|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2014
6.9.2013 7:17:15   
Pupček

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Pupček

Tippi imam vprašanje zate, ki si doktorirala iz meritev NS user posted image

Prejela sem izvide DHT in rezultati so:
Free B-hCG 41.0 IU/l equivalent to 0,850 MoM
PAPP-A 3.000 IU/l equivalent to 1.076 MoM

A je to v redu?
Enkrat si napisala, da mora biti vrednost enega hormona pod 1, drugega nad 1. Katera vrednost pa prva (IU/l) ali druga (MoM)

evo me, mene z doktoratom user posted image
Tukaj ti dam link http://www.wolfson.qmul.ac.uk/epm/screening/calcrisk.html, če boš skrolala do dol, boš videla diagrame, ki ''obrazložijo'' te vrednosti. najbolje pa, če ti angleščina ne dela težav, da si še prebereš.
Čisto po kmečko pa, gleda se mom vrednost, torej druga. če je b-hcg nižja (pod 1, približno no :), je dobro in če je Papp-a večji od 1, je prav tako dobro. kolikor jaz razumem iz mojega doktorata user posted image  , imaš ok rezultat. so pa seveda to samo kazalci, kam se nagibaš v zvezi z DS. če boš pregledala dobro diagrame iz linka, boš videla, da je lahko razpon ful velik. torej, tudi če bi imela prvi hormon večji in drugega manjšega, še vedno lahko po diagramu padeš v nizko tveganje za DS. najbolje res, da si pogledaš in greš po mojih poteh raziskovanja in diplome user posted image

koliko pa imaš v kombinaciji z NS, kakšno tveganje ti je zračunalo? to je potem še bolj zanesljivo, kot pa samo dvojni hormonski test.

upam, da sem te malo nasmejala, pa še, da si se potolažila, mogoče si pa še malo razjasnila stvari user posted image

Hvala! Linka mi ne odpre, sam nima veze, si me pomirila.
Sicer glede na tveganje sem pomirjena, NS 1:1.881, upoštevajoč še DHT pa 1:7.523, kar v redu. Jaz imam vedno nek dvom, tokrat, da je to razmerje pravilno izračunano. Verjetno je prav user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 901
6.9.2013 7:36:12   
Tippi
Pupček to so super rezultati! Po moje si lahko pomirjena! user posted image
Tud jaz komaj čakam, da mine to turbolentno obdobje in da se začnemo pogovarjat o plenicah in imenih user posted image

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 902
6.9.2013 8:13:36   
legojunior
Ac imam 24.9. Ko bom noseča polnih 17 tednov. Hvala za lepe želje user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 903
6.9.2013 8:16:42   
Daia

IZVIRNO SPOROČILO: Daia

IZVIRNO SPOROČILO: cataleyamiller

hmm.. mja, če sm počakala tolk cajta, bom pa še toliko..kaj čem drugega. nuhalno mi bo opravil kr moj ginekolog, tako da, se nisem nikamor drugam naročala..mi je kr on dal datum.. sploh pa sm vprašala tudi sestro, da če je pozno in je rekla, da ni.. boo.. čudno, ress.. sploh pa ne vem kje jo še opravljajo (na obali) in verjetno bi mi dali tudi nek datum, ki se ne bi dosti razlikoval od mojega sedanjega..
prvi pregled sm imela v 6. tednu zato, ker so bili kasneje na dopustu..
je pa muka čakat.. sej ni fora v tem, ampak upam, da je vse ok.user posted image

Ne čakaj, ker prepozno je nuhalna nesmiselna in že zdaj je vprašanje, če bi ti sploh napovedali tveganje!!
- podprto s strani ginekologinje:
http://www.strah.si/05_nuhalnasvetlina/faq.php?idf=5

