|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2014
4.9.2013 21:00:19   
sinea
Hvala za mnenja, upam da mi delodajalec ne bo kaj zasustral z dopustom, bom za vsak slucaj se kadrovsko poklicala.

Daia....ja sej sva na istem, jaz te prehitevam za 1 dan, narobe sem razumela, dejansko sva v 15 tednu.

Danes sem srecala kolegico z dvojcicama, ki sta 2 meseca stare, je rekla da ima tako dobro porodnisko da sploh nebi sla delat, je pa delala skoraj do zadnjega.

Katere mesece bodo nam marcevkam vzeli za izracun porodniske? A leto 2013 od jan-dec??? Take sprasujem kot da sem prvic noseca, enostavno se mi ne da brskat po netu :-)

Upam samo in boga prosim da nas ne bo ta nov zakon doletel torej mesec dni porodniske manj,.ktera kokla si je to omislila mi res ni jasno.

< Sporočilo je popravil sinea -- 4.9.2013 21:01:57 >

(odgovor članu sonćek)
Neposredna povezava do sporočila: 851
4.9.2013 21:11:14   
Andy86
bebica25 dobrodošla med marčevske user posted image user posted image lepo nosečnost ti želim pa čimveč čvekanja :)
Čestitam za dobre rezultate NS pa srečno tistim, ki jo boset mele v kratkem.
Joj, jst sm že vse pozabla kako računajo to porodniško oz. katere mesece vzamejo...ampak ok s tem se bom ubadala po novem letu user posted image
Ooo kako lepo nekatere že čutite brcike - premikanje otročka...jst tudi komaj čakam saj to so talepši občutki. V prvi nosečnosti sem čutila tam okoli 17. tedna...upam, da sedaj bo kaj prej user posted image
soncek me veseli, da je vse ok in da ni bil kriv spolni odnos...včasih smo mal bolj občutljive tam spodej user posted image .

Zdej pa spravim spat mojo princesko...lepo spejte tudi ve pa čimveč krepčilena spanca user posted image

(odgovor članu sonćek)
Neposredna povezava do sporočila: 852
4.9.2013 22:23:45   
MAFiN5
Za porodniško vzamejo zadnje mesece, potem je pa odvisno kdaj oddaš papirje. Kolikor vem jih lahko oddaš do tri mesece prej, pa do zadnjega. Potem si pa izračunaš kaj se ti bolj splača. Jaz vem, da sem pri prejšnji porodniški čakala še na eno plačo, ker je to pomenilo višjo porodniško in sem oddala, ko sem dobila avgustovsko plačo (15.9.), 6.10. sem imela pa rok. Lahko bi pa oddala že tri mesece prej, torej od 6.7., vendar pa bi mi potem upoštevali plače, ki sem jih že prejela in navedla.

Ma meni se je včeraj tudi zazdelo, da sem čutila "brcike" pa to pomoje ni moglo biti to, ker sem šele v 13. tednu (12. tednov in 1 dan). Je moralo biti kaj drugega. Sem pa bolj pozorna zdaj, čeprav vem da sem jih v prejšnji nosečnosti začela kar zgodaj čutiti, ampak en dan ja, pa par dni nič,... Verjetno takrat ko je naredil malo večji premik.

bebica25, dobrodošla. Lepo in mirno nosečnost ti želim.

sonček, user posted image user posted image da je vse ok. Meni je G rekel, da je pogosto, da je po odnosu malo izcedka, da pa to ni nič hudega.

Tippi, čestitke za user posted image , pa upam da te slabosti čim prej zapustijo. Mi imamo doma že fantka in punčko, tako da je popolnoma vseeno kaj dobimo - tudi drugače bi bilo - ampak sem pa vseeno firbec user posted image .

Nič, grem še kuhinjo pospravit potem pa spat.

