|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2014
20.6.2013 7:52:52   
Anonimen
Pozdravljene!
morskazvezdica js sm v 7 1/7 pa me še vedno dajejo krči in tut krvavitve se še niso ustavle. Pa je zaenkrat HB vse uredu, upam da tako ostane. Naslednji teden imam pregled pa mi bo mogoče G znau kej več povedat kako naprej. Sicer se od tiste krvavitve prejšnji teden čuvam, nč teškega ne dvigujem ampak pride vseeno - verjetno zarad stresa,, kaj pa vem upam da bo kmal konc.
mimi in *Aura žal mi je za vajino grenko izkušnjo, upam da vama čimprej spet uspe zagledati in obdržati + user posted image
Shana86, mikroBB in mišamašaa dobrodošle med nami. Pri meni je blo pred testiranjem boleče bradavice po testiranju krvavitve, bolečina v prsih plahnela sledil je napihnjen trebuh pojavile so se slabosti (brez bruhanja) zdej ene tri dni mam spet tok boleče bradavice da me je kr groza it pod tuš, občutljiva sm ful, zgaga me daje (mene nikoli ne peče zgaga, v prvi user posted image se je to pojavilo šele pri cca. 7. mesecu. Mislm res totalno nasprotje prvi user posted image . Sm da bo s pikicami vse uredu bomo že potrpele vse kar bo treba.
Beat js sm tako zmatrana med hojo in tudi že po kratki hoji, pa tut stopnice me že utrudjo, če bo šlo tko naprej se do konca nebom mogla več premikat :)
mikroBB in pika555 vajinega PDP-ja sm pa še js vesela ;) na ta dan se je rodila naša prva princeska :)

Moje počutje je kot sm že napisala grozno, cele dneve me neki špika, slabost, utrujenost da ne govorim 8se zna zgodit da dopoldne tut 3x zadremam)  danes ponoči katastrofa sm že mislna da sm kakšno virozo staknla, na wc-ju bla se tresla k me je zeblo k sm švicala od krčov bruhala sicer nisem je šlo pa zato vse zadej vn in se še kr nadaljuje, mal se tolažm da mi ledeni čaj ne odgovarja, nevem nebom ga več pila pa bomo vidli kako pa kaj.

(odgovor članu morskazvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 226
20.6.2013 11:02:45   
Flavia_
Mimi88 in *Aura, zelo mi je žal za vajino izgubo user posted image user posted image user posted image

Pošiljam vama en velik objem user posted image in veliko pozitivnih misli...

Ne izgubita upanjauser posted image

lp, flavia

Be the change you want to see in the World ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 227
20.6.2013 11:14:24   
Flavia_
Iskrene čestitke vsem novim nosečkam user posted image user posted image user posted image

SILVA, Kaličopka6, Pokica13, shanna86, mikroBB, pika555 in mišamašaa, dobrodošle user posted image

Kako preživljate te vroče dneve? Pazite nase, bodite na hlednem in spijte veliko vode user posted image

lp, flavia

(odgovor članu Flavia_)
Neposredna povezava do sporočila: 228
20.6.2013 13:01:19   
Beat
Ola, punce :)

Danes sem bila pri gin in je potrdil nosečnost, moja pikica je velika 1 cm :) Srček bije, dobila sem tudi materinsko knjižico :)

Zelo sem vesela, da je vse ok :)

Kako ste pa ve?

(odgovor članu Flavia_)
Neposredna povezava do sporočila: 229
20.6.2013 16:06:40   
Bexy
Živjo,
a ma še katera prebavne motnje - pa ne mislim zaprtja :)
A je to ok, normalno?

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 230
20.6.2013 16:58:21   
katekina86
Ojla!

Bexy jaz sem imela, najprej zaprtje potem pa v sredo zjutraj še diarejo, pol se je kar samo ustavilo že dopoldne...si mogoče kakšno tako kombinacijo hrane jedla ali kaj sumljivega? če traja dlje časa sigurni ni ok. upam da boš čimprej uredila user posted image

(odgovor članu Bexy)
Neposredna povezava do sporočila: 231
20.6.2013 17:29:28   
morskazvezdica
Ojla

Dobrodošle vse nove nosečke user posted image

No jaz sem bila danes na urgentnem pregledu ker so me dva dni že boleli jajčniki da tut hodt nism mogla.No na srečo je vse vredu,pikica je v maternici,videl se je srček,velika je pa 0,75cm user posted image kar je super za 6t/6d.

