|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
21.8.2013 5:42:56   
Matty
Pa tako sem stavila na tole polno luno. Vse kar se je zgodilo je, da ne spim že od 3h. Grozno - vse sem že prebrala in prebrskala na netu.

Samo naj mi kdo reče, naj se zdaj naspim, ker potem ne bom več mogla.

Kako ste punce? Je katera že v Rimu?

(odgovor članu malamut)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
21.8.2013 6:36:55   
Soncek_32
Jutro!

malamut: mene pa nič kaj posebno ne obravnavajo, test na sladkor je bil kao negativen. Pa tudi nihče mi ni omenil, da bi bila možnost prejšnje sprožitve poroda... Bomo videle sproti kako se bo odvijalo.
Meni je pa G večkrat rekla, da je možno, da kaj prej rodim, ampak v porodnišnici so mi pa rekli, da to res nima veze. user posted image Ko bo pravi čas, pač bo.
Sem pa zaradi tega zadnje dneve premišljevala, če bomo sploh potrebovali oblekice št. 56. Sem potem kupila za vsak slučaj še nekaj stvari 62, to pa v vsakem primeru pride prav. Kompletka za domov iz porodnišnice pa si ne upam kupovati, ker nimam pojma katero št. bomo potrebovali. user posted image

VesnaVesna: sigurno si ti prva septembrčica, ja. user posted image

bbdd: tudi jaz sem neki časa iskala informacije glede dihanja, ampak sem potem kar pustila vse skupaj, ko bomo tam, nam bodo že povedali kako pa kaj.

Matty: najbrž kar večina slabo spimo. Jaz se tudi samo še premetavam, ne najdem več položaja, ki bi mi ustrezal. Pa potem popoldne malo počivam, včasih za pol urce tudi zaspim. sploh pred dnevi, ko zaradi bolečin v ledvicah, ko nisem NIČ spala ponoči, sem preležala cele dneve.

A ležalnik ste vse nabavile? Jaz še razmišljam, če bi ali ne. Ker dobivam zelo različne informacije o uporabnosti.

Drugače se je shladilo, se vsaj fajn diha.

(odgovor članu Matty)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
21.8.2013 7:21:10   
robika
Jutro,Matty še je upanje,luna je dans ponoč,mogoče pa bo kaj premaknalauser posted image ,jaz že spet nisem nič spala,to je že sedaj,peta al šesta noč,zdaj sem pa taka ko cota,pa glede na to kak se počutim me je kr mal groza če me zagrabi ko sem že itak brez energije...no saj bunla se glih ne bi če bi se že začelo..bomo videli

(odgovor članu Matty)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
21.8.2013 8:37:02   
bbdd
Soncek_32, jaz bom stoprocent nabavla ležalnik. Moja sestra ga, pa vidim kako zlata vreden je, da lahko otroka nekam odložip in te ni treba skrbeti, da se bo kje prevalil iz kavča. Po rokah ga pa tudi ne more ves čas nositi.

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
21.8.2013 8:53:59   
natali1
Jutro punce, tudi jaz nisem spala ponočiuser posted image
Zgaga me je tako pekla, da sem misla, da me bo kap. Prej pa 3 dni tak spala kot top, to ni res no.
Ležalnik za malo jaz že mam in se mi zdi nujno zlo. Čeprav eni govorijo drugače, ampak pol šele vidiš da je res. Sem pa kupila še en stolček na spletni strani Zeuza.com, ker se mi je tk dopado in je tud super.
Tak za mimo grede odložit, da skuhaš kosilo itd....

< Sporočilo je popravil natali1 -- 21.8.2013 8:54:26 >

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu bbdd)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
21.8.2013 8:56:03   
lollipop07
jutro punce...
morm malo pokomentirat tole luno, ker me je prov presenetlo kolk ma res vpliva na otročka...
moj mali je čisti norc v trebuhu...to me kar premika, ko tolko skače notr...včeraj...sem ga pa popoldne kar premetavala v trebuhu, da bi se kej premaknu...user posted image se je tko umiru, da sm bla res pozorna na čist usak gib...pa tak išias me je stisnu, da sm mislla da me bo pobralo...ceu dan sm šepala ko da bi mela eno nogo pol metra krajšo od druge, da o samih bolečinah ne govorim...dans se zbudim...vse lepo po starem...mali spet miga, moj hrbt (in rit:) pa spet brez bolečin...user posted image jst nism nč narjena na tole luno in me je res presenetil ta vpliv...
uh ene mate pa res že prave velikane u trebuščkih...midva se greva nasledn tedn pokazat in komej čakam, da vidm kolk se je zredtu...ker jst se nism tko da je mogu vse mali pobratuser posted image
lepo bodite

