|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
15.2.2013 8:10:25   
Vesna27
Tejči, hvala ti! Sem že mislila, da je to vpliv tistih 4% možganov... user posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
15.2.2013 8:56:25   
Penny
Vesna, 9+0 si danes. Tako pravi tale http://www.pregnology.com/due-date.php?o1=1&cycle=28&month=12&day=14&year=2012&omonth=1&oday=01&oyear=2013 .
Tu sama izračunaj, če imaš slučajno drugačno dolžino ciklusa: http://www.pregnology.com/due-date.php

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
15.2.2013 8:58:16   
Cari
Ojla souser posted image !

jaz sem pa kar vesela, da vas je še kar veliko tu go. Meni FB nekako ne diši...ah, se bo verjetno moja mami prej gor spravla kot pa jaz...

Moje slabosti so sedaj že malo bolje, trebuh imam kot balon, a meni se vedno zelo hitro pozna. Na koncu sem vedno kot bi nosila dva ali več... Ah ja, je vsaj koža že navajena. Čeprav imam par strij iz druge user posted image .

Me pa zanima, a si katera od vas privošči npr. masažo v kadi - tiste mehurčke pa to? Jaz bi tako zlezla v kad mal za relaksacijo, pa ne vem, če lahko vklopim tudi masažo. Pa voda ne sme biti vroča se mi zdi, topla pa je lahko... A katera prakticira še kaj drugega kot tuš? No jaz kar ne zberem poguma. Saj vem, ura taka, sredi dela, jaz pa o kadi polni vode in mehurškov razmišljam...

Aha, pa Mojca si mi včeraj take lušte naredila za sacher torto, da sem se je tudi jaz zvečer lotila in danes je že pol manjka user posted image .

Cari

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
15.2.2013 9:24:36   
Vesna27
Penny, hvala za link in tvoje mnenje.

Jaz sem si tule izračunala in pokaže drugače. user posted image
http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html

Cari: jaz imam tudi občasno trebuh kot balon, sem napihnjena. Danes pa recimo imam čist ravnega in se mi nič ne pozna. Glede masaž ti pa ne znam svetovati, jaz prakticiram samo tuš.user posted image

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
15.2.2013 9:35:20   
Cari
Joj ti tedni in datumi...saj vem, tudi mene je motilo. Sem mislila, da sem vedela kdaj je bila O, ker potem mojega ni bilo en teden, pa sem se zmotila inje bila O ravno ko je prišel nazaj. Imam bolj pozne O. Že v prvih dveh user posted image je bilo tako. In sem mislila, da sem že en teden več noseča, pa se je kar težko sprijaznit potem, ko ti datum prestavi za skoraj teden dni...Bi bile kar že v 40t kajne ? Saj bo hitro. Itak nikjer ne piše točno kdaj bomo rodile, pa če bi še tako rade vedele.
Tam enkrat septembra, če bo sreča. Jaz upam da ne bo kak ultra zamudnik, ki bo počakal na oktobra.
Meni se je pri prvih dveh takooo vleklo, potem sta pa še zamujala - prva en teden in drugi kar tri... Sem bila že res kot slon, pa še potem so ga izselili iz maminega hotela user posted image .

Tako da datumi in teli tedni so tako približno, saj potem na koncu bomo štele že mesece in bo lažje. Tako kot po porodu najprej je star en dan, pa dva, potem toliko tednov, potem toliko mesecev in potem toliko let...

Cari

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
15.2.2013 9:37:35   
MojcaD1980
Hehehe Cari tudi pri nas je ze pol manjka. Maaaa je fina. :) :)
Jaz tudi samo tus prakticiram, ker kopalnica z kadjo se ni koncana. Ma ko bo gotova se takoj ulezem vanjo. Edino mehurckov verjetno ne bi uzigala.

Joj tej tedni tudi meni delajo preglavico. Mah!!

