|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
30.7.2013 13:34:11   
Mo87
Se opravičujem. Vendar ne odobravam zadnjega posta. Zdi se mi zelo pogumno, da si zapisala svoje občutke. Dejte no, kateri pa te mesece niso zdivjali hormoni? Sama sem se velikokrat verbarlno spravila na mojega dragega, ko je storil manjšo kozlarijo, včasih pretiravala... Ali ni ta forum namenjen iskrenim postom, tudi malemu klicu na pomoč?
Take situacije se dogajajo, z temi podivjanimi hormoni, stresom, obveznostmi itd, se mimogrede nosečki strga za nekaj trenutkov, le nikoli nikoli več ne udarjaj po trebuščku. Revček resnično ni nič kriv. Sicer je pomoje zelo majhna možnost, da bi mu na takšen način dejansko kaj storila, kajti kolikor razumem so naši otročički zelo na varnem, vendar si ne dovoli več takega vedenja.
Cenim tvoj pogum, da si svojo zgodbo delila z nami. Le pogumno naprej, pa bo vse okej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 951
30.7.2013 14:49:21   
tashq
Druga anonimna:ne glede na to, kakšno je tvoje mnenje, ga lahko izraziš malo bolj strpno. s svojim komentarjem oz. načinom, kako si povedala, si lahko prvi anonimni naredila več škode kot koristi!

Prva anonimna: občudujem tvoj pogum, da si povedala svoje občutke na forumu. saj za to pa smo tukaj.user posted image sama si že ugotovila, da to, kar se je zgodilo, ni bilo uredu in s tem si naredila največji korak. kako je pa reagiral tvoj mož ob dogodku in kako gleda zdaj na to? sta se že pogovorila? važno je, da imaš tudi njegovo podporo. bi ti pa svetovala, če boš opazila, da te hormoni spet/še vedno tako mečejo, da bi lahko ogrozila svojega otroka ali sebe, se pa obrni na zdravniško pomoč. za začetek lahko poskusiš na kakšnih forumih (kjer odgovarjajo zdravniki, ne laiki!). kar se ti je zgodilo ni nič sramotnega, saj je npr. poporodna depresija tudi že nekaj splošno znanega, važno je le, da si skupaj s partnerjem poiščeta pomoč, če bi jo potrebovala.

user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 30.7.2013 14:50:15 >

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 952
30.7.2013 16:33:45   
tashq
so še kateri začele krvaveti dlesni? včeraj sem prvič pustila krvav ugriz na hrani, ki sem jo jedla. malo nagravžno...user posted image to težavo sem imela že v prvi user posted image , reševala sem jo z zobno pasto Parodontax (upam, da to ni reklama...user posted image ), pa se je samo delno popravilo. tudi zdaj sem kupila to pasto, zanima pa me, kako ste ve reševale te težave...user posted image obstaja kakšen "recept" ali je pač treba potrpeti?user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 30.7.2013 16:34:29 >

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 953
30.7.2013 16:50:37   
Srečna nosečka
Anonimna, to se ne dela na tak način. Verjetno se ti je že nekaj časa nabiralo in to ni edina stvar, ki te muči. Pogovori se svojim dragim, povej mu, kako se počutiš, kako ti je. Če ni nikogar, piši na list papirja, pokliči svojega zdravnika. Na forumih podpore ne boš našla, ne take, kot si jo ti želiš. In nikoli se ne znašaj na ugobo bitje, ki te je izbralo za svojo mamo, otrok ni nič kriv. Pomeni se sama s sabo in s kom, ki ti je blizu, čustvene zagate so resna stvar in hormoni pri tem nič ne pomagajo. Jok sedaj nič ne pomaga, kvečjemu škodi. Vzemi se v roke, dvigni glavo in pogumno naprej.

Pa še ena zgodba: "Žeblji v ograji"

Neki deček je bil vzkipljivega značaja. Oče mu je dal polno vrečko žebljev in mu naročil, naj vedno, ko se bo razjezil in izgubil oblast nad seboj, zabije v ograjo žebelj.

