|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
6.3.2013 15:46:06   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: SweetNovember

Kako pa je z nuhalno - zakaj razlika med mlajšimi in starejšimi ženskami oz. jaz pri 26 bi morala samoplačniško?
mamica napisala si "na nuhalni zato ne odkrijejo takih otrok, ker če je ženska mlada, ji to zelo vpliva na razmerje. Pri starejših jih sedaj že praktično najdejo vse otroke, mlajše so pa tu hendikepirane in rodijo prizadetega otroka." ne razumem tega, a lahko malo pojasniš...

pri nuhalni svetlini se meri razdalja ved glavo in hrbtenico. Tako nekako, prav naj tista napiše, ki jo je imela pred kratkim. Večja ko je razdalja, večja je VERJETNO izračun se upoštevajo tudi leta. In potem dobiš razmerje 1:300. To je bila včasih meja. Na tristo otrok se rodi en bolan, a gledano na starost mame. Pri mlajših je zaradi let ta številka zelo velika (npr. 1:2000). Najbolj se to pokaže, če vzamejo plodovno vodo, kjer v vodi zberejo otrokove celice in preštejejo kromosome. Pri nuhalni je pa to samo matematična formula, v katero vnesejo vse podatke in dobiš izračun.

Ker pa mlade mamice delajo samo nuhalno in ne amniocinteze (ta je stala takrat 600 eurov, ko sem jo šla jaz delat) in zaradi let dobijo dobro razmerje, se potem rodijo bolani otroci, dočim pri starejših ženskah, ki pa že zaradi let gredo na nadaljne preiskave, te otroke najdejo, potem se pa sam odločiš, ali donosiš ali greš delat splav.

Imamo ravno tu gor na ringaraji primer, ko so tako našli otročka in se je mamica odločila, da prekine. Jaz sem doživela v živo, da je bila v moji skupini ženska, ki je eno leto prej delala splav zaradi dawnovega sindroma, tisto leto je bila spet noseča in je bila seveda spet na preiskavi.

Da ima mlada nosečnica bolanega otroka je veliko manjša verjetnost kot, da ga ima starejša. Problem je v tem, da pri mladih to na žalost ugotovijo, ko je že prepozno in se otrok rodi.

Upam, da nisem zakompliciralauser posted image

(odgovor članu SweetNovember)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
6.3.2013 15:54:02   
SweetNovember
Nisi, hvala ti za obširen odgovor, zdaj razumem.:)user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
6.3.2013 17:23:12   
Anonimen
hvala da si me potolažila moj mož si želi otroka in tudi on govori kaj briga druge če bova midva imela otroka,glede tašče imam pa lep odnos komaj čaka da bi kakega vnukeca/co imela pri hiši in glede tega veliko jokam ker vsak mesec pride k nam na obisk in vedno vpraša če bomo zibali user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

nehajte s takimi zgodbah :( prvega otroka sem zgubila v 28t srček je nehal bituser posted image user posted image drugo nosečnost se je končala v 12t,3 nosečnost ne vem kako naj se odločim ker sem že 39 let stara :( čeprav delamo na tem pa še ni nič verjetno tudi več ne bo tako da po pravici povedano sem čist na tleh user posted image user posted image user posted image vsak mesec sem razočarana ko pride user posted image in obenem me je strah če bom zanosila kaj bojo mislili domači ????? da sem prestara bla bla bla mama mi še zdaj govori kaj boš imela otroka si že stara bla bla tko da res ne vem kaj bi .....si pa želiva otroka na stara leta bova sama dva user posted image punce vsak dan jokam in se sekiram user posted image

glej vsaka nosi s seboj eno ali več žalostnih zgodb in mislim, da je lažje ko jo enkrat izliješ iz sebe. Verjamem, da te boli in te bo še bolelo, ker za mamico je verjetno najhuje, ko je že čez polovico nosečnosti ali tik pred porodom, a se zgodi nekaj strašnega. Poskusi iz svojih zgodb potegniti najbolje. Ali ni bolje, da se je končalo v 28 tednu nosečnosti, kakor da bi imela celo življenje bolanega otroka?

