Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: januar / februar 2013 31.1.2013 14:39:38
|
|
|
|
dekca
|
Dobila boš datum, ki bo prlagiojen tvojemu ciklusu (bo prišla kar potem naslednja v poštev) in postopku, na tisti dan bosta oba šla do sestre Renate, kjer bo še par papirjev za podpisati, takrat boš pa tudi dobila zdravila. Kakšen postopek pa imaŠ, kratek ali dolg?
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 31.1.2013 15:27:05
|
|
|
|
primorka.976
|
pišanec jaz sem imela 100 Puregona, 2 menopur, zdaj proti koncu pa še orgalutran. Kakšnih posebnih stranskih učinokov nisem oz. ne čutim. Prsi so malce bolj občutljive, pa parkrat na dan me malo špikne tam spodaj, ma to je tudi vse. Upam, da bom res "učni primer" kako je ko gre vse po planu, ker do sedaj se kaj takega še ni zgodilo Tejchy25 upam, da bo jutri vse ok. Držim pesti. Alina31 ne bodi preveč žalostna. Naj ti bo v tolažbo da redko kateri že v prvo uspe. Meni se prvič niti ena celila ni oplodila, kar je bilo zelo zelo čudno, glede na to da sem imela 2 celici in fant spermiogram bp. Sm bla tudi vsa gotova, ko sem prišla v POstojno in je rekel Reš ja pri vas pa ne bo nič in poklical drugi par naprej, naju pa poslal v eno sobico počakat da nama je povedal, da se ni nič oplodilo. Pa je šel en postopek v nič (ker se šteje ker je bila punkcija, čeprav ni blo transferja), ma jaz si vedno mislim da če bi zdaj opustila (čeprav se trudiva že 5 let) da bi si vedno očitala, da nisem izkoristila vse možnosti. Tako da pogumno tebi, meni in vsem "sotrpinkam"
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 31.1.2013 19:06:58
|
|
|
|
ZojaZ
|
Punce, prosila bi vas za pomoč. A mi lahko poveste koliko kg ste se zredile med punkcijami (natančneje: med eno punkcijo)? Nekje sem tudi brala, da so bile nekatere "zatečene/napihnjene" - a to je mišljeno tudi v obraz? Ali samo trebuh? Skratka: zanima me koliko je to navzven opazno? Dandanes so vse majčke bolj ali manj oprijete in zdi se mi, da se človeku že 1kg ali 2 lahko hitro na trebuhu pozna. Pa tudi rahla napihnjenost bi se pri meni poznala (imam čisto raven trebuh). Zelo me namreč skrbi, da bi moj delodajalec (ali pa sodelavci) opazil, ko bom v postopku oz. kaj posumil in mi zato ne bi podaljšal pogodbe (lahko bi recimo tudi mislil, da sem že noseča - če se trebuh toliko napihne). Zato razmišljam, da bi počakala do pogodbe za nedoločen čas, vendar vprašanje kdaj bo to. Zato sem zelo v dilemi :( Torej: koliko se je vam poznalo? Hvala za pomoč!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 31.1.2013 19:30:41
|
|
|
|
oreh
|
Živjo, Zoja kakšna služba pa je to, a si manekenka , ne, malo heca.... mislim, da se pri razmišljanju glede postopka, obremenjuješ z napačnimi stvarmi. Res vsako skrbijo te kilce, kakšna se že nabere, a mislim, da bi večina punc raje imela 20 kg več in uspešen postopek, kot pa iste kg in neuspešen postopek. Sej ko pa boš noseča, upam, da čimprej in spontano, boš pa z največjim veseljem opazovala spreminjanje trebuščka. Edino, če je res življenskega pomena tista dodatna kilca, drugače pa mislim, da je brez pomena polagat tolk pozornosti na to. aja,no, da ti sploh odgovorim, jaz nimam težav s TT, pa sem se zredila mogoče 1 kg, ker sem v času do testa imela doma anormne zaloge Milke.zdej sem pa v 12 tednu, pa imam 3 kg več, saj jem kot vol, kadar me nihče ne vidi. Pa srečno!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 31.1.2013 20:22:02
