|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
11.3.2013 21:45:52   
Pikica_82
IZVIRNO SPOROČILO: mimikimi

Pikica-82, sem ti poslala zs pa ne vem če si ga dobla.

Nope, nič nisem dobila... Tale RR itak tak šteka, da je groza user posted image

Naša tudi že kar lepo pase kravice. Danes se je s hrbta obrnila na bok, pa nazaj na hrbet, pol pa je tak ritala in brcala, da se je za skor 20cm premaknila po IC. Sem jo samo gledala... Glavico pa stabilno drži že skor od rojstva, edino ko je zaspana, ji niha sem in tja.
Je pa vedno bolj "pridna", lepo spi, čez dan tudi že nek ritem oblikujemo, ne tuli več za vsako figo, ni je treba več met skoz na rokah, sprejela je dudo, voziček tudi ni več bav-bav, vedno več se smejčka, pa neke a-gu-ajo glasove ji že uspe povedat, je prav lušna user posted image  Priznam, da mi je lažje kot je blo prvi mesec user posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna povezava do sporočila: 376
12.3.2013 6:34:45   
Sadrika
Jutro punce
punce, jst sm tok vesela, da vam morm povedat....po drugi strani pa jezna tok nase, da nism prej tega nardila. Naš mali poje flaško v 10 minuser posted image user posted image user posted image user posted image Včeri sem šla v nabavo in mu kupila dugo flaško in drugi AM. V DM še vedno nimajo BabyLove mleka, zato sem kupila Aptimil in Hipp, stekleničko pa od Mam. Zdaj sicer ne vem kaj je pripomoglo k hitrejšemu hranjenju, ali ker boljše teče ali zarad boljšega okusa mleka, najprej sem odprla od Hippa (mimogrede, ali ima katera kakšne izkušnje? Sem bila prej vedno proti njemu, ma ne vem zakaj) ali celo zaradi obeh sprememb, no saj mi je vseeno, samo da je steklo. Sem pa tko jezna nase, da se je moral tko dolgo matrat in to samo zaradi neumne mame, ki je vztrajala na cuclju iz latexauser posted image
Kako se pa ve potem znajdete, če vam zmanjka AM od DM-a, oni ga pa tud nimajouser posted image Prešaltate ta čas na kaj drugega?
Naš je tudi zelo močen, kravce pase že precej časa, da ne govorim, da vedno sedi, ko jeva, leže mu nikakor ne gre, ma že iz bolnice. Mi je v bolnici mislim da 4.dan ležal na trebuščku in ga gledam kako dviguje glavico in jo je obrnil v drugo stran user posted image mi potem babica ni verjela. Pa tud ko sva domov prišla, ko sta ga imeli moja mama in tašča na rokah, nista mogli verjet kok dviguje glavico. Jst pravim vsak otrok je drugačen in boljše, da se ravnamo po njegovih sposobnostih kot pa po nekih merilih kdaj mora to in česa ne sme zdaj npr. Mi pa vseeno pedokinetika deluje mučno za otroka, ne vem, ne morem se znebit tega občutka. Ma hodi od mojga sestrična s tamalo, ki je vseskozi od rojstva veljala za zelo drobceno in je prepočasi napredovala, ma je tko gibčna pr 7mes., da mi je prav smešna, ko mala gimnastičarka he he he... pa ko ju tko gledam z mojim, ko sta po velikosti in teži preenglih, samo da je ona tko vitalna, pa sta prav smešna.
Morje, ma skor bolj kot morja (morje je še tok daleč, ker gremo šele septembra) že komi čakam pomladi, oz.teh prvih sončnih dni, ko bova lohk več uzun. Kako pa jih ve zdej oblačte za v vozek? Sem do sobote ga še tlačla v kombinizon, pa je bil mu že prevroč, je že zašvical, čeprav ga nisem več pokrivala, včeraj sem ga pa samo večplastno (bodi, majčka, jopica, spodaj pa žabice, zoknčke in trenirko-hlače, pa tanko kapico), pa pokrila sem ga z zg.delom zimske vreče, pa je bil glih fajn topel, spal je pa tko kot angelček, se ni niti malo premaknil, ko sva prišla not, je spal še kako uro potem, ko ponavadi se zbudi, ko ga prinesem not.

