|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2013
28.5.2013 13:07:58   
marelcaspelca
Trebuščkiiiii, aaaaa, punce, js sm tok vesela, ker se mi trebušček že kar fino pozna.... user posted image
Danes mi je ena medicinska sestra rekla, da sem prava važička.... Ko pa sem se po vseh težavah začela malo bolje počutit in sedaj lahko še pokažem... Ma sem tako ponosna :)

NenaLena tudi meni je bilo rečeno, saj samo bruhaš, kaj si pa doma. Še celo cimra v bolnici mi je rekla: "Jaz sem tudi po 4x na dan bruhala, pa niti k zdravniku nisem šla" Bi ji kar v glavo skočila.... ko bi ona po 15x, 20x na dan bruhala več dni zapored, bi tako letela k dohtarju...(nisem niti požirka obdržala v sebi) Ma take babe mi grejo a na jetra, k se v vse vtaknejo. grrrr... ona je imela pa strogo mirovanje in je bla povsod drugod kot v postelji....jamrala pa 100 na uro.

Jaz sem v soboto občutila prvi gib, se mi zdi.... Sem ponoči šla jest in ko sem se v postelji nazaj umirila, je bilo kot ena HVALA, MAMI... hahaha... bom kasneje poročala, če je to res to....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 501
   RE: Novembrke 2013
28.5.2013 13:22:10   
LolaTin
Bravo marelcaspelca!!! user posted image Super slišat, da se počutiš boljše user posted image . Držim pesti, da do konca ne bo nobenih težav več user posted image . Ti se kr važi, se maš zakaj user posted image

Kar se tiče bruhanja, si pa niti ne predstavljam, kako ti je. TUt js sem bruhala, ampak samo ene 4x. Pa še to sem dušo zraven spustila user posted image . Sicer pa vsaka drugače prenaša te nadloge. Meni je blo skos slabo popoldan, zvečer in ponoči. Cele noči nisem spala, zato sem bla čez dan čist brez energije. 1,5 mesca sem samo ležala in jedla. Da o glavobolih ne govorim, nisem bla sposobna vstat iz postelje. Meni sta bla nespečnost in glavobol hujše, kot karkoli.

marelcaspelca - zdej pa pogumno naprej user posted image

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 502
   RE: Novembrke 2013
31.5.2013 22:02:15   
aikalana
Pozdravljene punce

pridružim se vam tudi jaz, moj PDP je 24. november. Rada bi se vam tudi pridružila skupini na FB vendar nevem kako to gre.! Tako da prosim če me lahko katera doda, če lahko.

Lepo pozdravljene user posted image

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 503
   RE: Novembrke 2013
3.6.2013 21:55:31   
ni_ka21
Pozdravljene,

tudi jaz sem user posted image in pričakijem okoli 1. novembra. V prvi nosečnosti nisem poznala nič drugega kot da mi raste trebušček in kak mali brca, no zdaj pa se po slabostnih dneh ki so na srečo minila pojavila krvavitve. Naj bi bila to rana na materičnem vratu, ki naj bi se čez čas zacelila. Dosti moram počivat, ker mi kar pritiska vse dol. Je imela katera iste težave, pa je bilo potem vse vredu?

Želim vam vsem lepo in brez težav nosečnostuser posted image

(odgovor članu aikalana)
Neposredna povezava do sporočila: 504
   RE: Novembrke 2013
5.6.2013 10:56:37   
LolaTin
Dobrodošli aikalana in ni_ka user posted image

Ni_ka, tut js sem krvavela, ampak sem imela hematom. Žal o poškodbi materničnega vratu ne bi vedela nič. Pa ti niso rekli, zakaj bi do tega lahko prišlo?user posted image

(odgovor članu ni_ka21)
Neposredna povezava do sporočila: 505
   RE: Novembrke 2013
5.6.2013 22:42:51   
reza1
pozdravljene vse nove user posted image :)

LolaTin tut jst upam, da ne pošiljajo kar istih izvidov NS+DHT vsem user posted image

Glede velikosti trebuha pa morm rečt, da se mi je začel malenkost poznat - najlepše je zjutraj, ko je res taka bunkica pod popkom user posted image Zvečer sem pa itak že tolk napihnjena od hrane in tekočine čez dan, da ga mam res ogromnega. Zadnje 2 dni me pa še precej špika po maternici, da user posted image ziher raste user posted image
Kako pa ste ostale user posted image ?

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 506
   RE: Novembrke 2013
6.6.2013 9:53:56   
LolaTin
Reza1 user posted image . SI me pa tut potolažla, ker nisem vedla, da je to špikanje in manjši krči normalno za nosečnost user posted image . Nevednica jst user posted image .

