|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
15.1.2013 10:54:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aksi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1151
   RE: Majčice 2013
15.1.2013 11:10:51   
Billie
minikaP uf srečkaa :D jaz pa komaj čakam na te slavne brce pa bom še mogla počakati par tednov :/ dobro usaj čutim tiste nežne zaenkrat user posted image hih si je kar vredu termin zbrala oz. zbral nevem kaj imate :D naš je bol zjutraj aktiven čez dan ne potem pa mogoče še malo zvečer. :)
a res ? to je super. sama sem imela do zdaj le dva pregleda in na obeh sem dobila slikice :) čist presrečna user posted image tako da smo imeli do sedaj obakrat ultrazvok :) nazadnje pa smo poslušali tudi srček in je bilo use vredu :) hvala boguuser posted image materični vrat pa mi še niso merili. mogoče pri naslednjem pregledu user posted image nazadnje me je le pregledal in je rekel da je čvrst tako da bomo videli.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
15.1.2013 12:23:50   
manibo
Vsaka ženska in njen otrok je krasen unikat, zato je vsaka nosečnost ter vsake brcike drugačne. Čisto vsaka je pa krasna! :)
Billie tudi rabljeni vozički so zakon. Mi imamo tudi rabljenega, ki bo sedaj prevažal 3. otroka. Pomembnejše so druge stvari. Evo končno sem tudi jaz nekaj malega kupila za našega novega člana, in sicer končno imamo doma en paket pralnih planic, sedaj pa lov za drugim, da bomo lahko prali vsak drugi dan in pa tako lepo majčko :) . Sicer v naslednjih mesecih dokupim še en lep kompletek za domov. Najraje bi imela od CLARa, ker so taki fajni po drugi strani so pa iz H&M tako lepi :), sploh ona žabica. Spomladi, tam aprila, pa spravit iz vikenda domov voziček preprat stvari.

Eno vprašanje za tiste, ki že imaste otroke. A že spijo v svojih posteljah? Boste dokupili večjo ali še eno manjšo posteljo. Pri nas je tako, da zaspimo vsi skupaj na veliki postelji, potem občasno, vedno več dam ta malega v svojo posteljo (140*70). Sedaj pa se ne znam odločiti kaj narediti. Namreč prvi je bil dojen 2leti in pol, spal z nama, ker se je dojil tudi na 2h (noč in dan). Sedaj tudi pravi, da bomo spali skupaj, vsi štirje. Seveda je bila razlaga o tem, da je dojenček majhen, on pa vrtavka s 360 stopinjami. Torej kako boste vi to uredili? Trenutno svoje sobice še nima in trenutno tudi ni potrebe/želje o tem, pa tudi prostora zaenkrat ni.

Hvala za vsa mnenja.

(odgovor članu Billie)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
15.1.2013 13:04:41   
smoksy
Živjo punce,
Čebelčk, hvala za tole stran. Sicer sem si ogledovala vozičke na tej strani pa sem tole spregledala. No, itak sem se sedaj odločila za Maxi cosi Muro, ker ima vse kar sem si želela user posted image Bom pa kupila rabljenega, ker nov komplet je zame čisto predraguser posted image Me pa sedaj bega ali vzeti štiri ali tri-kolesnika (no mura ima tako spredaj dva kolesa). Najprej sem bila 100%, da štiri, sedaj pa nisem več tako zelo user posted image Kaj menite ve? Ne vem zakaj se bojim, da je trikolesnik zelo nestabilen, verjetno, ker sem prebrala preveč forumov na to temo user posted image
Billie, tudi mene je skrbelo, ker ne čutim še brc, sem v 21t5d, ampak sem bila ravno en teden nazaj na morfologiji pa sem videla kako se premika in "brca" pa tega nisem čutila. Sem pa nekajkrat čutila najprej neke mehurčke, sedaj pa čutim, kot bi me nekdo z repkom žgečkal od znotraj :D No, upam, da je to to. Se pa na sekiram preveč, ker sem že od mnogih slišala, da so začutile prvič brce v 21, 22, celo v 26.tednu, tako da imamo še čas user posted image
Glede uz, meni ga ginekologinja vsakič naredi. Pregled za sladkorno pa me čaka na naslednjem pregledu, čez tri tedne. Juhu, tri ure pohajkovanja po zdravstvenem domu user posted image
Lepo se imejte in pazite nase user posted image

