Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:46:23
|
|
|
|
*Aura
|
Ja padokina, imela sem transfer na 5 dan. Berem na forumih, da dekleta dobijo M že od 7 dne po ET-no, nekatere.....
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:47:26
|
|
|
|
dekca
|
*Aura, prvič slišim . Delodajalcem bi bilo verjetno všeč, zavarovalnicam pa precej manj.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:48:29
|
|
|
|
dekca
|
Aja, čakam na transfer... In ne vem, ali zdaj vsem dajejo na 5. dan v Lj, včasih so tem z manj celicam vsem rekli, naj pridejo že na tretji dan.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:50:49
|
|
|
|
*Aura
|
Ma lej...jaz tudi!!!! Mene je kar kap....če bi slučajno Bog dal.....slučajno......bi imela v službi štalo. Mislim, da nisem edina, ki nisem v službi povedala, no..... pol pa kap, da se jim pove, da moraš bit 1 mesec doma......mahhhhhh. Kaj pa pol.......a lahko še delaš???? Najbrž ja, če se tako počutiš, ne???
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:56:07
|
|
|
|
podokina
|
ne jest nisem šla nikoli na bolniško,pa sem prvi postopek imela pozitiven test pa je šlo potem naprej,pa tretji postopek potem nosečnost z dvojčki,nič bolniške,lansko leto ko smo šli prvič v postopek po porodu pa sem imela 16000 beto pa tudi nisem dobila bolniške,šele potem ko sem žal morala na čiščenje sem jo dobila po čiščenju,res pa je da se vedno ok počutim,nimam težkega dela in se mi pač ne zdi potrebno niti rečt da bi jo imela.Tudi zdej sem imela samo na dan punkcije in na dan transferja kar dopust
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:56:36
|
|
|
|
*Aura
|
Dekca, lej meni so določili 5 dan, so mi pa rekli, da me lahko tudi vmes pokličejo.....pol sem razumela zakaj. Nisem imela veliko celic, 10, od tega so se 4 oplodile....no, do 5 dne sta zdržali samo blastocista in morula. Za morulo so mi rekli, da ni obetavna, ma da bi mi jo glede na leta vseeno dali not poleg blastociste, češ, da lahko celo pomaga blasticisti se vgnezdit....da imajo take izkušnje... Sva pa imela pred seboj 2 para, ki sta prišla zastonj...ju ni več čakalo nič....mi je bilo tako žal za njiju..... Ne razumem zakaj tako "reskirajo".......
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:59:44
|
|
|
|
*Aura
|
Hvala padokina....malo mi je lažje.....
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 11:11:24
|
|
|
|
Tejchy25
|
Hojla vsem! Redko se oglašam...ampak redno pa berem :))) Da vam povem in mal pojamram in slišim kkšno pozitivno besedo :) Torej, 15.5. (3 dan) sem mela pr Rešu transfer ene morule (najbrž, če je bil tretji dan) :) To je bil moj tretji postopek, prva dva sem imela v Ljubljani. Moja zgodba je pa taka: 1. 18 celic, 1 oplojena (5 dan - blastocista) 2. 10 celic, 1 oplojena (5 dan - morula) 3. 10 celic, 1 oplojena (3. dan) Ja, veliko celic, oplodi se vedno le ena :( No, kakorkoli, vedno imam upanje, da bo le kaj, pa zgleda da tokrat tudi ni... Ne cem, mogoče sem prehitra, ampak tkole je: predverajšnjim sem iz firbca test nardilain je bil zjutraj negativen, ko pa sem se vrnila iz službe, je bla pa še druga črtica dobro vidna (test Duchesse iz Müllerja). Včer sem potem test ponovila (CB), a je bil negativen, prav tako danes test Viola. Mogoče je prehitro za test, ker sem imela transfer že tretji dan, ali kaj ve menite? Ampak strašno težko je čakaaat...:)))
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 11:50:38
|
|
|
|
maj4
|
Ja, Tejchy25, mislim da je še malo prezgodaj za delati sklepe. Počakaj še ene 4 dni in potem probaj. Takrat bo že bolj jasno. Je pa čakanje tudi zame najtežje.Držim pesti!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 11:55:21
|
|
|
|
podokina
|
ja je prezgodaj še,tista druga črtica prvo popoldne se je verjetno pokazala še zaradi stopke,sem prov iz firbca delala test na dan transferja ker je blo že toliko napisanega kok časa še se zaradi stop inekcije lahko plus pojavi pa je bla na baby check mini res blaga črtica takrat
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 11:57:06
|
|
|
|
dekca
|
Jaz imam že po defoltu samo eno celico, takšnim so vedno rekli, da naj pridejo 3. dan, jaz sem pa že drugič dobila za 5. dan. Močno dvomim, da me bodo poklicali za soboto. Je pa res, da bi lahko dali številko, na katero bi človek poklical na 3. ali 5. dan, da ne hodiš brez potrebe tja, če nič ni.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 11:59:40
|
|
|
|
dekca
|
Pri transferju na 3. dan naj bi bil test pozitiven 11. dan, mogoče pa vidno že na 9. dan po ET.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 12:01:45
|
|
|
|
podokina
|
hej a pol pr transferju na 5 dan bi moglo bit že na 9 dan vidno a ne?mogoče že na 7 joj kok smo neučakane,čakamo leta in leta na otročke pol se nam pa te par dni tko vleče....