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 377
12.3.2013 8:27:53   
HeLenčica
Helou user posted image

@majči - poskusi ji, medtem ko je na trebuščku, popravit rokice tako, da ima komolce pod rameni. Naš tudi ni rad kravic pasel, odkar so nam pa pokazali da je tako prav je izjemno napredoval, glavico drži 90 stopinj z lahkoto, nič mu ne pada, poleg tega se je že parkrat obrnil iz trebuščka na hrbet :)

Midva sicer ne hodiva na pedokinetiko, hodiva pa na igralno-razvojne urice in moram reči, da se pozna napredek.

tašča - moja je 80km stran, tako da se dobro razumemo user posted image

spanje - no, mi smo se začeli ponoči hranit na 3 ure....prej pa tudi do 7 ur v kosu.

araucaria - nam so živce rešile kapljice Antiflat. Res so mu ful pomagale.

MalaBB - ne vem, spustila sem to informacijo, ampak - ti živiš v Dalmaciji? Kje pa,če ni skrivnost? :)

pikica82 - prvi mesec je definitivno najtežji, zdaj se mi pa zdi, da je vsak dan boljše.

oblačenje - jaz že en teden ne uporabljam kombinezona, ker itak imam zimsko vrečo, tako da mu preko "normalnih" dnevnih oblačil dam enega plišastega pajaca preko pa v zimsko vrečo...ker je taki vročko, hitro se spoti in hitro mu je vroče, mu to zadostuje.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 378
12.3.2013 13:22:03   
Mala BB
HeLenčica - Makarska!user posted image Fantazija..... Rodila sem v Sloveniji, bila tam zadnji mesec nosečnosti in prvi mesec po porodu, zdej smo pa tu. Prideš? Če te kaj zanima, kar na dan z vprašanji ha ha. Predsezona je tukaj.

Polivanje/bruhanje - mali j danes zjutraj prvič bruhal v loku. Dvakrat. Nisem paničar, ampak mi vseeno ni ok. Zdaj se je malo umirilo. Kakšne vaše izkušnje?

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 379
14.3.2013 9:14:54   
Lumani*
polivanje/bruhanje - tudi naš mali vsaj enkrat ali dvakrat dnevno poliva in tudi bruhal v loku je že. Manj poliva, če kupček podre in če n naje preveč. Eno obdobje mu je bilo premalo 120 ml AM pa sva mu začela dajat 150 ml pojedel je vse polival pa tudi vsak obrok parkrat, potem pa sva mu počasi zmanjšala obrok nazaj na 120 ml pa je sedaj dosti boljše.

oblačenje - če je zunaj več kot 7 stopinj mu oblečem namesto kombinezončka, tako bolj debelo jaknico in tanjšo kapico čez (dve kapici ima gor tanko in potem malo bolj debelo čez, vendar ne iz pliša) in mu je dovolj.

Flaška MAM - midva jo uporabljava od začetka in sva zadovoljna. Obrok poje v 10 min, ko pa mu ni pa v 15 min user posted image   Kaj ve pred vsakim obrokom sterilizirate flaške??

Naš je tudi že pri treh tednih začel samostojno dvigovat glavico, začelo se pa je pri podiranju kupčkaj ko je protestiral in se odrival in je glavico držal več kot min, in potem vedno dalj časa,... mu pa nisva pustila, ker naj taki mali nebi smeli še dvigovat glavice in sploh tašča ga je silila skoz v vodoravni položaj, ki pa mu ni pasal, skoz je htel bit malce dvignjen in tudi ko se hraniva že skoraj sedi zraven, ker če je preveč ležeč sem mu večkrat zatakne in začne kašljat.

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 380
14.3.2013 9:52:42   
Sadrika
IZVIRNO SPOROČILO: Lumani*

Flaška MAM - midva jo uporabljava od začetka in sva zadovoljna. Obrok poje v 10 min, ko pa mu ni pa v 15 min user posted image   Kaj ve pred vsakim obrokom sterilizirate flaške??

Jst sm tok navdušena nad to flaško, da bi ji dala kr nagrado user posted image user posted image user posted image se mi zdi, kot da sm v zlato jamo padla, hehehehe. Ker ima ta možnost samosteriliziranja, jo pred vsakim hranjenjem, prej sem imela NUK-ovo stekleno z latexovim cucljem in sem samo 1x dnevno v sterilizatorju poleg vseh dud in ostalega pribora. Te še vedno samo 1x/dan. Kaj pa ti? In ostale?

