tashq
|
Stella_: jaz res mislim, da mehurčki v Donatu oz. mineralnih vodah ala Radenska niso škodljivi. problem je sladkor v ostalih gaziranih pijačah. za Radensko verjetno še nisi slišala, da jo je kateri dr. prepovedal. za Donat se mi pa tudi zdi, da ga samo priporočajo. jaz ga na žalost ne prebavljam ( fuuuuj!). priporočajo ga tudi pri zgagi (saj si že videla reklamo po tv? ). za tvoje zobke (Ca in Mg) bo tudi dober. če te skrbi pa vprašaj G pri naslednjem pregledu. IZVIRNO SPOROČILO: SweetNovember Glede anonimne bom pa takole rekla... punca je v veliki stiski, ampak jaz nekak ne verjamem, da so samo hormoni krivi... po moje morajo bit tudi kake psihične težave, ker da udariš svojega bušija, in to močno... mene je kar zabolelo, ko sem to prebrala,sem bla čist iz sebe. Prva punca ji je res odgovorila kritično, ampak tudi absolutnega zagovarjanja anonimne, kot so jo naslednje punce, ne zagovarjam! Na 1. mestu mora bit otroček, in ona je šla krepko čez mejo. Srečna nosečka, ti si lepo napisala... psihične težave so hormoni! me, ki smo lahko srečne, da nas hormoni dajejo le minimalno, si nikakor ne moremo predstavljati, kako je bilo prvi anonimni. tudi poporodna depresija je psihična težava, povzročena s strani hormonov, pa taka mamica potrebuje največ podpore in zdravniško pozornost, nikakor pa ne zgražanja, ne glede na to, kaj je naredila. saj ste verjetno že slišale zgodbice, kaj so delale ženske s poporodno depresijo? pa nekako niso same krive za situacijo. če mamica sama ni sposobna prepoznati depresije, je to na njenih bližnjih, da ji pomagajo. nihče pa ni nikjer zagovarjal anonimne, ji rekel, da je prav, kar je naredila, ampak sem ji jaz in še mogoče katera izrazila podporo pri prebolevanju dogodka. ja, na prvem mestu je vsekakor otroček in verjetno je vsako zabolelo pri srčku, ko je prebrala njeno zgodbo, vendar po mojem mnenju ni šla zavestno čez mejo. (če le ni to provokacija in iskanje pozornosti) ste si prebrale MK od začetka do konca? na koncu je tudi neka anketa, ki naj jo mamica izpolni po porodu in če zbere premalo točk, naj kontaktira patronažno službo. s tem preverjajo psihično stabilnost mamic. patronažne sestre, ki prihajajo po rojstvu pogledat otročka, so tam zaradi njih, ja, vendar bodo tudi vas vprašale, kako se počutite. to je njihova naloga, da opazijo, če je kaj narobe, ne le z otročki, ampak tudi z novopečenimi mamicami. potem je v MK kar nekaj strani posvečenih poporodni psihozi, depresiji in otožnosti. poporodna otožnost se zgodi v 50-80% primerih. res vam priporočam, da si preberete. včasih je nosečnica potrebna pomoči in podpore že pred porodom. nikakor pa ni moj namen, da bi vas strašila! verjamem, da se bo pri vseh izšlo brez problemov in da bomo ljubile naše sončke od sekunde, ko jih bomo zagledale (ubistvu jih že zdaj! ).
< Sporočilo je popravil tashq -- 31.7.2013 12:15:21 >
|