In že prvi dan je fant zabil v ograjo 37 žebljev. V prihodnjih tednih pa se je že nekoliko obvladoval in število zabitih žebljev se je zmanjševalo. Počasi je spoznaval, da je laže obvladovali svojo jezo, kot pa zabijati žeblje v ograjo.

Tako je končno dosegel, da cel dan ni zabil v ograjo nobenega žeblja. Ves vesel je šel to povedat očetu. Ta mu je naročil, naj odslej vsak dan, ko se bo uspel obvladati, iz ograje izdere po en žebelj.

Dnevi so minevali in prišel je dan, ko je fantek očetu lahko povedal, da je iz ograje populil vse žeblje. Oče pa je prijel sina za roko in ga peljal do ograje. »Lepo od tebe,« je dejal oče, »a poglej te luknje v ograji. Ograja ne bo nikoli več taka, kot je bila. Ko v jezi izrečeš hude besede, te v človeku pustijo rano, kot luknjice v ograji. Saj lahko zabodeš človeka in potem izvlečeš nož ter še tako ponavljaš, da ti je žal - rana ostane.«

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 954
30.7.2013 17:00:00   
tashq
Srečna nosečka: zelo lepa zgodbica in poučna! ti pride do srca, če se vidiš v njej.user posted image

bi pa še komentirala: vsak se je že kdaj razjezil, zabijal žeblje in ranil nekoga, pa mu je bilo že naslednji trenutek žal. to se naredi vsakemu. odvisno je le, kako veliki žeblji so bili uporabljeni in kako se je rana celila. anonimna je že naredila prvi korak in ji je žal, mi tukaj smo ji lahko le v pomoč in podporo.

(odgovor članu Srečna nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 955
30.7.2013 21:05:35   
Mo87
Glede Donata: vsak večer spijem kozarec ohlajenega, priznam da mi je postal všeč. Zjutraj mi precej pomaga pri prebavi user posted image in dobro me osveži.
Krvaveče dlesni: zame so težave ustne votline žal običajne. Pomagala mi je zobna pasta Parodontax, zelo mehka in kvalitetna zobna ščetka, previdno nitkanje zob in navadna ustna voda. Preverjetno pomaga user posted image . Opažam, da so mi začeli poganjati modrostni zobje, verjetno posledica hormonov. Dibra ustna higijena je v našem stanju zelo pomembna, vsak večer si očistim jezik in umivam zobe po vsakem obroku. Mislim, da se ne bi smelo zgoditi nič hujšega z našimi dlesnimi, če bomo fajn poskrbele zanje. Veliko vlogo igra seveda tudi zdrava prehrana user posted image

Moj trebušček je vedno večji. Tudi večina slabosti me je minila.
Moj predragi možek me je danes opomnil, da se držim "puklasto" oz sključeno. Težko držim hrbtenico vzravnano, tudi če nosim športni modrček. Je tudi pri vas tako? Oprsje se mi je povečalo za eno košarico in težko se držim pokonci, sploh po dolgem delavniku user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 956
30.7.2013 21:49:34   
tashq
Mo87:je tebi ta "recept" za ustno higieno 100% pomagal, da ti dlesni niso krvavele? prej sem jaz zobe umivala le 2x na dan+nitkanje, zdaj imam pa skoz tak zoprn občutek v ustih. sem si pa že pred tedni kupila ustno vodo in začela sem si zobe umivati tudi 5x na dan (imam tudi mehko zobno ščetko)+ustna voda vsakič, nitkanje pa 2x na dan. to je pomagalo proti zoprnemu občutku v ustih, so mi pa včeraj dlesni začele krvaveti. zdaj sem si pa kupla še Parodontax pasto. upam, da bo to zdaj pomagalo...
glede "puklosti":user posted image kot stara mama...user posted image mogoče se moraš navaditi nove teže, če praviš, da so se ti prsi povečale. pa seveda počitek, če si zmatrana. ampak to itak že veš...user posted image verjamem pa, da je težko izpreči, če imaš bolj zahtevno službo...saj bo...user posted image

hm...meni se je pa okus spremenil! z danes na jutri...user posted image sem prej samo kislo jedla, sem na dan pojedla skoraj liter kislega mleka,user posted image pa čisto nič sladkega, tudi sadje mi ni pasalo. zdaj pa kar naenkrat samo sadje pa vitaminčki. user posted image dobro, da sem bila danes v trgovini, sem se založila s sadjem.user posted image

