|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
1.3.2013 12:20:58   
abc123
Dopust: jest sem pa bolj zapečkar in planiram kakšne toplice in morje na Hrvaškem v apartmaju. Da bi potovala z otrokom si pa ne upam (še z enim nisem, kaj šele z dvema) oz. tudi nimam neke želje. Mi bomo šli verjetno konec avgusta oz. prvi teden v septembru na Hrvaško obalo in to bo to. Tiste ki ste bile že septembrana hrvaški obali - kako je takrat z vzdušjem, temperaturo vode ipd.?

Po moje je pa zdaj prišel čas ko se bomo ženske umirile in bo panika začela grabit moške user posted image Jest o porodu niti ne razmišljam, ko bo prišel čas bomo že speljali tako kot je treba, sem pa že pošteno naveličana trebuha in bolečin v hrbtu in nogah, zato upam, da me kaj prehiti.

A bodo partnerji z vami pri porodu?
Katero številko cunj ste pripravile za dojenčke za iz porodnišnice - 56 ali 62?

Danes je pa že prav spomladansko sonce - končnoooooooooooooo, sam kaj ko še na sprehod ne morem, sem pa vsa okna odprla na stežaj.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
1.3.2013 17:53:31   
Beba78
ojla, punce!

Ja, pa je res prisel nas mesec :-). Jaz se ze veselim, da koncno spoznam nasega malcka, ceprav me strah poroda. Bolj tega, da otrok ne bi mogla kam dat, pa bi mogla sama brez partnerja bit v porodni. Saj vem, ne bi bila niti prva niti zadnja, pa vseeno...Vceraj sem imela pregled. Sem pojambrala G, da me vse dol tisci in mi je naredil vaginalni pregled. MV je baje se primerno dolg, zaprt, ampak je rekel, da ne bo drezal, da ne bi kaj sprozil. Ko je pa tipal po trebuhu, je pa rekel, da je glavica ze v kanalu, zato vse tisci. Torej cakam samo se na popadke :-). V jajcnikih me spika kot pri M zaradi nizke lege bebice. Pritiska na spodnji del, zmeril mu je pa 3000g. Naslednji pregled imam ze cez en teden, prvic tudi CTG. Pa da vidim, ce ga sploh docakam ;-). Zdaj sem ze 37t2d in mi je itak vseeno tudi ce danes rodim.

No, mogoce bi bilo fajn, da se malo pocaka, ker je moj tamali sine tud zbolel. Ima revez vnetje uses. Sta sla glih zdele s tatijem do zdravnika, ker se mu vlece vrocina ze tri dni in zgleda, da brez AB ne bo bolje.

Dopust - junija in septembra, pri sosedih Hrvatih ;-). Na spomladi pa verjetno kaj bolj eksoticnega...

Spet pisem preko mobija, ker mi doma net ne dela...morem koncat.

Bodite lepo.
Pa srecno do Rima tisti, ki bo sla prva v marcu :-).

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
1.3.2013 23:20:04   
Michelle12
Dober večer :)

Meni so tudi všeč ta potovanja, samo mi ni, da bi z otrokom, ki itak nima nič od tega tako zgodaj. V tem času je itak bolj zanimivo se igrat na plaži al kjerkoli s kamenčki in takimi stvarmi. Da bi ju vlačila po mestih in ogledovat znamenitosti in to, bi ju samo mučila. Tako bova midva z možem hodila okoli sama, čez kakšnih 15 let :) Michelle jih bo imela cca 16, novi član 14-15..dovolj, da sta sama doma. No, za kakšen nadzor bi že poskrbela. Jaz pa 35 in otroci že skoraj odrasli, zakon bo :D

Oblačilca za iz P imam pripravljena v št 50 in 56. Malo je v eni malo v drugi.. komaj čakam, da ga oblačim :) Če ne bi imela Michelle to virozo, bi se lepo lotevala kakšnih pospeševalnih tehnik..tako pa upam, da počaka še vsaj 2, 3 dni..