(odgovor članu bbdd)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
21.8.2013 13:43:45   
camino79
Hoj! Da se še sama malo oglasim...vas prebiram, ko mi dopušča čas (beri: moja mala osemnajstmesečna žverca).

Rok imam 24.9., in danes sem si uspela malo pripravit s "tahujšega" zase, če me preseneti prej. Sem pač ziheraš. Zvečer bom pregledala še cotike za user posted image , pa da vidimo. Nič še nismo bili po nakupih, NIČ, le drug voziček smo našli na bolhi. Po začetnih težavah z zračnicami je zelo ok...še naša, zdaj tavelika, se rada vozi v njem ful. Stari je bil bolj taktak, pa smo ga na naših rajžah čisto sprejahali, tak da gotovo ne bi zdržal do konca, pa je moj možek naredil silo...jaz najbrž ne bi.

Sem pa danes zjutraj na papirju opazila malo goste, krvavkaste sluzi...ampak to le rdeče nitke, nič resnejšega. Čep? Ne vem. Pa saj vseeno...itak bo, ko bo. Je pa res, da smo sinočiuser posted image , po doooolgem času, pa lahko, da je tudi zaradi tega.

Nič, grem kuhat dalje.
LP

(odgovor članu Matty)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
21.8.2013 13:45:44   
camino79
Vam pa vsem želim mirno pripravo na porod...moj prvi je bil nepozabno lepa izkušnja, in se tega veselim. Čeprav vem, da je čisto možno, da bom drugič preklinjala kot user posted image .user posted image user posted image user posted image

Mi smo bili multiaktivni do pred par dni...zdaj pa sem malo med štirimi stenami, na sprehodih in tako, kot se za nosečnico spodobi. Je pa res, da je še cel mesec pred menoj, tak da...bog ve, kaj si še zmislimo. Malo nam diši par dni morja...

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
21.8.2013 15:49:31   
SrečnaBodočaMamica
Hej hejuser posted image

Ja tudi sama sem nabavila počivalnik/Ležalnik. Pomoje je tudi priporočen če greš kam na malo daljši obisk, ga tudi lahko postaviš notri pa mirno spi, pa tudi za doma . Baje se kar obnese, otroci radi zaspijo notriuser posted image user posted image user posted image

Jaz pa sem ravnokar izdelovala preko interneta foto knjigo... Kamor sem malo dala slike od začetka pa do sedaj nosečnosti, baby shower in podobno da bo malo za spomin. Se mi zdi da od kar imamo mobitele malo boljše se ne razvija in shranjuje več toliko slik kot včasih. :)
Pa še akcijo imajo sedaj za izdelavo foto knjige če katero zanima.

Ja danes ponoči polna luna... Mogoče pa katero spodbudi. Včeraj ko sem bila na ctg so rekli da se polna luna res pozna je poln oddelek:)

Mi imamo še čas natanko 25dni:)user posted image

A ve ste že nabavile alkohol za čiščenje poporodnega popka pri novorojenčku? . . . Naj bi se potreboval 70% ;)?

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
21.8.2013 17:19:01   
natali1
A alkohol tudi rabimo?? Jaz pri pobih niti unga seta za nego popka nisem rabila no.
Kaj vse je na novouser posted image

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu SrečnaBodočaMamica)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
21.8.2013 18:37:55   
robika
Tak jaz sem iz maratonskega sprehoda in divjanja z tamalimi,zdaj pa še mal po žogi skakat,potem pa počas pod tuš,pa ena masaža,mogoče še user posted image ,pa polna luna user posted image ,potem bi pa lahko šli rodituser posted image
Jo te moje želje..nekaj se jih bo uresničilo sigurno,čeprav ona glavna sigurno še neuser posted image ...