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 853
5.9.2013 9:28:10   
cataleyamiller
Daia,to je pa res zanimivo..al se je zmotil tvoj ali pa moj ginekolog..js sm imela prvi dan zadnje menstruacije tudi 27.5. in imava obe rok 3.3.
samo da js sm pa na začetku 14. tedna.. user posted image user posted image po mojih izračunih sm pa v 13. tednu, ker sem odštela 7 dni, kolikor je trajala tista menstruacija.. ker med menstruacijo nisem zanosila. torej ?user posted image user posted image

(odgovor članu MAFiN5)
Neposredna povezava do sporočila: 854
5.9.2013 10:16:58   
junija08
juhuuu tudi jaz se pridrožujem 2.3.2014 je rok, user posted image user posted image user posted image

moja Ajša pričakuje sestrico 2.3.2014

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 855
5.9.2013 10:26:48   
biba22
pa imam potrjen rok, 21.3. 2014 user posted image
mali je pa že pravi dojenček user posted image juhuhu user posted image
zdaj pa počasi sporočiti veselo novičko user posted image

(odgovor članu junija08)
Neposredna povezava do sporočila: 856
5.9.2013 11:14:24   
Andy86
dobrodošla junija08...waw sedaj pa nas je res že veliko...marec bo pester user posted image
biba22 super user posted image
Najlepše je brati lepe novičke...kar tako naprej user posted image

(odgovor članu biba22)
Neposredna povezava do sporočila: 857
5.9.2013 11:28:24   
Tippi
Dober dan in čestitke vsem novim!! user posted image

Počutje Kam čem potrkat?? user posted image  drugi dan brez pretiranih slabosti. jeeeej! user posted image

Brce Za prvič se ne spomnim več, za lani pa ja...žgečkanje sem začutila v 15 tednu! ja, ful kmalu. upam, da bo letos tudi tako! Danes stopam v 14. teden! cajt kr leti! user posted image  in mene to strašno veseli user posted image

Mafin hvala user posted image  Ko boš potolažila strica firbca, pridi še nam povedat, kaj greješ  user posted image

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 858
5.9.2013 11:30:34   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: cataleyamiller

Daia,to je pa res zanimivo..al se je zmotil tvoj ali pa moj ginekolog..js sm imela prvi dan zadnje menstruacije tudi 27.5. in imava obe rok 3.3.
samo da js sm pa na začetku 14. tedna.. user posted image user posted image po mojih izračunih sm pa v 13. tednu, ker sem odštela 7 dni, kolikor je trajala tista menstruacija.. ker med menstruacijo nisem zanosila. torej ?user posted image user posted image

Kako je pa to možno, če sem jaz danes stopila v 14 teden, pa mam rok 10.3. user posted image moja zadnja M je bla pa 6.6.

Ti si cateleyamiller v ponedeljek stopila v 15. teden., če si imela zadnjo M 27.5. to pa je možno!

< Sporočilo je popravil Tippi -- 5.9.2013 11:33:39 >

(odgovor članu cataleyamiller)
Neposredna povezava do sporočila: 859
5.9.2013 11:36:13   
Tanchi
Lep pozdrav vsem skupaj!
Moj PDP je 2.3.2014, vidm da bo kar plodno leto ;)

(odgovor članu Flavia_)
Neposredna povezava do sporočila: 860
5.9.2013 12:18:11   
Daia
Joj, ti tedni user posted image
cataleyamiller, ti si V 15.tednu, kot jaz. Torej: 14 tednov in 4.dan.
Najboljše, da si preračunaš tule: http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html

In ja, kot teden se šteje tudi teden, ko si imela menstruacijo (verjetno zaradi natančnosti), zato se reče, da smo na koncu noseče 40 tednov (10 mesecev).
Takšno je uradno štetje.

(odgovor članu Tanchi)
Neposredna povezava do sporočila: 861
5.9.2013 12:23:31   
cataleyamiller
haha joj, zanimivo, res. meni je ginekolog 2 tedna nazaj rekel, da sem v 12. tednu. zdej pa res ne štekam več nič.. še boljše, če sm v 15. tednu. bodo prej minile slabosti..upam.. user posted image

allora 17.9. imam nuhalno. torej bom takrat v 17. tednu !? omg.. to je pa res pozno..user posted image

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 862
5.9.2013 12:33:10   
Daia
Meni se zdi pozno, ja. Načeloma naj bi imela nuhalno najkasneje v 14.tednu.
Jaz sem jo imela 21.8..