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 12:06:34
|
|
|
|
betricija
|
evo mene...sem še malo po trgovinah bluzila, sicer komaj hodila, je bilo pa vredno...možek odprl šparovec torej..punkcija, sem že pozabila da boli. ok, boli je za preneset, samo imam občutek, da sem dol tolk napihnjena in itak, špika. pridelala pa samo 5 celic. tle sem pa kar malo razočarana. ali pa bi morala biti na mojo starost vesela. na levi strani so bili vsi folikli prazni, cisto je spunktiral, na desni so bili pa kar polni in je bil tudi reško zadovoljen. ET v nedeljo. upam,da bo prišlo do njega. bova pa šla kar s hčerkico dol..da bo videl kakšno lepotičko je naredil v prvo. tamala86, lepo te je bilo spoznat. kako je bilo??se vidimo v nedeljo? Tejchy čisto možno je da je prezgodaj za test. probaj z jutranjim urinom.a to so ti ivf delal? mogoče bo reško probal icsi naslednjič. pa držim pesti, da se pokaže + glede bolniške. vedno sem bila na bolniškem. v GKLJ ti itak dajo bolniško do ET pa potem še 3 dni, ne vem sicer kakšen smisel ima dati samo toliko in potem šele če je rezultat pozitiven, ti spet dajo bolniško...jaz sem jo vedno vzela dokler ni prišla , nazadnje sem jo imela kar 9mesecev hiihii. takrat so v službi vedeli, da se trudimo, tokrat sem vzela še 2 dni starega dopusta. bom videla, kakšen bo rezultat v nedeljo, če bo upanje, vzamem v ponedeljek bolniško, če bo čez nekaj dni rezultat povem šefu kaj je bilo, pa ma, da razume..itak bo.če bo pa kaj piskal, pa lahko vse delam doma in doma zaključim naloge..itak grem zdajle delat za službo, pa mi nihče nadur ne plača...samo da sem doma in ležim... v ljubljani so večinoma skoz dajal 5 dan ne glede na to, koliko celic si imel. tako je bilo 4 leta nazaj. šele sedaj so začeli s tremi dnevi... nič...prosim držite pestke, da je danes Čedo opravil svoje poslanstvo in da pridno čuva tistih nekaj celic.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 12:07:36
|
|
|
|
dekca
|
Voila, tu vse piše: http://www.nyufertilitycenter.org/ivf/embryo_transfer Itak, da smo hecne, ko pa imamo preveč časa, bi bila z veseljem v službi, pa imam tako delo, da je boljše, če sem doma, kjer sem sama sebi malo manj nevarna. No, sonca danes ni, tako da oken mi ni treba pomivati .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 12:15:52
|
|
|
|
betricija
|
glede testa..ko sem zanosila sem imela ET 3 dan...to je bila nedelja in naslednji ponedeljek ko sem malo zakrvavela, sem delala popoldne test in je bil +. ker sem bila neučakana sem šla delat test že 12dan po ET in je bil visok 344, 15 je bil visok že 1040, še čez 3 dni pa že 3500...tako da...očitno se je tako vgnezdil. mi je pa takrat embriolog naredil hatching predno so mi vstavili celice notri...
