|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje...
29.1.2014 15:06:37   
aspera
jona klara, super, zdaj pa naj se tvoja pikica lepo vgnezdi in raste user posted image . Nisem vedela, da pri nas tudi delajo ta hatching, sem brala o tem na neki tuji strani in se mi je zdela dobra stvar.

Aleda, tudi zate držim pesti, naj bo ta postopek uspešen user posted image user posted image .

NikaAnna, jutri po ET pa pojej kakšne lignje ja, pravijo, da so dobri za ugnezditev, ampak v verodostojnost tega nasveta pa ne bi dala roke v ogenj user posted image . Jaz sem jih jedla.

Meni se zdi tudi kar malo prehitro vse skupaj tole v Lj, ker se mi zdi, da sem ravno končala z enim postopkom, pa 2 tedna nazaj sem imela abrazijo, čez 3 tedne bi imela pa že posvet za naslednji postopek pri Zornu user posted image . Ne vem, če sem že fizično, predvsem pa psihično, pripravljena, da začnem spet z vsem tem.
Se bolj nagibam k Mb, ampak upam, da bo prvem posvetu julija potem res vse dokaj hitro steklo naprej, ne bi rada, da mine še naslednjih 6 mesecev, da pridem potem na vrsto za 2.postopek.

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 401
29.1.2014 16:33:36   
NikaAnna
lotkla ne še obupat in kot pravis, je bilo samo par kapljic, tako da upanje se zmeraj je. Drzim pesti, da bo plusek na krvnem in da gre user posted image za leto in se dlje na dopust user posted image
daisy a imas ze kakega user posted image doma? In ce smem vprasat, koliko kaj priblizno pridejo samoplacniski postopki? Si niti okvirno ne znam predstavljat.. srecno user posted image
Aleda ves kje je se ponedeljek.. sigurno se bo sluznica se odebelila. Ce imas danes stopko, potem imas v petek punkcijo, kajne? Srecno in cimvec celic!! user posted image user posted image
jona klara kok se pa kaj pocutis? Kaj manj napihnjena? Jaz zdaj dva dni bolj malo jem, pa se to lazjo hrano in je kar boljse. Pa se donat sem si kupla, ceprav nic ne pomaga user posted image user posted image ti imas krvnega 12.2., a ne? Sem skoraj prepricana, da bodo tudi meni jutri dali isti datum.. in pol bova obe s +, bos vidlauser posted image objem
aspera ce se ti zdi, da se nisi cist pripravljena, jaz na tvojem mestu ne bi sla tolk hitro v ponoven postopek, po drugi strani je pa mogoce fajn, ker nimas casa razmisljat in ''zalovat'' za neuspelim in vsem kar si dala pred kratkim cez. Itak pa sama najbolje cutis kako in kaj - pravijo da mama najbolje ve in kljub temu ce se (nekatere) nismo mame, pa vseeno cutimo kaj in kdaj bi nasim pikicam najbolj odgovorajalo user posted image
Hatching - nikoli cula. Sem sla zdej malo gledat po netu in je kr zanimivo, da dosti punc pise, kako jim je uspelo v postopku, ko so jim tanjsali ovojnico, v postopkih brez hatchinga pa ne. mogoce je slucaj, mogoce ne - ziher itak ne mores bit nikoli - isto kot pri lignjih po ETju user posted image skodi pa verjetno ne. mogoce pa je kaj na tem, bom vprasala user posted image

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 402
29.1.2014 16:58:57   
daisy B
NikaAnna, žal v teh desetih letih borb in 7-ih postopkih po celi Sloveniji še nisva prišla do user posted image , niti ne do user posted image  user posted image , ampak upanje umira zadnje. Pri dr. Rešu je cena za samoplačniški postopek približno toliko: 1.100 € punkcija+transfer, 600 € Merional na Madžarskem, za dolg postopek še 40 € suprefact v Italiji, 20 € stopka, potem pa vsak UZ 35 €, ki ti ga včasih računajo in drugič spet ne. Prej je bilo potrebno nabaviti še Prometrium v Italiji in je bil še dodatnih 40 €, sedaj pa dobiš Estimo na recept pri nas. Če nimaš npr. aktualnih izvidov SPB je za enega nekaj več kot 80 €, torej skupaj nekaj več kot 160 €. Jaz računam, da me bo prišlo nekako 2.000 €. Na GK v LJ je nekako enkrat dražje, v MB pa še kakšnega tisočaka več kot na GK v LJ. 