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
2.3.2013 17:41:48   
Beba78
Michelle, jaz bi se tudi posluzila kaksnih pospesevalnih metod, pa je danes zbolel se tastarejsi sin, tako da morem res se malo pocakat...

Tudi jaz imam pripravljene predvsem oblekice st.56, 62 bo cist prevelika.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
3.3.2013 19:42:45   
Mamaja
Ojla!

Kako vam gre in kako ste preživele lep sončen vikend? Jaz sem bila veliko na svežem zraku in sončku in je bilo prav fino.

Me prav zanima, če imamo že kako pravo marčevko, torej če je že katera rodila user posted image .

A tudi ostale čustite, da gre nosečnost h koncu? Jaz sem bolj utrujena kot prej, pa po novem me prav nemarno boli sramna kost, če dlje časa sedim.

Oblačilca: tako kot Michelle imam jaz za začetek pripravljeni št. 50 in 56. Sicer imam oprane tudi vse zadeve št. 62 , a močno dvomim, da bo naše dete že na začetku tako veliko, sploh ker mi ginekologinja napoveduje majhnega otročka.

Abc123 septembrski dopust na Hrvaškem jaz prakticiram že precej let, in sicer na Korčuli. V Dalmaciji je takrat še toplo, a ne vroče (tam med 25 in 30 stopinj čez dan, lahko je tudi topleje), morje pa ima še enako temperaturo kot avgusta (23, 24 stopinj; v Dalmaciji je morje na splošno malo hladnejše kot v Istri). Vreme je malo manj stabilno kot poleti, kar pomeni, da je lahko kak dan tudi vetrovno ali deževno, a to še vedno ni ravno pogosto. Zjutraj in zvečer potrebuješ že kako jopico, včasih tudi dolge hlače, so pa zato noči lepo hladne in se fino spi. Turistov je občutno manj, je pa tudi manj prireditev zanje, kot so koncerti itd. Med turisti prevladujejo starejši in družine z majhnimi otroki. Nikjer ni nobene gužve, a po drugi strani tudi neke hude družbe ne najdeš. V začetku septembra je precej bolj poletno kot konec meseca (v vseh vidikih), čeprav se lahko tudi konec septembra sončiš in kopaš. Napisano velja za srednjo in južno Dalmacijo, torej južneje od Splita ali vsaj Šibenika. Evo, jaz sem napisala, kako je, ti pa presodi, ali ti to ustreza. Meni zelo paše, ker očitno enkrat letno potrebujem en tak zelo na izi odklop. Je pa tudi res, da je to običajno moj drugi dopust v poletju - prvi, junijski, je precej bolj aktiven.

Kar se tiče dopustov z otroki na splošno pa samo še to: pomoje je nekajmesečnim štrucam, kakršne bodo naše poleti, vseeno, a gremo z njimi na plažo in v hotel, a v šotor, v hribe ali pa se potepamo po mestih in muzejih. Glavno je, da jim je udobno, da smo starši z njimi, da ne porušimo njihovega ritma in da nismo živčni. In edino, kar mene skrbi, je, ali bomo mi junija že imeli tako ustaljen ritem in ali se bomo že toliko ujeli, da bi šli na pot. Plaža in kamenčki in igranje postanejo pomembni malo kasneje, to bo aktualno drugo leto, pa še kako leto zatem. Kasneje je pa tudi malim že zanimiv kak muzej, pa naravni park, pa akvarij ali živalski vrt, tako da lahko tudi z njimi potuješ, le "program" mora biti tak, da je njim zanimiv, pa tempo ne sme biti prehud. Ni treba čakat, da bodo odrasli...

