|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
13.2.2013 9:54:34   
Rožica1985
Pozdravljene,
če se nam želi še katera pridružiti na FB-ju mi lahko pošlje link do svojega profila in jo bom dodala v skupino.
Skupina je skrita, tako da jo ne more nihče najti, objave pa vidimo samo članice skupine.
LP

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
13.2.2013 10:02:27   
ursonok
Dobro jutro,

Saša, pozdravljena v realnosti, čeprav samo za dva dni! user posted image A ni škoda, da ne boš mogla še malo dlje kolovratiti po službi in uživati v "samoti"? user posted image
Jaz že vsa leta delam doma in zdaj, ko sem hodila na tečaj, sem ugotovila, da če bi morala hoditi v službo (izven doma), bi se mi zmešalo. To je totaln stres, zjutraj se je treba kar k sebi spravit, ob točno določeni uri,"dobro zgledati", iti nekam za nevem koliko časa, potem po nakupih, domov, doma pa mrzlica - otroci, kuhanje itd. Ne ne, to ni zame. Res sem postala nek zapečkar, a vseeno mi paše, da si sama razporejam delo, da dopoldne lahko še malo zadremam, če sem sesuta, pa potem zvečer delam dlje itd.
EDini plus "delanja izven doma" je ta, da imaš stalen stik z ljudmi. Meni se namreč dogaja, da se dneve in dneve pogovarjam samo z možem in otroki, potem pa stopim v svet - trgovina, cesta, bar - in se mi vsi zdijo malo nori user posted image . ČLovek pozabi, da niso vsi taki kot njegovi najbližji user posted image

Krvavitve
jaz sem mislim da enkrat krvavela iz nosu, v prvem trimestru. To je baje normalno, ker je celotno telo bolj prekrvavljeno. Sploh krvavitev oz dlesni, nosa, pa iz MV po pregledu ali spolnih odnosih. V nosečnosti to baje nima veze s pritiskom.

Pritisk
ja, moj je tudi 'de profundis', 100/50 user posted image

A ste že vse po morfi? KOlikokrat pa vam čekirajo urin v nosečnosti? Na Pl so mi ga vsak mesec, pa kri tudi. Too much. Tu pa vsak trimester enkrat. Zdaj so mi naredili bakteriološko analizo, pa je vse ok. Tako da imam kar za nekaj časa mir! Naslednji pregled imam 4. marca, ampak spet samo teža, pritisk, poslušanje srčka.

NIč, grem na čajček in delat!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
13.2.2013 11:13:34   
mojci13
Ojla nosečke,

Kako ste pa kaj z železom? Jaz sem padla iz 117 na 109 in sem že dvakrat začela jemati železo, ampak sem potem ful zaprta, tako da sem zopet odnehala. Ali ima katera kakšen nasvet? Ali menite, da je moj izvid že tako kritičen, da bi morala vztrajati kljub zaprtju. Proti zaprtju se že tako dnevno borim, ...donat, namočeno laneno seme, suhe slive....ginekolog pa tako ne ve kaj bi rekel.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
13.2.2013 11:30:10   
ursonok
Mojci,
jaz sem v tej N z železom kar dobro, z začetnih 12,3 sem padla na 11,7 (včeraj), kar je v redu, saj se anemičnost v N začne pod 11, kritično je pa šele pod 10.
V prejšnjih dveh sem kar dolgo časa rabila, da sem našla preparat, po katerem me ni zapiralo in me ni bolel trebuh. Pa tudi niso vsi preparati učinkoviti - po enih se mi železo enostavno ni hotelo dvigniti.

Ne vem, kakšni pripravki obstajajo v Sloveniji, ko sem še živela tam, sem dobila sirup Legofer - me ni zapiral (tablete so me)! Tako da poskusi z različnimi pripravki oziroma prosi G ali osebnega zdravika za recept, če se kakšna zadeva ne da dobiti brez recepta.
Drugače pa jaz na tešče pijem zelenjavne sokove- doma stisnjene, večinoma zelena zelenjava (kumara, zelena, zelena paprika, malo korenja). Pa veliko stročnic jem in suhega sadja. Mesa sploh ne jem.
Baje je precej železa tudi v polnovrednih žitaricah - ajdi, amarantusu itd.

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
13.2.2013 11:33:39   
Natalija28
Helo bejbe,

odločitev je padla: začela bom z jogo za nosečnice v MB in na Ptuju, ker mi dopoldanski termini ustrezajo. Medenične in sramne kosti me bolijo ko user posted image  in jih bo treba razmigat. user posted image  Komaj čakam.
Ok, nisem edina, ki sem se  basala s krofi te dni. Danes me moj kliče, da jih naj naredim še eno rundo. Jaooo meni. user posted image   Moram počakat, da tašča ribe speče. Da ne bo gužve za štedilnikom. Se ne pogovarjava in je ljubi mir. user posted image
Beba v trebuščku ima že nekaj dni plesne vaje. Brcike čutim zelo pogosto.user posted image  

Pridne bodite, božajte trebuščke.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu Rožica1985)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
13.2.2013 11:36:14   
Peeby
Krvavitve meni se tudi dogaja, da se mi kar kri vlije iz nosi (recimo 1x na mesec). Na srečo v pisarni noben direkt ne gleda vame in se lahko umaknem takoj, ko začutim nekaj čudnega. Zdaj sem se že navadila user posted image

Sicer pa jaz še nisem po morfologiji, me čaka jutri. Komaj čakam, da dam tudi to skozi: da vidim, če je vse vredu + da vidim svojega user posted image . Poleg tega me že tudi zelo firbec matra za spol... Kaj ostale ste že mimo?
Pregled urina pri meni je tako, da grem pred vsakim pregledom pri G prej v labolatorij. Za vsak pregled dam urin, kri pa mislim da pride v poštev 2x v celi nosečnosti. Res pa je, da sem tokso pozitivna in mi dodatno ne pregledujejo tega.