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 957
31.7.2013 0:26:01   
Stella_
Ojojoj, tile hormončki so pa resna stvar! Veliko je, da se zavedaš, da niso in ne smejo biti izgovor za vse in da imaš težavo. Se je pa po moje že vsaka spopadala z rolercoasterjem občutkov, ki niso vedno samo pozitivni, to je treba priznati user posted image

Jaz sem ob prvem odgovoru pomislila na to, da resnično ni čudno, da je danes vse več psihičnih bolezni, samomorov in ostalih grozot, če pa tudi na forumu pod krinko anonimnosti ne moreš izraziti svoje stiske. Verjamem, da je v živo še huje priznati en tak zlom.Moraš furat življenje ful na nivoju, pričakovanja družbe so nenormalna in podzavestno si želimo biti dovolj dobri tudi za druge. Če pa izraziš svoja čustva, težave,, pokažeš svojo slabost pa si takoj obsojan, kljub temu, da je vedno več govora o tovrstnih težavah.user posted image

Glede krvavitev dlesni jaz na srečo nimam težav, vsaj zaenkrat še ne in upam, da tako tudi ostane. Zato tudi težko dam kakšen pameten nasvet. Me pa malo skrbi za sklenino, ker imam sprednje zgornje zobe precej uničene zaradi nepravilnega ugriza pa še kot otrok sem si izbila sprednjo enko, ko je ravno izraščala in moram skoz popravljat. Tako da začenjam kar malo pazit na vnos kalcijauser posted image

Donata ne pijem, zaprta na srečo nisem, mi pa fuuuuul paše rahlo gazirana voda z limono in meto ali meliso. Imam soda stream in resnično upam, da mehurčki ne škodijo. Sicer ne pijem samo tega in tudi zelo rahlo si zgaziram, ampak pol litra dnevno pa hitro nanese. user posted image

Glede okusa je pa tako, zaenkrat še ni preobrata ali kakih nenavadnih želja. Sladko me ne gane, kislo mi včasih zapaše in si sredi dneva napičim na vilco kakšno kumarco in grizljam. Kako stereotipno user posted image . Bi pa lahko pojedla tone paradižnika, sploh mi paše, če ga malo potenstam in spasiram in jem kot juhco user posted image Če je kriza tudi kar konzervo pelatov malo pogrejem, pa malo bazilike zraven in voila user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 958
31.7.2013 9:55:29   
SweetNovember
Dobro jutro :)

jaz mam tudi občutljive dlesni.. že uporabljam parodontax pasto :), bom še kakšno ustno vodo..nitko skos. Danes sem dala urin, jutri imam pa 2. pregled - komaj ga čakam :) sem mela srečo, da danes nisem imela pregleda, ker mam telefon na popravilu in mam enega prasterega, ki mu zgleda ne dela budilka... glede na to, da sem se danes zbudila 1 uro pozneje kot bi se mogla... skrbi me za jutri, kje si naj naštimam, da bom sigurno vstala.... nameravam si na tv-ju naštimat, pa na rač. bi blo tudi fajn - ziher je ziher. :)

Glede anonimne bom pa takole rekla... punca je v veliki stiski, ampak jaz nekak ne verjamem, da so samo hormoni krivi... po moje morajo bit tudi kake psihične težave, ker da udariš svojega bušija, in to močno... mene je kar zabolelo, ko sem to prebrala,sem bla čist iz sebe. Prva punca ji je res odgovorila kritično, ampak tudi absolutnega zagovarjanja anonimne, kot so jo naslednje punce, ne zagovarjam! Na 1. mestu mora bit otroček, in ona je šla krepko čez mejo. Srečna nosečka, ti si lepo napisala...

