|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
22.8.2013 10:27:39   
bbdd
Očitno smo vse pričakovale, da bo luna kaj naredila, čeprav še ni prišel naš čas :)) tudi mene je včeraj groozno bolelo, sem res mislila da bom že mogla iti, pa mi je sestra rekla naj se kar navadim, da bo ta zadnji mesec še tako. Vse te bo bolelo, zdelo se ti bo da je vse že čisto spodaj, rodila boš pa na rok :)) Pri nas tudi imamo že vse pripravljeno, samo na center še moramo, da podpišemo očetovstvo

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
22.8.2013 13:38:04   
GITA14
Tako torba za v porodnišnico pripravljena, jutri grem še na zavod za zdravstvo, da mi izračunajo za 6 mesec nadomestilo bolniške, ker so na davčni kr zadržal bolniški list, ker so čakl na nov zakon.. bla bla in hvala bogu, da me je iz soc. klicala da nima izračuna za bolniško za 6 mesec, da bo malo manša porodniška in mi je šla na roko in počakala 14 dni da mi bodo jutri izračunal še 6 mesec, ker jim program prej kao ne dovoljuje in odnesem na socialno. Ma so mi zakompliciral in upam, da jutri vse dobro zrihtam.

(odgovor članu bbdd)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
22.8.2013 15:47:03   
Tamala24
Pozdravljene

Že kar nekaj časa vas prebiram, a se nikakor nisem lotila pisanja, pa sem se danes le opogumila. Ima katera izmed vas kaj izkušenj z Izolsko bolnico (je katera že tam rodila)? Prosim za kakšno mnenje kako in kaj.

Potem tudi jaz nisem edina ki je upala da bo luna kaj vplivala na predčasen porod. Sicer imam rok 3.9 a potiho upam da bo kaj prej user posted image ,...se res preveč veselimo naše pikice da bi lahko počakali še teh 12 dni.

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
22.8.2013 18:06:56   
renjar
No še moje poročanje s pregleda..
Pregled je bil brez ctg in tehtanja malega.. Nekaj je namigovala na 2 prsta odprtosti in baje je že vse zrelo.. Tako da smo v nizkem štartuuser posted image
Napotnice mi še vedno ni napisala, ker še baje moram en teden zdržatuser posted image Če bi pa že kaj bilo pa je rekla vso srečo..

(odgovor članu Tamala24)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
22.8.2013 19:32:41   
robika
Renjar ja pol bo pa kmal akcijauser posted image

(odgovor članu bbdd)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
22.8.2013 21:27:56   
SrečnaBodočaMamica
Ja jaz sem v izoli imela Klinično usposabljanje. Sem bila tudi pri dveh porodih zraven in enem CR.
Babice kar pomagajo, spodbujajo, sestre so spretne, pomagajo... Ginekologi so tudi sami fajni tako da nekih pripomb nimam.
Meni sta se oba poroda zdela prav lepa. Jaz će bi bila kje na obali in bi me zagrablo nebi imela nič proti če bi rodila tam.
Pa še prostori so taki pozitivni, svetli , topli.

user posted image

Evo moja prijateljica je pa ravno danes zjutraj rodila, zgleda da na ene ma polna luna le vpliv:) ampak ona je bla tri dni čez rok:P
19.9 je spet luna za tiste ki imate/imamo tam blizu rok. Jaz ga imam 15.9 ampak upam da ne bom rabila tako dolgo čakat.:)
Se hecam, da jaz bom pa zihr prvega rodila:P Ma najprej sem norela pa komj čakala da bo... zdaj sm se pa nekak sprijaznala da mam še tri tedne do roka in da bomo vrjetno kr počakali nekje do 15.ga.

(odgovor članu Tamala24)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
23.8.2013 6:39:52   
robika
Jutro,ste še vse tu? user posted image
Spanja spet toliko kot ničuser posted image ,posledično glavobol,po moje od "spanja" na sedežni(beri premetavanja in bluzenja po stanovanju)
Kriza res no,upam da čimprej mine...

(odgovor članu bbdd)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
23.8.2013 6:51:21   
Soncek_32
Jutro!
Jaz pa kar ne morem jamrat glede spanja. Saj vstanem in grem na wc, ampak vseeno kar hitro nazaj zaspim in če bo tako trajalo, bom zadovoljna.
Izolske porodnišnice ne poznam, sem se odločila za Postojno. Ko sem bila nazadnje tam (zaradi ledvic) so bili vsi full prijazni, pa tudi kolegice so kar pohvalile. Je pa tako kot povsod, najbrž odvisno na koga naletiš, koliko je gneča...