Ena je napisala, da se ji user posted image močno slini, no,zdaj se je začel tudi naš in mu dajem kr ono rutico bombažno okoli vratu, pa še frajersko izgleda. Poleg slinjenja si tudi precej rokice tišči v usta, pa z jezičkom drgne spodnjo dlesen. A je možno, da se že zobki pripravljajouser posted image user posted image
Sem mu sicer šla gledat v usta. kaj bi ga lahko motilo, nisem našla nič takega. Sem pa zadnjič, ko se je jokal in pri tem zdrkne jeziček precej nazaj, videla na notranji strani sp.dlesni, tko čisto zadaj (ko, ne joče se ne vidi, ker jeziček prekriva), da ima nekaj belega. Sicer mi potem ni pustil priti zraven, sem hotela podrgniti s sladko vodo, če gre stran, ali gre za sooruser posted image

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 14.3.2013 9:53:10 >

(odgovor članu Lumani*)
Neposredna povezava do sporočila: 381
14.3.2013 16:52:13   
Lumani*
Tudi jaz steriliziram pred vsakim obrokom,razen ponoci ne.

Meni je babica svetovala naj usta oz. jezik cistim s kamilicnim cajem,ce pa gre za sor pa z daktarin gelom. Ker imajo dojencki,ki so na am hrani pogosteje bel jezik.

Kak pa rr nagaja,dva dni mi ni htelo foruma odpret.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 382
15.3.2013 6:42:03   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: Lumani*

Tudi jaz steriliziram pred vsakim obrokom,razen ponoci ne.

Meni je babica svetovala naj usta oz. jezik cistim s kamilicnim cajem,ce pa gre za sor pa z daktarin gelom. Ker imajo dojencki,ki so na am hrani pogosteje bel jezik.

Kak pa rr nagaja,dva dni mi ni htelo foruma odpret.

Moj sicer nima belega jezička, samo tam pr dlesni sem neki opazla, pa še to zdej tok težko vidim, si niti ne predstavljam, kako bi mu lahko tam mazalauser posted image Kako pa čistiš s kamilicami, mislim a z vatko ali kako? Pa ti pusti, da ji to delaš?

Meni pa RR čist ok dela

(odgovor članu Lumani*)
Neposredna povezava do sporočila: 383
15.3.2013 9:41:58   
Inigo
Hojla!

Malo zamira forum. Vse smo okupirane z namiši malčki ☺ ja tako pač je, a ne?!

Mi smo ok. Maj ima tihi refluks in moramo ful pazit pri hranjenju, spanju, da mu mleko ne bi zašlo v sapnik. Krčki so mimo. Tu in tam še kaj pošraufa, drgač pa smo se jih rešli. Wuuhuuu! Zvečer malo sitnari – se razume, utrujenost od celega dneva, veliko dogodkov, rompompom od našega Brina... ampak vse nekako rešimo do 21:30, včasih tudi prej. Potem pa spi do cca 1:00, potem se zbudi okoli 4:00, 6:00 in če ni kakih šraufkov al kaj, spimo do 7:30. Je kr ok.

Končno je sprejel dudo. Prav naučit smo se morali... bi bil kamot brez, ampak ob še enem otroku in gospodinjskih opravilih, pa še dosti smo sami, se mi ne izide, da bi bil brez dude. Na zizi ga ne morem met skos prkloplenega ☺

Kr rad pije čaj. Janež se ni najbolj izkazal, ga je začel še bolj napenjat. Smo pol nabavli čaj do Bebivala, pa je zaenkrat fajn. Mu ga dam med obroki al pa mal preden gre na zizo. Spije ga tam nekje 50ml v celem dnevu. To se mi zdi mal... ampak imam pa občutek, da to paše njegovi prebavi in ledvičkam.

Kadar je buden ponavad noče bit sam, tut v stolčku ni vedno najbolj zadovoljen. Včasih kr zaspi not, včasih pa tako dretje... tk, da si ga zvežem v trak in je vsepovsod z menoj. To je pa seveda ok. Pa sj ga je za razumet... 9 mesecev je bil skos z mano, kako da me neb zdj pogrešal. Enostavno ne moreš pričakovat, da bo pa zdj otrok zadovoljen, da bo sam ležal v stolčku in bil miren. No, to je moja logika.

