|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2014
2.10.2013 12:19:00   
pathra
Mi smo imeli samo banjico in smo jo tudi potem dali v tuš noter in je bilo v redu. Un čebriček je meni brez veze.. pa brez zamere user posted image .. glede sobice pa tko.. mej ga/jo na začetku v vajini sobi, ker se ti ne bo dalo vstajat vsake 2 ure in hodit v sobo. Mi smo jo v svojo sobo tamalo dali ko je imela malo več kot 1 leto in je super prenesla.. spi celo noč (razen izjeme) in se ima super, pred tem pa si nisem predstavljala da bi bila v svoji sobi, ker sem mogla vsaj na 3-5 ur ponoči dojit in sem jo celo pustila včasih v najini postelji (sem pa jo dala na začetku v tisti povšterček da je spala na boku če veš kaj mislim).

Streptokok B.. ne se preveč sekirat, dobro da so ti odkrili. Če boš pač naravno rodila bojo takoj bolj pozorni da se ni okužil in ti boš pred tem mislim da neke antibiotike dobivala itd. Enim sploh to ne ugotovijo in pol ne zdravijo ko pride vn otrok in lahko dobi neko sepso al neki takega... če so ti odkrili je samo boljše zate in za otroka. Sicer pa priporočajo da bris vsaki nosečnici vsaj pred porodom.. meni so ga delali v prejšnji v 36 tednu, ampak sem bila negativna.

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 451
2.10.2013 14:46:26   
hrchy
Vauuu, kolk klepetate, me par dni ni pa ze ful enih novih, pa novi pregledi pa vprasanja... user posted image

No, da jaz najprej naredim porocilo: NS sem imela v petek (+DHT, pri nas je to v paketu) in rezultat je ok, okoli 1:3000. V redu, ce upostevamo mojo starost. Spola ni hotela povedat (ceprav pri prvem je na NS lepo povedala, da bo fantek), tako da cakamo na drugi UZ (to je v 20. tednu, mislim). Sicer pa detece miga, brca, boksa... ni da ni! Mami je potocila eno solzico, ati je bil tudi ganjen. Meni je itak najlepse videt un srcek ki lepo tiktaka! Aja, se to, datum mi je prestavila na 31.3. ... tako da zdaj sem uradno marcevka, ampak bi kar ostala z vami, ce pustite??? In danes sem 14 +1

Za vikend smo podirali drevesa in potem je bilo kuhanja za delavce (nam tudi streho menjajo), sekanja, vlacenja vej... pa se jabolka smo morali stisnit za most... v glavnem oba (pa tudi necakinja in mali sinko) smo bili ful pridni. Mogoce prevec, ker mene je v ponedeljek tako polozilo (slabost in neznosno slabo pocutje), da nisem vedela kaj bi. Dva dni nisem nic mogla. Saj danes sem ze v sluzbi, je slo mimo. Se pa spomnim iz prve nosecnosti enakega problema, ko mi je bilo po (ocitno) prevec fizicnega napora potem fuuuul slabo (takrat sem v sedmem mesecu prehodila celo Barcelono, naslednji dan pa v postelji vegetirala... user posted image ). A se je to se kateri pojavilo? Fora je v tem, da mi sploh ni tezko delat in bit fizicno aktivna, samo potem me podre...user posted image . Kakor imam sicer super nosecnost, me pa takele stvari kar ujezijo! Ampak telo ze ve, a ne?

No zdaj pa da se malo pokomentiram:
Kupovanje: midva ne bova kupovala nic, saj imava dovolj/prevec se od prvega user posted image . Ok, plenice, teh pa res nimam user posted image Ja pa ce bo puncka, bomo na zacetku ze imeli kaj za oblect, saj imava bolj nevtralne cunjice, ampak kasneje so pa vse prav fantovske (sva vse podedovala od mamice dveh fantkov in so zelo, kako naj recem... modre... user posted image ). Mi pa ni nic v veselje kupovanje, pranje in zlaganje teh oblacilc... vem, da je vecini mamic to ful lustno, meni se pa zdi samo dodatno delo, kaj pa vem, sem cudna mogoce!

