|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2014
26.7.2013 22:31:09   
Stella_
3Sonček3 jaz v tej vročini spijem tudi 4 litre dnevno. Bi me že pobralo pri količini, ki jo navajaš. Me pa takoj opozori telo, če nima dovolj: se mi lušta sladko potem pa se mi začne tudi vrteti ali me boli glava. Tako da skoz kaj srebam user posted image

5y Držim pesti, da je vse v redu. Pa itak da je. Probaj čimmanj razmišljati o slabih scenarijih in ne beri zgodbic po netu pa bodo pozitivne novice kmalu tu. Verjamem pa, da je to veliko lažje govoriti, kot storiti.
Glede angelsounda-jaz sem ga raje kupila, meni se je izposoja zdela totalno oderuška. Probaj si sposodit od kake kolegice, znanke ali pa morda poglej za rabljenimi, se jih kar veliko prodaja in večina jih je po moje res kot novih. Jaz sem doslej poslušala ene 3x, ker nočem pretiravati za primer, če ima res lahko kakšen vpliv na otročka. Potem, ko pa čutiš brcike se ti pa po moje še bolj poredko zalušta ga uporabljat. user posted image

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 926
26.7.2013 22:59:18   
miss.B
uffff, danes po zareees dolgem času sem vas prišla pogledat kako se imate, pa šele sedaj vidim, da sem še vedno na vašem seznamu nosečk, čeprav to žal nisem več user posted image me lahko brišete, v 15. tednu je plodek žal odmru user posted image
vsem želim lepo nosečnost še naprej, zdaj ko buški rastejo, jih skrbno čuvajte,velja?
vidim pa, da sta imeli 5y in kokapoka slabe rezultate na ns user posted image
držim pesti tudi za vaju, čeprav sem prepričana, da bo vse ok! še vedno imata veliko veliko možnosti da bo vse tako kot mora biti. vem pa, kaj trenutno preživljata, sem šla žal že (pre)večkrat skozi to....... in če potrebujeta kako info, besedo, karkoli, mi lahko pišeta tudi na zsuser posted image
5y, kako pa to, da te je g sploh dala še na dvojni hormonski test??? itak imaš povišano ns in ti kariotipizacija avtomatsko pripada brezplačno. ne vem sicer, kaj bodo tebi osebno pomenili še rezultati hormonskega testa, ampak, če bodo stvar poslabšali, se boš verjetno samo še bolj psihirala, če pa se bodo izboljšali, pa verjetno vseeno ne boš čisto pomirjena... mislim pa, da boš za biopsijo res žal prepozna, ampak ti še vedno ostane tudi amniocenteza, ki se opravlja od 16. tedna dalje in je enakovredna biopsiji.
držim pesti in vso srečo!!!!!!

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 927
27.7.2013 9:33:16   
dspela

user posted image pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1user posted image
meggi peggi, Gorenjska, 1user posted image
natykaa, 24 let, Maribor, 1user posted image

2.1.
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 user posted image
tashy21, 34 let, Žiri
lilivin, 3 user posted image

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 user posted image

7.1.
8.1.

9.1.
ančkica, 2 user posted image
kemo, Celje, 1 user posted image
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1user posted image

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1user posted image
witch, 27 let, 1user posted image

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1user posted image
another girl, 1 user posted image , okolica Tržiča

12.1.
matildica, 1user posted image
marusap, 1 user posted image

13.1.
Lub3nica
ena_nova
sunflower29, 31 let, 2 user posted image , 0 user posted image

14.1.
night
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2user posted image
btaja, 28 let, Krško
Mala mb,
mala89, 24 let
Mo87, 25 let, Primorska

16.1.
tia78, 34 let, Kranj, 2 user posted image

17.1.
tashq, 25 let, Kranj, 1 user posted image
womanpolice, 32 let

18.1.

19.1.
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 user posted image

20.1.
Lunca2403, 2user posted image

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana
cupcake, 32 let, J. primorska, 1 user posted image

22.1.

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 user posted image ,
tajka1975
3Sonček3, Ribnica, 2 user posted image , 1 user posted image

24.1.
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4user posted image , 0user posted image

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 user posted image
Stella_, 24 let, Kranj, 1 user posted image
mm86, 1 user posted image
Ursi2, 3user posted image

26.1.
missy26, 1user posted image
ketty25, 1 user posted image
AnaTek, Ljubljana

27.1.

