|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2013
22.5.2013 13:06:12   
reza1
Čestitke vsem za dobre rezultate na nuhalni user posted image

Tako kot LolaTin, tudi jaz se čakam na rezultate DHT. Kri sem dala prejšnji četrtek, tko da pojma nimam, kdaj dobim izvide. Tam so mi rekli, da pošljejo dr., ki je opravljala nuhalno in potem sporočijo rezultate...bomo videli. Se ne obremenjujem in verjamem da je use super user posted image

zdaj sem pa že na trnih za petek, ko mam prvi "pravi" pregled pri svojem ginekologu-tehtanje, urin, odvzem krvi...al pojma nimam kaj še vse gledajo. Res pa komi čakam, ker bom spet vidla najinga srčka ;)

(odgovor članu the seven)
Neposredna povezava do sporočila: 476
   RE: Novembrke 2013
22.5.2013 15:10:50   
Sončnica...
No mi pa smo bili na pregledu in sicer brez uz mal zalostna ampak vse je ok......v petek pa za lj za patološko nosečnost pol bom ga pa vidla ali jo pa vidla papaa

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 477
   RE: Novembrke 2013
22.5.2013 20:59:31   
LolaTin
Hei sončnica ... kako brez UZ? A maš tut ti kako smešno ginekologinjo, ki ti nardi cele 3 ultrazvoke v nosečnosti? user posted image . Ker men je pri prejšnji tut sam toliko pripadal, so me pa v Trboljah pregledal pred 1 tednom pa imam čez 2 tedna spet user posted image .

Zakaj pa na patološko, če smem vprašat?

(odgovor članu Sončnica...)
Neposredna povezava do sporočila: 478
   RE: Novembrke 2013
24.5.2013 12:12:48   
Moljub
Nočem smetit vaše teme, ampak jaz sem takšno skupino fajn pogrešala med nosečnostjo...

Tako, da... Vabljene v skupino na FB, kjer se prodajajo rabljena nosečniška oblačila in ostala oprema (npr. angelsound,...)

https://www.facebook.com/groups/152441694935677/

Lepo nosečnostuser posted image

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 479
   RE: Novembrke 2013
24.5.2013 12:34:37   
Sončnica...
Zaradi fragmina ker imam umetno zaklopko

(odgovor članu Moljub)
Neposredna povezava do sporočila: 480
   RE: Novembrke 2013
25.5.2013 10:18:03   
Matkurja
Hejhoj. Se moram malo javit. Nuhalna je za mano. Razmerje je 1:1670 in se nisva odločila še za DHT. Upam, da ne bo lih najino dete tisto 1670-eto.

Drugače pa imam še vedno slabosti, bruham sicer bolj poredko, ampak zdaj me je začela pa še zgaga pečt. Bljak. Upam, da bo kmalu bolje.
Še en mesec "tahude službe" v razredu, potem pa še 14 dni pisarije, potem pa 2 meseca miru. Če ne dobim s septembrom službe, pa pač do konca.

(odgovor članu Sončnica...)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   RE: Novembrke 2013
26.5.2013 9:51:47   
mala zirafa
A katera že čuti metuljčke v trebuhu?Jaz sem jih začela.Prav luštno je.sem že malo pozabla kako to zgleda.user posted image

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 482
   RE: Novembrke 2013
26.5.2013 13:56:49   
reza1
Pregled je za mano, dobla še eno slikico prihajajočega člana ;) drugače pa vse ok. Ko sem končala s pregledom, pa me je doma v nabiralniku čakal izvid DHT, ki je rezultate NS še izboljšal, tako da sva res vesela. Drugače vse "po starem" :) slabosti so še prisotne, ampak ne več vsak dan. Me je pa tale luna očitno čist zmešala, ker me je 2 dni full bolela glavauser posted image

