|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
18.1.2013 11:05:02   
rebrebu
Pozdravljene Majčice!

Tudi jaz vas berem ze nekaj časa, prej sem bila malo bolj aktivna pri forumu zanositev,sedaj pa sem tu. Sem v 22. tednu, PDP imam 28.5.-jutri greva z mojim gledat bebico, saj mam šele jutri morfologijo.Naj bi bil fantek:) To je moja prva nosečnost.

uzivajte se naprej srečke

(odgovor članu mogwai)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
18.1.2013 14:28:13   
drejka89
Pozdravljene nosečke.
Jaz jutri vstopam v 22.teden in sem do zdaj pridobila na teži 4 kg, s tem da prva 2 meseca ni šlo nič gor. Sem pa drugače bolj močne postave. Tudi jaz sem od začetka bila v dilemi glede kilogramov, koliko je še v mejah normale, da se zredim. Me je ginekologinja na zadnjem pregledu pomirila, da je vse v najlepšem redu in naj nič ne skrbim in uživam user posted image
Brcamo pa vse bolj. Včeraj ponoči okrog pol 2 sem imela v trebuhu kar neko zabavo. Pol ure sem lahko opazovala kako se mi je trebuh dvigal ob brcah. Je bilo lepo in smešno ob enem.

Lep pozdrav do naslednjič ;)

drejka89

(odgovor članu rebrebu)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
18.1.2013 17:36:31   
Billie
pozdravljene :) danes smo imeli morfologijo in je use vredu user posted image najin sonček ki še vedno ne želi da izvemo kaj je ima že lepih 384g in smo kar pridni tudi brcamo že veliko bolj user posted image zanima me le če katera nosi kar nizko. ker danes ko sem opazovala na ultrazvoku in je naš imel ritko in nogice čisto nekje pri sramni kosti.. je to normalno ali ? sicer rečeno ni bilo nič da bi bilo karkoli narobe le skrbi me malo.
sem bila pa tudi okregana saj sem od zadnjega pregleda pridobila kar 5 kg. ups user posted image hihi. samo se ne obremenjujem kaj veiko s tem dokler je dete zdravo :) zanima me če se kaj znajdete po¸tistih meritvah ki so vpisane v materinski knjigi ker sem malo zmedena od vseh tistih meritev user posted image

(odgovor članu drejka89)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
   [Brisano sporočilo]
18.1.2013 20:38:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Billie)
  Neposredna povezava do sporočila: 1179
20.1.2013 14:53:52   
karinailena
Pozdravljene vse nosečke :))

Sama sem v svoji prvi nosečnosti in veselje je neizmerno.

Stara sem 18 in sem iz Celja. Rodili bomo tudi v Celju.Rok imam 12ga maja uradno, vendar se mi je po NS premaknil na 9 maj. Tko da bomo videli kako bomo pridni in če bomo pustili, da pride takrat :)) Po dolgem času, ko nama je le majhna pobalinka pustila sva izvedela na Morfologiji da bo pužika user posted image

Ker na nuhalni nama je roke prekrižala in nogice tako, da sva celo uro čakala in čakala pa ni hotela pokazati :D

nutela Sama sem iz centra Celja, tako da če si za to se lahko slišimo in izmenjava različne informacije :) Bi bila jaz tudi sama zelo vesela.

Annabela sama sem našla te 2 strani in sta me malce potolažili: na eni imaš seznam česa rabiš nasploh za otročeka in na drugi kaj rabiš ze porodnišnico.

http://www.bibaleze.si/clanek/bibin_seznam/seznam-vse-kar-potrebujemo-za-dojencka.html

http://www.bibaleze.si/clanek/bibin_seznam/seznam-kaj-potrebujete-v-porodnisnici.html

cotike hlače sem si prve že kupila na začetku septembra čeprav jih še nisem rabila, ampak ta občutek da veš da nekaj raste v tebi me je pognal na nakupe :))

Hlače sem kupila v H&M-u in so vredu. samo da dvojne so že šl erakom žvižgat saj so se mi hitro izrabile. Majčke imajo tudi zelo lepe. Glede jaknce in plaščka vam pa priporočam, da pogledate na bolho saj zelo veliko žensk prodaja po zelo ugodni ceni.

nabava sama sva začela s nabavo kar v oktobru :)) bila sva zelo hitra, ampak sva pa hvalabogu dobila vse zastonj :)

ena gospa nama je podarila lupinico in toliko oblačil da imava mir do enega leta. :)) ko sem jih dobila sem jih sortirala 3 ure in počasi gledala s ljubeznijo ter se nisem mogla nikakor odtrgati od njih .