Včeraj sem imela poporodni pregled. Vstavila mi je mireno. Včeraj sem malo krvavela, danes je še samo rjav izcedek. Bolelo me ni čisto nič. Čutila sem samo, da nekaj tam spodaj počne, drugo pa čist nič. Tut zdj me nič ne boli. Sem pa mal smotana, ker si prej nism nč prebrala o tem... ko sm pa včeraj mal brala forume... me je pa skor kap, kaj vse piše o mireni! Sj ne vem kaj si naj mislim. Razumem, da je pri vsaki kontracepciji rizik in pri vsaki so lahko kašni zapleti, in je skoraj nesmiselno vse te stvari brat... ampak sem pa sigurna, da če bo šla najmanjša stvar narobe s to mireno, jo dam v tistem trenutku ven. Kar je pa dobrih stvari, so pa res tok fajn, da bi dala vse, da bi res bilo tko. Brez menze bi blo več kot priročno bit, seksat brez kondoma – ZAKON! Hehe!

Soor – najbolj gre dol če na gazico nakapate limonin sok. Ta deluje tut protiglivično, ker soor so glivice. Če v parih dnevih ni bolš, pa treba po daktarin.

MAM flaške – men so kul, čeprav so res skrajno smotane za čiščenje.

Bruhanje v loku
– včasih so pravli, da ruhajo v loku ob bolezni. Polivanje pa menda ni v loku. Ne vem, ne bom trdila, ker ne vem. Maj včasih poliva, ampak ne dosti. Njemu se samo malo pocedi iz ust, ostalo pa pogoltne nazaj... to je huj, kot da poleti ven, ker lahko zaide v sapnik in potem v pljuča.

Slinjenje – tut Maj se je začel slinit. Ne fejst, ampak se mu pa že mal cedi iz ust. Zanimiv je to, da se eni dojenčki sploh ne slinijo... Brin se je precej, od bratranca tamali pa skor nč!

Streliliziranje – jst dude steriliziram vsak večer, torej enkrat na dan. Flaško pa umijem s ful vročo vodo.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 384
15.3.2013 12:37:36   
sandra_sandra
mi tud sam enkrat na dan steriliziramo! pri nas ne sam da se slinita,..ampak tlačita pest v usta tko da ne rabita nobene igrače da se zamotita! drugače smo pa že 3 mesce stariuser posted image user posted image user posted image ..krčke mamo pa še zmeruser posted image sam kolikind nam res ful pomaga..po tistem ko ga začne zvijati mu dam razstopljene granule v roku 10 minut se že smeje,..upam da čim prej zginejo! mam pa ful problem jima vrat spucat..oz pod brado..ne morem nikakor zraven pridet..razen ko ju kopam pa še to s ful veliko muko..ali pa pest dat narazen..kako vam to ratuje??
niste nič poročale kako je bilo na Bownovi terapiji tiste ki ste bile??!!
http://www.ringaraja.net/clanek/odpoklic-vozickov-bugaboo_6003.html

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 385
15.3.2013 16:34:47   
vesper
hej hej punce
ajoooj ta RR, me ob živce spravlja user posted image nič mi noče odpret okna, potem pa obupam user posted image

flaške mam- mi imamo tudi te in tudi dude od mam in so zakon. Mali jih je takoj sprejel. Dobro da sem te poslušala takrat inigo user posted image Meni pa sploh niso smotane za čistit, nasprotno, še bolj higiensko se mi zdi, ko se lahko cela narazen razmontira in ne rabim tisith nekih metlic za čiščenje itd...user posted image

steriliziranje - jaz sem prej tudi to delala vsak dan sigurno 1x na da in flaške in dude. Pol mi je patronažna rekla naj že neham s tem steriliziranjem, ker se mora otrok navadit na naravno okolje. Tako, da nekaj časa sem še sterilizirala vsak dan, zdaj pa samo 1x na teden. Flaške pač operem z vročo vodo, dude pa tudi.

bruhanje oz.polivanje- pri nas poliva kadar se preveč naje. Včasih mu je recimo 120ml preveč, včasih mu je 150ml premalo. Kakor kdaj user posted image bruhal je v loku samo 1x do zdaj, poliva pa večkrat, ampak ne vedno. Kakor kateri dan.