Anonimna drzim pesti da se bo vse dobro izteklo user posted image

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
15.2.2013 9:39:10   
Penny
Vesna: Kako ti pokaže drugače? Imaš običajno dolge cikle (28/14)? Meni tudi na otrocarije pokaže, da si v 10. tednu, ki si ga začela danes (torej 9+0=prvi dan 10. tedna). No, jaz sem imela ZM 4 dni pred tabo (10.12.) in sem danes 9+4 user posted image .
Kolk bi pa ti rada bla že noseča user posted image

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
15.2.2013 9:48:16   
MojcaD1980
jaz sem imela ZM 30.11. in je danes 1 dan 11 tedna.

Otrocarije so pa tudi meni narobe izracunale. Vstavila sem prvi dan zadnje menstruacije 30.11. in mi je zacelo stet prvi teden od 03.11.??
Torej bi po izracunih otrocarij mogla bit zdaj v 15 tednu in rodit 10.08. user posted image user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
15.2.2013 9:55:57   
Anonimen
Pozdravljene, vidim, da teče debata o hrani. Tudi meni se je apetit povečal, najbolj me privlačijo sveži siri. Ene 3x sem se pregrešila, sedaj pa se bom skušala nazaj držati, ne bi reskirala, če ni potrebe.

Slabost pa seveda krotim s prežvekovanjem majhnih obrokov. Na vago raje ne stopim, ker vem, da se mi je teža že povečala, pa še +5kg mi je od prejšnje nosečnosti ostalo. Imam pa tako napihnjene prsi, kot da mi bodo vsak čas počile. Trebuh tudi hoče kar že ven siliti, čeprav sem med septemberkami med tistimi, ki so najmanj časa noseče. Od nekaterih celo za cel mesec.

Malo sem raziskovala Omega3 in našla:
A woman’s demand for the omega-3 DHA increases during pregnancy and lactation, as the fetus uses omega-3s for its nervous system development.* Omega-3s are also used to make breast milk, and provide important mood and nerve support for mothers.* Third-party tested for purity, Nordic Naturals Prenatal DHA is a safe and effective way to ensure that both mother and baby receive the daily recommended intake of this fundamental nutrient.* And in response to concerns in medical and scientific literature about the prevalence of vitamin D3 deficiency in the United States, and to recommendations that higher intakes of vitamin D3 are necessary, we’ve also added 400 I.U. vitamin D3 to each serving. The unflavored soft gels are perfect for even the most sensitive palate, and are half the size of standard soft gels, making them easier to swallow.

Najbolj me trenutno gnjavi dejstvo, da imam 1. pregled šele 6.3.2013, celo večnost do tja. A se vam ne zdi to malo čudno?
Anonimna5

(odgovor članu LuNaMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1134
15.2.2013 10:08:43   
MojcaD1980
Anonimna5 kar se pregleda tice sem ga jaz imela v 8 tednu in 6 dan. Ne vem v katerem tednu si ampak mislim, da ni prepozno. Ce imas prezgodaj pregled se potem nicesar ne vidi in srcka se ne slisi. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
15.2.2013 10:24:21   
Penny
Mojca, to je zgleda bug, ker meni isto naredi, če vstavim datum 30.11. user posted image user posted image user posted image . Načeloma je zanesljiv, no. Pregnology.com pravi, da si danes 11+1 ...

(odgovor članu MojcaD1980)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
15.2.2013 10:26:38   
pikizenc

IZVIRNO SPOROČILO: Vesna27]

Se je skupina na FB že razživela? Jaz sem tudi poslala Mojci sporočilo naj me doda v skupino.

Mojci sem poslala sporočilo, samo zaenkrat še nisem dodana. A me lahko še katera druga doda? Tale RR včasih tok šteka, bi se res preselila ...

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
15.2.2013 10:29:49   
MojcaD1980
Ja sej po mojih izracunih tudi .... po g pa sem danes 11+0
za en dan ne bom zganjala panike :)

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
15.2.2013 10:30:59   
MojcaD1980
pikizenc samo Mojca te lahko doda. Poskusi ji napisat sporocilo tudi na forumu.