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
13.2.2013 11:38:49   
ursika_ursi
Ma, tale RR je treba res prosit, da odpre svoje oknouser posted image

ursonok, kuža Bibike niti tolk ne pogreša, ker jih nisem imela v skupnem prostoru- on bi se igral, ona paga je konstantno napadala in se mu vesila na nos. Jo pa pogreša njen partner Adam.. Je čisto zgubljen v tej ogromni kletki in mu ni nič jasno..user posted image  Razmišljam o novi članici, ampak si ne upam, ker ne vem kako se bi kaj ujela- med Bibo in Adamom je bila ljubezen na prvi pogled, ampak to je ful redko. Da bi ju pa potem imela v ločenih kletkah pa je brezveze.. Je pa bila super luštna in prav posebna dihurčicauser posted image

Lethe, življenjska doba dihurčka je ocenjena na nekje 7 let, ampak se jih večina poslovi pri nekje 5 letih.. Čisto premalo...user posted image  Se že bojim kako bo s psom, ker ta pasma tudi ne dočaka visokih let, ampak tudi nekje povprečno 7user posted image user posted image  Moj bauhec pa bo letos star 2, pri 5 letih končno odrastejo, ampak so že takrat večinoma čisto osiveliuser posted image  Moj ima že zdaj par belih dlak pri gobčku, tako kot večina nemških dog. Ahhh.... Ravno zaradi kratke življ. dobe nisem hotela nemške doge, čeprav je bila skos moja največja želja, ampak me je pol dragi presenetil z darilom.. Zato pa zdaj toliko bolj uživamo, da čimbolj izkoristim kar mi ponuja.
Jaaaa, včeraj sva se oba našemila, ampak sem pozabila fotkatuser posted image  Ena atletska muca in ena breja, heheheheuser posted image user posted image user posted image  Kolk smo se presmejaliuser posted image user posted image user posted image  Sem mu potem namontirala še metuljčka okol vratu in uporabila kar moj star pas, ker ostalo mu je vse premajhnouser posted image  Pa na nogice bele gamaše, kolk je bil luštenuser posted image user posted image

Pri zdravniku včeraj nisem nič rihtala, ker mi rentgena kolena nihče ne upa narest in je rekla MAžite, masirajte in počivajteuser posted image  To delam zaj že 1 mesec pa en k pomaga!? Naj pridem nazaj, ko bom rodila, če me bo še bolelouser posted image  Aja in do takrat naj sploh ne vozim avta al kako??? Đizs ti dohtarji!? Po drugi strani pa bolje tako, ker nočem škodit mojmu čmrlju.

Malega že zdaj 2 dni čutim čez cel danuser posted image  Včeraj je bil ornk dejaven, z že skoraj ornk brcamiuser posted image  Danes pa še spančkauser posted image  Uh, sem prehitro rekla, heheheuser posted image

Zadnje čase mi prav diši motovilec, mmmm... Ga mlatim vsak večer, zraven pa kak košček pečenega mesa in je res om nom nomuser posted image user posted image user posted image

Meni vodo pregleda vsakič, ko imam preled, torej 2x na mesec. Kri imam tudi vredu, tnx god, je pa res, da že nekaj časa pijem sok rdeče pese + sveže stisnjen sok pomaranče, da se hitrej absorbira. In je prav njam njam. Vrednost pa sem prvič imela 120, zdaj pa imam vsakič med 125 in 129, kar je superuser posted image

Pritisk imam že cel lajf nizek, razen zdaj v nosečnosti mi je narastel in sem na idealkiuser posted image user posted image  Čeprav ne vem zakaj se mi od časa do časa ornk zamegli in zavrti..

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
13.2.2013 12:03:49   
ursonok
Jaz sem se pa tako napokala zajtrka, potem pa čez še tri kose kolača, da vidim vse zvezde user posted image user posted image Mislim, da bo treba na en sprehod, če hočem ponovno zagnati možgane ...

Tule en košček - nič več! - še za vas user posted image Je primeren tudi za diabetike - polnozrnata pirina moka, jabolka, malo rozin + cimeta, nič drugega (tj. sladkorja, masla, moke itd.)

user posted image

Motovilec je zakon! user posted image Jaz si ga tudi dostikrat postrežem - skupaj s paradižnikom, korenčkom, kalčki in semeni, pa čez malo soli in lanenega olja, mljask! user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
13.2.2013 13:53:57   
vilincek
Zio punce,

Vidim,da ste kr aktivne. Jaz sem sedaj po 10 dneh prebolela virozo. Je blo kr hudo, sploh ker skoraj nobenih zdravil ne smes. Jemala sem lekadol, ko mi je vrocina zrasla cez 38. Pa ta glavobol. Kriza. No potem sem spet okuzila sina, tako da je sedaj zopet doma. V petek smo imeli zopet burno noc. Vrocina mu je tako hitro rasla, da se je kar tresel in modrel. Sva bila ze na poti na urgenco, ko mu je k sreci prijela svecka.Sirupi mu sploh ne pomagajo. Upam,da bomo vsaj ta vikend lahko malo uzivali na snegu.

