Mamaja
|
Ojla! Kako vam gre in kako ste preživele lep sončen vikend? Jaz sem bila veliko na svežem zraku in sončku in je bilo prav fino. Me prav zanima, če imamo že kako pravo marčevko, torej če je že katera rodila . A tudi ostale čustite, da gre nosečnost h koncu? Jaz sem bolj utrujena kot prej, pa po novem me prav nemarno boli sramna kost, če dlje časa sedim. Oblačilca: tako kot Michelle imam jaz za začetek pripravljeni št. 50 in 56. Sicer imam oprane tudi vse zadeve št. 62 , a močno dvomim, da bo naše dete že na začetku tako veliko, sploh ker mi ginekologinja napoveduje majhnega otročka. Abc123 septembrski dopust na Hrvaškem jaz prakticiram že precej let, in sicer na Korčuli. V Dalmaciji je takrat še toplo, a ne vroče (tam med 25 in 30 stopinj čez dan, lahko je tudi topleje), morje pa ima še enako temperaturo kot avgusta (23, 24 stopinj; v Dalmaciji je morje na splošno malo hladnejše kot v Istri). Vreme je malo manj stabilno kot poleti, kar pomeni, da je lahko kak dan tudi vetrovno ali deževno, a to še vedno ni ravno pogosto. Zjutraj in zvečer potrebuješ že kako jopico, včasih tudi dolge hlače, so pa zato noči lepo hladne in se fino spi. Turistov je občutno manj, je pa tudi manj prireditev zanje, kot so koncerti itd. Med turisti prevladujejo starejši in družine z majhnimi otroki. Nikjer ni nobene gužve, a po drugi strani tudi neke hude družbe ne najdeš. V začetku septembra je precej bolj poletno kot konec meseca (v vseh vidikih), čeprav se lahko tudi konec septembra sončiš in kopaš. Napisano velja za srednjo in južno Dalmacijo, torej južneje od Splita ali vsaj Šibenika. Evo, jaz sem napisala, kako je, ti pa presodi, ali ti to ustreza. Meni zelo paše, ker očitno enkrat letno potrebujem en tak zelo na izi odklop. Je pa tudi res, da je to običajno moj drugi dopust v poletju - prvi, junijski, je precej bolj aktiven. Kar se tiče dopustov z otroki na splošno pa samo še to: pomoje je nekajmesečnim štrucam, kakršne bodo naše poleti, vseeno, a gremo z njimi na plažo in v hotel, a v šotor, v hribe ali pa se potepamo po mestih in muzejih. Glavno je, da jim je udobno, da smo starši z njimi, da ne porušimo njihovega ritma in da nismo živčni. In edino, kar mene skrbi, je, ali bomo mi junija že imeli tako ustaljen ritem in ali se bomo že toliko ujeli, da bi šli na pot. Plaža in kamenčki in igranje postanejo pomembni malo kasneje, to bo aktualno drugo leto, pa še kako leto zatem. Kasneje je pa tudi malim že zanimiv kak muzej, pa naravni park, pa akvarij ali živalski vrt, tako da lahko tudi z njimi potuješ, le "program" mora biti tak, da je njim zanimiv, pa tempo ne sme biti prehud. Ni treba čakat, da bodo odrasli... Držite se in pridno božajte trebuščke, dokler jih že imate . Tiste, ki že lahko stiskate k sebi svoje bebice, jih pa veselo crkljajte
|