Ja, sem tudi jaz gledale glede lune, da je 19.9., rok pa imam dan kasneje. user posted image Vseeno upam, da bo kaj prej, moj si je že kar zbral datum, da bo 12.9. user posted image .
Ko je ena omenjala, da ji je všeč datum 3.9.: Jaz pa upam, da ne bom rodila na ta dan, ker imata že oba starša na ta dan rojstni dan. user posted image

No, vsaj meni so tedni do sedaj full hitro minili in še teh nekaj bomo že nekako preživele.

Lepo preživite vikend!

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
23.8.2013 6:55:37   
renjar
Jutro!!!
Tudi moje spanje je bilo katastrofalno.. Nevem če sem skup spravila 3 ure spanja.. Pa še zgaga me je začela pečt..
Robika upam da bo čimprej, da se vsaj malo naspim..
Moje računanje na luno je splavalo po vodi, ampak če gledam prejšnja dva poroda nisem nikdar rodila ob polni luni..
Ste še vse tu??

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
23.8.2013 9:14:24   
malamut
Zgleda, da smo vse še tle ja. Naši user posted image nimajo sile. Jast pa moram glede spanja potrkat po lesi inu buči, spim super. Vmes grem tut na wc, ma zaspim takoj. Obvezno pa na bok, poušter pod trebuh, pošuter za hrbet inu pole spimo ko angelčki. Se smeje moj, k zasedem postlo in pol. user posted image user posted image Prije kašen dan, k spim slabo, ma ni hudobije. Sam imam pa še mesec do konca, tako da nikdar se ne ve, kdaj bo tut mene začlno martrat pomankanje spanja. Čeprav upam, da ne bo.
Kar se tiče roka, tudi jast bi rodila prej, ma sem se sprijazlna, da odločata postlca inuuser posted image , tako da bo treba molčat in potrpet. user posted image

Bodte fajn pupe, obeta se nam hladna in deževna nedelja. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
23.8.2013 9:46:26   
Tejči

IZVIRNO SPOROČILO: Soncek_32

Ko je ena omenjala, da ji je všeč datum 3.9.: Jaz pa upam, da ne bom rodila na ta dan, ker imata že oba starša na ta dan rojstni dan. user posted image

Vidiš, me si bomo vse lepo porazdelile datume, da ne bi vse naenkrat delale gužve v porodnišnicah, samo ne vem koliko nas bojo bebiji kaj ubogaliuser posted image

Jaz sploh ne vem koliko spim..zdi se mi kot da nič ne spim, a nisem pa nič utrujena in zaspana, tako da vrjetno imam samo tak občutek...vsaj na vročino se več ne morem zgovarjatuser posted image

Ima mogoče katera senzor dihanja Angelcare? Meni ni nič jasno kako se to namesti pod jogi? Baje je treba ta senzor dat spodaj, pod njim pa še neko leseno desko debeline 6 mm..potem pa jogi ni več ravenuser posted image Dajte mi pomagat, prosim!

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
23.8.2013 10:11:49   
Soncek_32
Tejči: ja, vse lepo dogovorjeno. user posted image
Se bomo pol smejale, ko bo vse kontra... user posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
23.8.2013 11:21:52   
pike
Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki vas že od začetka berem in spremljam vendar sama nisem še nič napisala.

Prihajam iz štajerske, rok poroda pa imam danes 23.8.2013, pričakujemo baje fantka, če se niso zmotili.

Danes ponoči sem že mislila, da bom šla rodit. Mali je nekje čisto spodaj in nonstop je tako brcal, da sem bila ene 10 x na Wc-ju, spodaj v tamali me je vse špikalo, ko je migal.Do pol3 zjutraj sploh nisem zaspala.
V nedeljo grem v bollnico na 3. ctg ob 8 . uri zjutraj, je moj g dežuren in je rekel, da vidiva, če bo kaj. Sem pa tudi jaz zadnji UZ imela v 32. tednu od takrat pa nič več.
Zadnje čase je veliko žensk, ki jih poznam, imel dojenček popkovino okrog vratu in tega me je ful strah, tudi pri moji svakinji je bilo tako in vse so imele NATO carski rez, ko je že porod trajal nekaj časa in ni šlo. Ne vem zakaj tega prej ne pogledajo, da se dojenček in mati ne bi tako matrala, sploh pa da je pol vse o.k. tudi z dojenčkom. No upam, seveda na najbolje.
Drugače pa imam doma že punčko, ki bo pozimi dopolnila 5 let. Lep pozdravčekuser posted image

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
23.8.2013 11:40:53   
Tamala24
Moj zadnji UZ pa je bil v 36t,...je res odvisno od G kako in kaj.