Metuljčkov v trebuhu pa jaz še nič ne čutim. Samo trebuh mam bl napihnjen :) Jutri začnem 15.teden, tko da najbrž ti občutki še pridejo user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 483
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 9:48:27   
marjanita
Ojla punce,

z veseljem se pridružujem skupinici tudi jaz.
Prejšnji teden sem imela nuhalno, rezultat je bil1:3306, kar je super in upamo, da bo vse ok. Drugače je to moja 3 user posted image , doma imamo že enega 19-mesečnega navihančka, PDP: 29.11., spola še ne vemo, se bomo še odločili, če bomo vprašali...
Drugače pa nosečnost poteka normalno, bilo mi je kar slabo, a še vedno manj kot v prvo, vendar se mi zdi, da počasi mineva :) moram reči, da mi sedaj v drugo vse teče veliko hitreje, tedni kar bežijo in 1/3 je že mimo, meni se pa dozdeva, da še sploh ne dojemam user posted image
Večkrat sem na FB, zato bi prosila, če me lahko dodate v skupinico - kateri lahko pošljem na ZS moj kontakt?
Vsem skupaj želim lepo nosečnost s čim manj težavami, se bomo skupaj veselile 'našega' novembra user posted image

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 484
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 10:02:31   
Anonimen
Pozdravljene babuške,

Me nekaj časa ni bilo, smo imeli kar pestro. Bila sem namreč na amnio pri Pušenjaku, pa mi je predlagal, da jo prestaviva za 14 dni, ker plodovi ovoji še niso čisto zlepljeni s hiuronskimi in je zato veliko večja verjetnost, da po amnio pride do odtekanja plodovnice in posledično splava. Hvala bogu, da je Pušenjak res takšen strokovnjak in je to opazil in me prenaročil, saj je sam rekel, da bi morda kdo drug vseeno naredil amnio, ampak da on raje počaka, da je bolj ziher. Tako da ponovno čakanje do 7. junija in potem še en mesec na rezultate user posted image . To pa še ni bilo vse. Še isti dan sem dobila odgovor od komisije, da mi niso podaljšali bolniške. Moja ginekologinja in osebna zdravnica se zgražata, osebna zdravnica pa mi je povedala, kakšna kuhinja je ta komisija. Baje je ta tip, ki mi je zavrnil samo honorarno zaposlen na ZZZS in dela na večih koncih, da čim več zasluži, pa baje je plačan tudi od tega, koliko bolniških zavrne. Svašta user posted image . Na koncu vidiš, da sploh ne gre za zdravje, ampak za denar user posted image . Sedaj z zdravnico nekaj štrikava z bolniško, pa v službi upam, da mi bodo odobrili dopust, da lahko v miru donosim tega svojega najverjetneje zadnjega otroka. Tako da se moram poleg vseh mojih težav, ki jih očitno kar ni konec (sedaj še ti nezlepljeni plodovi ovoji, pa vsake toliko mi ful razbija srce, tudi v mirovanju, s čimer sem imela težave že pri prvi hčerki, vendar kasneje v nosečnosti), sedaj ukvarjati še s statusom user posted image . Joj, ne bom več jamrala, ker imate ve same lepe novice user posted image . Čestitke vsem za super rezultate in naj tako ostane user posted image !

spol - Midva ga oba želiva vedeti in nama je Pušenjak že na nuhalni namignil, da bo deklica, zagotovo pa bova izvedela po amnio. Že pri prvi hčerki Eli sem želela vedeti spol, saj sem jo v trebuščku klicala po imenu in sva se tako še bolj povezali. Pa tudi mož jo je klical po imenu, tako da smo bili družinica še preden se je rodila. Nama je to ustrezalo, seveda pa smo ljudje različni in je prav, da vsak naredi tako kot njemu ustreza.

oblačila in H&M - Jaz sem bila na Rudniku in imajo zelo fajn spodnjice (jaz sem glede tega zelo občutljiva zaradi reza zaradi CR in te so res udobne), nosečniške pajkice, pa tudi kakšna oblekca se najde. Toda tako kot je rekla ena prej, za poleti sploh ne bo panike, saj je veliko širokih oblek in tunik, tako da mislim, da ne bo panike najti kaj pametnega na "normalnem oddelku". Pa jaz sem že malo zalarmirala svoje kolegice, ki so lani rodile, da mi kaj posodijo, da ni treba ravno preveč zapravljati. Ker da bi dala za eno obleko od 50 do 90 evrov, kot stanejo v Popku in podobnih trgovinah, pa se mi zdi enostavno preveč.