28.1.
inanna, 35 let, 1user posted image

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1user posted image

30.1.

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 user posted image

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 user posted image
Lunca2403, Litija
Muuki
5y
oblekca

SKUPAJ nas je: 60

Poslovile so se:
alfa13 user posted image
njelci user posted image
Sloncica87 user posted image
pisek user posted image
anonimna user posted image user posted image
lorelei* user posted image
delfinček85 user posted image
miss.B user posted image

Preselile so se:
Balloon -> December 2013

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 928
27.7.2013 9:53:33   
Coccinelle
Živjo tudi od mene po dolgem času. Prav težko mi je brat take slabe novice. Sploh ker sem bila vsa srečna, ker sem prilezla do 12. tedna in se mi je zdelo, kot da to je pa zdaj 100 % to.

miss.B, žal mi je za tvojega otročička user posted image kokapoka in 5y, vama pa vso srečo pri rezultatih, držim pesti, da bo vse ok.

Jaz danes končujem s terapijo dabrostona, zato se tudi pogosti pregledi končujejo. Naslednjega imam 5. avgusta, pa najprej ni nameravala delati UZ, pa ga bo najbrž naredila, ampak samo zato, ker pride tudi fant.

Drugače imam pa jaz zadnje dni probleme z mišicami, vse me nekaj boli, cela sem zategnjena. Sem razmišljala, da m imogoče primanjkuje mineralov, tako da zdaj počasi srebam donat. Trudim se tudi, da bi kaj potelovadila, ampak mi v tej vročini enostavno ne diši. Tako je vroče, da se komaj po hiši prekladam, kaj šele, da bi kaj konkretno migala.

Kar se tiče vrtca, jaz otrok od prej nimam, sta pa nečaka v varstvu pri moji tašči, ki živi eno nadstropje višje, kar pomeni, da sta tudi pri meni velikokrat na obisku, saj se zelo dobro razumemo. Starejši gre jeseni v vrtec, popoldne pa bo še vedno pri babici. Bi me moralo skrbeti? Drugače pa se mi boste zdaj smejale, ampak mene še najbolj skrbi naš pes. user posted image Gre za manjšo pasmo, za hišnega psa, ki je na nas zelo navezan in že zdaj kaže znake ljubosumja, če se s kom ukvarjamo več kot z njim. Pa tudi že svoja leta ima, tako da so časi za kakšno veliko prevzojo že mimo. Ima morda katera izkušnje s tem? Ker me kar precej skrbi, kako bo to potekalo še z dojenčkom v hiši, ki bo deležen vse naše pozornosti. user posted image

Se je pa še ena stvar pojavila, zdaj ko že vsi vejo veselo novico: Nasveti. Za vsak drek se že "derejo" name, da ne smem tega, pa ne smem unga, pa blablablabla. Sem rekla, da se bom kar odselila neznano kam do januarja, če ne mislijo nehat. user posted image

Bodite lepo in držite se na hladnem. user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 929
27.7.2013 10:58:50   
Night
miss.B, tudi meni je zelo zelo žal. Jaz sem svojo ginekologinjo na prvem pregledu vprašala, do kdaj je največja verjetnost splava in je rekla, da do 15. tedna, tako da tista o 12. tednih sploh ne drži. Sicer je pa vedno možnost, da gre kaj narobe. Zavedati se moramo, da narava ubere svojo pot in proti temu nimamo kaj. Važno, da ne izgubimo upanja in gremo optimistično naprej.

3Soncek3, ti res premalo piješ za nosečnico v tej vročini. Jaz pijem kot kamela, pa še veliko sadja in zelenjave jem. Jaz si povsod s sabo nesem pijačo, je pa potem malo sitno to, da povsod iščem wc-je.

5y, tudi jaz držim pesti, da bo vse v redu. Pri nuhalni je tako, da v bistvu nikoli ne veš, ali imaš čisto zdravega otroka, ker je zanesljivost 80 %. Se je že zgodilo, da se je rodil otrok z downovim sindromom, pa so bili izvidi dobri, tako kot tudi obratno. A na amniocintezo ne boš šla?