Bom pa še to delila z vami... včeraj zvečer sem nenadoma dobila nek slab občutek... kar tako iznenada. Potem sem se pa umirila, in na računalniku začela vrteti pesem Mamica je kakor zarja (na youtube), ker sem to pesmico pela otročku ko sva bila (smo bili) na morju, in se mi je zazdelo, da čutim prve premike... ne prav brce, ampak premike... nekaj je švigalo sem pa tja in me malo požgečkalo od znotraj... sicer nisem 100 %, ker se mi zdi malo zgodaj - sem v 16. tednu - ampak v kratkem bom videla ali gre res za občutenje premikov :) slab občutek pa pripisujem temu, da takoo dolgo čakam od pregleda do pregleda... in me je včeraj zvečer malo zvilo oz. zaskrbelo, kako je kaj moj otroček.... saj naslednji pregled bo pa že morfologija, če se ne motim :)user posted image tam bova pa oba, bo še moj prvič videl svojega otročka, ki ga tako obožuje. :) Se ga skoraj še bolj veseli kot jaz :)

mejte se,
cya

(odgovor članu Stella_)
Neposredna povezava do sporočila: 959
31.7.2013 9:59:38   
SweetNovember
Aja, še glede okusa... meni pa kislo sploh ne sede. Se spomnim, ko sem nazadnje zvečer pila ribezov sok (fructal) - mi je bilo slabo celo noč in še naslednje jutro, tudi če so takrat bile slabosti že mimo,.. sladko mi pa kar paše ;)

A ima mogoče katera kakšno idejo, kako bi mi lahko jutri uspelo imeti UZ, tudi če mi ne pripada?:) Sem prebrala na enem forumu, da si je ena nosečka izmislila, da ima bolečine v trebuhu, samo da bi imela UZ. Sama bi rada nekak drugače :) Ne gre se mi tolko zaradi tega, ker še ne veva spola, ampak ker bi rada videla otročka... Čeprav imam občutek, da če bom slišala srček, da bom tudi zadovoljna in pomirjena. :) no bom videla kako bo.

(odgovor članu SweetNovember)
Neposredna povezava do sporočila: 960
31.7.2013 12:10:40   
tashq
Stella_: jaz res mislim, da mehurčki v Donatu oz. mineralnih vodah ala Radenska niso škodljivi. problem je sladkor v ostalih gaziranih pijačah. za Radensko verjetno še nisi slišala, da jo je kateri dr. prepovedal. za Donat se mi pa tudi zdi, da ga samo priporočajo. jaz ga na žalost ne prebavljam (user posted image fuuuuj!). priporočajo ga tudi pri zgagi (saj si že videla reklamo po tv?user posted image ). za tvoje zobke (Ca in Mg) bo tudi dober. user posted image če te skrbi pa vprašaj G pri naslednjem pregledu.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: SweetNovember
Glede anonimne bom pa takole rekla... punca je v veliki stiski, ampak jaz nekak ne verjamem, da so samo hormoni krivi... po moje morajo bit tudi kake psihične težave, ker da udariš svojega bušija, in to močno... mene je kar zabolelo, ko sem to prebrala,sem bla čist iz sebe. Prva punca ji je res odgovorila kritično, ampak tudi absolutnega zagovarjanja anonimne, kot so jo naslednje punce, ne zagovarjam! Na 1. mestu mora bit otroček, in ona je šla krepko čez mejo. Srečna nosečka, ti si lepo napisala...

psihične težave so hormoni! me, ki smo lahko srečne, da nas hormoni dajejo le minimalno, si nikakor ne moremo predstavljati, kako je bilo prvi anonimni. tudi poporodna depresija je psihična težava, povzročena s strani hormonov, pa taka mamica potrebuje največ podpore in zdravniško pozornost, nikakor pa ne zgražanja, ne glede na to, kaj je naredila. saj ste verjetno že slišale zgodbice, kaj so delale ženske s poporodno depresijo? user posted image pa nekako niso same krive za situacijo. če mamica sama ni sposobna prepoznati depresije, je to na njenih bližnjih, da ji pomagajo. nihče pa ni nikjer zagovarjal anonimne, ji rekel, da je prav, kar je naredila, ampak sem ji jaz in še mogoče katera izrazila podporo pri prebolevanju dogodka. ja, na prvem mestu je vsekakor otroček in verjetno je vsako zabolelo pri srčku, ko je prebrala njeno zgodbo, vendar po mojem mnenju ni šla zavestno čez mejo. (če le ni to provokacija in iskanje pozornosti)

