaj bo s seboj. Upamo edino lahko , da ne bo vec tepena, kot upamo samo lahko, da nekdo kot ti ne bo jokal s svojim otrokom zaradi dolocenega tezko je, pometa se, kaznujejo...

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 601
23.5.2014 23:14:11   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Vidi se, da pišeš spet na pamet, ker ne hodiš v cerkev. Predvidevaš. Vendar žal napačno. Po Sloveniji je zaradi takih zadevščin zaprtih ogromno manjši in večjih far.

Zakaj so pa cerkve v mestih po Sloveniji zaprte? Recimo v nedeljo popoldne, greš na izlet, bi pogledal še lokalno cerkev, pa je zaklenjena? Včasih sem šla večkrat v cerkev, jo pogledat, malo posedet, prižhat kakšno svečo, danes jih pa veliko zaprtih? Ne vem, je to kaj novega, ali je zgolj naključje?

V našem kraju je to v bistvu zato, ker se v zadnjih letih strahovito povečuje vandalizem in kraje. Osebno lahko povem, da se je nam enkrat zgodilo, da so dan pred obhajilom , ko smo starši s trudom okrasili cerkev po dolgem in počez, tisto popoldne neznanci razdejali, pomendrali in uničili večino dekoracije. O naših in otroških reakcijah ne bi razpravljala. In takih in podobnih zadev je baje po Sloveniji ( in najverjetneje tudi drugje ) še dosti.
Drugače ti pa lahko povem, da če te kdaj kakšna cerkev pritegne, je najbolje, da jo mahneš do najbližje hiše in povprašaš za ključ. Ponavadi ga imajo ravno tam. Govorim o cerkvah na vasi. Mi to večkrat storimo, ko se potepamo takole okrog in nas kakšna star cerkvica arhitekturno pritegne. Poskusi. Kdor jezika špara kruha strada pravijouser posted image

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 602
23.5.2014 23:14:27   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Zdaj ves tudi ti kako.

Enako kot ti.

Ja dobro jutro no.... user posted image

Malo tezko bi ji povedala, ce ne bi vedela, se ti ne zdi... Kako je pa s teboj, samo zamudila si ali si sele izvedela... user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 603
23.5.2014 23:19:47   
Frodo Bisagin

Frodo preseli se nazaj domov in pokukaj kdaj tako iz firbca tudi v domačo cerkev in ne le v svetovno literaturo. In ne , ker tudi sama nisem čisto za luno, ti lahko tudi povem, da se za vse pozitivne spremembe, ki so jih deležni ne morejo " kriviti" le verniki tam v obljubljeni deželi, temveč so tudi višje institucije bolj naklonjene spremembam in razkrivanju grdih stvari kot pri nas. Še vseeno pa te vprašam, ker se že toliko zanimaš in poudarjaš obljubljeni deželi kot sta ZDA in Irska. A tega pa nisi zasledila , da nas dajo v cerkveni kriminaliteti iz strani cerkvenih uslužbencev tile božji odposlanci tam v obljubljeni deželi še vedno krepko v koš? Pa ne zato, ker so pri nas te zadeve še rade pod preprogo, temveč, ker je tega tam še resnično več kot tule. Pa še ti malo prebrskaj v tej smeri.

Ja in? To je opravicilo, da se pri nas v cerkvi zlorabljajo otroci? Ker je to mala malca proti temu kar se dogaja na Irskem in v ZDA? Mocno te zanasa v neko zelo cudno smer.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 604
23.5.2014 23:23:54   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Poleg fanatizma, ki ga po vašem župniki vzbujajo v nas- smo že od nekdaj vzgajani v veri, da je Bog povsod.

Da si fanaticna se ne pomeni, da to zupnik vzbuja v tebi. Spet prelagas odgovornost na drugega.

Ne , s tem, da Kalbo in Ronja trdita ( in mogoče še kdo) da sem fanatična nimava naš župnik in jaz nič zraven.Zato je tvoj komentar čisto izvenkonteksten in zopet polagaš besede , ki jih nisem napisala pod moje prste.

Spet je nekdo drug kriv, odgovoren, spet se te ne zastopi kot je treba... Prelaganje odgovornosti si pa dobro ponotranjila user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 605
23.5.2014 23:31:01   
patrino

To, da smo tiho kot riti je tisto, kar ti kljub mojim sto in enim dokazom razlagi in trudu brez veze in namensko vlečeš skozi celo temo.

Samo in zgolj tvoja razlaga kako je tezko in kako se ne da.

Nisem rekla da se ne da- pravim, da ni vse na plečih vernikov- kapiraš?

Ne, prehodi iz drugih ver v krščansko se dogajajo tudi pri nas. Ni treba iti iskat primere tja daleč v Afriko- dovolj je, da malo realno pogledaš tule- pri nas.

Mogoce ne bi bilo slabo da opazis da govorim o tocno dolocenem primeru, ki kot posledico ima spremebo doktrine vere zaradi aktivnosti in postopkov potencialnih vernikov. RKC je sama pojasnila zakaj je do tega prislo, jaz povzemam. Limbus ni ukinjen zaradi razemer v Sloveniji, temvec v Afriki.

Ja in zato ne vem, zakaj omenjaš točno specifičen primer v Afriki, če se pogovarjamo o naši slovenski problematiki.Navedi še prosim kakšen primer tu pri nas, če smo že pri primerih.

Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se malo na domač teritorij ozrla tudi ti, ne da iščeš primere vedno nekje čez planke pri sosedu. V končni fazi govorimo trenutno o domači problematiki, čeprav se vsi zavedamo, da je pedofilija pač prisotna po celem svetu.

Govorimo o pedofiliji v cerkvi (ki je po celem svetu, tudi cez planke), ce nisi opazila. Glede na tvoja pojasnila, ce ne bi bilo vernikov cez planke, bi pri nas se vedno sezigali carovnice - zgolj slucajno so res zadnjo sezgali v Lozu....

Ja o pedofiliji govorimo ja in tvoj Afriški navedek nima nobene veze s tem. Kar pa se tiče sežiganja čarovnic, so jih tam čez planke zažgali še občutno več. Pobrskaj.

To, da nočem verjeti da je odgovornost pri pregonu cerkvenih pedofilov tudi na vernikih je laž in nikjer tega nisem napisala. Ves čas namreč trdim, da vsa odgovornost ne leži le na vernikih in da je pasivnost vernikom pri tem enostavno očitati, če se o njihovih dejavnostih in ukrepih ne želiš in nočeš prepričati. Še lažje pa jo je naprtiti drugemu in s tem prekriti svojo pasivnost in neaktivnost.

Poslus patrino. Odgovornost za pedofilijo v cerkvi je na cerkvi kot instituciji vendar tudi na tistih, ki ne ukrepajo, ko cerkev prikriva zlorabe. O dejavnostih vernikov zoper pedofilijo in situacijo v cerkvi nisi rekla niti besedice, celo niti to, kaj si morala urejati kot stars v cerkvi... Edino kar si me prericala je, da se verniki bojijo kazni cerkve, ce se bunijo. navsezadnje posti so se vedno tu,. pa si preberi.