Alkohol mamo nabavljen,prav tako kot vse druge stvari,samo našega pjeba še čakamouser posted image
Če že ne bom šla v Rim upam da se bom saj naspala,ker že dolgo nisem celo noč,že ne vem več kak to zgleda,se bo moj navadu sam spat v postelji,me bo izselil na sedežnouser posted image

Lepo bodite,pa gremo v akcijo...

(odgovor članu Matty)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
21.8.2013 19:32:35   
malamut
Natali1, za nego popka rabimo alkohol ja, tako so rekli. Načeloma ma vedno patronažna s sabo, sam ga je treba negovat tudi, kadar je ni. Tako da priporočajo alkohol, ma provej ga nabavit v majhni flaškici, ker ga ne boš porabla vsega, majhne gaze in fiziološko.Ta ti bo pršla prow tudi pri drugih rečeh. Jaz sem nabavla v takih miškinih flaškicah, k taveliko verjetno ne bom porabla.
Aja, SrečnaBodočaMamica, ja, rabemo etanol 70%.
Dns sem nabavla še kapljice proti krčkem, za vsak slučaj, tako da zdej mislem, da mam vse. Kar bomo rabli, pa še kupim sproti.

Sonček_32
, saj te nimajo kaj drugače obravnavat, saj je sam malo bolj velik tvoj user posted image , zato te nimajo kaj spremljat. Pri sladkornih nosečkah zna biti kdaj otrok ogrožen, zato smo pod takšnim drobnogledom. Ti pa kar brez strahu in skrbi, poznam eno punco, ki ima okrog 50 kg, pa je brez problema rodila čez 4 kg težkega fantiča.
Glede oblekc pa..mi smo vzeli oblekco za iz porodnišnice kar 62, itak mu ne bo prow nič škodlo če bo mal prevelika. Vsej tiste prve nerodnosti za preoblačenje ne bo, kr bo kr smuknu noter. user posted image

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
22.8.2013 6:26:30   
robika
Jutrouser posted image ,no toliko o tej močni luni ane,jaz sem še kar tuuser posted image ,no saj spala sem pa res kar dobro,saj nekaj..
Je bilo kje pri vas kaj več vpliva?user posted image

(odgovor članu Matty)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
22.8.2013 6:37:21   
renjar
Jutro!!!
Jaz še tudi 2 v 1.. Name luna tudi ni imela vpliva glede poroda.. Mi je pa celo noč bilo grozno slabo... Mogoče me živčki dajejo, ker mam danes pregled po dolgem času..
Ali vam je G zdaj na pregledu naredil vaginalni pregled?? Meni je ta stvar tako neprijetna da kar okamenim na stoluuser posted image
Se javim po pregledu.. Papa

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
22.8.2013 7:03:30   
Soncek_32
Jutro!
Jaz sem to noč tudi dobro spala, sem danes kot nova. user posted image

Ko sem imela pred 14 dnevi pregled, sem ji rekla za preiskavo na streptokok, tako da sem imela vaginalni "pregled". Pa potem še ko sem imela vnetje ledvic... Tako da sem zadnje tedne bila kar večkrat pregledana po dolgem in počez. user posted image

No ja, luna res po svoje dela... user posted image Saj bo, še malo...

Ena je spraševala glede alkohola: nam so v Šoli za starše rekli, da potrebujemo 70% in sem ga kupila v lekarni. Danes grem še pogledati za ležalnik, ste me prepričale, da ga tudi jaz kupim. user posted image

Lepo preživite dan.

(odgovor članu renjar)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
22.8.2013 8:09:40   
natali1
Jutro user posted image
Tudi jaz sem dobro spala, ne morš veret user posted image Grem danes kupit alkohol in potem imam res čisto vse no.
Na pregledu mi je prejšnjič pregledal vaginalno, tako da renjar, potrpiuser posted image

Leon - 05.11.2000
Jurij - 05.05.2005
Leja - 02.09.2013

(odgovor članu Soncek_32)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
22.8.2013 8:43:06   
candilla
Dobro jutro!

