|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2014
25.9.2013 15:18:17   
Neala
Ja, pikica, saj tak čuden občutek bi lahko mogoče tudi jaz opisala. Meni recimo ne paše, da mam elastiko oz. pas od hlač direkt na trebuhu. Ne da me tišči, ampak nek čuden občutek, kot da je nekaj notri, kot ti praviš user posted image . Me zvečer še hlače od pižame motijo, ko gre elastika točno čez popek.

(odgovor članu pikica*1.4.*)
Neposredna povezava do sporočila: 401
25.9.2013 15:26:28   
pikica*1.4.*
ja hlače čez pas pa tak odpadejo...v službi 8 ur sedim in imam po 4 urah že čisto odprt pas, da me je prav sram ko pride kaka stranka, se niti vstat ne upam samo pod mizo lezem user posted image doma pa itak pridejo v poštev samo trenirke z nizkim pasom...

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 402
25.9.2013 15:43:37   
Neala
Ja, jaz tudi sedim 8 ur in sem tudi že po par urah vsa napihnjena. Kaj bo šele, ko bo trebuh zrasel. Se spomnim iz prve nosečnosti. Ne veš kam bi noge dal, kak bi trebuh nosil, kam bi ga naslonil user posted image . Še bolj "fajn" je, če te začne napenjat in se ne moreš in ne smeš "sprostit" user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 403
25.9.2013 15:49:52   
pikica*1.4.*
jaz sem si malo preračunala...če mam 1.4. pdp pol grem v porodniško 4.3. pa z novim letom dobim dopust, torej bi lahko šla že v februarju na dopust, pa če je še kaj lanskega dopusta...hja...tud jaz si ne predstavljam sedet 8 ur z mega buščekom user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 404
25.9.2013 15:53:38   
Neala
Hm, ja, moja narava dela pa je taka. da si želim oz. upam, da bo vse v redu, da bom lahko delala do konca, tudi brez dopusta prej. Ker so določeni roki in takšno obdobje v letu, ko si ne predstavljam, da bi to morala že v štartu delala tista, ki me bo nadomeščala. Če pa se bo izkazalo drugače, bom pa seveda bila doma, saj je zdravje mene in seveda otroka na prvem mestu. Upam, da se bo vseeno potem vse nekak poštimalo.

Neposredna povezava do sporočila: 405
25.9.2013 16:07:13   
pikica*1.4.*
ja to valda da mora bit vse ok...ampak je tak da imam delovni čas od 10 do 18 ure in ne naredim nič pametnega, v zimskem času pa se mi niti ne da ko pridem iz službe, ker je že itak tema...in komaj čakam da bom doma (zdaj še)...tedenski dopusti pa minejo kot keks, da že prvi dan v službi sploh ne vem da sem bla doma...

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 406
25.9.2013 18:24:38   
elia
Pri meni so se zgleda slabosti res nehale...jih že 3 dni nimam user posted image

Jaz pa delam v vrtcu, v jaslicah...bom videla, kako dolgo bom zdržala. Če bo šlo, do konca user posted image  imam 28 dni dopusta...tako da mogoče polovico pa izkoristim prej user posted image

Hlač pa jaz sploh več ne dobim gor, me vse ful tišči, ko sedim na tistih mini stolčkih pa skos se sklanjam. Sem si prav zato nabavila trenirke za v službo user posted image

Sicer pa tudi imam že trebuh. V prvo se mi ni tako hitro poznalo, me je pa potem po polovici tako razneslo, kot bi imela trojčke. Spadam med tiste, ki imajo izredno velik trebuh. Tako da me kar skrbi kako bo zdaj v drugo.

< Sporočilo je popravil elia -- 25.9.2013 18:26:40 >

Neposredna povezava do sporočila: 407
25.9.2013 21:06:00   
pancia
ste se kar razpisale. Nisem utegnila brat. Medtek ko sem iskala zadnji post, sem ujela, da imate občutek, kot da bi nekaj migalo v trebuhu. Na trenutke imam tudi jaz tak občutek, čeprav vem da sem še daleč od pravih brcik.

No, jaz sem včeraj imela pregled in dobila materinsko. Zaenkrat datum ostaja 25.4.2013.

Naslednji pregled 7.11., vmes pa še na nuhalno skočim.

Šibam ležat, ker mi je slabooo

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 408
25.9.2013 21:31:31   
Agnes27
Šibam tut jst zdele spat k sm že k zombi.
Ja me je blo kr strah na mizi da bo rekla da sta dva.user posted image

Kar se premikanja tiče, ja čist možno da je prebava. Jst imam težave s prebavo in sem ful napihnjena in se mi včas tko premakne noter črevesje da je res filng kot da bi brcnilo noter (kao 28. teden)user posted image user posted image

Rupurut pa menda ni nič nevaren v nosečnosti - za tiste ki vas muči zgaga.

