Izabelina -> RE: prevarana (27.1.2014 13:38:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina in ja, stojim za besedami (ne vem, če sm jih tukej uporabila ampak tudi če jih nism je to moje mišljenje) da sta za prevaro kriva obadva... če ne gre za pomanjkanje spolnosti gre pa za pomanjkanje ljubezni in spoštovanja ali pa celo bolezen... kriva? tudi če je bolezen vmes sta "kriva" oba? res no, daj mal preoblikuj to izjavo. mogoče bi lahko rekli da je vzrok pri obeh (pa še to ne vedno - ko je duševna bolezen vmes recimo, jaz ne bi tega rekla), ker sta v odnosu. ni pa zdaj neke krivde po difoltu notri pri obeh. da dam hipotetičen primer - imata krizo in en jo hoče rešit skupaj, drug pa ni zainteresiran in išče rešitev izven odnosa, ker ne vidi tukaj več prihodnosti zase. kako je zdaj prvi "kriv" za to odločitev drugega? prav nič.. ok,mogoče če se mal razložim... partnerja si izberemo glede na to, kaj potrebujemo v življenju, lahko bi rekl, glede na to kakšno lekcijo rabimo (zato se tok velikrat zgodi, da si hčerka, ki je imela nasilnega očeta najde tudi partnerja, ki je na nek način nasilen, zato, da lahko razreši vzorce iz otroštva)... kadar gre za duševne motnje ok, recimo, da lahko tuki rečem, da je to res stvar naključja (recimo nimfomanizem, al pa odvisnost od seksa)... čeprou dejansko mislim, da ni, ampak ok, nočem se zdej haklat na področju, ki mi ni tok blizu... samo v primeru dveh duševno zdravih odraslih posameznikov, pa sm še vedno mnenja, da delež krivde za prevaro nosita oba, mogoče ne enakovrednega, zagotovo pa nek del...
|
|
|
|