Tudi sama sem rahlo upala da polna luna mogoče naredi svoje. Bom zgleda morala počakati kar do roka - še 14 dni! Vidim da nisem edina, ki si tako močno že želi roditi. Imam pa zadnje tedne neverjetne napade lakote. Od jutra in vse do večera samo jem - seveda številka na tehnici kar raste. Pa kaj saj sem noseča - kdaj si pa bom prvoščla če ne sedaj.

(odgovor članu natali1)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
22.8.2013 9:20:40   
VesnaVesna
Tud jest si zeeelooo želim že rodit ampak žal ni blo pravega vpljiva tele lune... Še dobr teden pa bo rok tle...
Včerej sm mela CTG in spet vse vredu, sm pa prašala če bom mela še kak UZ pa je baje nč do roka... tko da sm kr mal žalostna saj nism mela od 30. tedna naprej nobenga konkretnga pregleda z UZ... sam posvet če je vse vredu in pa CTG... Tko da nimam pojma kok je veliko dete...
Rada bi šla rodit tud zarad strij... mam okol popka na vse strani vse razpokan in me GROZNO srbi najraj bi si spraskala do konca... mažem se pa skoz sm probala vse živo pa nč ne pomaga, pomaga edin tko da res pustim čist prmir in na zraku tko da nism ponoč večinoma čist nč pokrita in oblečena..čez trebuh.. drugače pa vse vredu, moja frizerka ki je imela rok en dan pred mano 31.8. je predvčerejšnim rodila, prov fovš sm ji k se že crta z malim :) no sej bo kmal, dans greva z dragijem še na en izlet nekam, bo mal sprostitve prov pasaluser posted image ja pa nesmem pozabit torbe za v porodnišnico za vsak slučaj :P
imejte se skrajno lepo papauser posted image

(odgovor članu candilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
22.8.2013 9:49:53   
Matty
Jaz imam tud 31.08. rok, pa se mi kar dozdeva, da bo septemra. Že prvi ni hotel ven.

Imela včeraj pregled: naj bi imel že 3.600 g. Vse je ok, plodovnice ravno prav, pretoki ok, srček ok, posteljica lepa gladka - zgleda sem mu res nikamor ne mudi. Jaz bom pa spet rojevala cel dan.

(odgovor članu VesnaVesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
22.8.2013 10:02:19   
Tejči
Jaz pa obožujem te polne luniceuser posted image Vsaj 1 x na mesec se naspimuser posted image Jaz sem si nekako zadala, da rodim 3. septembra, mi je tak lep datum, pa da vidimo, če me bo dete ubogalouser posted image

Glede alkohola (70%), v MB porodnišnici ga dobimo za domov, tako da ga ne rabimo kupovati.

Candilla - tudi jaz imam zadnje 3 dni tak apetit, za znoret..jem in jem in potem mi je že slabo, da mi gre na bruhanje (že tako kislo gor vdari), ampak jaz še kr naprej jem..prav grozna sem...ampak nimam skrbi, sem se do sedaj zredila 9 kg, tako da ni take panike...bomo se potem ubadale s kilogrami ;)

Včeraj sem bila pridna, sem imela inventuro svojih omar, mi je mami pomagala in sma v treh urah vse zrihtale. Odpeljale 15 velikih vreč cot v kontejnerje, saj ne vem ali so od RK ali Karitasa, upam, da bodo komu še prišle prav, saj večina je bilo zelo dobro ohranjenih, a kaj ko meni že dolgo niso prav... Zdaj omare dihajouser posted image Danes pa so na vrsti še omare od moje pupike - njej pa je večina oblačilc že premalih in tiste res lepe bomo shranili za pupo, ki prihaja, ostalo pa tudi gre v kontejner. Pa še čevlje pregledat...da bo vse tipi topi, ko pride nova članica user posted image

Aja, pa sušilni stroj smo nabavili, ga je moj že namestil in pripravil za uporabo, sedaj nabiramo cunje, da jih operem in ga sprobamouser posted image Sem bila do zdaj tako pridna, da nimam nič cot za prat ali likat in jih moram sedaj prav zbirat, da bomo lahko za vikend sprobali sušilca user posted image