Jaz sem šla včeraj malo do naše obale zaplavat, ampak me je začelo vmes kar nekaj tiščati v trebuhu, sploh mi ne paše. Zdaj v tej vročini se tudi jaz samo prekladam po stanovanju in komaj zvečer, ko se ohladi, prilezem ven in se spravim na kakšen sprehod. Zato sem mislila, da mi bo vsaj plavanje kul, pa mi ni bilo.

Coccinelle, jaz mislim, da s psom ne bi smelo biti težav. Najbolj verjetno je, da bo postal zelo zaščitniški do dojenčka in ga bo čuval. Važno pa je, da psu ne nehaš namenjati pozornosti. Saj ko boš vozičkala, boš komot še psa vzela s sabo, če je priden. Glede teh dobronamernih nasvetov pa: skozi eno uho noter, skozi drugo ven. Jaz sicer nekih pametnih nasvetov ne dobivam, ker vedo, kakšna sem in da delam vse po svoji pameti, mi gre pa včasih partner na živce, ko ga preveč skrbi zame in mi govori, kaj lahko in česa ne, ampak ga hitro postavim na svoje mesto user posted image

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 930
27.7.2013 15:12:55   
SweetNovember
Ojla, evo mene z dopusta :)

tudi jaz moram skos kaj pit, če ne se slabše počutim... veselim se že 2. pregleda, ki ga mam v četrtek... upam, da bom imela kaj sreče in na hitrico videla otročka :) če pa ne, pa vsaj da slišim bitje srčka :)

5y, upam na najboljše...

missB, drži se...žal mi je za tvojega otročka...vse bodoče mamice bi se mogle zavedat, da nosečnost lahko poteka brez problemov, lahko pa ne.. in na to kar se dogaja v nas nimamo vpliva... ti pošiljam objemček.

Meni pa nič ne težijo, moja sestra je sicer zelo skrbna in me vsako jutro pokliče, in vpraša kako sem, včeraj me je še kako je mali/mala, ampak jaz sem tega samo vesela :) uživam v ugodnostih, ki mi jih prinaša nosečnost..in to je, da ne rabim tolko delat... npr. danes so mož, tast in tašča pleskali...in normalno da meni ni bilo treba :)
lp

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 931
27.7.2013 17:55:15   
tashq
miss.B:žal mi je...user posted image user posted image

3Soncek3:meni se tudi zdi, da premalo piješ. nosi vedno s sabo flaško vode in jo pij po požirkih. saj ti ni treba naenkrat popiti po 3 dcl. če jo boš vedno po malem srkala, se bo potem čez dan tudi nabralo. lahko si tudi malo limoninega soka stisneš noter.

Coccinelle: upam, da z vašim kužijem ne bo prevelikih težav, ker pišeš, da je zelo ljubosumen. sicer nimam "vsakodnevnih" izkušenj z domačimi živalmi, ker jih mi nimamo (so pa pri prijateljih, sorodnikih...),bi pa rekla, da se vedno da vsemu prilagoditi. jaz bi se ravnala po nasvetu Night: psa ne zanemarjati; ko boš šla ti zuser posted image na sprehod, gre lahko tudi kuža. pa mislim, da je zelo pomembno, kako prvič predstaviš kuža in dojenčka. se mi zdi, da je bilo že veliko člankov in forumov napisanih na temo domače živali in dojenček. mogoče bi si kakšnega poiskala... aja, bi ti pa edino to svetovala: nikoli ne puščajte psa samega z dojenčkom! to sem jaz vedno pazila, ko smo bili pri babici na obisku, ko je bila Pia še majhna. je spala v sosednji sobi pa sem vrata vedno zaprla, da ne bi babičina mačka prišla v sobo in se Pii ulegla na prsni koš ali glavico. lahko da žival noče nič slabega, nesreča pa se lahko zgodi. ko bo pa tvojuser posted image malo večji, se bo pa verjetno z veseljem zaigral z vašim kužom. se mi zdi, da noben zdravnik ne prepoveduje imeti domačih živali ob otrocih, taki otroci imajo še celo manj alergij. tako da so zaenkrat skrbi še odveč, boste videli, kako bo januarja.user posted image

glede "dobronamernih" nasvetov: hehe...dobro, meni je malo smešna tvoja situacija, tebi pa verjetno ni...user posted image moj nasvet je, da se navadi kimati in naj gredo nasveti skozi eno uho noter skozi drugo ven. user posted image se ne splača živcirat zaradi tega. sicer ne vem točno, kakšne nasvete ti dajejo;ali so res brezvezni ali pa bi ti kakšni mogoče prav prišli. zato vedno vsaj malo poslušaj...če ti pa le preveč težijo, jim pa jasno in glasno res povej, da se boš odselila.user posted image