Neposredna povezava do sporočila: 863
5.9.2013 12:38:18   
Daia
16.9. imam že 2. reden pregled pri ginekologinji, potem pa še 1 mesec in je že na vrsti morfologija user posted image

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 864
5.9.2013 12:48:33   
ZarjaSvit
Katere mesece bodo nam marcevkam vzeli za izracun porodniske? A leto 2013 od jan-dec??? Take sprasujem kot da sem prvic noseca, enostavno se mi ne da brskat po netu :-)

Kolikor jaz vem, se ne upošteva, kdaj oddaš papirje... (naj bi se oddali 2 meseca pred rokom) Kle si zračunaš vse: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Za nas marčevke se štejejo plače od jan13 do dec13. Razen za PDP 1.3. se šteje od dec12 do nov13... Čudn, vem. Je pa res, da je ta izračun samo informativen.

(odgovor članu sinea)
Neposredna povezava do sporočila: 865
5.9.2013 12:52:40   
cataleyamiller
joj, zdaj me pa resnično skrbi, ali je z dojenčkom vse ok. že tako dolgo je, odkar sm ga nazadnje "videla".. v 6-tednu je bil velik 5mm, zdaj, ko pa ga bom drugič videla pa bo kar 10 cm.. upam, da se prav razvija in da ni ginekolog "kaj zasral" s temi pregledi..user posted image

(odgovor članu ZarjaSvit)
Neposredna povezava do sporočila: 866
5.9.2013 12:57:43   
Daia
Jaz ti predlagam, da se ti sama naročiš na nuhalno svetlino prej in poveš, da se mudi, ker si že v 15. tednu in boš videla, kaj ti bodo rekli.
Na nuhalno se itak naročiš sama - te ne ginekolog.
Upam, da je z malim ok, ampak saj če nisi imela nekih težav, verjetno je.
Edino videla ga boš zdaj po dolgem času spet :)
Je pa ta ginekolog res malo nezanesljiv. Že to, da si imela 1. pregled pri 6h tednih, je čudno. Ponavadi se preglede dela od 8. tedna naprej.

< Sporočilo je popravil Daia -- 5.9.2013 12:58:58 >

Neposredna povezava do sporočila: 867
5.9.2013 13:12:09   
ZarjaSvit
upam, da se prav razvija in da ni ginekolog "kaj zasral" s temi pregledi..user posted image

Better safe than sorry. Tole preveri, ker če si too late, se ne bo več videlo prav... Povsod piše, da se nuhalno dela od 11. do 14. tedna.

Magari pokliči v njegovo ambulanto in vpraši sestro, da če se je G mogoče zmotu...

< Sporočilo je popravil ZarjaSvit -- 5.9.2013 13:13:01 >

Neposredna povezava do sporočila: 868
5.9.2013 13:57:57   
cataleyamiller
hmm.. mja, če sm počakala tolk cajta, bom pa še toliko..kaj čem drugega. nuhalno mi bo opravil kr moj ginekolog, tako da, se nisem nikamor drugam naročala..mi je kr on dal datum.. sploh pa sm vprašala tudi sestro, da če je pozno in je rekla, da ni.. boo.. čudno, ress.. sploh pa ne vem kje jo še opravljajo (na obali) in verjetno bi mi dali tudi nek datum, ki se ne bi dosti razlikoval od mojega sedanjega..
prvi pregled sm imela v 6. tednu zato, ker so bili kasneje na dopustu..
je pa muka čakat.. sej ni fora v tem, ampak upam, da je vse ok.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 869
5.9.2013 14:14:29   
Levinja22
Pozdravljene,

za menoj je nuhalna svetlina in sem končno pomirjena, ker je vse v najlepšem redu.

Prosim za nasvet vse, katere imate več izkušenj, da mi poveste kdaj naj bi sedaj imela naslednji pregled pri svoji ginekologinji. Sem v 13. tednu in moj PDP je 17. marec 2014.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 870
5.9.2013 14:19:13   
artista7
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Kako je pa to možno, če sem jaz danes stopila v 14 teden, pa mam rok 10.3. user posted image moja zadnja M je bla pa 6.6.

Ti si cateleyamiller v ponedeljek stopila v 15. teden., če si imela zadnjo M 27.5. to pa je možno!

