hrchy
|
Vauuu, kolk klepetate, me par dni ni pa ze ful enih novih, pa novi pregledi pa vprasanja... No, da jaz najprej naredim porocilo: NS sem imela v petek (+DHT, pri nas je to v paketu) in rezultat je ok, okoli 1:3000. V redu, ce upostevamo mojo starost. Spola ni hotela povedat (ceprav pri prvem je na NS lepo povedala, da bo fantek), tako da cakamo na drugi UZ (to je v 20. tednu, mislim). Sicer pa detece miga, brca, boksa... ni da ni! Mami je potocila eno solzico, ati je bil tudi ganjen. Meni je itak najlepse videt un srcek ki lepo tiktaka! Aja, se to, datum mi je prestavila na 31.3. ... tako da zdaj sem uradno marcevka, ampak bi kar ostala z vami, ce pustite??? In danes sem 14 +1 Za vikend smo podirali drevesa in potem je bilo kuhanja za delavce (nam tudi streho menjajo), sekanja, vlacenja vej... pa se jabolka smo morali stisnit za most... v glavnem oba (pa tudi necakinja in mali sinko) smo bili ful pridni. Mogoce prevec, ker mene je v ponedeljek tako polozilo (slabost in neznosno slabo pocutje), da nisem vedela kaj bi. Dva dni nisem nic mogla. Saj danes sem ze v sluzbi, je slo mimo. Se pa spomnim iz prve nosecnosti enakega problema, ko mi je bilo po (ocitno) prevec fizicnega napora potem fuuuul slabo (takrat sem v sedmem mesecu prehodila celo Barcelono, naslednji dan pa v postelji vegetirala... ). A se je to se kateri pojavilo? Fora je v tem, da mi sploh ni tezko delat in bit fizicno aktivna, samo potem me podre... . Kakor imam sicer super nosecnost, me pa takele stvari kar ujezijo! Ampak telo ze ve, a ne? No zdaj pa da se malo pokomentiram: Kupovanje: midva ne bova kupovala nic, saj imava dovolj/prevec se od prvega . Ok, plenice, teh pa res nimam Ja pa ce bo puncka, bomo na zacetku ze imeli kaj za oblect, saj imava bolj nevtralne cunjice, ampak kasneje so pa vse prav fantovske (sva vse podedovala od mamice dveh fantkov in so zelo, kako naj recem... modre... ). Mi pa ni nic v veselje kupovanje, pranje in zlaganje teh oblacilc... vem, da je vecini mamic to ful lustno, meni se pa zdi samo dodatno delo, kaj pa vem, sem cudna mogoce! Vozicek: ZzZaspanka, midva imava Muro 3 in nama je zelo vsec za dojencke. Zdaj se mi pa ne zdi vec tako zelo okretna za nasega razbojnika (1 leto in pol). Zdaj imava enega zlozljivega (ker veliko potujemo je to seveda babyzen YOYO) in je neprimerno lazji za vozit, ker ima cisto drugace nastimano tezisce. Vonjave: jaz samo vonja po vnaprej pripravljeni ocvrti ali fast food hrani ne prenesem! Med prvo nosecnostjo sem morala v trgovino cisto okoli trgovskega cenra, da mi ni bilo treba mimo ene kebab restavracije. Ali sem se pa trudila dih zadrzevat. Bljak! Cebricek za kopanje: midva ga imava od prvega. Smo ga z veseljem uporabljali dokler ni zacel sedet, potem smo sli v banjico. Se ga je pa treba malo navadit. Kje bo dojencek spal: Prvemu otrocku je moj moz naredil cudovito zibko, ki se ji odstrani ena stranica in tako postane co-sleeper, kasneje je pac navadna zibka. In si tudi jaz ne predstavljam drugace. Pri prvem smo skupaj spali do petega meseca, potem sem sla jaz v tanovo spalnico, moz je pa ostal pri miskotu. Menda je zdravo za dojencka, ce spi skupaj s starsi (tudi ce samo v isti sobi), predvsem pa za mami, ki ji ni treba 100x na noc vstajat in hodit do njega
|