jaz pa te dni samo lenarim(katera je že bila nosečniška lenobica? bova ustanovili klub?user posted image ) pa se počasi kuham.user posted image smo bili pa ta teden 2x na bazenu s Pio.user posted image ufff, je pasalo....user posted image pa lahko še malo pojamram, da komaj čakam naslednji pregled, ŠELE 12. 8....user posted image še malo, še malo...
aja, brala sem tudi, da nekaterim od vas G pregledajo MV. to naredi z vaginalnim UZ? ker se iz prve nosečnosti tega sploh ne spomnijam, do zdaj sem imela pa vaginalni UZ samo ob potrditvi nosečnosti, kjer je rekla, da je tak UZ samo zdaj potem pa ne več.user posted image

(odgovor članu SweetNovember)
Neposredna povezava do sporočila: 932
27.7.2013 18:49:48   
witch
Nisem si zapomnila vseh imen, zato bo vse nenaslovljeno.

Tista, ki je izgubila otroka.. Objemcek. Zal mi je. Ostani pozitivna in drzim pesti, da bos cim prej spet nosecka.

Za slabso ns drzim pesti. Mogoce je pa krivo to, da to ti naredili pregled tak pozno. Jaz verjamem, da bo vse ok. Ta test itak ni 100%

Za kuza pa lahko povem to. Moja sestra ima enega razvajencka v stanovanju. Ko je prisel otrok, ni bilo nobenih tezav. On je cel dan spal nekje v otrokovi blizini in ga cuval. Zdaj ko je nas fantic ze dve leti star pa sta itak nerazdruzljiva. Ko bo otrok s kuzijem delaj lepo, pa po mojem ne bo problemov.

Glede pregleda MV meni vedno pogleda v noznico, kako je. Pove pa samo, dobro ste zaprti in to je to. Uz pa je meni v 7., 11. in 15. Tednu naredila vaginalni. Samo ns je bila preko trebuha. Pa zdaj na zadnjem je komentirala MV in dolzino.

Tudi jaz sem lena. Predevam se iz kavca na posteljo. In upam, da se ti krci popravijo, da lahko malo vec migam. Je pa res, da mi ta vrocina niti malo ne pase. In sem bolniske po eni strani prav vesela.

Jaz pa si zelim samo enega kratkega dopusta. Da zamenjam okolje, osebe, da sva mickeno sama brez ljudi ki naju poznajo, da zaplavam v morju. Amapk je to misija nemogoce :(

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Stella_)
Neposredna povezava do sporočila: 933
27.7.2013 23:16:28   
5y
Punce hvala za vzpodbudne besede. Se mi zdi, da vsak dan manj razmišljam o tem, da bi bilo kaj narobe in seveda upam, da bo vse ok. Ma MORA bit! Imam tudi izredno živo hčerkico, ki mi tako ali tako ne dovoli, da bi preveč razmišljala, ker moramo biti skos v akciji. Tudi jaz jo nisem dala v vrtec in tudi septembra še ne bo šla. Sicer smo dali prošnjo za vrtec že drugo leto, vendar smo bili obakrat odbiti, ker je pri nas toliko otrok in premalo vrtcov. Očitno se vsaka stvar zgodi z določenim razlogom.

miss.B zelo mi je hudo zate user posted image v bistvu si niti ne morem predstavljati kaj prestajaš user posted image Bodi močna! Jaz sem pa mislila, da je 12. teden tista meja.

