Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 17.6.2013 21:45:42
|
|
|
|
Aleda
|
Mihika- tudi tebe se spomnem še iz postov ko sem jaz začela s postopki. Iskreno iz srca ti čestitam za oba otročička to je tako lepo prebrat.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 17.6.2013 22:22:33
|
|
|
|
maoo
|
Punce hvala za vso podporo, punkcija je bila bp, ni bila ne vem kako boleča, predelala sem 3 celice, tako, da sem zelooo vesela, pri posegu sem imela dr. Zorna, transfer imam v četrtek do takrat pa upam, da bo vse ok. maj4 želim ti čim več lepih celic in nebolečo punkcijo. MIHIKA1 čestitke in lepo nosečnost ti želim, ter hvala za vso podporo in ++ misli. Vsem skupaj želim lep in sproščen večer ter mirno noč.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 18.6.2013 9:42:40
|
|
|
|
bebicaa
|
Pozdravljene punce, malček se javljam še jaz, berem vas redno in vidim, da je veliko nosečk. Čestitke vsem in prijetno nosečnost do konca Po mojem drugem neuspelem ICSI-ju bi morala it ta mesec po zamrznjenčke, vendar sem 10 dan ciklusa ponovno pričela malo krvaveti, 12 dan sem imela pregled, kjer seveda ni bilo nobenega folikla in Reško mi je predpisal Estrofem, ki ga morem jemati v avgustu. Je že katera jemala Estrofem? Kdaj se ga prične jemati in kako dolgo? So kakšni nezaželjeni učinki? Se mi je pa prvič zgodilo, da sem ob koncu menstruacije, 10 dan ko bi se morala bližati ovulacija pričela ponovno krvaveti (ciser malo) in to se sedaj vleče že skoraj teden dni! V četrtek imam pregled pri ginekologinji, upam da ni to kakšna resna zadevica oziroma posledica hiperstimulacije, katero sem imela v tem postopku Skratka glavo gor in gremo naprej
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 18.6.2013 14:24:55
|
|
|
|
antigona123
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aleda Silva, Ema S.- čestitke obema! Lepo nosečnost vama želim Se spomnem tebe silva iz prejšnjih forumov ja. Antigona 123- ja jeseni se podava v nove boje, jaz sem mojemu že povedala da zdej bosta pa Kdaj si ti rekla da si dobila uro pri G v leonišču? Jaz sem pri dr. Drobniču, sem dobila 6.septembra uro, upam da se bo poklapalo in bova lahko šla še isti mesec v postopek. Hvala vsem za tolažbo. Jaz sem naročena 11.9., no pa bo spet stara ekipa na kupu, hehehe, se bomo pa tokrat preselile v čvek v pričakovanju, ziher ;)
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 18.6.2013 22:16:45
|
|
|
|
mila27
|
misamasa kako si kaj! Zanima me kaj ti misliš. Meni ta datum, 6.7., ki mi ga je dal reš za uz sploh ne paše, ker je sobota, moj je dežuren ponoč, mogla bi sama it. Rada bi , da sva oba na uz-ju. A misliš, da bi lahko jst tut šla k uršuli če bi reš dovolil. Ga bi najrajši vprašala, ampak mam kr nek strah pred njim, že skos mam neko spoštovanje do njega in ga kar ne upam vprašat. Bi pa zlo rada prej šla na uz. Kaj so tebi rekli glede datuma za uz pri uršuli, da ma zlo polno al kako. Si težko dobla termin. punce, uspešno punkcijo, čimveč celic in uspešen et vam želim! vsem nosečkam pa lep topel večer še naprej
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 19.6.2013 11:44:30
|
|
|
|
maj4
|
tako, pa je tudi moja punkcija ze za mano. ni bila boleca in pridelala sem 10 celic. sedaj pa stiskam pesti, da se do petka kaj oplodi. maoo ti si ze imela prenos? vse v redu? hvala vsem puncam za podporo!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 19.6.2013 11:44:57
|
|
|
|
mišamašaa
|