Tole tudi meni ni jasno, na vem, kolikor jaz vem se računa prvi dan zadnje M, pri meni je to bilo 25.5.2013 in sem v 14 tednu, grem v 15-ga, PDP 1.3. - mal je hecno tole kar zgoraj piše;) In kolikor vem, se nič ne odšteva 7 dni, ker sicer lahko vsaka po svoje računa - samo približno pa lahko veš, kdaj se je "prijelo" user posted image

< Sporočilo je popravil artista7 -- 5.9.2013 14:20:36 >

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 871
5.9.2013 14:54:35   
Tippi

haha joj, zanimivo, res. meni je ginekolog 2 tedna nazaj rekel, da sem v 12. tednu. zdej pa res ne štekam več nič.. še boljše, če sm v 15. tednu. bodo prej minile slabosti..upam.. user posted image

allora 17.9. imam nuhalno. torej bom takrat v 17. tednu !? omg.. to je pa res pozno..user posted image

Prosim brez zamere, ampak jaz sem ti že nekaj dni nazaj napisala, da imaš ful pozno NS in da to ni ok. ta tvoj ginekolog je res čudak nooooo! še me znamo bolj šteti tedne kot on. res ne štekam, kako je lahko tako neprofesionalen??!!

Predlagam ti, tako kot daia, da se naroči na nuhalno čim prej. sploh ko praviš da si boš itak sama plačala. mislim, kaj ti je zdaj bolj pomembno, kakšen odnos imaš s svojim 'starim' ginekom, ki meni ne štima glih, ali da opraviš nuhalno v pravem tednu in ne prepozno??

Neposredna povezava do sporočila: 872
5.9.2013 14:55:45   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: ZarjaSvit

upam, da se prav razvija in da ni ginekolog "kaj zasral" s temi pregledi..user posted image

Better safe than sorry. Tole preveri, ker če si too late, se ne bo več videlo prav... Povsod piše, da se nuhalno dela od 11. do 14. tedna.

Magari pokliči v njegovo ambulanto in vpraši sestro, da če se je G mogoče zmotu...

Podpišem! res mi ni jasno, kako ginekolog ne zna zračunat tednov?? in na nuhalno tako pozno?
Vsaka nosečka bi se morala znat postavit sama zase in za svojega otroka!

Neposredna povezava do sporočila: 873
5.9.2013 14:58:55   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Levinja22

Pozdravljene,

za menoj je nuhalna svetlina in sem končno pomirjena, ker je vse v najlepšem redu.

Prosim za nasvet vse, katere imate več izkušenj, da mi poveste kdaj naj bi sedaj imela naslednji pregled pri svoji ginekologinji. Sem v 13. tednu in moj PDP je 17. marec 2014.

Lp

Čestitam! user posted image

Pregledi naj bi bili nekje na 4-6 tednov. Enkrat na mesec recimo, naj bi imela posvetovalnico. krvni tlak, lulanje za bakterije, merjene kilaže, poslušanje otrokovega srčka (ni pa mus!). nekateri ginekologi, recimo tako kot moj, pa vsakokrat naredi UZ, tako da je veerjetno odvisno tudi od gineka, malo pa tudi od starosti nosečnice. jaz hodim na preglede na 3-4 tedne.

(odgovor članu Levinja22)
Neposredna povezava do sporočila: 874
5.9.2013 15:01:28   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: artista7

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Tole tudi meni ni jasno, na vem, kolikor jaz vem se računa prvi dan zadnje M, pri meni je to bilo 25.5.2013 in sem v 14 tednu, grem v 15-ga, PDP 1.3. - mal je hecno tole kar zgoraj piše;) In kolikor vem, se nič ne odšteva 7 dni, ker sicer lahko vsaka po svoje računa - samo približno pa lahko veš, kdaj se je "prijelo" user posted image

Teden ko imaš menstruacijo je že prvi teden nosečnosti. tuki je po moje ves haklc user posted image zdaj pa si zračunaj na roke, tako kot sem si jaz hihihi pa pri meni štima, ker sem bila zdejle na nekaj pregledih in vse klapa točno tako, kot sem tudi sama zračunala....

Primer: če si recimo 13w 4d, to pomeni da si v 14. tednu in ne v 13. kot nekatere zmotno mislijo.

< Sporočilo je popravil Tippi -- 5.9.2013 15:03:10 >

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?