Zakaj me je ginekologinja en teden kasneje poslala še na dvojni hormonski test.... sicer je rekla, da priporoča, da opravim biopsijo, vendar pa prej priporoča, da povečamo dozo tablet za ščitnico in da čez en teden opravim še dvojni hormonski test, da vidmo če se bo razmerje kaj popravilo. Meni namreč, da bi bila lahko NS povečana tudi zaradi slabšega delovanja ščitnice...kar jaz prvič slišim. Je pa res, da sem imela tele prve tri mesece nosečnosti totalno stresne. Glih ko sem dobro izvedela, da sem noseča sem izvedela tudi, da so me v službi premestili na drugo delovno mesto, brez možnosti ugovora. V službi smo bili totalno obremenjeni, če povem, da je skor vsak dan v službi en delavec jokal ker ni mogel več, potem je najbrš kaj bolj jasno. Še ena sodelavka je noseča in je tudi morala na bolniško, ker je imela pri 5 mesecih zaradi stresa že skoraj popadke. Tako da možno bi bilo, da bi bilo pri meni kaj narobe tudi zaradi stresa in preobremenjenosti. No jst se tolažim, da se bodo zadeve umirile, ko se bom tudi jaz umirila. Ker bom očitno za to biopsijo prepozna, bom šla na amniocintezo, razen če ne bo rezultat z dvojnim hor. testom res full boljši. Bo ginekologinja povedala kako pa kaj. Me je pa kar malo presenetila, ko mi je sedaj predlagala bolniško... v prvi nosečnosti mi tega ni nikoli predlagala, pa sem imela tudi določene težave. No je pa tudi res, da sem imela težave samo jaz, s plodom pa je bilo vse ok.

Mene pa zanima, če ste ve tudi tako utrujene? Jaz sem nenormalno utrujena že od začetka nosečnosti in sedaj po povečani dozi za ščitnico in bolniški, ni nič bolje. Sem mislila, da mi res ščitnica tako nagaja, pa sem zato tako utrujena, samo očitno je razlog še kje drugje. Zjutraj se komaj sestavim in tudi zvečer sem kot cunja, pa tudi če več al manj samo počivam čez dan. Noro kako utrujeno se počutim. Totalno sem brez energije, volje, moči,... še ko grem po stopnicah sem zadihana kot slon. Jaz sem bila takšna pri prvi nosečnosti na koncu, ko sem bila že skoraj čez rok. Me prav zanima, če bo kaj bolje, ko se bodo temperature spustile pod 25C. Se pa vidi, da bo fantek, ker je nosečnost že od prvega dne čist drugačna kot pri prvi, ko sem se do konca kar dobr počutila (z občasnimi vmesnimi težavami).

Punce držite se, pa čim lažje prenašanje tele grozne vročine vam želim.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 934
28.7.2013 7:21:58   
kokapoka
5y kako te razumem.js sm že bila na biopsiji ampak so me tik pred posegom zavrnili,ker imam tko uzadi posteljico,da bi bilo preveč nevarno.tko da morm it na amniocentezo,mam 19.8. strah me je...ampak so me na genetskem posvetu kar dobro pomirili.moj riziko za DS je 1:38,in mi je genetičarka razložila,da to v mojem primeru (NS 3,4),da je 2,5% možnosti,da je otrok prizadet in pač skor 98% da je ok.tko da dokler mi ne dokažejo drugače vrjamem,da je otrok zdrav.sj moraš,če ne se ti loh kr strga ...mam pa tud js že dva sončka doma tko da nimam veliko časa za razmišlat.vse bo ok z najinima srčkoma 5y

miss.B user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 935
28.7.2013 12:10:20   
Mo87
Jaz spijem ogromno vode, cez dan delam na terenu in je tako vroce, stankam tudi 3 litre user posted image
Ceprav sem precej aktivna sem v zadnjih mesecih pridobila 3 kg, no pa se vse skupaj resnicno zacenja user posted image

Drage moje, obcudujem vas pogum, vcasih me popade osamljenost ali strah za otročička, vendar mi vaši posti dajejo pozitiven zagon user posted image

(odgovor članu kokapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 936
28.7.2013 20:42:36   
SweetNovember
Oj punce, moj dragi je pa odšel danes v Nemčijo na službeno potovanje, za 14 dni :( tako da bom 4 dni sama s taščo in tastom, potem pa grem k mojim domačim.. dokler ne pride dragi nazaj. Nič od teh dveh možnosti ne bi pogrešala:) V tem letu gre že tretjič, in v sredini avgusta bo šel spet, ponovno za 14 dni :( po moje bo lih prve brcike zamudil...

Ponavadi mi je najtežje tisti dan, ko gre, in tisti dan, ko ga čakam, da se vrne,..sicer pa nekako gre. Ni pa fajn. Posebej če je še trebušček :) ampak kaj češ drugega kot potrpet.

