Dorotheia
|
Tsonček, lepa kolekcija za sobico. Midva imava v stanovanju, kjer bomo še nekaj časa (sva v iskanju svojega lastnega stanovanja in upava, da v roku leta ali dveh najdeva kako lepo, ugodno stanovanje), samo 1 spalnico in nasplošno bomo bolj stisnjeni. Tako, da itak ni druge izbire kot, da bi mali spal pri nama v isti sobi. Bova pa imela najprej zibelko (ki jo bova kupila nekje prek bolhe), potem pa bova nabavila posteljico (verjetno iz Ikee ali če bo kje drugje kaka akcija) in en kvaliteten jogi za posteljico (mislim, da bova šla kar po dormeo). Drugače pa se ne moreva kaj dosti zmišljevat glede opreme in opremljanja, ker smo res na tesnem. Ampak bomo že preživeli. Jaz sem se včeraj kar malo zamislila - sem rekla, da bom začela počasi nabavljati po morfologiji vse kar je potrebno za dojenčka. Zdaj sem pa kar malo v krču, ker ne vem, kje naj se lotim. Kako boste ve cotike nabavljale (v katerih trgovinah, mogoče preko bolhe)? Midva nekaj veliko stvari ne bova dobila, ker v naši familiji ali bodo vsi imeli podobno stare dojenčke ali pa jih še nimajo, v familiji od mojega, pa je ena dojenčica, ki ima vse roza in razen nekaj opreme (košara in lupinica) in nekaj nevtralnih cotik ne bo prišlo v poštev za našega fantka. Ok, nekaj bova že dobila za darilo, samo to ne moreš računati, ker dobiš šele po rojstvu ob obiskih (+ da sva midva rekla, da si bova vzela čas, preden bova začela sprejemati obiske). Tako da sploh ne vem, kako naj se lotim že samo nabave cotik za našega zimskega dojenčka. Kje so kaka ugodna oblačila? Kako je sploh z velikostmi? Verjetno je fajn, da imaš različne velikosti, ker ne veš točno, kako velik bo otrok prišel na svet. Moj ravno majhen že sedaj ni (ene 3 dni prehiteva z velikostjo), ampak je še vedno v mejah normale. Hmmm... sploh ne vem, kake cunjice naj nabavljam za pozimi. Ok, - bodiji z dolgimi rokavi (ali bomo v začetnih mesecih sploh rabile bodije s kratkimi rokavi? - jaz mislim, da ne). - plišasti pajacki - kake plišaste trenerkice - tople nogavičke in žabice - kapice (bombažne + toplejše za zunaj) Kako pa je z vozičkanjem zunaj pozimi - ali mora biti dojenček v košari še v tistem zimskem pajacu? Ali je dovolj kaka topla dekica? Bova pa midva imela tako košaro, da se cela prav zapre in je ful topla. Ah...danes sem prav rekla, da komaj čakam, da bom vozičkala in da pride tale mali škrat na svet. prekomorka, midva bova imela takega (samo v bež barvi): http://www.bimbo.si/product.php?id_product=941 Tudi kupila sva ga preko te spletne trgovine (vmes sicer izgubila nekaj živcev, ker so na trenutke totalno neresni in jih sploh ne moreš doklicati, na maile se tudi niso javljali), ampak dobila pa sva ga. Sva pa midva naročila samo športni del z orodjem, ker bova isto košaro in lupino od tega modela dobila od sestre od mojega, ki ima isti voziček. Bo njena dojenčica ravno prerasla košaro + lupino do prihoda najinega otročka. Tako, da smo se tole super zmenili, ker bova kar ceneje prišla skozi kot če bi mogla cel komplet nabaviti sama. Je pa tale voziček meni super, sem celo študijo naredila + osebno tudi preizkusila. Praktičen, primeren za različne terene, super na malo se zloži in ga brez težav dam v Cliota, pa še lahek je (je tudi tole pretehtalo) + da je čisto enostavno vse montirati in odmontirati, ker je vse na sistem "klik", športni del se da v različne naklone in se tudi poleže čisto vodoravno (to je tudi kar pomemben faktor bil). Tako, da mislim, da nam bo super služil. Upam samo, da se bo mali rad vozičkal.
< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 28.9.2013 12:55:59 >
|