Seveda sem napisala, kako se to ureja v cerkvah oz. kaj lahko naredimo verniki v tem primeru. Hkrati sem pozvala kvazi revolucionarje, da navržejo pameten predlog, kako bi se te zadeve lahko lotili drugače- da bi spremembe potekale hitreje in očitneje. Dlje od tega, da naj pritlehni ovcam podobni verniki z upognjeno hrbtenico dvignemo svoje glave ni nihče prišel. Tudi ti ne. Ker tega, kar nam pripisujete nekateri niti pod razno ne počnemo, čakam na konkretnejši predlog. To , da se verniki bojimo kazni cerkve, si se prepričala sam. Tudi tebi ne bi škodilo podrobnejše branje mojih postov in malček razmisleka

In kot sem ponovila tudi že velikokrat- to da verniki kot pasivne ovce častijo župnika je izjava nekoga, ki žal k maši očitno ne hodi. Ker če bi to počela- ne bi pisala določenih istih neumnosti in neresnic ( čeprav sem te ob tem že parkrat popravila)skozi celo temo.

Saj ne moram hoditi k masi, ti sama si napisala in pojasnila kako v cerkvi izgleda pometanje pod preprogo in zelo nazorno si napisala o nemoci in strahu vernikov ter posledicah neubogljivosti. Cascenje zupnika je smoa metaforicen komentar na tvojo izjavo, da jih ne cas_tite kot bozanstva, vendar zal izgleda, da preko dobesednosti tokrat ne bo slo. Moje domnevne neumnosti in neresnice so zal ( tudi na mojo zalost) kar lepo utemeljene resnice.

Če lahko ali ne moreš hoditi k maši je tvoja stvar.Ker pa se rada očitno počutiš načitano, informirano in podkovano na vseh področjih, ti jaz močno svetujem, da si kdaj čisto tako iz izobraževalnega vidika , vzameš čas in greš h kakšnemu bogoslužju. Čisto tako- na tak način se boš lažje izognila neprijetnosti in slabemu občutku, če boš še kje naletela na podobno mislečega kot sem jaz. In če boš malo povohala pri nas in ne le čez planke, se boš kaj hitro srečala s podobno mislečim. Mogoče ne opaziš, vendar jih zelo veliko razmišlja podobno.user posted image

Debata daje obcutek kot bi pretepeno zensko prepriceval, da mora zapustiti nasilnika in da ima moci da ga zapusti. Pa s tem nikakor ne aludiram na to, da bi ti morala zapustiti tvojo cerkev. Tudi pretepena zenska se mora sama in samostojno odlociti kaj bo s seboj. Upamo edino lahko , da ne bo vec tepena, kot upamo samo lahko, da nekdo kot ti ne bo jokal s svojim otrokom zaradi dolocenega tezko je, pometa se, kaznujejo...

Meni ne daje tak občutek. Meni že po prvih komentarjih, ki so vehamentno usekali po vseh vernikih počez daje občutek , da so določeni prav veseli, da se to dogaja v cerkvi, da lahko še dodatno zaničujoče in s strastjo grdo govorijo o ljudeh, ki radi hodimo v cerkev. Nisem dobila posebnega občutka , da bi bili empatični, žalostni in sočustvovanja polni z ubogimi žrtvami cerkvene pedofilije. Ne, tisti, ki so cerkvi nenaklonjeni že iz vseh drugih razlogov, ki jih radi poudarjajo, so tole pedofilijo izrabili, da ob njej doživljajo osebno katarzo, ko pljuvajo po dolgem in počez čez cerkev. In če si nalijemo čistega vina- pri vseh teh slednjih je očitno, da ni keč v pedofiliji. Keč je v osebnih zamerah in nepredelanih občutkih v zvezi z vero in cerkvijo, ki ob takih temah pri istih revežih butnejo ven.

< Sporočilo je popravil patrino -- 23.5.2014 23:40:08 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 606
23.5.2014 23:43:26   
patrino

Frodo preseli se nazaj domov in pokukaj kdaj tako iz firbca tudi v domačo cerkev in ne le v svetovno literaturo. In ne , ker tudi sama nisem čisto za luno, ti lahko tudi povem, da se za vse pozitivne spremembe, ki so jih deležni ne morejo " kriviti" le verniki tam v obljubljeni deželi, temveč so tudi višje institucije bolj naklonjene spremembam in razkrivanju grdih stvari kot pri nas. Še vseeno pa te vprašam, ker se že toliko zanimaš in poudarjaš obljubljeni deželi kot sta ZDA in Irska. A tega pa nisi zasledila , da nas dajo v cerkveni kriminaliteti iz strani cerkvenih uslužbencev tile božji odposlanci tam v obljubljeni deželi še vedno krepko v koš? Pa ne zato, ker so pri nas te zadeve še rade pod preprogo, temveč, ker je tega tam še resnično več kot tule. Pa še ti malo prebrskaj v tej smeri.

Ja in? To je opravicilo, da se pri nas v cerkvi zlorabljajo otroci? Ker je to mala malca proti temu kar se dogaja na Irskem in v ZDA? Mocno te zanasa v neko zelo cudno smer.

Ne ti spet hvataš krivine, ker se je tvoj primer sesul. To kar pišeš o opravičilu, spet pišeš ti. Da ne bo pomote. Iz moje strani je prišlo le razsvetljenje zate, da ne dajaj zgleda nekomu s primerom, ki je še slabši.

Neposredna povezava do sporočila: 607
23.5.2014 23:47:01   
patrino

Poleg fanatizma, ki ga po vašem župniki vzbujajo v nas- smo že od nekdaj vzgajani v veri, da je Bog povsod.

Da si fanaticna se ne pomeni, da to zupnik vzbuja v tebi. Spet prelagas odgovornost na drugega.

Ne , s tem, da Kalbo in Ronja trdita ( in mogoče še kdo) da sem fanatična nimava naš župnik in jaz nič zraven.Zato je tvoj komentar čisto izvenkonteksten in zopet polagaš besede , ki jih nisem napisala pod moje prste.

Spet je nekdo drug kriv, odgovoren, spet se te ne zastopi kot je treba... Prelaganje odgovornosti si pa dobro ponotranjila user posted image

Sem vmes zamudila par postov ? O kakšni krivdi je govora?Kar pa se tiče razumevanja mojega pisanja- Frodo dobro beri, premisli- pa boš celo ti vse razumela - če boš le hotela.

Neposredna povezava do sporočila: 608
24.5.2014 12:13:22   
ronja
Zato, da šola kot institucija reagira drugače kot cerkev nisi ti kriva.

Ne, nisem, se nisem niti rodila še, ko so spisali pravila, hvalabogu. Vendar bi bila kriva, če bi tolerirala to, da ne reagirajo tako kot je prav, če bi se to dogajalo v "naši" instituciji. Ne jemljem si zaslug za to, da posveta manj skriva.

Povej kaj bi storila ti.

Ne bi svojih otrok vozila k obsojenemu pedofilu, pa če je bil ta premeščen iz drugega razreda ali pa iz druge fare. Če bi izvedela, da ga ravnateljica ščiti, bi najprej šla do nje. Če to ne bi pomagalo, bi povedala na sestanku staršev in zbrala podpise ostalih staršev, da bomo izstopili ven, če ne bojo nekaj naredili.