Vozicek: ZzZaspanka, midva imava Muro 3 in nama je zelo vsec za dojencke. Zdaj se mi pa ne zdi vec tako zelo okretna za nasega razbojnika (1 leto in pol). Zdaj imava enega zlozljivega (ker veliko potujemo je to seveda babyzen YOYO) in je neprimerno lazji za vozit, ker ima cisto drugace nastimano tezisce.

Vonjave: jaz samo vonja po vnaprej pripravljeni ocvrti ali fast food hrani ne prenesem! Med prvo nosecnostjo sem morala v trgovino cisto okoli trgovskega cenra, da mi ni bilo treba mimo ene kebab restavracije. Ali sem se pa trudila dih zadrzevat. Bljak!

Cebricek za kopanje: midva ga imava od prvega. Smo ga z veseljem uporabljali dokler ni zacel sedet, potem smo sli v banjico. Se ga je pa treba malo navadit.

Kje bo dojencek spal: Prvemu otrocku je moj moz naredil cudovito zibko, ki se ji odstrani ena stranica in tako postane co-sleeper, kasneje je pac navadna zibka. In si tudi jaz ne predstavljam drugace. Pri prvem smo skupaj spali do petega meseca, potem sem sla jaz v tanovo spalnico, moz je pa ostal pri miskotu. Menda je zdravo za dojencka, ce spi skupaj s starsi (tudi ce samo v isti sobi), predvsem pa za mami, ki ji ni treba 100x na noc vstajat in hodit do njega user posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 452
2.10.2013 16:38:07   
Manitu
Ja, zgleda, da grem med majčice, saj imam pdp 10.5.. Moja tamala bo kmalu stara eno leto, se pravi 19. mesecev razlike, kar je super. Vsem želim veliko mirnih in srečnih trenutkov z rastočimi bušiji in hiter porod.

Glede blazine pa je bilo pri meni tako, da sem jo žal prepozno kupila v 7. Mesecu nosečnosti, uporabljam jo pa še danes za dojenje, oči pa za spanje na kavču :)

Držite se!user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 453
2.10.2013 18:49:11   
pbiba
A mogoče katera ve kako je s prihranki? Slišala sem, da jih gledajo za dve leti nazaj... se pravi, da če zdaj dvigneva denar s partnerjem in rečeva, da sva ga porabila nisva ničesar rešila?...

(odgovor članu Manitu)
Neposredna povezava do sporočila: 454
2.10.2013 20:04:46   
pancia
Danes mi je za odtenek manj slabo, no zjutraj se itak zbruham.

Ker je ravno tema o shopingu- HB imam vse, razen vozicek bi jaz zamenjala, ker je cisto zjahan, čeprav še uporaben. Bomo viedli, kaj me piči tam enkrat konec aprila, ko se nam bo ze mudilo :-)

Dojenčka bomo previjali in kopali v banjici/previjalni, ko bo malo večji pa banjico v tuš in čofotat. Pri prvem jaz nisem imela službe in smo vse racionalno kupovali- samo tisto kar bo v redu za dalj casa in samo nujno potrebno. Posteljico imam kot novo 120*60 in sem oba ko sta bila se cisto majhna zabubila v kovtrček in sta spala ko angelčka v svoji posteljici v najini sobi (podnevi in ponoci). Oba do cca. 1 leta, saj sem oba dojila do 11 meseca in se mi niti slučajno ni dalo v drugo sobo iskat otroka, da bi ga dojila v moji postelji (sva to enkart probala s tastarejšim in je nasledji dan prišel nazaj k nama v sobo). Nisva bila preveč navdušena, da bi mali spal v najini postelji, ker moj vsake toliko časa trzne in nisem hotela tvegat :-) Pa tudi nekega povpraševanja ni bilo, sta oba lepo spala.