Mene pa malo skrbi, ker sem se zredila na morju samo za 1 kilco, da bi se premalo zredila do poroda... saj vem da sem neobičajna nosečnice glede želje po kilah :) sprašujem zato, ker mam samo 55 kg, in bi pa ene 10 kg res rada pridobila... a bo šlo avtomatsko gor, ali se moram malo potrudit? Mam tak organizem, da se zelo težko zredim...

Jutri pa vstopam v 16. teden :)

(odgovor članu Mo87)
Neposredna povezava do sporočila: 937
28.7.2013 22:17:53   
5y
SweetNovember jst se glede kil ne bi obremenjevala, če bi otroček lepo rastu. Če bi mu kaj manjkalo, bi se mu verjetno poznalo pri rasti. Samo pazi, da ješ kakovostno in to je to. Sicer pa vseeno za mnjenje vprašaj še pri naslednjem pregledu. Moja ginekologinja je pa izredno zoprna glede teže...in sicer če se zrediš za več kot kilo pa pol na mesec. Takrat začne takoj predavati o zdravi hrani, pa da ne kruha, pa bla pa bla. Jst sm se drugače do sedaj tudi samo za eno kilo zredila, sem pa v 13. tednu. Pri prvi, vem da so šle kasnej kile kar same od sebe gor, tudi če sem pazila. Sploh, ko mi je na koncu še mal voda zastajala, pa sploh se je vsa prebava očitno upočasnila. Sem pa potem po porodu prej kot v 4 tednih zgubila vse kile + tri dodatne. Tako da očitno je bilo v tej pridobljeni teži (mislim da je bilo +12) veliko, veliko vode.

kokapoka kje si pa naročena na amniocintezo? Jst še čakam nadaljna navodila ginekologinje. Kako pa sploh računajo ta razmerja oziroma procent tveganja? Pri meni je prišlo tveganje 1:94. Verjamem, da te je zelo stah, ampak vseeno glavo po konci in pozitivne misli v glavo. Tako nekako tudi sebe tolažim. Bom držala pesti, da bo vse ok. Koliko pa si sedaj noseča?

Neposredna povezava do sporočila: 938
29.7.2013 7:43:20   
kokapoka
5y js sm mela biopsijo v lj in tud AC mam v lj v porodnišnici.ko sm mela biopsijo sm bla noseča 13tednov in 2dni.k ta se dela do 14tedna.če ne greš pa na AC če si prepozn.zdj sem noseča po menstruaciji 14tednov in 2dni.datum za AC mam pa 19.8.ma s temi razmerji 1:38 al tko k mašt ti sam preveč prestrašijo.tvoj procent je potem po moji logiki,še manjši kot moj.torej če je pri meni dobra 2% da je res kaj narobe,je pri tebi še manj,če mene vprašaš.vse bo ok!! user posted image user posted image

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 939
29.7.2013 9:35:03   
witch
SweetNovember jaz se ne bi prevec obremenjevala s kg. Se bodo ze dvignili. Pri moji sestri je bilo enako. V zacetku zelo pocasi proti koncu pa vse hitreje.
Jaz sem danes noseca polnih 16t in imam 5 kil manj kot sem jih imela na prvem pregledu. Sama imam ene par kg prevec, tak da se sploh ne smem prevec zrediti. In zdaj, ko je otrok se cisto majhen in tehta se nekaj gramov, menim, da se zaradi njega kile ne bi smele prevec dvigniti. Pozneje pa ja. Jaz pojem ogromno sadja, s stvarmi, ki mi pasejo nimam mere, in se ne sekiram, ce grejo dol. Vem, da otrok dobi dovolj zdravega.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu kokapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 940
29.7.2013 12:04:01   
kemo
Pozdravljene!

Danes sem imela drugi pregled in zaenkrat je vse ok. Me pa skrbi ker je rekla da je videla pregrado od prejšnjega carskega reza ampak bo kaj več povedala naslednjič na morfologiji čez 6 tednov.

Ali ima kera kakšne izkušnje s tem?

