|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
14.2.2013 10:45:13   
športnica
zvezdicax si ne predstavljam kaj doživljate ter kakšni so to občutki, žalovanje.... iskreno sožalje ob izgubi malega princa. upam da obstaja kakšen razlog, da lahko vnaprej to preprečijo. upam da čimprej to prebrodite in veliko objemčkov ......

(odgovor članu Nastija)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
14.2.2013 14:43:45   
Dejčka912
Zvezdicax ko sem prebrala, kako se je razpletlo z vajnim sinčkom me je zelo razžalostilo. user posted image user posted image user posted image Želim vama, da bi šli hudi dnevi čim prej mimo...čeprav vem da je to res težko. Upam tudi, da zdravniki čim prej ugotovijo zakaj si, kot sem zasledila, žal izgubila že dva sončka, saj verjamem da si s partnerjem želita še kakšnega člana več, čeprav tudi verjamem, da obstaja strah da bi bilo spet kaj narobe user posted image user posted image Res mi je žal da je bil tak konec.

Hvala ti pa tudi za lepe želje za nas ostale. Upam da se boš še kaj javila, da poveš kako si. user posted image

(odgovor članu zvezdicax)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
14.2.2013 14:59:28   
MojaV
Zvezdicax, iskreno sožalje. Držita se.

(odgovor članu Dejčka912)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
15.2.2013 7:51:38   
babyboooom
zvezdica x user posted image , sploh ne vem kaj naj rečem... še jaz sem žalostna in jokam. valda si sploh ne morem predstavljat kako je to. user posted image

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
15.2.2013 22:48:14   
drejka89
Pozdravljene user posted image

Najprej naj napišem, da mi je zelo žal za zvezdicox in njenega Crisa. Mora biti to zelo hudo, ko spoznaš svojega otročička, vidiš, da se bori za življenje, potem pa ga, kar naenkrat, nimaš več user posted image

V torek sem dobila po pošti vabilo na šolo za starše in prvi dan smo danes že opravili. Bilo je zelo zanimivo, trajalo je 2 uri, izvedela sem kar nekaj novih stvari, tako da se mi je zdelo, da smo tam komaj kakšno urco ali pa še to ne. Predelali smo potek 1. porodne dobe (kakši so znaki začetka poroda, kdaj v porodnišnico, kaj vse vzeti zraven, položaji za lažji in hitrejši potek), učili smo se dihanja, relaksacije. Naslednjič imamo spet v torek in že komaj čakam. Izvedeli bomo kakšne so možnosti lajšanja bolečin, podrobneje pogledali 2. porodno dobo (iztis) ter nekaj malega o prisotnosti partnerja pri porodu.

Med drugim so nam omenili tudi testiranje na streptokok in naenkrat se mi ne zdi slabo opraviti to. Baje to ni tak redko, kot bi si kdo mislil. So nam rekli, da v primeru, če nisi nikoli imel glivic ali vnetja, da jih tudi zdaj najverjetneje ne boš dobil. Če pa si že kdaj imel, pa je verjetnost, da boš tudi zdaj že malo večja. In jaz sem imela že enkrat nekaj malega problema s tem. Torej v primeru, da se odločim za bris, ga opravijo v 35. tednu, da je bližje porodu, pri nas ti ga vzame osebni ginekolog, plačaš 5 eur, potem pa moraš sam nesti v mikrobiološko na testiranje, kjer potem plačaš še testiranje, katero je pa nekje 11 eur, če si negativen in okrog 20, če si pozitiven. Kar pač ne razumem je, zakaj ta razlika? Sem pozabila vprašat in naslednjič vsekakor bom. Skratka če si pozitiven te, ko si že v porodni sobi, nafilajo z antibiotiki in s tem zaščitijo otroka pred okužbo. Če tega ne opraviš ali si negativen, te pač ne. In zdaj na eni strani 16 eur vrženih skozi okno, če si negativen, ali pač slabih 30, če si pozitiven in s tem prihraniš otroku okužbo in morebitno težko okrevanje... Ne vem no. 16 eur bi se dalo nekako pozabit, če bo negativno. Bom še malo premislila kako in kaj.

Z vložki so baje v porodnišnicah po novem kar lepo škrt, ker je nekdo izračunal (verjetno kak "pametni" mož), da 2 na dan zadostujeta, kar baje niti približno ni res, in si tako naj spakiramo vsaj 2 paketa s sabo in še 2 pustimo doma, da pol nebo fant/mož iskal po trgovini. Ufff kar vre iz mene koliko vsega smo izvedeli.