Držite se in pridno božajte trebuščke, dokler jih že imate user posted image . Tiste, ki že lahko stiskate k sebi svoje bebice, jih pa veselo crkljajte

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
3.3.2013 20:12:55   
NiNiBo
mamaja - potovanja Jaz imam enako mnenje, le malo mi je mucno da bi bila npr. z otrokom ki ravno skobaca npr. dolgo na letalu. Midva sva bila na potovanjih vedno zelo na easy, enako sva sedaj ko imava otroke. Je pa tudi drugace ce si navajena potovat sama, potem je kar nekako lazje tudi z otroci.

sramna kost in utrujenost Tudi mene malo zdeluje in sicer oboje. Ta teden sem res veliko naredila v hisi in vceraj sem bila cist adijo. Danes sva z dragim pomila se vse okna, tako da sedaj je pa generalno pospravljeno. Kost me pa tudi boli, sicer je cisto za zdrzat ampak cutim pa jo.

mame O jaz pa komaj cakam, da moja pridem ta teden malo sem. Ja to je pa potem cisto drugace, ko zivis tako dalec stran se je pa prav veselis. No tudi drugace jaz nimam tezav, ker se naceloma drzi tistega kar se domenimo. Pri nas tako ali tako sladkarije nikoli ni bilo, tako da to sploh ni problem. Pri tasci pa je vedno posladek, kar pa jemljem kot kulturne razlike in tisto 1-krat na teden se ne sekiram. Doma tudi nimamo sladkarij, tako da Neo zelo malokrat pride do cokolade. No izjema je bil december, ko je bilo povsod polno, ampak sem nekako vedela da bo to samo december sedaj je pa mir. Me je pa ena podobna situacija zelo pri tasci pogrela ko je bil Neo majhen. In sicer sla sem na masazo, Neo je bil star takrat 6 mesece in sem rekla, da ce se bo zbudil in ga bo slisala jokat naj ga gre takoj dvignit. No pridem domov, slisim ze na dvoriscu kako Neo joka, takrat mi je pa padla tema na oci, to pa priznam. Nikoli vec ga ji nisem pustila do sedaj ko je star 2.5 leti, no ampak mislim, da je zastekala takrat tako, da je lepo pazila na Nea.

No pocasi grem v zadnje 3 tedne, wow kdaj je to vse skupaj minilo. Im moram priznati, da me pocasi grabi trema, kako bo porod, ali bom izpeljala tako kot si zelim..tisoc vprasanj, predvsem pa ali bom zmogla??

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
3.3.2013 20:42:55   
mity
Hej,
Bolj malo se javljam, ker RR preveckrat zamrzne, vas pa bolj spremljam zadnjih nekaj tednov, ko nisem vec v sluzbi ... Otrocicka pricakujemo ravno na prvi pomladanski dan , ce bo torej tocen, bo otvoritev sezone vozickanja sovpadala s pomladjo. Ker je do tja se dobre 2 tedna, tudi jaz cutim vecjo utrujenost, pa bolecine v medenici se stopnjujejo...
Kar se tice dopusta, bomo najbrz izbrali kar septembrski termin, pa verjetno hrvasko Istro; do tja ni tako dolga voznja, pa tudi se najde kaksna prijetna plaza za druzinico z majhnimi otroki. Takrat bo nasa prvorojenka stela 2 leti, novi clan/ clanica pa ze 6 mesecev. Lani smo bili z 10-mesecno dojencico v Rovinju, pa je bilo super. Mogoce bo to tudi nasa letosnja destinacija. Dalmacija je meni osebno sicer precej bolj simpaticna, ampak bo se kaksno leto pocakala, da vsaj malo zrastemo.

No, marcevke, javite vesele novicke, gotovo ze veselo cartate ; tiste, ki se potrpezljivo cakate pa le pridno bozajte trebuscke, pogresale jih bomo user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
4.3.2013 6:59:39   
kleopatra86
Hojla!

Upam, da bo danes šlo objavit kej. Par dni nazaj ni bilo šans. In kako ste kej bejbe? Jst sem vsak dan bolj okorna...pa ob vsakem špiku v trebuhu postanem resna in pozorna user posted image . Ta teden bo namenjen še pospravlanju pa dokončanju pakuranja za porodnišnico. Pol pa upam na akcijo :). V nedeljo je spet neka luna user posted image , sam ne vem, če to tolko vpliva na porod?
One mrežaste spodnjice ste si nabavile? Tiste katere ste si, lahk vprašam kje? Iskala sem v Dm, Muellerju...pa jih nisem našla. Kaj pa krema za bradavice, katero boste prakticirale?