< Sporočilo je popravil smoksy -- 15.1.2013 13:06:22 >

(odgovor članu manibo)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
15.1.2013 20:58:22   
mam92
Hej user posted image ,
danes smo bli tudi mi na pregledu, vse je okej, rastemo na polno, edino jaz sem bla malo kregana glede kg, pa se mi 4 kg v 22 tednih tudi ne zdi neka grozota no..user posted image Mela pa sem jaz že prej nekaj "zaloge" tako da zaradi tega. Pa malo sem slabokrvna, sem dobila neki sirup - železo. Izvedela sva tudi da bo pupika user posted image , vesela bi bla pa v vsakem primeru, edino babice so malo bolj navdušene ker bo pupa. Drugače pa brcike že čutim kaka dva tedna, sicer take rahle, ampak vem da bodo se še kako okrepile, zato se ne sekiram preveč. Mažem se pa vsak večer, v kolikor le ne pozabim, z oljem za nosečnice iz dm-a. Mam že drugače zeeeelo neelastično kožo in ne pričakujem nekih čudežev, ampak če bo vsaj malo pomagalo bo že super.
Glede vozička pa sva se midva kar odločla, da kupiva rabljenega, ker drugače pač ne znese. Implast Clipper bo kar po vsej verjetnosti, ker mi je nenormalno všeč. Drugače mi pa tudi Abc design Cobra ni slab.
Lepo bodite :)

(odgovor članu smoksy)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
15.1.2013 21:04:30   
MojaV
Ojla vsem novim!

Manibo, tudi mi se ubadamo s podobnimi vprašanji glede spanja, samo da je naša punca še vedno večino noči pri nama. Dvomim, da bomo štirje lahko udobno (in predvsem varno) spali na eni postelji. Čeprav menda kar dosti družin tako spi. Se pa bolj nagibava k nakupu večje postelje, ne manjše. Najbrž jo bova kar priključila k najini, pa bo volk sit in koza cela. Moram pa še malo preštudirati dimenzije. Čestitam za nove pleničke. user posted image

MinkaP, ti si pa res srečnica. Moja G ni tako radodarna. Pregleda me vaginalno, včasih samo potipa, koliko prstov pod popkom je maternica, pa utrip posluša z dopplerjem. UZje pa samo obvezne in to je to. Ampak ko enkrat čutiš brcike, itak ni neke panike.

Še vedno kolebam, ali bi šla na 3D ali ne. V prvi nosečnosti sem šla, zdaj pa nisem čisto prepričana. Če sem iskrena, mi je malo škoda denarja. Ve boste šle?

Smoksy, če se ne moreš odločiti, je po mojem najbolje, da enkrat zavijeta v Baby Center (najbolje je v BTC-ju v LJ, tam je res ogromno izbire, pa tudi prodajalke lepo vse razložijo, če jih prosiš), pa preizkusita, kateri voziček vama je najbolj všeč. Izberi si nekaj favoritov, malo jih zapelji po štacuni, pa poskusi jih zložiti, dvigniti itd.

Punce, ve še pijete kavo? Jaz je še vedno spijem dve skodelici na dan. Brez enostavno ne morem. Bi me moralo skrbeti?

Čestitam vsem, ki že čutite gibe, tistim, ki jih pa še čakate, pa - brez panike :) še preveč nas bodo zbrcale tele naše bibice. user posted image

(odgovor članu smoksy)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
15.1.2013 22:27:55   
smoksy
Jaz kave ne pijem, odkar sem zvedela, čeprav mi zelooo diši pa se potem potolažim s kako brezkofeinsko user posted image
Spijem pa skoraj vsak dan skodelico zelenega čaja user posted image