Vmes sem imela tudi morfologijo, ki je kljub vrocini nisem spustila. Imeli bomo se enega fanta. Z njim je vse v redu in normalno raste in kr precej miga, ko ne spi. Sedaj mi dovoljuje spanje zgolj na levem boku.

Jaz sem kr vesela,da mi ni treba zivet s ta starimi. To bi bilo ubijalsko. Ko gremo domov ali gredo domov, sem vedno vesela. Sploh pa njihovo pametovanje mi gre na zivce. Rok namrec kljub 17 mesecem se ne hodi cisto sam in jim to sploh ni jasno. Z njim je vse v najlepšem redu. Je pa med večjimi otroci. Seveda te bolezni zadnje 4 mesece pripomorejo, da ni tako pri moci. Pa glede prehrane kot ste napisale. Se dobro,da imamo privat varstvo, kjer res ne komplicirajo.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
13.2.2013 14:28:47   
ursonok
Vilincek,
boga user posted image Tele viroze so res en jajc.

Glede hoje in hitrosti
naša ta prva je shodila šele pri 18. mesecih! Pozno, ampak sigurno, tako da nismo imeli potem nobenih problemov s padci in ostalim. Sem pa vesela, da živimo v tujini, ker so dedki - sploh moja mami - obsedei s hitrostjo. Zdaj za Abela ves čas sprašuje, ali se že postavlja na noge, ali že hodi, pa kdaj bo itd itd. In skoz ponavlja, kako da jaz "pri devetih mesecih še nisem imela niti enega zoba, sem pa že hodila in celo tekla ko navita". Brezveze. Kot vedno moja mami naklada, redko kdo shodi pri devetih mesecih, pa tudi če sem, pa kaj potem. Ne štekam tega priganjanja in zavijanja z očmi, češ da drugi so pa že. Če otrok hitro shodi, to nikakor ne pomeni, da je kaj posebej talentiran, genialen, nadarjen itd., kot bi si to mnogi starši želeli. Vse to so samo neki kompleksi.
Mi naše nismo nič priganjali ali spodbujali (da bi jo vodili za roke itd.). Saj vidiš, ali je otrok zdrav ali resno "zaostal". In naša je bila ok, pač med ziheraši. Ne sekiraj se, vsaka nova sposobnost pri otroku prinese dodatne probleme in skrbi user posted image .

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
13.2.2013 19:23:25   
sover
Živjo, čvekiceuser posted image !

Urin, kri: urin vsakič (enkrat mesečno), kri pa do sedaj 2x. (sem v 25. tednu). Tudi pri meni je železo padlo na okoli 110, vendar G pravi, da to še ni kritično. Nekaj časa me je res bolela glava, ampak zdaj je že OK. Začela sem jesti več pomaranč zarad vitamina C, ker menda omogoča absorbcijo železa? Drugače sem pa tudi jaz nagenjena k nosečniški zaprtosti, zato upam, da ne bo še bolj padlo.

Apetit: kot slon! user posted image Samo sladko bi lahko jedla. Dizaster user posted image Poskušam se bremzat, predvsem pa eliminiratskušnjavo. To pomeni, da ne kupujem nobenih sladkarij, za prigrizke v službi pa strogo zdrave stvari. Kar ne pomeni, da ne pridem sladkega, ko je res kriza. Ajoj!

Ursika_ursi, danes sem brala, da so dihurčki trenutno ful izpostavljeni gripam in sem se takoj nate spomnila. Bogica!

ursonok, tud mi smo se požvižgal na to, kaj "naj bi" Lenart že znal. Na vsak način smo poskušali preprečite vlečenje za rokice zato, da bi shodil. No, in je shodil pri skoraj 14 mesecih. To so še obotovaljivi koraki, ki jih je vsak dan več. In točno vidim, kako si imela prav z "nova sposobnost - nove skrbi". Trenutno naš mali torej lepo spi celo noč in po malem hodi, po drugi strani pa niti ne je niti ne pije še sam. So what! Bo že ...

vilinček, upam, da se čimprej pozdraviš.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
13.2.2013 20:22:03   
dvojčica6
ja sam tale RR user posted image moraš prav prosit, da ti blagovoli odgovorit user posted image

babuške, ste se lepo razpisale... urosnok, aaaaaaaah user posted image kako lepo je, da te kdo zastopi... če bi še moj včasih gledal z mojega zornega kota... sanja svinja user posted image Pa podobno kot si rekla, da je mela ta prijateljica na Poljskem problem, je bilo pri nas... je prišel s šihta, se ustavil spodaj, pozdravil, itak zaslišanje...ker so njegovi - jaz pravim, brez lastnega življenja in živijo za svoje otroke - eh, malo grdo rečeno, ampak povzame bistvo... in itak pol kaj bo dvakrat govoril...je prišel gor in zaprta usta... ok, odkar so otroci je malo drugače, hb user posted image Dovolj jamranja, bom kar seznam od sover povzela....