sama sem se v četrtem letniku zavestno odločila in prekinila nosečnost. A ne mine leto, da si sredi januarja ne rečem, no sedaj bi bil/bila stara toliko in toliko. Pa sem se takrat odločila tako in mi je še vedno hudo. A če takrat ne bi naredila tega koraka, danes ne bi bila tu, kjer sem in imela dveh punc doma. Takrat bi jaz ostala sama z otrokom in verjetno sedanjega moža niti ne bi spoznala.

Če si dvakrat zanosila in toliko časa bila noseča, bo uspelo tudi v tretje. In se boš lahko pohvalaila, SEM MLADA MAMICA! user posted image Ne oziraj se na mnenje okolice. To je stvar tebe in tvojega moža.

Jaz tudi ne govorim tašči, da načrtujemo še enega, ker mi je po drugem porodu rekla, no sedaj imaš pa dovolj otrok. HALO, ali jih ona živi. Sem brezposelna a še vedno načtrujeva povečanje družine. Pa nam zato nič ne manjka. KOliko otrok in predvsem kdaj jih bom imela, je pa samo najina stvar.

Zato anonimna, vsedi se s svojim, povejta si o vseh strahovih. Ima jih tudi tvoj, samo drugače pokaže. Pogovorita se in če sta za, potem AKCIJA!!!
Glede na to, da si moj letnik, pojdi k zdravnikom in naj ti pomagajo

Neposredna povezava do sporočila: 1028
6.3.2013 17:33:22   
Anonimen
hvala za odgovor, ampak moja mama vedno mi govori da preveč ljudje je na svetu da je kriza da ne bo na svetu hrane in škoda delat otroke da bojo trpeli in razne razne stvari glede tega,moj mož jo ne želi več videt niti slišat in je reku da nima kaj hodit več k nam in danes mi je rekla da jaz nisem bla zaželjena pa škoda da nisem crknila user posted image da njej bo sram če bom jaz tako stara imela otroka user posted image danes sem v službi samo jokala nisem imela komu povedat prišla sem domou sem možem povedala drugič mu ne bom več ničesar povedala ker potem je še on živčen pa jo je poklicu tako da zdaj nezmem imet več stikov znjo user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: michelle1

anonimna -    user posted image     user posted image    user posted image
Kaj si bodo tvoji domači mislili o nosečnosti? Prava reč. Četudi gre za tvojo lastno mamo. To je tvoje življenje!
Glej, rosno mlada res več nisi, stara pa tudi še zdaleč ne. Spontani splavi se dogajajo v vseh starostnih skupinah in tudi lahko večkrat zapored. Ampak to je sedaj za teboj. Si iztočila svoje  solze, zdaj pa pogumno in z optimizmom naprej.

Če te nesrečne zgodbe preveč razžalostijo, jih preskoči in ne beri. Ne vem, so me že od malega učili, da je smrt sestavni del življenja, zato mi ni težko govoriti o o tem.

Ampak vseeno še ena resnična zgodba moje pokojne babi. Poročila se je pri enaindvajsetih z vdovcem, ki je imel štiriletno hčerkico (njena mami je umrla na porodu). Babi je kmalu  zanosila in rodila zdravega otročka. To je bilo v času druge svetovne vojne. Ko je bil dojenček star dva meseca je umrl iz neznanih razlogov. Danes bi temu rekli smrt v zibki.  Kmalu zatem pa je izgubila tudi svojega moža, ki je padel v bitki. Tako je ostala sama s svojo pastorko.
V 37. letu je spoznala mojega dedka in končno je na svet prikukal moj očka.
Njeno življenje še zdaleč ni bilo lahko, a je vse preizkušnje pogumno premagala.  user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1029
6.3.2013 18:46:18   
Metuljčica 2013