Toliko za danes, en sončen pozdrav in se tipkamo user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu reza1)
  Neposredna povezava do sporočila: 485
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 10:40:50   
LolaTin
Zdravo marianita user posted image . Čestitke za novo user posted image . Upam, da čim lepše prideš čez nosečnost user posted image .
Imava pa isti PDP user posted image .

NenaLena - hvala bogu za Pušenjaka! Držim pesti, da bo vse bp! Te pa razumem glede bolniške. Pri meni se tudi štrika in štrika, žal pa nimam podpore v službi, tak da bom morala it nazaj delat user posted image . Mene so tudi opozarjali, da komisija bolniške na lepe oči ne da. Kaj pa je po njihvo rizično in vredno bolniškega staža?

P.s. eno vprašanje za vse - jaz sem imela razultat 1:13354 oz. background risk 1:775. Opažam, da pišete o precej manjših številkah pa mi ni čisto jasno, katerega upoštevate? user posted image

P.s.s. srečno vsem, ki vas še čakajo nuhalna in ostali pregledi user posted image

(odgovor članu marjanita)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 11:02:15   
Anonimen
LolaTin - To glede bolniške je zares čista katastrofa, saj v kakšnih manjših slovenskih krajih dobijo bolniško zgolj zato, ker bruhajo ali težje prenašajo vožnjo z avtomobilom, v Ljubljani pa komplicirajo tudi, če imaš dejansko grozeč splav z vsemi medicinskimi kazalniki. Očitno je za njih rizična nosečnost le, če moraš biti v bolnišnici, ali pa te tako dolgo matrajo, da na koncu splaviš ali gre kaj resno narobe. Zares žalostno user posted image .

rezultat nuhalna - LolaTin tvoje številke so odlične, govorimo o istih številkah, samo da imamo nekatere zelo nizke. Jaz sem na primer že pri Eli imela nizko glede na recimo tvojo številko - 2800, čeprav je baje to dober rezultat, sedaj pa zelo nizko 164, zato pa grem na amnio. Je namreč tudi pod background risk, ki je glede na mojo starost 263. Toda tudi ta številka mi še vedno prinaša nizek odstotek verjetnosti za Downov in sicer 0,6 odstotka možnosti, toda je pa to višji odstotek od povprečja, zato svetujejo amnio. Tako da nič ne skrbi, imaš pravo številko in to več kot odlično user posted image .

Do kdaj pa boš še doma LolaTin? Jaz sem trenutno na ponovno odprti bolniški, ki mi jo komisija lahko ponovno zavrne, tako da upam, da mi bodo v službi za nazaj odobrili dopust, če me bodo zavrnili. Če namreč od zaključene bolniške mine 30 dni, mi lahko osebna zdravnica ponovno odpre bolniško za naslednjih 30 dni za isto stanje in potem ponovno da prošnjo na komisijo, tako da pridem vsaj v nekoliko bolj varne mesece nosečnosti. Mi je zdaj vsak teden pomemben. Ampak sem pa skoraj že diplomirala o bolniški user posted image .

Čao,
NenaLena

(odgovor članu LolaTin)
  Neposredna povezava do sporočila: 487
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 11:12:13   
marjanita
LolaTin, hvala za lepe želje, ki jih vračam nazaj. Če boš rodila v Kranju, potem res obstaja možnost, da se srečava :)

Glede NS: ali ti niso natančno obrazložili kaj kateri parameter pomeni? meni je Pušenjak še enkrat vse razložil, čeprav stvari že poznam.
Background risk je tveganje, glede na tvojo starost. Kot relevanten se upošteva podatek adjusted risk, tega bi ti morali vpisati tudi v materinsko knjižico. Ne vem do katere številke so možni rezultati, ampak 1:13354 se mi ne zdi prava številka (lahko se pa tudi motim). Če se prav spomnim, je ravno Pušenjak enkrat napisal, da sama nuhalna svetlina, v primeru, da je zelo majhna, lahko zmanjša background risk za največ 5x, kar bi v tvojem primeru pomenilo, da bi bila lahko najnižja vrednost 1:3875...upam, da sem napisala vsaj približno razumljivo :)
Sicer pa moraš imeti izvid, na katerem je vse napisano.