Kumi gledam, grem. nočko

(odgovor članu pancia)
Neposredna povezava do sporočila: 409
26.9.2013 11:42:13   
_vanilija_
Pa se še jst oglasim, ni me blo skoraj 2 tedna. Naša pupica je bla bolna, smo bli doma en teden, nisem niti imela časa za pogledat karkoli na računalniku. Ko je bolna samo visi na meni, gleda risanke in mami, mami, mami, mami.

Včeraj sem šla na nuhalno, 13t sem noseča (PDP je 2.4), 6,7cm, NS 1:24000, sem tudi dala kri za dvojni hormonski test. Sem prašala za spol, ampak je zdravnik rekel da se ni vidlo, jst sem pa prepričana da sem vidla da je fantek, on je pa rekel da je to popkovnica user posted image Tko da bomo mogli počakat na morfologijo.

Še vedno mi je slabo, na srečo ni vsak dan, vsak 2 ali 3 dan. Še vedno sem ful utrujena in nič mi se ne da. Doma imam 3-4 stroja cujn za polikat pa mi se ne da ob 10tih zvečer začet (pupa gre spat ob pol 10tih). Na koncu bom poklicala kakšno žensko da mi polika to da se prah ne nabira user posted image

Sem prebrala za tedy da njene pikice ni več, zelo mi je žal user posted image Upam da bo kmalu še en user posted image zagledala. user posted image

Jst še vedno pijem filno kislino, Tifol, ful mičkene tabletke in popijem eno preden grem spat, tko da mi ni slabo. Elevit bom začela pit ko mi nehajo slabosti, ker ne jem vsak dan tolk sadja in zelenjave.

Rodila bom v Šempetru pri Gorici, tko ko prvič (če ne bo kakšnih komplikacij pa bom mogla it v LJ).

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 410
26.9.2013 11:57:49   
Agnes27
vanilija sam da ste se pozdravli. Kot sem vidla imaš doma še mlajšo pupo doma kot jst. Super za NS, čeprav sem kar presenečena da si se sploh odločila za dvojni hormonski testi saj imaš ne samo idealen rezultat ns ampak popoln. Jst sm imela prvič 1:14400 pa so mi že za tega rekli da je top.

Kar se cunj tiče je pri nas tut katastrofa, ne zmorem nobenega hišnega opravila, ker vso energijo ki jo premorem raje vložim v hčerko. Cunje vsak večer kar spulim iz kupa in na hitro polikam če je res nujno za drugi dan. Groza, zelo me moti ampak grem raje spat. Še vedno hodim spat ob devetih ali celo prej da sploh dan preguram. Naša tamala gre spat pa cca ob pol devetih.

Jaz imam pa naslednji pregled 6.11. Ko se bo tabela refrešila mi prosim popravite PDP iz 25.4. na 23.4.

fsm

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 411
26.9.2013 12:00:42   
Agnes27
Kinvils čakam tvoje poročilo kako je bilo na pregledu!!user posted image

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 412
26.9.2013 12:52:45   
Tadea
Pathra, hvala za odgovor, se mi je zdelo da spadajo med škrob.

počasi se navajam na to računanje prehrane, pa še počutim se super, odkar se res držim diete, energije imam dopoldne ogromno, tako da brez problema vse postorim po stanovanju, pa še z hčerkico se veliko igrava in zabavava. Me pa še ena stvar veseli, da mi grejo odvečni gramčki počasi dol user posted image

Punce, super za tako dobre rezultate na nuhalni, jaz jo imam jutri teden in komaj čakam. V ponedeljek pa še sistematski pregled z prvo punčko...

Držim pesti tudi za druge, da vam slabost čimprej mine

Pozdravček

Pozdravček T.

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 413
26.9.2013 13:42:05   
kinvils
evo mene prišla iz prvega pregleda, bilo je super, vidla svojga user posted image , srček mu bije 100/h po velikosti iz UZ sm noseča 8t 4d, po zadnji M pa 9t 3d. PDP ostaja za enkrat še vedno 28.4.2014 drgač pa vse ok user posted image , naslednji pregled je NS 15.10. pregled pri svoji G pa šele v 16t se pravi 14.11. user posted image upajmo da bo hitro.
kako pa kaj pri vaših G, ali so na pregledih lahko partnerji zraven? no pri moji prejšnji G je bil moj lahko na vsakem pregledu zraven, sedaj ga pa ne pusti je rekla da lahko pride pri 21t, ker ima kao slabe izkušnje z partnerji pri pregledih. user posted image
no ja sm pa dobila slikico in je svojga/jo potomca videl na slikici user posted image

lp

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 414
26.9.2013 13:52:12   
hrchy
Seveda so lahko prtnerji zraven, saj je tisti fizolcek v meni prav toliko moj kot njegov! Me prav zanima, kaj je mislila s slabimi izkusnjami s partnerji...?