IZVIRNO SPOROČILO: michelle1

Dobro jutro, čebelice moje!  user posted image

Nič kavice danes?  user posted image

user posted image user posted image se opravičujem, cel dan bla od doma, urejala milijon stvari ... no zdaj sem tu, jutri sigurno dobite kofetka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1030
6.3.2013 19:04:05   
Metuljčica 2013
Cheri Blossom in anonimna user posted image močan objem

(odgovor članu Metuljčica 2013)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
6.3.2013 19:06:40   
asyka
Čakaj če prav razumem, meni ki sem stara 23 let niti nuhalna ne pripada? Ali narobe razumem? Sicer sem že sama pri sebi odločena, da bom ko bo nosečnost prišla se odločila za amnicitozo pa čeprav samoplačniško. In vem, da se bom tudi odločila za splav v primeru ugotovljenih napak. Sliši se egoistično, ampak to jemljem tako, kot so napisale nekatere predhodnice: bolje, da se je otrok rodil mrtvorojen, kot pa s težko neozdravljivo boleznijo. Se mi zdi, da se psihočno lažje posloviš od otroka, ki si ga nosil nekaj časa v trebuščku, kot pa od otroka, ki ga nosiš 9 mesecev, ga moraš roditi in potem gledati kako živi/umira (vstavi poljubno)... Vem, da se marsikdo ne bo strinjal z mano, ampak mene bi to bolj bolelo in bi težje živela s tem,...

The secret of life is hidden in DNA.

Neposredna povezava do sporočila: 1032
6.3.2013 19:07:45   
Metuljčica 2013
ohjoj, starši user posted image oni so imeli svoj čas za ustvarjat si družino, koliko otrok imajo jih imajo so jih spravili do kruha, tako ali drugače. Svojo nalogo so opravili. Odločitev koliko otrok bo nek par imel je izključno odločitev dveh odraslih oseb in je zelo intimna stvar, zato jaz tukaj ne dovolim, da se kdorkoli vtikuje. Imam srečo, ker noben ne pritiska, noben se ne vtikuje, sicer sva se pa odločila, da poveva šele po 1. pregledu. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1033
6.3.2013 19:08:40   
Metuljčica 2013

IZVIRNO SPOROČILO: asyka

Čakaj če prav razumem, meni ki sem stara 23 let niti nuhalna ne pripada? Ali narobe razumem? Sicer sem že sama pri sebi odločena, da bom ko bo nosečnost prišla se odločila za amnicitozo pa čeprav samoplačniško. In vem, da se bom tudi odločila za splav v primeru ugotovljenih napak. Sliši se egoistično, ampak to jemljem tako, kot so napisale nekatere predhodnice: bolje, da se je otrok rodil mrtvorojen, kot pa s težko neozdravljivo boleznijo. Se mi zdi, da se psihočno lažje posloviš od otroka, ki si ga nosil nekaj časa v trebuščku, kot pa od otroka, ki ga nosiš 9 mesecev, ga moraš roditi in potem gledati kako živi/umira (vstavi poljubno)... Vem, da se marsikdo ne bo strinjal z mano, ampak mene bi to bolj bolelo in bi težje živela s tem,...

asyka samoplačniško boš morala it. Jaz v prvi nosečnosti nisem šla. Sedaj pa bom 100% šla :)

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
6.3.2013 19:09:44   
Metuljčica 2013
Punce, ima katera izkušnje z nuhalno in s kromosomskimi testi? Sem nekje brala, da so kromosomski testi super stvar. Zdaj me pa zanima kakšni testi so to in koliko stane kromosomski test?

hvala

Neposredna povezava do sporočila: 1035
6.3.2013 19:12:54   
Metuljčica 2013
asyka, jaz imam doma eno zdravo živahno punco, zdaj bi naredila isto kot ti praviš. Nič nisi egoistična.