urin, kri..
. ma urin dvakrat, kri pa samo enkrat za tisti coombsov test al kaj že... mi je čudno, da mi ne dela testa za Fe, ker sem v prvih dveh N mela vsakič probleme... sem pa zamenjala G zaradi bližine... prejšnja je bila fajn, samo 60 km delat samo za pregled...pa proti koncu si skozi tamuser posted image Mam še mešane občutke glede te nove G, bomo videli, kako se bo zdej na morfologiji izkazala...

apetit... bi lahko copy/paste od sover... kot veeeeeelik slon... pa vse nekaj zdravo jeste na tem formumu, mam prav slabo vest... a vam zaupam, da sem tri krofe zamazala danes... dva zjutraj, enega po kosilu...pa kot bi bonbon pojedla, nič ne nasiit te postojnske jame user posted image Discpilina...to je neki za pojest, anede? user posted image

hoja ipd.
preslišat take komentarje!!!! pa ok, none in stare babike, še razumeš...ampak mlade mamice...ki jim je cilj, da je njihov otrok nekako boljši, hitrejši, sposobnejši... blablabla...sem doživela pri ta prvi - shodila je z 11 meseci - da je prišla neka mamica do mene in...o, kako je pridna, kako lepo že hodi, pa koliko je stara??? in pol ko ji povem, mi prijavi: aja, no, js mam sinčka, ki bo zdej mel devet mesecev in bo sigurno zdajzdaj shodil...Sem prav obstala...in kaj naj ti čestitam??? user posted image user posted image user posted image

ursonok
, uni študel s slikice, a ne bi ti še enga koščka nam privoščila? user posted image mmm. zgleda pa res dober user posted image Pa motovilc bi tut js jedla... ma kaj pa ne bi user posted image

fb... jah, js sm šla... ker so šle vse punce in je forum zamrl, pri prvi in drugi... mi je pa boljši ta forum...

Bo kar dosti zaenkrat, lep večer!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
14.2.2013 9:05:29   
Saša33
Dobro jutro babnce,

še tretja neprespana noč za manouser posted image . Ma ne vem, zdej je vsako noč nekaj. Tamala je kašlala, pa se zbujala na 15 min. teče ji iz nosa. Včeraj ko sem prišla vsnegu komej iz službe je imela že 38. Jupiuser posted image user posted image
.
Ko je končno zaspala pa sem fasala take krče v meča, stopala da je kajuser posted image user posted image user posted image . Vse je bilo trdo in ni popustilo kakih 5 min. Sem jokala zraven, tamalo zbudila. In dons imam filing, ko da imam sto kg v nogah. Nikoli me še ni tak krč zagrabu.

Bom vidla kakšna bo jutri krva slika. Drugače pijem donat redno, mogoče malo manj mleka zadnje čase.Ampak res noga je bila kot iz betona. Stopalo mi je trgalo v drugo smer in bolelo ko hudič.  A ima še katera take pi,.....,
Ma mene so že v prvi nosečnosti grabbli krči, sam ne taki.Posledica sedenja v pisarni.
Včeraj sem res sedela malo več a ne morem verjeti.Sem čist skurjena in kot bi imela kovinske noge, sranje..

Je pa ena dobra stvar. Zjutraj sva oba samo gledala kaj je izginil trebuh. ga je za pol manj. Verjetno se je tamali obrnil, ker je pred tem še ležal počez in res jesedaj bolj kot žogica trebuh in me nič ne ovira. No to je res super. Jutri grem v službo in na pregled. Pa danes za valentinovo dobim masažo nog in spanje v svoji sobi. Jupiiii

Pa lep dan,vsem...tamala mi nerga kle zraven

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
14.2.2013 9:05:56   
mojci13
Ojla,

Za tiste, ki pričakujete že tretjič... a občutite, da imate spodaj že vse zrahljano. Jaz v službi presedim kar 9 ur na dan in ko vmes vstajam, se mi včasih zdi, da se komaj premikam. Vse me špika, pa križ me ful boli. Čez vikend doma je bolje, ker večkrat vmes noge dvignem, pa tudi več se gibam. Nekateri pravijo, da je to zaradi tretje nosečnosti, ... no mogoče pa so moja leta (37)user posted image . Če je že sedaj tako, sploh ne vem, kako bom v službi čez 2 meseca.

A bomo rekle kakšno na temo opreme? Meni se zdi, da bo kmalu potrebno kaj nabavit, ker ne bi rada potem na koncu divjala po trgovinah. Kljub temu, da bo moj tretji, nimam čisto nič...sem kot začetnica.

Posteljica:
Ima katera kaj od firme schardt???

Voziček
[link=http://www.pegperego.si/si/novo-book-sportivo-modularni-sistem-g1736.shtml?_=groupped[/link]
Tale nama je všeč, tudi sprobala sva ga in nama je ok.

lp

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
14.2.2013 9:50:23   
ursonok
Živijo,

mi smo danes spali še kar - od polnoči naprej. Abelu se čisto meša, med 20h in 23h se zbudi dvakrat in zmaže pol litra AM! Pa v vrtcu ful poje, doma vsaj še dva obroka popoldne-zvečer ... ne vem, ne štekam, kam daje. In kaj naj mu damo za jest, da ne bo toliko tega AM spil - je drag pa še brezvezen, saj bo mali star eno leto.