Upam, da sem kaj pomagala.

lp,

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 488
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 12:49:46   
marelcaspelca
Punce, tole z bolniško je res križ....

Jaz sem dala cel križev pot čez, da sem jo na začetku sploh dobila....

Takole bom rekla, jaz "samo bruham" pa sem na bolniški dva meseca, v četrtek grem nazaj v službo. Upam, da mi komisija odobri polovični delovni čas. V teh dveh mesecih, od kar sem doma, sem bila trikrat v bolnišnici, tako da mi komisija niti ni mogla zavrnit bolniške, ker sem vsakič dobila bolniško od zdravnika v bolnici. izgubila sem 8 kg, že prej sem bila XS, sedaj sem XXS :( zredila sem se sicer eno kilo že nazaj, ampak to je samo ena kila, pojem eno juho, malo popijem in je ta ena kila... pozna se mi nikjer.... vsak se zgraža, ker sem dejansko kot duh, skoraj se vidi skozi mene... Dobila sem sedaj te tablete proti bruhanju... ki sicer pomagajo, ampak imam ceu križ s stranskimi učinki, motena motorična sposobnost, sem zelo prepirljiva in nestrpna, kar za moje delo v vrtcu ni ravno najboljše....

Tako da upam, da mi komisija odobri polovični delovnik, da bom delala samo popoldan, ko ni stresno....

pa še malo bolj vesele teme... danes sem vstopila v 18ti teden, joj kako gre hitro čas.... ker sem suha, mi trebuh kar štrli ven, ne morem več skrivati.... za sabo imam že 4 UZje, prvi reden in potem trikrat ob sprejemu v bolnico.... pravijo, da se mali/mala lepo razvija :)
Na nuhalno pa nisem šla, ker ne bi delala splava, tudi če je kaj narobe... sekirat se pa v naprej tudi ne rabim....
Pa tudi za spol bo ostala skrivnost vse do konca.... če imamo imena že izbrana, oblekice že na kupu (nič kpovala, vse dobila), naj bo vsaj to presenečenje.... :)

Me pa zanima, drage sonosečke... ste ve dejansko ves čas bolniške doma, ali greste tudi v trgovino in podobno....
Jaz nisem nikamor hodila, ker se tudi počutila nisem dobro, pa sem dobila občutek od drugih, da sem "čudna", da druge so šle tudi na morje, v restavracijo, trgovino... kako je z vami na tem području?

Lepo pričakovanje želim vsem....

(odgovor članu marjanita)
Neposredna povezava do sporočila: 489
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 12:50:06   
reza1
Dobrodošla marjanita user posted image
Če se ne motim si bila LolaTin tudi na DHT? Imava potem podobne rezultate NS. Po NS sem imela Trisomy 21 (adjusted risk): 1:4124, po naknadnih rezultatih ob upoštevanju DHT pa 1:16.495. Tako da te številke kar držijo ;) Ostali 2 vrednosti pa sta pri meni <1: 20.000.

(odgovor članu marjanita)
Neposredna povezava do sporočila: 490
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 13:58:05   
vtina771
živjo punce. če katero zanima, prodajam oblekice svoje hčerkice, ki se je rodila lani septembra. cene so zelo ugodne, v večini se gibljejo med 1 - 1,5€, le kombinezončki, bundice in prav nove stvari so kakšn euro več. gre za ohranjene stvari, moram pa prodati, ker ni prostora za skladiščenje, tako da če katero zanima, pokukajte v albumčke na http://www.mojalbum.com/vtina771
lep pozdravček vsem in veselo nosečnost in božanje bušijev, še malo pa bodo vaši sončki in sončice z vami

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 491
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 14:27:49   
LolaTin
¸NenaLena - opažam enako kot ti!! Berem po forumih in so dekleta doma zaradi bruhanja (mislim lažje oblike, da ne bo pomote), dekleta s krvavenjem, hematomom, predhodno anamnezo itd, pa od komisije dobijo zavrnitev.