Pozdravček

(odgovor članu mity)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
4.3.2013 9:53:10   
Beba78
Dobro jutro user posted image !

Ni lepšega jutra v tem letnem času, kot lepo sonce in fajn mraz. Vsaj pri nas v Lj je tako danes...res za napolnit baterije.

Tavečjega sina imam doma, ker je čez vikend kuhal kot stara lokomotiva, danes pa kot da ni nič. Mu že nekaj časa obljubljam, da bo lahko šel na obisk v mojo službo, pa bova danes izkoristila ta čas.

Mrežastih hlačk razen v P, kjer jih itak dobim, ne bom prakticirala. imajo jih v Sanolaborju. Sem se pa spomnila, da morem kupit modrce za dojenje...o, dži, na to sem pa čist pozabila...prejšnje sem namreč vse zmetala stran, ker sem jih znosila. Kremo za bradavice imam jaz kupljeno od Multi Mam. Se je do sedaj še vedno dobro obnesla.

Mity, hčerkica ima pa zelo lepo ime. Če bi mi2 imela kakšno punčko, bi tudi bila Stela user posted image . Sedaj pa bomo imeli Sebastjana. Verjetno! Še vedno nisva čist odločena glede imena. Zgleda, da bo končna odločitev spet padla v porodni sobi user posted image .

Sramna kost tudi mene boli, pa tudi že nekaj časa. Se je pa zdaj tiščanje v spodnjem delu malo umirilo. Edino danes ponoč me je v spodnjem delu trebuha spet ful bolelo, kot bi imela mentrualne krče. Kaj čmo, verjetno bo tako do poroda. Mi2 sva stavila na 13. user posted image .

Bodite lepo.

LP.

(odgovor članu kleopatra86)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
4.3.2013 10:22:02   
abc123
Dobro jutro!

Danes je bilo pri nas tudi lepo sončno, ampak mrzlo jutro (-5°C). Tile dnevi so res lepi, vikend sem preživela kar pred hišo na soncu in je bilo prav toplo.

Oblačila imam jaz pripravljena 56 in 62, v porodnišnico bom nesla št. 56.

NiNibo itak da boš zmogla porod, to sploh ni vprašanje. Ne se s tem obremenjevat, ker itak ne moreš predvideti kako bo vse skupaj potekalo. Sledi svojim občutkom in bo.

Mene je tudi danes ponoči v spodnem delu trebuha bolelo in ogromnokrat sem šla na WC, drugače se pa še nič ne dogaja in ne vem če se mi bo izponila moja želja po porodo pred rokom.

Jaz pa mrežaste hlačke imam in prejšnjič sem jih nosila do konca čišče in so mi bile zelo fajn, Bom prakticirala tudi tokrat.

Jaz pa komaj čakam, da se znebim trebuha in predvsem bolečin povezanih z njim, čeprav vem, da se bo potem pravo delo šele začelo. Sploh si ne predstavljam spet vseh teh neprespanih noči in zabavanja dojenčka. Se človek razvadi ,ko prvi otrok že malo zraste in postane že zelo samostojen (se sam obleče, je, pove kaj želi...).

Dopust:Mamaja hvala za info. Bomo verjetno kar to varianto obrali - prvi teden v septembru, ko cene tudi zelo padejo. Poleg tega nam je to zdaj edina priložnost, da izkoristimo dopust izved top sezene, ker delam v šolstvo in imam dopust pač takrat kot vsi in ko so tudi cene najvišje.

Zdej grem pa likat.