Ups, šele zdaj videla, da si že dala link. sorč user posted image

Nič ni user posted image

Vsem po nuhalni: user posted image user posted image user posted image

Lep petek!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 904
6.9.2013 8:22:16   
Andy86
Dobro jutro souser posted image
Tippi hvala za vse te odgovore in razlage, si kot naš mini leksikon glede določenih zadev. PA brez zamere če te bom čez 12 dni tudi sama še enkrat vprašala kaj se ti bodo zdeli oz kaj pomenijo moji rezultati DHT...haha user posted image do takrat bo link že kar nazaj. LAhko bi ga spravila a čez dan delam na 3 različnih računalnikih tko da bi bila zmeda user posted image
Glede DHT te pa lahk že zdej vprašam...kolk časa moraš čakat na rezultate?
Nives28 čestitam za dobre rezultate NS user posted image Jst veselo odštevam dneve do NS in pol čez dober teden mam pa še pregled tko da jupiiii user posted image
Zadnje dni me pa full matrajo bolečine čisto v spodnjem delu trebuha...kot da bi bila non stop napihnjena...user posted image Verjetno je povsem normalno.
Slabosti...k sreči niso več tolk prisotne. Kakšen dan še mal ponagajajo a napram na začetku je to prava milost user posted image Kg super, vedno na istem oz. še vedno - 1kg od teže pred zanositvijo.
Lep dan vsem user posted image

(odgovor članu legojunior)
Neposredna povezava do sporočila: 905
6.9.2013 8:22:53   
Andy86
Aja Pupček hvala za seznam...res super urejeno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 906
6.9.2013 8:29:34   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: legojunior

Ac imam 24.9. Ko bom noseča polnih 17 tednov. Hvala za lepe želje user posted image

bemtiš to bo pa zdej zdej! user posted image sploh ne dojemam kako hitro gre čas! in malenkost user posted image  tukaj smo tud zato, da se bodrimo, potolažimo, si delimo izkušnje. men je fino. user posted image  sej mam doma tud veliko za povedat, ampak tukaj je pač drugače, ker smo vse s trebuščki pa je bolj luštno user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 6.9.2013 8:31:11 >

(odgovor članu legojunior)
Neposredna povezava do sporočila: 907
6.9.2013 8:33:35   
Tippi
andy evo, pa si me dobila, nimam pojma koliko se čaka na DHT, ker jaz sem dala kri v 9. tednu in v 12. ko sem bila na nuhalni, so bili rezultati že pripravljeni... Ampak po moje to ne more trajat prav dolgo. tri dni max? ne vem, ugibam....

no tolk o mojem mini leksikonu user posted image

ko boš izvedela rezultate pa nujno prid povedat, bomo skupaj analizirale user posted image  z veseljem! user posted image

kile jaz sem se danes tehtala in mi je koooooončno poskočila teža. mam plus dve kili po domači tehtnici in plus eno kilo po tehtnici pri gineku (vsaj po zadnjem tehtanju sodeč, njim tehtnica švica za eno kilo. še dobr user posted image )

< Sporočilo je popravil Tippi -- 6.9.2013 8:35:24 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 908
6.9.2013 8:37:11   
Tippi
andy glej, tole sem najdla, če kaj pomaga....
http://med.over.net/forum5/read.php?117,2168140

ena piki miki je dobila v treh dneh rezultate
ena UV pa v 14 dneh user posted image
zgleda da je ful razlike....

< Sporočilo je popravil Tippi -- 6.9.2013 8:38:22 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 909
6.9.2013 8:37:30   
Daia

IZVIRNO SPOROČILO: Andy86

Dobro jutro souser posted image
Tippi hvala za vse te odgovore in razlage, si kot naš mini leksikon glede določenih zadev. PA brez zamere če te bom čez 12 dni tudi sama še enkrat vprašala kaj se ti bodo zdeli oz kaj pomenijo moji rezultati DHT...haha user posted image do takrat bo link že kar nazaj. LAhko bi ga spravila a čez dan delam na 3 različnih računalnikih tko da bi bila zmeda user posted image
Glede DHT te pa lahk že zdej vprašam...kolk časa moraš čakat na rezultate?
Nives28 čestitam za dobre rezultate NS user posted image Jst veselo odštevam dneve do NS in pol čez dober teden mam pa še pregled tko da jupiiii user posted image
Zadnje dni me pa full matrajo bolečine čisto v spodnjem delu trebuha...kot da bi bila non stop napihnjena...user posted image Verjetno je povsem normalno.
Slabosti...k sreči niso več tolk prisotne. Kakšen dan še mal ponagajajo a napram na začetku je to prava milost user posted image Kg super, vedno na istem oz. še vedno - 1kg od teže pred zanositvijo.
Lep dan vsem user posted image

Andy, mene tudi občasno pika/skoraj srbi v spodnjem delu trebuha.
Ne paše mi več toliko ležati na trebuhu ali boku, ker me začne zbadati še bolj.
Slabosti pa tudi pri meni ni več, imam pa čudno prebavo (občasno zaprtje, občasna driska)

