Naty03
|
O kako lepo je zaživelo tu gor Pozdravljene in dobrodošle vse nove Saj ne vem kje naj začnem. Ko sem zadnjič pisala, sem bila tako vesela, ker je bilo vse ok na morfologiji in ker so mi potrdili, da dobimo . Malo sem bila pa prestrašena, zaradi sanford preiskave urina in ker otrok prehitro raste. No na sanfordu sem negativna, tak, da ne rabim nobenih zdravil. Popiti pa moram 3 litre tekočine na dan. Sem si kupila brusnični čaj in suhe brusnice, pa bo. . Danes sem imela OGTT test in ni bilo tako hudo. Me je zdravnica malo prestrašila, da imam mogoče sladkorno, zato nisem nič kej sladkega jedla. Mi je danes tako pasalo to sladkano vodo spiti, hehe . Po novem delajo vsem 75g, meni so pri prvem 50g. Poteka pa takole. Vzamejo ti na tešče kri, nato po 20 minutah izveš ali imaš povišan sladkor ali ne. Če ga imaš, dobiš napotnico za diabetološko ambulanto in ne nadaljuješ testa. Če je slad. ok v petih minutah popiješ to sladkano vodo. Nato ne smeš nič hodit, jesti in piti do konca. Le na wc lahko greš. Po eni uri ti vzamejo kri, nato še eno uro počakaš in ko ti še enkrat vzamejo kri - si končno konec. Dobro je imeti s sabo za pit in jest, pa kakšno knjigo. Nas je bilo šest na tej preiskavi in smo čvekale, pa je zelo hitro minilo. Tko, da res ni hudo, @smoksy kar pogumno. Na tešče nisem imela povišan sladkor, ostalo pa še izvem. Midva sva vso opremo, kar je bilo potrebno že nakupila, nekaj imam še od prvega. Sem pohitela, ker se kasnej selimo in bom imela dosti dela s tem. @aksi Meni je tudi kava zelo smrdela in kar bruhala sem, če sem jo hotla pit. Tako, da prvič po 15 letih je ne pijem in niti ne pogrešam. @MojaV brez skrbi, če ti paše, je čist ok, da jo piješ. Jz sem v prvi nosečnosti popila po dve na dan. Imela sem nizek pritisk in mi je ginekologinja svetovala, da naj kr močno si skuham. Glede ultrazvoka je pa odvisno, kok je potrebno ga delati. Meni ga zdaj naredi vedno in sem jih do zdaj že imela okoli sedem. Vendar mi ga dela samo zato, ker sem od začetka imela rizično nosečnost. Pri prvem, sem imela le enih par - glih tok, ko jih pokrije zavarovalnica. Uf glede spanja, imam pa čisto drugačno mnenje kot ve. Nikakor nisem pustila, da bi se otrok navadil in spal pri nama. Do dveh let je bil v kinderpetu, nato sva mu kupila avto-posteljo in od takrat spi na veliki postelji. Super je, da se zvečer stiskamo in da zjutraj pride in se spet crkljamo. Ve pa, da ima svojo posteljo in tam spi. Najprej so seveda bile male težave, vendar, če ne popustiš in vztrajaš se otrok navadi. Bile so razne pošasti pod posteljo, izsiljevanje, da ne more sam zaspati... Ampak smo pregnali vse strahove, pošasti in še kaj... Pred spanjem beremo, se pogovorimo, objemamo in tamali super spi. Sedaj si celo vrata sobe zapre. Sem za naraven porod in proti epiduralni. Vendar meni je to lahko govorit, ker imam zelo visok bolečinski prag. Tako, da, če katera razmišlja o epiduralni, že sama ve zakaj in to spoštujem. Malo me je strah, ker sem prvega rodila čez rok in še umetne popadke sem dobila. Najmanj si želim carskega. Pa tudi nobenih protibolečinskih tablet ne želim! @Annabela Tudi mene muči, da slabo spim ponoči. Se zbudim okol treh in premišljujem o tisočih stvareh... Čez dan me pa takoj zmanjka, sploh, če berem kaj. Te dni tako uživamo na snegu, delamo snežake, se kepamo, tamali se sanka. Neverjetno dober je. Tako, sem kar dosti se razpisala. Lepo se imejte in uživajte v zimskih radostih.
|