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
4.3.2013 10:26:19   
NiNiBo
abc123 Mi smo tudi postali razvaljeni. Neo je gre sam na stranisce, si sam ritoko obrise, oblece se sam, no gatke in hlace, majcke mu se pomagam malo, vse ostalo pa tudi. Tako, da smo zelo na easy in si tudi jaz kar tezko predstavljam dojenje, pa ponoci ko noci ne bodo cele, wow kolk to hitro pozabis user posted image Zato pa me pomoje trema grabi. No porod pa me predvsem grabi, ker si predvsem zelim, da ne bi bilo tako kot prvic, res si zelim boljse izkusnje, tako zaradi otroka, kot zaradi sebe. Sicer se trudim, ampak kot si napisala, nikoli ne ves user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
4.3.2013 10:26:31   
Mamaja
Ojla!

Pa je res čudovit dan. Mogoče si ga pa kaka bebica izbere za dan prihoda na svet, ker je tako lepo. user posted image .

Očitno smo se tudi me malo zbudile in postale bolj klepetave user posted image , pa še RR malo manj nagaja, da se sploh da kaj napisat...

Jaz danes kar pokam od energije, upam, da bom to tudi dobro izkoristila. Ste mi vzbudile slabo vest s čiščenjem oken - tudi pri nas so namreč umazana user posted image . Mogoče se pa danes spravim, samo najprej mi mora sonček nehat svetit v okna, da jih bo lažje pomit.

Kar se tiče mrežastih hlačk: jaz sem kupila en paketek (5 hlačk) od Tosame (to to Mama, oranžen paket) za vsak primer, če bi me vse tiščalo, ko pridem domov. Kupila v Tosami, ker sem šla tja po cel kup reči. Sem jih pa videla tudi v DM, pa Baby centru, Pikapolonici..za Muellerja nisem prepričana. Kleopatra mogoče pa v DM nisi gledala na pravem koncu. Te stvari za otroke in mamice so pogosto na več koncih, pa morda nisi opazila... Ali pa ravno v tem DM niso imeli. Sem opazila, da je ponudba v njihovih poslovalnicah zelo različna, očitno je odvisno od poslovodje, kaj nabavi in česa ne.

Mazilo za bradavice: jaz imam bepanthen mazilo, kupila v lekarni. Mi ga je priporočila sestra, pa tudi v šoli za starše so rekli, da naj uporabljamo to ali lanolinsko mazilo.

Beba saj imaš še čas kupit modrce za dojenje, dokler ne rodiš user posted image . Jaz jih sicer že nosim, ker sem pred kratkim "prerasla" navadne, mi gredo pa zelo na živce, ker nisem navajena nedrčkov brez kosti. Pa grdi so kot user posted image

Aja, pa če slučajno katera ne ve, zakaj Ninibo piše o težavah z mamami: ker je o njih govora pri aprilčicah user posted image , kjer že nekaj časa čvekava tudi midve z Ninibo. Tarča pritoževanj so pa mame, ki otroke kartako bašejo s čokolado in drugimi sladkarijami...

Dobro izkoristite današnji čudovit dan

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
4.3.2013 15:11:31   
rotty
Živjo!

Kako ste na tako lep sončen dan?
No mi imamo še 5 dni do roka, ampak nič ne kaže, da bomo kmalu šli po naše dete. Počutim se precej dobro, nič bolečin, ne takih in ne drugačnih, kot da ne bi bla tik pred porodom.
Mrežaste hlačke sem si tud jaz kupla v Tosami, kot vse ostalo. Za bradavice so tud nam babice naročile bepanthen, pa tud to, da si jih že pred porodom občasno namažemo, da se koža malo okrepi.