Ne govori, da še nisi imela problemov z zdravniki , v vrtcu, s centrom za socialo itd. Ker če je to- potem živiš v sanjski deželi in ne pri nas.

Dejansko se ne spomnim kakih hudih krivic. V vrtcu smo se do zdaj vse lepo zmenili že z vzgojiteljicami in mi ni bilo trea nikoli hodit višje. Na csdju so bili prijazni in ne vem, da bi me kdaj nalašč ogoljufali, na odločbo sem vedno počakala in se mi zdi, da se trudijo. Zdravniki so se pri meni že veliiiiikokrat zmotili in jim povem, če mislim, da trosijo bučke (ravno zadnjič;), vendar se trudijo delat prav. Včasih se pač zmotijo, tudi ne morejo vsega predvidet. Seveda sem jezna, če se zmotijo, vendar so se do zdaj tudi že kdaj opravičili;). Kaj sem naredila? Povedala, kaj se mi ne zdi v redu. Do zdaj smo uredili.

Patrino, narobe si si zapomnila: zaenkrat smo še sposobni plačevat, se mi zdi pa brezveze, da imajo toliko dejavnosti. Vendar oni s tem ne kršijo zakona, ki je napisan tako, ad lahko imajo in da če nočeš, pač ne daš otroka nanje. Kar ni fajn, samo tako pač je. Ima pa recimo ta vrtec tudi sklad za tiste, ki si ne morejo privoščit tadražjih reči, kar se mi zdi zelo lepo. Na sestanku sem rekla, ja, vendar se je izkazalo, da večini staršev to ustreza. In tu potem pač nimaš kaj, vrtec se prilagaja večini, zadeva ni nezakonita.

NImam nič proti dobrim vernikom, imam pa precej proti slabim. Tako kot nimam nič proti dobrim ateistom, imam pa precej proti slabim. zame sta bila in Hitler (vernik) in Stalin (ateist) grozoti.

Pedofili v cerkvi večinoma do ateističnih otrok res malo težje pridejo, vendar to niti nima veze (razen da so vsaj pred temi moji otroci varni)... Jaz lahko pomagam tam, kjer imam sama moč - konkretno pri puncah, ki se jim je kaj takega zgodilo, da to povejo in da grejo naprej. Če te že ravno ta tema zanima, sem tu reševala bolj družinsko problematiko (torej zlorabe v družini), kolikor sem pač kot laik lahko (da se je kaka punca odprla in povedala naprej tam, kjer ji lahko bolj konkretno pomagajo, eno sem spremljala k psihologinji, itd). Pa pri enem projektu policije sem sodelovala, ki je bil namenjen prav otrokom in preprečevanju zlorab. Lahko ti pošljem na zs več o tem, če želiš podrobnosti. Če bo konec krize in bojo lahko delali spet kaj preventivno, smo zmenjeni za nadaljevanje, trenutno pa so žal kriminalisti zasuti z delom, ker kot veš, jih krčijo.

Cerkve sama kot ateistka ne bom spremenila, to moč imate verniki, ker je cerkvi za ateiste vseeno, ker od nas ne dobi toliko. Sama sem imela možnost pomagat par puncam in upam, da vsaj kakemu otroku posredno. Vsega pa ne znam rešit, kar sem že večkrat napisala. Cerkvi je vseeno, kaj jaz mislim, ker ima tako vas, ki boste hodili v farsko župnijo, ker je pač to del vašega življenja.

Stana, lopovščina je za moje pojme manjši kriminal kot pedofilija. Mislim, da je uničit eno otroško življenje nekaj čisto drugega kot ukrast denar, čeprav tudi to zelo vpliva na ljudi in tudi otroke. Vendar vseeno drugače.

Vendar dokler se ne bo sama zakonska ureditev in še kaj spremenila v cerkvi kot instituciji, je to le vihar v kozarcu.

In točno nad tem se zgražamo ateisti na tej temi.

smo že od nekdaj vzgajani v veri, da je Bog povsod. Po tem takem bi ga lahko našli tudi kar doma v domači dnevni sobi in ne bi rabili hoditi v farno cerkev.
To je res - to nam res ni jasno. Če je bog povsod, zakaj je treba hodit v cerkev, saj se lahko doma zmeniva... Mislim, razumem psihološke momente obredov in ritualov in tradicij, ki imajo gotovo dobre vplive. Vendar ne razumem, zakaj bi mel bog kaj s tem, če je res povsod.

Ves čas namreč trdim, da vsa odgovornost ne leži le na vernikih in da je pasivnost vernikom pri tem enostavno očitati, če se o njihovih dejavnostih in ukrepih ne želiš in nočeš prepričati.

Nihče ni rekel, da ste samo verniki krivi za to, samo da imate tudi svojo odgovornost, če boste še vedno sledili sistemu, čeprav vam ni čisto nič všeč, kaj delajo (vam zamenjajo dobrega župnika, premeščajo pedofile itd...)
In z veseljem bi izvedela, kaj si ti naredila glede tega? Sama sem ti napisala, kaj sem delala v posvetnih krogih proti tisti pedofiliji, ki se ti zdi najbolj grozna. Zdaj si pa ti na vrsti.