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
16.1.2013 0:40:49   
drejka89
Tudi jaz brcike čutim še slabo, jih pa že kar nekaj časa in vedno v spodnjem delu trebuha.
Zanimivo da imate nekatere vedno uz pregled. Jaz sem ga imela samo prvič, na nuhalni in zdaj na morfologiji. Vmes 2x sem pa imela samo vaginalni in poslušanje srčka. Pa še slikico mi je verjetno pozabla naredit pri morfologiji, jaz sem pa itak bila tako vesela, da sem videla svoj zakladek, da sem se spomnila šele na poti domov. Bom zdaj na 3D pregledu dobila.
4.2. imam pregled za sladkorno. 75 OGTT piše. Mi ni nič kaj všeč, glede na slišano, kako je nagravžno to spit. A je katera že bila?
Kavico jaz spijem ko mi zadiši. Najmanj 1x na teden.
Kje pa kupujete oblačila? Predvsem hlače? Jaz imam drugače št. 46, pa sem zadnjič v H&M vidla, da imajo popuste in hlače za 10 eur, a jih žal nisem spravila nase. Večjih pa nimajo user posted image drugje pa nisem zasledila nosečniških oblačil. Sem pa iz okolice MS. Grem v torek na 3D v Ptuj in bom šla pogledat v MB, če kje kaj najdem.
Kaj pa glede poroda? Kaj razmišljate kakšen način boste izbrale? Mene je to nekako najbolj strah. Saj vem da so že mnoge rodile in da je v večini primerov vse ok, pa vseeno.

No lepo se mejte do naslednjič in pazite na svoje user posted image

drejka89

(odgovor članu smoksy)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
16.1.2013 7:55:57   
Billie
pozdravljene. samo malo sem bila odsotna in sem že komaj sledila vašim objavam user posted image no naj povem da se tudi meni zdijo super rabljeni vozički in pač če si ne moreš privoščiti novega je tudi to dobro. :)

manibo čestitke za prvi nakup user posted image sama še nisem prišla tako daleč da bi vsaj kakšno malenkost kupila ker enostavno ne vem kaj ker je čisto preveč usega user posted image bom pa v kratkem.. če bo v petek pokazal kaj je potem si tudi sama privoščim kakšno malenkost za naš zakladek user posted image

smoksy si le dva dni pred mano user posted image . sama sem trenutno v 21t4d :)) je pa tako da brcike že čutim od 19 tedna samo ne vedno.. je pa res da so se počasi začele tudi brcike nekoliko krepit user posted image jih pa tudi jaz čutim zelo nizko, mislim pa da ko bo večji in bodo brcike močnejše jih bo čutiti tudi višje user posted image

za 3D smo se mi tudi odločili da bomo šli vendar šele drugi mesec ko bo otroček malo večji :D drugače pa tudi kavo še pijemo vendar le še enkrat dnevno in mislim da za to ni ravno skrbi saj naj bi veljalo kar mamici paše tudi otročičku paše. user posted image na tem pregledu za sladkorno je pa že bila moja kolegica in pravi da je nenormalno kako te pustijo brez hrane kar nekaj časa in samo tisto nagravžno vodo njihovo moreš spiti. pa še to naj bi spil use naenkrat. :/ se ga prav nič ne veselim po pravici povedano :S

drejka89 sama sem hlače kupila v H&M-u drugje pa ne vem kje bi se še dalo kupiti da ne bi bile predrage. glede na to da sem iz primorske vem da imajo v kopru neko trgovino ajatutaja kjer naj bi tudi imeli vse za nosečke. glede poroda je pa tako. nekako sem se odločila da bom izbrala kar naravni porod in kar bo bo :) če seveda ne bo potreben carski kar pa resnično upam. :)

(odgovor članu drejka89)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
16.1.2013 9:18:19   
mam92
Hej punce,
jaz sem tudi že kupla hlače, kar v h&m pa so mi super. Edino problemček mam z bundo. Ne dobim take da bi jo lahko zapela čez trebuh, če pa je taka, pol pa mi je v ramenih ogromna. Sem gledala eno prav nosečniško v h&m, samo mi je bla žal prevelka. Saj drugače mam pa plašček taki ki je od prsi dol lepo na a spuščen, ampak ko si bolj športno oblečen pa je črn elegantni plašč malce neprimeren. Zaj pač nosim odprto bundo pa se malo bolj toplo oblečem..

Jaz sem pa iz okolice Ptuja pa se nagibam k temu da bi šla rodit v MS Rakičan, ker kolko poznam sama sebe in svoje prenašanje bolečin, bi bila epiduralna kar super zame. Kaj pa ve menite o tem? Epiduralna ja ali ne?