hrana DM- sadrika saj redko da je ne bi kje dobila. Meni se še ni zgodilo da je ne bi imeli na zalogi. Vedno se najde kak DM ki jo imajo. Drugače pa jaz kupim vedno po 5 škatel in ko gre tretja proti koncu grem spet v nabavo za ziher. Tako da je skoraj nemogoče da nam zmajnka. user posted image

sandra_sandra- jaz imam tudi največji problem z umivanjem pesti ja in sploh med prsti, ko mi te pesti tako skupaj drži, da mu jih moram prav na silo včasih narazen vlečt, potem pa itak seveda sledi jok user posted image ampak kaj naj, moram mu te smetke ven pobrat, ker jih ima vsak dan polno med prsti.
Najbolj težko pa mi je striženje nohtkov, pred tem pa imam kr neki strah, da ga ne bom kje v prst včipnila ali mu preveč odrezala ali kaj vem kaj user posted image user posted image

Uf punce, jutri pa imamo ladys night, gremo 4 prijateljice, ki smo seveda vse že mamice na večerjo in komaj čakam user posted image user posted image atiji pa bodo doma čuvali otročke. Uf, kako bo pasalo user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 386
15.3.2013 18:56:18   
Sadrika
Hey,

DM fojter - ma ta, ki mi je najbližji v City centru ga nima že več ko 10 dni, pa kličem pri vsaki dobavi, pa pravijo, da ga ne dobijo, pol pa najbližji ki ga ima je ca.10km stran(Žalec ali Šentjur), zdaj sem mojega posla, pa dedc ko dedc je sam 2 prtresu....pol pa še reko, sej zdej ma pa tak za 1 mesec dost...bomo videli kako bo naprej, pa sej pol bom pa že kej z malim hodla naokol, zdej si ga še ne upam vozit po TC zarad grip in tega. A vi že jih vozite tko kam drugam kot pa na zrak?
Umivanje- jst mam tud ful probleme pod vratkom, tam se mu tud največ nabira mlekca. Pesti mu pa najlažje razprem, da ga podrgnem po zunanji strani dlani, ampak seveda potem s5 takoj stisne pest, ko ga po notranji čistim, ja pa med prstki je pa sploh problem
pitje čaja- ne vem več kako ga naj prisilim, da bi spil več kot 2 požirkauser posted image
vesper u ti privoščim, da boste čim dlje uživale in si privoščile. Jst že tud pogrešam take večere

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 15.3.2013 18:58:34 >

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 387
15.3.2013 21:39:48   
vesper
sadrika da ne boš mislila, naš mali tudi noče pit čaja in nasplošno nič. Spije edino takrat ko je že ful lačen, pa še to par požirkov, pa še to potem vse ven zbljuva se mi zdi user posted image Jaz sem ga nehala silit s to tekočino, bom probala spet čez nekaj časa. Bo že prišel čas, ko bo začel pit...user posted image

DM- kaj se tiče dm-ov jaz imam na vsakem koraku enega user posted image če boš želela sadrika in ti bo zmajnkalo ti lahko jaz nabavim in ti pošljem po pošti, brez problema. user posted image

centri- jaz sem že šla parkrat z njim v qulandijo v Špar po kakšen nakup. Ampak itak se mi zdi po eni strani to skoraj bolj varno kot pa recimo nonstop neki obiski doma itd...saj kje pa piše, da ne bo mogoče kdo od obiskov kje okužen s kakšnim virusom in bo malega vlačil po rokah. Se ravno tako lahko naleze. Jaz sem bolj prosti obiskom in vlačenju po rokah, kot pa proti obisku centra in opravit kakšen nakup. Drugače sem pa itak najbolj pristaš svežega zraka, čez to ga pa itak ni user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 388
16.3.2013 9:44:25   
Inigo
čaj - naš pa kr rad pije. tkle med obroki, ko je buden, po par požirkov. ko je pa lačen pa itak ful vleče user posted image pol pa počakama 15 minut, pa se pol podojima.

centri - tut mi smo že bli po trgovinah. pa sj itak je v vozičku, noben od drugih ga ne šlata... pomoje je čist ok. sj je res, da je v luftu ful svinjarije... sam na neko dozo se tk tut morejo privadit. zaenkrat furamo ok. drgač sm pa istega mnenja kot vesper - kakšen nakup ne bo nč škodil, je pa svež luft zakon! user posted image

kk je pa dans mrzl zunaj! sam je pa sonceeeee user posted image nč nas ne ustav, da neb šli ven. gas! user posted image

čau čau! user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 389
16.3.2013 17:47:49   
Polona19
Cav pupike!