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 403
29.1.2014 17:47:40   
vesica
NikaAnna a mogoce ves ce se estimo uzame tudi na dan transferja zjutraj al samo popoldan in zvecer ?

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 404
29.1.2014 17:57:07   
buubica
Pozdravljene! Sem nova in se vam pridružujem, upam da je še prostor za pridružene članice. Ampak saj pravijo: več nas je, bolj je veselo user posted image

Kratek povzetek: razlog za neplodnost - nepojasnjen. Avgusta na prvem IVF, zdaj sem v drugem - obakrat pri dr. Rešu. Moj izplen: obakrat 9 celic, vse zrele. Naredili ICSI, oplojenih šest. V 1. IVF sem imela ET na 5. dan, preživela sa le dva zarodka in še to sta bili moruli user posted image . Tokrat se je dr. odločil za ET na dan 3.

jona klara, jaz sem bila tudi danes na transferju v PO ob 9h. ko sva prišla, sta bila v čakalnici že dva para, si morda ena izmed njih? Naj te ne skrbi za dr. Lomškovo, ona je super, s srcem pri stvari. Je tudi moja ginekologinja in mi je danes polepšalo dan, ko sem jo zagledala, sem si mislila: morda je pa to dober znak. Imam popolno zaupanje vanjo, tako, da če slučajno ne bo ratalo, ne bo zaradi česa drugega. Jaz sem menjala ginkologinjo za njo (prej sem bila pri dr. Bokalovi, v vmesnem času pri Ribičevi), ker sem slišala dobre stvari o njej. V primerjavi s prejšnjima ginekologinjama, se je izredno potrudila in probala še par stvar pred začetkom IVF, v GK LJ mi teh opcij sploh omenili niso. Tokratna postonjska seansa je bil pravi zen tretma user posted image v primerjavi s predhodnimi obiski, je tako zelo pomirjujoča...Tudi sicer dela dr. Lomškova enkrat na teden pri dr. Rešu. Všeč mi je bilo, da sem spremljala transfer na UZ, prvič ga Reš sploh ni uporabil. Še mojega je zraven vključila, da je držal sondo na mojem trebuhu med transferjem in sva oba videla, kako se je ena bela ˝senčka˝ sprostila v maternico. Ful lep občutek, ko vidiš, da sta pikici zares postavljeni tja kamor spadata, sem bila precej bolj pomirjena kot prejšnjič. Tokrat so tudi mojima zarodkoma naredili LA hatching (z laserjem stanjšajo steno, da pride do lažje vgnezditve) in tudi meni je Lomškova postavila datum testa na 12.2. user posted image
Upam, da bodo preostali štirje zarodki, ki so ostali, do petka lepo rastli, da bodo lahko postali pingvinčki. Sedaj grejem svoji dve pikici in upam na najboljše...jutri sem še na bolniški, ker sem še vedno razbolela in napihnjena od nedeljske punkcije, tokrat sem imela večjo reakcijo in tudi malo povišano temperaturo, ampak sem že bolje.

Res sem dolga, ker sem nova, upam, da vas ne moti.
Vsem želim veliiikooo sreče in čim manj stresa in pa tisto glavno: debel plusek, ki se bo obdržal 9 mesecev in dal toliko veselja, da bo vse ostalo nepomembno user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 405
29.1.2014 19:48:11   
lotkla
Vesica na dan et samo zjutraj ne vzameš estime.

Buubica dobrodošla.

Meni se zaenkrat še ni ulilo, tu pa tam je med prozorno sluzjo čisto malo svetlo rdeče krvi. Ko bi se saj eden obdržal.