Tak, malo sem se razpisala, zdaj pa veselo na delo - v omare user posted image

(odgovor članu Matty)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
22.8.2013 10:03:06   
Cari
Ojla! Saj skoz berem, pa se kar ne morem spravit pisat. Bi že vse rade šle počasi rodit user posted image . Jaz sem tako upala v prejšnjih dveh user posted image , pa sta oba zamujala, tako da sedaj nič kaj ne računam da bo prej. Pr drugem je bla polna luna - pa nič, pa mlaj - pa nič, pol so ga morali pa kar izselit user posted image . Sem ša že 3 dni na porodniškem user posted image
Tako da mi gremo ta konec tedna še za par dni v Pulo, mal noge namočit pa zaplavat, potem pa verjetno s kakšnimi potepanji zaključimo. Bi pa res rada vse cunce še zlikala preden gremo, torba je pa že pripravljena, pa sploh ne vem, če bi jo jemala s sabo na morje. Mogoče vzamem le materinsko knjižico in zdravstveno izkaznico.
Sicer pa pijem čaj iz malinovih listov, vsaj ko imam čas, kar pomeni ne ravno vsak dan. Če kaj spremeni pri porodu ne vem, a pravijo da dobro vpliva na prebavo, kar se mi zdi sploh pred porodom zlata vredno. Sem imela pri drugem kar nekaj težav zaradi tega. Seveda se kdaj prekršim tudi s čokolado, pa sladoledom, ...S težo sem kar zadovoljna. Sem se zredila za 12 kg in jih imam 72, pri prejšnjih dveh sem jih imela 74 is so takoj prvi teden že vse odvečne kg izginile. Pač ostane tisti višek kože, ki pa zahteva miganje user posted image .

Tiste, ki računate na luno - pravijo, da ima še tri dni kasneje vpliv, tako da ni še nič zamujeno. Držim pesti, da se vam izpolni želja. Ostale pa pridno božajte trebuščka. Mene že sedaj daje malo nostalgija, da je mogoče to zadnji trebušček, pa kako je lep, pa kako fino mali notri brca. Bom to kar pogrešala.

Cari

(odgovor članu Matty)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
22.8.2013 10:03:27   
Tejči

IZVIRNO SPOROČILO: Matty
Jaz bom pa spet rojevala cel dan.

Matty, ne bit takšnega prepričanja, potem bo res tako!! Moraš biti prepričana, da bo šlo hitro, enostavno!!! OK?user posted image

(odgovor članu Matty)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
22.8.2013 10:06:19   
Cari
Tejči lahko prideš likat k meni user posted image

Sicer ja pa sušilni stroj zakon. Jaz sploh ne vem, kaj bi brez njega. Samo vse obleke kupim 1 št. večje za otroke, ker bombaž se rad malo skrči, če pa kupim večje, bo itak zrasel in mu bodo enkrat prav.

Cari

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
22.8.2013 10:07:02   
Tejči

IZVIRNO SPOROČILO: Cari
Mene že sedaj daje malo nostalgija, da je mogoče to zadnji trebušček, pa kako je lep, pa kako fino mali notri brca. Bom to kar pogrešala.

Cari - tudi mene. Sem pa dobila vnaprej darilo od sosedice, gips za bušija in ga bomo ta vikend naredili, tako za spomin..ko bo dete ven prišlo bomo pa nanj še odtise rokic in nogic naredili user posted image

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
22.8.2013 10:09:34   
Tejči

IZVIRNO SPOROČILO: Cari

Tejči lahko prideš likat k meni user posted image

Sicer ja pa sušilni stroj zakon. Jaz sploh ne vem, kaj bi brez njega. Samo vse obleke kupim 1 št. večje za otroke, ker bombaž se rad malo skrči, če pa kupim večje, bo itak zrasel in mu bodo enkrat prav.

Hehe, hvala za povabilo - samo si ne želiš, naredim potem več škode kot koristi, ker skoz nekaj jem in bi ti vso kuhinjo spraznilauser posted image

Glede sušilca pa sem že slišala ja, da se rado kaj skrči - bom vrjetno rabla en čas, da se navadim in vse skapiram, kako in kajuser posted image

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?