mamica deklicam
|
IZVIRNO SPOROČILO: savanah MD, mene pa so vedno doma silil, naj grem študirat medicino...že ko sem se odločala za srednjo šolo, so želei da grem kaj v tej smeri, ampak kaj pa otrok ve? Še dedek je vedno govoril, da bom zdravnica ..eh ko pa si še tako mlad. Če bi imela to pamet takrat bi se sigurno drugače odločila...sigurno bi bila sedaj že veterinarka (jaz obožujem živali , vse, od kravic do mišk ). In obožujem otročke. zato sem sedaj naredila še to šolo in upam da kdaj dobim službo v vrtcu. Sedaj razmišljam še o eni poklicini kvalifikaciji, ampak ne, dovolj učenja za enkrat . jaz bi se kar zmišljevala, ampak vse to stane mene so vedno silili, mama da moram na kemijo, oče si je želel, da bi šla na strojno fakulteto. Mojih želja ni smelo biti. No še prej, je mama hotela, da grem za frizerko (bi bila ona preskrbljena do konca življenja ), a jo je šolska svetovalka prepričala, da sem preveč brihtna, da naj me raje vpišeta na gimnazijo. No, sedaj imam dve diplomi iz kemije, s katerima si lahko "rit" obrišem glede na današnje razmere. Nimam nobenega VIP znanca, ki bi mi lahko kaj zrihtal, naše gospodarstvo pa saj veste, kje je Sem bila včeraj sama zelo na dnu z moralo in sem se k sreči dobila z eno kolegico, ki sva bile pred leti sodelavki. Saj vem, da se bo grdo slišalo a ko sem vse nove novice zvedla, sem ugotovila, da mi niti ne gre tako slabo kot njej. Že celo leto ima bolanega moža, so ga februarja komaj rešili. Nekako so mu dali še 5let, če bo vse po sreči. Sedaj pa kemoterapija na kemoterapijo, vmes je imel še zelo hud epileptičen napad in so ga dve uri reševali, preden so ga sploh v bolnico odpeljali. Siten je kot glista. Ona se boji, da jo je celo varal, sedaj so seveda vse ušle, ona naj pa zanj skrbi. Ima hude probleme v službi in kot da že to ne bi bilo dovolj, ji je še oče umrl. Ja, ob takih zgodbah se zamisliš. Imam dom, familijo, vse kar mi manjka je ena služba in s tem več financ pri hiši. Hčerkam pa 200% ne bom odrekala, da se bosta izobrazili za tisto, kar ju bo veselilo. Saj delam kakšne napake mojih staršev a veliko naredim drugače, kot sta onadva.
|