Neposredna povezava do sporočila: 1036
6.3.2013 19:16:44   
Metuljčica 2013
IZ foruma Mamina čvekalnica tema maj 2008: "Cena NS v Postojni 42€, dvojnega testa pa 32€. dvojni kromosomski test dvigne verjetnost rezultata iz 78% na ca 93%. Odlocitev pa je v vasih rokah. "

definitivno grem tudi na kromosomski test

Neposredna povezava do sporočila: 1037
6.3.2013 20:08:52   
asyka
Sem mislila da bo bolj blazna cena. Sem pričakovala vsaj 1000€. Pri nas sva obe s sestro zdravi, pa mami tut mislim, da ni imela nuhalne, ampak takrat še ni bilo niti toliko o tem govora.

Anonima ne oziraj se na to kaj ti pravijo starši. Stara si toliko da veš kdo in kaj si, ter kaj želiš. Glede stikov s starši pa iz lastnih izkušenj potrdim, da je včasih bolje da se zreducirajo ali pa da jih ni, ker gre preveč živcev za njihove besede o katerih niti premislijo ne. Upam pa trdit, da bo začela mama čisto drugo lajno vrteti ko boš zanosla in bo dobila vnučka. Takrat če ne prej ji bo žal za njene besede,....

Neposredna povezava do sporočila: 1038
6.3.2013 20:10:13   
CheryBlossom
Jaz imam tudi 23 let, za seboj 2 poroda, pa osebno islim, da je za neko potrditev NS dovolj (starost je pomemben faktor pri DS, mlajša ženska proizvaja boljše celice). Glede amniocenteze pa tako - poveča možnost splava in kasnejših komplikacij.. Vem, ker sem študirala o teh stvareh, sem bila na takem faksu, da sem mogla vse to vedeti... Mnoge mamice, ki jim pripada amniocenteza, oklevajo iti ali ne iti, ravno zaradi vseh možnih izidov.

Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

Neposredna povezava do sporočila: 1039
6.3.2013 20:17:07   
CheryBlossom

IZVIRNO SPOROČILO: Metuljčica 2013

IZ foruma Mamina čvekalnica tema maj 2008: "Cena NS v Postojni 42€, dvojnega testa pa 32€. dvojni kromosomski test dvigne verjetnost rezultata iz 78% na ca 93%. Odlocitev pa je v vasih rokah. "

definitivno grem tudi na kromosomski test

NS v Postojni je 68€ v to sem 100% prepričana.

Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

Neposredna povezava do sporočila: 1040
6.3.2013 20:32:30   
Metuljčica 2013
Chery Blossom, to je bilo objavljeno leta 2008 :)) sem nalepila bolj zaradi točnosti pregledov NS in kromosomskih testov :D

(odgovor članu CheryBlossom)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
6.3.2013 20:34:29   
Metuljčica 2013

Sem mislila da bo bolj blazna cena. Sem pričakovala vsaj 1000€. Pri nas sva obe s sestro zdravi, pa mami tut mislim, da ni imela nuhalne, ampak takrat še ni bilo niti toliko o tem govora.

si hecna user posted image tolko še dna analiza ne pride user posted image

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
6.3.2013 20:42:11   
asyka
Pa saj vem da niti DNA analiza ne pride, ampak na tem bolj služijo, ker zagotovo več nosečnist zanima ali ima dojenček napake al ne... kot pa katerim boleznim si potencialno nagnjen :Duser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1043
6.3.2013 20:46:10   
Žabinčica
Dober vecer.

Danes ne bom dolga, ker je ze pozna ura, sem vas prisla le prebrat in pozdravit.

Asyka je pisala, da zeli amniocitezo. Ta pa je samoplacnisko okr. 600/700 eur, ce se ne motim. Sicer se pa strinjam s CherryBlossom, amniociteza brez indikacije je po mojem nepotrebno tveganje. Vsaka pa se seveda odloca po lastni zelji in presoji.

Neposredna povezava do sporočila: 1044
6.3.2013 20:56:44   
Metuljčica 2013

IZVIRNO SPOROČILO: Žabinčica

Dober vecer.