Me prav zanima, katera bo zdaj na vrsti, kje pa je Michelle?

en lep pozdravček vsem in se beremouser posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
4.3.2013 15:25:50   
abc123
Michelle je šla pa po moje v Rim. user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
4.3.2013 19:29:37   
tafi
Michelle že veselo carta ja :)

Only two things are infinite: the Universe and human stupidity.... but I'm not sure about the Universe. (A.Einstein)

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
5.3.2013 8:47:22   
drejcisu
Da se vam po dolgem času še jaz malo javim....
Kar ne morem verjet kako hitro gre čas....da sem že kar v 37. tednu...še malo in bom spoznala sončka ki ga nosim v trebuhu...
Pri nas priprave še kar potekajo, saj ima moj dragi tolk dela da komaj uspe vse nardit, tko da traja bolj počasi vse....otroška sobic skoraj že v svojih barvah, tla položena....samo še dokončno barvanje potem pa končno noter z vso opremo in malenkosti ki še ostanejo...
Jutri imam pregled in prvi Ctg.
Drugače glede na počutje pa sploh nimam občutka, da bi lahko kj kmalu prišlo do popadkov...
Bom čisto vesela, če se bo držal/a določenega datuma, da v miru opravim kakšen izpit in vse pripravim za njegov/njen prihod.
Bo treba dons še mal sonček izkoristit, sem nekaj slišala da bo naslednje dni bolj oblačno in deževno.
Lepo božajte svoje bušije in lep dan vsem.... ;-)

(odgovor članu tafi)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
5.3.2013 15:35:22   
Kajca
Živjo punce!

Tukaj pa še ena marčevka, ki že nestrpno čaka na dan D ;)
Še dva tedna in bomo tudi mi cartali. Sicer imamo doma že enega navihančka,
tako da nam ni nikdar dolgčas. Pa taaaako se vlečejo zadnji dnevi.... joj joj...

Malo pozno sem zasledila ta forum... upam, da me kljub temu "sprejmete" ;)
Sem prebrala, da teče debata tudi na fb, ampak nikakor ne najdem skupine. Mi lahko katera pomaga?

pozdravček z moje strani

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
5.3.2013 15:43:07   
kleopatra86
Pozdravljena Kajca!

Super, da se še najde kakšna Marčevka 2013 user posted image .

Kdaj imaš PDP? Ja na FB je zaprta skupina marčevk 2013, sam ne vem točno kateri na tem forumu moraš poslati prošnjo, da te doda vanjo. Neki so namreč imele čistilno akcijo pa so metale vn iz skupine (tut mene med drugim user posted image ), ker se menijo full zasebne stvari in niso za vsakega.

Pozdravček.

(odgovor članu Kajca)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
5.3.2013 15:54:45   
Kajca
Naj bi bil 20., čeprav se zna pri moji sreči vse skupaj še zavlečt.
Pri prvem sem bila dober teden čez rok... upam, da bo šlo tokrat hitreje.
Sploh pa tokrat nosim bolj v križu in je vse skupi prava muka...
Pa ti? Kdaj imaš rok?

Metale so iz skupine? Kdo? Zakaj?
Ok zdaj pa ne razumem nič več user posted image
Sem mislila, da je ta grupa namenjena vsem... user posted image

(odgovor članu kleopatra86)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
5.3.2013 16:29:14   
Michelle12
Michelle je ze doma s sinckom Aleksandrom :) Rodila sem v soboto, 2.3. ob 15.55. Dolg 56 in tezek 3390g. Danes sva prisla domov, se dojiva, od vceraj do danes je pridobil 60g. Za bradavice ne uporabljam nic, ker so utrjene :)) sem pa v prvo uporabljala Lanolin od Multi mam. In tudi bepanten roza ampak to je potrebno sprat pred podojem.
Mrezaste uporabljam tudi doma, nabavila sem jih od Tosame :) Meni sozakon, v prvo sem jih uporabljala cel prvi mesec.