Z razliko od prej, pa jaz zadnje čase res dobro spim. Sicer grem spat malo bolj pozno, ma spim pa super,...brez vstajanja, nočnih sprehodov na wc,...mi je bilo pa kakšen mesec dni prej groza. Skoraj po cele noči sem prebedela, ma je bila kriva tudi ta vročina. user posted image

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
23.8.2013 12:31:45   
smehc
vidim da bi vse že šle rodit..... Sej mene tudi počasi že matra, ampak sem se odločila da bom rodila 13.9. =)

Moram pa tudi jaz trkat. Spim ko bubica. Če le mali ne rogovili ponoči, in zadnje noči je res priden, spim celo noč, še na wc ne grem. Res se naspim. Upam da to ni znak da bom po porodu cele noči prebedela.

Naslednji pregled me čaka v torek, pa mislim da mi bo spet naredila UZ, vem vsaj da CTGja še ne bo.

Za novega člana pa nimam še nič pripravljeno.
Če bo vse po sreči spalnico preuredimo (pospravimo) ta vikend in naredimo prostor za zibko, potem bom pa počasi tudi ostalo pripravila!

(odgovor članu Tamala24)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
23.8.2013 15:28:57   
Raven
Hej bejbe!

Ena kolegica s katero sva skupaj hodili v šolo za starše je rodila v ponedeljek, v 32. tednu. Mali je zadihal in zajokal sam, tako da naj bi bilo vse ok. Je imel pa 1700 g.
Je rekla da je rodila v 1 uri..da sploh prej ni nič čutila kaj preveč dogajanja in da ko je prišla v porodnišnico je bila že 10 cm odprta.

Je pa rekla, da Vir 80 vložki niso tak fajn za poporodno čiščo, ker puščajo "mucke", oz. delčke vate na tamali pa še kratki so. Tako da mi predlaga naj si nabavim ene 3 škatle To-To vložkov za porodnice, al pa ene, ki se dobijo v DMu tudi prav za porodnice (10 jih je v škatli, pa buši je gor narisan) pa imajo še za prilepit.

(odgovor članu smehc)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
23.8.2013 21:59:16   
SrečnaBodočaMamica
Ja v DM-U jih imajo od Tosname TO-TO firma. Niti dragi niso nekaj. So menda kr fajna zadeva...
Zdaj smo pa res samo še v fazi čakanja:) hm... Se vidi da smo se malo umirile:)user posted image

Jaz sm vmes imela težave s spanjem ful. Zadnje čase pa še kar nekak spim, me ne boli več tako hrbet. Pa ena dva dni me je križ zelo bolel, zdaj se je tudi to nehalo. A ni to smešno? Človek bi pričakoval da bo se to stopnjeval... Ne pa nehal. No je še čas, imam še 3 tedne user posted image user posted image

Pijem pa malinin čaj... V kolikor berem komentarje so res sami dobri. Mogoče pa res kaj pripomore. Imam tudi knjigo ene tuje pisateljice, kjer je zapisano oz.priporočilo malinin čaj, da ga priporočajo babice.user posted image user posted image

Imam pa tudi jaz kar nekaj apetita v tem času... Prej je bilo kar normalno, zdaj bi pa stvari filane z čokolado kar redno dala na jedlnk:P ma kdaj če ne zdaj:) malo... pa se bomo potem pazliuser posted image

Upam da bomo/boste danes dobro spale in lep večer

(odgovor članu Raven)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
24.8.2013 0:06:48   
Larisa5
Evo v sredo imela pregled, odprta dobra 2cm, mala ze cisto spodaj in caka na en dober popadek, da pride venuser posted image Drugace me pa ponoci skoz nekaj spika, tako da zelo slabo spim, saj ne me neki ful boli, ampak zaspat pa ne morem. Drugace je pocutje super, bi se kar nekaj casa mela busija, je tako lep in sploh ni velik, ja vem, da ga bom pogresala.

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
24.8.2013 5:25:41   
SrečnaBodočaMamica
Evo, ne hvali dneva pred vecerom... Danes pa zdajle ze tudi jaz bedim kako urco:)

Uu LArisa, kdaj pa imas rok drugace?