Patrino, frodo ti je primer iz Afrike dala zato, da bi ponazorila, kako se cerkev ukloni pritiskom odhajanja vernikov - tako v Afriki, tako bi se verjetno tudi tu, če bi se to masovno dogajalo. Ker v Afriki veliko otrok umre, preden jih krstijo in ker starši seveda hočemo, da je otrokom čim boljše, se seveda rajši odločijo za raj zanje kot za neko prehodno čudno stanje - limb. Zato ga je cerkev ukinila, ko je ugotovila, da zato izgublja vernike. In bi verjetno tudi bolj pometla s pedofilijo (nekaj se le premika:), če bi zato izgubljala vernike. Tudi tu.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 609
24.5.2014 13:52:38   
patrino
Ronja, kot se mi je zdelo že prej- večino stvari, ki si jih naštela, kaj bi ti delala, storila v primeru aktualne problematike v cerkvi, vsi verniki, ki jih jaz poznam, že sedaj počnejo. Zato nisi nič drugačna kot večina, saj nihče ne bi vodil otroka k župniku, ki bi bil le rahlo sumljivo pedofilsko usmerjen kaj šele k obsojenemu. Pa ti res misliš, da to ljudje počnejo??? Vidiš, tole je pri tebi narobe. Enostavno ne sprevidiš, da verniki vse to, kar si ti navedla kot nekakšno osebno donkihotsko ravnanje, v večini že počnejo.Niso gluhi in slepi, čeprav so verni. Niso slepo zaupljivi in svoje otroke niti pod razno ne pošiljajo v volčje žrelo k nekomu, ki ne daje pravega vtisa, da bi mu zaupal. Tudi naši otroci niso totalno za luno in nevedni na celi črti. Tako kot si že rekla, da se bi se o podobni problematika pogovorila s svojimi otroci, tako mi to že ves čas počnemo. Tako,da tu nisi odkrila tople vode. Osebno sem na cerkvenem področju naredila kar veliko stvari, že zaradi veliko manjših kiksov , kaj šele, da bi se šlo za pedofilijo. ker sem precej aktivna v domači fari, sem že dobrih 15 let v cerkvenem svetu. V tem času je na škofijo romalo že kar nekaj pritožb v mojem imenu. Vse so bile ugodno rešene, čeprav je bilo potrebno počakati nekaj časa. Osebno sem skupaj zbobnala starše že na kar nekaj predavanjih za starše in otroke, med katerimi je bila tudi aktualna problematika o nasilju nad otroki. Niso nam predavali fanatični fari, temveč kar nekaj priznanih strokovnjakov kot so dr . Luneček, Žorž, Juhant, Divjakova...Tako, da jaz nimam občutka da bi živela v srednjeveško usmerjeni fari. Nimam občutka, da smo pasivni, zagrenjeni in vdani v usodo.
Glede tvoje " dobrodelnosti" v zvezi pomoči potrebnim. To je , vsaj kar se mene tiče samoumevna zadeva, ki je jaz ne bi poudarjala posebej. Vsak, ki je človeški, je kdaj pomagal sočloveku v stiski, da se mu je odprl, ter mu svetoval kam naj se obrne po strokovno pomoč. Osebno sem premetala ,prenosila, zbobnala skupaj in razvozila že toliko hrane in drugih potrebščin pod okriljem Karitasa, da mi ne bilo treba niti s prstom več mignit. Pa vendar se mi to zdi samoumevno in ne čakam na to, da bi nekdo vse to storil namesto mene . Prav zato mi je bedno brati podobne komentarje kot so tvoji in še od koga. Zato, ker ob njih čisto vedno dobim občutek, da imate določeni ateisti o vernikih mnenje, da smo zaradi vere vsi za luno. Nqajvečja fora pa je, da tule gor nikoli ne zaslediš nekega vernika, ki bi se metal po ateistih. Pa ste določeni včasih prav hecni. Repenčite se nad farškimi zadevami. Norčujete iz vam nelogičnih svetopisemskih zgodb, cerkvenih zapovedi in ritualov. Po drugi strani pa veselo tako na pol furate cerkvene praznike in običaje. Pa se nihče od nas ne oglasi in nihče ne poudarja da ste nemalokrat v svojem ravnanju komični. Osebno sem že večkrat rekla, da če vam paše sedeti takole na pol na eni ritnici, pa sedite. Jaz vem, da tič ne miš ne bi mogla biti, vendar se v to ne spuščam. Zato se bi mi zdelo pošteno, da tudi vi počasi začnete na vernike gledati malo bolj spoštljivo in končno ponotranjiti, da če si veren, še ne pomeni, da si totalno bebast.

In čisto tako za informacijo , čeprav mi drugače maha dol- v tvojem vrtcu kršijo zakon. In to , da si se le oglasila na sestanku, si kot starš naredila premalo. Kako lahko to dopuščaš?Če bi vsi počeli le to, kar si ti v tem primeru, potem bi bil tudi vrtec kmalu podobna institucija kot cerkev. K sreči nekateri zmorejo, si upajo in so pripravljeni storiti več.

< Sporočilo je popravil patrino -- 24.5.2014 13:59:55 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 610
24.5.2014 14:51:28   
petea
v tvojem vrtcu kršijo zakon.

Glede česa?

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 611
24.5.2014 18:20:22   
ronja
nihče ne bi vodil otroka k župniku, ki bi bil le rahlo sumljivo pedofilsko usmerjen kaj šele k obsojenemu.

Sami pa bi hodili k njemu? Ker obsojeni župnik dela v drugi škofiji. Verjetno ne predava prazni cerkvi... Nekdo hodi tja.

Ti si me spraševala, kaj sem do zdaj naredila in sem to odgovorila. To, kar sem imela priložnost naredit. Super če si tudi ti pomagala ljudem, da so razčistili svoje traume. Seveda je samoumevno, da pomagamo, vendar si me direktno vprašala, kaj sem do zdaj naredila. In nekaj pač sem. Do zdaj nisem tega še nikoli napisala, tako da ne bi rekla, da je to ravno hvalisanje;). Če me pa direkt vprašaš, ti pa direkt odgovorim.

Patrino, mogoče si spregledala, ampak jaz že kar nekaj časa nimam otrok v vrtcu;). Kaj dopuščam? Da imajo plačljive dejavnosti? To je zakonsko dovoljeno, če se večina staršev strinja. In se.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 612
24.5.2014 22:44:10   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

nihče ne bi vodil otroka k župniku, ki bi bil le rahlo sumljivo pedofilsko usmerjen kaj šele k obsojenemu.

Sami pa bi hodili k njemu? Ker obsojeni župnik dela v drugi škofiji. Verjetno ne predava prazni cerkvi... Nekdo hodi tja.

Ti si me spraševala, kaj sem do zdaj naredila in sem to odgovorila. To, kar sem imela priložnost naredit. Super če si tudi ti pomagala ljudem, da so razčistili svoje traume. Seveda je samoumevno, da pomagamo, vendar si me direktno vprašala, kaj sem do zdaj naredila. In nekaj pač sem. Do zdaj nisem tega še nikoli napisala, tako da ne bi rekla, da je to ravno hvalisanje;). Če me pa direkt vprašaš, ti pa direkt odgovorim.

Patrino, mogoče si spregledala, ampak jaz že kar nekaj časa nimam otrok v vrtcu;). Kaj dopuščam? Da imajo plačljive dejavnosti? To je zakonsko dovoljeno, če se večina staršev strinja. In se.

Prav res sem te vprašala in si odgovorila. Pustimo sedaj to.
Kar se tiče tvojih otrok in problemov zaradi plačljivih dejavnosti je pa po svoje bedno, ker se izmotavaš. Saj si vendar sama v zgornjem postu rekla, da si se oglasila na sestanku zaradi tega. In če tudi so sedaj tvoji otroci doma, takrat niso bili in si jih ti pač izpostavljala temu. Pa tudi nisi drugega naredila, nikamor pisala, se pritožila, se napotila. Po tvojem si naredila dosti , če si le vprašala na sestanku. Pa žal nisi, ker so stvari protizakonite. Nisem si jaz tega izmislila. Problematika v zvezi s tem je tudi že stara , pa vrtci kljub temu, da so veliko " bolj prijazna institucija" kot cerkev in kljub temu, da je tako izvajanje plačljivih dejavnosti prepovedano z zakonom ( računsko sodišče je obravnavalo prav to in sprejelo zakon)kljub temu to še pogosto počnejo. Le zakaj si to takrat dopuščala? Kako , da se nisi bolj zbunila? Kako si lahko vozila otroke v tak vrtec, kjer se delajo take razlike in kjer ta revni otroci zaradi tega občutijo socialne razlike že v predšolskem obdobju?? To je kar nekako nasilje nad ubogimi reveži....
Čeprav je to, kar sem zgoraj napisala res zakonsko prepovedano, te seveda s svojim očitanjem malo vlečem. Zanalašč. Zato, ker se mi zdi, da je dobro, da malo povohaš tudi ti, če ti kdo nabija očitke na glavo, če nekdo pravi, da ne narediš dovolj za svoje otroke in jih ogrožaš, če nekdo vehamentno bobna, da se kaj takega ne sme dogajati. ti si samo odprla usta na sestanku in obupala. Prav rada bi te videla, kako bi se igrala revolucionarja v tem primeru, ki ga obravnava ta tema, ko pa si zlezla vase že ob tako majhnem ion lažje rešljivem.