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 406
29.1.2014 20:00:25   
NikaAnna
vesica na dan ETja vzames samo popoldan in zvecer, zjutraj pa ne. Kdaj pa imas ti ET?user posted image
buubica dobrodosla med nami in upam, da bo to zate uspesen postopek user posted image
lotkla me ze prsti bolijo, tako mocno drzim pesti, da to ne bi bila user posted image user posted image
daisy sem dobila kr eno pozitivno energijo od tebe. Po toliksnih postopkih, pa se vedno vztrajas in upas - pohvale! Si res izjemna zenska. Pike poke za sreco in uspeh.
Punce, rabim vase pestke za jutri (ET).. me kr crvici, poleg tega pa se sneg napovedan user posted image upam, da me dobre novice pricakajo v Mb.

objem vsem user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 29.1.2014 20:03:32 >

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 407
29.1.2014 20:02:11   
Aleda
Joj sej zdaj sem mal pomirjena ker sem prebrala ko je Pušenjak napisal da ni 6 ni pretanka sluznica, jaz mam pa 7 pa še se bo malo odebelila, bo že kar bo. Rmanov čaj imam domač, krvomočnice pa tukaj pri nas ni za dobit, če bi bla danes šla na tržnico v lj, pa se nisem spomnila. Jona klara- moja punca je stara 22 mesecev,pravi sonček je.

buubica- pozdravljena in držim pesti za user posted image user posted image

Ma kok so dragi postopki, nisem mislila da pride toliko

(odgovor članu buubica)
Neposredna povezava do sporočila: 408
29.1.2014 20:18:55   
daisy B

IZVIRNO SPOROČILO: NikaAnna
daisy sem dobila kr eno pozitivno energijo od tebe. Po toliksnih postopkih, pa se vedno vztrajas in upas - pohvale! Si res izjemna zenska. Pike poke za sreco in uspeh.

user posted image hvala ti!

Zate pa en kupček user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za jutri, da bo vse tako kot mora biti!

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 409
29.1.2014 20:23:50   
monsy
nikaanna pestke za ju3 so pripravljene!! user posted image

aleda moja sluznica je bila tud 6, pa je pol do ETja do 8 prišla. Zdej pa nevem, neki je zamomljal jooj kako je tanka, ampak da bo vseeno šlo user posted image pa nisem pol hotla niti spraševat nič. Mislim pa da že ni moglo bit premalo, drugače mi ne bi vstavili.

lotkla držim pesti da zagledaš user posted image

vesica srečno!!!! user posted image
aspera če se počutiš da si pripravlljena za nov postopek, nič ne odlašaj, kar pogumno!! user posted image

...pa še vse ostale, držim pesti za vsako izmed nas da ugledamo ta dolgo pričakovani user posted image user posted image

Jaz mam ju3 popoldne UZ, pa da vidimo kdaj pade stopka!!
Držite pesti da so folikli dovolj veliki,...sem pila pivo, krvomočnico, pa ananas, pa jajček, pa nevem kaj vse se izmišljujem ta mesec user posted image
No upajmo da bo kaj pomagalo...

< Sporočilo je popravil monsy -- 29.1.2014 20:25:06 >

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 410
29.1.2014 21:30:57   
jona klara
nika ana- srečno jutri, imaš moje pestke

ostale pokomentiram jutri, grem sedaj s pikico spat

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 411
29.1.2014 21:49:12   
**Zvezdica**
Dober večer, rada bi nekaj vprašala in upam, da boste razumeleuser posted image V petek imam posvet v MB za zamrznjenčka- prenos okoli 15.2. Zanima pa me kdaj naj bi se točno stimulacija začela, seveda če jo bom, namreč danes sem dobilauser posted image , posvet pa je komaj v petek, se pravi 3 dan po user posted image .user posted image Ne vem če me razumete, ker še sama se ne razumem večuser posted image . Kaj pa če bom morala jemati stimulacijo na prvi danuser posted image in jaz pa jo imam danes brez zdravil, je možno da bom morala čakati marec mesecuser posted image
Hvala vsem in velikouser posted image user posted image user posted image v tem letu!!
A.
user posted image

< Sporočilo je popravil **Zvezdica** -- 29.1.2014 21:50:56 >

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 412
29.1.2014 22:25:48   
tejcy01
Pomoje boš mogla čakat na naslednjo user posted image

(odgovor članu **Zvezdica**)
Neposredna povezava do sporočila: 413
30.1.2014 7:14:26   
dekca