Saša
krči so sranje. Mene je v prvi N parkrat zagrabilo v meča ponoči, sem mislila, da bom umrla, v drugi N me je pa med plavanjem vedno v stopalo in prste na nogah. Sem se enkrat skoraj utopila user posted image . Zdaj vestno skrbim za PREVENTIVO - vsak dan zaužijem precej magnezija in kalcija. Veliko z zelenjavo in stročnicami, imam pa tudi preparate, ki jih ne pozabim jemat! Tudi Pušenjak pravi, da je pomembna kombinacija Ca in Mg. Nabavi si kaj, mislim, da bi se v parih dneh morali izboljšati.
Jaz v tej N še nisem imela problemov, razen enkrat na bazenu. Trkam (in goltam mineralčke user posted image )!

Mojci - tretja N
Jaz pričakujem tretjega in povsod berem, kako je tam doli že vse raztegnjeno, tudi Pušenjak o tem piše, da je to normalno, ker je telo že "zdelano" itd itd. Ampak jaz moram priznat, da se počutim čisto tako kot v prvi N, nič me ne tišči, nič ne pritiska, nimam pojma, kaj je bolečina sramne kosti ali česa drugega. Nič me ne špika. Križ me tu in tam boli - ampak to še od drugega poroda. Ni sile.
Tudi jaz ogromno sedim (delo za računalnikom), ampak se pa redno gibam, plavanje, orbitrek, hoja. To vsekakor pomaga. In ležanje, če si utrujen. Meni včasih pomaga že 10 minut na kavču, če sem zdelana. Je takoj bolje.
Sicer pa sočustvujem s tabo ... Glede sebe pa včasih resno premišljujem, ali nisem ustvarjena prav za rojevanje, glede na to, da vsakič zanosim v prvo, da je N brez problemov, da me nikoli nič ne boli in skačem sem in tja čisto do konca ... user posted image
No, sicer so pa do poroda še več kot trije meseci, tako da .... se raje ne bom predčasno navduševala nad svojim počutjem, da me ne doleti kakšna "kazen" user posted image .

Prebava
a ima še katera ful probleme s prebavo - napenjanje, kislna? Jaz imam, sploh od glukoze naprej, vse sesuto. Čutim, kako se mi je vse zagozdilo v črevesju, po vsaki hrani me napenja, zdi se mi tudi, da sem zaradi tega cukra fasala blažje glivice tam spodaj user posted image . Zvečer moram nujno telovadit, da malo poženem prebavo, sicer ne morem spat, ker me žge čisto do grla. user posted image . Pa ful moram pazit glede sadja popoldne/zvečer. Najbolje je solata okoli 18h-19h, potem pa nič več. A kaj, ko je človek požrešen user posted image .
Bo treba na akupunkturo, očitno.
Pa h G za maternični vrat user posted image
Pa k zobarju bi bilo treba - a upam, da to lahko prestavim na po porodu user posted image

Oprema
mi imamo dva majhna otroka - 4 leta, 11 mesecev, tako da smo kar dobro založeni. Zdaj marca bosta šla k dedkom na počitnice, takrat bova nabavila pograd za tri in nekaj kosov pohištva za otroško sobo - mizico, stolčke, kakšne regale za otroške knjige. Ker zdaj so knjige, igrače in vse ostalo v salonu, ki je posledično neprestano v totalnem razsulu. In včasih je res zamorjeno, ko ne moreš nikamor stopit, ne da bi se pri tem ubil. Ali pa vsak nogo zlomil. user posted image user posted image Bo treba navadit mulce, da se igrajo v svoji sobi, tu in tam pritečejo v salon.
Včeraj smo naročili še eno ruto - imamo že elastično, zdaj smo naročili "tkano", da bomo Abelčka nosili na hrbtu user posted image . Vzorec "Inka": http://www.storchenwiege.es/fular-portabebes/colores-y-disenos.html.
Voziček imamo, ampak ga pri drugem otroku sploh nismo uporabljali - leži na balkonu. Pri tretji ga tudi ne bomo. Ruta, potem naj pa hodi, hehe.
Prenosno posteljico imamo - zdaj tam spi Abel, ko bomo dobili pograd, pa začnemo z uvajanjem tavečjih dveh v spanje na pogradu, tako da bo ta tretja lahko dobila prenosno.
Kozmetike ne bomo kupovali; razen občasno Bepanthena (pri Abelu smo ga v enajstih mesecih uporabili kakih trikrat) in kreme za obraz (Weleda), ne rabimo ničesar. Za lase umivat uporabljamo vsi družinski eko šampon user posted image , ki je zelo blag.
Edino cunjice bodo morda problem, sploh za novorojenčka. Tisto bomo morda kje kaj nabavili.

Nič, grem delat,
pridne bodite!

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
14.2.2013 10:22:30   
Tija01
Pozdravljene souser posted image !

Končno mi je uspelo, da lahko kaj napišem na RR. Trajalo je predolgo. Ne moreš da verjameš kaj se to dogaja, moj notesnik ali kaj drugega?

Prehrana in teža  ja je treba pazit kaj dajemo v usta, ali kaj ko to še vedno pri meni najbolj ne gre. Če pa je tako rada jem, ne vprašajte krofof sem se najedla, da sem skoraj počila ... strašno je bilo ... ampak nič me ne izuči, dalje veselo papcam, kg pa kar letijo in se kopičijo. Se kar bojim kaj bo, ko imam konec februarja pregled za glukozo. Meni je G do sedaj 2x pregledala kri in vodo in vse je bilo b.p.