joj mila nevem.tud jaz si ga pomoje nebi upala vprašat. sploh, ker so dopusti in majo verjetno gužvo. je pa tko, da ponavadi partnerji pri prvih uz niso prisotni, ker so vaginalni. sicer nevem kako je to pri rešu. ampak drugje pa niso. nč ni rekla za uršulo kako ima. jaz mislim, da ker sem rekla, da je on rekel naj me k njej naročijo, da potem to brez problema naredi. ker pomoje se ga tudi one bojijo:) pa ta uz taprvi je res samo tak potrditveni, ker je to že zelo zelo kmalu. jaz se spomnin taprvič, ko sem šla tako kmalu in se ni videlo še bitja srčka in je moj smotani ginekolog, zdaj že bivši, kar nekaj bluzil, da bi se pa nujno mogel videti, da to je pa res čudno... no in jaz sem šla čist objokana domov in sem se tri dni sekirala ko hudič, potem sem imela pa pri rešu uz, se je pa srček že videl. tko, da sej vem, da smo vse ful neučakane, ampak včasih je bolje malce kasneje na uz. ali se boš ti mila preselila na drug forum?med februarke?in kdaj?ker jaz bi kar počakala do uz. za ostale pa še vedno pridno navijam in držim pesti.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 19.6.2013 11:46:56
|
|
|
|
mišamašaa
|
oooooooo maj4 superca 10 celic, si bila pa pridna. držim pesti za 1 zmagovalno
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 19.6.2013 11:56:33
|
|
|
|
maj4
|
hvala misamasa!!! tui jaz mocno drzim pesti, ker nazadnje n nic ratalo... tokrat pa more!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 19.6.2013 19:14:13
|
|
|
|
maj4
|
Punce, je katera od vas po punkciji poleg Prometriuma jemala se Estrofem in Hydrocortisone? me zanima cemu sluzita, ker jasnega odgovora od Merlota nisem dobila.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 19.6.2013 21:46:20
|
|
|
|
maoo
|
Ma maj4 za 10 celic, to je super novica . Sva zgleda samo še me dve tu gor ostali za transfer, jaz naj bi ga imela jutri, samo upam, da bo kaj ratalo iz mojih 3 celic , vseeno, držim pesti in naj se ta mesec s zaključi in nato nadaljuje z do marca. Mene sicer skoz nekaj po malem zbada, proti večeru se pa bolečina okrepi, ponoči sem morala vzet protibolečinsko, pa kr ni pomagalo, še le proti jutru se je umirilo. Je katera od vas imela kaj podobno? Je to normalno po punkciji?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 19.6.2013 22:09:51
|
|
|
|
aspera
|
Pozdravljene punce! Jaz sicer še nisem med "IVF-jkami" , zaenkrat sva še v postopku IUI (je že za mano, čakamo na rezultat), ampak sumim, da če nama ne uspe, da naju bo naslednjič dal kar na IVF, ker ima partner slabo seme. Moram povedat, da me že vnaprej ful skrbi in se bojim tega IVF-ja, predvsem zaradi punkcije, ker sem že na HSG-ju skor skup padla od bolečin, kljub temu, da sem na Jesenicah dobila celo flašo protibolečinskih sredstev v žilo. Kolikor berem, vidim, da se da v MB dobit narkozo, kaj pa v LJ? A ti jo dajo, če jo izrecno želiš oz. zahtevaš? Držim pesti za vse, ki čakate na , da bomo kmal .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 6:47:37
|
|
|
|
maj4
|
maoo danes tudi jaz mocno stiskam pesti za tvoje celice! sporoci... In ja, se mi zdi, da bov skupaj in sami upali s nadalnjih 14 dni. To o spikanju pa ne vem cisto. Zvece in ponoci me je zbadalo, a je bil dan punkcije. Danes cutim se napetost. po mojem se bo tudi pri tebi umirilo, ce nimas katerih drugih znakov kaksne hiperce. Ta bi se pa itak ze pokazala.Tako da svoje misli usmeri v ujckanje lepih zarodkov. Srecno danes!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 9:58:11
|
|
|
|
mišamašaa
|
Verjetno sta res samo še vidve ostale. Zdej so dopusti in punce nimajo postopkov, verjetno bodo nadaljevale avgusta. Ampak jaz še vedno navijam za obe in vaju spremljam. Sporočajta, kako vam gre.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 11:47:13
|
|
|
|
aspera
|
A mi lahko katera pove, če je v Lj možna narkoza za punkcijo? Ker me to res zanima .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 12:38:59
|
|
|
|
napalmica
|
Aspera mislim da ni možna. Sama sem imela 3x punkcijo v Lj pa je nisem imela, niti je ni imela nobena z mano. Nimajo anesteziologa. Pojdi v MB! Jaz bi šla že prej, če bi vedela, kako se bo vse skupaj odvijalo. Sem se od daleč vozila, pa ni bilo panike, vse se preživi. Pa še uspelo je.