Jutri grem v toplice za 5dni.pa ne vem a nej uporabljam tampone al ne... user posted image

(odgovor članu katekina86)
Neposredna povezava do sporočila: 232
20.6.2013 20:48:13   
Pokica13
Ojla! Jaz sem tudi bila danes na pregledu. Sem 5t6d. Nic se se ni videlo, samo gestacijska vrecka. Ginekologinja je govorila tudi, da vidi posteljico. Jaz nisem nic videla user posted image Naslednji cetrtek imam ponovno UZ in upam, da bom ze videla najino pikico! Me pa skrbi, ker sem ravno danes tudi dobila izvide PAP testa. Ze drugic imam C. Sem tudi HPV pozitivna. Ali katera ve, ce lahko to povzroca kaksne tezave v user posted image ? Upam, da bo vse ok! Srecno tudi ostalim! Vsem, ki ste imele SS pa zelim, da cim prej zagledate spet user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 233
20.6.2013 21:44:58   
Dorotheia
Jaz sem tudi imela danes pregled. Tak sem se raznežila. Sem celo slišala že srček (ne samo videla) in je zaenkrat vse super ok. Sem kar par solzic spustila. Tak občutek me je pri pregledu preplavil, da sploh ne znam povedati. Pa ful vredu ginekolog, je vse pogledal in povedal še 3d sliko mi je nekaj kazal, pa se zaenkrat ful malo vidi. Jaz sem drugače 7. teden (7/2), torej polnim že 8. teden. Je pa pikica v meni velika že 1,4cm in menda velika kar za 5/7. user posted image

Dobila sem datum za nuhalno in posvetovalnico. Materinsko knjižico dobim, ko imam posvetovalnico. Torej, naslednji mesec.

Jooj, tako sem vesela. user posted image
Počutje je drugače tudi super, vsaj trenutno, edino utrujenost me muči. Sva pa danes gledala z mojim, da se mi trebušček prav zares že pozna. Samo zdaj ne vem ali je to zaradi napihnjenosti ali kako. Sem malo zmedena, da bi se mi tako hitro začelo poznati. Ampak nima veze. Samo, da je vse ok.

Kako ste ostale nosečke?

(odgovor članu Pokica13)
Neposredna povezava do sporočila: 234
21.6.2013 8:44:09   
Kaličopka6
Anonimen držim pesti, da ni nič hujšega. ful trpiš revica. že jz ko me tekom dneva špika po desni strani sem totalno živčna in se bojim imn. kako je šele tebi grdo... smiliš se mi user posted image

punce res noro, da imate že preglede! to je tako lepo slišat. jaz ga imam šele v desetem tednu, 16.7.. dolga bo še do takrat in upam, da se najin otroček lepo razvija in da je na pravem mestu, v maternici.

pazite nase!

papa

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 235
21.6.2013 11:44:05   
Dorotheia
Toliko o mojih lepih novicah. user posted image
Danes sem krvavela (sveža kri) kar obilno, seveda takoj pomislila na najslabše. Šibala iz službe na urgentni pregled. Se vmes obilno prejokcala, ampak se je na koncu HB izkazalo, da je zaenkrat s pikico vse ok. Sem pa dobila 14 dni bolniške in neke tablete. Kako grozen občutek. Sem še sedaj čisto v šoku. Upam, da bo vse ok. Ker se še sedaj cela tresem.

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 236
21.6.2013 12:05:26   
3Sonček3
Dorotheia tut pr men je blo nekak tako le da ni blo tko obilno krvi je pa bla in sm tut js dobila tablete dubroson al neki tazga 2x na dan glih dans sm gledala da bom v četrtek zjutrej zadnjo pojedla v petek imam pa pregled se pravi mi bojo 2 tableti zmankali. Zdej pa nevem al mi jih bo predpisou še naprej al bomo nehali s tem. Mene že vsi sprašujejo če sm noseča in mi je že kr smotano skos talamanit da ne in ne. Eni se obračajo na moje obnašanje (ki je mnda zelo "agresivno" (hitr se razjezim)) drugi na trebuščk tretji spet na svojo željo po moji nosečnosti...res komaj čakam da dobim tisto slikico bejbija da tamali razložimo da bo starejša sestrica pol pa pridejo še vsi ostali na vrsto. Verjetno bo šla celo tamala z nama na pregled drug teden in bom G prosila če gresta lahko zraven na UZ. To bo zanjo in za naju neki najlepšga.
Kaličopka6 hvala za objemčke, tut js upam da se čimprej use umiri in ustali in se user posted image lepo nadaljuje. to je pa ful pozen pregled se meni zdi, v 10. tednu že tko komej čakamo da vidmo naše pikice pol nas pa še mučjo s tem dolgim čakanjem.