A ste imelr vse od 20tedna naprej kak vaginalni pregled?
Jaz nobenega, pa imam naslednjic datum v 39tednu

(odgovor članu Larisa5)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
24.8.2013 7:12:40   
natali1
Larisa malo še, pa boš že stiskala svojouser posted image user posted image
Kak ti je fajn!!!
Jaz sem mela vaginalne preglede, enih par, čudno da jih ti nisi mela. Moram vam pa povedat, da kolker prej nisem spala. pa zdaj. Spim ko top user posted image
Pa noge mi tolk zatekajo, da kar kipim. Doma imamo gužvo in sem skoz v muvanju, pa se pozna. Prste na nogah sploh skrčit ne morem, taki so.. Včeraj sem pa solato naflancala, tako da mi tale dež prav pašeuser posted image
Uživajte in lenarite.
papa

< Sporočilo je popravil natali1 -- 24.8.2013 7:13:05 >

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

Neposredna povezava do sporočila: 2345
24.8.2013 7:43:14   
robika
Jutro,tudi jaz sem danes bila celo samo 1h ponoč pokonciuser posted image ,pa to zaradi user posted image glavobola,to je pa res že zelo nadležno,matrajo me tudi hemoroidiuser posted image ,nobena krema pa obkladek ne pomaga,mate kakšen predlog? V bistvu me ne boli tolk kot noro srbi na momenteuser posted image ...sam čakam če bo še kaj...res upam da se že enkrat začne,da se mi telo nazaj naštela.
Pri nas je prav fajn treskalo in ulivalo ponoči,paše mal hladnega zraka...
Lepo bodite pupe!

(odgovor članu bbdd)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
24.8.2013 8:55:04   
lollipop07
srečnabodočamamica jst še nobenga vaginalnga pregleda nism mela (če odštejem 1. UZ)...upam, da drug tedn na pregledu kej pogledajo kaj dogaja tam spodaj...zdaj ko berem da ste ene že odprte...bi bla jst tut počasi user posted image danes začnem maline pit pa da vidimo...
a ima katera izkušnje z akupunkturo za nosečnice? jaz se odločam, da bi selo poslužila tega glede an to da sem se odločla da ne bom mela EA (če se bo le dalo)...
spim pa jaz tudi zelo slabo...sicer ustanem okol 9h ampak je neto spanja zelo malo...mali me občasno tako v mehur nabije, da ne vem če bom do stranišča pršlauser posted image
učerej sm mal zaloge nakuhala, danes pa nadaljujem...na srečo imava bol majhno skrino tko da nam ceu tedn na štedilnikomuser posted image
uživajte vikend...prav fajn je ko se je malo shladilo

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
24.8.2013 12:09:02   
SrečnaBodočaMamica
No torej nisem edina:) Mislim da je to zlo odvisn od ginekologa... Ker do 18 tedna sem mela enega k mi ga je nardil za vsako, potem sem zamenjala zaradi kraja in ta ginekologinja mi ga pa ni še nikol:P Ja jaz bi že tut bla mal odprta:)

Malinin čaj pa kr:) Hm... rvno včeraj sem zasledila eno vprašanje na to temo na spletu ma vse hvalijo

Na akonpokture je pa hodla ena kolegica, ampak ni šla na vse obiske morš it na 4 menda, je mela teeežeeeek porod, rojevala od 8 do pol 6 zjutri...

(odgovor članu lollipop07)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
24.8.2013 16:17:44   
pike
Ojla,

jaz sem danes 1. dan čez rok. Malce me skrbi, ker so mi v roku 2 dneh noge zelo otekle, še v tisti vročini nisem imela otečenih, zdaj pa punauser posted image . Pa vsakih par dni sem skoraj kilo gor dobila. Do zdaj sem prišla iz 56 kg na 72.user posted image Jutri sem itak v bolnici ob 8. uri naročena za ponovni ctg. Upam, da bo pogledal, če sem kaj odprta, in da čimprej rodim:), ker zdaj, po roku pa sem postala malce nervozna.
Hčerko sem 15 dni pred rokom rodila pa je imela 3.600 g. V 32. tednu ,ko mi je v tej nosečnosti še naredu UZ bi naj dojenček tehtal okrog 1.800 g, zdaj pa sem tako že 40. tednov.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2349
24.8.2013 17:59:44   
natali1
Pike tudi jaz zatekam ko norauser posted image . Cokl sploh ne morem nosit, ko tak krap sem.
Upam, da te kmalu zašravfa in da pocartaš svojga user posted image

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?