(odgovor članu pbiba)
Neposredna povezava do sporočila: 455
2.10.2013 21:02:26   
pridkana
Ja sej verjetno bova pol midva tut razmišljala o tem co-sleeperju. Mal mava prostorski problem, ker mava malenkost razvejano dnevno sobo in spalnico, ki je ravno dovoj velika za 1 omaro in posteljo z 2 nočnima omaricama. Pregradit dnevne ne moreva ker s tem izgubiva radiator in 1 okno tak da bova morala tole še ornk preštudiratuser posted image načeloma sem že našla eno primerno otroško sobico, ki je obema zelo všeč, ampak v tem primeru morva potem posteljo prestavit v dnevno oz. nabavit kavč, kar ste odsvetovale (hvala....je moj končno prsluhnu še ostalim idejamuser posted image )

drugače pa se počutim zelo dobro, me pa vsaka stvar hitro znervira, pa popoldne/zvečer sem vsak dan utrujena....ob pol petih k se moj razvajen pes zbudi da bi šu lulat pa nikakor ne morem več zaspat nazaj....

vsem, ki vam je še slabo, pa želim čimmanj slabosti user posted image

(odgovor članu pancia)
Neposredna povezava do sporočila: 456
3.10.2013 8:56:43   
Inchy_7
Živjo!

Agnes 27, imaš prav ja, da naj se ne sekiram, drugače bom si res zamorila še teh 6 mesecev do konca. Na srečo imam veliko dela s svojo hčerkico, tako da nimam kej veliko časa za razmišljat o problemih. :)
pa
Neala, stara sem 28 let, in tudi G. je res rekla, da je malo rezultat odvisen tudi od starosti in pa seveda tudi od morebitnega stresa in počutja na dan pregleda. Glede na težave, ki se mi dogajajo v zadnjem času z službo, sem pa res pod stresom, in sem komaj čakala na nuhalno in da vidim malega srčka, če je vse ok. Sedaj tudi že komaj čakam na naslednji pregled pri svoji G, ki ga imam 14. okt. Me pa zanima, če je katera bila kdaj napotena na morfologijo prav v Lj? Da je pač niso opravljale pri svojem G.

No, pa da še sama malo pokomentiram zadnje debate: tudi midva sva pri prvi uporabljala banjico za kopanje, ki sva jo postavila na mizo, zato, da ni bilo potrebno preveč sklanjanja.

V začetku je hčerkica spala v svoji posteljici v najini spalnici, tako da mi ponoči ni bilo potrebno daleč hoditi po njo, ko je bilo treba dojiti. Pri 1. letu starosti pa smo jo preselili v svojo sobico in je to odlično sprejela. Spi celo noč, razen izjem, če je recimo bolna.

Kar se pa tiče bolečih in občutljivih prsi, te sem imela v prvi nosečnosti res zelo občutljive, pri tej pa popolnoma nič, tako da sem se v začetku že spraševala, če sem res noseča, ali test laže in sem komaj čakala na prvi pregled.

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 457
3.10.2013 9:31:23   
ZzZaspanka
Hej!

Midva bova tud imela zibko v najini sobi, za naprej bova pa sproti videla kaj pa kako bo.
Glede kopanja bova mela banjico (jo dobiva od sestre) Čebriček se mi zdi kar malo nepraktičen... čeprav to se mi samo zdi, ker izkušenj tak nimam.. Tole kopanje bo pomoje še prav veselo user posted image . Ampak se bomo tako vse naučili. :)

Prsi imam pa tudi jaz občutljive.. Večje niti niso so pa TEŽJE... se pozna na ramah. 

sem pa neverjetno zaprta... se kar ne rešim tega... Kako rešujete te težavice (tiste ki jih pač imate?)

Lušno se mejte!

(odgovor članu Inchy_7)
Neposredna povezava do sporočila: 458
3.10.2013 9:40:38   
pathra
Joj prsi.. sem prenehala prejšnji mesec z dojenjem in od takrat je noro.. boleče prsi za znoret :(.. pa upam da me kakšen mastitis ne lovi user posted image .