Danes ne bom dolga, ker je ze pozna ura, sem vas prisla le prebrat in pozdravit.

Asyka je pisala, da zeli amniocitezo. Ta pa je samoplacnisko okr. 600/700 eur, ce se ne motim. Sicer se pa strinjam s CherryBlossom, amniociteza brez indikacije je po mojem nepotrebno tveganje. Vsaka pa se seveda odloca po lastni zelji in presoji.

ajaaa, uppps, se opravičujem, sem narobe prebrala :)

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
6.3.2013 21:08:46   
Žabinčica

IZVIRNO SPOROČILO: Žabinčica

Dober vecer.

Pa itak da sem spet narobe napisala, amniocenteza je prav.

Neposredna povezava do sporočila: 1046
7.3.2013 7:32:09   
babysmile
Dobro jutro punce!

JOj, mi je prav hudo ko berem vaše žalostne zgodbeuser posted image user posted image Mislim, da je za vsako mamico v življenju nekaj najtežjega, če ji umre majhen otrok in menim da ni tistim, ki imajo splav ali rodijo mrtvega otroka nič lažje. Posloviti se od drobcenega bitjeca,..user posted image

Ko je ravno govor o nuhalni; za mlajše nosečke je pregled samoplačniški in stane cca. 60€ (odvisno kam greš). Res pa je, da s to preiskavoi ne moreš natančno izključiti DS, saj ti podajo samo kakšna je verjetnost, da bo otrok imel DS. Poleg tega priporočajo še neke dvojne hormonske teste (cca.40€), in ja pri starejših še amnicocitozo - ki je pa tako kot je omenila že cherrybloosom precej invazivna zadeva in je ni za delat kar tako..mogoče bi se odločiila zanjo če bi bila preračunana verjetnost glede na NS zelo velika, ter da bi tudi hormonski testi kazali na to.

sem pa jaz prvič šla samo na NS; to se pa vsaki splača it, ker je to v bistvu prvi UZ na katerem bolj v detajle vidiš svojega otroka. Neprecenljiv občutek (pa še slikice dobiš user posted image ). In bom tokrat tudi šla.

Drugače me pa ful matrajo krči v nogah, pa tile hormoni me matrajo (tako hitro spreminjam razpoloženje, kot se spreminja vreme aprila user posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 1047
   [Brisano sporočilo]
7.3.2013 7:51:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1048
7.3.2013 8:35:57   
CheryBlossom

amniocenteza - res, preveč agresivna preiskava. Zame ne, hvala.

nuhalna svetlina - bila samo enkrat, predvsem, da vidim, kaj  to je. Matematični izračun, kaj pa drugega. Dvomim, da bom šla tokrat.  Bom vse upe položila v mati naravo in v naravno selekcijo. Ne bi upala na svojo roko nič. Splav pri meni itak odpade. Se bojim, da bi se mi prehitro maščevalo, kje drugje.
Ravno predvčerajšnjim smo na naši šoli zbirali prispevke za deklico iz šestega razreda. Huda oblika levkemije. Udarila kot strela z jasnega. Lahko ljubimo svoje otroke še tako močno, živimo zanje, skrbimo zanje, ne moremo pa jih obvarovati pred njihovo lastno usodo. user posted image  

No, tako je tudi moje mišljenje.. Kot bi mi brala misli, res.. user posted image Sicer jaz bom na NS šla, pa vendar samo zato, ker je to en dodaten UZ, kjer lahko vidiš svoje dete.

Drugače pa ker smo se ravno pogovarjale o tej temi, je tu še bolj strokoven odgovor glede NS in DHT od Pušanjaka: KLIK DO POVEZAVE

Drugače pa vsem želim eno lepo dobro jutro! user posted image

< Sporočilo je popravil CheryBlossom -- 7.3.2013 8:38:49 >

Neposredna povezava do sporočila: 1049
   [Brisano sporočilo]
7.3.2013 8:43:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?