|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
24.7.2013 9:33:56   
magdalenica
Mi smo za prvega (18 mes) letos v 2. krogu dobili mesto v izbranem vrtcu, pa fanta vseeno nismo vpisali. Moji razlogi:
- septembra bi bilo uvajanje, oktobra in novembra bi verjetno že imeli na pohodu bolezni, od 1. decembra bom doma, za novo leto dojenček. Brezveze sebi in otroku povzročati nepotrebno obremenitev z uvajanjem, zelo verjetnimi boleznimi in še malce bolj verjetnim ljubosumjem.
- finančni vidik: max. oskrbina za vrtec user posted image
- letošnjo zimo smo preživeli brez enega samega dneva bolniške in ne bi rada tvegala kakih RSV okužb pri novorojenčku
- prvorojenec je kar sodelujoč otrok in se ne bojim biti sama z dvema otrokoma :) (oz. upam, da dojenček ne bo bistveno odstopal od ustaljenih standardov).
- še eno leto starejšega otroka z družino se mi zdi velik plus za oba otroka, sploh če je prvi še majhen.

Torej - jaz sem za to, da starejši otrok ni v vrtcu tisto leto, ko je mama na porodniški z mlajšim. Moja tašča sicer meni, da je porodniška namenjena dojenčku in mamici, zato je sama starejšega obdržala v vrtcu, imela precej sitnosti z boleznimi (vnetja ušes, pljučnice, angine) pri obeh, starejši je bil zelo ljubosumen na sestro in sta odraščala drug mimo drugega (in še zdaj je tako, razlike med njima je dobri 2 leti). S tem se ne strinjam, sorojenci so drug drugemu vseeno veliko bolj naravna čredica kot pa (pre)velika, starostno homogena skupina v vrtcu.

Pomoč v gospodinjstvu - jaz sicer nisem za to, pač stvari, ki so ostale zadaj, počakajo na boljše trenutke (vrata se pa zaprejo :) ). Sem se pa po koncu 1. porodniške naveličala pomivanja posode na roke in je v stanovanje vkorakal pomivalni stroj. Hehe, žal mi je, da ga nismo naštimali že vsaj eno leto prej :)

(odgovor članu Luckasmucka)
Neposredna povezava do sporočila: 901
24.7.2013 9:55:53   
tashq
IZVIRNO SPOROČILO: Mo87

Zakaj se pa dogaja ta raztresenost? Hormoni? Tudi slabse prenasam stres user posted image

hormoni so, ja.ti lumpi!user posted image to je ena lepih stvari v user posted image : za vse slabo lahko okriviš hormone! oni so tisti ta grdi, ne ti!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: dspela

tashq, jaz pa listke samo včasih napišem, če imam kaj več za kupit. Pa bom morala začeti pisat, ker potem pozabim glih tisto stvar kupit, ko rabim za kosilo.

pri meni je pa že tako hudo, da moram že za 3 stvari pisat listek, ker mi nekako ne znese to v glavi prinesti v trgovino.user posted image

dspela: čestitke za NS!user posted image

tia78: tebi tudi čestitke za dober rezultat!user posted image
pa mislim, da jaz starejše ne bom izpisala iz vrtca (mogoče edino le za prvih 14 dni, ko ima tudi partner dopust), ker je bila večinoma kar vedno zdrava in upam, da se ne bo to kar naenkrat spremenilo.user posted image sama z user posted image in še starejšo navihanko pa si ne upam bit. priznam!user posted image

Luckasmucka: jaz sem tudi slišala za utrjevanje bradavic pred porodom, samo nisem tega prakticirala. saj nikoli ne veš, kako bo steklo z dojenjem.
so mi pa ZELO pomagali nastavki za dojenje. že v P so mi jih dali (pred tem sploh nisem vedela, da obstajajouser posted image user posted image ), ker mala ni znala/mogla zagrabiti. in nama je steklo s temi nastavki. čez cca. 2 tedna so mi pa nekako postali odveč (konstantna skrb za čistočo...) pa sem se odločila, da poskusim brez. sicer je tamala takoj znala zagrabit, ampak AUUUU!user posted image user posted image sicer je bolelo le prvih par sekund, ampak je bil totalen šok, ker z nastavki ni nič bolelo (sem se prav čudila, ker večina mamic na začetku jamra, kako boliuser posted image ). potem sem pa eno rundo dojila brez nastavkov, eno z njimi, pa so se bradavice v nekaj dneh navadile.user posted image
še čestitke za lulčka!user posted image

imam pa še jaz eno vprašanje: kam s starejšimi otroci med porodom, če bodo partnerji z vami?user posted image to je in bo moja konstantna skrb do Dan D.user posted image babice in dedki, strici in tete vsi še delajo in ne vem, kam bomo dali malo, ko grem v P. sicer je na voljo dovolj ljudi in upam, da bo takrat, ko se začnejo popadki vsaj eden doma, ampak...kaj pa če ne...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 24.7.2013 10:02:24 >