(odgovor članu Billie)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
16.1.2013 10:21:36   
Annabela
Oj bejbe, kako? A kaj sneži pri vas? Na dolenjskem je sedaj začelo..
UZ sem imela do sedaj na vsakem pregledu. Na nuhalni in morfologiji sem dobila slike, na običajnem pregledu pa v bistvu samo pogleda, če bije srček in mi mal pove kaj naš mali počne user posted image Slik pa ne dobim, ker je uz predpotopen. Ni mi pa še nikoli merila materičnega vratu, kaj pa vam?
Drejka tiste hlače v H&M za 10 evrov sem tudi jaz gledala pa so bile obupne.. Običajno imam številko 38-40, tistih pa tudi 44 nisem spravila na rit, tako da se mi je kar zamerilo user posted image Sem potem vzela druge pa eno številko večje, ker se redim predvsem v rit user posted image Gledala sem jih pa tudi v C&A, ampak imajo manj izbire.
MojaV tudi jaz spijem po dve kave na dan pa mislim, da s tem ni nič narobe. Kakor kateri paše..
Glede pregleda za sladkorno mi je ena punca na diabetološki rekla, da lahko prineseš s samo limonin sok in ga zmešaš med glukozo pa da je potem boljše za pit. Ne vem pa če je res ali ne, ker sem jaz imela že na tešče preveč sladkorja in potem tega testa nisem rabila delat.
Če bo vse okej mislim, da sem bom odločila za naraven porod. Me je pa straaah že sedaj user posted image
A še katero muči nespečnost? Jaz že en teden tako slabo spim, samo razmišljam o tem kaj je treba kupit, ali bom na začetku z dojenčkom doma ali pri fantu, kaj je vse potrebno imeti za novorojenčka,.. in iščem sezname kaj je potrebno vzet s samo v porodnišnico in koliko vsega (oblačilc, plenic,..) rabiš za prve dni.. user posted image

(odgovor članu mam92)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
16.1.2013 10:39:12   
aksi
Živjo!
Kakšne srečnice ste ene, ki vam gin na vsakem pregledu naredi uz...jaz imam na 4 tedne preglede in mi zmerijo pritisk, kg, preveri izvid vode in me vpraša kako se počutim...no zdej zadnje dvakrat sva še srčka poslušali, sam sem bla vmes že kar jezna, kaj morem vsak mesec hodit k njej zato, da ji povem kako se počutim..user posted image no zdej k so pa brce tok intenzivne pa priznam, da tut sama nimam prevelike želje po uz user posted image

hlače jaz sem si kupila ene v h&m že v začetku decembra in pa zdej v januarju ene v c&a za 9 €. Majo pa v c&a mal večje številke, sem si majco mogla številko manjšo kot sicer kupit.

nabava midva greva po vsej verjetnosti v soboto v italijo po voziček in pa v ikeo po pohištvo za v otroško sobico (omare, lučke..). komi že čakam user posted image mam občutek, da bo vse skupaj še bolj realno postalo user posted image

Kava mi je tako smrdela do 13,14 tedna..bljak, edina stvar k je nisem mogla...zdaj pa je smrad čudežno izginil in si privoščim eno belo kavo ko mi zapaše. to ni vsak dan, ampak mislim, da je točno tako kot je Billie napisala, kar mamici paše tut otročku user posted image user posted image

(odgovor članu mam92)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
16.1.2013 12:07:52   
športnica
zdravo punce,

evo prejšnji teden morfolofija za nami in vse OK. potrjeno še enkrat da bo fantek. juuhhhuuuuuuu user posted image

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
16.1.2013 12:38:42   
Naty03
O kako lepo je zaživelo tu gor user posted image

Pozdravljene user posted image in dobrodošle vse nove

Saj ne vem kje naj začnem. Ko sem zadnjič pisala, sem bila tako vesela, ker je bilo vse ok na morfologiji in ker so mi potrdili, da dobimo user posted image . Malo sem bila pa prestrašena, zaradi sanford preiskave urina in ker otrok prehitro raste. No na sanfordu sem negativna, tak, da ne rabim nobenih zdravil. Popiti pa moram 3 litre tekočine na dan. Sem si kupila brusnični čaj in suhe brusnice, pa bo. user posted image .