Zobje - ja so mi že morali en zob izpuliti, ker me je preveč bolel, pa še tablet proti bolečinam nisem vzela, tako da je bilo kar grozno. Drugače redno hodim k zobozdravniku, ampak tega zoba mi žal ni mogel ozdraviti je moral kar ven, še dobro da je to bila zgornja sedmica. Zdaj imam že dober mesec in pol mir in naj tako tudi ostane!

Zgaga naporno je bilo za pustni torek, preveč prenajedanja. Drugače vsak dan spijem liter donata in to je to, malo boljše je. Prebavo pa imam tako počasno, ne pomaga nič donat ne laneno seme ne suhe slive, ampak če odvajam enkrat je to dovolj vsaj tako mi je moja G povedala.

Morfo sem opravila še dodatno tako da je z user posted image  vse ok, razen da ima neko cisto na možganih vendar mi je G rekla, da ponavadi te ciste izginejo za kakšen mesec. Ve katera kaj o tem?

Lepo valentinovo želim in pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
14.2.2013 10:47:25   
ursika_ursi
Oooo, ste ble pridne in naklofale kar nekaj postovuser posted image user posted image user posted image user posted image

Danes pa mi je okence odprlo v prvem poskusi in brez, da bi prosilauser posted image user posted image
Tako, jaz sem se včeraj naročila na 3D UZ, ga imam naslednji petek, ko bom na sredi 23. tedna in za takrat pravi Pušenjak, da se najlepše vidi. Upam na kakšno kjut slikico, vendar mi je glavno to, da bom čmrlja spet videlauser posted image

Tole sem našla na netu, heheheuser posted image user posted image  In ker je danes ravno Valentinovo- babuške, en pocukran, lep in srčkast danuser posted image

user posted image

A imate veliko snega? Nas je spet čist zametalo in ga je že skoraj več kot pol metra. Še na sprehod ne morem, ker imam prenizke škornje, ceste so pa spodaj ledene, ko hudir in mi ni, da bi šla svojo srečo izzivat.
Včeraj zvečer sem spekla kruhek, mmmmm..... Koruznega in je prav dober ratal- nič se ne drobi in prav mehek je, ampak kaj, ko sem ga že včeraj zvečer pojedla skoraj tretjinouser posted image  JAp, tole postojnsko jamo je težko nasitit, katera je že to rekla?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Krofov bi pa tudi pojedla malo morje in če sem kdaj prej imela 2 čisto dovolj, se tokrat MOGOČE ustavim pri četrtem pa še to zato, ker me folk malo čudno začne gledatuser posted image user posted image user posted image  Jah, kaj najuser posted image

Prebavo imam res super zaenkrat (morem potrkat!), me je pa začelo napenjat pred 2 dnevoma in to tako, da se komaj zadržiuser posted image  Kakšni obiski bi znali bit kritični, drugače pa sem itak 3/4 dneva sama doma in imam orkesteruser posted image user posted image  No, danes sem vredu. Malo sumim Kinder Bueno, ki sem ga takrat pojedla, ker drugače sploh ne jem nič sladkega- se mi sploh ne lušta. Bi pa pojedla 5 kil kruha na dan, če bi bilo možno- to je zdaj moja nova čokoladauser posted image user posted image user posted image

Voziček- našla favorita, ki je ful všeč tudi mojemuuser posted image user posted image user posted image  Cena je 380e, če pa vzameš še lupinico pa je +60e in bova vzela kar v kompletu. Košarica mi je fino velika- 85cm- ker koliko sem gledala so vse ali 80 ali 76, jaz pa sem bolj ziheraš in grem raje na večjo varianto. Evo, še slikico pripopamuser posted image  Se mu pa reče Danny sport Prestige Garden in točno v tole barvno kombinacijo sem se zaljubila, moj pa tudi.

user posted image

Kozmetika- res ne mislim pretiravat z vsemi mogočimi kremicami, najraje bi kupila samo Bepanthen in je to to. Se mi zdi, da tudi malenkost hladi in potem se ne rabi še hladilnega maziva. No, nisem ravno strokovnjak glede tega. Za obraz se verjetno še kaj posebej rabi nabavit, ampak tudi ne mislim zagnat celega haloja, tako kot nekatere moje znanke. Jao, a ni dovolj, če za obraz kupiš eno kremico in ne 15???user posted image

Prenosna posteljica- koliko je to kaj uporabno in kdaj se začne koristit? Sem razmišljala, da bi mogoče kupila eno, ki bi jo imela pri naših doma, ker verjetno bom največ tam na obisku, pri tašči vsekakor ne. Glede tega pa sem res popoln idiot, ker ne vem koliko se jo splača nabavit. Bi rabila vašo pomoč.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
14.2.2013 11:34:52   
pika89
Pozdravljene!