IZVIRNO SPOROČILO: **Zvezdica**

Dober večer, rada bi nekaj vprašala in upam, da boste razumeleuser posted image V petek imam posvet v MB za zamrznjenčka- prenos okoli 15.2. Zanima pa me kdaj naj bi se točno stimulacija začela, seveda če jo bom, namreč danes sem dobilauser posted image , posvet pa je komaj v petek, se pravi 3 dan po user posted image .user posted image Ne vem če me razumete, ker še sama se ne razumem večuser posted image . Kaj pa če bom morala jemati stimulacijo na prvi danuser posted image in jaz pa jo imam danes brez zdravil, je možno da bom morala čakati marec mesecuser posted image

Če so te tako naročili, boš verjetno imela spontan ciklus brez stimulacije. Po moje se ti s tem sploh nit reba ukvarjati.

aspera, ti kar pojdi k Zornu na posvet, ker potem še kar nekaj časa traja, da prideš na vrsto za sam postopek.

(odgovor članu **Zvezdica**)
Neposredna povezava do sporočila: 414
30.1.2014 8:03:07   
Anonimen
Pozdravljene!
lotkla nevem kaj ti naj rečem. To lahko pomeni da se je pikica vgnezdila malo kasneje in še ti test ni zato nič pokazal. Sem že brala, da so nekatere dan pred krvnim imele negativen test, pa so vseeno bile nosečke. Tako da če še ni M, upaj do konca! Držim pesti.
jona klara user posted image za pikico. Sedaj pa jo lepo grej in upam, da nam boš na koncu le sporočila lep rezultat.
Aleda jaz mislim da se bo sluznica odebelila. Jaz sem imela na 8.dan cikla sluznico 3,5 potem pa na 15.dan ko so me pregledali 9. Tako da meni osebno, bi rekla da mi je ananasov sok pomagal. Drugače pa mora biti sluznica vsaj 7 da naredijo prenos - tako so povedali meni.
NikaAnna danes je pa tvoj dan user posted image . Čimprej nam sporoči kako je šlo.
**Zvezdica** to so ti pa dali neki čuden datum. Če boš jemala tabletke, potem sem skoraj sigurna, da boš v postopku pri naslednji M, ker tabletke se začnejo jemati 2.dan M (Estrofem). Če bi imela spontani postopek - brez vsega, te pa na UZ naročijo med 7. in 9. dnem cikla. Če boš pa dobila mogoče kaj injekcij, pa nevem kdaj naročajo. Tako da boš to videla šele v petek. Ampak mislim, da boš začela pri drugi M.

Jaz sem tudi že cela vznemirjena za ju3, ko imam UZ. Upam da bo rezultat lep.

A user posted image

(odgovor članu dekca)
  Neposredna povezava do sporočila: 415
30.1.2014 10:32:19   
lotkla
Anonimna hvala za vzpodbudne besede. Tu pa tam imam malo rdeč na wc papirju, ne pa vsakič. Še vedno upam da se je saj eden prijel. Če bo tako do ponedeljka, bo kar uredu. Tako da kar nadaljujem s tifolom in estimo. Je pa rekla sestra, da če je malo krvi, da ni panike, da naj se ne ustrašim. Če se pa ulije, potem naj pokličem. Dobr da je bil moj zraven, da je poslušal, jaz sem namreč pozabila, kaj točno vse je povedala, preden sva šla po et domov. Mehur me pa še vedno boli, a ne več tako kot v torek.

NikaAnna upam da te ni zasnežilo in da prideš srečno domov s pikicouser posted image .

Monsy držim pesti, da danes dobro opraviš. Pri vseh stvareh ki si jih pokonzumirala, ni vrag da ne bi kaj pridelala.

jona klara kako se pa ti počutiš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 416
30.1.2014 10:46:55   
Pommaranca
Pozdravljene punce,

ali mogoče katera od vas ve, ali ima celo izkušnjo z Hatchingom (tanjšanje ovojnice, da se zarodek lažje in hitreje izlušči in vgnezdi)??
Ali to v MB delajo? Kakšen je postopek, če želiš, da to opravijo?

Hvala za kakršno koli info in user posted image user posted image user posted image user posted image za vse!