Danes sem imela OGTT test in ni bilo tako hudo. Me je zdravnica malo prestrašila, da imam mogoče sladkorno, zato nisem nič kej sladkega jedla. Mi je danes tako pasalo to sladkano vodo spiti, heheuser posted image . Po novem delajo vsem 75g, meni so pri prvem 50g.
Poteka pa takole. Vzamejo ti na tešče kri, nato po 20 minutah izveš ali imaš povišan sladkor ali ne. Če ga imaš, dobiš napotnico za diabetološko ambulanto in ne nadaljuješ testa. Če je slad. ok v petih minutah popiješ to sladkano vodo. Nato ne smeš nič hodit, jesti in piti do konca. Le na wc lahko greš. Po eni uri ti vzamejo kri, nato še eno uro počakaš in ko ti še enkrat vzamejo kri - si končno konec. Dobro je imeti s sabo za pit in jest, pa kakšno knjigo. Nas je bilo šest na tej preiskavi in smo čvekale, pa je zelo hitro minilo. Tko, da res ni hudo, @smoksy kar pogumno. user posted image Na tešče nisem imela povišan sladkor, ostalo pa še izvem.

Midva sva vso opremo, kar je bilo potrebno že nakupila, nekaj imam še od prvega. Sem pohitela, ker se kasnej selimo in bom imela dosti dela s tem.
@aksi Meni je tudi kava zelo smrdela in kar bruhala sem, če sem jo hotla pit. Tako, da prvič po 15 letih je ne pijem in niti ne pogrešam. @MojaV brez skrbi, če ti paše, je čist ok, da jo piješ. Jz sem v prvi nosečnosti popila po dve na dan. Imela sem nizek pritisk in mi je ginekologinja svetovala, da naj kr močno si skuham. user posted image

Glede ultrazvoka je pa odvisno, kok je potrebno ga delati. Meni ga zdaj naredi vedno in sem jih do zdaj že imela okoli sedem. Vendar mi ga dela samo zato, ker sem od začetka imela rizično nosečnost. Pri prvem, sem imela le enih par - glih tok, ko jih pokrije zavarovalnica.

Uf glede spanja, imam pa čisto drugačno mnenje kot ve. Nikakor nisem pustila, da bi se otrok navadil in spal pri nama. Do dveh let je bil v kinderpetu, nato sva mu kupila avto-posteljo in od takrat spi na veliki postelji. Super je, da se zvečer stiskamo in da zjutraj pride in se spet crkljamo. Ve pa, da ima svojo posteljo in tam spi. Najprej so seveda bile male težave, vendar, če ne popustiš in vztrajaš se otrok navadi. Bile so razne pošasti pod posteljo, izsiljevanje, da ne more sam zaspati... Ampak smo pregnali vse strahove, pošasti in še kaj... Pred spanjem beremo, se pogovorimo, objemamo in tamali super spi. Sedaj si celo vrata sobe zapre.
user posted image
Sem za naraven porod in proti epiduralni. Vendar meni je to lahko govorit, ker imam zelo visok bolečinski prag. Tako, da, če katera razmišlja o epiduralni, že sama ve zakaj in to spoštujem.
Malo me je strah, ker sem prvega rodila čez rok in še umetne popadke sem dobila. Najmanj si želim carskega. Pa tudi nobenih protibolečinskih tablet ne želim!

@Annabela Tudi mene muči, da slabo spim ponoči. Se zbudim okol treh in premišljujem o tisočih stvareh... Čez dan me pa takoj zmanjka, sploh, če berem kaj.

Te dni tako uživamo na snegu, delamo snežake, se kepamo, tamali se sanka. Neverjetno dober je. user posted image

Tako, sem kar dosti se razpisala. Lepo se imejte in uživajte v zimskih radostih.user posted image

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
   [Brisano sporočilo]
16.1.2013 15:31:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naty03)
  Neposredna povezava do sporočila: 1165
16.1.2013 17:13:14   
tacamuca
Smoksy glede vozička. Jst mam Maxi cosi mura-3 in se je super obnesel. Je trpežen in super za off road variante. Edino, kar me je malo motlo, je teža. Precej je težek za nosit. Midva sva ga naročila preko neta in je bil 100 evrov cenejši, pripeljan v treh dneh iz nemčije. Je pa kljub prevoženim kilometrom še vedno odlično ohranjen in bo zdržal še enega otročka. Če te še kaj zanima glede tega vozička, kar vprašaj.