ste si prebrale MK od začetka do konca? na koncu je tudi neka anketa, ki naj jo mamica izpolni po porodu in če zbere premalo točk, naj kontaktira patronažno službo. s tem preverjajo psihično stabilnost mamic. patronažne sestre, ki prihajajo po rojstvu pogledat otročka, so tam zaradi njih, ja, vendar bodo tudi vas vprašale, kako se počutite. to je njihova naloga, da opazijo, če je kaj narobe, ne le z otročki, ampak tudi z novopečenimi mamicami. potem je v MK kar nekaj strani posvečenih poporodni psihozi, depresiji in otožnosti. poporodna otožnost se zgodi v 50-80% primerih. res vam priporočam, da si preberete. včasih je nosečnica potrebna pomoči in podpore že pred porodom.

nikakor pa ni moj namen, da bi vas strašila! verjamem, da se bo pri vseh izšlo brez problemov in da bomo ljubile naše sončke od sekunde, ko jih bomo zagledale (ubistvu jih že zdaj!user posted image ).user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 31.7.2013 12:15:21 >

Neposredna povezava do sporočila: 961
31.7.2013 12:12:08   
Anonimen
Saj najhuje je ravno zaradi morale zgodbe, ki jo nosi zgodba Srečke nosečke. Najbolj me boli ravno to, da sem prizadela osebici, ki ju imam najraje pa še sebe povrhu. In vem, da poti nazaj niuser posted image Bilo je kot bi se mi izklopili možgani, če ne doživiš si ne moreš misliti, zato sama nikoli več ne bom obsojala ljudi, ki ne vidijo več izhoda. Do sedaj sem bila mnenja, kako sebično je to, niti nisem razumela poporodnih depresij, zdaj pa sem doživela lekcijo. Nikoli si ne bi mislila, da se mi lahko zgodi kaj podobnega.user posted image

In pisala sem sem samo zato, ker sem morala dati iz sebe. Sploh ne vem, kako bi kaj tako sramotnega lahko zaupala komurkoli, niti zdravniku. Prosila sem možeka, naj mi on poišče pomoč, če bo iskreno menil, da jo potrebujem, brez metanja peska v oči. Nisem pa pisala sem, da bi dobila tolažbo ker opravičila ni. Hvala vsem, ki ste prebrale in še posebej tistim, ki ste odgovorile toplo.

Partner je bil seveda prizadet, pogovorila sva se temeljito in se odločila, da morava malo tudi izpreči in si privoščiti kaj samo za naju, si vzeti čas in izkoristiti še ta čas v dvoje, potem pa ponosno zakorakati v za naju nov, a tako željen svet starševstva user posted image Včeraj smo imeli cel večer zase, se pogovarjali, božali, poslušali srček, gledali slikce, potem pa je ati zaspal na trebuščku, mami pa je bila najbolj srečna na svetu, čeprav z grenkim priokusomuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 962
31.7.2013 12:18:20   
Mo87
V naslednjih dneh me čaka 2. pregled in tudi mene zanima kako do UZ user posted image

Kot omenjeno, moje predhodno stanje dlesni ni bilo dobro in ves čas nosečnosti uporabljam Parodontax in se stanje ni poslabšalo. Morda je potrebno nekaj časa preden prime. Tudi ta zoprn okus sem sprejela, skozi tedne. Mislim, da je zelo potrebno porihtat tudi obloge na jeziku, pač poskrbeti za optimalno higijeno. Še vedno si umivam zobe po vsakem obroku.

Res pomaga veliko tekočine, plastenko vode kar ne izpustim iz rok user posted image Zelo sem vzljubia tudi radnesko in limonado user posted image

Vsako noč se zbudim zaradi bolečine v spodnjem delu trebuha, nujno tečem na stranišče in potem je navadno bolje. Danes zjutraj pa ni bilo. Zelo me je bolelo na desni strani, pod trebuhom. Zelo sem se prestrašila, vendar sem na googlu prebrala, da je baje to normalno. Sem točno v 16. tednu. Ali je še katera čutila karkoli podobnega? Včeraj sem bila spolno aktivna in večino dneva na nogah, verjetno je to krivo... user posted image joj, res sem se prestrašila user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 963
31.7.2013 12:29:36   
Mo87
Anonimna, tvoj post me je precej ganil in sem ponosna nate user posted image