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 902
24.7.2013 10:02:55   
tashq

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica

Pomoč v gospodinjstvu - jaz sicer nisem za to, pač stvari, ki so ostale zadaj, počakajo na boljše trenutke (vrata se pa zaprejo :) ).

he, he!user posted image sem se nasmejala!user posted image

(odgovor članu magdalenica)
Neposredna povezava do sporočila: 903
24.7.2013 10:35:44   
Luckasmucka
Tashq, verjamem, da si slišala za utrjevanje, ker na žalost je med nami prisotnih veliko vraž/mitov, kaj in kako med dojenjem. Ampak na žalost so precej iz trte zviti in večkrat škodljivi, kot pa ne. Verjetno si tudi že slišala, da kozarec piva spodbuja nastajanje mleka. To sploh ni res. Kozarec piva bo poskrbel, da se bo mamica nekoliko sprostila in pozabila za trenutek na težave in bo dojenje lažje steklo, nima pa veze s količino. Vendar so raziskave pokazale, da lahko že najmanjše količine alkohola slabo vplivajo ... Smo pa Slovenci ZELO tolerantna družba do alkohola in se marsikomu zdi čudno, če nosečnica ali mamica, ki doji, odkloni kozarček. Na žalost.
Tega je še zeloooo veliko in bi lahko pisala do jutri :) :)

Magdalenica, se strinjam s tabo glede tega, da so otroci čim več doma in skupaj. Pri nas je bil ta velik vsaj pol leta doma. Ampak smo na žalost ravno tako pokasirali RSV user posted image user posted image , njegove posledice pa smo čutili skoraj do otrokovega 3. leta starosti user posted image user posted image .
Na srečo je zdaj vse OK, letos praktično nista bila bolana, zato res upam, da bo tudi prihodnjo zimo tako, ko pride še novorojenček. Za ziher bo ta srednji vseeno z mano in ne bo v vrtcu, ta velik pa pač v šolo mora user posted image

Še dva ni in dopuuuuuustuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 904
24.7.2013 13:20:23   
marusap
Hey! Jaz sem končno pristala v LJ zaradi sladkorja in dobila inzulin. Upam, da bo zdaj življenje kaj lažje in da bom vsaj kdaj sita in dobre volje user posted image .
Jaz bom mojo Lano dala v vrtec, ker smo ga končno dobili. V kamniku je to misija nemogoče. Če zdaj odklonim, smo spet na koncu čakalne vrste. Me pa zelo skrbijo bolezni in vse kar vrtec prinese. Ker delam v šolstvu, jo bo uvajal očka user posted image . Mi bo pa pol narobe hodilo, ker jo bo treba zjutraj vozit v vrtec - ne vem kam bom dala dojenčka oziroma kako se bomo organizirali. Res smo dobili vrtec zdaj, ko ga najmanj rabimo user posted image . Prej sem imela pa tamalo privat in plačevala 380 eur.
Wc pohodi so se pri meni šele zares začeli. Hodim na 15 minut.
V vraže ne vrjamem, so mi pa vsi napovedali fantka (razen ginekologinje na nuhalni user posted image ). Upam, da imam v bušiju še eno punčko. Imena imava tudi že izbrana (če si ne bova premislila). Pri Lani sva se dokončno odločila šele po porodu.
Še vedno sem 3 kg lažja kot pred zanositvijo, trebuh mi pa že pridno raste. Mažem se z Dm-ovo kremo Mama, ki se mi je prejšnjič super obnesla.
Mislim pa, da že čutim brcike. Ponavadi zvečer, ko se uležem in sprostim user posted image . Zdaj jih komaj čakam, na koncu bom pa spet trpela ob brcanju v mehur in ostale organe.