Vceraj je bila nasa deklina prvic cepljena in je zaenkrat ok, upam da ne bo nic posebnega. Smo jo cepili tudi proti rotavirusu. V ordinaciji je jokala in kricala, ker je bila zaspana. Ima pa 6810g in 62cm......prava baba[user posted image

Se bom kaj vec oglasila, ko popravimo racunalnik, ker je na gsm tezko pisati romane user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 390
17.3.2013 8:12:46   
vesper
dobro jutro punce

Jaz imam velik problem. Bolj se bliža cepljenje, bolj sem v dilemi kaj nardit. Več berem, bolj zmešana sem user posted image user posted image user posted image
Kaj boste nardile ve? Pa ne mislim samo cepljenje proti rotavirusu, mislim nasplošno na vsa cepljenja. Jaz sem na zadnjem pregledu naročila tudi cepivo proti rotavirusu, zdaj pa bolj se poglabljam v to, bolj berem stvari, majn vem kaj nardit. Zdaj več nisem prepričana niti v obvezna cepljenja kaj šele kaj drugega...

(odgovor članu Polona19)
Neposredna povezava do sporočila: 391
17.3.2013 10:12:45   
HeLenčica
Vesper, jaz sem imela iste pomisleke in bolj kot sem brskala, bolj me je bilo strah. Potem sem pa prebrala članek v Mladini, ki me je nekako prepričal, da prednosti ZA cepljenje pretehtajo tiste PROTI, ker je vseeno bolje, da je družba precepljena kot da npr. izbruhnejo bolezni, ki jih ni že 30 let in več....sicer sem proti cepljenju, a sem se odločila, da ga bom cepila to kar je obvezno in pač prevzela to tveganje. V vsakem primeru pa imamo namen potovati v dežele, kjer so te bolezni (pa tudi še kakšne druge) še vedno aktualne in zadnje kar hočem je, da mi otrok za tem zboli.

http://www.mladina.si/141682/odprava-obveznega-cepljenja/

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 392
17.3.2013 16:39:29   
Inigo
Bownova terapija – ja sma bla. Ko mu je izvajala terapijo, je bil zelo miren in se je vidlo, da mu paše. Tut nekaj minut po njej je blo ok. Potem pa je postal zelo razdražen, tečen, ščipalo ga je… in je to trajalo skor dva dni. Potem so se krči nadaljevali kot so mel prej urnik – nekje od 20h pa do 23h. mogoče bi mogla ponovit, pa se za to nisem odločila. Vedno bolj sem mnenja, da to enostavno treba prerast. Tut kapljice počasi opuščam. Razen biogaia. Moram pa povedat, da je pa meni bownova ful koristla. Pa sem bila samo takrat kot Maj. Naredila mi je za sproščanje in malo proti bolečinam v hrbtu (takrat me je ful bolel zaradi neprestanega nošenja). Tisti dan po terapiji sm tk nenormalno trdn spala, da me je mama komaj zbudla, ko se je Maj jokal in še ko me je zbudila, sploh nism vedla zakaj me je zbudila, zaka sm se zbudila, kje sm… čist sm bla adijo! Haha! Od takrat sm res velik bolj mirna, bolj potrpežljiva… defenitivno bom terapijo še kdaj ponovila, ko bom videla, da učinki “popuščajo”. Mogoče, da sm jst bolj dovzetna za to, pa mi je zato bolj koristila. Ali pa sm enostavno verjela v to in je to zgolj psihološki učinek. Kakorkoli, meni pomaga in men je kul. Pr Maju se pač ni obneslo.

Cepljenje – vesper… ne vem kaj naj ti rečem, ker kot si že sama ugotovila so mnenja deljena. Jst ga proti rota ne bom cepila. Ne samo, da je ful drago, tut dost brezveze je, saj je rota virusov ful veliko vrst. Cepivo pa ni za vse… jst nisem cepila ne Brina in tut Maja ne bom. Tisto kar je po programu pa vse. In se zelo strinjam s Helenčico.

Kako ste drugače? Naš fante je danes bedel od 12h do zdajle… podrl je rekord! Ja ja, odrašča naša mladina… hehe!

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 393
17.3.2013 18:07:06   
Inigo
no, pa bo še en rekord padu... spal je celih 25 minut. in zdaj spet gleda kot sova user posted image madonca bomo spal dans ponoč! me prav zanima....