Pa še za informacijo, da boš vedela, da tvoje oglašanje na sestanku ni bilo dovolj in da bi se zlahka sklicevala na zakon.

https://www.dnevnik.si/slovenija/eni-otroci-v-gledalisce-drugi-na-cakanje

http://www.rs-rs.si/rsrs/rsrs.nsf/I/KD54E2664A06003F8C12573100021020F/$file/Vrtci03-06_porev.pdf

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 613
24.5.2014 23:23:53   
Frodo Bisagin

Ja in zato ne vem, zakaj omenjaš točno specifičen primer v Afriki, če se pogovarjamo o naši slovenski problematiki.Navedi še prosim kakšen primer tu pri nas, če smo že pri primerih.

Zal, zaradi pasovnosti vernikov v Sloveniji tega za Slovenijo ni mogoce najti. Zato se ga najde drugje, kjer verniki niso tako v strahu pred kaznijo in je istocasno odgovor na tvoje vprasanje kako naj verniki kaj naredijo.

Ja o pedofiliji govorimo ja in tvoj Afriški navedek nima nobene veze s tem. Kar pa se tiče sežiganja čarovnic, so jih tam čez planke zažgali še občutno več. Pobrskaj.

A. Afriski navedek ima s tem kakos e cerkev zgane pod pritiskom mnozice.
B. Nisem nic napisala kje so jih vec zazgali temvec kje je zadnja zazgana

Seveda sem napisala, kako se to ureja v cerkvah oz. kaj lahko naredimo verniki v tem primeru.

Pravzaprav si napisala, da verniki ne morete narediti popolnoma nic.

Hkrati sem pozvala kvazi revolucionarje, da navržejo pameten predlog, kako bi se te zadeve lahko lotili drugače- da bi spremembe potekale hitreje in očitneje. Dlje od tega, da naj pritlehni ovcam podobni verniki z upognjeno hrbtenico dvignemo svoje glave ni nihče prišel.

A. brez hrbetnice ne mores nicesar
B. afriski primer je dovolj zgovoren za nekoga s hrbetnico.

Tudi ti ne. Ker tega, kar nam pripisujete nekateri niti pod razno ne počnemo, čakam na konkretnejši predlog. To , da se verniki bojimo kazni cerkve, si se prepričala sam. Tudi tebi ne bi škodilo podrobnejše branje mojih postov in malček razmisleka

A. pripisuje se vam ne nic, ker nicesar en storite
B. kako poteka pometanje pod preprogo in kaznovanje si sama pojasnila.

Če lahko ali ne moreš hoditi k maši je tvoja stvar.Ker pa se rada očitno počutiš načitano, informirano in podkovano na vseh področjih, ti jaz močno svetujem, da si kdaj čisto tako iz izobraževalnega vidika , vzameš čas in greš h kakšnemu bogoslužju. Čisto tako- na tak način se boš lažje izognila neprijetnosti in slabemu občutku, če boš še kje naletela na podobno mislečega kot sem jaz. In če boš malo povohala pri nas in ne le čez planke, se boš kaj hitro srečala s podobno mislečim. Mogoče ne opaziš, vendar jih zelo veliko razmišlja podobno.user posted image

In tocno zato ker veliko njih razmislja podobno si lahko cerkev privosci, da samo prestavlja pedofile iz ene veroucne ucilnice v drugo.
Sicer te pa prosim, da znova ne padas na pritlehno raven, da prestevas obiske mase pa vejice, pa ....

Meni ne daje tak občutek. Meni že po prvih komentarjih, ki so vehamentno usekali po vseh vernikih počez daje občutek, da so določeni prav veseli, da se to dogaja v cerkvi, da lahko še dodatno zaničujoče in s strastjo grdo govorijo o ljudeh, ki radi hodimo v cerkev.

Proeblem je v tem, da se ti koncentriras na "ne smes nic grdega reci" in delas dramo, spregledas pa tisto kar si napisala sama - dejstvo, da se v cerkvi to resnicno dogaja! Raje se ukvarjas z vsem drugim, kot s tem kar je dejansko problem.

Nisem dobila posebnega občutka , da bi bili empatični, žalostni in sočustvovanja polni z ubogimi žrtvami cerkvene pedofilije. Ne, tisti, ki so cerkvi nenaklonjeni že iz vseh drugih razlogov, ki jih radi poudarjajo, so tole pedofilijo izrabili, da ob njej doživljajo osebno katarzo,

Ti obcutka ne mores dobiti, ker nisi oseba, ki bi ji kdo zaupal necigar osebne traume zaradi "komunikativnih in simpaticnih zupnikov". Se spomis stavka , ki si ga zapisal in je enak skoraj kot Rodetov - to je samo podel napad na cerkev. Nobena zrtev ti ne bi zaupala. Nikoli.

ko pljuvajo po dolgem in počez čez cerkev. In če si nalijemo čistega vina- pri vseh teh slednjih je očitno, da ni keč v pedofiliji. Keč je v osebnih zamerah in nepredelanih občutkih v zvezi z vero in cerkvijo, ki ob takih temah pri istih revežih butnejo ven.

Lahkos e tolazis tudi tako, to pa vseeno ne izbrise dejstva, da pedofilija v cerkvi je, da jo cerkev prikriva in s tem tudi spodbuja. To je se vedno dejstvo. Ce bi se toliko ukvarjala z motivi pedofildkih duhovnikov kot z domnevnimi osebnimi motivi nasproti mislecih bi bila ze korak proti temu, da se nekaj konkretno naredi. Vec kot ocitno pa postaja, da tebi nikakor ni v interesu, da se karkoli resi na tem podrocju.
Lahko bi pomislili, da imas osebne motive in druzinske povezave zaradi katerih ne zelis, da se razpravlja o pefodiliji v cerkvi. Je kaksen tvoj bliznji sorodnik na tapeti glede tega in so tvoji motivi dalec globji....

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 614
24.5.2014 23:26:13   
Frodo Bisagin

Ne ti spet hvataš krivine, ker se je tvoj primer sesul. To kar pišeš o opravičilu, spet pišeš ti. Da ne bo pomote. Iz moje strani je prišlo le razsvetljenje zate, da ne dajaj zgleda nekomu s primerom, ki je še slabši.

Misli patrino, ne samo verovati, misli....

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 615
24.5.2014 23:30:09   
Frodo Bisagin

Sem vmes zamudila par postov ? O kakšni krivdi je govora?Kar pa se tiče razumevanja mojega pisanja- Frodo dobro beri, premisli- pa boš celo ti vse razumela - če boš le hotela.

Zamudila si dosti vec, na zalost.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 616
24.5.2014 23:46:31   
patrino

Zal, zaradi pasovnosti vernikov v Sloveniji tega za Slovenijo ni mogoce najti. Zato se ga najde drugje, kjer verniki niso tako v strahu pred kaznijo in je istocasno odgovor na tvoje vprasanje kako naj verniki kaj naredijo.