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 941
29.7.2013 12:09:45   
3Sonček3
5y upam na najbolše rezultate in da bo vse tko kot mora bit user posted image user posted image
Glede AS v  1.user posted image sm kupila rabljenga in ga potem ko sem rodila prodala naprej. To rundo se mi na momente zalušta da bi ga mela ni pa neke pretirane želje tko da ga verjetno nebomo kupili, če bo pa kdaj želja res velika ga ma pa kolegica pa jo bom prosila naj mi ga mal posodi.
No moj datum za seznam je 28.1. in ne 23.1.  ko boste naslednjič popravljale lahko še to.
Coccinelle ko si omenla donat se mi je postavlo eno vprašanje. Gaziranih pijač ni dobr pit ... donat pa je gaziran... kaj ve mislte o tem?
Jutr mam pregled, bom spet vidla našo bejbiko user posted image komaj čakam
Razmišljala sva tut o odsotnosti z vrtca in mi bomo našo princesko samo za kakšnih 14 dni do 1 meseca uzeli vn bomo vidli kako lepo se bo navadla, če bo ljubosumje preveliko bo ostala dlje da se navadi in bo šla pol pomirjena v vrtec. Ampak to vse pride sproti.
Ja evo glede pijače je tko da od torka mam res skos flaško pa neki not al vodo al čaj in se res v celem dnevu nabere tut do 4 litre. Morm prznat da se mal bolš počutm ni pa še to to, tko da mislm da je za moje slabo počutje krivo še neki druzga.
Js pa ne razumm kako potekajo pri vas pregledi, Pri meni nikoli ne posluša srčka, saj tko ne da bi js to slišala, mi pa vedno nrdi UZ in tam vidmo kako pa kaj. Si ne predstavlam da bi mi samo srčka poslušou ne da bi plodek pogledou zravn. Je pa verjetno odvisno od G kakšen način dela ima. A ma kera v Lj v fužinah G?
SweetNovember glede kil se ne obremenjuj, js sm v prvi nosečnosti začela z 58 kilami in končala z 72 v 35. tednu nosečnosti pa nisem nikoli res nikoli mirkala kaj in kdaj in koliko pojem jedla sm kulkr mi je pasalo kadar mi je pasalo in kar mi je pasalo, tko da za vse bo čas...dokler te G ne špota zaradi kil se nimaš kej obremenjevat. Js mislm da jih bom jutr slišala zaradi kil, tole nosečnost sm začela z 52 kilami in mislm da je šlo do danes samo navzdol pa prou nč navzgor, kljub temu da skos počivam, jem ipd. neshujševalne stvari. Bomo vidli kaj bo jutr na pregledu, upam da ne bom kregana.
Je blo pa prvič tko da sm od teh 14 kil ob porodu zgubila 12 kil od tega je bla princeska 2060g ostalih 10 kil je blo "vode" in dve kili sm prinesla domov. Mi je pa namesto kil ostalo zajeten kupček strij kar do takrat nisem vedla kaj je in kako zgleda, ampak js sm ponosna na vsako stvar k je ostala in se dobi zaradi nosečnosti ker to je pa ja nekej lepga.
Grem mal pogledat če bo treba že začet kuhat da je čimprej konc tega vročega dela pol pa spet skrivanje na hladnem.

< Sporočilo je popravil 3Sonček3 -- 29.7.2013 12:11:19 >

(odgovor članu Stella_)
Neposredna povezava do sporočila: 942
29.7.2013 15:22:50   
SweetNovember
Hvala, ste me potolažile glede teže. :)

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 943
29.7.2013 16:35:18   
Coccinelle
3Sonček3, to je po moje tako splošno pravilo, ker so večinoma vse gazirane pijače ful sladke (coca cola, fanta, sprite, schweppes ...) Če mene vprašaš, mineralne vode ne spadajo v to kategorijo. Mal mehurčkov ne škodi. Bolj je problematičen sladkor. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 944
29.7.2013 18:15:54   
milena2222
Pozdrav vsem skupaj!V prvo sem bila zelo aktivna tukaj,zdej v drugo sem se pa šele sedaj spomnila user posted image V glavnem,druga nosečnost,doma že živahen triletnik, PDP 06.01.2014, naj bi bila punčka user posted image , imela hude slabosti do nedavno,zdej je malo bolje ( prvič pa niti malo )...več pa zvečer,ko vas še malo za nazaj preberem,da vas spoznam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 945
29.7.2013 18:23:55   
milena2222
Ursi2:midve imava pa istega ginekologa,mogoč se celo srečava kdaj user posted image