Očitno si suhcena, da se ti sam kepica pozna. Js mam zjutraj že kr buši, zvečer sem pa že prav okrogla user posted image , ko me napihne.

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 507
   RE: Novembrke 2013
6.6.2013 10:28:06   
reza1
user posted image ma ja, tolk časa sem čakala na tole nosečnost, da sem prebrala tisoč in eno debato o zanositvi in nosečnosti, tko da sem tut to nekje zasledila, da je čist normalno, če te zbada po trebuhu, kot bi te nekdo z iglo špikal user posted image Tko da zmer ko me začne tkole po trebuščku, pomislim da je user posted image prostora zmankal pa raste user posted image

v bistvu nisem lih suhica, ene 7 kg preveč mam pomojm user posted image upam samo, da se ne bom pretirano zredila v nosečnosti, ker hujšanje mi pa res ne gre user posted image Sem probala vztrajat na Montignacu pred zanositvijo, ampak sem zdržala le dober mesec dni, pa sploh ni neka dieta, samo treba je bit organiziran.
tko da tista bunkica pod popkom je mišljena v ležečem položaju user posted image Ko vstanem, pa se trebuh itak bl izboči.

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 508
   RE: Novembrke 2013
6.6.2013 12:30:27   
LolaTin
Hahhaha reza1 ti si ena pojava user posted image !
Tut js sem se namatrala, ampak nisem pred tem brala forumov-so mi odsvetovali user posted image .
No, js sem pred zanositvijo mela ene 10 kg preveč - sem nagnjena bolj k obilnosti. user posted image

Montignaca sem tut sama prakticirala, sam kaj, ko mam psiho tako, da če mi nekdo reče, da neki ne smem, bi glih to user posted image . Tak da se mi je stalno sanjal o krompirju user posted image .

Je pa mene tut strah se preveč zredit v nosečnosti, kdo bo potem hujšal za 3??? user posted image Sam js že skoraj 2 meseca sam ležim in jem - tak da teh 5 kg, ki sem jih do zdej dobila, bo na koncu 20 kg user posted image


(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 509
   RE: Novembrke 2013
6.6.2013 12:42:23   
tintin
Hoj po dolgem času. Jaz sem dala ta teden čez 1. posvetovalnico, 16t, danes sem prvič oblekla nosečniško krilo, čeprav se mi zdi trebuh razmeroma majhen (glede na to, da ne raste prvič:). Dosedaj sem pridobila 2 kg, še to mi ni jasno kdaj in kako, ker mi je še vedno občasno slabo, ne jem prav veliko oz. nič sladkarij, bolj malo OH (mi ne paše), res je pa da je moj edini šport ene pol ure hitre hoje na dan, laufanje za mulčkoma, prej sem namreč 3x tedensko tekla...Sedaj se odločam, da bom počasi začela hodit na plavanje v olimpijski bazen 1-2x tedensko...samo moram še najti ene pametne kopalke. Se pa ne bi rada prav veliko zredila med nosečnostjo, ker se mi ne da hujšat potem. Mene tokrat nič ne špika, user posted image pa že čutim! jemljem pa preventivno proti krčem/otrdevanju magnezij, praksa iz prvih dveh nosečnosti, ki se je dobro obnesla. Lepo bodite!

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 510
   RE: Novembrke 2013
6.6.2013 12:50:46   
reza1
jah, sej umes res rabiš odklop od forumov :) usej jst sm ga, in mi je pomagal :) sem pa tko dobila tut dost koristnih informacij, tko da vse je za neki dobro user posted image
ja, ta montignac skensla use kar mi je najboljš-krompir, paradižnik,sladko sadje in logično - sladice user posted image Sicer jih v nosečnosti pojem dosti manj, niti ne čutim neke potrebe po sladkem, kot včasih, tko da mi še kar gre in se zaenkrat še nisem zredila. Bomo videli, kako mi bo šlo v naslednjih mesecih user posted image Če se pa slučajno do konca nosečnosti preveč "napihnem" bova pa skup hujšale user posted image

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 511
   RE: Novembrke 2013
6.6.2013 16:45:42   
LolaTin
Montignac je za trdne osbnosti user posted image . Men drugega ni bil problem, razen tega hudičevga krompirja - bi lahko samo od kromprija živela user posted image .

Js pa drugače sploh ne jem sladkega, v bistvu sploh ne maram. Od kar sem pa noseča - sladoled v 1001 obliki, kaki keksi tut niso švoh, da o gumjastih bomobonih niti ne začnem user posted image .