Zaprtost: mlačen donat (bolj brez mehurčkov) - ga pustiš zvečer v kozarcu in zjutraj popiješ (naj me katera popravi če ni res, ker nisem imela probleme s tem in sem samo prebrala o tem)... menda pomaga.

(odgovor članu ZzZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 459
3.10.2013 9:56:01   
Neala
Dan punce!

Slabosti so se mi res omilile kot opažam po trendu zadnjega tedna. Slabše mi pa je, če pojem kaj sladkega. Pa takoooooo bi pojedla kakšno sočno jagodno torto user posted image .

Joj, mi bomo pa imeli gradbena dela za prihajajočega člana. Taprva ima zdaj seveda svojo sobico, imamo pa zunaj vrat v stanovanje (živimo v hiši) še eno sobo, ki zdaj bolj služi kot "rumpl kamra". In ker bi otrokoma rada zagotovila, da imata vsak svojo sobo že v štartu, se bova pozimi lotila tega, da zunanjo sobo poveževa s stanovanjem. Treba bo premaknit vhodna vrata v naše stanovanje in nardit eno diagonalno steno, da bo tista zunanja soba zdaj končno "padla" v stanovanje. In v tisto sobo se bo preselila ta prva punca. Sva ji nekaj že omenjala in je ful vesela. Ji bova tut kupila novo pohištvo, že takšno, da bo primerno potem za v šolo. Tale ta drugi pa bo imel tole sobo in pohištvo, ki ga ima zdaj tamala. Njemu/njej bomo kaj na novo kupli, ko bo šel/šla v šolo.
Prve pol leta bo pa verjetno res pri nama v spalnici v zibki, razen, če bi ultra lepo spal, da bi ga lahko prej dala v sobico. Bomo vidli. Pobožne želje user posted image .

Za zaprtost pa sem tudi jaz že slišala za zluftan donat. Nekatere tudi hruške odpirajo.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 460
4.10.2013 8:10:29   
Maeve
Živjo punce! Tudi jaz bi se vam rada pridružila. Rok imam 21.4., pričakujemo že drugega, doma imamo avgustovčka 2012 user posted image malo me skrbi samo starostna razlika, ker bosta narazen 20 mesecev. Sploh zato, ker je mali zelo navezan name. Še vedno se zelo rad doji, obenem pa je (in to veliko) vsaj štiri do pet obrokov goste hrane. Sem ga poskušala odvadit dojenja, pa je zelo težko. Pa še spi z nama, v najini postelji. Tako se vsaj naspimo, ker srugače se zbuja na 2 uri, tako pa se zbudi, kadar ima dobro noč, le dvakrat do trikrat. Ampak ga bom počasi morala navadit na svojo posteljico. Je imela katera podobno izkušnjo?
Glede streptokoka: Jaz sem imela to odkrito ene 7 let nazaj, sem povedala ginekologinji in potem v porodnišnici. Med porodom ti dajo antibiotik in to je to. Nič bat, tako kot je že ena prej napisala, to je samo dobro za vaju, da so bakterijo odkrili pravočasno.
Lepo se imejte punce!

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 461
4.10.2013 10:10:11   
MiNNi N
Ojla punce!;) Pa dobrodošle vse nove srečke nosečke!;)

Dejte mi povedat, a že mažete trebuščke s kakšno kremo, oljem? Jaz bom mogla nekaj ukrenit! Do zdej sem se z navadnim mlekom za telo, ampak mi je začela pokati koža na prsih - rastejo nouser posted image
Tiste, ki ste že dale to skoz, imate kakšen nasvet?