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 910
6.9.2013 8:46:08   
Andy86
Tippi hvala za link...ja zgleda, da je tudi malo odvisno kje narediš NS in DHT. Bom pač počakala kolkor bo treba. Ja ja brez druzga bomo že analizirale rezultate...hihi user posted image
Aha, Daia mal me tolaži, da nisem edina...ma sej pomoje je to vse normalno...se še vedno razteza maternica.
Moram delat...se še tipkamo...user posted image

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 911
6.9.2013 9:11:04   
Levinja22
Lep pozdravček vsem skupaj,

hvala za odgovore in seveda koristne nasvete. user posted image  Čeprav ne sodelujem redno v debati, vas pa redno prebiram :)

Ker vidim, da se pogovarjate o DHT, me zanima, če imaš dobre rezultate pri NS ali je DHT kljub temu dobro opraviti? Ali se lahko zanesem na dobre rezulate NS.

Vsem, ki ste opravile NS čestitam, ostalim pa želim vse dobro user posted image

Lp

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 912
6.9.2013 9:22:02   
ZarjaSvit
cataleyamiller vse so ti že punce povedale, jaz jih samo podpišem. trmasta si do amena in čudi me, da po eni strani stokaš kako te skrbi, po drugi strani pa ne bi nič naredila (čeprav imaš vse možnosti!!), da bi pravi čas opravila nuhalno svetlino. torej, ali upoštevaj dobronamerne nasvete marčevk, ali pa se na nasvete gladko požvižgaj in počakaj svoj termin za NS, in smo potem s tem debato zaključile, ker je malo nadležno, ker si ne pustiš dopovedat, da to kar je naredil tvoj ginekolog, ni ok. poleg tega, kot medicinska sestra bi se lahko malo bolj informirala o sami preiskavi NS, in tudi o tem, kdo te ima sploh v rokah? si preverila če ima tvoj ginek sploh licenco za opravljanje NS? brez zamere, ampak včasih se mi res zazdi, da rahlo pretiravaš, pa še trmasta si povrhu user posted image kakorkoli, ne glede na to, kako se boš odločila, ti želim, da bo vse tako kot mora bit![/image

cataleyamiller, pomisli samo na to, kaj ti je najpomembnejše. Mnenje kogarkoli o tebi ali zdravje tvojega otročka. Vem, neprijetno ti je težit, sem tudi sama taka, ampak pri nekaterih stvareh pač riskiraš, da boš koga prizadel ali da se boš osmešil, in greš v boj kot levinja prek trupel. Če pomisliš, kaj vse te še čaka do poroda in potem naprej pri vzgoji in negi otroka, je to še najmanj.
Tudi če odpoveš datum pri G, verjemi, da se ne bo sekiral. Ni ti treba niti navajat, zakaj ga odpoveduješ. Mogoče boš pa odkrila kakega super G, ki bo ful boljši kot ta in se bo vse super izteklo.

Tippi, ti se pa ne jezi user posted image , ker ni tvoja stvar. Lahko samo svetujemo, odloča se pa vsaka sama in tudi posledice nosi vsaka sama.

Drugače sem pa tudi jaz imela NS v sredo (v 13. tednu). Rezultati dobri, tveganje majhno, sem šla pa delat tud DHT. Ker bom rodila pri 35-ih, sem imela oboje zastonj, kar mi je bilo res carsko! Najprej sem mislila, da gledajo na datum NS in ne PDP.
Naslednjič sem pri G naročena 30.9.

Slabo mi je še zmeri SKOS in skor vsak dan bruham, zdej sem pa še od tamalga neki fasala in me svinjsko grlo boli... In tudi mene občasno fejst zaboli uspodi ali pa ob straneh...

MAFiN5, jaz imam SP in mi avtomatsko CSD (al kdo že) vnese prispevke, vsaj pri 1. nosečnosti se mi zdi, da je blo tko... Bom se pa malo pozanimala, če oddaja res vpliva na to, bom magari poklicala malo na naš CSD, ko se bo bližal cajt. Ima še katera izkušnje s tem?