< Sporočilo je popravil 3Sonček3 -- 21.6.2013 12:06:49 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 237
21.6.2013 12:06:32   
3Sonček3
No pa sm pozabila obkljukat anonimen uporabnik user posted image

< Sporočilo je popravil 3Sonček3 -- 21.6.2013 12:07:01 >

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 238
21.6.2013 12:49:44   
Kaličopka6
Dorotheia to pa res niso lepe izkušnje. ampak za zdaj si lahko zelo vesela, da je z otročkom vse ok. držim pesti, da bo lepo rasel še naprej in da se te težave končajo.

3sonček3 oooo a to si ti :) moja svetovalka pri analizi testov :) jooooj res držim pesti, da bo vse ok, ti res želim, da bi se ti uresničile te želje glede skupnega pregleda. prelepo bo! naj gre vse supr naprej! user posted image user posted image user posted image

mene pa tako ščipa skos na istem mestu na črevesju na desni strani, da me je res strah. že tri dni. upam res, da ni imn. ščiplje mnogo višje kot so jajčniki skor pri rebrih. pa d jajčnik me močno ščiplje, oglaša se tudi levi. morda me desni bolj ščiplje, ker je bolj policističen in so ga bolj preluknjali med op. že tako sem ga tudi prej bolj čutila. jaz sem danes v 6 tednu in 4. dnevu. dejansko pa naj bi bil otroček 2 tedna mlajši, se pravi, da je ta čas star približno 4 tedne. jaz sem tako neučakana, da skos gledam slikce zarodkov po netu, sem našla eno slikco, ki kaže razvoj do desetega tedna in sem si jo dala kar na namizje in lepo spremljam :). sem se pa premislila, ne bova še povedla njegovim, dokler ne bom imela slikice, da me res prepriča, da je na pravem mestu in da se lepo razvija.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 239
21.6.2013 12:55:50   
Anonimen
Ja to sm js :) hehe a delajte se da sm še vedno anonimna! Hvala za lepe želje. Glede tvojih težav pa... če le imaš možnost počivaj pa počivaj pa še mal počivaj, res pač kukr se le da počitek res ni še nikomur škodu. Js sm danes 7 2/7 in mislm da je tut bejbi ker mi je zanč G tok neki use zakompliciru da nism še čist sigurna na čem sm, bo pa zato drug tedn vse jasno.

Res bom še mal ostala anonimna ne glede na vse user posted image

(odgovor članu Kaličopka6)
  Neposredna povezava do sporočila: 240
21.6.2013 13:36:25   
Anonimen
Mal za hec 
Deklico nosite če:
  • čutite lakoto za sladkim sadjem
  • se prstan na nitki, ko ga postavite nad trebuh, obrača v krogih
  • se med nosečnostjo počutite manj lepe
  • nosite visoko in široko
  • je trebuh videti kot lubenica in ne kot košarkaška žoga
  • se linea nigra (temna linija, ki se pojavi med nosečnostjo) razteza od popka do sramnih dlak
  • imate suhe lase in so brez življenja
  • pogosto hodite na vodo
  • je vaša leva dojka večja od desne
  • imate potrebo po spanju na desnem boku
  • ste malček temnejše polti
  • je srčni utrip vašega otroka preko 140
  • imate slabe nohte in se lomijo
  • imate okrogel obraz brez pretiranih pik in pikic
  • imate neverjetno željo po sladkarijah