Neposredna povezava do sporočila: 905
24.7.2013 13:28:21   
tashq
Luckasmucka: saj se strinjam s tabo, da pred porodom ni nobene potrebe (po mojem mnenju!) po utrjevanju bradavic. user posted image ---> sem dobila občutek, da misliš, da sem pristaš tega. nikoli ne veš, kako bo steklo z dojenjem. po drugi strani pa mislim, da je npr. "utrjevanje" presredka koristno.
glede pitja piva v user posted image in med dojenjem mi pa sploh ni jasno, kako se ta "vraža" sploh še drži.user posted image vsaka nosečnica oz. novopečena mamica to sliši na vsakem koncu. ja, pivo mogoče res poveča proizvodnjo mleka, ampak to naredi tekočina v njem in ne pivo kot tako. torej je veliko bolje piti vodo oz. nesladkane čaje kot pa pivo (brezalkoholno pivo bi izvzela). za alkohol pa vsi vemo, da ni dobro za user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 906
24.7.2013 13:44:08   
tashq
marusap: hehe...user posted image si me spomnila name, ko sem živce zgubljala, ker je imela mala navado ob koncu nosečnosti eno nogico stegnit čisto do mojih reber in brcatuser posted image . ai, prov nič prijeten občutek!user posted image

če bo ati uvajal Lano v vrtec, pomoje ne bo nič narobe. saj atiji tut znajo.user posted image mogoče bo še prav posebej ponosna, ker je z njo ati in ne mami, kot pri ostalih otrocih.user posted image (govorim iz mojih izkušenj: Pio, mojo lubicouser posted image smo uvajali v 2 vrtca pa so ble vedno mamice;mogoče bo pri vas več atijev.user posted image za Pio vem, da bi bila ekstra ponosna, ker je z njo ati.user posted image )
pa upam, da se bo tvoja sladkorna zdaj malo umirila...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 24.7.2013 13:45:02 >

(odgovor članu marusap)
Neposredna povezava do sporočila: 907
24.7.2013 13:59:46   
magdalenica
Marusap, koliko pa je tvoja Lana stara? Če bi šla naslednje leto v oddelek 2. st. obdobja, bo zelo verjetno manj težav s prostimi mesti (vsaj v Lj je tako).

Mi letos v prvem krogu za našega (l. 2012) nismo dobili mesta v želenem vrtcu (sem napisala samo tega), potem v 2. pa, čeprav nismo imeli vseh možnih točk v Lj. Sem bila res pozitivno presenečena. Svetovalke v vrtcu so mi povedale, da trend tak, da najtežje dobijo najmlajši otroci za 1. starostno skupino (npr. 11-mesečniki), ker zanje enostavno ni namenjenih dovolj mest. Z vsakim letom kasneje je teh mest več, tudi za 1. starostno skupino (npr. v Lj. je bilo letnik 2012 praktično nemogoče spraviti v vrtec v 2012/13, medtem ko v 2013/14 ni bilo posebnih težav, v 2014/15 jih bo še precej manj, kasneje za vpis v skupino 2. st. obdobja pa naj sploh ne bi bilo več težav).

Tole utrjevanje bradavic pred porodom se meni zdi precej mazohistično (in zelo nepotrebno). Obstajajo nastavki (dobro jih je vzeti že prej s seboj v porodnišnico), potem ko se pa otrok in bradavice navadijo drugh drugega, se jih pa ukine. Meni se je najboljša krema za bradavice zdela Rešilko (lanolin + dexabepanthol) user posted image Ta je res dobra za vse preglavice, še za na kruh pod marmelado :)

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 908
24.7.2013 14:07:21   
marusap
Lana je stara 2 leti. Pri nas je žal gužva tudi pri ta velikih. Kolegice so že tretje leto ostale brez vrtca in imajo full problem, ker imajo registrirana privat varsta otroke lahko samo do 3. leta. Tako da so otroke dobesednovrgli iz varstev. Zdaj ostanejo samo še babice in študentke na črno. Naj bi se pa odprli, dogradili vrtci v Kamniku in upamo da se ta problematika uredi. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 909
24.7.2013 16:47:42   
witch
dspela user posted image user posted image čestitam za nuhalno. Vesela sem za vaju.

user posted image user posted image za vse nuhalne in uspešne preglede user posted image

Jaz pridno počivam in moram povedati da se stanje s krči malo umirja. Verjetno tudi zaradi tablet in magnezija. Upam na čim boljše novičke čez 14 dni na pregledu.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

