buubica
|
Pozdravljene! Sem nova in se vam pridružujem, upam da je še prostor za pridružene članice. Ampak saj pravijo: več nas je, bolj je veselo Kratek povzetek: razlog za neplodnost - nepojasnjen. Avgusta na prvem IVF, zdaj sem v drugem - obakrat pri dr. Rešu. Moj izplen: obakrat 9 celic, vse zrele. Naredili ICSI, oplojenih šest. V 1. IVF sem imela ET na 5. dan, preživela sa le dva zarodka in še to sta bili moruli . Tokrat se je dr. odločil za ET na dan 3. jona klara, jaz sem bila tudi danes na transferju v PO ob 9h. ko sva prišla, sta bila v čakalnici že dva para, si morda ena izmed njih? Naj te ne skrbi za dr. Lomškovo, ona je super, s srcem pri stvari. Je tudi moja ginekologinja in mi je danes polepšalo dan, ko sem jo zagledala, sem si mislila: morda je pa to dober znak. Imam popolno zaupanje vanjo, tako, da če slučajno ne bo ratalo, ne bo zaradi česa drugega. Jaz sem menjala ginkologinjo za njo (prej sem bila pri dr. Bokalovi, v vmesnem času pri Ribičevi), ker sem slišala dobre stvari o njej. V primerjavi s prejšnjima ginekologinjama, se je izredno potrudila in probala še par stvar pred začetkom IVF, v GK LJ mi teh opcij sploh omenili niso. Tokratna postonjska seansa je bil pravi zen tretma v primerjavi s predhodnimi obiski, je tako zelo pomirjujoča...Tudi sicer dela dr. Lomškova enkrat na teden pri dr. Rešu. Všeč mi je bilo, da sem spremljala transfer na UZ, prvič ga Reš sploh ni uporabil. Še mojega je zraven vključila, da je držal sondo na mojem trebuhu med transferjem in sva oba videla, kako se je ena bela ˝senčka˝ sprostila v maternico. Ful lep občutek, ko vidiš, da sta pikici zares postavljeni tja kamor spadata, sem bila precej bolj pomirjena kot prejšnjič. Tokrat so tudi mojima zarodkoma naredili LA hatching (z laserjem stanjšajo steno, da pride do lažje vgnezditve) in tudi meni je Lomškova postavila datum testa na 12.2. Upam, da bodo preostali štirje zarodki, ki so ostali, do petka lepo rastli, da bodo lahko postali pingvinčki. Sedaj grejem svoji dve pikici in upam na najboljše...jutri sem še na bolniški, ker sem še vedno razbolela in napihnjena od nedeljske punkcije, tokrat sem imela večjo reakcijo in tudi malo povišano temperaturo, ampak sem že bolje. Res sem dolga, ker sem nova, upam, da vas ne moti. Vsem želim veliiikooo sreče in čim manj stresa in pa tisto glavno: debel plusek, ki se bo obdržal 9 mesecev in dal toliko veselja, da bo vse ostalo nepomembno
|