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 12:58:43
|
|
|
|
aspera
|
Hvala za odgovor, napalmica . Saj zato pa sprašujem, ker v MB vem, da je možno in če bo treba, grem tudi tja, čeprav mi je LJ dosti bližje. Jaz sem zgleda dol spodaj ful občutljiva, me je že HSG bolel za znoret, pa sem na Jesenicah prej dobila protibolečinska sredstva prov po infuziji. In se res ne bi rada spet tako mučla, če ni potrebno. Samo ni mi čisto jasno kako prešaltaš iz LJ v MB, ker sedaj sva vse opravljala v LJ, tudi IUI prejšnji teden. A moraš dobit novo napotnico al kako to gre?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 12:59:42
|
|
|
|
aspera
|
In iskrene čestitke za nosečnost .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 13:09:14
|
|
|
|
napalmica
|
Hvala Ja novo napotnico potrebuješ... s tem da napotnica v Lj ni sme biti več veljavna, sicer ti G ne bo hotel izdati nove. No saj če si imela prejšnji teden IUI, potem mogoče ne boš potrebovala nove napotnice za drugam držim pesti! Sicer pa ja, če slabo prenašaš bolečine, je punkcija na živo kriza. Jaz sem kar pogumna, kar se tega tiče, pa sem prvo punkcijo še nekako preživela, druga in tretja v živo je bila pa višek, zato sem se tudi odločila menjati, no pa zaradi neuspešnih postopkov. Omenit moram tudi, da je bilo okrevanje po punkciji z narkozo bistveno hitrejše in lažje, nobenih bolečin, normalno hodila okoli od prvega dne, vsekakor super. Ker prej sem šla na vsako punkcijo vsa zategnjena, nazaj pa še bolj, tu sem pa bila sproščena, nič mi ni manjkalo vsekakor bi se ponovno odločila za narkozo. Seveda pa je izbira centra odločitev vsake posameznice, nič ne promoviram.
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 13:30:22
|
|
|
|
pumpkinka
|
Živjo punce! Imam vprašanje glede dopustov na GK LJ. A mogoče katera ve, do kdaj bodo še delali pred dopusti? Lani je bil razpored na njihovi spletni strani, vendar ga letos še nisem zasledila. LP
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 18:13:46
|
|
|
|
dekca
|
Sestri Maji napiši mejl, po moje bo najbolj zihr.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 20.6.2013 21:37:29
|
|
|
|
mila27
|
misamasa kako si kaj, si vredu, že imaš kakšne znake nosečnosti. Jaz sem še vedno kr napihnjena, počasi gre nazaj, mislim da je to še vse od teh hormov. Na trenutke mam trebuh kot katera v tretjem mesecu. Drugače jemljem zraven elevit. pa kr skos bi jedla slano in kislo. sladkega pa ne, kar je blo prej moja razvada. Jaz sem potem poklicala reša in se zmenila, da grem k uršuli na uz 1.7. pa sploh ni imel kaj proti , je bil zlo prijazen. Zaenkrat bom jaz še tudi na tem forumu , drug teden se bom pa med februarke pomešala in bova lahko tam naprej klepetali. Še eno vprašanje za vse tule gor, kolko škatlic prometrima potrebuješ, vsega skupaj, do katerga tedna se jih je. A ste jih šle iskat al ste jih po pošti naročile. A lahko samo pokličeš al morš recept poslat. maoo in maj4 držim pesti za vaju!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 0:46:17
|
|
|
|
tamala86
|
Živjo! Sm malo pokukala sem gor, am sem bila zadnjih 10 dni tolk v gužvi...groza! Imam pa eno slabo novičko...po pozitivnem testu, danes imela UZ - nič se ni videlo. Reš me je poslal vzet kri za beto, pa je padla pod 2. torej nekaj je bilo, ampak ni več. Ker test je še prejšnji teden kazal + in beta je bila 15. dan po ET 118! Čisto sem bila šokirana...sploh ne morem verjet...v 4. IVF nam je končno uspelo zagledat +, potem pa tole. pa že prej se dve nosečnosti nista končali dobro...sedaj pa po naravni poti sploh ne gre, nimam jajcevodov. Pa slabi hormoni in samo 1 jajčnik. Me pa tolaži misel, da imava 2 zamrznjenčka...in to prvič. Tako da punce mi se ne predamo! Navijam za vsako od vas! Aja, pa jutri gremo na morje zbistrit glavo in to za dva tedna! LP
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 5:22:09
|
|
|
|
maj4
|
tamala86 res mi je hodo zate. Posijam topel
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI maj/ junij 2013 21.6.2013 7:25:30
|
|
|
|
dekca
|
tamala86, sem žalostna tudi jaz.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?