Neposredna povezava do sporočila: 910
24.7.2013 18:18:57   
Mo87
Danes sem lahko okličem za pravo nosečniško lenobico user posted image
Po 8. delavnih dneh brez počitka danes enostavno lenarim, se bašem z piškoti in gledam filme. Partner bi sicer zelo rad šel plavat, živiva nekaj metrov od morja, pa sem enostavno preveč lena user posted image user posted image

Včeraj sem v sužbi začutila nenavaden premik v predelu maternice, popolnoma drugače kot prebava ali kakšen krč, le nekaj mi je neopisljivo malček stisnilo trebušne mišice in čudno požgečkalo. Zelo nenavaden občutek, ki ga nisem občutila nikoli prej. Ker sem prvič nosečka, točno v 15. tednu še ne vem kako to zgleda. Sem pa potem kar cel dan razmišljala o otročičku user posted image

Čestitam vam za opravljene preglede, sem ena tistih, ki je za nisečnost ugotovila zelo pozno in zamudila nuhalno. Na prvem pregledu so ugotovili, da sem ze blizu 14. tedna in je bila moja zadnja menstruacija lažna. Drugi šok je bila novica, da vse kaže na to, da bo fantek. Nikoli si nisem mislila, da mi bodo kaj takega namignili na prvem pregledu.

Mislim, da se precej dobro držim. Spim sicer po 8ur, še vedno pa prenašam dobro terensko delo, kar naprej skačem na wc user posted image . Delam veliko na vročini, ki jo letos slabo prenašam, vendar gre. Jem pa ogromno. Ko me popade apetit, moram nujno nekaj zaužiti, ali pa me zagrabi čudna slabost. Ne bruham, krči v maternici so se pomirili, prsa so še vedno občutlja in voh se je normaliziral (hvala bogu, res sem skoraj pogruhala posameznice z premočnim parfumom user posted image )

Držim pesti, da boste tudi ve kmalu v dobri formi user posted image Vsak dan razmišljam o tem, kako zelo si želim otročička ob sebi. Moj partner me heca, da me popada 'mama čut' user posted image Tako to je, že sedaj ga imam rada

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 911
25.7.2013 11:50:50   
dspela
tashq, hvala.

marusap, čestitke za brcike.

witch, hvala. Super, da se krči umirjajo.

Mo87, super.

Danes sem imela drugi pregled. Kri in voda sta vredo, toksoplazmoze še nisem prebolela. Maternični vrat je vredo. Naslednji pregled imam čez 4 tedne in takrat morem dati vodo.

Ima katera v Velenju g. v ZD?

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 912
25.7.2013 12:11:15   
Night
dspela, no, pa sta tudi vidva dočakala nuhalno! Čestitke user posted image user posted image A potem daš tud kri in vodo na drugem pregledu. Pa UZ ti naredi ali te samo vaginalno pregleda? Pritisk ti kaj zmeri, te stehta?

Mo87, jaz bi tudi ob morju živela! Meni bi tako pasalo plavanje, čeprav mam mal odpor do našega morja, ker se mi ne zdi prav čisto ... Ampak v tem trenutku me ne bi nič motilo, samo da se ohladim! Jaz tudi zelo slabo vročino prenašam, švicam iz vseh por na telesu in sem večino časa kar notri.

Sem šla malo prej v Lidl pogledat tiste nosečniške pajkice, pa jih nisem vzela, ker se mi zdi mal čuden model, v pasu so preveč stisnjene, če vzamem pa večjo številko, bodo pa visele z mene. Pa spodnjice imajo tudi, če katero zanima, čeprav meni se zdi malo dosti dati 8 eur za ene spodnjice. Po moje si bom potem, ko bom imela trebuh, kupla navadne, samo pač večje.

Aja, Mo87 je pisala nekaj o "žgečkanju". Meni se tudi vse bolj dozdeva, da ga čutim, ampak čudno se mi zdi, ker sem to žgečkanje čutila že pred 12. tednom. Je to sploh možno? Zdaj je postalo bolj intenzivno in ga čutim, ko sedim ali ko se uležem. Ali so to samo krči pri širjenju maternice? Čudno se mi zdi, ker ni podobno krčem in je čisto nad sramno kostjo in večinoma okoli istega mesta. Ni boleče, samo čuden filing. Še katera to čuti?

< Sporočilo je popravil Night -- 25.7.2013 12:17:07 >

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 913
25.7.2013 12:18:13   
Ursi2
Pozdravljene vse skupaj.

