Lukka
|
Prebral sem danes o slovenski družini Šavli! Sedem otrok, osmi na poti, socialna pa jim je vzela vse otroke, bojda zaradi verskega prepričanja. Priznam, da sem kar prejokal, preden sem prebral do konca. Kako je to mogoče? So res živeli na tak način? Otroci se mi smilijo. Zelo. Kljub temu, da sta starša očitno zašvasana, pa so otroci še vedno ju najbrž imeli najrajše na svetu... Saj otroci niso niti vedeli, da rastejo v taki "krivici". Niti predstavljati si ne upam, kaj preživljajo zdaj... Stran od svoje družine, od staršev, stran praktično tudi od bratcev in sestric... Stran od svojih osebnih stvari, svojega okolja. Kar vzeli so jih... Po drugi strani pa ne razumem, kako sta lahko starša tako neodgovorno ravnala. Kako, da v tem svetu sploh lahko funkcionirata in kako, da sta vedno bolj v tem začaranem krogu? Mogoče tema niti ni za ta forum, mogoče niti ne vem kaj vprašat, bi pa rad slišal vaše mnenje... Nedolgo tega, ko sem doma imel s partnerjem težave, ko je bilo praktično pri nas včasih huje kot v peklu, sem tudi sam začel oporo iskat drugod, vendar sem si nakopal še večji strah in še večjo tiranijo doma. Po eni strani mi je bilo hudo, po drugi pa mogoče - prav, da nisem odšel kam v kake bolj blazne vode. Ko sem hčerko hotel dat krstit, me samo ubil ni... Še danes se spomnim, ko je rekel - a si blazen, a se delaš čoravega? Pri nas je prostora za evolucijo in predolgo sem v zdravstvu, da me boš šolal s temi stvarmi! Dolgoročno se ti bo pa sfuzlal. Še vsakemu se je! Danes sem pač možu malo prevedel vse skupaj in je bil odgovor samo - Ja kaj si pa mislil. Taki ljudje nimajo kaj počet v okolici. To je za ustanove, kjer jim lajšajo misli in odvegetirajo! Sicer še drugim delajo težko... Jaz ne mislim tako, ker verjamem, da vsak lahko živi svobodo svojega življenja. Je pa res, da se moja svoboda konča tam, kjer se začne tvoja! Po tem načelu živim že nekaj časa. Ampak take zgodbe pa me vseeno ganejo...
< Sporočilo je popravil Lukka -- 17.12.2013 17:39:53 >
|