Voziček sva šl aiskati k drugi družini in je zelo lep ter praktičen. kolesa ko tako debela, da bi lahko po goši hodila z njim user posted image . In praktičen je zato tudi, da ko tamala zraste lahko dava samo košarico ven in ga imava z anaprej :)

Dobila sva tudi od njih stajico ter prenosno posteljico. Moja predraga tašča nama je zrihtala kinderpet, poleg sva dobila jogi, dekico, par igračk (ropotuljic) in previjalno podlogo. Kmalu še dobim košek za pleničke. Pri tistih cotikah sva pa dobila od kapic, pajackov, majčk, hlač, nogavičk, pleničke bombažne , slinčke in kapice,... res ogromno :))

Vesela sva, da je še vedno veliko ljudi ki radi dajo če imajo in ne rabijo. Sedaj še čakava, ko bova še dobila par stvari saj ko so ostali izvedeli da bo punčka so nama povedali, da imajo veliko stvari za pužiko <3

Porod upam, da bom lahko imela naraven, vendar kolegica mi je priporočala naj vzamem tabletke proti bolečinam. Ne vem, bomo še videli.

Za materinsko šolo še nimava termina, bom morala poklicati :)) Naj bi bilo priporočljivo tam nekej v 7 oz. 8-mem mesecu da greš.

Lahko greš s partnerjem ali sama,. Baje ti zelo pomaga pri porodu.

Akupunktura? Je katera slišala glede tega.? Baje te hitreje odpre. Sama ne vem mi je pa kolegica pravila, da je baje zelo zelo fajn.

kavica je pri meni obvezna za dobro jutro, da se zbudim in da pridem k sebi. Hecno mi ja , da pred nosečnostjo sem imela zelo nizek pritisk a sedaj imam pa skoraj previsok.. Sestra od ginekologinje je čisto zmedena.
Hvalabogu le, da tamala pridna raste. že imamo več kot pol kilce in smo že veliki 30 cm!
Sama sem pridobila že 9 kg od začetka nosečnosti, pridno srkbim za to :))
brce sem sama prvič začutila 16 decembra. to je nekje v 19 tednu šele.
Prvo sem imela takšen občutek, kot da se mi želodček obrača ampak potem je le začela brcati. Čisto odspodaj pri bokih mi vedno zganja vragolije.
billie meni tudi včasih da mir kaka dva dni, ampak potem pa imam celo žurko po cel dan! :D
Glede teh meritev. Sama G ti je verjetno povedala če normalno raste in to. So pa tudi različne preglednice na internetu glede tega kako je povprečno da je velik otrok in koliko tehta.

pregled tudi meni je nazadnje zopet vzela 3 epruvetke krvi in pregledala urin, za sladkorno in vse. Saj če je vse normalno te tko nič ne pokličejo. Če pa je kaj narobe pa te pokličejo tekom istega tedna ;)) tko da nič ne skribte majčice naše.

UZ sem jaz imela tudi samo 4x pa to tudi samo zato, ker je prvi pregled bil ko sem bila šele v 6tem tednu.Pa še to me je prevzela tako zgodaj le zato, ker sem imela 4ga avgusta spontani splav in potem sem 2ga septembra bila že srečno zopet noseča :)) Drugi je bil redni pregled z UZ . Naslednji je bil tisti, ki ga plačaš- nuhalni. Tam je bilo neverjetno. In zadnji ki ti ga krije zavarovalnica je bila morfologija. Sama sem se odločila še za en plačljivi to je meritve otroka (ki je v 32 tednu, šele marca) komaj čakam.
Tudi od same ginekologinje je odvisno. Ene delajo UZ na vsakem pregledu, a moja žal ni taka.