|
|
|
|
tamala86
|
živjo! Da se vam tudi jaz pridružim...v soboto sva začela s 3. postopkom in imam puregon 200, od včeraj pa še orgalutran. je že včeraj Reševa rekla, da lepo rastejo folikli, tko da jaz upam jutri že na stopko. imam spet UZ jutri zjutraj. bo pa to 7. dan in prejšnjič sem imela tudi že stopko 7. dan. samo nisem nič napihnjena še pa tud nč me ne špika, prejšnjič me pa je?! Seveda sva optimistična in verjameva da nama bo tokrat uspelo:). Ja pa zdajšnji izvid od FSH je bil zelo dober - 7,44, prejšnji je bil 12,65...ne razumem...zakaj tolk niha, sem vesela za boljše izvide...za AMH pa še čakam. Uglavnm...vsem veliko sreče in pluskov!!!!:) LP
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 31.1.2013 20:36:07
|
|
|
|
ZojaZ
|
oreh, ne ne, nisem manekenka:) - daleč od tega, samo trebuh imam pač raven. Me pa sploh ne skrbijo kile zaradi videza, temveč zaradi tega, ker vem, da je naš šef tak, da mi ne bi podaljšal, če bi vedel, da delam na otroku. Zato bi rada, da se to čim manj opazi. Ker mi bo moral podaljšati pogodbo ravno nekje v tistem mesecu, kot predvidevam, da bom na vrsti za postopek. Hvala za odgovor - 1kg se sliši spodbudno:)
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 7:15:33
|
|
|
|
dekca
|
Zoja, jaz se nisem zredila niti za gram, kvečjemu je šlo nekaj dol (pri meni ves dohtarski "stres" običajno tako deluje) napihnjena pa tudi nisem bila.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 9:15:24
|
|
|
|
tiky
|
Punce živjo, vidim, da se je kar začelo dogajati na naši temi in da je vedno bolj pestro. Naj bo čimbolj uspešno. Pri meni ni pa nič novega, sem 10.dan po et in imam še vedno napihnjene prsi, trebuh in vse me tišči in veže, boli vsake toliko časa kot da bo prišla pa nič, je vse belo in lepo . Sicer pa zadnje tri dni daje, da grem večkrat kakat in to bolj redko. Imam pa še ta problem, da full kašljam že od punkcije dalje in se sploh ne umiri. Ja noro je, sploh ne vem kaj naj si mislim. Aja pa včeraj sem kar jokala brez kakršnegakoli razloga, ampak vse mi je šlo na jok. Upamo na najboljše.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 9:38:37
|
|
|
|
oreh
|
TIKY, TIKY, TIKY.... srečka nosečka si, ni druge! Pri meni je tudi bil občutek menstre prvi znak, prav tako v prejšnji nosečnosti. Še pred testom (sem ga delala že 8 ali 7 dan, pa je pokazal rahlo črtico, a sem se pol žrla, da še ni vpliv stopke) sem ob vsakem gledanju Teksaških rangerjev jokala vsakič, ko se je začel Chuck Norris tepst, ampak res, on se je tepel z medvedom in jaz v jok, za to moraš biti res malo čez les ali pa preprosto noseč. No, jokanje ob rangerju me je držalo še kak teden po , pol je pa hvalabogu prenehalo. Tako, da čez kaka dva dni, pa bo lep +, mater si pa karakter, da ne lulaš .
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 10:34:05
|
|
|
|
tiana
|
pozdravljene pupe! No razlog da se že dva dni nisem oglasla je ta da sem dva dni nazaj delala test (11 dan po et) in je bil negativen .niti malo nobene črtice zraven-delala sem FS. tko da me je to res potrlo, danes sem pa že bolje.Zgleda da tko mora bit. Drugač pa znake imam še zmeraj iste,samo da me je danes začelo v križu bolet kot pred . Zdaj pa nevem, v ponedeljek imam krvni test a naj vseeno grem al kako zdaj naprej? imam tud pingvinčke sam nevem kdaj in kako naprej... Tiky upam da zagledaš da malo popraviš povprečje!