A. Afriski navedek ima s tem kakos e cerkev zgane pod pritiskom mnozice.
B. Nisem nic napisala kje so jih vec zazgali temvec kje je zadnja zazgana

Seveda sem napisala, kako se to ureja v cerkvah oz. kaj lahko naredimo verniki v tem primeru.

Pravzaprav si napisala, da verniki ne morete narediti popolnoma nic.

Hkrati sem pozvala kvazi revolucionarje, da navržejo pameten predlog, kako bi se te zadeve lahko lotili drugače- da bi spremembe potekale hitreje in očitneje. Dlje od tega, da naj pritlehni ovcam podobni verniki z upognjeno hrbtenico dvignemo svoje glave ni nihče prišel.

A. brez hrbetnice ne mores nicesar
B. afriski primer je dovolj zgovoren za nekoga s hrbetnico.

Tudi ti ne. Ker tega, kar nam pripisujete nekateri niti pod razno ne počnemo, čakam na konkretnejši predlog. To , da se verniki bojimo kazni cerkve, si se prepričala sam. Tudi tebi ne bi škodilo podrobnejše branje mojih postov in malček razmisleka

A. pripisuje se vam ne nic, ker nicesar en storite
B. kako poteka pometanje pod preprogo in kaznovanje si sama pojasnila.

In tocno zato ker veliko njih razmislja podobno si lahko cerkev privosci, da samo prestavlja pedofile iz ene veroucne ucilnice v drugo.
Sicer te pa prosim, da znova ne padas na pritlehno raven, da prestevas obiske mase pa vejice, pa ....

Meni ne daje tak občutek. Meni že po prvih komentarjih, ki so vehamentno usekali po vseh vernikih počez daje občutek, da so določeni prav veseli, da se to dogaja v cerkvi, da lahko še dodatno zaničujoče in s strastjo grdo govorijo o ljudeh, ki radi hodimo v cerkev.

Proeblem je v tem, da se ti koncentriras na "ne smes nic grdega reci" in delas dramo, spregledas pa tisto kar si napisala sama - dejstvo, da se v cerkvi to resnicno dogaja! Raje se ukvarjas z vsem drugim, kot s tem kar je dejansko problem.

Nisem dobila posebnega občutka , da bi bili empatični, žalostni in sočustvovanja polni z ubogimi žrtvami cerkvene pedofilije. Ne, tisti, ki so cerkvi nenaklonjeni že iz vseh drugih razlogov, ki jih radi poudarjajo, so tole pedofilijo izrabili, da ob njej doživljajo osebno katarzo,

Ti obcutka ne mores dobiti, ker nisi oseba, ki bi ji kdo zaupal necigar osebne traume zaradi "komunikativnih in simpaticnih zupnikov". Se spomis stavka , ki si ga zapisal in je enak skoraj kot Rodetov - to je samo podel napad na cerkev. Nobena zrtev ti ne bi zaupala. Nikoli.

ko pljuvajo po dolgem in počez čez cerkev. In če si nalijemo čistega vina- pri vseh teh slednjih je očitno, da ni keč v pedofiliji. Keč je v osebnih zamerah in nepredelanih občutkih v zvezi z vero in cerkvijo, ki ob takih temah pri istih revežih butnejo ven.

Lahkos e tolazis tudi tako, to pa vseeno ne izbrise dejstva, da pedofilija v cerkvi je, da jo cerkev prikriva in s tem tudi spodbuja. To je se vedno dejstvo. Ce bi se toliko ukvarjala z motivi pedofildkih duhovnikov kot z domnevnimi osebnimi motivi nasproti mislecih bi bila ze korak proti temu, da se nekaj konkretno naredi. Vec kot ocitno pa postaja, da tebi nikakor ni v interesu, da se karkoli resi na tem podrocju.
Lahko bi pomislili, da imas osebne motive in druzinske povezave zaradi katerih ne zelis, da se razpravlja o pefodiliji v cerkvi. Je kaksen tvoj bliznji sorodnik na tapeti glede tega in so tvoji motivi dalec globji....

Frodo- rekla bom samo tole- prosim, da se me v bodoče na temah in v komentarjih izogibaš. Tudi jaz se te bom kolikor se bo dalo. Niti pod razno ne bom dovolila, da svinjaš po meni in pišeš neresnice, ki jih nisem nikoli napisala. Tokrat mislim, da si šla preko vseh meja dobrega okusa in ne bom pomišljala glede ukrepanja, če se ne boš ustavila. Pa naj ti bo jasno da nisem ne Lukka in ne Kalbo.Vse ima eno mejo in ti si jo ravnokar krepko prestopila.

Neposredna povezava do sporočila: 617
24.5.2014 23:47:17   
Frodo Bisagin

Ronja, kot se mi je zdelo že prej- večino stvari, ki si jih naštela, kaj bi ti delala, storila v primeru aktualne problematike v cerkvi, vsi verniki, ki jih jaz poznam, že sedaj počnejo. Zato nisi nič drugačna kot večina, saj nihče ne bi vodil otroka k župniku, ki bi bil le rahlo sumljivo pedofilsko usmerjen kaj šele k obsojenemu. Pa ti res misliš, da to ljudje počnejo???

In cerkev vas seveda redno obvesca kateri so tisti premesceni in tisti kaznovani .... z imenom in priimkom...

Vidiš, tole je pri tebi narobe. Enostavno ne sprevidiš, da verniki vse to, kar si ti navedla kot nekakšno osebno donkihotsko ravnanje, v večini že počnejo.Niso gluhi in slepi, čeprav so verni. Niso slepo zaupljivi in svoje otroke niti pod razno ne pošiljajo v volčje žrelo k nekomu, ki ne daje pravega vtisa, da bi mu zaupal. Tudi naši otroci niso totalno za luno in nevedni na celi črti.

Potem je res cisti cudez, da se pedofilija sploh pojavi v cerkvi... Cisti cudez...

Osebno sem na cerkvenem področju naredila kar veliko stvari, že zaradi veliko manjših kiksov , kaj šele, da bi se šlo za pedofilijo. ker sem precej aktivna v domači fari, sem že dobrih 15 let v cerkvenem svetu. V tem času je na škofijo romalo že kar nekaj pritožb v mojem imenu. Vse so bile ugodno rešene, čeprav je bilo potrebno počakati nekaj časa.

Kaj torej ne drzi - tvoja izjava, kako se v cerkvi pometa pod preprogo ali ta, kjer prav nasprotno trdis, da vse pripombe pozitivno resijo... Ali se gre za zelo pomemben razpored ciscenja cerkve... pa si spet pomesala enakovredna problema pedofilijo in ciscenje cerkve.

Osebno sem skupaj zbobnala starše že na kar nekaj predavanjih za starše in otroke, med katerimi je bila tudi aktualna problematika o nasilju nad otroki. Niso nam predavali fanatični fari, temveč kar nekaj priznanih strokovnjakov kot so dr . Luneček, Žorž, Juhant, Divjakova...Tako, da jaz nimam občutka da bi živela v srednjeveško usmerjeni fari. Nimam občutka, da smo pasivni, zagrenjeni in vdani v usodo.

