Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Aha, sedaj je spet umik iz kazenskega zakonika v moralo.... Kazenski zakonik je se vedno jasen pri tem kaj je goljufija. Morala je pa tvoja, moja soedova odlocitev ali bo to spostoval ali ne. Nimam se za reveža, nikol nisem jamral, da imamo premalo, imamo dovolj, vendar vedno manj in padec se ne ustavlja. Tako je pri vseh. In vsem se kriza pozna. ko sem ugotovil, da referent, ki dela izračun sploh ne pozna osnove, to je zakonodaje na podlagi katere piše odločbe. Šlo je za stanje na transakcijskem računu dan pred plačilom položnic (prihranki so bli upoštevani kot vedno in to me nebi motilo, kot me ni v preteklosti). Nisem se pritoževal, ko so mi nabil fiktivni dohodek od družinskega enoprostorca, ki je mimogrede star in zguncan, nabili so mi fiktivni dohodek od prikolice letnik 91, ki je vozna izključno zato, ker znam še kaj drugega kot klofat po tipkovnici. Tukaj se razhajamo. Osebno bi se pritozila, saj ce se nihce ne pritozi bo regerent se naslednje leto delala isto. To je edini nacin, da se pokaze na nesposobne birokratke. Vse to kot človek, ki se trudi biti pošten poješ in si rečeš, da ko pa ne bo za položnice pol bo pa res kriza in se rezi nadaljujejo in nadaljujejo, rezerv, kjer se da še kaj privarčevati pa vedno manj, čeprav si vseeno hvalažen, da nisi na še slabšem. Nicesar ni treba "pojesti". Ce posteno in prabvilno oddas stanje je tvoja pravica, da zahtevas, da se obravnava tocno tako, kot je predivideno v zakonu. Ko bo dvesto pritozb, bo refenren na tv-ju ( ce ne gre drugace) in se bo zadeva urejevala in enkrat uredila. Ko se ti pokvari avto in ugotoviš, da do plače niti v sanjah ne moreš plačat mehanika ti pa začne zvonit alarm, opa, še ena stopnica, pa smo tam in začneš dajat na stran nekaj fičnikov vsak mesec, za te hude stroške (OK, rezerva je še dopust, to je moj edini liksuz, prikolica ni vredna nič, oziroma niti za ene položnice ne, čeprav imaš po njihovo fiktivni dohodek od nje). Potem pride odločba, kjer je z aviona vidno, da je datum vpogleda v račun edini dan v mesecu, ki je bilo takšno stanje. Ti rata slabo od države, ki manipulira in krši lastne zakone zato, da bi ti namenila čim manj, greš do referenta, referent pa sploh ne zna imenovat zakona, ki ga je citiral v odločbi, kaj šele, da bi poznal člene. Zato se pisejo pritozbe. Sama ne mislim, da je drzava to namensko naredila, da bi te prikrajsala , temvec referent, ki ni sposoben opravljati delo , ki mu je zaupano. Ce se bojis , da bo pritozba pristala v prealu jo v vednost posljes na visoko instanco (recimo ministerstvo) ali naslovis direktno na "opozicijo" Odločitev je, da drugo leto namenskega varčevanja za dopust ne bo več na banki, ker sem pa skeptičen do šparanja denarja v predalu, sefa ne bo, bo pač dopust plačan na obroke. naslednji avto, ko bo, bo vzet na lizing in ne na kredit in tako dalje. Vloga se bo oddala po plačilu položnic in če je to za tebe goljufanje, evo, priznam, sem goljuf in goljuf bom ostal. Zelo dobr ves, da je naklep tisti, ki goljufijo naredi goljufijo. Od tebe sem pricakovala ali, da se bos ogradil od recenega ter ugotovil, da si to izjavil v jezi in razburjenosti ali , da tako kot kerensa, objektivno ves kako zadeve stojijo. Navsezadnje je povsem vseeno kaj si jaz mislim - to na tvoje zivljenje niti najmanj ne vpliva. PS: Kar se pa varjenja piva tiče. To je pa plod mojega rokodelskega znanja in kar nekajletne fejst počasne investicije in študiranja nešteto knjig. Kot sem ze napisala - mene tvoje pivo niti najmanj ne moti. Super, da ti je dobro, vse lepo in krasno. Pivo sem omenila zgolj v tem smislu, da kaze na to, da vseeno nisi taksen rezev kot se je obcasno dalo razbrati iz tvojih postov. Sicer ti taktika "bogi jaz" ni pisana na kozo, obvladas pa je vseeno kar dobro V bistvu šparam, ker me pivo pride pol ceneje kot najcenejše s budget, je pa vrhunske kvalitete. Od materiala plačam davek, davek in carino sem plačal za vse, kar je prišlo izven EU, tko da glede tega je tud čista vest. Saj niti nima zakaj. Sem napisala zgoraj. Je pa to znanje, ki bo v prihodnosti fejst cenjeno pri nas, tko da jemlji to v zgodnjo investicijo v mojo samozaposlitev, ko bodo vsi otroc v šoli in ne bom rabil špilat taksija vsak dan in ne bom socialni problem, ko mi firmo poženejo v božju mater. V dezelici alkotov, verjetno res Takrat te bom podprla, da je vsak clovek svoboden, da se zapija kolikor hoce ... PPS: Mislim, da si šla ti v zadnjem času dosti nižje in na dosti osebnejšo raven, kot sem šel sam v zadnjih postih. Morda. Pogrelo pa me je, da si meni ocital nekaksen vdor v privatnost, ki si jo sam posredoval in to na forumu. Podatkov zunaj tistih, ki si jih sam napisal ali ki so jasno in tega kar si pisal menim, da lahko prosto uporabljam v debati. Druge podatke, tudi ce bi jih imela, ne bi uporabila, ne prvenstveno zaradi tebe, temvec zaradi sebe. Z druge strani nisi bil na nekem nivoju, ko si povsem iz zraka insinuiral neko moje lobiranje po pm-jih, ko dobro ves, da je slednje zgolj v tvoji domisljiji in se nekaj podobnih zadevic. Kar potrudil si se, kako bi me ocrnil.