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 417
30.1.2014 11:08:45   
tejcy01
Pozdravljene punce user posted image

tako jaz sem se danes naročila 19.2. za prevzem zdravil potem počakam user posted image in začnem s špikanjem user posted image z upanjem da mi v drugo uspe in bom user posted image ...vsem puncam ki ste že v postopku pa veliko sreče in čim več user posted image user posted image user posted image

aspera če si pripravljena za nov postopek..ne odlašaj user posted image itak boš po posvetu še čakala vsaj en mesec da se vse skupaj začne user posted image do takrat bo pa tud telo že pripravljeno user posted image user posted image

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 418
30.1.2014 15:53:05   
jona klara
nika ana- upam, da že greješuser posted image aliuser posted image

(odgovor članu tejcy01)
Neposredna povezava do sporočila: 419
30.1.2014 17:00:23   
jona klara
tejcy- naj uspe sedaj

pomaranča- meni so včeraj delali tanjšanje ovojnice, baje naj bi bilo dobro za lažjo vgnezditev, druga ne vem o tem, kar vprašaj v mb ti bodo že razložili

buubica- jaz sem bila tam do pol 9 nekje, pol sna pa šla, ja upam, da ima ta dr. res srečne roke, ker datum za test nos. mi je dala 6. 2 ko sem klicala reša je rekel, da ni dala prav, pa tudi aspirina mi ni dala, je rekel, da si naj zrihtam recept in ga začnem jestiupam, da nama obema uspe .

Danes sem imel 2 krvavi prav tako nitki na hlačah, upam, da je to od et, ker 1 dan po et se mi pa zdi malo prezgodaj, da bi že bilo vsega konec, kaj pravite?mi je takoj narasel pritisk, spet iti čez te strahove, dileme, upanja, znake-res grozno, ampak res mi ni jasno kaj bi to bilo, se je že kateri zgodilo po et tako hitro?

monsy, anonimna- srečno na uz

lotkla- upam, da je stabo vse ok, jaz se počutim uredu, napihnjena, samo prestrašena od teh nitk, kar sem pisala

< Sporočilo je popravil jona klara -- 30.1.2014 17:04:28 >

Neposredna povezava do sporočila: 420
30.1.2014 17:22:06   
aspera
jona klara, mislim, da je pri tebi še čisto prehitro za strahove ali razočaranja. Mogoče te je pri ET kaj poškodovala.

V Lj pa sploh ne dobiš recepta za aspirin user posted image . A to je un baby aspirin? Ker bom naslednjič svoji G ali zdravnici rekla, če mi lahko napiše recept. A ga potem jemlješ od ET naprej ali kako?

Neposredna povezava do sporočila: 421
30.1.2014 17:33:46   
jona klara
aspera- ja to je baby apsirin oz. aspirin100, samo na recept, jemlje se od et naprej, ne vem do kdaj, verjetno do testa.V lj tega ne dajejo

ja upam, da je to od etja kaka poškodba, ker ne morem verjeti, da bi že bilo sedaj, je pa bil et na 2 dan, malo zgodaj, glede na to, da sem še 1 dan nazaj bila na ketonalu zaradi bolečin od punkcije

< Sporočilo je popravil jona klara -- 30.1.2014 17:35:19 >

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 422
30.1.2014 18:17:43   
Storžica 81
Jona Klara jaz sem tudi imela nekaj krvavih nitk oz. sluzi nekja dni po ET-ju. Imela sem pa prenos zamrznjenčkov brez stimulacije. Pa je bilo vse ok. kar pogumno naprej user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 423
30.1.2014 19:53:39   
monsy
jona klara ne skrbi, po Et-ju če niso krvavitve pol je še vse ok. kakšen dan se lahko še pojavi rahla kri ali nitke kot praviš ti!!!
kar lepo grej svojo pikico user posted image

evo jst mam 7 foliklov na levem in na desnem 8,...so pa tam nekje od 9-12, največji je 14mm.
Tako da mam naslednji UZ u nedeljo in verjetno pade stopka še isti dan zvečer user posted image

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 424
30.1.2014 20:08:47   
aspera
Vau, bravo monsy, si bila pa produktivna user posted image .

NikaAnna, kje se pa danes skrivaš? Koliko pikic greješ?

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Nočem, da se me partner dotika - vzroki in...
Ne čutite želje po fizičnem stiku z vašim možem, partnerjem in se sprašujete, kaj je narobe z vami. Preberite, kaj so la...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......