Spanje: Taja spi sama v svoji sobi( , stara je 3,5 let) svoji veliki postelji z ograjo. V svojo sobo je šla pri starosti 1, 5 leta, treba jo je blo božat, da je zaspala. Zdaj pa že nekaj mesecev zaspi sama po večerni rutini. Prej je mogu pa en ležat zraven in je trajalo tudi po uro in več, da je zaspala. Tole spanje je cela znanost. Uživam v nočnem miru, do maja.

Danes sem imela morfologijo. Mere so ok, ima pa user posted image hiperehogeno piko v levem ventrikluuser posted image in moram naslednji teden še na en uz v porodnišnico Lj, k dr. Cerarju. Upam, da bo vse ok. Držte pesti. Saj mora bit.

Sicer se pa super počutim, user posted image precej brca, gibe sem začutla v 19. tednu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
16.1.2013 18:43:12   
Pišika
En lep snežni pozdrav vsem majčicam! Ful lepo je priti domov iz službe, se malo zlekniti na kavču in vas prebrati. Sem zelo vesela, da se je tema razživela user posted image user posted image user posted image

Glede brcik. sem prvič noseča. In brcike sem začela čutiti, ko sem bila noseča 20 t. Prej nisem čutila nobenih mehurčkov, metuljčkov ipd v trebuhu, kot to pišejo ene. Ali pa sem jih, pa jih nisem znala prepoznati user posted image . Potem pa so se začele brcike, kak dan jih je več, kak dan manj. Če jih pa kak da ni, pa vzečer vzamem AS in najdem srčeka, da sem potem mirna. Se pa brcike pojavljajo po celem trebuhu, enkar spodaj, drugič zgoraj, enkrat pri popku pa levo in desno... Lahko prav spremljal, kak se premnika.

Ultrazvok. Na začetku sem ga imela tri tedne zapored vsak teden, saj sem krvavela in mi je G na vsakem pregledu še preverila napredek nosečnosti. Potem pa NS in sedaj morfologijo. Vmes na pregledu pa je G samo poslušala srček. Vem, da bom na naslednjem pregledu še enkrat imela UZ, saj je bil user posted image na morfologiji tako živahen in v neprestanem gibanju, da G ni mogla dobit nekaj zaporednih utripov srčeka brez motečih zvokov... Tako da je rekla, da bove to še enkrat preverile. potem pa vem, da do konca verjetno ne bo več nobenega, če bo seveda vse OK. Bom pa šla na 3D, če kakšen mesec, ko bo otroček že malo večji.

Nosečniše hlače sem si nabavila že v 13-14 tednu. Me je takrat že v navadnih hlačah vse tiščalo, da nisem mogla 8 ur sedeti v njih. Hlače sem si nabavila v C&A, saj ima H&M ful ozke modele in mi njihove hlače niso prav... Se mi zdi, da imata ti dve trgovini še dokaj normalne cene, kar se tiče nosečniških cunj, vse ostalo je 3 x preplačano. BOm šla sedaj malo še na razprodaje pogledat, če bom našla kaj luškanega, da bom bušija polepšala user posted image

Tudi sama razmišljam o naravnem porodu. Sicer ne vem, ali je moj prag bolečine visok ali nizek, ampak dokle se bo dalo, bom poskušala biti brez protibolečinskih sredstev. Dosti razmišljam, da bi šla rodit v MS v bazen. Vsaj tisto zadnje predihavanje popadkov bi bila rada v vodi, iztis pa potem na suhem. Ker vem, kako blagodejno voda vpliva na mene, vem, da bi mi bilo lažje. Predpogoj za bazen pa je, da je nosečnost BP, tako da močno upam, da bo do konca vse OK.

Glede spanja moram povedati, da spim tako dobro, kot že dolgo ne. Tam do 16 t sem se zbujala vsako noč, včasih celo 3 krat pa hodila lulat. Sedaj pa se prav opazi, da je vse skupaj višje in mi ne pritiska več na mehur. Če grem v wc malo pred spanjem, ptem brez problema spim skupaj 8 ur.