Drugače pa počutje super! Komaj čakamo na jutri ko imamo nuhalni pregled!!! user posted image Pa upam, da me ne bo preveč panika držala, sej veste, če je ja vse vredu:)

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 462
4.10.2013 10:24:23   
hrchy
Ej ZzZaspanka, meni pri zaprtju pomagajo lanena semena - jih mecem v kruh (ker ga pecemo doma), zjutraj v mislije ali cokolesnik ali pa v kaksne sejke, na solate.... Vcasih pa kar celo zlicko semen v usta pa poplaknem s kozarcem vode.

(odgovor članu MiNNi N)
Neposredna povezava do sporočila: 463
4.10.2013 10:43:28   
ZzZaspanka
Hej. Hvala.. Bom probala še z lanom.. ker tole več nikamor ne pelje..
Mažem se pa nič. Nekako se še nič ne kaže da bi kaj pokalo (trkam). Edino kar je se pazim da res popijem dovolj tekočine. Če se bo pa kaj spustilo se pa bo..  user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 464
4.10.2013 11:12:43   
elia
Jaz se v prvi nosečnosti nisem mazala nič, pa nisem dobila niti ene strije. Kljub ogrooomnemu trebuhu in zizam user posted image  sem mnenja, da je odvisno od kože...če si podvržen strijam, ti ne bo pomagala nobena maža. Bomo pa videli, kako bo pri meni zdaj v drugo. Se tudi ne bom nič mazala..

(odgovor članu ZzZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 465
4.10.2013 11:17:53   
MiNNi N
Se strinjam ja, verjetno je res odvisno od kože!
Tako da jaz bom očitno doživela napaduser posted image , imam pa res zelo tanko kožo. Pa bomo že preživeli, to je še najmanjši problem!

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 466
4.10.2013 14:57:48   
spring14
Pozdravček vsem skupaj :)
No da se vam še jaz pridružim :D PDP imam 28.4.2014 in je to pri mojih 26. letih prva nosečnost. Po začetnih zapletih nam zdaj dobro kaže... vsi fuuul veseli :D :D Moj je tako vesel da je že vsem razbobnal :D :D no NS imamo pa čez točno dva tedna.

No kar se tiče strij je škda pri meni že narejena ker sm ful shujšala tako da... kar je je :) glede zaprtosti imam pa prej kontra problem tako da težko pomagam :)

Zanima me kaj kej veste o porodnišnici v NM ker slišim zelo deljena mnenja...

LP vsem user posted image

(odgovor članu MiNNi N)
Neposredna povezava do sporočila: 467
6.10.2013 8:14:43   
pridkana
Eno lepo dobro jutro...kofetek po zajtrku in pa seveda beljenje glave kaj kako zakaj user posted image Voziček sem šla pogledat, pač malo se vidi da je rabljen, ampak še vedno zelo ohranjen. Iz ogrodja morem snet dva kolesa da ga spravim v prtljažnik, potem pa dam noter ločeno ogrodje in sedež. Chevrolet aveo ima pač zelo majhen prtljažnik...je pa zelo okreten voziček, z eno roko sem ga čisto lepo obračala, zlaga se tudi lepo...sva šli potem s sestro še v mothercare pogledat, ker babycenter sva že zadnjič mal obdelale in je bla tam ful prjazna prodajalka, ki sem ji razložla da samo malo firbcam, ker je še hitro da pa iščem voziček ki se zloži na majhno. Mi je sicer potem pokazala način zlaganja pri tamale stokkeju (mi je bil oblikovno zanimiv), ampak me pa ni prepričalo, ker je sedež brez unga loka spredaj in mi deluje kot da sploh ni nič podložen. Vedno bolj sem navdušena nad tistim rabljenim...morem tako ali tako počakat do srede da potrdi enga user posted image user posted image

