ursonok
|
Živijo, mi smo danes spali še kar - od polnoči naprej. Abelu se čisto meša, med 20h in 23h se zbudi dvakrat in zmaže pol litra AM! Pa v vrtcu ful poje, doma vsaj še dva obroka popoldne-zvečer ... ne vem, ne štekam, kam daje. In kaj naj mu damo za jest, da ne bo toliko tega AM spil - je drag pa še brezvezen, saj bo mali star eno leto. Saša krči so sranje. Mene je v prvi N parkrat zagrabilo v meča ponoči, sem mislila, da bom umrla, v drugi N me je pa med plavanjem vedno v stopalo in prste na nogah. Sem se enkrat skoraj utopila . Zdaj vestno skrbim za PREVENTIVO - vsak dan zaužijem precej magnezija in kalcija. Veliko z zelenjavo in stročnicami, imam pa tudi preparate, ki jih ne pozabim jemat! Tudi Pušenjak pravi, da je pomembna kombinacija Ca in Mg. Nabavi si kaj, mislim, da bi se v parih dneh morali izboljšati. Jaz v tej N še nisem imela problemov, razen enkrat na bazenu. Trkam (in goltam mineralčke )! Mojci - tretja N Jaz pričakujem tretjega in povsod berem, kako je tam doli že vse raztegnjeno, tudi Pušenjak o tem piše, da je to normalno, ker je telo že "zdelano" itd itd. Ampak jaz moram priznat, da se počutim čisto tako kot v prvi N, nič me ne tišči, nič ne pritiska, nimam pojma, kaj je bolečina sramne kosti ali česa drugega. Nič me ne špika. Križ me tu in tam boli - ampak to še od drugega poroda. Ni sile. Tudi jaz ogromno sedim (delo za računalnikom), ampak se pa redno gibam, plavanje, orbitrek, hoja. To vsekakor pomaga. In ležanje, če si utrujen. Meni včasih pomaga že 10 minut na kavču, če sem zdelana. Je takoj bolje. Sicer pa sočustvujem s tabo ... Glede sebe pa včasih resno premišljujem, ali nisem ustvarjena prav za rojevanje, glede na to, da vsakič zanosim v prvo, da je N brez problemov, da me nikoli nič ne boli in skačem sem in tja čisto do konca ... No, sicer so pa do poroda še več kot trije meseci, tako da .... se raje ne bom predčasno navduševala nad svojim počutjem, da me ne doleti kakšna "kazen" . Prebava a ima še katera ful probleme s prebavo - napenjanje, kislna? Jaz imam, sploh od glukoze naprej, vse sesuto. Čutim, kako se mi je vse zagozdilo v črevesju, po vsaki hrani me napenja, zdi se mi tudi, da sem zaradi tega cukra fasala blažje glivice tam spodaj . Zvečer moram nujno telovadit, da malo poženem prebavo, sicer ne morem spat, ker me žge čisto do grla. . Pa ful moram pazit glede sadja popoldne/zvečer. Najbolje je solata okoli 18h-19h, potem pa nič več. A kaj, ko je človek požrešen . Bo treba na akupunkturo, očitno. Pa h G za maternični vrat Pa k zobarju bi bilo treba - a upam, da to lahko prestavim na po porodu Oprema mi imamo dva majhna otroka - 4 leta, 11 mesecev, tako da smo kar dobro založeni. Zdaj marca bosta šla k dedkom na počitnice, takrat bova nabavila pograd za tri in nekaj kosov pohištva za otroško sobo - mizico, stolčke, kakšne regale za otroške knjige. Ker zdaj so knjige, igrače in vse ostalo v salonu, ki je posledično neprestano v totalnem razsulu. In včasih je res zamorjeno, ko ne moreš nikamor stopit, ne da bi se pri tem ubil. Ali pa vsak nogo zlomil. Bo treba navadit mulce, da se igrajo v svoji sobi, tu in tam pritečejo v salon. Včeraj smo naročili še eno ruto - imamo že elastično, zdaj smo naročili "tkano", da bomo Abelčka nosili na hrbtu . Vzorec "Inka": http://www.storchenwiege.es/fular-portabebes/colores-y-disenos.html. Voziček imamo, ampak ga pri drugem otroku sploh nismo uporabljali - leži na balkonu. Pri tretji ga tudi ne bomo. Ruta, potem naj pa hodi, hehe. Prenosno posteljico imamo - zdaj tam spi Abel, ko bomo dobili pograd, pa začnemo z uvajanjem tavečjih dveh v spanje na pogradu, tako da bo ta tretja lahko dobila prenosno. Kozmetike ne bomo kupovali; razen občasno Bepanthena (pri Abelu smo ga v enajstih mesecih uporabili kakih trikrat) in kreme za obraz (Weleda), ne rabimo ničesar. Za lase umivat uporabljamo vsi družinski eko šampon , ki je zelo blag. Edino cunjice bodo morda problem, sploh za novorojenčka. Tisto bomo morda kje kaj nabavili. Nič, grem delat, pridne bodite!
|