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 12:19:49
|
|
|
|
podokina
|
betricija,čestitke za uspešno prestano punkcijo.... men je tudi delal hatching ko sem zanosila z dvojčkoma in lansko leto ko sem morala na čiščenje sam zdej mi pa ni naredu in me prov to živcira malo to stanjša ovoj zarodka a ne da se lažje vgnezdi?nekak tako?al je kej drugega še
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 12:20:49
|
|
|
|
podokina
|
aja jest sem tudi prejšnjič zakrvavela na 9.dan in delala potem test ki je bil tudi že lepo pozitiven,sem pa mela na 5.dan transfer takrat tudi
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 12:45:58
|
|
|
|
betricija
|
hatching naj bi se naredil blastocisti, da se ne matra priti iz ovoja, ker če ne gre iz ovoja naj se ne bi moralo vgnezdit..neki tako jaz razumem...
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 14:45:18
|
|
|
|
september*
|
teychy25 jaz sem delala test 9 dan po ET, ET 3 dan, in mi je Baby chech mini pokazal zelo šibko drugo črtico, pa nisem delala z jutranjim urinom ampak zvečer, nato sem test ponovila naslednje jutro, ki pa sta bili spet vidni šibki črtici na BCM, test sem ponovila še čez dva dni in sicer first sign iz DM-a, in je bila vidna šibka druga črtica, CB mi je pa nato na 15 dan po ET pokazal lep plusek in +3 tedne nosečnosti . tako, da ni še vse izgubljeno, počakaj še kakšen dan in nato ponovi test, so pa kolikor jaz vem najbolj občutjivi testi Baby chech mini, (naj me katera popravi če se motim ) ki se jih kupi v lekarni. držim pesti, da si prehitro delala test in da se ti nasledjič prikaže lepa druga črtica. vsem, k grejete želim, da ugledate tisti magični plus ali in da vam čas do testa čimprej mine. tiste, ki se pa še špikate pa želim čimveč celic in čim manj bolečo punkcijo. lp
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 20:10:41
|
|
|
|
tamala86
|
Živjo! Danes sem imela punkcijo, pa ni bilo tako hudo kot prejšnjič. Je bil pa Reš zelo prijazen, me jo pohvalil, da sem se poboljšala...dobili smo namreč kar 5 celic!!!!!sploh ne morem verjet, do sedaj so bile največ 3. Tako da upam, da se jih čimveč oplodi...sploh si pa ne upam pomislit še na zamrznjenčke. ET imava tokrat 3. dan, v nedeljo. betricija...tudi tebe je bilo lepo spoznati...midva tudi prideva v nedeljo s tamalo...super, bosta imeli družbo! malo pred 8 uro bova prišla! se vidimo!:) Veliko sreče vsem in seveda ++++++++++++++! LP
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 20:29:40
|
|
|
|
Aleda
|
Hvala za čestitke! Ste pa veliko načvekale danes Pedokina, Aura- stiskam pesti za pluske Aura- ja v lj. ti dajo če je test pozitiven bolniško do prvega pregleda pri svoji ginekologinji. Pomoje ni lih obvezno, sploh če nimaš recimo fizičnega napora. Sam meni je zdravnica kar zatežila, je rekla da naj se ne hecam, ker mi bo lahko žal in imam na voljo samo toliko postopkov in da če grem delat mi bo v karton napisala da sem šla na lastno odgovornost. Delam pa v trgovini z živili, tako da je lih malo več dvigovanja in takih stvari. Že zadnjič se je kregala da sem po punkciji šla prehitro delat ker mi na izvidu jasno piše, nezmožen za delo in da je treba upoštevat to kar ti tam rečejo. Je ful oštra ta moja zdravnica . Pol za naprej ti pa itak g. pove če je vse vredu, če lahko delaš normalno dekca, betricija, tamala-naj vas pričakajo lepi zarodki
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 21:05:29
|
|
|
|
dekca
|
Se delajo 100 na uro .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 21:54:38
|
|
|
|
željica
|
Pozdravljene moje drage dame! Evo spet mene po mal daljsem "dopustu". ;-) Vas skoz berem, full sem vesela za vse, ki ste zagledale oz +. Srcno upam, da se vam v cimvecjem stevilu tokrat pridruzimo! Z mano je pa tako : sem v 2.postopku, cel teden se ze spikam in sicer Diphereline 0,5 doze in Puregon 100 enot., jutri pa grem na UZ, da vidim kaj bo povedal Resko in kako napredujemo. ;-) Misamasa, ti si tudi pri njem, kajne? In mislim, da imave jutri obe UZ. Nic, lepe sanje vsem, grem v vodoraven polozaj, da jutri ne zaspim Resu na mizi. ;-) Lahko noc!
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 24.5.2013 10:23:56
|
|
|
|
antigona123
|
Aleda imaš z.s. ;)
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?