< Sporočilo je popravil ZarjaSvit -- 6.9.2013 9:23:37 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 913
6.9.2013 10:13:37   
bincha
živjo marčevke!

se vam lahko pridružim? občasno sem vas že prebirala a sem počakala, da so tisti "najbolj rizični" tedni minili...
rok imam 30.3., doma pa že imam 14 mesecev starega fantka, stara sem 28 let.

tudi sedaj bom šla na NS - glede DHT pa še ne vem - v prvi nosečnosti ga nisem šla delat. pregled NS pa imam 24.9. in lovim že zadnje dni za ta pregled, takrat bom noseča "točno" 13t 2d.

saj vem, da je še zgodaj (mogoče ste tudi že to predebatirale)... boste vprašale z spol? pri nas na NS še ne povejo, ampak šele na morfologiji, ko se bolje vidi, vem pa da nekje tudi na NS že poskušajo napovedati, sicer v odstotkih (npr 70% da bo fantek user posted image ).
v prvi nosečnosti sva vprašala, sedaj sva pa najprej rekla, da se bova pustila presenetit, jaz pa nisem več tako prepričana, če bom zdržala 9 mesecev user posted image

(odgovor članu ZarjaSvit)
Neposredna povezava do sporočila: 914
6.9.2013 10:35:32   
Alina13
Živjo punce! user posted image

Da malo pokomentiram user posted image

NS in DHT - Jaz na NS grem, za DHT se pa nisem odločila. Računam na to, da pri mojih letih še ni toliko možnosti za DS. Ampak je pa res, da nikoli ne veš..

cataleyamiller, kot so ti že moje predhodnice napisale, 17 teden je absolutno prepozen za NS. Takrat sploh nima več smisla..

Spol - ja mene matra in bom že na NS vprašala. user posted image Bom pa vzela malo z rezervo, ker se lahko zgodi, da narobe napovejo. Na morfologiji bo pa bolj ziher. user posted image

KG so še vedno -2kg. Slabosti ne ponehajo in kar izgubljam kile. user posted image

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 915
6.9.2013 11:12:14   
qqqq
Pozdravljene punceuser posted image

Najprej lepo pozdravljene vse nove user posted image in cestitke tudi ostalim sonoseckam za dobro opravljene preglede NS.
Vsak dan me je bolj strah ko pricakujem rezultate neinvazivnega testa, ampak bolje da izves prej kot pa prepozno ce je kaj narobe. Zato tudi predlagam nasi souser posted image da gre na nuhalno takoj danes ali pa jutri in ne v 17. tednu, ko pa takrat merjenje nuhalne svetline sploh nima vec nobene veze. Moje izkusnje so taksne: ce za te datume poskrbimo sameuser posted image , oziroma se pobrigamo da so v okviru mej ki so dane za opravljane NS, potem je rezulat uredu in so nasi strahovi odvec, ce pa caks na dobro voljo ginekologa in prosto mesto na njegovi mizi, potem pa nimas zagotovila da bo to tocno takrat kot bi za nas moralo biti. Meni je moj G v "nasi" porodnisnici ponudil datum v mojem 14 tednu (13 t in 5 d), ker prej ni termina, pa sem rekla super, ampak hvala bom sla pa drugam kjer bom prej na vrsti. Placas pa ITAK povsod. In je to tudi cisto dobro sprejel, zelo razumevajoce. Ker to ni noben bavbav.

Tippi, jaz sem imela pri prvi nosecnosti pri treh mesecih ze VSE doma, mi gre kar nasmeh ko se spomnim tega :) sedaj pa bomo " gnezdili" okrog novega leta. user posted image

Srecno vsem noseckam, cim lepsi vikend vam zelim.
Mi skocimo na morje s tamalckoma, po fige user posted image

Caw caw

(odgovor članu Alina13)
Neposredna povezava do sporočila: 916
6.9.2013 11:43:05   
Alexxix
Oooo kolk napišete, da sploh ne morem sledit ;))
mene je treba malo popravit na seznamčku, je moja druga user posted image , mam že eno pupiko doma ;))
Slabosti so minile, tko da upam, da bo tudi pri drugih čimprej tako ;) Kile so na +1, sem kar vesela, ker prejšnjič
je bilo ulalala, pa čeprav mi samo sladko paše ;) kriza.... Komi čakam NS naslednji teden, me že kar živčki dajejo.