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 11:16:05
|
|
|
|
soncek_25
|
Dekca hvala za odgovor. Imam kratek postopek. Na konziliju pa so mi povedal, da so mi spremenil terapijo in mi zamenjal z zdravilom, ki se vbrizga samo enkrat in drži pol 1 teden, tko da se ni treba pikat vsak dan
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 11:29:39
|
|
|
|
coala
|
luna85 hvala ti za podrobne informacije,mi prav pride da malo vem kdaj približno lahk računam na transfer torej drugo leto,mogoče malo prej zaradi starosti,da bi me malo potisnili naprej;-),drgač pa pr nama tud spermiogram ni vredu,pa leta seveda :-)
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 11:50:39
|
|
|
|
malipiki
|
Punce evo danes sem UZ 8 dan špikanja, vse kaže vredu ... me je pa čist potrla žalstna novica in sicer to da je moja sestra hudo bolana
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 12:03:51
|
|
|
|
MIHIKA1
|
tiana...glede tvojih znakov bi dala roko v ogenj, da je to to...ampak vidiš, kako so ti znaki zavajajoči....tud čist še ni izgubljeno, dokler se ne vlije....!včasih ženskam ni pokazalo 11. dan ...trinajsti pa že...lahko ,da je prišlo do kansješe vgnezditve...ne obupat ...! ja tiky....res si karakter....da še nisi lulala...!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 13:22:01
|
|
|
|
T3JK4
|
Pozdravljene vse skupaj! Neuspešnim želim čim več poguma in dobrih misli, čakajočim prav tako veliko sprostitve in dobrih misli, uspešnim pa seveda primerno količino počitka in hja ( ), dobre misli. Mi2 sva v postopku, G je določil dolgi protokol s Suprefactom. S postopkom sva začela že v oktobru, vendar so postopek prekinili zaradi reakcije na Suprefact in me napotili na Golnik na teste, ki so bili po njihovem negativni, reakcija pa tudi ni bila takšna, da bi se v samo 10% lahko primerjala s prvo. Mojstri Golnika so potem rekli samo, da je pač bilo čudno naključje in da preobčutljivosti na zdravilo ne ugotavljajo. Tako se je G odločil znova za Suprefact zaradi mojih PCO. In pa, da se izključi podzavestni strah pred pikanjem samega sebe, le-to delo opravijo v domači ambulanti izkušeni medicinci (mož me ne bi mogel pikat, ker opravlja 3-izmensko službo). Tako je za mano 5. pika Suprefacta, vsaki večer nastane večja srbeče-pekoča urtika z rdečino, ki jo potem zmanjšujejo z tamponom, namočenim v alkohol. Po slabi urci v ambulanti, je opazno zmanjševanje urtike. Hvala Bogu, vsaj dihalnih težav ni, kot so bile prvič! Mislite, da ta (medicinski!) alkohol preko kože vpliva na učinkovitost Suprefacta? Opazila pa sem, da se mi po Suprefactu trebuh povečuje.... Da ne bo narobe razumljeno, pretrpim vse, tudi predavanja v trenerkah (hec!). Torej, 11. me čaka 1 UZ, kjer bodo povedali naprej - ali Menopur ali Puregon (G je pisal oboje, rekel pa da naj dajo tisto kar bodo imeli ). Vse dobro vsem!
< Sporočilo je popravil T3JK4 -- 1.2.2013 13:23:27 >
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 13:43:12
|
|
|
|
dekca
|
U, to pa je novica, da ti špika en teden drži... Morda bodo pa tudi meni za drugi krog kaj spremenili. Fajn rihtajta dalje.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 16:46:32
|
|
|
|
tiky
|
oreh in mihika1 ...kaj naj rečem, ne nisem karakter, samo strah me je rezultata in tudi testa še nimam doma ga moram it kupit , sploh ne vem zdaj me pa že pošteno drži, da bi ga šla iskat. Bom probala še kak dan počakat preden bom test delala. joj tiana res škoda, mogoče si ga pa res prekmalu delala, ker ene pravijo, da jim je pa potem kasneje pokazal plus. Jaz bi na tvojem mestu šla tudi na krvnega, kaj imaš pa zgubiti, pa še vprašaj kako gre potem naprej z zamrznjenčki, mislim pa da že z naslednjo lahko potem vstavijo. Držim pesti, da si samo prekmalu delala test.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.2.2013 18:06:48
|
|
|
|
Pommaranca
|
Živjo pogumne punce!! Poročilo od mene; čakam , prišla naj bi v ponedeljek, upam pa da kaj prej, da čimprej začnem z špikanjem Zdravila bodo pa Puregon 4 enote, Orgalutran in Menopur uuffff, to pa bo doza! To me bo razganjalo Ampak ni panike, sploh, vse za In upam, da bo to rundo ratalo Vidim pa , da nas je trenutno kar nekaj v bojo za dojenčka! Lepo, in prav za vsako držim pesti in navijam! Me pa zanima kje se Tibetka skriva? Lepo se imejte!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 2.2.2013 11:42:59