Spim že sama komaj da na hrbtu, ker mi ne pusti več mala. Že imam dekico med nogami da lažje s tem velik trebuščkom zaspim user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
20.1.2013 19:10:46   
Backa35
Pozdravljene!
Z dragim bi sla malo v kaksne toplice na razvajanje, samo ne vem ce lahko. Vem, da je plavanje priporocljivo, ni pa glih OK da gres v en bazen poln ljudi in klora. Je kaksna sla, oz. hodi? Mogoce bi sla v kaksne, ki imajo morsko vodo, za boljsi obcutek.

Lepo nedeljo se naprej!

(odgovor članu karinailena)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
20.1.2013 19:55:50   
karinailena
Odvisno je kam bi šla. Razen če greta na tisti masažni del in to. Drugače pa še vprašaj svojo ginekologinjo kaj meni o tem.
user posted image

(odgovor članu Backa35)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
20.1.2013 19:58:51   
Backa35
karinailena, sla bi plavat, saj pravijo da je za nosecnice priporocljivo plavanje. Sam kaj, ko je morje mrzlo v temu casu user posted image , za toplice pa se kar ne morem odlocit..

Neposredna povezava do sporočila: 1183
20.1.2013 20:08:27   
aksi
Sej ne morem verjeti, da je vikenda že konec..user posted image

Backa35 js sem bila prejšnji teden v Zrečah in mi je noro pasalo plavat! Sem bila na bazenu samo par ur, ampak bi bila šeeee user posted image Če nisi nagnjena k vnetjem, se po moje nimaš kaj bati, če pa vseeno nisi prepričana se posvetuj s svojo gin. Edino pozorna bodi na temperaturo vode v bazenu (da ni prevroča) in pa raznim jakuzijem. Men je res tok pasal, sem se odločila, da bom enkrat na teden hodila plavat user posted image upam, da sem ti kaj pomagala pri odločitvi...

Midva sva bla pa za vikend čist leteča! Sva šla v Italijo v Ikeo in pa voziček naročit, ga dobiva čez 14 dni! user posted image

(odgovor članu Backa35)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
21.1.2013 11:51:33   
smoksy
Tudi midva z dragim se odločava za toplice. Verjetno bova šla v nedeljo v Terme Čatež. Do sedaj nisem imela težav z vnetji pa tako zelo uživam v vodi, verjetno bom sedaj pa še bolj user posted image
Tudi midva sva že naročila voziček, v četrtek ga pripeljejo, komaj čakam user posted image
Aksi, po kaj si pa šla v ikeo in kam? Midva imava tudi namen iti, ker sem gledala na spletu in imajo precej stvari, ki bi jih imela user posted image

lep deževen dan...

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
21.1.2013 12:52:58   
Annabela
Karinailena dobrodošla in pa hvala za povezave, so res kar koristne.

A ima katera že probleme z zatekanjem? Jaz imam sedaj par dni tak čuden občutek v nogah, kakor da so zelo težke in, da so malo zatečene.. pa ne vem ali se mi začenajo delati krčne žile ali kaj.. user posted image

(odgovor članu smoksy)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
21.1.2013 16:09:00   
karinailena
Annabela hvala :)) ne vem no, meni so zelo pomagale in so me pomirile :)
Probaj piti veliko vode in mogoče kakšno kremo za lajšanje bolečin ter kakšno masažo nog, pa bo bolše :)

(odgovor članu Annabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
22.1.2013 22:20:38   
drejka89
Pozdravljene

Majčice moje, želja se mi je izpolnila. Pričakujemo user posted image user posted image

Smo bili danes na 3D pregledu. Čudovita zadeva je to. Moja punčkica je najprej lepo spala, obrnjena je bila z obrazom proti mojemu hrbtu, tako da na začetku nismo vidli nič, razen glavico od zadaj, uho, hrbtenico, nogice. Potem je pa zdravnik malo zbudil in se nam je lepo lenobno obrnila, kot da nam pravi, kaj bi pa radi? Najprej je pregledal zdravnik, kar pač mora, nosek, obseg trebuha in glave, delovanje srčka in prekate, izmeril stegnenico, nato pa nama pokazal sečnico in lepo se je videlo, da pričakujemo deklico. Ni mi žal teh 50 eur, ker sem res videla svojo pikico, kot da bi bila že zunaj.