Reza - ni problema, če bova morale hujšat, bova skupi user posted image , Če ne drugače, si bova preko foruma dajale spodbudo user posted image

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 512
   RE: Novembrke 2013
6.6.2013 18:27:26   
reza1
tintin long time no see user posted image uff, upam da slabosti čimprej minejo. Ker so res naporne, pa jaz niti nisem imela hudih, ampka mi je blo že to, da mi je ceu dan pomalem slabo, čisto preveč :)
Ja, jst pa trenutno še pou ure na dan ne hodim user posted image Trenutno sem zabubljena v knjigah ker se pripravljam na zadnji izpit konec junija. Sem pa kot zlata ribica, ko se mi že uspe neki naučit, naslednji dan nimam pojma user posted image Jao, upam da mi uspe vse v glavi obdržat do dneva D, da se potem lahko posvetim samo še uživanju nosečnosti .Tisto diplomo bom zraven za hobi pisala user posted image
Sem si pa tut jst danes nabavla magnezij in že popila prvo šumečko-čist preventivno. Ostalih dodatkov pa nič ne jemljem, niti folne, ker nisem uspela dobit femibiona sem kupila elevit, ampak ga očitno ne prenašam dobro, tako da sem jemanje opustila. Mislim in upam, da bom zadost folne dobila z zelenjavo.
LolaTin še ena ljubiteljica krompirja tukaj user posted image Čeprav odkar sem v svojem gospodinjstvu, ga pojem dosti manj kot prej.
Za hujšanje pa zmenjeno, tut moralna podpora neki šteje user posted image

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 513
   RE: Novembrke 2013
6.6.2013 18:57:09   
tintin
folne niti ni več potrebe jemat, magnezij sem pa jaz obakrat jemala skoraj do konca...moja G svetuje jemat nekje od 15t dalje, da se ustvari malo zaloge...potreba je namreč povečana med nosečnostjo...sem v obeh nosečnostih imela težave z otrdevanjem trebuha že okoli 20t in mi je magnezij fejst pomagal...:)

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 514
   RE: Novembrke 2013
7.6.2013 9:04:06   
Flavia_
Ne spreglejte novih darilnih paketov za user posted image , ki so tokrat še posebej bogati user posted image

http://www.ringaraja.net/clanek/paket-za-nosecke---junij-2013_6147.html

lp, flavia

_____________________________

Be the change you want to see in the World ...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 515
   RE: Novembrke 2013
7.6.2013 19:51:23   
ni_ka21
Naj bi do tega prišlo, ker je materični vrat bol občutljiv tudi ko imeš spolne odnose. Problem je to, da nisem podrobno pol vprašala, ker ko je reko da je z dojenčkom vse vredi pa da to ni od posteljice mi je močno odleglo. Zaj se je sicer situacija pomirila in se tudi bolje počutim, pa brca vsako večer, tak da imam res občutek da bo vse vredi. Sem pa slišala za hematom, samo nevem kaj je to točno in kako se ga da odpravit.

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 516
   RE: Novembrke 2013
8.6.2013 6:19:44   
pin
Se še jaz javljam!

user posted image poteka o.k. (20 teden) Muči me zatekanje nog in krčne žile, po službi pa malo zaspim (debelo uro), ker sem sicer popolnoma neuporabna.

Trebušček se že zelo pozna (+10 kg - dosti je vode v meni), ko se počepnem ga pošteno čutim. Čutim tudi fantove gibe, NS je bila super, zato nadalnjih preiskav ne delamo.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 517
   RE: Novembrke 2013
8.6.2013 11:39:57   
LolaTin
Dobrodošla pin user posted image
Si enak revež kot jst - šele v 15. tednu pa že 5 kg + pa zatekam kot nora user posted image . user posted image za super rezultate. Srečno nosečnost še naprej user posted image

Ni_ka21 - no potem je to dobra novica user posted image
Hematom (tak ko so men razložli) nastane iz večih razlogov, v prvem tromesečju lahko vodi v SS, Če se plod obdrži, se hematom ali absorbira ali pa se še ta kri izlušči in je to to. Tako mi je blo laično povedano user posted image

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 518
   RE: Novembrke 2013
8.6.2013 15:26:23   
lejla346
hej hej! pridružujem se vam... pdp je 24.11

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 519
   RE: Novembrke 2013
8.6.2013 18:14:36   
Anonimen
Čao babuške,

Amnio je za mano, zaenkrat je vse ok user posted image , tako da držimo pesti, da tako tudi ostane in čakamo na super rezultate user posted image . Čeprav nas je sestra opozorila, da so rahli krči in rahel izcedek plodovnice normalni, sem se vseeno danes dopoldne ustrašila. Toda na srečo je oboje hitro minilo in upam, da sem sedaj čez najhujše user posted image .