Subjektivno in irelevantno. Ce je obcutel merodajen, jaz imam obcutek , da nakladas kolikor si dolga in siroka.

Glede tvoje " dobrodelnosti" v zvezi pomoči potrebnim. To je , vsaj kar se mene tiče samoumevna zadeva, ki je jaz ne bi poudarjala posebej. Vsak, ki je človeški, je kdaj pomagal sočloveku v stiski, da se mu je odprl, ter mu svetoval kam naj se obrne po strokovno pomoč. Osebno sem premetala ,prenosila, zbobnala skupaj in razvozila že toliko hrane in drugih potrebščin pod okriljem Karitasa, da mi ne bilo treba niti s prstom več mignit.

Dosegla si kvoto ali... se hvalis s samoumevnim...

Pa vendar se mi to zdi samoumevno in ne čakam na to, da bi nekdo vse to storil namesto mene . Prav zato mi je bedno brati podobne komentarje kot so tvoji in še od koga. Zato, ker ob njih čisto vedno dobim občutek, da imate določeni ateisti o vernikih mnenje, da smo zaradi vere vsi za luno.

O tem kaj je ronja naredila si jo konkretno vprasala in ti je odgovorila. Ne vem kdo je tebe konkretno prasala o tvoji dobrodelnostiu. Ce te ni nihce, se sama hvalis? Pocnes prav to, kar ocitas Ronji... in navsezadnje... ti ni treba niti s prstom vec mignit.. ni izjava nekoga, ki dela zaradi sebe, temvec nekoga, ki dela zaradi okolice.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 618
24.5.2014 23:50:14   
Frodo Bisagin

Pa še za informacijo, da boš vedela, da tvoje oglašanje na sestanku ni bilo dovolj in da bi se zlahka sklicevala na zakon.

Khm... cisto za info... da bos vedela, da tvoje oglasanje v cerkvenem svetu ni bilo dovolj in bi se zlahka glede pedofilije sklicevala na zakon.

user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 619
24.5.2014 23:56:51   
Frodo Bisagin

Frodo- rekla bom samo tole- prosim, da se me v bodoče na temah in v komentarjih izogibaš. Tudi jaz se te bom kolikor se bo dalo. Niti pod razno ne bom dovolila, da svinjaš po meni in pišeš neresnice, ki jih nisem nikoli napisala. Tokrat mislim, da si šla preko vseh meja dobrega okusa in ne bom pomišljala glede ukrepanja, če se ne boš ustavila. Pa naj ti bo jasno da nisem ne Lukka in ne Kalbo.Vse ima eno mejo in ti si jo ravnokar krepko prestopila.

Patrincica, ne bom se te izogibala, ni v mojem stilu, ti se me pa lahko, ko ze imas potrebo.... O dobrem okusu pa raje nekar (ceprav ne stekas zakaj). Kalbo ne mores biti, ker on ima hrbtenico (celo v sigu sem ga imela, to ni kar tako), a za Lukka je bolje da nisi kot on, on je namrec bil izmisljen.... ceprav .....

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 25.5.2014 0:08:58 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 620
   [Brisano sporočilo]
25.5.2014 11:02:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 621
25.5.2014 13:30:43   
ronja
Le zakaj si to takrat dopuščala? Kako , da se nisi bolj zbunila? Kako si lahko vozila otroke v tak vrtec, kjer se delajo take razlike in kjer ta revni otroci zaradi tega občutijo socialne razlike že v predšolskem obdobju?? To je kar nekako nasilje nad ubogimi reveži...

Ker so mi razložili, da:
- je zadeva zakonita, če se večina staršev strinja, so celo vprašali na ministrstvo to in je isti odgovor
- se je večina staršev strinjala in celo to zahtevala
- so mi povedali, da imajo za socialno šibke sklad, da se lahko udeležujejo tudi ti raznih smučanj, ki so dražje

Meni se ta problem ni zdel tako velik kot pedofilija, oprosti, ampak nikoli se mi ne bo zdel. Izbiram svoje bitke, ker pač nisem taka, da bi se lahko borila čisto povsod. Vprašam, če se da kaj naredit drugače in če imajo ljudje na drugi strani dobre argumente (glej zgoraj), potem razumem. Zdelo se mi je, da je socialno ogroženim še vedno omogočeno, da gredo na večino stvari (ker drage sklad sofinancira, za tiste lutke pa človek napraska) in ker se ni dogajalo, da bi nekateri ostajali v vrtcu zaradi tega, medtem ko bi šli drugi na predstavo, se mi to ni zdelo tako traumatično. Še vedno se mi ne zdi prav, vendar če zakon to dopušča (vkolikor se starši strinjajo, kar se in celo to hočejo), potem je to boj z mlini na veter. Če bi namreč šla spreminjat zakone, bi prej kakega drugega spremenila, ki je gotovo bolj pereč, ker ima težje posledice...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 622
25.5.2014 14:35:46   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Niti pod razno ne bom dovolila, da svinjaš po meni in pišeš neresnice, ki jih nisem nikoli napisala. Tokrat mislim, da si šla preko vseh meja dobrega okusa

In ko si že pri tem... pometi še pred svojim pragom, nehaj žalit v vsakem drugem stavku različne člane RR in nehaj pisat neresnice, natolcevanja ali pa imej vsaj toliko jajc in se opraviči, ko ga pihneš mimo. Recimo tisto lani, ko si Ronji napisala, da se laže, a so uporabnice takoj za tem dale povezavo do tiste domnevne laži.... to bi bil dober začetek. In deset_ vrstic dolgih litanij o Ronjinjem domnevnem hvalisanju, ko zgolj odgovarja na TVOJE vprašanje tudi ne odpravi zgolj "Pustimo zdaj to". Je nesramno.
In še vedno upam, da zmoreš debatirat brez pritlehnih osebnih diskreditacij, potem te bomo vsi radi brali. Dokler pa je v vsakem drugem stavku norčevanje in aroganca, te imam vsaj jaz za eno čisto navadno primitivko, ki se skriva za ekranom.

Zdaj pa udri, brate.

Al se pa usedi in vzemi to kot konstruktivno kritiko, globoko vdihni in se umiri in imej malo več spoštovanja do sogovornikov. Bo bolj konstruktivno. Mogoče se še kaj zanimivega naučimo.

