Ursi2
|
Pozdravljene vse skupaj. Kako se meni nič ne da. Sama sei se zdim že lena, ampak prav paše mal na izi. Dspela, jz sem sicer iz Velenja, vendar pa imam G v SG oz se vozim v Dravograd k njemu. Rajši grem malo dlje, pa mu lahko reeeeees zaupam ,ker prej sem imela eno tako, da kr adijo. Nažalost ti ne znam glih svetovat. Kar se tiče pripravljanja bradavic na dojenje, je meni bilo tudi mimo, ko mi je sestra to rekla. Si jih nikoli nisem, pač nazačetku je res treba malo stisnat zobe, pol pa gre. Pomaga pa res krema Lanolin (vsaj meni je). Večji otroci v vrtcu: Jz sem pri drugem še taprvega pol leta doma(do septembra), tako da je bil star 2,5 leti, ko je šel v vrtec. Pa ni bil bolan do božiča, potem se je pa od 26.12 pa do sred marca skoz vleklo. En sam dan je bil vmes, ko sem uspela it malo ven in mal zadihat. ( najprej vročina oba, potem pa je Jure dobil RSV virus in sva pristala v bolnici, domov sva šla po skoraj 14 dneh, vendar je imel še vedno vročino in vnete ušeske, ko sva šla domov. Imela sva antibiotik Hiconcil. Ko sva prišla domov je naslednji dan Luka dobil vodene koze in so se kr vlekle, ko pa so šle nazaj, je pa Jure dobil izpuščaje in sem mislila, najprej, da so tui dkoze,ampak je v eni uri ful zatekel v obraz in sva spet pristala v bolnici zaradi alergije na hiconcil. Po parih dneh v bolnici sva prišla domov in čez dva dni je dobil še vodene koze in to take, da je zgledal, ko da je cel ožgan in tudi vroč je bil tako, da so ga najprej tri zdravnice prgledale, če so sploh vodene koze, potem sva šla pa na infekcijsko, kjer sva čakala skor cel dan na izvide, da so koze in da lahko greva domov. Bilo je pa noro in sem bila na koncu čist adijo. Pri Žigu sem ju pa imela januarja in februarja doma, potem sta šla pa marca v vrtec in sta bila 3 dni v vrtcu in sta že zbolela. Na srečo pa ni Žiga nič pokasiral. Sem ju pa imela potem poleti doma, septembra pa je šel Luka na operacijo srčka in sem ju imela od srede septembra pa do konec oktobra doma. Sem pa vedno dobila zdravniško opravičilo, da sem plačala polovično ceno, poleti pa sem uveljavljala rezervacijo, ki je 25% celotnega zneska. Bom jih tudi sedaj imela doma po porodu vsaj 1-2 meseca. Pa vem, da mi bo zdravnica napisala zdravniško opravičilo za njih, da mi ne bo treba plačat polne cene.Potem pa jih bom imela malo v vrtcu, da bova imela z dojenčkom malo časa za sebe, potem poleti jih bom pa imela spet doma. Ne vem pa, če bom izpisala Luka za tista dva meseca, ker me bo prišlo dražji, če bom potem plačevala za Jureta in Žiga, ker bo Žiga v jaslih. DRgač je pa meni itak ful smotano, da če sem jz doma, da bi peljala fante v vrtec. Mi sploh ne potegne. Itak, če je eden bolan, jih imam vse doma, ker ne morem bolanega zraven v vrtec vozit, ko bi ostale peljala. Drgač pa sem jz vedno vozila Žiga in Jureta zraven, ko sta bila še dojenčka. Je bilo prav fajn. Vsi otroci v skupini so bili čist zmešani na njiju in so ju hodli gledat in vzgojiteljice tudi. Pa oba sta se vklopl zraven in bi včasih kr po vseh 4-ih zlezla za Lukom not. :) Vsem lep dan še naprej :)
|