Drugače se počutim kar vredu, s tem da imam še kar bolečine v kolkih, vendar se ne zbujam več zaradi tega. Blazino jaz imam že kar nekaj časa, tudi mleko in mlečni izdelki so na spisku vsak dan.

Kako pa vam je všeč tale voziček? http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=237591
Sicer je brez torbe in zdi se mi, da se ne da obračat košare in športnega dela pa vendar je lep in tudi cena je primerna, z adapterji je kompatibilen z lupinicami maxi cosi. Sem ga danes šla pogledat v baby center pa še kar ne vem kaj izbrat. Mislim, da je edini, ki mi je všeč v bc.

Nič lepo se imejte, pazite nase in svoje user posted image

drejka89

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
16.2.2013 11:09:15   
aksi
Zvezdicax moje sožalje! user posted image mi je šlo na jok ko sem prebrala žalostno novico in si ne morem predstavljati vajine bolečine. Lahko napišem samo to, da držim pesti za vaju oba in vama želim veliko opore tudi pri vajinih najbližjih in okolici.
športnica punca drži se in počivaj! pa javi nam kako si.
drejka89 moj bratranec ima tak voziček in je zelo zadovoljen. ga je dobil od svaka in še vedno dela kot urca user posted image

No midva sva zaklučla z materinsko šolo. Je bilo kar zanimivo...Je bilo pa meni tudi najboljše prvo predavanje (porod) oz najbolj zanimivo, samo slike so pa kar nazorne..priznam, da me je malo minilo user posted image
Jaz sem drugače super, še vedno imam kar veliko energije, spim koker kdaj, odvisno tudi od vremena. Sem pa ugotovila, da če ležim na desnem boku mi user posted image na rebra prtiska in me takoooo bolijo, sam samo na levem boku pa tut ne morem spat...oh bo že. V ponedeljek sem imela pregled in mi je pregledala in zmerla MV, je vse ok, še dolg. Kri sem imela super, železa dovolj. Sem pa dobila že napotnico za rešilca in porodnišnco in pa potrdilo o datumu poroda..ooo sm bla kr mal šokirana, madoniš gre hitr user posted image
Kdaj si boste začele rihtat za porodniško?

(odgovor članu drejka89)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
18.2.2013 20:14:41   
Pišika
Evo, da se še jaz malo na kratko javim. Danes sem imela redni pregled, vse je OK, smo pa 27t 2d. Izvedela tudi rezultate cuker testa, ki sem ga opravljala prejšnji teden in je OK, na tešče 4,5, po 1 uri 8,5 in po 2 urah 7,5. Jupi, se lahko še naprej bašem s čokolado. Če samo pomislim, kako mi je tam do 16 tedna vse sladko smrdelo, sem sedaj prav vesela in uživam, predvsem ob Milki s celimi lešniki... NJAMI user posted image user posted image . Sicer me občasno boli hrbet, pa zadnje čase tudi že opažam, da mi je v službi kar težko sedeti 8 ur, sem se sedaj odločila, da bom vmes kakšno kratko pavzo s sprehodom uvedla. Verjetno bo takrat boljše. Sicer pa če bo ful hudo, mi je G rekla, naj ji rečem, pa me da v bolniško. Imam res super G.

Moram pa povedati, da sem bila prejšnji teden na 3D uz. Naš dečko pridno raste, takrat je imel že 970 g. In sedaj ko vidim te slikice obrazeka, noseka, očk, ustnic, male bradice, prstekov in seveda tudi lulčeka user posted image , jaz sem čisto raznežena. To je en tak lep spomin. Videti svojega dojenčeka še tako micenega... Saj se je G kar namatral, ker je vedno rokice tiščal pred obrazekom, ampak kljub temu je potem na koncu ratalo. Sedaj že komaj čakam, da bodo še tile zadnji meseci mimo, da bom lahko ta mali zakladek stisnila k sebi.

