ronja
|
Jaz ne bi vedela... Jaz tudi ne. Ampak jaz tudi ne bi mela pojma, kaj je znamka in kaj ni - IV, LV - pojma nimam, čist res! H&M, to še poznam, tu se pa počasi konča... Ampak po tem, kar je mala mravljica napisala, sklepam, da to kao ni neka ful firma . Si pa predstavljam, da bi se mi komot zgodilo kot vijoličarki, da bi kupila ponaredek firme, ker ne bi niti vedela, ad je to firma, niti da je to ponaredek, ki hoče bit firma. moraš bit malo "izobražen" v tej smeri, da te zadeve spoznaš... Enkrat mi je mami dala eno verižico z obeskom, ki naj bi bil iz školjke. Sestra ma res občutek za te zadeve in je takoj zgotovila, da je ponarejeno, da je plastika. Čez nekaj let se je izkazalo, da je res, ker se je okrušila in se je pokazal material. Ampak meni je čisto enako všeč, ker mi ni bila všeč zato, ker je školjka, ampak mi je bil všeč obesek kot tak. V bistvu sem bila še vesela, da ni školjka, ker potem ne bi nikoli vedela, če ni slučajno iz kake ogrožene školjke... Za cote in torbice ne vem, ker jih praktično ne kupujem (vsaj zase ne) in kadar sem kaj kupila, mi je bilo vseeno za firmo, važno mi je bilo, da ne bo takoj razpadlo, da je praktično in da mi je všeč. Nimam pa pojma, če nimam kakega ponaredka kje, ker ne vem niti, kaj so dobre firme in ker veliko oblek dobim in nimam pojma, zakaj je nekdo kupil točno te hlače. Si mislim, da zato, ker so ji bile všeč. Kupujem pa recimo nekatero hrano trgovskih znamk, ker pri nekaterih stvareh res ni razlike (ali pa je razlika v količini, recimo 240 ml smetane namesto 250 in s tem lahko živim, itak ni preveč zdrava;). Pri nekaj sirih in čokoladnem namazu nam je pa po slepem testu (dobesedno zaprte oči in ne veš, kaj probavaš), bil vsem bolj všeč tapoceni "ponaredek" od soseda... Ponekod je pa ogromna razlika in kpim samo original, pri hrani je fajn, ker imaš sestavine gor napisane:) Sicer gor ne piše, da je to tunela;). Lahko tut, recimo pri tistih oblačilih, ki se jim logo na daleč vidi ... lahko je pa tudi ta keč, da znani oblikovalci niso znani za to, ker bi imeli slabe dizajne, ampak zato ker imajo hude dizajne ... in če ti je ta dizajn všeč in si ga ne moreš privoščit po original ceni ... pač kupiš ponaredek ... Enako tudi sama razmišljam. al pa original neznane firme, ki itak da imajo podobne dizajne Če si modni analfabet, niti ne veš, a je nekaj ponaredek ali je x firma. Ok, si misliš, če greš v trgovino z nižjimi cenami, da bojo meli verjetno manj znane firme, ampak če kupuješ kje, kjer pa ne veš - pa komot narediš to, kar otika, po nesreči kupiš ponaredek... Prej je bilo tako - vec je kostalo, je pa trajalo... Ta princip mi je bolj všeč, vsaj veš, pri čem si... In me ljudje čudno gledajo, ko svojo majco izpred 30 let, ki sem jo dobila od mame, ki jo je kupila v 70ih in ima gor flek, ki ne gre dol... grem predelat v oblekco za tamale in flek poslikam. Ja, zakaj pa? Ja, zato, ker je to blago glih 100x bolj luštno nosit, meni je bila super, tamala jo ma ful rada, ker je "tako mehka"... Ce se ne motim ( ne bom sla znova gledat link) ta link nima ne logo ne ime izvirnega podjetja na sebi. Je kopija modela, dovolj razlicna, da jih lastnik izvirnika ne tozi za ponarejanje in torbica "ne glumi" original. Očitno pa različno pojmujemo ponaredke in kopije - sem mislila, da je to isto... Če tako definiraš, mi je bolj jasen tvoj pogled. Za nekoga je zgolj model, brez zavajajocega znaka ali zavajajocega logotipa - nezanimiva. To mi je pa zelo zanimivo... Da jim je tako všeč logo... oz. pač to, kar logo predstavlja No, eno pa poznam: Elkroj . Sem pogledalla na trenirko, kaj za ena firma je: Mertik, kaj to bit? Dobila od punce, ki se ji ni dalo dajat menjat zadrge na zgornjem delu, sem zamenjala, zdaj je čito ok . Pa tudi kupujem ne pravzaprav na mestih, kjer se ponujajo ponaredki. Kje pa je to? Mislim - prodajajo ponaredke v trgovinah ali samo na tržnici? Zadnjič so mi hoteli poturit Johnson's vlažilne robčke, vendar sem prebrala etiketo, videla, da majo not NaOH (precej dražilna reč, poznam, ker rabiš za delat milo, to je hud lug, močna baza, če delaš s čisto, rabiš zaščitno opremo, itd...) - rajši ostajam pri Lumpijevih, brez tega sranja, po katerih moji tamali niso rdeči... Tako da tu je "ponaredek" boljši od originala, pri veliko izdelkih za nego tamalih je tako, ker poceni reči nimajo denarja dajat not kake hude kemije in so bolj voda;). pomlad, če ima tvoja sestrica 10 supergic v omari, jih tudi ne znosi v 1 mesecu kot ti, ker ona ma vsak dan druge . vijoličarka, jaz sploh nimam prave ženske torbice, beat that! Mi gre pa na živce, da včasih ne moreš dobit ene kakovostne reči, ker delajo vse za par let. Sama bi za določene stvari (gospodinjski aparati, šivalni stroj itd...) rajši plačala več, pa da res dela ko urca 20 let. Samo so me že razsvetlili, da ne delajo več takih reči... in da naj bom srečna, če mi po 10ih letih še delajo... Za cote ne bi dala ne vem kaj, ker mi to ni prioriteta, mi pa ne gre za nobeno znamko, mi je res vseeno, kaj gor piše. Puncama je najbolj všeč, če piše lumpi .