Kar se tiče opreme, kupila sem par malenkosti, kot npr. škarjice za nohte, ki so bile take s pokrovčkov, ali pa krpo in brisačko za kopanje, ki je imela taaaak lep vzorček in še nekaj malenkosti. Naslednji mesec bova naročila pohištvo in nabavila še voziček, cunjice pa bom kupovala pred porodom. Ne želim kupovati sedaj teh debelih zimskih oblačil, če pa se bo otrok rodil spomladi in bo potem vroče... Bomo potem bolj tanke cunjice nabavljali.

tacamuca, tebi pa močno držim pesti, da bo na naslednjem UZ vse OK!

(odgovor članu tacamuca)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
16.1.2013 23:12:24   
natka28
Hej majčice 2013.
Tudi jaz se vam pridružujem. Sicer se bom malce vštulila, ker imam PDP 6.6., ampak +/- 7 dni! Tak da se komot zgodi, da bom rodila konec majauser posted image To je moja 6 nosečnost. Doma imam 8 letno punco in 14 m fantka, ki je zelo navihan! Moram priznati, da se bojim, da bo to leto full naporno , ker bosta imela leto in pol razlike! Je pa nas ta user posted image full šokirala, z mojim še sedaj nisva prišla k sebi-no jaz sem se že sprijaznila, moj pa je še vedno šokiran-bolj prestrašenuser posted image
Prebiram vas že dober mesec, zdaj sem se pa odločila, da je že zadnji čas, da se vam pridružim.
Danes sem bila na morfologiji, vse je ok, bomo pa imeli še enega user posted image . Nam je v bistvu vseeno za spol, saj imamo doma že par - pomembno je samo da bo zdrav user posted image . No, dobro je to, da bom lahko vse obleke uporabila od bratcauser posted image naslednji pregled imam 13.2. No, toliko za prvič....
Aja, še nekaj bi vas vprašala, a obstaja skupina tudi na FB? Sem tam bolj aktivnauser posted image
No lep snežni pozdrav do naslednjič

(odgovor članu Pišika)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
17.1.2013 0:29:31   
drejka89
Helou, helou, spet jaz ;)
Super ste majčice. Hvala za odgovore predvsem glede oblačil. Sem danes spet bila malo po trgovinah, probavala hlače v h&m, sicer žal premajhne user posted image a vseeno.Pri nas v ms v c&a nimajo programa oblačil za nosečnice. Zanimivo. Bom vsekakor šla naslednji teden v mb pogledat.
Tudi nekaj oblačil za svoj zakladek sem si že nagledala poceni, samo še počakam do torka, da vidim, če kupujem za user posted image ali user posted image . Komaj čakam... V kakšni velikosti pa kupujete oblačila? Jaz sem kot dojenček imela baje 4,1 kg, tak da kaj majhnega ne upam kupovat. Naj začnem s številko 56, ali raje 62?
Spanje... jaz zvečer nisem zaspana sploh. Ponavadi zaspim okrog 1 ali 2, zjutraj pa kar ne morem iz postelje :)
Tudi jaz drugače razmišljam o naravnem porodu, vendar me kar skrbi, ker si ne znam predstavljat kako to boli. Na srečo do sedaj nikoli nisem imela nič zlomljenega, niti kakšnih drugih bližnjih srečanj z bolečino, tako da ne vem kolikšen je moj prag bolečine. Bomo že potrpele, samo da bojo naši sončki zdravi prišli na svet.

Lep pozdrav do naslednjič

drejka89

(odgovor članu natka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
17.1.2013 8:56:10   
babyboooom
končno se spet tu dogaja...sem bila kr malo prikrajšana, ker nimam facebooka :(
včer sm šla spet na morfologijo, v dravlje, zarad filmčka, pa da je šla hčerkica zravn, da je gledala (ker mi moja G ni dala niti ene slikice :()
Reševa je ugotovila, ga ima malo povečano ledvičko (pielon 4 mm v 22 tednu)
...čeprav berem tole: O pielektaziji govorimo,
če je pielon širši od 4 mm med 15. in 19.
tednom nosečnosti, širši od 5 mm med 20.
in 29. tednom nosečnosti ter širši od 7 mm
po 30. tednu nosečnosti.

upam, da bo vse kul
je pa fantek, 100%, še slep bi vidu
je pa malo velik za svoje tedne, tko, da je rekla, da znam rodit kak teden prej, ampak PDP po 20 tednu kao ne spreminjajo več
sem pa tud v 1. rodila 17 dni prej, zaradi velikega ploda. me je kar poslala rodit. (50 cm, 3570g) ker če ne, bi bla kar 4 kg punčka, to pa ni več sexy :)))