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
19.2.2013 0:07:09   
breskvica89
Drage nosečke :)
Vem da je že malo pozno, pa vseeno...z mojim malim fantkom se vam pridružujeva v težkem pričakovanju meseca maja :)
Rok imam 21. maja, rodila pa bom v Celovcu, z veseljem pa bi se pridružila tudi fb skupinici :)
Zvezdicax iskreno sožalje! user posted image

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
19.2.2013 9:45:57   
anyy
ŽIVIJO;)

Sem še ena nova na forumu,sem malo spremljala vaše objave,sedaj sm se pa odločila, da se še sama javim;) Midva pričakujeva najinega prvega otročka okoli 11.5,na morfologiji je bilo rečeno, da bo fantek, mi je pa za prvič čisto vseenouser posted image  Najprej bi izrekla iskreno sožalje zvezdicix,ob izgubi otročkauser posted image  En lep pozdrav vsem majčicam,želim vam še naprej čim bolj mirno nosečnost-bi se pa tudi jst pridružila fb-skupini,drugače sem doma iz okolice Ljubljaneuser posted image   

(odgovor članu breskvica89)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
19.2.2013 9:59:40   
babyboooom
pozdrav sonosečke,
včeraj sem tudi jaz imela redni pregled. vse ok, razen železo, ki je 109 (27 teden) ... (123 v 12 tednu,117 v 17 tednu) ...
ampak kao ni panike do 105. :)
mi je pa pol moja os.zdr., ko sem šla na prevezo tistega abscesa o katerem sem pisala napisala recept za Ferrum lek (žvečljive tablete za železo)

v četrtek zjutri mam sladkorni test... a ste mele limono sabo? kaj ste naredile z njo? a jo kr not stisneš al pol pocuzaš? user posted image

kdaj bote šle kej urejat na csd? ena je že spraševala? jaz mam rok šele konc maja...tako, da bom počakala še kak mesec... sej se sploh ne spomnim kaj morš narest...je od 1. minil več kot 4 leta, jaz mam pa spomin k zlata ribica...pa takrat tud zaposlena nism bla.
greš na scd, vzameš dva neka obrazca...??? enga neseš v službo??? kaj z drugim...nisva poročena...kdaj on prizna očetovstvo?
a je kera že kej urejala...tiste k ste bolj v štartu maja?

by the way: lačna sem pa skoz user posted image

(odgovor članu anyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
19.2.2013 10:18:36   
Backa35
Breskvica89, anyy- ce zelita v FB skupino mi pisita na privat, da se najdemo na FBju, pa da vaju dodam. Tam smo majcice res pridne in aktivne, tako da veliko stvari premlevamo in si pomagamo.
Babybooom- a ti si na FBju? Glede CSDja in glede priznanja ocetovstva je bilo veliko govora, tako da ce se nisi, mi pisi pa te dodam- in tam dobis vse informacije :-)
Drugace pa glede cukr testa - nic ni groznega, res! Sladka voda pac. Kar je, je mogoce to da te vse boli ko moras 3 ure tam sedet pa nic se premikat- pa to da te 3x spiknejo.

No, lep pozdrav vsem pa srecno se naprej!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1311
19.2.2013 10:51:25   
babyboooom
backa 35 že ene par let nimam več fb, ampak vseeno hvala

(odgovor članu Backa35)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
19.2.2013 15:22:56   
MojaV
babyboom, v tekočino si jo stisni. Pa raje vzemi s sabo že prerezano, da ti ne bo treba prosjačiti za nožek :)

Jaz se še ne ukvarjam s papirologijo, to bom delala marca. Seveda sem iz prve nosečnosti vse pozabila, tako da bo treba spet malo obnoviti znanje. Vem pa, da lahko očetovstvo urediš prej (na CSD-ju), lahko pa po porodu, samo v tem primeru otrok na rojstnem listu najprej nima očeta :)

Železo - jaz si ga nekako vzdržujem s hrano, preventivno pa pijem še sok od Alete (dobiš ga v DM in Muellerju), ki ima dodano železo. Zaenkrat sem tik nad kritično mejo. V prvi nosečnosti sem tudi jaz dobila tablete ferrum Lek, pa sem bila po njih tako zaprta, da je bilo grozno!

Lepo se imejte, punce, pa izkoristite tale dan, ker nas spet čakajo novi zameti user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1313
19.2.2013 18:04:07   
babyboooom
MOJA V meni pa pa zdi, da sem vse prej kot zaprta user posted image

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
19.2.2013 18:34:03   
MojaV
user posted image Jaz bi to vzela kot zelo pozitivno.