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 394
17.3.2013 20:01:45   
neonaia
čer!

user posted image ..naša naia je bla tut dons ful pokonc..med 7:30 in 19:30 je ene 4x zadremala za največ pol urce.zdej pa spi k polhec user posted image upam da bo tut ponoč..tko k ponavaduser posted image

cepljenje: se strinjam, da so obvezna cepljenja potrebna za iztrebljanje bolezni.če bi se vsak lahko sprdnu in se izognu cepljenju otroka, bi blo hmal premal cepljenih in bi bli vsi v nevarnosti pred že "iztrebljenimi" boleznimi user posted image
rota je pa predrag..

centri: mi tut šibamo po štacunah, ko kej rabmo..sicer so mi bolj všeč "necentri", ampak ne zarad virusov, ampak so mi enostavno prevelki.raj grem u mullerja al pa u dm in samo tja..ko pa hočem u špar/m/..., grem pa samo tja user posted image

čaj: nismo niti probal.k bo cajt, bo že pila..zdej ma mami dost mlekca. še preveč se mi zdi...user posted image

LP

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 395
17.3.2013 21:33:26   
Lumani*
Heey,

nas pa že tri dni mučijo hudi krčkiuser posted image  ko že mislim, da smo se jih rešli pa zopet na novo...user posted image user posted image

čiščenje vratu in med prstki - jaz to rešim elegantno z bibi palčkami, jih namočim v vodo in potem grem med prstki na nogah in na rokah in tudi vratne mucike gredo zelo dobro ven user posted image user posted image user posted image

cepljenje- nisem še začela v tej smeri razmišljat, morem se ta teden v to poglobit, če bo čas, user posted image  potrebuje vedno več pozornosti...

pitje čaja - naš ga ima kar rad, nekje 60 ml ga spije na dan, bi ga tudi več, če bi mu ga več dala, se mi zdi da je to kar dovolj, a ne??

Katero AM iz lekarne priporočate, mislim da bom mogla zamenjat novalacuser posted image se mi zdi da ga vedno bolj napenja...user posted image  

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 396
17.3.2013 21:53:01   
vesper
lumani mi smo iz novalaca prešaltali na babylove iz DM. Jaz sem zelo vstrajala pri novalacu, ne vem zakaj, pač kao naj naj in iz lekarne itd...potem pa sem se vseeno pustila prepričat, si malo prebrala in se opogumila in mu dala baby love. Ti povem, žal mi je samo to, da nisem tega nardila že prej.. krčkov več ni, kakamo 3x na dan in tudi spi ponoči dosti bolj. To pomeni najmajn 6ur v kosu, pa tudi večkrat na teden potegne ponoči že tudi 9ur skupaj. user posted image user posted image Aja, pa tudi aptamil smo poskusili, še slabši učinek kot pri novalacu. Pa samo za info, pri novalacu smo preizkusili vse IT in AC in CC in navadnega. Vse isto sranje, samo drugo pakovanje user posted image

aja, pa držim pesti da krčki čimprej minejo. Vsekakor poskusi prvo s hrano. Moje mnenje...

spanje naš v vozičku, na zraku spi tudi po 5ur skupaj. Če pa smo doma, pa zaspi enih parkrat na dan, po recimo pol urce, več pa ne. Ko pa prihaja njegova ura za kopanje in potem spanje, pa ga moram kako uro prej animirat ko nora, ker takrat bi pa on kr zaspal. user posted image Pa pri zadnjem hranjenju pred spanjem, ga moram tudi mezmes nonstop budit, da poje vsaj 60ml, ker je že on tako utrujen, da zraven obvezno zaspi.

(odgovor članu Lumani*)
Neposredna povezava do sporočila: 397
17.3.2013 22:52:56   
Majči_
No pa mi je končno odprlo tale forum...sm že mislila da sploh ne obstaja več :( no saj glavno da je zdaj ok, da lahko spet malo berem kako se imate, kako napredujete in rešujete vse podobne probleme in dileme ki jih imamo tudi mi...