Jutri bom dopolnila že 19 tednov in moj trebušček se že orng vidi, nekateri kar ne morejo verjeti, da je že tako velik user posted image . Bolniško imam podaljšano do konca junija - se me je komisija končno usmilila user posted image . Sicer sem pa bila pri internistki, ker imam težave z razbijanjem srca in mi je pojasnila, da je to zaradi mojega nizkega pritiska. Se moram čim več gibati, četudi sem na bolniški, saj manj gibanja pomeni še nižji pritisk in še več težav z razbijanjem srca. In ne boste verjele, ravno ko sem bila na pregledu v Lj, me je obiskal inšpektor iz komisije user posted image . Očitno sem bila preostra po telefonu in so se odločili, da me malo zaj... Svašta! Očitno smo rizične nosečnice orng sumljivi komadi user posted image .

Toliko na hitrco za danes in lep vikend vsem user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu lejla346)
  Neposredna povezava do sporočila: 520
   RE: Novembrke 2013
8.6.2013 18:26:28   
Zara_
Pozdravljene,

najprej sem bila decemberka, sedaj so mi rok prestavili v november. Upam, da se vam lahko pridružim. Sem v 16. tednu in 20.6. me še čaka amnicinteza. Upam, da bo vse ok.

NenaLena ti lepo počivaj in bo sigurno vse ok:)

Lepo bodite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 521
   RE: Novembrke 2013
8.6.2013 18:35:24   
reza1
Pozdravljene ni_ka21, lejla346 in Zara_! Več nas je, bolj bo veselo user posted image

ni_ka21, za hematom ti je že LolaTin prav odgovorila. Jaz sem ga tudi imela na začetku nosečnosti, zakaj pa se mi je pojavil, pa tut nisem dobila nekega konkretnega odgovora. Meni se je krvavitev umirila v cca 2 dneh, tako da je sedaj vse ok. Odpravit ga sama ne moreš, al se absorbira, al pa počasi izloča v obliki rjavordečega izcedeka. Držim pesti!

Zara_ zate pa držim pesti za amnio ;)

p.s: a ima še katera glavobole user posted image Mene na čase prav konkretno zdelajo, pa drugače nisem nagnjena k glavobolom. Res pazim da veliko tekočine spijem, pa enkrat na dan kavo, ker mam bolj nizek pritisk. Tko da res ne vem več, kaj naj...

(odgovor članu Zara_)
Neposredna povezava do sporočila: 522
   RE: Novembrke 2013
8.6.2013 18:44:55   
ni_ka21
Hvala za tolažbo user posted image
proti glavobolom je najbolje zdravilo mala skodelica črne kave in četrt limone stisi not ali pa si zraven črne kave naredi limonado. Meni in moji kolegici je pomagalo, s tem da sem jaz imela močne migrenske glavobole, pa je bilo to edino kar je pomagalouser posted image
Zgubit nimaš kaj če poskusiš...

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 523
   RE: Novembrke 2013
8.6.2013 22:47:55   
lejla346
sem mislila da sem edina, sej bom kr znorela s temi glavoboli! sem pa kupila v dmu eno china balm in res pomaga, neverjetno. ej punce a že mamo kako stran na fbju al samo tu na forumu? če ne mam jst eno obstoječo stran na fbju sam aktivirat jo je treba pa se loh tudi tam dobivamo?

(odgovor članu ni_ka21)
Neposredna povezava do sporočila: 524
   RE: Novembrke 2013
8.6.2013 23:19:40   
LolaTin
Hei vse user posted image

Kar se tiče glavobolov, so mene dajal 3 tedne skupi!!! Vsak dan me je glava bolela od zjutri do zvečer - baje je to normalno, ker se poveča količina krvi v telesu, kar ima za posledico glavobole. Js sem žal že od nekdaj občutljiva na vremenske spremembe in me glavobol ubija.
Je pa ta glavobol v nosečnosti čist neki drugega user posted image . Men ni pomagala ne kava, ne litri vode, ne hrana ne nič. 3x sem morala vzet lekadol, če ne nisem bla sposobna vstat iz postelje.

Reza1 in lejla346 - upam, da vama čim prej mine user posted image

(odgovor članu lejla346)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




stvari za v porodnišnico
s1o2

zdravo ... zanima me kaj ste vse uzele za v porodnišnico s seboj ?? hvala za odgovore

. (89%)

. (11%)


Število vseh glasov: 64

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!