|
|
|
|
tara.81
|
Evo prišli z UZja...foliklov je bilo na vsaki strani po 4, kar sem na hitro videla. Vodilni je velik 11mm, pikam se do srede, ko imam naslednji pregled. Tako da sem zdaj pomirjena . Sem pa tudi jaz pozabila vprašati kako je s tabletami,... bom v sredo primorka.976 kako je šlo danes? Je bilo hudo? malipiki...upam, da bo tvoja sestra ok
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 2.2.2013 12:58:40
|
|
|
|
tiky
|
Torej, jaz nisem mogla več zdržat in sem šla danes kupit testa FS in CB. Naredila sem FS in mi je pokazal rahlo črtico, kaj to pomeni, ker je to zame prva črtica ali je to to? Sem pa 11.dan po ET. Sploh ne vem kaj naj si mislim Bom jutri zjutraj naredila še CB.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 2.2.2013 13:36:18
|
|
|
|
pišanec
|
Bravo Tiky, to je to! Tara.81 - super, to je pa kar kul 'rezultat'. Jaz tudi komaj cakam prvi UZ v sredo in upam, da bo kaj... P
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 2.2.2013 13:44:20
|
|
|
|
malipiki
|
tiky čestitke pa faca si da si tok dolg zdržala kmalu se ti pridružimo tara.81 hvala ...upajmo da bo vse ok
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 2.2.2013 16:02:44
|
|
|
|
bebicaa
|
Punce, glede na to, da Vas že nekaj časa redno spremljam sem se odločila da Vam povem tudi jaz svojo zgodbo na poti do . Skratka s partnerjem sva pred kratkim pričela s postopkom ICSI pri Rešu. Punkcija je bila 28.01.2013, kjer sem imala 4 celice. Malček sem bila presenečena, da so bile samo štiri, vendar pa so se kar tri oplodile . Je rekel doktor, da so celice kvalitetne. Glede na majhno število celic sem imela transfer tretji dan, 30.01.2013. Vstavili so mi dve in sedaj jih grejem . Pred mano je peklenskih nekaj dni, kateri se vlečejo v neskočnost. Počutim se vredu, kar je to da sem napeta in "skos lačna" . Ali so kakšni posebni znaki za vgnezditev oziroma uspešnost postopka. Trenutno jemljem Prometrium na vsakih 8 ur. Ali lahko v času jemanja Prometriuma dobim dobim M? Ker sem v prvem postopku imam še ogromno vprašanj, hvala za odgovore in srečno vsem ter ogromno .
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 2.2.2013 16:39:47
|
|
|
|
Tibetka
|
Pommaranca, tukaj sem, tukaj. Sem bila kar nekaj časa odsotna, malo na službeni poti, pa mi je zmanjkalo časa, da vam kaj napišem. Pa še poročila sva se prejšnji vikend, pa sem bila kar organizacijsko obremenjena. Sem se pa trudila spremljat debato, vendar tudi to neuspešno, je toliko novih, da sem komaj vse prebrala. Vidim, da si že čisto pred postopkom, si že dobila vse v naprej al greš v ponedeljek /torek zjutraj še to iskat? Jaz imam v četrtek pregled in s špikanjem naj bi začela okrog 15.2., razen če me bo spet dal na daljši postopek, potem pa že nekje okrog 10.2.. Se bom pustila presenetit. Gasilka, zelo, zelo mi je žal da se ti je tako končalo. Držim pesti, da se čimprej postaviš na noge in začneš z novim postopkom. Bebicaa znakov je kolikor hočeš, vsaka ima drugačne izkušnje. Med jemanjem Prometriuma lahko dobiš M in če slučajno nisi noseča jo tudi boš. Znaki so na žalost enaki če si noseča ali če boš dobila M. Ene so tudi na dan ugnezditve malo krvavele, pa so bile vseeno noseče. Jaz na žalost nimam tako dobrih izkušenj, imela sem že 2 postopka, obakrat sem imela enake znake, M je prišla točno 14 dan po punkciji. Tebi in vsem, ki grejete svoje pikice in čakate na teste držim pesti, da bodo lepi pluski, vsem v postopku pa da bo čimbolj uspešen.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 2.2.2013 16:48:52
|
|
|
|
Pommaranca
|
Tibetka čestitke za porko, potem bosta pa zdaj dobila sigurno najlepše darilo Meni se pa te dnevi pred vlečejo v neskončnost kdo bi si mislil, da tako komaj čakam bebicaa kot je rekla Tibetka; tudi sama sem jemala Prometrium, in je prišla točno kot švicarska ura, na 29. dan ciklusa. Tiky
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?