hrana in stekleničke - naša bejba poje že skoraj vsakič 170 ml, pridna. Sem pa zamenjala flaške, ker tiste mam so bile že preveč tečne...smo še vedno na mam, samo da sem kupila tiste večje, nekaj čez 300 ml gre noter. in je cela, spodaj se ne da razstavit, tako da so pomite v trenutku user posted image sicer so originalno s cucljem št. 3, jaz sem namontirala št. 2 in je suuuper...tako da smo nekako na pol menjali hehe...je pa še vedno novalac, v dm-u ne ujamem trenutka ko dobijo mleko, da bi ga probala, ker me res mika...mogoče bo ta teden kaj več sreče, naj bi ga dobili jutri user posted image

ne vem katera je napisala točno o nošenju pokonci. naša se drugače sploh noče več nosit okoli, kar cvili če jo poležim. pa sem probala nekaj na silo, ker je baje še prezgodaj, samo sem obupala. steguje glavo in je že ful močna, tako da se je že težko kregat z njo da bi ležala v naročju. jah kaj hočemo, če nam pa zaradi tega sledi fizioterapija bova pa hodile user posted image . ker sem brala nekaj da naj potem nebi znali se plazit normalno pa sedet pa ne vem kaj še...meni ne zgleda nič narobe z njo, mogoče pa kakšen dojenček kakšno stvar pač počne prej, saj nismo kopije. sem jo pa tudi začela ogromno dajat na trebušček in lepo drži glavico, se upira na rokice do komolcev in vedno več časa zdrži tako. hvala za nasvete, jaz bi to kr spustila ker ji ni bilo všeč na začetku jooooj...

aja pa še tukaj jo moram pohvalit da je včeraj spala od 18.30 do danes do 6.00 zjutraj user posted image user posted image sem se kar ustrašila zjutraj ko sem pogledala na uro...upam da bo to še kdaj ponovila, zaenkrat še kaže tako (mami je pa optimist hehe). spi pa zdaj že v svoji posteljici, ne več v košku, še vedno pa pri nama v sobi. jaz jo bom verjetno dala v svojo sobo pri cca pol leta, ne vem kje sem našla to starost, ampak zaenkrat je plan tak. definitivno pa preden mi bo lahko sama prišla povedat da nebi spala sama user posted image

no zdaj sem se pa verjetno razpisala dovolj za vse nazaj, pa še sem spustila polovico tem verjetno...lepo in čim več spite...lahko noč user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 398
18.3.2013 9:27:02   
Lumani*
IZVIRNO SPOROČILO: vesper

lumani mi smo iz novalaca prešaltali na babylove iz DM. Jaz sem zelo vstrajala pri novalacu, ne vem zakaj, pač kao naj naj in iz lekarne itd...potem pa sem se vseeno pustila prepričat, si malo prebrala in se opogumila in mu dala baby love. Ti povem, žal mi je samo to, da nisem tega nardila že prej.. krčkov več ni, kakamo 3x na dan in tudi spi ponoči dosti bolj. To pomeni najmajn 6ur v kosu, pa tudi večkrat na teden potegne ponoči že tudi 9ur skupaj. user posted image user posted image Aja, pa tudi aptamil smo poskusili, še slabši učinek kot pri novalacu. Pa samo za info, pri novalacu smo preizkusili vse IT in AC in CC in navadnega. Vse isto sranje, samo drugo pakovanje user posted image

Mislim, da bom morala poskusit ja, čeprav sem dobila še za tri mesece brezplačne AM iz lekarne pa sem mislila, da bi preiskusla katero drugo hrano, ki se dobi na recept, ampak mislim, da ni vredno imet otroka za poskusnega zajčekauser posted image  ker ko tak joka krčevito bi mu dala vse, samo, da mine čimprej,....

Počasi razmišljam, da bi se morala lotit zgubljanja odvečnih kilogram od porodauser posted image user posted image , pa ne vem kak se naj lotim... Zasledila sem, da ena že pridno hodi v fitnes, kaj pa ostale?? Zopet slabo vreme in neki snegec, pa bova še en dan notri...user posted image user posted image

lp...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 399
18.3.2013 10:35:55   
Pikica_82
Wow, odprlo je v sekundi...

Mi smo na Aptamilu Confort, ji odgovarja. Zdaj bom sicer začela dodajat še tistega proti polivanju, ker mi je začela ful polivat, pa bomo videli, kako bo.

Včeraj sem ji prvič dala Antiflat in zvečer nismo nič jokali user posted image  Dejansko je zaspala ob 19.30 (prej nikoli pred 22) pa do 24h, se najedla in smo spali dalje. Upam, da ni bila samo tak utrujena od enga RDja, na katerem smo bli...

Kile - se jih bo treba lotit ja, jaz sem še na +6...

Sem pa ful vesela, da smo nosilko nabavli, vsak dan mi zaspi v njej za kako uro, prej pa sva se lahko dajali cel dan, pa v nobenem položaju ni zaspala za več kot pol ure...

(odgovor članu Lumani*)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?