ronja
|
je pa to način, kako otroke odpeljejo, ne v prisotnosti staršev, če se da, ker so potem še bolj stresne situacije za otroka, ko starši norijo, otroci prestrašeni... ne pomahajo si v miru otroci in starši. nisem pomislila na to, imaš pa prav. Verjetno je res za otroke to celo boljše... Če starš ni toliko pri sebi, da bi rajši sodeloval, da bi rešili situacijo, verjetno tudi ne bo tako razumen, da bi se od otroka dostojno poslovil in mu olajšal vse skupaj... Mislim, da država nima problemov, če otroci pomagajo pri gosp. opravilih, recimo, če bi pa ti svojo mladoletnico naterala, da mora delat za denar, bi se pa zbunila, ja. In prav je tako. To je tako, kot če bi rekla, da nisi za to, da vzamejo otroke, ki jih starši pretepajo, ker ti tudi kdaj svojo tamalo po riti usekaš (primer, vem, da ni več mala in ne vem, če si kdaj jo;), kot ti zdivja na cesto. Enačenje skrajnosti z nečim, kar je običajno (čeprav mogoče ne najbolj prav), ni prav. Treba je nekje potegnit mejo. Sama ne vem, zakaj se je tu šlo, mi pa pri nekaj stvareh iz intervjuja cinglja alarm, da je zadaj še nekaj več. In ta nekaj več verjetno csd ve, mi pa ne. In pazi na preobračanje besed: "ni noben kriminal, če niso vsak dan v štacuni" - to ni isto kot "že nekaj let nismo bili v trgovini, zadnjič pred leti, ko so si otroci zaželeli svežega kruha". Ni problem v tem, da ne grejo v trgovino vsak dan, je pa problem, če jim niti kruha ne speče, da bi kdaj pa vseeno jedli svežega, ne starega (razen pri babicah). Ker to pa ni vezano na to, koliko imaš denarja, ker je doma pečen kruh precej cenejši od kupljenega. Je pa treba kupit moko, ja in ta stane, ker ti je ne prinese na prag mama ali tašča. Štekaš zdaj, kaj je mene zbodlo?