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 946
29.7.2013 18:29:05   
milena2222
Že mal berem nazaj,ker je mali priden user posted image Tiste,ki imate slbo nuhalno:moja prjijateljica je imela 1:32 in je rodila zdravega fantka user posted image Sicer je ona imela še eno težavo kasneje,prišlo je namreč do zastoja rasti in je imel fantek komaj 1,3 kg,ampak ko bi ga danes videle:krepak,živahen fantek,čisto nič ne zaostaja za svojimi vrstniki user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 947
29.7.2013 19:41:36   
tashq
uffff, ohladitev....user posted image bomo danes malo bolje spale.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: 5y
Se pa vidi, da bo fantek, ker je nosečnost že od prvega dne čist drugačna kot pri prvi, ko sem se do konca kar dobr počutila (z občasnimi vmesnimi težavami).

jaz imam tudi na sumu, da bo moj user posted image fantek. se nosečnosti razlikujeta kot noč in dan.user posted image user posted image

SweetNovember: kot so ti že ostale svetovale, se jaz tudi ne bi preveč obremenjevala zaradi kg. lahko, da se boš v kasnejših mesecih malo bolj zredila. ali pač ne... važno je, da ješ uravnoteženo, da je user posted image zadovoljen.user posted image dokler se G zdi ok, se ne bi sekirala.

5y: moja G mi je v prviuser posted image tudi nonstop težila zaradi kg. mogoče upravičeno, dobila sem 25 kg.user posted image sem pa zdaj toliko bolj pridna...user posted image (saj moram bit, mam še 10 kg zaloge...pssssst!user posted image )

kokapoka in 5y (glede NS): res mi je žal za vajin rezultat, ampak saj bo vse uredu. držimo pesti.user posted image
računanje: kokapoka, pri tebi je procentualno 2,63%, da bo nekaj narobe. 5y, pri tebi pa 1,06. računaš s križnim računom (mal se je treba še šole spomnit): 100 deliš z 38 oz. 94, pa dobiš vajina rezultata.

donat: se podpišem pod Coccinelle. niso problem mehurčki v gaziranih pijačah, ampak bolj sladkor.

pozdravljena, milena2222!!user posted image

3Sonček3: bravouser posted image glede tekočine! pa upam, da boš kmalu ugotovila, kaj je še lahko narobe. mogoče te samo vročina matra...?user posted image

še katera komaj čaka na taprave ohladitve jeseni? ko bo vsak dan 20 stopinj... jaaaaaaa....user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 29.7.2013 19:49:30 >

(odgovor članu 5y)
Neposredna povezava do sporočila: 948
30.7.2013 12:40:00   
Anonimen
Punce, jaz se pa danes počutim groznooooo. Včeraj so mi podivjali hormoni do take mere, da sem bila neprepoznavna user posted image user posted image user posted image
Samo še jokam se, tako sem razočarana nad sabo, sploh si ne zaslužim zakladka.user posted image

En trenutek sem bila dobre volje, naslednji mi je pa čisto odpeljalo. Sprovociral me je pa ljubi moj možek, nič hudega sluteč, ki je popoldan malo zadremal na kavču. Obtoževala sem ga, da nič ne naredi in da sploh nima rad user posted image . Seveda nič od tega ni res niti malo, ker je ZLAT. Potem pa je šlo tako daleč, da sem začela govoriti grozne stvari, da če je tako, ga bom vzgajala sama in sem začela pokat kufre ali pa da bom šla na splav. user posted image In najhujše, za konec sem se celo namenoma udarila v trebuh user posted image user posted image
Seveda mi je bilo takoj žal, cel večer sem poslušala srčka z angelsounds, danes se počutim res na psu. Seveda se opravičujem obema mojima srčkoma, možeku in user posted image , ampak ne da se izbrisati... user posted image user posted image

(odgovor članu tashq)
  Neposredna povezava do sporočila: 949
30.7.2013 12:58:54   
Anonimen
Ne bom ti solila pameti,ampak,ženska ti rabiš pomoč!!! Saj vsem nosečnicam divjajo hormoni ne sam tebi,ampak da greš tako daleč kot ti,pol si zrel za psihiatra al pa si še tak otročja in rabiš non stop pozornost iskat..kaj bo pa ko bo bebi na svetu,ga boš po tleh zabrisala ko ne bo kaj po tvoje!?? Daj se mal zamisli pa poišči pomoč...jaz bi rajše bila tiho,šla do zdravnika ne pa o tem še razlagala na netu

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.