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 964
31.7.2013 12:29:55   
tashq
sem toliko pisala, da sem pozabila še malo pisat...user posted image

SweetNovember: jaz lagala, da se počutiš slabo, samo da bi izsilila UZ, ne bi. po eni strani je bolje, da G manjkrat naredi UZ, ker to pomeni, da se mu zdi nosečnost bp. vse bi rade videleuser posted image vsak teden ali vsak dan ali pa bi imele cele svoj UZ doma.user posted image uuuuu, bi blo fino, a?user posted image samo žal tako ne gre... mogoče bi G samo rekla, če bi naredil UZ...mogoče pa bo...user posted image sem pozabila, imaš mogoče kakšne težave ti? izcedek, špikanje, slabi izvidi... ker če imaš kakšne težave, ti bo bolj verjetno naredil UZ. po drugi strani je pa seveda bolje, da ne vidiš user posted image , ker to pomeni, da si super-duper nosečnica.user posted image

Anonimna: sem vesela, da sta se z M pogovorila in da imaš njegovo podporo. to je najbolj pomembno.user posted image želim vama še več takih lepih večerov!
priporočim ti tudi, da se pozanimaš, kje bi lahko dobila pomoč, če bi te še kdaj metalo. SAMO TE NE BO, NE?

Mo87: upam, da bodo moje dlesni res kmalu malo boljše...user posted image glede bolečine v trebuhu ti pa jaz ne bi znala svetovati. saj imaš zdaj pregled pa vprašaj G, če je to uredu, verjetno boš ti prišla do svojega UZ, ker bo G preveril, če je vse uredu. se mi pa zdiuser posted image , da si imela te bolečine zato, ker si imela mehur že zelo poln in te je bolelo, potem, ko si ga pa spraznila, je bilo pa bolje. zdaj, ko pa ni bilo takoj bolje, je pa mehur mogoče bil že bolj raztegnjen in bolečina ni takoj ponehala. mogoče...user posted image UPAM!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 965
31.7.2013 12:31:50   
Stella_
Ja, saj jaz tudi mislim, da bolj svarijo pred sladkorjem kot pa pred co2. Ker donat res ful priporočajo. Mah, jaz sem bom držala tega, da poslušam svoje telo pa je:) Seveda brez pretiravanj, zmernost v vsem pa je. V tem primeru po moje tudi kozarček coca cole ne škodi ali pa rebrca čokolade ali pa kepica sladoleda user posted image

Jaz na 2. pregledu nisem imela UZ. Pa sem si itak ful želela, on pa niti srčka ni poslušal. Je bil samo posvet. In je blo kar malce smešno ker je ginekolog več kot očitno že zaključil, jaz pa sem še kar sedela tam, hihihi. Je rekel a imate še kako vprašanje, jaz pa: ja kako bova pa vedela, da je vse ok? Pa ga ni spodbudilo k temu da bi naredil hitri uz in me pomiril ampak se je zgolj nasmehnil in rekel ja kaj bi pa lahko bilo, saj ste pa ja na nuhalni videla kako zdravega in živahnega otroka nosite:) In sem se zdaj lepo odločila,da bom to vzela kot pozitivno, da meni da ne rabiva uz, ker sva tako zdrava :D Seveda pa komaj čakam morfologijo, da ga vidimo korenjaka user posted image

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 966
31.7.2013 12:33:29   
Stella_
U tu je pa gužva, a nič ne kuhate babežabe user posted image

(odgovor članu Stella_)
Neposredna povezava do sporočila: 967
31.7.2013 12:39:21   
Mo87
Heheh, jaz sem v službi, naj kar možek skuha kosilo user posted image user posted image

Kako gre kaj z vašimi partnerji? Ker sem prvič noseča je moj možem sprva naredil veliko paniko user posted image Sedaj mi je pa v veliko oporo, skrbi za vsa hiša opravila in ga zelo zanima vsaka podrobnost glede otročička. Kar naprej čepi na netu in pregleduje to pa ono user posted image Včasih le ne razume moje utrujenosti in zaspanosti. Kako je pa pri vas?