Glede dopusta se strinjam, da je otroku oz dojencku tako mickenemu vseeno, samo midva imava se eno 19mesecnico, ki pa ne bi bila navdusena hodit okoli..pa tudi midva ne bi imela kaj dosti, ker bi morala tec za njo in pazit kaj dela. Sem govorila bolj za nas:)

Porod je bil drugace super, hiter, bolec...zjutraj mi je voda odtekla malo..3x tako po malo, ma res malo. Pa full sluzi je bilo-cep. Ob 11.24 prvi popadek, tocno deset minut kasneje drugi..pol seimela ful neredne, na 3minute pa 15-20 min nic pa spet en mocnejsi..ma ni blo hudega. Vsake toliko sem kaksnega predihala in to je to. Malo pred eno sem se odlocila, da gremo v P, da vidimo kaj se dogaja...nadaljevanje prilepim kasneje, ker se mi ne da na novo pisat :)

Sem pa imela ob sprejemu 99kg, koliko jih imam zdaj nimam pojma. Na koncu mi je teza v bistvu zacela padat...

Aja, oblacilca so mu lih prav. body st 50 mu lih lepo stoji..mogoce se kaksen teden, pol bo res treba na 56 :) sam nisem pricakovala , da bo tako dolg, sem mislila, da bo tezji in krajsi,.

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Kajca)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
5.3.2013 16:40:05   
Michelle12
Evo še nadaljevanje:

Porod ekspresen. Prisla sem ob enih, ctg, skoraj celo uro priklopljena, en popadek...sprejeta zaradi vode, me poslje v kopalnico in lih popadek. Me pogleda, odprta 5-6cm. Niti klistirja, direkt v porodno. Sam popadki se vedno neredni. Sem mela enega bolecega, 10 min nic pa dva sem komaj cutila, pa dva zaporedna malo hujsa,.... ob treh in neki predrla mehur, mogoce deci vode odteklo. Vmes sem pa hodila in vse... popadki se vedno neredni in komaj kaksen za ga predihat. 15.47 me je pogledala, 7-8cm odprta..voda se vedno ni odtekla vsa. Pol sem pa mela ene 4 za predihat in ze je pritiskal..in ob 15.55 je bil zunaj. Brez protibolecinskih, infuzije, umetnih,..... babica je bila ves cas z mano, smo se pogovarjale,ki sem bila edina..za pit mi je tudi dala. ma super res! problem je nastal, ker je voda odtekla z njim in se ovoji niso odluscli..in ker je slo na koncu prehitro, sem vec krvavela..zato sem morala ostat uro dlje v porodni. No, ma sem super..brez sivov :)

In že jokaaaaaaaaa :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

Neposredna povezava do sporočila: 1071
5.3.2013 19:52:03   
Mamaja
Michelle čestitke za Aleksandra user posted image ! Smo te kar imele na sumu, da si šla v Rim user posted image . Je pa krepak fantič, fino.
Me veseli, da je porod potekal hitro in brez težav, mislim da si vse želimo tega.
Zdaj se pa veselo crkljajte in kljub temu, da imaš polne roke dela, se še kaj oglasi, kako vam gre.

Aja še to: Kako si pa vedela, da ti je odtekla voda, če ni bilo veliko? Jaz sem pred dnevi zelo močno kihnila in potem se mi je zdelo, da bil občutek nekoliko drugačen kot pri stresni inkontinenci. Ampak vonj je bil po urinu, količina ni bila velika, tako da nisem zganjala panike... Otroček po tistem miga kot prej in tudi drugih sprememb ne čutim, bom pa omenila jutri na pregledu.

Kajca dobrodošla med nami! Ja, FB skupina se je menda zaprla. Me te pa z veseljem sprejememo medse. Kar sporočaj, kako ti gre. Jaz te bom pa dodala na naš seznam. Itak ga moram posodobit, ker imamo od zadnje objave že dva nova user posted image . Tam boš tudi videla, kdaj ima katera rok in kaj pričakuje, če se že ve. Pa seveda, kdo je že privekal na svet user posted image . A to bo tvoj drugi otrok?

Mity kdaj imaš pa ti rok?

Drejcisu sem vesela, da si se oglasila. Sem se že spraševala, a je vse v redu s tabo, ko se nič ne oglasiš...