Dečka verjetno nosite če:
  • čutite potrebo po slani in kisli hrano
  • se prstan obešen na nitko nad trebuhom giblje naprej in nazaj
  • se počutite lepše in bolj samozavestne
  • nosite nizko in navzven
  • trebuh ima videz košarkaške žoge in ne lubenice
  • je vaša linea nigra zelo dolga
  • vaše lase rastejo hitreje in se celo potemnijo
  • imate jutranje slabosti
  • vaša desna dojka daje videz, da je večja od leve
  • raje spite na levem boku
  • se vam koža očisti vseh nepravilnosti
  • je srčni utrip vašega otroka pod 140
  • vam rastejo nohti in so močnejši kot pred nosečnostjo
  • vaš obraz deluje daljši kot prej
No sej je še prehitr za opredelit vse "trditve" ampak tko mal da se zamotte. No js naj bi po kitajskem nosila user posted image po RR napovedi pa user posted image . V 1. user posted image je povsod kazalo user posted image in tut rodila se je punčka. Glede na to da so zdej tok različna "mnenja" lahko prčakujem kaj?....mogoče dvojčka fantka in punčko user posted image to je bil ful hec a prou na UZ smo zaenkrat vidli samo en plodek in naj kr tko ostane :) sej ne da si ne želim dva samo strah je, sfolgali pa itak še vsi so bi pa tut mi :)

(odgovor članu Anonimen)
        Neposredna povezava do sporočila: 241
      21.6.2013 15:34:58   
      3kratM
      Živjo punce,

sem se odločila, da se vam tudi jaz pridružim. To je moja 3 nosečnost, doma imamo že dva otročka. Po mojih izračunih bi moral biti pdp 18.2., bomo pa kaj več vedeli na prve pregledu, moram komaj drugi teden poklicat. Vidim da nas je kar nekaj srečnih mamic. Upam da bo ta nosečnost za vse najlepše kar se vam lahko zgodi. Se tipkamo...objemček

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 242
      21.6.2013 18:07:15   
      whistle
      Živjo,

tudi jaz sem bila včeraj na prvem pregledu in sem videla najino pikico, zaenkrat zgleda vse ok user posted image . PDP se mi je spremenil na 6.2.14, zgleda da sem imela kasnejšo O, tako da sem sedaj v 7. tednu. Dobila sem tudi slikicouser posted image

Uživajte!

(odgovor članu 3kratM)
      Neposredna povezava do sporočila: 243
      21.6.2013 18:55:22   
      Martyna83
      Waaaa cestitke vsem ki ste bile ze na pregledu,..srecnicee,... jaz stejem dneve do 3.7. in se mi zdi se tako dalec,...
      Kališopka6 nocem te strasit ampak ravno vceraj sem sprasevala kolegico ki je imela izvenmaternicno nosecnost kako bili in je rekla da ne bolijo jajcniki ali tam spodaj ampak kot da bi bolelo crevesje,..ne bi se ti sla slucajno pokazat???? Upam pa da je vse o.k., drzim pesti in res te nisem hotela prestrasit,..

Anonimna ali ne anonimna vseeno super da se je izkazalo da je vse o.k.

Dorothea pozitivno naprej vse bo v redu in pocivat

Uzivajte ceprav se v tej vrocini ne da in upamo na cimprejsnjo ohladitev

(odgovor članu whistle)
      Neposredna povezava do sporočila: 244
      21.6.2013 19:46:49   
      morskazvezdica
      Kalicopka ravno vceraj sem bila pri G zaradi bolecin v jajcnikih in crevesju.pa je vse ok.pikica v maternici,videl se je srcek.je pa G rekla da so te bolecine normalne,saj si maternica dela prostor in posledicno pritiska na organe,in zato cutis neprijetne bolecine kot jaz.sem pa ravno danes vstopila v osmi teden(7/0) user posted image

Dorotheia stiskam pesti zate pa za tvojo pikico da bo vse vredu.

A katero ze mucijo slabosti pa bruhanje???jaz sem celo noc objemala wc user posted image pa ne vem a je bla kriva kava vceraj pa vrocina,al pa so se zacele nosecniske slabosti user posted image

(odgovor članu Martyna83)
      Neposredna povezava do sporočila: 245
      21.6.2013 20:54:51   
      Anonimen
      Ojla
      tudi jaz sem v tem mesecu zagledala plusek. Bilo je precejšnje presenečenje, saj imam doma že dva mala navihanca in tretji še nekako ni bil v bližnjem planu. Da je vse še bolj zakomplicirano pa je sledeče. V času koše nisem vedela, da sem noseča sem s starejšim sinom bila na rentgenu in me sedaj zelo skrbiče je lahko kaj narobe z otročkom. Skoz se mi to podi po glavi in splh ne morem biti tok zelo vesela, ker me preveč skrbi. Pregled imam šele 2.7, izračunala pa sem si, da naj bi bil PDP 18.2.
      Ali katera kaj ve kako naj bi bilo z rentgeni in nosečnostjo. Zdravnik me je še vprašal če sem morda noseča, seveda sem rekla NE, ker nisem vedela in tudi planirali nismo.