Jaz sem zanosila po obravavanju primarne infertilnosti (samo HSG poseg, hvala bogu pred jemanjem hormonov), v 7. tednu pa zakrvavela (sveža kri) in pristala v bolnici zaradi hematoma. Ginekologinja je rekla, da mi komisija bolniške ne bo odobrila. Pa mi jo je po nekem čudežu, pričakujem pa, da me vrnejo na delo po 17.6., ko bom dejansko že v 15. tednu in torej zunaj "rizičnega"obdobja.
Enako je meni zdravnica rekla, da kr naj bom doma, dokler ne dobim odločbe in se magari v podjetju dogovorim za dopust za nazaj. Te pa popolnoma razumem NEnaLena- meni je ta mesec, ko bi morala počivat, sam nase mislat itd. bil naj bolj stresen mesec. Še v službi (ko lovim prodajo in delam 600 km dnevno) mi v naj bolj kritičnih obdobjih ni bilo tako hudo. Čeprav mi je malo krivično govorit o "kritičniem" obdobju. Sej za razvoj otroka je cela nosečnost "kritična", ne samo obdobje, ko lahko pride do SS. A se motim???

NenaLena - uapm, da maš dobro in razumevajočo osebno zdravnico, ki ti bo omogočala vso podporo in tut "hvatala krivine"user posted image

Marjanita - so mi razložili, ampak mi ni bilo jasno, zakaj imam tako visoke številke. Sem mislila, da sem narobe razumela user posted image

Reza1 - imaš prav, ravno danes sem dobila izvid DHT. In imam identičen rezultat, kot ti user posted image . Upam, da niso poslali enakega izvida tebi in meni user posted image

(odgovor članu vtina771)
Neposredna povezava do sporočila: 492
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 19:34:08   
Anonimen
Čao babuške,

marelcaspelca - Ne morem verjeti, da se moraš "jajcat" za bolniško ob takšnih težavah user posted image . Očitno ti modeli na komisiji ne razumejo, da pač vse nosečnosti ne potekajo brez težav in gladko kot recimo pri moji prijateljici, ki je bila že 2,5 meseca noseča na 42-kilometrskem maratonu, saj ni vedela, da je noseča. Očitno jim je čisto vseeno, če se zgodi še kakšen ss več, itak so vzroki vedno neznani, kaj pa to pomeni za vsako žensko individualno, pa že več ni njihova stvar, s tem pa naj se ginekologi potem zafrkavajo user posted image .