No pa da še tu vprašam, ker na fb sem že pa sem zdej kr ornk zmedena. Lupinica ja ali ne? Ker sem brala da ni priporočljivo met otročka noter več kot kako uro naenkrat sem razmišljala, da za v avto kupim pač avtosedež 0-18 oz. 0-25, ki meni na hitro po ogledu v trgovini deluje podobno kot lupinica. Se pravi me zanima do kdaj ste tisti, ki ste uporabljali lupinico (verjetno kar večinoma) le-to uporabljali in katero ste imeli....poplava na trgu lupinic in avtosedežev. Saj bova še preštudirala teste ampak vseeno mnenje uporabnikov pri meni tudi nekaj šteje.... Hvala

(odgovor članu spring14)
Neposredna povezava do sporočila: 468
6.10.2013 8:35:18   
kinvils
pridkana midva sva pri prvem imela sposojeno lupinico od peg perega in men je bila super imela sva jo samo za v avto in če smo šli v trgovino se lepo pritrdi na nakupovalni voziček, sedaj pa bova imela tudi sposojeno vendar maxi cosi. kater voziček pa si gledala tisti rabljen?

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 469
6.10.2013 8:36:24   
pathra
No da ti še tukaj odgovorim o lupinici. Mi smo jo imeli do 10 meseca. Res je da na sprehode nismo hodli z njo (čeprav vidiš ene ki tudi to prakticirajo). Je res da ne priporočajo več časa jo imet v tem, ampak mislim da na splošno otroka v avtu vozit ni priporočljivo.. ali v lupinici ali v avtosedežu.. s tem da je lupinica bolj pravilno oblikovana za začetek, pač prilagojena njihovi hrbtenički in zraven dobiš še varovalo da drži glavico in je res nepogrešljiva... Tudi kadar boš imela kakšne preglede pri zdravniku al za kolke jo pač neseš v uni lupinici (ker večinoma jih zaspi v avtu in ti bo pasalo da je ne zbujaš). Mi smo vzeli tisto od maxi cosi ki se je dajala z paketom za novorojenčke (cabriofix), zraven pa smo še isofix za to vzeli. Te stvari so rabljene kot nove in cena lepo pade.. za 100 evrov dobiš del komplet (lupinico in isofix za v avto). Pa še to.. novorojenčki morejo bit obrnjeni v smer nasproti vožnje in tudi če boš kupovala takoj avtosedež more imet možnost da se naredi bolj položnega ker sedet še ne smejo na začetku, pa še to možnost more imet da se ga pritrdi v smer nasproti vožnje. Upam da sem ti pomagala. Jaz res ne bi kupovala takoj avtosedeža.. pa kupi rabljeno ker je bolj poceni in kot novo.

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 470
6.10.2013 9:03:39   
elia
Mi smo našega imeli skoraj do 1 leta v lupinici. Še vedno je to najbolj varen avtosedež za dojenča. Imamo jo od maxi cosi. Smo jo pa uporabljali res samo za avtosedež, na voziček je nikoli nismo dajali, ker ne vem zakaj bi jo. Zakaj bi potem imeli voziček s košaro user posted image  Je pa bil star 6 mesecev, ko smo šli prvič na morje, na Vis, kamor je ene 7 ur vožnje al koliko...pa ni bilo nobenega problema.