Kako se meni nič ne da. Sama sei se zdim že lena, ampak prav paše mal na izi.

Dspela, jz sem sicer iz Velenja, vendar pa imam G v SG oz se vozim v Dravograd k njemu. Rajši grem malo dlje, pa mu lahko reeeeees zaupam ,ker prej sem imela eno tako, da kr adijo. Nažalost ti ne znam glih svetovat.

Kar se tiče pripravljanja bradavic na dojenje, je meni bilo tudi mimo, ko mi je sestra to rekla. Si jih nikoli nisem, pač nazačetku je res treba malo stisnat zobe, pol pa gre. Pomaga pa res krema Lanolin (vsaj meni je).

Večji otroci v vrtcu: Jz sem pri drugem še taprvega pol leta doma(do septembra), tako da je bil star 2,5 leti, ko je šel v vrtec. Pa ni bil bolan do božiča, potem se je pa od 26.12 pa do sred marca skoz vleklo. En sam dan je bil vmes, ko sem uspela it malo ven in mal zadihat. ( najprej vročina oba, potem pa je Jure dobil RSV virus in sva pristala v bolnici, domov sva šla po skoraj 14 dneh, vendar je imel še vedno vročino in vnete ušeske, ko sva šla domov. Imela sva antibiotik Hiconcil. Ko sva prišla domov je naslednji dan Luka dobil vodene koze in so se kr vlekle, ko pa so šle nazaj, je pa Jure dobil izpuščaje in sem mislila, najprej, da so tui dkoze,ampak je v eni uri ful zatekel v obraz in sva spet pristala v bolnici zaradi alergije na hiconcil. Po parih dneh v bolnici sva prišla domov in čez dva dni je dobil še vodene koze in to take, da je zgledal, ko da je cel ožgan in tudi vroč je bil tako, da so ga najprej tri zdravnice prgledale, če so sploh vodene koze, potem sva šla pa na infekcijsko, kjer sva čakala skor cel dan na izvide, da so koze in da lahko greva domov. Bilo je pa noro in sem bila na koncu čist adijo.

Pri Žigu sem ju pa imela januarja in februarja doma, potem sta šla pa marca v vrtec in sta bila 3 dni v vrtcu in sta že zbolela. Na srečo pa ni Žiga nič pokasiral. Sem ju pa imela potem poleti doma, septembra pa je šel Luka na operacijo srčka in sem ju imela od srede septembra pa do konec oktobra doma. Sem pa vedno dobila zdravniško opravičilo, da sem plačala polovično ceno, poleti pa sem uveljavljala rezervacijo, ki je 25% celotnega zneska.

Bom jih tudi sedaj imela doma po porodu vsaj 1-2 meseca. Pa vem, da mi bo zdravnica napisala zdravniško opravičilo za njih, da mi ne bo treba plačat polne cene.Potem pa jih bom imela malo v vrtcu, da bova imela z dojenčkom malo časa za sebe, potem poleti jih bom pa imela spet doma. Ne vem pa, če bom izpisala Luka za tista dva meseca, ker me bo prišlo dražji, če bom potem plačevala za Jureta in Žiga, ker bo Žiga v jaslih.

DRgač je pa meni itak ful smotano, da če sem jz doma, da bi peljala fante v vrtec. Mi sploh ne potegne. Itak, če je eden bolan, jih imam vse doma, ker ne morem bolanega zraven v vrtec vozit, ko bi ostale peljala. Drgač pa sem jz vedno vozila Žiga in Jureta zraven, ko sta bila še dojenčka. Je bilo prav fajn. Vsi otroci v skupini so bili čist zmešani na njiju in so ju hodli gledat in vzgojiteljice tudi. Pa oba sta se vklopl zraven in bi včasih kr po vseh 4-ih zlezla za Lukom not. :)

Vsem lep dan še naprej :)

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 914
25.7.2013 13:06:24   
witch
Night pri moji g je tako:

1. pregled (imela sem ga v 7. tednu)
UZ, daš kri in vodo, tehtanje, pritisk, pogovor pri njej.

2. pregled (moj je bil v 11. tednu)
tehtanje, pritisk, pregleda če si dobro zaprta, če ni kakega izcedka, poslušanje srčka. Ampak če si ji da naredi uz, to je pač od g odvisno. Pripada te pa ne.

3. pregled (ta pa v 15. tednu)
voda, tehtanje, pritisk, pogleda kako si zaprta, izcedek in poslušanje srčka. Uz te spet ne pripada, ampak ti ga pa lahko naredi.