Neposredna povezava do sporočila: 1139
15.2.2013 10:42:31   
Anonimen
MojcaD1980, saj srček user posted image smo že v ponedeljek zagledali, vendar na urgentnem oddelku, ker sem imela svežo krvavitev, ampak baje normalno pri ugnezditvi posteljice. Le da te izkušnje jaz še nisem imela, pri prvi nosečnosti se b.p. razne močni krči v tem obdobju.
Moja ginekologinja tako na redko naroča, razmišljam, da bi zamenjala ginekologa, čeprav je v Lj. verjetno povsod gužva. Pri prejšnji nosečnosti me je striktno naročala na 4 tedne. Moj mož se je že pozanimal, da bi me prestavili drugam, ampak po drugi strani je ta gin. zelo dobra kjer sem, jo ful hvalijo. Ampak če imaš rizično nosečnost, ti tudi to ne pomaga kaj dosti. Mogoče me je ravno to rešilo, da sem šla v ponedeljek na urgenco. Največja težava je seveda moj strah, ki ga je treba nekako skontrolirati, to dobro poznate vse, ki ste doživele izgubo. Ta moj strahec bi moral iti na kekšen posvet nekam user posted image .
anonimna5

Neposredna povezava do sporočila: 1140
15.2.2013 11:00:21   
MojcaD1980
hja moja mi je ze povedala da se bomo vidle samo 10 krat mi se zdi - ker tolko pregledov placa zavarovalnica. Na zacetku cca 1 krat na mesec in proti koncu bolj pogosteje. Med prvim in drugim pregledom bo minil 1 mesec in pol. Mah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
15.2.2013 11:06:34   
jagodka14
Vesna super za user posted image . Sva se kar načakali, da sva jih tud midve vidle.

No midva sva včeri tavelikima pikama povedala da dobimo novega člana. Sta bli zlo veseli, sploh tavelika, me zdaj skoz po trebuščku boža in sprašuje, a dojenček spi, kako pa dojenček zdaj je in kako lula in kaka, a ga kej zebeuser posted image user posted image . Tamala je pa rekla da ima ona tud dojenčka v trebuščkuuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1142
15.2.2013 11:08:13   
MojcaD1980
jagodka :) :) :)

(odgovor članu jagodka14)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
15.2.2013 11:50:37   
Penny
Mojca, sem ugotovila, v čem je fora, da ti Otročarije pri ZM 30.11. začnejo štet kot ZM 3.11. Bug je, kot sem rekla. Naštimano imajo, da ima november samo 28 dni, tako kot februar user posted image . Sem malo klikala in do ZM 28.11. čist prav pokaže, 29. in 30. ga pa zmede, ker misli, da ima november samo 28 dni.

Evo, jaz grem pa danes končno na DHT user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1144
15.2.2013 12:09:51   
MojcaD1980
drzim pesti za DHT Penny :)

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
15.2.2013 12:46:08   
Vesna27
Penny srečno!

Glede datumov: škoda besed, očitno mi en del možganov res ne deluje kot bi morali. user posted image Hvala ti za izračun, očitno bo že prav, da sem v 10. tednu.

Meni je ginekologinja omenila samo za pregled nuhalne, DHT pa ne. A boste vse šle na ta pregled?

Neposredna povezava do sporočila: 1146
15.2.2013 13:55:26   
Inikica
Jaz sem se tudi odločila za obe preiskavi. Opravljala jih bom pa skupaj naslednji teden.

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
15.2.2013 14:03:56   
MojcaD1980
jaz bom sla samo na nuhalno Vesna.

(odgovor članu Inikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
15.2.2013 14:44:25   
Penny
Jaz sem že 30 in mi je G priporočil it.

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
15.2.2013 22:47:40   
mamz
Punce, če imate pametne telefone, je meni ful dobra aplikacija My pregnancy today od Babycentra. Res meni do dneva natančno piše koliko časa sem noseča, pa ful nasvetov je tudi pa tako.
Pri meni bo tudi minilo 6 tednov med prvim in drugim pregledom. zgleda, da imajo tako prekso. Jaz sem stara 31 pa mi je ginekologinja rekla, da ona priporoča čisto vsaki nosečnici nuhalno, ne gled na njeno starost.

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?