Poleg tega pa je danes večina služb pretirano stresnih že za zdravega človeka, kaj šele za nosečnico ali celo nosečnico s težavami. Jaz bi komot šla v službo, če se mi ne bi bilo treba vsak dan 1 uro voziti z avtom, bi v službi lahko tudi ležala, ko bi se slabo počutila, bi me začel boleti križ ali bi mi začelo razbijati srce. Pa da bi lahko v miru pojedla dovolj obrokov in ne bi bilo psihičnih pritiskov. V moji službi že samo slednje ni mogoče, saj vsak dan lovimo roke za tisk in brez stresa enostavno ne gre. In pri meni je bil prav stres na delovnem mestu tisti, zaradi katerega sem skoraj izgubila otroka. Po zelo stresnem delovnem dnevu, ko sem samo čakala, da pridem domov in se uležem, sem samo stopila iz avta in mi je stekla kri po nogah. Rešilec in urgenca, kjer so mi povedali, da imam 50:50 možnosti in hematom na dnu posteljice. Na srečo je moja miška preživela, toda po malem sem krvavela še cel mesec. Potem sem že nehala krvaveti, toda ko sem dobila odločbo od komisije, da sem sposobna za delo, sem čez dva dni od vsega sekiranja, kako bom zmogla službo, ponovno začela krvaveti. Tako da naj nihče ne govori, da stres ne vpliva, pri meni je več kot očitno vse težave povzročil prav stres. Pa po naravi sploh nisem oseba, ki bi se veliko sekirala in bila zaskrbljena, temveč sem neozdravljiva optimistka. Toda po dveh splavih v pol leta so se moji strahovi očitno tako povečali, da jih moje telo lahko predela le v mirnem okolju. Sodoben način življenja več kot očitno ni naklonjen nosečnosti, saj že stare kitajske modrosti učijo, da se mora ženska v nosečnosti umiriti in usmeriti vase, da lahko steče energija v plod. Ne pa moderne ženske, ki kar tekmujejo med sabo, katera se bo lahko bolj pohvalila, da je njeno življenje popolnoma isto kot prej, ko ni bila noseča. Mislim, da s tem zavajajo same sebe in da jih potem zadene šok, ko rodijo, saj življenje z otrokom ni isto kot brez njega in nosečnost je čas, ko se je na to spremembo treba privaditi, se nekako posloviti od obdobja brez otroka. To seveda ne pomeni, da se bo vedno vse vrtelo samo okrog otroka, toda življenje se vsekakor spremeni, v nekaterih pogledih na slabše, v večini pogledov pa na lepše, če človek v starševstvu zares uživa. Joj, spet sem napisala roman user posted image .

Vesela sem za vse vas Novembrke, ki ste brez večjih nosečniških težav, me, ki jih imamo, pa tudi počasi in vztrajno korakamo proti porodu in novembra bomo vse veselo objemale svoje otročke user posted image user posted image user posted image .

Čao čao,
NenaLena

(odgovor članu LolaTin)
  Neposredna povezava do sporočila: 493
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 19:41:25   
Anonimen
Aja, glede bolniške. Jaz sem bila skoraj dva meseca samo doma, prvi mesec sem šla samo na teraso na sonček (me je bilo strah kaj več, saj sem ves čas krvavela), drugi na krajši sprehod okrog hiše, prejšnji teden pa sem si drznila celo iti v Arboretum, danes v trgovino. Sicer je baje do 16. ure dobro biti doma, ker te lahko pride preverjat komisija. Ginekologinjo sem vprašala, če mi lahko napiše kakšno potrdilo, da pa sedaj že lahko grem na kakšen krajši sprehod, pa je rekla, da komisija ima samo dve možnosti: ali si sposoben za delo ali moraš biti striktno doma. Kako pogosto pa preverjajo, pa iskreno povedano nimam pojma. Tako da mislim, da se je kar dobro držati doma, vsaj dopoldne. Ne vem pa, kako je z morjem, saj konec koncev lahko počivaš doma ali na morju, le do tja moraš nekako varno priti. Jaz se s tem zaenkrat še ne ukvarjam, toda moja dva brez morja ne bosta preživela poletja user posted image , tako da bom nekako morala iti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 494
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 19:48:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Aja, glede bolniške. Jaz sem bila skoraj dva meseca samo doma, prvi mesec sem šla samo na teraso na sonček (me je bilo strah kaj več, saj sem ves čas krvavela), drugi na krajši sprehod okrog hiše, prejšnji teden pa sem si drznila celo iti v Arboretum, danes v trgovino. Sicer je baje do 16. ure dobro biti doma, ker te lahko pride preverjat komisija. Ginekologinjo sem vprašala, če mi lahko napiše kakšno potrdilo, da pa sedaj že lahko grem na kakšen krajši sprehod, pa je rekla, da komisija ima samo dve možnosti: ali si sposoben za delo ali moraš biti striktno doma. Kako pogosto pa preverjajo, pa iskreno povedano nimam pojma. Tako da mislim, da se je kar dobro držati doma, vsaj dopoldne. Ne vem pa, kako je z morjem, saj konec koncev lahko počivaš doma ali na morju, le do tja moraš nekako varno priti. Jaz se s tem zaenkrat še ne ukvarjam, toda moja dva brez morja ne bosta preživela poletja user posted image , tako da bom nekako morala iti.