(odgovor članu kinvils)
Neposredna povezava do sporočila: 415
26.9.2013 14:47:50   
kinvils
hrchy tud jaz ne vem točno kaj je mislna, moj si je ful želel zravn pa še dopust si je vzel, pol pa ni smel noter user posted image se mi ne zdi prov da jim odvzamejo možnost bit zraven tistim ki to pač želijo. razumem da takrat, ko te pregleduje vaginalno ni zraven lahko, bi ga pa kasneje not poklicala. Ja no nimamo kej važn da je z user posted image vse ok ga bo pa pol bl gledal ko bo zunej user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 416
26.9.2013 15:13:01   
sandri91
hej babe žabe....

vidim, da ste se kar razpisale... se še jaz javim malo... komaj čakam 2.pregled, 1.10., ko bom vidla pikico, moj gre polek, si je zrihtal fraj...upam, da nebojo kaj komplicirali,.. kot zgoraj pišete. user posted image

zadnja 2 dni mam zelo slabe občutke v trebuhu... ko da se bo vsak čas vlilo z mene, iste bolečine kot pred menstruacijo, sem pa danes dopolnila 10 tednov. user posted image upam, da me ne preseneti kri..:( res ne želim tega. čist možno pa da mam spet kako vnetje, ker me kar malo peče spodaj, pa beli tok je kar rumenkasto obarvan.. morem to v torek povedat na pregledu... :(

lepo se mejte in božajte trebuščke... vsi, ki vejo da bom mami mi pravijo, da se mi pozna... sem prej mela res raven trebuh..zdaj pa mam kar fajn vidnega :) komaj čakam, da se bo lepo poznalo..

Lepo se mejte
IZVIRNO SPOROČILO: kinvils

hrchy tud jaz ne vem točno kaj je mislna, moj si je ful želel zravn pa še dopust si je vzel, pol pa ni smel noter user posted image se mi ne zdi prov da jim odvzamejo možnost bit zraven tistim ki to pač želijo. razumem da takrat, ko te pregleduje vaginalno ni zraven lahko, bi ga pa kasneje not poklicala. Ja no nimamo kej važn da je z user posted image vse ok ga bo pa pol bl gledal ko bo zunej user posted image

(odgovor članu kinvils)
Neposredna povezava do sporočila: 417
26.9.2013 16:35:14   
aqualina
Z vami še ena nova aprilčica in v mojem 26. letu bo to prva nosečnost.

Prvi pregled je bil: 11.9.2013
Nuhalno sem imela danes: 26.9.2013
Drugi pregled me čaka jutri: 27.9.2013
PDP: 10.4.2014

Na nuhalno sem šla k dr. Strahovi in bila z njo zadovoljna, razložila mi je popolnoma vse in še več, rezultat je bil super pravi, mogoče jo je rahlo zaskrbel utrip plodovega srčka, saj je bil v zgornji meji za moj ravno dopolnjeni 12. teden nosečnosti namreč naredila je 2 meritvi, prva 177 druga pa 180. Sicer je me potolažila, da to ne pomeni nič, vendar sva vseeno naredili dvojni presajalni testek. Rezultate izvem v torek. Ostajam optimist, da je to bilo potrebno zgolj preventivno.

Počutje: brez težav, slabosti ni, sploh prva dva meseca sem se počutila odlično, v tretjem sem mogče malo bolj občutljiva in razdražljiva, zaskrbljena zaradi vseh teh stari, ki so nove zame, vsi ti pregledi (nisem ravno ljubiteljica zdravnikov in vseh teh procedur), boleče prsi in zadnje čase glavoboli, ki jih prej nisem poznala.

Upam, da mi boste mamice kot tudi bodoče mamice, ki ste vešče vsega, kdaj pa kdaj priskočile na pomoč s kakšnim nasvetom.

(odgovor članu sandri91)
Neposredna povezava do sporočila: 418
27.9.2013 14:46:44   
_vanilija_
Aqualina, tudi jst sem v prejšnji nosečnosti imela težave s srčkom pa se je vse proihtalo samo. Pri nas je srček šel do 230 in še nepravilno je delal, preskoki so bli. Večina zdravnikov mi je rekla da na začetku živčni sistem ni do konca razvit, pri enih se razvije prej pri drugih kasneje. Tko da je mogoče pri vas tko pa se bo že zrihtalo. Samo bodi pozitivna. Mene so slali na UZ v Ljubljano kardiologu, pol sem bla en teden tam v bolnici, vsak dan UZ... Pol sem hodila vsak teden na preglede, 1x so samo slušali, drugič pa na UZ. In tko smo 13.1 (je bil petek 13ti) spet šli na kontrolo in tam vidimo da srček dela normalno, ni aritmij, ni tahikardij... Ma sem rekla ta petek 13ti niti ni slab dan user posted image

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu aqualina)
Neposredna povezava do sporočila: 419
28.9.2013 14:12:48   
pathra
Pozdravljene..

