Anonimen
|
Frodo, ja, zdaj, ko bolje razmislim, se najbrž res tako bere. To so njegove besede, najbrž sem zato tako napisala. Imaš pa prav, da se lahko razume kot prelaganje odgovornosti, čeprav se on dobro zaveda, da je kriv sam. Ne krivi ne nje, ne mene, zgolj sebe. In verjemi, ne opravičujem njegovih dejanj, ne iščem izgovorov zanj. Sem še zelooo daleč od tega, še vse preveč boli. Kot je enkrat napisala pohojena, blagor vam, ki vam tega ni bilo treba izkusiti. Dokler tega ne doživiš, res ne moreš razumeti. IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ženske, berete kot vam paše. Ne, zmešala mu je glavo pomeni, da se je zaljubil vanjo, ne da je ona kriva. Ona je kriva za razpad svojega zakona, moj pa za najinega, če ne bo zdržal. vidim, da je boljše, če s svojimi izkušnjami ne pomagaš tistemu, ki prosi za nasvet, ker si potem napaden Glede na to, da custveno nismo vpletene v digajanje ti lahko zagovotim, da beremo tocno tako kot pise. Nagnjenost, da opravicujemo dejanja nasih dragih, ki nas bolijo in nas prizadanejo je pricakovana in znana v psihologiji osebnosti. Stavek : zmesala mu je glavo, pomeni polno prelaganje odgovornosti na zensko in odsotnost kakrsne koli kacije moskega. Enostavno ga v tem stavku ni, ceprav pravis pozneje on se je zaljubil - potemtakem razmisli, zakaj nisi kar napisala - zatrapal se je neumen, temvec zmesala mu je glavo.. kdo je mesal, kdo je nosilec dejanja v tem primeru... Skratka, scitis ga in to je ok, to je v cloveski naravi, vendar je dobro te vzorce tudi ozavestiti. In koncno ne gre se za napad, morda se pa gre za premislek ali je tovrstno razmisljanje vedno v dobro osebe, ki tako razmislja.
|