Neposredna povezava do sporočila: 246
      21.6.2013 22:16:44   
      Flavia_
      Pozdravljeni 3kratM in 3sonček3 user posted image

Dorotheia user posted image user posted image user posted image , vse bo v redu. Sedaj pa le počivajte in preženite slabe misli. Pobožajte svoj trebušček in svojo pikico, ter ji povejte kaj lepega user posted image

Za vse frbruarke in srečke user posted image : Poznate knjigo Čudovita nosečnost? Morda izveste kaj novega user posted image

http://www.ringaraja.net/clanek/brezplacno-cudovita-nosecnost-e-knjiga_6152.html

lp, flavia RR

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 247
      22.6.2013 12:28:35   
      lizika86
      Pozdravljene punce!

Čas je, da se vam tudi sama pridružim. Plusek sem zagledala že 14 dni nazaj, ampak sem želela malce počakati. PDP naj bi bil na 14. 2. 14. Namreč lani sem žal dvakrat morala zapustiti punce na forumu in upam, da gre v tretje rado. Sem torej tretjič noseča, otrok še nimam. Ravno zaradi preteklih dveh slabih izkušenj (zadržani splavi - plodu nehal bit srček, v 8. in 12. tednu, sledili abraziji), me je sedaj malce strah. Po drugem splavu so mi odstranili eno mini pregradico in upamo, da je blo to to. Vem, da moram biti pozitivna, ampak strah ostaja. user posted image

Mimi in Aura...user posted image Žal mi je...user posted image

Sem pa ta teden hodila več dni na eno bioterapijo. Počutila sem se super,upam, da bo tudi to kaj pomagalo. Sem pa že pred nosečnostjo pričela z Dabrostonom in nadaljujem z jemanjem. Drugače nimam nobenih znakov. Špikalo me je več prvi teden, sedaj ne več toliko, imam pa kar boleče prsi, to je vse.

Glede izcedkov...lahko ni nič, lahko je najhuje. Sama sem pri prvem imela kar naprej ene svetlorjave blage izcedke, nisem temu posvečala pozornosti,pa je žal kazalo na težave. Pri drugem sem bila čisto brez izcedkov, vsa vesela, pa je bilo potem vseeno nekaj narobe.

Sem pa imela včeraj svoj prvi pregled, ko naj bi bila noseča 6t/1d. Vedela sem, da je še hitro in niti nisem ničesar pričakovala. Pa še kar ena druga G je bila tam. No, v maternici se je pa že vseeno videla gestacijska vrečka z rumenjakovim mehurčkov in tudi odboji ploda. Je rekla, da to čisto ustreza temu času in je to dober znak. Celo slikico že imam, z enim krogcem in eno malo pikico zraven user posted image Naslednji pregled imam 8. 7. (malo so me zaradi preteklih težav uslišali...).

Želela bi tudi v FB skupino, če že obstaja, ne vem, katera ima to čez.

Punce, en lep pozdrav in srčno upam, da bom lahko z vami klepetala vseh 9 mesecev in še več user posted image

(odgovor članu Flavia_)
      Neposredna povezava do sporočila: 248
      22.6.2013 15:03:27   
      Martyna83
      Dobrodoslauser posted image lizika86

vem kako se pocutis tudi jaz imam abrazijo za sabo ampaka Februarke se ne damo in bomo klepetale 9 mesecev in se naprej!!! Tako da pozitivno naprej!

(odgovor članu lizika86)
      Neposredna povezava do sporočila: 249
      22.6.2013 15:06:52   
      Martyna83
      lizika86 sem ti poslala ZS

(odgovor članu Martyna83)
      Neposredna povezava do sporočila: 250
      Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
      Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
      Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
      Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
      Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
      Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

kam rodit
      binabina

kam bi odšla rodit

LJUBLJANA (36%)

MARIBOR (18%)

PTUJ (7%)

CELJE (12%)

POSTOJNA (17%)

SLOVENJ GRADEC (10%)

Število vseh glasov: 267

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!