Neposredna povezava do sporočila: 1315
19.2.2013 18:38:09   
Pišika
Glede urejanja na CSD nisem glih najbolj siher, ker je to moja prva nosečnost. Ampak mislim, da sem nekje prebrala, da najprej dobimo neko potrdilo pri G, z predvidenim datumom poroda, s tem potem gremo do delodajalca in tam dobimo še nek papir in potem gremo na CDS. Tam pa potem urejamo začetek porodniške in priznanje za očetovstvo. Mislim, da je nekak tako...

A ve katera, na kateri strani si lahko pogledaš pakete za novorojenčka, ker mi internetne strani novorojencek.com ne odpre? Se je kaj spremenilo?

Neposredna povezava do sporočila: 1316
19.2.2013 19:43:42   
drejka89
Pozdravljene.
Kolikor sem jaz zasledila paketov po novem ni več. Dobiš denar in to je to. Kupiš sam kar potrebuješ.
Glede vozička sva se kar odločila za tega abc design mamba, pa bo kar bo. Če nebo vredu, bomo malo potrpeli, pri naslednjem user posted image pa drugega kupili.
Jaz limone nisem mela s sabo na cuker test pa ni bilo tako hudo. Sem pa itak mogla spit pred med. sestro, tako da bi mi bilo čudno si tam še limono not stiskat.
Papirje si pa greš na csd urejat do 3 mesece pred predvidenim rokom. Jaz bom šla zadnji teden v marcu (rok 25.5.).
Počutim se super, spet spim brez problema, le zvečer rabim dosti časa, da zaspim. Tam okrog 2 ponoči je idealna ura, spim pa potem do 9 ali 10. No si lahko privoščim, ker ne hodim v službo in nimam še otrok. Tako da večere preživim z iPadom v postelji in pregledam oglase na bolhi, novice, kakšne forume.
Lepo se imejte do naslednjič ;)

drejka89

(odgovor članu Pišika)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
19.2.2013 20:09:21   
karinailena
na CDS se prizna očetovstvo, to lahko greste potrdit kadarkoli. morata pa iti seveda oba :)
za papirologijo bom vam tako rekla. tiste ki imate na začetku začnite že na začetku marca to rihtat in potem po porodu dodate le rojstni list in boste avtomatsko že imele otroške in vse. če boste pa to rihtale po porodu boste pa dobile otroške z zamudo.
paketi so res ukinjeni. dobimo sedaj denar in to je okoli 280€. uvaljavi se pa na CSD če se ne motim. in pa na občini se nekaj majhnega dobi (odvisno od občine do občine) .
Pišika potrdila ne rabiš, saj imaš materinsko knjižico. potrdila niti G več ne izdaja. tko da greš na CSD s materinsko in je to to ubistvi. katere dokumnte vse pa moraš imeti pa imaš na strani CSD ti vse lepo piše :)
za starševsko nadomestilo isto in dodatek isto.
tiste, ki še niste na porodniški si tudi zrihtajte čimprej.
Držite se punce in pazite nase in svoje otročičke user posted image

(odgovor članu drejka89)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
20.2.2013 17:34:25   
babyboooom
kaj veste o tem, da je/bo ukinjena tudi denarna pomoč (tistih 280 eur) ob rojstvu otroka in ne samo paketki???

(odgovor članu karinailena)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
20.2.2013 17:50:14   
karinailena
babyboooom kej si to slišala da bi se ukinili?
jaz kolikor sem brala je bilo samo to:
Postavlja se premoženjski cenzusa za pravico do pomoči ob rojstvu otroka in do dodatka za veliko družino na raven 6. razreda otroškega dodatka – do sedaj univerzalni prejemek (meja znaša 631,93 evra na družinskega člana).

Neposredna povezava do sporočila: 1320
21.2.2013 11:24:11   
manibo
Pozdravljene punce!

Kako ste? Jaz in mi smo ok! V ponedeljek sem šla za sladkorno in tisti "zajtrk" ni bil tako zelo slab, ali pa sem bila sama pripravljena na še hujšega ;) , ne vem no .

V začetku aprila pripavljam poslikavo nosečniških trebuščkov in fotografiranje le-teh, če katero zanima http://www.facebook.com/pages/Dru%C5%BEinsko-fotografiranje-z-Anito/201990633162428

Sama še tudi nisem na FB in bi se Vam tam z veseljem pridružila :) . Glede CSDja in pomoči ob rojstvu otroka, raje ne bi... ker nimam več besed, pa tudi o otroških in plačilu vrtca...

zvezdicax, moje sožalje... nimam besed... ničesar... upam, da vama v tretje uspe! ne obupat! imam kar nekaj prijateljev in znancev, ki se bojujejo z neplodnostjo...