kolegica je bila celooooooooo nosečnost na bolniški, in ni minil dan da ne bi kam šla. dopoldan, popoldan, zvečer, parkrat na dopust, na vsaki zabavi je bila,.... skratka: v teh 7 mesecih je bila več odsotna od doma, kot pa doma. ni se pa kaj preveč sekirala za kontrolo, vsaj meni je bilo tako rečeno. mogoče je imela samo srečo, ker ni imela kontrole. težko rečem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 495
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 20:11:57   
tintin
ČEstitke vsem za lepe rezultate, NenaLena super za prisebnega Pušenjaka, da je videl na UZ nezlepljene ovoje. Še so zdravniki na mestu, marsikdo ti najbrž tudi povedal ne bi.
Ja, glede bolnišk se strinjam. Zelo je odvisno kje živiš. Imam kolegico v MS, ki je bila samo zaradi manjših bolečin v 12t celo nosečnost doma, medtem ko v Kranju praktično vsako zavrnejo ali pa komplicirajo do nezavesti ...
Jaz sem imela v moji prejšnji nosečnosti hude, ampak res hude težave z vratno hrbtenico - mravljinčenje rok, ki je bilo ponoči neznosno in nisem spala tričetrt noči od 27t dalje....ker delam za računalnikom sem po pol ure dobila v službi take mravljince, da sem mislila, da bom znorela. Poleg tega sem imela še težave z išiasom (ker imam rahlo zamaknjeno medenico, kar ima v nosčenosti svoje posledice) in sem kak dan prav težko hodila. No, G mi je svetovala 4 urno bolniško, kar pa mi je po preteku enega meseca komisija gladko zavrnila. Osebna zdr. je skušala delat v mojo korist, ampak nama ni uspelo. Šele 3 tedne pred porodniško, z izvidom ortopeda, ki je napisal, da za delo nikakor nisem sposobna, so se me "usmilili". In še to seveda "strogo mirovanje", ampak mi je G napisala potrdilo, da se moram gibat.
Tudi v prvi nosčenosti sem se "jajcala" s komisijo pa sem imela isto diagnozo "grozeči splav", pa eno leto prej IMN. Adijo pamet....
Tokrat iskreno upam, da zvozim brez bolnišk, ker se mi res ne da ukvarjat z njimi, sem čisto razočarana...no tokrat imam tudi osebno zdr. bolj tako-tako...

Se pa strinjam, da se mora nosečnica posvetit sebi, prihajajočemu otročku in rabi mir, sprostitev in ugodne pogoje. Sploh nosečke, ki imajo/imamo za sabo slabe izkušnje in smo prve, kritične tedne vse znervirane ali bo uspelo ali ne....:( Srečno vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 496
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 20:21:01   
marelcaspelca
oh jooj, zdj me nisi nič pomirila, js sm iz Kranja.... :( sej do sedaj mi niso mogli zavrnit bolniške, ker dva tedna po bolnici mi pa ja pripada bit doma.... Sam tole s polovičnim sem pa bol kot ne na ugibanje šla.... bom držala pesti, sej jutri najbrž že dobim odgovor

Sicer pa upam, da bom uredu in da bom lahko delala...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 20:58:43   
tintin
spelcamarelca, jaz upam da ti podaljšajo. Na ZZZS je pasja predvsem ena dohtarca, ona vem da zavrača po tekočem traku...je pa res kriza s temi bolniškami:(

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 498
   RE: Novembrke 2013
27.5.2013 22:01:26   
LolaTin
NenaLena - se podpišem! Problem so današnje službe! Delodajalci (vsaj moji) so brez otrok, samski in s 5 domovi po Evropi. Pričakujejo polno delovno sposobnost in učinkovitost. Ker je moje delovno mesto na terenu vsak dan v avtu, to tudi pričakujejo. Ker dvomim, da mi bo komisija podaljšala bolniško, jih že pripravljam, da se na teren ne bi vrnila. In zahtevaj pisno od zdravnika, da se ne smem vozit več kot ___ km dnevno, če ne, me bodo dal nazaj na teren! Kot si rekla - ali si sposoben za delo ali nisi - brez dodatkov user posted image .