Ursonok...verjamem, da se na prehrano bolje spoznaš kot jaz. Morda je problem napenjanja in zgage prav sadna kislina, ki jo zaužiješ zvečer s sadjem. Bolje je zaključiti dan z večerjo iz zelenjave in kake bolj blage hrane.
Tija: Liter Donata popiješ na dan? Ni to malce veliko?..:mislim da je priporočljiva količina magnezija na dan tam okoli 400 mg... Liter donata pa vsebuje 1000 mg Mg. Jaz sicer tudi namerno zaužijem več Mg s pomočjo Mg tablet in elevit tablet, ker me mučijo krči in čutim da Mg-ja s prehrano dobim premalo. Pojem pa pol magnezijeve tablete na dan (to je 100 mg), ostalih 100 mg pa vsebuje ena elevit tableta. To je 200 mg, ostalih 200 pa upam da dobim iz hrane. user posted image Po moje tudi pretiravati v prekomernem zaužitju vitaminov in mineralov ni priporočljivo, je lahko negativno. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1743
14.2.2013 11:38:37   
ursonok
Prenosna postejica
to je normalna posteljica, za od začetka - eni imajo pač raje lesene, eni pa prenosne (rečejo jim tudi "turistične"). Meni so super, ker jo komot prestavljaš iz ene sobe v drugo, hitro se zloži, malo prostora zavzame, ima dva nivoja - na začetku je otroček visoko, ko pa že sedi, pa posteljico spustiš. Poleg tega ima tudi "vratca" na zadrgo, tako da mu jih lahko odpreš in zleze ven ali notri :)
Skratka, meni je lesena postelja čist mimo, težka, nepraktična, pa še od enih znancev otroček si je tam zlomil nožico! Ja, med tistimi štilami. user posted image
Tako da, ursika, koristiš jo od začetka, je normalna postelja. Ponavadi ima zraven še eno mini "previjalnico". Poleg tega pa jo lahko, kot že rečeno, spakiraš in odpelješ na morje, v gore, na obisk. MI smo z njo super zadovoljni.

Jaz sem se spet NENORMALNO najedla ...user posted image user posted image user posted image Čičerikine omlete z avokadom in stročjim fižolom+paradižnikom, mnjam ... Zdja pa čez še ene par palačink - z banano, mandlji, rozini in medom user posted image
Že kar vidim, kako me bo na bazenu zgaga ubijala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1744
14.2.2013 12:10:44   
vilincek
Punce hvala za zelje. Jaz sem ze zelo kul. Se malo kasljanja in bo. Tudi Rok je brez vrocine ze 3 dan, tako da gre jutri v varstvo. Ziv pa ko hudic. Kr pozabi,da se ne hodi, pol pa pade.Vceri mu je s kavca zdrsnilo. Sploh ne mores sekundo stran pogledat.
Glede hoje se tudi jaz prevec ne oziram, ampak bolj moza skrbi. Sicer pa mi je blo receno, da ce otrok shodi pri 10 mesecih tudi ni normalno in je lahko problematicno.

Vceri sem pozabila. Za krce sem jaz imela probleme v prvi N, ker sem zelo veliko hodila, potem pa po porodu nisem vec toliko. Pila sem Donat in pomaga. Tudi pri prebavi.
Za zelezo pa priporocam sirup Eisenblut plus od Dr. Steibergerja. Je cist naraven na bazi grozdnega soka in res pomaga. Vzames 4 zlicke dnevno. Meni je blo prvic receno,da bo pristala na tabletah, tako mi je zelezo kopnelo. Potem sem zacela s tem sirupom in G je rekla, kaj za vraga sem pa delala, da sem raven zeleza spravila na normalo. Toplo priporocam. Cist nic mi ne vpliva na prebavo.
Sicer vsako jutro pijem pesin sok. Je malce cuden okus,a se navadis.

Kozmetiko bomo kupovali verjetno maja, prej ne. Posteljico in jogi pa tudi.Prenosna se je nam ful obnesla na morju in vikendu tako,da priporocam.Mi smo vzeli tisto v paketu- lahko kupis tudi posamezne dele preko neta.

Neposredna povezava do sporočila: 1745
14.2.2013 12:13:48   
sonce987
hej.

ste pridne, samo moji nosečniško luknjasti možgani, ne sledijo preveč dobro vsem in bom polovico stvari pozabila pokomentirat...

prenosno postejo smo mi urša uporabili, ko smo šli na dopust, da je sin notri spal, pa še to,ko je bil star 1 leto. ko smo bili prvič na morju in je bil star 3 mesece je spal kar v lupinici od vozička, ki sem si jo dala poleg postelje.

krči-za enkrat jih imam pod nadzorom z dvema dc donata na dan. se pa strinjam, da je liter donata na dan res preveč. sem prebrala, da pušenjak piše, da je priporočljivo za nosečnice, da ga spijejo največ 4 dc na dan. sicer pa si jih blažim tudi tako, da imam noge dvignjene, če se le da. tako tudi v pisarni dam noge kar na ohišje od računalnika, ki je pod mizo user posted image user posted image Se pa zjutraj sploh ne upam pretegnit, ker me je vsako jutro strah, da me bo kakšen krč v meča zagrabil, ker je vedno na meji.

pregledi-meni vedno pregleda urin, kri pa mi je pri prvem pregledu. Mi bo pa verjetno še enkrat tam okoli 30ega tedna, da bo videla kako je z železom.

ursonok-kakšna pa je razlika med elastično in tkano ruto...katero priporočaš za novorojenčka? tist link,ki si ga pripela se mi ne odpre...