(odgovor članu Stella_)
Neposredna povezava do sporočila: 968
31.7.2013 12:39:45   
tashq
IZVIRNO SPOROČILO: Stella_
U tu je pa gužva, a nič ne kuhate babežabe user posted image

user posted image babežabe+familja bodo dons jedle pr babici.user posted image pa ti babažaba, nič ne kuhaš...user posted image

se pa zelo strinjam s tabo, da je treba poslušat telo! če paše čokolada, bomo jedle čokolado, če paše rebrca, potem bomo rebrca, če paše katerakoli svinjarija, bomo pač to jedle. user posted image važno je edino, da v zmernih količinah!user posted image

(odgovor članu Stella_)
Neposredna povezava do sporočila: 969
31.7.2013 13:30:33   
Stella_
Moj g. mož si je včeraj skromno zaželel palačinke. To imam hitro, zraven pa porova župcauser posted image Pol bo pa itak čez 1 uro tulil, kako je lačenuser posted image Malo časa še imam, okrog 3h pride iz službe.

Morala bi se učit, manjka mi še nekaj izpitov, ki bi jih rada spucala zdaj avgusta in septembra, da potem samo še diploma ostane. Ampak nekako je vse drugo bolj zanimivo, saj veste kako je proti koncuuser posted image A je še katera študentka? Mene ful skrbi, kako si bom drugo leto potem našla službo, odkar sem februarja iz izmenjave iščem kaj preko študenta pa nič. Se počutim že precej nesposobnouser posted image Je pa res, da sem bila malo zbirčna, v strežbi ali trgovini nisem iskala pa ne da ne bi bilo vsako delo častno, samo sem upala na kakšno resnejšo delovno izkušnjo, ki bi jo lahko kasneje unovčila.

Mo87, jaz še vedno potrpežljivo čakam na kakšne večje znake navdušenja pri mojem. Vozičke pogleda ampak precej pod prisilo, da bo mir v bajti, prebere ne nič. Lažem,materinsko in tisti dodatek zraven je preletel user posted image Ima pa lušte po novem avtu za familijo, da bo varen, ful si želi zrihtat stanovanje in sploh vidim, da se ful žene, da bi imel user posted image čimboljše pogoje. Tudi pozdravi naju v dvojini, da lupčka na trebušček, ful je ponosno gledal UZ. Ampak to so stvari, ko se moram kar malce poteudit, da opazim ker sicer zelo zelo malo izraža svoje občutke, tak je od nekdaj. Sem ga vprašala, kdaj bo postal še on tako navdušen kot jaz, pa pravi, da verjetno takrat, kobo že lahko čutil brce. Očitno se tega res zelo veseli user posted image Ni pa nikoli imel stika z mini otročki pa še iz disfunkcionalne familije je in opažam, da ga je kar strah, kako se bo obnesel kot foter user posted image No, jaz niti malo ne dvomim vanj user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 970
31.7.2013 14:24:11   
tashq
Stella: jaz sem bila v prvi nosečnosti študentka, samo sem že od prej delala. če si pač zbirčna pa ti denar ni neka nuja, potem kar bodi zbirčna. čeprav se mi zdi, da boš zdaj vedno težje dobila delo, ker si noseča. po končani porodniški boš pa že iskala "normalno" delo, ne preko študenta. user posted image tako da te bom malo v rito brcnila pa naredit izpite pa diplomo pred porodom (potem bo le malo težjeuser posted image ), da boš potem, ko bo user posted image v vrtcu, lahko takoj začela delat.user posted image

partner:oh... nekam zaspano še deluje...user posted image ni mu še nekako jasno, niti navdušenja ne pokaže, pa tudi sam od sebe nič ne pogleda, vpraša, komentira...user posted image no, sem pa za družinsko logistiko nekako jaz zadolžena. jaz razmišljam kje bo previjalna, kje bodo cunjice, kako bomo stanovanje preuredili, kdaj so pregledi, kako bo s papirologijo, oprema za dojenčka... verjetno si misli, da je še dovolj časa...user posted image ga bom zadnje 3 mesece bolj terala pa po trgovinah vlačila. samo verjetno ne bo imel nekega veselja kupovati tetra plenice, cunjice pa podobno že, plenice pa kremice pa niso ravno njegova odlika. user posted image navija pa seveda za nov avto. to pa itak!user posted image zvečer lupčka pa boža bušija in to mi zaenkrat zadostuje. pa da bo z mano v porodni sobi! potem ga bom pa že zaposlila...user posted image