Jaz sem imela še na vseh treh pregledih uz. Se prav vesela da imam tak super g, da se poglobi v tebe, in ne dela strogo kaj je predpisano, ampak tudi po svoji vesti. In sem vesela, da mi je zdaj na tretjem pregledu za svojo mirno dušo naredila uz, in ugotovila da se mi maternica krči, da je otroček obrnjen na glavico na vratom.
Moj četrti pregled pa bo čez 14 dni, ta pa bo kontrola, če se je stanje kaj izboljšalo.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 915
25.7.2013 13:06:53   
dspela
night, hvala.
Na prvem pregledu sem dala kri in vodo. Zdaj sva izvide pogledale. Meni je maternični vrat pogledal, pa tudi UZ mi je naredila, pa še 3D UZ sva gledale. Ja, pritisk mi je zmerila, pa stehtala me je.

ursi, sprašujem pa zato, ker imam popoldan pregled in morem dati tisti dan vodo....če lahko dam popoldan ali moram iti zjutraj.
Meni je sestra v laboratoriju rekla, da se kri in voda za nosečnice vzame od ponedeljka do četrtka od 7.00 do 10.00.

Neposredna povezava do sporočila: 916
25.7.2013 13:29:18   
Špeli25
ojla srečke nosečke user posted image
evo, še jst se vam pridružujem. smo že v 13. tednu, nuhalna je za nami in je vse idealno in super user posted image user posted image
še toliko bolj smo veseli, ker imam diabetes tip.1 (že 20 let) in ker sem lani že imela en splav. tako da srčno in močno vsi upamo, da bo tokrat po planih in da se nam januarja pridruži nov član user posted image
PDP imam 27.1., ampak bo prej, ker bom imela carski rez in še zaradi sladkorne naredijo prej... tako da po mojem nekje začetek januarja... je pa to moj prvi otroček user posted image

vsem želim lepo nosečnost in skupaj do konca user posted image

''The day'' - 27.1.2014

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 917
25.7.2013 13:46:05   
Ursi2
Dspela, to pa ne bi vedla, kk je s tem, ker jz dam vodo kr tam na WC-ju, v laboratorij grem samo 2x kri dat. Pa ko mi dajo inekcijo, ko sem RH negativna.

(odgovor članu Špeli25)
Neposredna povezava do sporočila: 918
26.7.2013 8:56:32   
metuljčica87
Se strinjam s tem, da utrjevanje bradavic pred porodom ni potrebno, ker je itak čisto normalno da so po porodu dojke en čas popokane, da se navadijo novega "bremena". Jaz sem imela prvi mesec popokane do krvi, ampak sem si redno mazala z Lanolinom (otrok ga lahko dobi v usta) in je minilo user posted image

magdalenica
lepo da boš imela starejšega doma še eno leto, tudi jaz ne vidim razloga da bi ga zdaj dajala v vrtec če do zdaj ni bil vključen. Moj otrok bo pa hodil v vrtec normalno naprej, ker je star 4 leta in je že 2 leti v vrtcu. V mojem primeru ne vidim smisla v tem da bi ga zdaj izpisovala. Je pa vse počitnice doma zdaj ko nisem v službi (recimo zdaj cela 2 meseca) in tudi veliko bolj fleksibilni bomo lahko, bo tudi kak dan doma pa po kosilu bo hodil domov in tako. Ko sva oba v službi smo čist preveč natempirani s časom in mi je to zdaj prav všeč user posted image Moram pa reči, da zelo rad hodi v vrtec in da že zdaj po enem mesecu prav pogreša svoje prijateljeuser posted image

Jure: 23. 8. 2009

Aljaž: 4. 1. 2014

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 919
26.7.2013 14:03:29   
Mo87
Pozdavljene, na našem obalnem koncu pa sonce tako žge, danes delam v 33 stopinjah in opažam otečene prste na rokah user posted image
Ima še katera podobne težave?
Vse ostalo pa je okej, sem precej aktivna user posted image

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 920
26.7.2013 14:05:55   
Mo87
Pozdavljene, na našem obalnem koncu pa sonce tako žge, danes delam v 33 stopinjah in opažam otečene prste na rokah user posted image
Ima še katera podobne težave?
Vse ostalo pa je okej, sem precej aktivna user posted image

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 921
26.7.2013 15:34:46   
tashy21
jaz imam tudi večkrat otečene prste na rokah, tako da moram kar prstan dol dat za nekaj časa. Prejšnji teden so mi pa tudi gležnji otekli, ampak je trajalo le en dan. Sem si za vsak slučaj pritisk zmerla pa je bil ok, tako da upam, da ni panike glede tega.