Nič punce uživajte in ostanite 2v1 še vsaj mesec dni... najbolje pa do konca oz. 14 dni prej, ni panike, sama upam na 7 dni prej ;) , je malo lažje!

(odgovor članu karinailena)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
21.2.2013 12:55:34   
Anonimen

PDP, nick, starost, število user posted image , število user posted image , kraj/porodnišnica, spol user posted image

1.5
anonimna user posted image , 3 user posted image , 2 user posted image
Dejčka912,25 , 1user posted image , 0user posted image , PO
natsaha19, , 1user posted image , 0user posted image
orhideja1000, 30, 1user posted image , 0user posted image
ninočka86, 1user posted image , 0user posted image
Galadriel, 34 , 1user posted image , 0user posted image , JE
Chugga, 36 , 3user posted image , 2user posted image , Šempeter, user posted image
Čebelčk, 28, 1user posted image , 0user posted image
erikka, 1user posted image , 0user posted image , user posted image
MalinaK, 1user posted image , 0user posted image
Naty03, 30, 2user posted image , 1user posted image , SG, user posted image
minkaP, 28, 2user posted image , 0user posted image , LJ, user posted image
Yoyoa, user posted image , user posted image
lenybaby, 2user posted image , 1user posted image
karinailena, 18, 2user posted image , 0user posted image , Celje, user posted image
Lorna4, 22, 2user posted image , 1user posted image , LJ, user posted image
Nefy, 2user posted image , 1user posted image
Bissy88, 24, 2user posted image , 0user posted image
čopka12, 3user posted image , 1user posted image
anyy, user posted image , user posted image , Ljubljana, user posted image
14.5
Anonimna_dolenjka, user posted image , user posted image
Niky1986, 1user posted image , 0user posted image
jonajona, user posted image , user posted image
mogwai, user posted image , user posted image
MalinaNina, 28, 2user posted image , 1user posted image
mija123, user posted image , user posted image
Nastija, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
Pišika, 1user posted image , 0user posted image , MS, user posted image
planikica, user posted image , user posted image , user posted image
Backa35, 35, 1user posted image , 0user posted image
LeYaa, 24, 1user posted image , 0user posted image , CE
tasha84, 1user posted image , 0user posted image
breskvica89, user posted image , user posted image , user posted image
spellly, 26, 1user posted image , 0user posted image
mam92, 20, 1user posted image , 0user posted image , user posted image
smoksy, 25, 1user posted image , 0user posted image
25.5
petrussa, 2user posted image , 1user posted image
cebela2, 32, 2user posted image , 1user posted image
skarabej, 3user posted image , user posted image
Billie, 21, 1user posted image , 0user posted image
drejka89, 23, 1user posted image , 0user posted image , user posted image
Popek85, user posted image , user posted image , user posted image
Barb90, user posted image , user posted image
Ninika89, 23, 1user posted image , 0user posted image , user posted image
manibo, 2user posted image , 1user posted image , MB, user posted image
LunaSonce, 2user posted image , 1user posted image
babyboooom, 33, 2user posted image , 1user posted image , LJ, user posted image
rebrebu, user posted image , user posted image , user posted image

SKUPAJ NAS JE: 102

Nosečke z dvojčki:1

PRIČAKUJEMO:

user posted image : 18
user posted image : 8
user posted image : 2

user posted image Z NAMI SO POT ZAČELE user posted image
anit6 user posted image
Ivanamdb user posted image

MAMICE
23.1
zvezdicax, Chris user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1322
21.2.2013 12:58:32   
Anonimen
seznamček je posodobljen, dodane nove nosečke, zdaj nas je že čez 100 user posted image .
Če pri kateri manjkajo podatki, jih naj napiše krepko pa se bojo dodali user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1323
21.2.2013 22:48:24   
Pišika
Majčice iz Maribora in okolice, jutri grem na jogo za nosečnice, brezplačna predstavitvena vadba, če katero zanima
http://www.izidora.si/urniknovice.html

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
22.2.2013 9:39:47   
Nastija
user posted image Zelo lepo urejen seznamček, vidim da vas je kar nekaj iz LJ...bomo lahko skupaj vozičkale :)

Je še katera iz Bežigrada oz. ta konec?

(odgovor članu Pišika)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?