sem imela pa končno morfologijo in je vse super. Sem si prav oddahnila. Dobili bomo še enega user posted image , tako da mi je očitno usojena moška družba user posted image . Sem res prav srečna, da se lepo razvija. Ima pa obseg glavice 18,6 cm, sem v 21t in 2 dni. Koliko so jo imeli vaši otročički? Sprašujem, ker se bojim velike glavice pri porodu user posted image user posted image user posted image čeprav vem, da to niti slučajno ne pomeni, da ne bo treba šivanja...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
14.2.2013 12:22:47   
sonce987
še glede opreme-sedaj ko bomo dobili še enega fantka oblekic ne bom rabila kupovati, se pa danes v trgovini nisem mogla upreti in sem kupila ene rokavičke za novorojenčke, da se ne popraskajo po obrazu s svojimi dolgimi nohtki - pri prvem sem jih že v porodnišnici rabila- in kupila sem še 2 majčki na preklop... sicer pa imamo za spanje družinsko zibko, ki jo bo nato nadomestila postejica 60x120. voziček še od prvega-lux4kids model viper. Od kozmetike bom kupila samo mandljevo olje, šamponov in podobnega pri prvem nisem uporabljala, dokler se ni začel plazit in je bil posledično umazan... Mormo pa res kupit kakšno omaro ali kaj takega za igrače za v otroško sobo, da bo vse skupaj malo bolje sortirano kot je sedaj. Kupila bom še ruto, ampak še ne vem katero. Se mi zdi super uporabna, če imaš
že enega razgrajača doma, da imaš lahko manjšega v ruti, če joka in zraven porihtaš ta velikegauser posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
14.2.2013 12:26:28   
ursika_ursi
pika89, liter Donata na dan je kao norma in ni nič prevečuser posted image  Ali to ali pa magnezijeve šumečke, jaz osebno sem bolj za slednje, ker mi je Donat ogabenuser posted image

ursonok, hvala za razlagouser posted image  Mi ni bilo jasno, ker svakinja ima leseno posteljico in to ''turistično''.
Nažrla sem se tudi jaz- mi je še od včeraj ostala masa za šmorn iz polnozrnate moke pa sem si mogla zaj to popečt, da ne bi slučajno šlo v ničuser posted image  Seveda posledično komaj hodim in se počutim kot en tanker. Joooj, sem ti malo fauš za ta bazen, jaz bi tudi šla, ampak terme niso najbolj za mene- mam tak občutek, da vsi po vrsti not lulajo, od otrok do starejšihuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
14.2.2013 12:32:23   
ursonok
Rute
evo, tukaj je link, upam, da bo zdaj delalo:
http://www.storchenwiege.es/fular-portabebes/colores-y-disenos.html
Vzorec "Inka".

Novorojenček je lahko v obeh, v elastični in tkani. Večji otroci pa so za v tkano - Abel je že stokrat prevelik za elastično, komaj čakam, da nam dostavijo ta novo. Sicer pa za začetnike (starše) priporočajo elastično - je lažja za vezat, pa najprej si jo ti daš gor, šele nato daš noter otroka. In brez problema ga vzemaš ven in daš spet nazaj noter, rute ti sploh ni treba dol dajat. Pri tkani daš pa otroka najprej v ruto, potem daš pa ruto skupaj z otrokom nase, kar je bolj zapleteno. Bom poročala, kako nam bo šlo :)
Je pa dejstvo, da moraš otroka čim prej začeti nosit v ruti - da se navadi. Najprej verjetno malo tečnari, sploh ker si ti neizkušen in ga nerodno tlačiš noter. A ko se navadi, ful uživa. Abel samo da vidi, da si začneš zavezovati ruto, kar blazni od veselja user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
14.2.2013 12:38:50   
ursonok
Sonce
čestitke za morfo in za še enega fantka! user posted image Čeprav jaz čisto obupavam - tale naš Abel je zmešan, vse je razturano, niti sekunde ni pri miru, zelo zelo malo spi, poje vse, kar vidi ... Totalen razturavač. (Vsak dan se zahvaljujem Bogu, da je zdrav in lahko hodi v vrtec - če bi morala cele dneve sedeti z njim doma, bi se mi sfecljalo user posted image )
Sicer bi si tudi jaz želela še enega fantka, ker so mi vseeno bolj simpatični ... pa zdi se mi, da mi bolj pašejo user posted image , a se tolažim s tem, da bo punčka vsaj malo mirnejša in obvladljivejša user posted image .

Donat
po moje z enim litrom ni nič narobe - itak priporočene količine mineralov ne veljajo za nosečnice, ki jih porabimo stokrat več za čiščenje telesa (zdaj mi odvajamo urin od otročka in vso ostalo svinjarijo). Jaz magnezij in kalcij (v kapsulah) jem kar v velikih količinah. Sploh ker ne jem mleka itd. Magnezij se pa itak z urinom izloči, če ga je preveč. A kot pravim, mislim, da bomo težko predozirale zadevo.

Ursika
ja, terme tudi zame niso. Sprejmem samo olimpijske bazene, kjer odrasli ljudje pridejo in odplavajo svojo "dozo". user posted image Ma meni je samo bedno, ker se ne znam brzdati in potem na bazen pridem s totalno nabasanim trebuhom in me med plavanjem muči napenjanje ter zgaga user posted image .

Nič, letim, da še tega ne bom zamudila!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?