Pa dobrodošle vse nove ;))

(odgovor članu qqqq)
Neposredna povezava do sporočila: 917
6.9.2013 12:12:08   
Andy86
bincha dobrodošla...oho imamo pa blizu PDP...jst imam 31.03., pa bomo videli, če bo kaj prej. Ja za spol bomo vprašali...itak nas firbec matra. Meni so v 1.nosečnosti kar prav napovedali na NS in pol na morfologiji tudi user posted image qqqq boš videla, da bo vse ok z rezultati user posted image
aja lih tolk firbec, če mate voljo...kolk ste šle gor v 1. nosečnosti? Jst 11 kg in sem bla kar zadovoljna, le da na koncu sem fullll otekala. Bomo videli kako bo tokrat user posted image

(odgovor članu Alexxix)
Neposredna povezava do sporočila: 918
6.9.2013 13:07:39   
sukakuka
uff, par dni me ni pa celi romani tukajuser posted image
u glavnem, jaz se počutim že dosti bolje, najbrž predvsem zato ker že 3 dan ne krvavimuser posted image user posted image . Vam povem, dnevi so takoj lepši user posted image
Slabosti počasi pojenjajo, čeprav mi sadje še vedno smrdi in sladkega ne morem jesti. Kar je super, glede na to da imam na splošno preveč kg. Mene tudi zanima koliko ste se poredile v vaših nosečnostih. Brala sem, da naj bi se ženske, ki so predebele manj zredile, kao sam ene 5 do 7 kg. Pa me zanima če se vam zdi to realno? Mene to kar malce skrbi, sedaj sem sicer - 2,5 kg od začetka nosečnosti. Samo nekako ne verjamem, da se bom sam za ene 5 do 7 kg zredila. Mislim, bila bi vesela, zelo vesela, samo nekako se mi ne zdi realno.
Čestitke vsem za lepe rezultate NS in dobrodošle vse nove nosečke. Porodnišnice bodo marca pokale po šivihuser posted image

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 919
6.9.2013 13:17:02   
MAFiN5

MAFiN5, jaz imam SP in mi avtomatsko CSD (al kdo že) vnese prispevke, vsaj pri 1. nosečnosti se mi zdi, da je blo tko... Bom se pa malo pozanimala, če oddaja res vpliva na to, bom magari poklicala malo na naš CSD, ko se bo bližal cajt. Ima še katera izkušnje s tem?

Za s.p. pa res nismam pojma. Jaz sem zaposlena v d.o.o.-ju. Točne informacije ti bodo zagotovo dali na CSDju, ja.

(odgovor članu ZarjaSvit)
Neposredna povezava do sporočila: 920
6.9.2013 13:19:46   
Daia

IZVIRNO SPOROČILO: sukakuka

uff, par dni me ni pa celi romani tukajuser posted image
u glavnem, jaz se počutim že dosti bolje, najbrž predvsem zato ker že 3 dan ne krvavimuser posted image user posted image . Vam povem, dnevi so takoj lepši user posted image
Slabosti počasi pojenjajo, čeprav mi sadje še vedno smrdi in sladkega ne morem jesti. Kar je super, glede na to da imam na splošno preveč kg. Mene tudi zanima koliko ste se poredile v vaših nosečnostih. Brala sem, da naj bi se ženske, ki so predebele manj zredile, kao sam ene 5 do 7 kg. Pa me zanima če se vam zdi to realno? Mene to kar malce skrbi, sedaj sem sicer - 2,5 kg od začetka nosečnosti. Samo nekako ne verjamem, da se bom sam za ene 5 do 7 kg zredila. Mislim, bila bi vesela, zelo vesela, samo nekako se mi ne zdi realno.
Čestitke vsem za lepe rezultate NS in dobrodošle vse nove nosečke. Porodnišnice bodo marca pokale po šivihuser posted image

Juhu!user posted image Super, da so se krvavitve ustavile. Tudi meni, zdaj pa drživa pesti, da bo do marca vse ok!!! user posted image
Jaz sem se do sedaj zredila za 1kg, si pa res težko predstavljam, da bi se za več kot kakšnih 7 kg user posted image Sicer nisem debela, nisem pa tudi med čisto suhljatimi. Nekje vmes.

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 921
6.9.2013 13:21:26   
Tippi
Jaz sem se v prvi user posted image  zredila okrog 25 kil. sem rabila tri leta, da sem prišla na svojo idealno težo 60 kilc.

skozi leta sem jih tudi kar nekaj pridobila, ampak tako pač je. leta tud naredijo svoje user posted image  Lani sem se pa do polovice nosečnosti zredila za neverjetnih 7 kil in moram priznat, da je bilo kar težko zgubit 5 kil. no letos sem štartala z malo več kilogrami, ampak sem do zdaj pridelala 2 kilci, kar se mi zdi ok. po tehtnici pri gineku celo samo +1

tole, da naj bi se nosečka zredila samo za 7 kil, pa po moje ni glih realno. ne rečem, da nekaterim to ne uspe, poznam jih kar nekaj, ki so se zredile še manj! ni pa to, po mojem mnenju neka realna kilaža, ki jih pridobi večina nosečnic. v vseh knjigah piše, da naj bi se bolj suhljate nosečnice smele zrediti do 14 kil, tiste malo bolj okrogle, pa do 10 kil.

jaz sem si zadala cilj max 10 kil, upam da mi uspe. če bo pa kakšna več, se pa tud ne bom sekirala. vsekakor pa ne nameravam prit na +20 ali več. mal se bo vseeno treba pazit, in jaz se zagotovo bom.