Ankica, moj zgornji komentar je bil namenjen izključno Frodici. Da boš lažje razumela mogoče le toliko- na temah sem srečala že veliko različnih retorikov. Nekateri so velikokrat drugačnega mnenja, pa z njimi rada debatiram, ker skozi debato dobiš resnični občutek, da se svoj pogled trudi razložiti na iskren način ter hkrati ni čisto zaprt za tvojega.
Pri nekaterih pa čez čas opaziš nek vzorec, da pride na vsako debato z namenom, da vedno iste ljudi povozi. In če je nasprotnik trdovraten , ne odstopa in podaja argumente s katerimi ga retorično povozi on- se gre potem pri nasprotnem na žive in mrtve. Pa tudi če piše laži, če nizkotno navaja stvari, ki jih nasprotnik ni nikoli napisal in če še to ne pomaga- nadaljuje s provokacijo na čisto kletnem nivoju. Ne izbira sredstev- norčuje se iz nasprotnikovega pravopisa ( pa se njemu že na daleč vidi da je ravno to njegova šibka zadeva, kot je pač za večino iz bivše Juge), iz napak pri citiranju ( pa čeprav je kljub pravilnemu citiranju , citat vseeno figo vreden, če je njegova vsebina slaba),iz družinskih vrednot drugega ( pa čeprav nimajo z dotično temo nobene veze)... Takih ljudi v mojem življenju- pa naj bo to realno ali virtualno- ne potrebujem in jih nimam. Temu je namenjen moj komentar Frodici.
.
Kar pa se tiče tvojega komentarja pa- Anica- se ti ne zdi, da sva to že tolikokrat predebatirali, da se ne izplača več? Ti se vedno oglasiš izven konteksta in nisi ponavadi del debate. Prideš le meni brat litanije, ko se ti zdi da tlačim dol Ronjo. Debata med menoj in Ronjo je tisto kar pravim- med menoj in njo. Če te nivo debate moti, jo enostavno preskoči. Pravzaprav je to zaželjeno. Ko bo Ronja udarila z nogo ob tla in bo napisala, da ima dovolj ji ne bom več težila. Ronja to zna. Ne rabi tebe zato. Jaz osebno bi ponorela, če bi me vedno hotel nekdo braniti, saj bi imela občutek, da me ima za revo. . Nikoli nisem trdila, da v kakšnih črevastih debatah nisem za koga žaljiva. Vendar bi tisti trenutek , ko bi me dotični pozval, da sem šla čez mejo, prenehala s tem. Zato mislim, da je pametno, da tudi medve ne nadaljujeva tistega, kar sva že parkrat začeli in končali. Se ti ne zdi?

Kdo koga rad bere je pa tako čisto osebna stvar, kaj praviš?Jaz tvojih komentarjev ne berem veliko, predvsem zaradi tega, ker me teme, v katerih sodeluješ ponavadi, ne potegnejo preveč. In zato se ne srečava velikokrat. Še takrat ko se, pa se ponavadi zaradi istega razloga, kot tokrat. Zato pravim- skozi tvoj zgornji komentar sem zate čisto nesprejemljiva- torej ne vidim vzroka, da se lepiš nameuser posted image
Tudi s primitivnostjo je podobno kot s tem kdo je za koga sprejemljiv in kdo je fino berljiv. Kaj češ. Aleluja za veliko tem na forumih. Povsod tudi jaz s svojo primitivnostjo in nespoštljivostjo do sogovornikov ne rinem zraven, ker me zadeva pač ne zanima. Tako da..
Žaljivost- tudi ta je dokaj relativna od osebe do osebe. Če se ne motim je ravno na tej temi ena od uporabnic izjavila , da so se nekateri uporabniki do mene obnašali žaljivo. Si tisto prebrala? Kje si bila takrat s svojim čutom za pravičnost? Aja, takrat se je šlo zame in ne za Ronjo in je čut za pravičnost odpovedal.

Drugače pa- sem velika punca- dostikrat sem že na tem forumu povedala in priznala, če sem kje kiksnila ( čeprav ti praviš ravno obratno), dostikrat sem požrla že marsikatero žaljitev oz. se spihala - ker sem nekje v sebi po svoje vedela, da sem jo s svojimi provokacijami pač čisto lahko sprožila sama. Pa smo šli naprej. Brez hudi h brazgotin in travm. Nikoli pač ne pridem na določeno temo že z vnaprej narejenim scenarijem, da bom točno določene oblatila in brezkompromisno potolkla. Vse nimajo takih ciljev.

Nekateri izmed nas postanemo strupeni v afektu, v svojem momentu, ko smo primorani že stotič ponoviti svoje stališče. In take stvari tudi zato pri drugih razumem, ker so čisto človeške in mi jih ni težko prestopiti, čeprav sem jih bila tudi sama že kar nekaj deležna.Vsega se pa žal ne da.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 623
   [Brisano sporočilo]
25.5.2014 14:43:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 624
25.5.2014 14:50:40   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Le zakaj si to takrat dopuščala? Kako , da se nisi bolj zbunila? Kako si lahko vozila otroke v tak vrtec, kjer se delajo take razlike in kjer ta revni otroci zaradi tega občutijo socialne razlike že v predšolskem obdobju?? To je kar nekako nasilje nad ubogimi reveži...

Ker so mi razložili, da:
- je zadeva zakonita, če se večina staršev strinja, so celo vprašali na ministrstvo to in je isti odgovor
- se je večina staršev strinjala in celo to zahtevala
- so mi povedali, da imajo za socialno šibke sklad, da se lahko udeležujejo tudi ti raznih smučanj, ki so dražje

Meni se ta problem ni zdel tako velik kot pedofilija, oprosti, ampak nikoli se mi ne bo zdel. Izbiram svoje bitke, ker pač nisem taka, da bi se lahko borila čisto povsod. Vprašam, če se da kaj naredit drugače in če imajo ljudje na drugi strani dobre argumente (glej zgoraj), potem razumem. Zdelo se mi je, da je socialno ogroženim še vedno omogočeno, da gredo na večino stvari (ker drage sklad sofinancira, za tiste lutke pa človek napraska) in ker se ni dogajalo, da bi nekateri ostajali v vrtcu zaradi tega, medtem ko bi šli drugi na predstavo, se mi to ni zdelo tako traumatično. Še vedno se mi ne zdi prav, vendar če zakon to dopušča (vkolikor se starši strinjajo, kar se in celo to hočejo), potem je to boj z mlini na veter. Če bi namreč šla spreminjat zakone, bi prej kakega drugega spremenila, ki je gotovo bolj pereč, ker ima težje posledice...

Upam, da si prebrala, da so bila moja vprašanja zgoraj naštepana izključno zaradi provokacije in ne toliko zaradi tega, ker bi imela v resnici nek globlji občutek, da se za boge otroke nisi želela zavzeti.
Drugače pa- ne zagotovo ta problematika ni primerljiva s pedofilijo- vsaj zame ne.
Kot pa sem jaz razumela sklep na računskem sodišču- je bilo rečeno, da se bodo trudili, da takšne plačljive dejavnosti v času vrtca odpravijo in da bodo to inšpekcije redno spremljale. Kot tako se razume, da je so dodatno plačljive dejavnosti v vrtcu prepovedane- razen če dobijo sponzorja ki to krije. Ta vaš sklad pa to ni. Kajti sponzor naj bi kriv zadevo tako, da je ne bi bilo potrebno plačati nikomur. Hkrati pa tu ni pomembno, če je večina staršev za to, saj je stvar nedovoljena in v končni fazi večina še nikoli niso bili vsi.
Tudi jaz se po svoje najverjetneje ne bi vpletala globlje v to, če bi vedela, da bom otroke kmalu vzela ven. Vendar v srcu pa vseeno ostaja čuden občutek, ko imaš nekako slab filing, da si se obrnil stran pred problemom , ki pa kakor koli obrneš je tam.Mogoče ne trenutno zate- pa za ostalo peščico, ki težko plačuje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?