Ninibo razumljivo je, da te je strah poroda, če si v prvo imela slabe izkušnje. A če realno pogledaš, ne more bit enako. Si v drugi državi, čisto drugače si se pripravila na porod, če bo le šlo, boš rodila doma, sicer pa tudi v zelo drugačnih pogojih kot prvič. Pa v nasprotju s prvim porodom bolj veš, kako zadeve potekajo... Torej je lahko samo boljše user posted image .

Kar se tiče strahov: mene je pa zdaj začelo skrbet, kako nam bo šlo na začetku. Bomo kmalu videli... Strah je itak brezveze, ker ne bo nič pomagal.

A se strinjate, da v tej temi marčevke klepetamo še do konca meseca ali začetka aprila oz do takrat, da vse naše bebice pridejo na svet, potem se pa marčevke 2013 preselimo na forum dojenček?

Neposredna povezava do sporočila: 1072
5.3.2013 20:46:51   
Tjassi
Čestike vsem,ki ste že rodile. Tiste,ki pa še boste samo brez panike. Lepo se je treba samo pripravit. Se mamica punčke Lare ki je bila stara 1 leto. Lani sem bila še v vaši koži :) Samo v glavi je treba met da zmoreš in da ni to nič hudega, Rodila sem v Mariboru.Boljše nebi moglo bit,kot je bilo.Vsi so bili full super.Rodila v slabih 2 urah.Meni je bila sila samo kakšnih 10 minut. Full mi je pomagal moj fant,ki je bil zraven.Brez njega nebi bilo tako lahko.Ampak naj bo še takšna bolečina splača se. Sem pa rodila naravno. Lep in čim majn boleč porod vam želim :)

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
5.3.2013 21:30:47   
Michelle12
Naa hitro dokler spi, Michelle pa se kopa.
Vedla sem zato, ker mi je tudi v prvo po malem odtekala..samo, da takrat nisem bila sigurna in so potrdili kasneje v P. Tokrat pa je bil občutek isti in sem takoj vedela, da je to to..preverila na vložku, ki jih nosim zadnji mesec zaradi ogromnih količin izcedka..in je bil težek-voda in zgoraj sluz-čep.

Pa hvala za čestitike :) Jaz vam tudi želim tak podoben porod kot je bil moj..ni bilo preveč boleče. Najhuje je bilo tiste zadnje minute, torej tistih 8 minut. Pred tem sem itak imela samo ene par bolečih in med njimi je bilo dosti časa tako, da sem se komot "spočila" od bolečin.

Mroam it, spet sirenaaaaaaaaaa

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Tjassi)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
6.3.2013 8:18:43   
abc123
Michelle čestitke!!!! Porod si imela tudi fajn in boš kmalu kot nova-stara Michele brez žoge v trebzhu.

Me kar zmrazi, ko si napisala spet joka, sireeennnnaaa.................uf, spet vse od začetka.user posted image

Mene tudi skrbi, da bi mi voda odtekala po obrokih, prvič mi je odtekla v dveh rundah ampak jo je bilo toliko da nisi mogel zgrešit. Se mi pa dogaja, da imam ponoči mokre spodnje hlačke, urin ni, smrdi ne - imam občutek da se ponoči full potim med nogami, pa še svečke zvečer jemljem inje verjetno malo še od tega. Amapak danes sem imela pa res full mokre. Čez dan pa nikoli in zato se mi zdi, da bo to potenje in in ne voda. Pregle imam drug teden.

Mene pa že dva dni full špika tam spodaj, čisto nizko - a še katero, kaj bi to lahko bilo? Mogoče njegovi gibi, ki mi kam pritisnejo?

Kajca in Mity dobrodošle. Je prav fino, da se malo več dogaja tukaj na RR. Ne morem verjet, da se bomo kmalu prestavile na drug forum user posted image

Krema za bradavice - jaz imam kar Bepanthen, ampak o mazanju in dojenju pa ne vem popolnoma nič, ker prvič nisem nič dojila. Upam da bo zdaj drugače, pol bom pa vam težila z vsemi vprašanji okrog dojenja user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?