(odgovor članu Stella_)
Neposredna povezava do sporočila: 971
31.7.2013 14:36:00   
Stella_
tasq, hvala za brco, upam, da bo delovala user posted image
Ma saj nisem neka razvajena rit, delala sem že svašta, potem sem bila 3 semestre v tujini in tudi tam delala. Zdaj pa po povratku sem nekako naivno mislila, da bom našla kaj, kar mi bo vsaj približna referenca in da imam kake šanse tudi za redno potem. Pa sem se uštela user posted image . Zdaj priložnostno kaj naredim, ampak ok, prvo leto bomo preživeli, me sploh ne skrbi. Me pa ravno za kasneje malo daje, ali bom našla kaj. No, saj je še dolga, do takrat je lahko še marsikaj.user posted image

Sem si pa vedno želela bit mlada mamica in sigurna sem, da nikoli več ne bom imela toliko časa za user posted image kot ravno zdaj. Materialno si bom pa tudi še opomogla, pa saj nam niti zdaj nič esencialnega ne manjka user posted image .

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 972
31.7.2013 17:44:32   
5y
Da se še jaz malo oglasim. Moram dat vn iz sebe. Dobila sem še rezultat DHT in ta je celotno situacijo samo še poslabšal, tveganje se mi je tako povečalo kar na 1:5 user posted image user posted image user posted image Najbrš si lahko mislite kako se mi je sesul svet. Danes sem bila že na biopsiji horionskih resic, sedaj pa z velikim kamnom na srcu čakam rezultate......

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 973
31.7.2013 19:24:56   
dspela
Jaz sem imela na drugem pregledu UZ. Sem imela navadni Uz in 3D, pa mi je kar dolgo delala. Mislim, da je moja G, naredila Uz zaradi moje 3 neuspele nosečnosti. Sem pa tudi brala na forumih, da naredi na vsakem pregledu UZ.

glede moža, moj mož pa tudi nima še pretiranega navdušenja. sploh ne gleda po netu ali da bi v knjige pogledal, kako velik je že najin dojenček. Me pa tudi poboža, ljubčka da na trebušček, me ogovarja v dvojini.

stella, jaz sem na istem kot ti. Imam še tudi nekaj izpitov in se mi sploh ne da učiti. Pa imam tudi plan narediti čimprej. Jaz tudi iščem preko študenta, pa ni nič. Jaz tudi ne iščem v strežbi in v trgovini, nasploh ne iščem težkih fizičnih del.

tashq, mene tudi daj...rabim pošteno brco v rit. Jaz tudi že razmišljam, kako bova sobo uredila, kje bo stala previjalna, omara, ... Sva pa bila enkrat v H&M in sem mu rekla,da greva pogledat na otroški oddelek, pa mislim,da ga ni preveč kaj ga zanimalo.

5y, žal mi je...upam,da bodo izvidi od biopsiji horionskih resic izboljšali rezultat.

Danes sem pa dvakrat bruhala. Prvič, sem samo slino, ker še nisem nič jedla...drugič pa sem jabolko jedla in je šla vsa ven. Sem pa spet opazila, da sem dobila temne lise na obrazu in to še v večji količini kot prej.

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 974
31.7.2013 20:43:11   
kokapoka
5y user posted image user posted image user posted image user posted image to še nič ne pomeni!!glavo pokonci!!sm slišala za primere 1:3 pa je blo vse ok...uglavnm ti kr lepo počakaj na ta rezultat,ki bo pa res zanesljiv...ne skrbi,vse bo še dobro!!te pa čist razumem,tud js bi bla obupana...ampak je treba kr pregnat te misli in priklicat pozitivne!!kako je bilo pa na biopsiji??kok časa so ti rekli da boš čakala??zdj se pazi in počivaj,tko kot so ti vrjetno naročili ane!mislim na tebe***vse bo vredu!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.