< Sporočilo je popravil Tippi -- 6.9.2013 13:23:03 >

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 922
6.9.2013 13:23:15   
sukakuka
Mene malce skrbi, ker se je moja mama v prvi nosečnsoti ful zredila, za ene 30 kg. Sicer vem, da je treba imet voljo in zdravo jest, pol pa bo. Jaz sem se zredila med pisanjem diplome in v tem letu, ko nimam službe, tako da me malce skrbi. Po drugi strani pa vem, da bom imela dovolj volje za se kontrolirat. Upam usaj.

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 923
6.9.2013 13:28:42   
Daia
Pa ja, sicer nimam izkušenj, ampak če se ravno ne prenažiraš, po moje ne more biti panike in naraščanja teže ˝kar tako˝ (če odštejem dodatno težo zaradi ploda, posteljice, dodatne krvi ipd.).
Se je pa po moje fajn zavedat, kaj so pri posameznici neki sprožilni dejavniki za pretirano hranjenje - torej, kdaj jemo - ko nam je dolgčas, ko smo pod stresom, ko smo žalostne/jezne/živčne, ko nimamo časa zase ipd..

Max 10 kil se mi zdi taka, zdrava meja.
Na koncu je glavno, da bo z malimi vse ok user posted image

< Sporočilo je popravil Daia -- 6.9.2013 13:30:57 >

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 924
6.9.2013 13:46:17   
artista7

IZVIRNO SPOROČILO: artista7

IZVIRNO SPOROČILO: cataleyamiller

Daia,to je pa res zanimivo..al se je zmotil tvoj ali pa moj ginekolog..js sm imela prvi dan zadnje menstruacije tudi 27.5. in imava obe rok 3.3.
samo da js sm pa na začetku 14. tedna.. user posted image user posted image po mojih izračunih sm pa v 13. tednu, ker sem odštela 7 dni, kolikor je trajala tista menstruacija.. ker med menstruacijo nisem zanosila. torej ?user posted image user posted image

Kako je pa to možno, če sem jaz danes stopila v 14 teden, pa mam rok 10.3. user posted image moja zadnja M je bla pa 6.6.

Ti si cateleyamiller v ponedeljek stopila v 15. teden., če si imela zadnjo M 27.5. to pa je možno!

Tole tudi meni ni jasno, na vem, kolikor jaz vem se računa prvi dan zadnje M, pri meni je to bilo 25.5.2013 in sem v 14 tednu, grem v 15-ga, PDP 1.3. - mal je hecno tole kar zgoraj piše;) In kolikor vem, se nič ne odšteva 7 dni, ker sicer lahko vsaka po svoje računa - samo približno pa lahko veš, kdaj se je "prijelo" user posted image

Teden ko imaš menstruacijo je že prvi teden nosečnosti. tuki je po moje ves haklc user posted image zdaj pa si zračunaj na roke, tako kot sem si jaz hihihi pa pri meni štima, ker sem bila zdejle na nekaj pregledih in vse klapa točno tako, kot sem tudi sama zračunala....

Primer: če si recimo 13w 4d, to pomeni da si v 14. tednu in ne v 13. kot nekatere zmotno mislijo.

Vidim, da že za dve strani zamujam in ne dohajam - ampak ja, jaz sem računala pravilno, jutri imam dopolnjen 15 teden. Ko bom imela dopolnjen 16t in 2 dni pa nov pregled in ga komaj čakam. Prav vesela sem kake pohvale od dragega, da imam že prav lepo nosečniško postavico (pa da sem mu všeč) prav paše user posted image očitno sitnih mozoljev še ne opazi user posted image . Evo še ena taka lepa: "Sedaj si pa že kot Miloška...", ga popravljam: "ne, ne, napaka...", pa popravi "Willendorfska venera" user posted image

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?