(odgovor članu drejka89)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
17.1.2013 10:06:49   
aksi
waaa, jaz sem se pa danes takooo naspala kot že dolgo ne! user posted image tut naša user posted image mi je pustila celo noč spati in sem po včerajšnjem psihično napornem dnevu kot prerojena user posted image user posted image
kar se tiče poroda, po pravici povedano, jaz ne razmišljam o tem...ne vem, se tolažim s tem, da še noben user posted image ni not ostal...je pa res, da zase vem, da imam zelo visok prag bolečine, tako, da mogoče tudi zaradi tega..
ste vse 100% prepričane v spol, ki vam ga povejo na morfologiji? mene je vseeno kr mal strah kupit kej rozastega, da ne bo kšnega presenečenja v porodni sobi user posted image čeprav mi je že na NS povedala, da je punčka in na morfologiji...

Tacamuca držim pesti za tvojo pikico, verjamem pa, da je vse ok user posted image prav tako zate, babyboooom

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
17.1.2013 12:32:30   
mogwai
Živjo, punce!

Jaz nisem nikjer našla primernih nosečniških hlač (ali zaradi modela ali zaradi kroja), zato sem si v H&M nabavila ene normalne hlače, malo večje kot sicer, in sem doma sama odrezala pas in si všila jersey za trebušček. So mi kar ratale, končno lahko brez problema 8 ur sedim, da me ne tišči vse :)

Kolk pa ste se že kaj zredile? Drugače sem jaz še kar ok, ampak zdaj pa mi je v zadnjem mesecu tako zrastel trebušček in kar precej kil se je nabralo naenkrat, prej pa je šlo bolj počasi. Koliko bi naj bilo normalno za naše tedne? Jaz sem zdaj že krepko v 24. tednu.

Lepo se imejte! user posted image

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
17.1.2013 19:30:09   
Backa35
Pozdravljene!
Glede nosecniskih hlac- trgovine KIK imajo nekaj malega tudi za nosecnice in zelo ugodno. Jaz sem si kupila kavbojke, take kot so mi vsec (siroke, ne ozke kot se sedaj vecinoma prodajajo).
Mogwai Jaz sem se do sedaj zredila 6 kg, kar se mi zdi cisto normalno- glede na to, da naj bi se vsak teden redile po 0,5 kg. Trebuh je pa vsak dan ocitno vecji, tako da ne vem kako bo se te 4 mesece user posted image
Nasa pupa brca kot velika, ima tudi ze svoj ritem, tako da se vsak dan v istih urah "oglasi" z brcami.

Glede merjenja matericnega vratu - jaz sem imela 2x morfologijo (zaradi slabe nuhalne me je ginekologinja poslala se v porodnisnico na dodaten pregled) in mi je dr. Sajina po morfologiji se maternicni vrat izmerila. Drugace pa je z najino puncko vse OK- tudi velikosti je prave, tako da mi tudi datuma poroda ni vec spreminjala.

Lep vecer vsem!

(odgovor članu mogwai)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
17.1.2013 20:53:21   
Annabela
Tacamuca in babybooom tudi jaz držim pesti, da je z vajinima žabicama vse okej. user posted image

Zadnjič sem nekje zasledila tabelo kako naj bi se v nosečnosti pridobivalo težo. Je napisana minimalna, povprečna in maksimalna glede na teden.
Sama sem 23t5d in sem se po domači tehnici zredila 7 kg, pri ginekologu oz. diabetologu mi pa vedno pokaže še 1,5 kg gor, tako da.. user posted image BO ŽE user posted image Obseg trebuha se mi je patudi iz 81cm povečal na 93cm, tako da rastemouser posted image

Evo tabelica:
teden....min..................max
12........0..........1...........3
16........0..........2...........5
20........0..........3...........6
24........1..........5...........8
28........3..........8...........11
32........6..........10.........13
36........7..........11.........15
40........9..........12.........18

Imejte se lepo..

(odgovor članu Backa35)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
17.1.2013 23:00:27   
mogwai
Annabela, super, točno tako tabelo sem iskala. Sem kar bolj pomirjena user posted image

(odgovor članu Annabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?