Naslednji teden imam pregled, v začetku septembra pa verjetno že morfologijo. Komaj čakam.

Uspešno preganjanje vročine vam želim!

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 922
26.7.2013 17:06:14   
Stella_
Meni roke ne zatekajo, mi pa gležnji v tej vročini zelooo. Ampak se lahko zadrzujem bolj notri in veckrat se ulezem in podlozim noge, pa je bolje.

(odgovor članu tashy21)
Neposredna povezava do sporočila: 923
26.7.2013 18:24:28   
3Sonček3
Pozdravljene!
Glede pozabljivosti je blo pr men v 1. user posted image tko "hudo" da sm si napisala na listek kaj rabm pol sm ga pa doma pozabla user posted image .
Pr men je pa tkole v ponedeljek sm ful velik krvavela zjutraj in me je user posted image odpelou v UKC na urgenco kjer sm čakala 2 uri user posted image ok HB je blo use uredu dobila neko slikico navodila počivat..... torek zjutrej spet nizek pritisk pulza čez 110 kr skos vrtoglavica, slabosti ma ni da ni kaj ni blo, sm klicala h G če mi lahko svetuje da ne hodm spet v Lj, pa je reku kr nazaj v UKC  pa vas bojo zadržali kakšne 2 dni. No spet so me pregledali s plodom use uredu brca ko norc :) men so pa hemoglobin zmerli pa vodo sm mogla dat in so mi "ugotovili" da vase spravm premal tekočine. Tko da zdej se nalivam z vodo, nesladkanim čajem ipd. Zaenkrat se stanje umirja in upam da bo šlo tko naprej, drug tedn 31.7. mam pregled pri G pa bomo vidli kaj se bomo tam pogovorili. Kolk pa ve popijete na dan? Js sm navadno spila manj kot liter pa mi nikol ni blo nč tut v 1.user posted image
No lepo se imejte in čim bolš prenašajte vročino

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 924
26.7.2013 21:50:44   
5y
Evo da se še jaz javim. Tudi jaz sem že dala čez NS, ki pa žal ni bila OK, saj je povečana na 2,8 in tveganje 1:94 user posted image . Najbrš si predstavljate kako mi je vse padlo dol in kako se borim sama s sabo, da razmišljam pozitivno. Včeraj sem dala še kri za dvojni hormonski test, da vidimo, če se bo rezultat kaj popravil, drugače naj bi šla pa tudi jaz na ta odvzem resic. Sicer si ne predstavljam kako si je ginekologinja to predstavljala, ker omenjeni pregled delajo le do 14. tedna, jaz bom pa drug tedn v14. tednu nosečnosti, pa vprašanje kdaj bom dobila rezultate dvojnega hormonskega testa. Sem pa trenutno na bolniški, ker ginekologinja sumi, da bi bila lahko povečana NS posledica preobremenjenosti oziroma posledično preobremenitve ščitnice (za ščitnico se sicer zdravim od prve nosečnosti). Jaz močno upam, da bo tale odmor pomagal in da se bodo rezultati popravili ter da bo z mojim pikcom vse ok. Je rekla da bo fantek user posted image Doma imamo pa že 21. mesečno punčko. Aja PDP imam 28.1.2014. Glede na to, da je prva zamujala 9 dni (pa verjetno bi še več, če mi ne bi sprožili poroda), se zna zgoditi, da bo februarček.
Aja se pa tudi meni na momente zazdi, da ga začutim,sam ne vem če je to možno. Kot da bi me na rahlo nekaj dregnilo. Prvo sem začutila šele tam enkrat v 19. tednu. Malo sem razmišljala o nabavi angel sounda...a ve ste ga kupile ali si ga sposodile? Menda eno podjetje to tudi posoja?
V glavnem punce prosim kakšno pozitivno misel še za mojega pikca ter seveda držte pesti, da bo vse ok. Držim pa tudi jaz pesi za vse vas, da boste še naprej lepo prenašale nosečnost in da se bodo naši pikci in pikice lepo razvijali.

< Sporočilo je popravil 5y -- 26.7.2013 21:53:25 >

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.