Tako da se ne preveč obremenjevat z nekimi breveznostmi...da ni ok, da je v lupinici itd. Še vedno je varnost otroka na prvem mestu. Če smo že pri tem, lahko porod pusti večje posledice pri otroku, kot lupinica...ima več otrok zaradi poroda razvojne probleme...zaradi lupinice pa še nisem slišala primera.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 471
6.10.2013 9:11:48   
Neala
Mi smo imeli lupinico od Maxi Cosi. Mislim, da je tudi ena fora v lupinicah, da so ene znotraj malo večje, druge manjše. Ker nekateri dojenčki hitro rastejo in hitreje prerastejo lupinico kot drugi. Se mi zdi, da je Maxi Cosi bila takrat najbolj prostorna. Naša je bila notri nekje 8 mesecev, potem pa smo kupili sedež tudi Maxi Cosi in sicer mislim, da je bil Tobi - ker se je lahko med vožnjo spodaj potegnil v rahlo ležeči položaj, da je punca lahko tudi fajn spala. Nimajo vsi sedeži možnost, da se med vožnjo lahko malce poležejo.
Lupinica ima prednosti, ki so ti jih že punce naštele. Na začetku otroka povsod nosiš v njej, ker večinoma spi. Tudi, če greš v trgovino, jo daš lahko kar v nakupovalni voziček. Ne vidim potrebe, da bi bila kompatibilna z vozičkom, ker nikoli nisem tega uporabljala. Za sprehode je bila itak v košari, za trgovino pa, kot sem že rekla, sem lupinico dala kar v nakupovalni voziček.
Kar se tiče vožnje v avtu. Mi smo se veliko vozili, saj so takrat moji starši živeli 100 km strah in tudi veliko prijateljev. In je vedno lepo spala in se rada vozila. Sem že slišala primere, ko otroka niso skoraj nič vozili v avtu in posledično so imeli kasneje probleme, da se sploh ni hotel vozit in se drl na vsaki poti. Tako da sem pristaš tega, da se otroka že takoj navaja na različne okoliščine. Vožnjo, tudi trgovine, parke, obiske.... da se navadi na različne zvoke, barve, obrise, ljudi...

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 472
6.10.2013 9:58:53   
pridkana
Tisti avtosedež, ki sem ga gledala se lepo poleže, obrnjen je kontra....res pa je prednost lupinice ker jo lahko vzameš ven iz avta. Se bom verjetno kar zgledovala po ostalih in bova kupila najprej lupinco user posted image Hvala za pomoč....

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 473
6.10.2013 21:49:13   
Žabika
Živjo!
Zdaj pa se med aprilčice lahko vpišem tudi jaz. Sem se nekaj javljala že v marčevke, ampak očitno bom res aprilčica.

Prvi pregled in NS sem že imela, čakam naslednji pregled 15.10. in AC 24.10. Za AC sva se z G odločili, ker sem že kar v letih (no, 38 jih bom kmalu). Sicer je bil rezultat na NS super, ampak ker ni samo Downov sindrom, grem tudi na AC.

Po začetnih občasnih slabostih je zdaj vse ok, počutim se super. Trebušček se počasi napenja, o nosečniških oblekah še ne razmišljam. Imam se ene 14 dni časa. Potem bom pa tudi samo iz vrha omare potegnila že enkrat uporabljene obleke, saj sem bila v prav istem času noseča 7 let nazaj. Tako da bo vse prišlo prav. Tudi po teži startam samo z +1 izpred sedmih let.

Doma imam hčerko Hano, ki od včeraj tudi ve, da bo velika sestrica. Sama pravi, da bo težko dočakala. ;)

In še nekaj odgovor (ker vas že dolgo berem):

zaprtje: tudi jaz imam težave s tem. Takole čez vikend je ok, ker si lahko vzamem čas, čez teden v službi je pa bolj težko in potem se to vleče. Drugače si pa pomagam z čez noč namočenimi slivami, svežim sadjem na tešče, gibanjem.

voziček: mi bomo imeli spet bugaboo-ja. Sploh ne pogledma nič drugega. Novega ali second hand pa še ne vem.

lupinica: za mene obvezna. Položaj novorojenčka v njej je popolnoma ok in nekaterim staršem v razvojni ambulanti celo priporočajo dalj trajajočo uporabo, saj lupinica simulira položaj zarodka, ki je priporočljiv v zgodnjem obdobju. Mi smo se veliko prevozili v avtu in tudi velikokrat sem lupinico dala na voziček.

kreme: jaz se že tako ali tako redno mažem s hranljivimi kremami, v nosečnosti sem se mogoče še malo več, strij od prve N pa nimam nič Upam, da bo tudi tokrat tako. Kožo imam pa kar močno.

FB: prosim, če me dodate v skupino. Hvala! user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 474
6.10.2013 21:56:13   
Žabika
Še to:

PDP: 09.04.
Kraj: LJ

user posted image

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?