Jaz sem ta teden bila zaposlena s popravljanjem magistrske naloge in zdej sem spet oddala profesorju tako da imam miren vikend. Smo pa dobili odločbo za subvencijo vrtca.. skoraj kap me je.. so nas dali kar v 8.razred in glede na to da aprila dobimo novega člana in je bila v celem mesecu 5 x v vrtcu smo jo kar izpisali.. ker pač nimam tolko dohodkov kot pravi CSD (varčevanje nam je poteklo in moremo vrnit staršem, ker smo letos prenavljali in vse porabli - temu je bil namenjen ta denar na varčevalnem, samo ker se je mudilo z adaptacijo nam je dala tašča denar, ki ji ga zdej moremo vrnit; meni so upoštevali študentsko delo iz 2011, čeprav sem v 2012 dobila samo starševski, letos pa sploh nikjer ne delam in sem brez dohodkov)..grozno je to s temi obračuni user posted image .

Zdej delam pa kosilo.. kranjske klobase, kislo zelje in pražen krompir... mmmm ..

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 420
29.9.2013 18:27:08   
pridkana
hej hej hej moje sonosečke....midva sva nazaj iz Londona....iz tistega toplega sončnega (netipičnega) angleškega vremena v tole hladno sivo kislo Slovenijo. Sicer sva tolk okol hodila, da so me noge zadnji dan že komaj nosile okrog, ampak itak morem hodit zarad ns in recimo da sem mal za nazaj nadoknadla user posted image . mal mi je blo sicer slabo na podzemni, ko je bil res slab zrak ampak sem zdržala, edino v gužvi sem bila ful živčna ko se vsi zaletavajo pa da naum staknla kake user posted image

trebušček se mi že pozna zjutraj, zvečer itak bolš da ne govorim kaka sem user posted image se morem jutri zjutraj stehtat kak bo rezultat.... no, sej zdej bom bolj pridno z vami, pa ta teden delam spet popoldan in bom imela dopoldan malo več časa.... naslednji teden pa nuhalna....komaj čakamuser posted image

sem pa že mal začela zavijat v trgovine z otroško opremo....sej vem da je še ful hitr ampak kaj k me kr notr potegneuser posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 421
30.9.2013 9:21:39   
pridkana
katere čaje se pa lahko pije? neki vem da je omejenega...verjetno so sadni brez dodatkov vsi dovoljeni?

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 422
30.9.2013 9:56:04   
pathra
Jaz sem pila vse čaje pač brez vsega.. sej to govoriš za sladkorno ne? Samo nisem pila pa ko je bil kakšen glavni obrok in je bilo treba pol merit.. pač 1 uro in pol po glavnem obroku nisem pila nič razen vode.. pol pa sem kakšen čaj spila (nisem pa nek tip za pit non stop čaje).

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 423
30.9.2013 10:43:41   
pridkana
saj tudi jaz čaje ful redko pijem, ampak sem začela tko grdo kašlat (verjetno zaradi premočnih klim na avtobusih) in pol zapaše kej toplega popit še poleg kavice. vem da so eni zeliščni kokr prepovedani, zato raje vprašam. planinski al pa sadni mi še najbl pašejo....

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 424
30.9.2013 10:59:55   
Agnes27
kinvils user posted image za pregled, dobrodošla aqualina.

Jst sm šla prvič na pregled sama k je vaginalno pa to ampak drugčae pa vem iz prve nosečnosti da ni noben problem če partner pride. Pravzaprav midva sploh prašala nisva user posted image To bi pa ja mogla bit starševska pravica !!

No ta teden pa jaz ""zbiram pogum"" da stopim do šefa in mu povem novico. V sredo bo polni 11. teden, terbuh mi je ful že videt - verjetno bolj zato ker se zarad slabosti bašem s hrano. Hlač ne morem več zapet in sem tudi jaz že začela nosečničke hlače nositi čeprav mi je ful hecno ker je tko zgodaj.

Pathra, midva sva tudi padla v 8. razred ker sva leta 2012 imela veliko prihrankov za rešitev stanovanjskega problema in je to ful nabilo. Ni pošteno da gledajo samo kar je v plus, kaj je pa v minus pa kar spregledajo. Sj jezna ku pes. Sam bova probala stisnit zobe do novega leta čeprav ne veva še kje bova pipico privila ker sva jo že fuul. Pol bo pa še en član drugo leto bo pa morda malo bolje.

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?