Nastija
|
Zdravo, evo me spet nazaj, sem bila spet malce študijsko odsotna :) karinailena ja skos govori kako bo ona vse pomagala, samo ko se bo bratec pokakal bo moral oči previjat, midve bova samo ko bo polulan :). Drugače pa masažo presredka izvajaš sama oz. lahko ti partner pomaga (pomojem bo vesel) in sicer se gre za to da tisti del ki ponavadi med porodom prerežejo, da se ne raztrga masiraš in razteguješ, na internetu boš dobila tudi bolj natančna navodila, drugače pa čim več sexa :p To ful pomaga, sploh na koncu ko že komaj čakaš kdaj pride vem (sperma krajša in mehča maternični vrat + lahko sproži popadke, tako da zadnje 14 dni kar vsak dan ali pa vsak drug dan - potem bos itak lahko za 6 tednov pozabila na sex, čeprav midva sva se držala 4 tedne, potem pa...je pa seveda odvisno ali si kaj rezan ali ne, šivi se dalj časa celijo, tako da resnično priporočam masažo). Elle10 ja bila sem na metelkovi do včeraj . Sem obiskovala dr. Erženovo, ampak nisem bila zadovoljna, ker mojemu partnerju ni dovolila biti zraven med ultrazvokom (čeprav je v čakalnici čakal z mano 2 uri, otrok je toliko moj kot njegov in mislim da ima pravico, sploh če si to zelo želi- pri Tijani je bil na čisto vseh pregledih in enkrat mu je ginekolog naredil celo dodaten UZ ker prejšnjič ni mogel priti), vedno sem vsaj 1,5 ure in še več čakala da pridem na vrsto, pa naročena sem bila, zakaj potem naročajo , nikoli mi ni dala srčka za poslušat (sicer to me ni toliko motilo ker imam doma angel sound), pa še ful je bila groba, pritiskala na trebuh...po vrhu vsega je pa še mali ni maral, ji je vedno hrbet kazal, niti ene slikce obrazka . No in potem mi je moja zlata mami (ja vem sem pač mamina punčka :p ) zrihtala enega privatnika, ki me je uzel na koncesijo in je res super, sicer malce starejši 50+ ampak prijazen, nežen res si vzame čas, notri sem bila pol ure, ko si naročen dejansko čakaš max. 20 min, mojemu je čestital da je "ornk" fanta naredu (pa malega lulčka sva videla), nobenih problemov ni bilo, da je bil zraven, mali je končno pokazal obrazek :) fulll je lepi (čeprav črno-bel) končno smo videli učke pa nosek in usta. Bližje doma mi je, stoli so veliko bolj udobni, pa še tako relaxing musko majo v ordinaciji. Res ful sem vesela da me je vzel . Uglavnem to je še potrdilo mojo domnevo da so moški ginekologi veliko bolj kot ženske. No ja malo sem odplavala, ja jaz sem tudi še študentka in bom verjetno še kar dolgo, zdaj sem imela zadnji izpit na dodiplomskem študiju, potem pa septembra naprej na podiplomskega, dokler se mi še da študirat :) Kar se tiče pranja še nimam nič oprano ne pripravljeno. Čez vikend moram mojega nahecat da bo omare mal prestavljal in tako naprej hehe. Zdanjič sem se spomnila, da bi lahko odnesel eno omaro iz spalnice v predsobo ker bi v predsobo ful lepo pasala in je ravno dovolj prostora...in pride njegov prijatelj, omaro odneseta iz spalnice mimo kuhinje in se ustavi nikakor je nista mogla spravit čez obok od vrat ker je bil preozek in sta se matrala 2 ure, jo obračala levo in desno, pa na glavo pa ni šlo, nakoncu sta jo dala nazaj na isto mesto. Hihihi sta imela vsaj telovadbo . No zdej jih bosta dala samo ob steno (ker sva imela dnevno in spalnico po sredini pregrajeno z omarami, pa sem ugotovila da nama to ful prostora zavzame), sporočim kako je šlo. Ima še katera težave s spanjem, jaz ne morem nikakor najti položaja ki bi mi ustrezal...ponavadi poteka večer tako: spravim tamalo spat in ob 9h greva še midva v posteljo, potem pa levo, pa desno, pa spet levo...100x in že skoraj zaspim ko moram nujno vstat da grem na wc...pridem nazaj in spet levo, pa desno, pa levo...in mene spet na wc. In potem se še mali princ v trebuščku odloči da bo on na vso moč brcal mami, da bo spet mogla na wc ali pa ne bo mogla zaspat in začne, pa kako močno, cel trebuh se premika, a se preteguje notri ali se z nogami odriva od ene stene do druge (tako kot smo se mi včasih na tistih stolih s koleški in to je bil vrhunec zabave) :) ....No in po dveh urah, pol ure gor ali dol mi končno uspe zaspat. Čez vikend sem šla bolj pozno spat, ker sem se učila do 11h in sem bila v postelji ob 11:30 do 02.00 me je mali brcal vsake 5 sekund, ni šans da zaspiš, hvala bogu je bil vikend....upam da ne bo noč za dan zamenjal. Verjetno je tudi čutil mojo nervozo pred izpitom, samo vseeno mami bi spala, dokler še lahko, potem lahko spet 3 mesece - pol leta pozabim na spanje. Vsaj upam da bo tako kot pri Tijani, pri 4 mesecih je prespala večino noči , me pa mami straši da sta ponavadi prvi in drugi čisto nasprotje....hmmm Lep zasenžen pustni dan vam želim se naprej, pa veliko čokoladnih krofov :) Aja a boste kaj za maškare? jaz bom hudičica, moj hudiček, Tijane ni šans da prepričaš da bi bila mali hudiček - pravi: ne to bom drugo leto, letos bom princeska, ker jaz sem že taprava princeska ampak bom zdej imela tako oblekico :) Če mi uspe bom dala gor slikico (gremo danes v festivalano na rajanje). :) Lepo se imejte
|