Sem ena izmed dveh, ki imava žal nesrečo v nosečnosti, ker so pa 4 druge normalno donosile, pričakujejo to od vseh user posted image .

Bolniška- tut sama med bolniško ne odhajam nikamor. Prvi mesec so mi drugi nosili stvari iz trgovine, prinesli oprano perilo iz spodnjega nadstorpja itd. Drugi mesec pa se sprehodim sama do trgovine po zajtrk in grem na sprehod na bližnji grič - toliko, da si razgibam hrbtenico in kolke. Dalj pa ne.
Glede inšpekcije psloh nisem razmišljala, da bi me preverjlai. V vsakem primeru sem verjetno v prekršku, ker ne živim na stalnem naslovu, ki je v uradnih dokumentih,ampak 200 m stran s partnerjem. Tako, da bi me verjetno iskali na stalenm naslovu - jaz pa tam ne stanujem user posted image

Marelcaspelca- u pam, da se izteče tebi v priduser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   RE: Novembrke 2013
28.5.2013 11:34:26   
Anonimen
Čao babuške,

Hvala vam za vso podporouser posted image , mi je veliko lažje, ko vidim, da je še kdo, ki ima podobne težave in me razume, saj čutim, da veliko žensk, ki jih srečam, navidez sočustvujejo z mano, v resnici si pa mislijo, da kompliciram. Ok, ko jim podrobneje razložim vse svoje zaplete, se malo zamislijo, toda še vedno nekatere težko razumejo, da pač vsaka nosečnost ni "normalna", četudi bi si vse me, ki imamo težave, želele nosečnost brez težav. Zato hvala vam user posted image .

Jaz sem že vstopila v 18t in moj trebušček je že orng viden - takšna kroglica sredi trebuha user posted image . Ko sem v petek čakala na amnio (ki je potem ni bilo), so bile vse skoraj isto noseče kot jaz, pa se mi zdi, da sem imela največji trebušček, čeprav sem se zredila kakšno kilco, nič več. Nimam kaj, že pri Eli sem imela okrogel in veeelik trebuh, tako da si videl najprej trebuh, potem pa čez nekaj minut še mene user posted image .

Kaj pa gibi, ena je rekla, da je že nekaj čutila? Meni se je mogoče parkrat zazdelo, da čutim neke mikro gibe, ko sem bila umirjena in sem držala roko na spodnjem delu trebuščka, toda bi znalo biti tudi kaj drugega user posted image . Priznam, komaj čakam, da bom začutila svojo Lili Hano, saj sva se z Elo veliko "pogovarjali", ko je brcala v trebuščku točno tja, kjer sem držala prst in jo poklicala. Ni kaj, še ena preizkušnja moje potrpežljivosti user posted image .

razmik trebušnih mišic - tiste, ki niste prvič noseče, je katera imela težave s tem? Jaz sem imela razmik gotovo več kot dva prsta, ne sicer za eno dlan, kot sem brala na forumih (tega si niti predstavljati ne znam user posted image ), toda strah me je, da ne bo v tej nosečnosti še slabše, saj mi je nekoliko razmika ostalo do danes. Baje tudi z vajami tega ne moreš popolnoma odpraviti, saj gre za raztegnjeno tkivo, ki nima prožnosti, da bi se nazaj skrčilo. Upam, da bo vse ok, saj si po porodu želim lep trebušček. Imam že hude načrte zanj user posted image .

Čao čao in se tipkamo,
NenaLena

(odgovor članu LolaTin)
  Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....




Ime za hčerko
Tanja555

/

Ema (35%)

Pia (16%)

Zoja (27%)

Petja (6%)

Lea (13%)

Maksi (2%)


Število vseh glasov: 565

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!