Po pregledu sva se zapeljala še v mb po nakupih in v c&a sem končno našla hlače zase. Kupila sva ene žametne (9€), ene hlače kao kavbojke v modri barvi (9€) in ene sicer bolj tanke poletne hlače (5€). Torej za 3 hlače sva plačala le 23€. Končno. Sem že obupavala, ker nisem nikjer nič našla.

Mogoče katera ve, če te slikice, ki jih dobimo pri uz, res niso obstojne? Zadnjič sem nekje prebrala, da si jih je bolje skopirat, ker baje z leti zbledijo.

Noge mi ne otekajo še, moram potrkat, ugotovila sem pa, da če pojem kakšno čokolado, fašem brce.

Nič nosečke, lepo vas pozdravljam, pa se beremo do naslednjič ;-)

drejka89

Neposredna povezava do sporočila: 1188
23.1.2013 7:17:08   
Pišika
drejka89, kam pa si šla na 3D? Ker tudi sama razmišljam, da bi šla, pa se mi zdi, da je cena vsepovsod višja, tam 80-90 Eurov. To za 50 Eurov pa je ful ugodno! Čestitke za pupiko.

Mi pa bomo imeli user posted image . Je v ponedeljek na pregledu pokazal lulčeka, je imel enno tako smešno pozo, noge narazen, kot da bi želel povedati: Na mama, tu maš, vidiš sedaj, če pa si celi čas tak radovedna user posted image user posted image

(odgovor članu drejka89)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
23.1.2013 10:46:40   
karinailena
Pišika je malce več, ampak imaš v Velenju pri G Sonja Levak Hozjan in ima ceno za 3D+dobis slikice in DVD za 65€. Je drugače super G ker sem pri njej imela NS in vzame si čas :)
čestitam za fantka user posted image

(odgovor članu Pišika)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
23.1.2013 10:50:02   
karinailena
drejka89 čestitam za pužiko. samo, da vama je le pobalinka pokazala kaj je :D
slikice res baje niso obstojne, ker zbledijo. ampak ne vem zdaj točno kko je s skeniranjem. ti pa priporočam da to narediš, da bo lahko mala videla svojega slikice ko je še rasla v tebi :))
in hlače si dobila zelo ugodno! jaz sem najcenejše dobila za 30€ in to u H&M . ali veš, če imajo v Celju tudi to ponudbo za nosečnice u C&A?
hehehe :D ji je očitno všeč čokolada ;) je sladkosnedka :P

(odgovor članu Pišika)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
23.1.2013 13:25:24   
drejka89
Hvala vam za čestitke.

Pišika
Na pregledu sem bila na Ptuju pri dr. Rosič-u. Res si je vzel čas in z dragim sva okrog pol ure lahko gledala najino punčkico, kako se lenobno obrača, njene gibe, rokice, nogice, obrazek z prikupnim nosekom. Res je bilo lepo. V ordinaciji je doktor gledal na ekranu naprave, midva sva pa vse skupaj lahko spremljala na lcd tv, ki je pritrjen na steno. Po končanem pregledu sem dobila cd s posnetkom in fotografijami ter 3 natisnjene slikice. Isto je bilo na nuhalni, s tem da je bila cena za nuhalno 60€. Skratka zelo sem zadovoljna.

Karinailena
Žal ne vem kako je s ponudbo v C&A v Celju. Vem da pri nas v Murski Soboti nimajo več nosečniških oblačil, čeprav se spomnim, da so jih pred kakim letom ali dvema imeli.

Lep pozdrav user posted image

drejka89

Neposredna povezava do sporočila: 1192
23.1.2013 17:02:35   
Popek85
Pozdravljene!user posted image

Prebiram vas že kak mesec.
Skrajni čas, da se še sama pridružim klepetuuser posted image
Sem v 22.tednu, prva nosečnost, prve gibe sem začutila v 18.tednu. Morfologija prejšnji teden nama je razkrila, da se nama bo maja pridružiluser posted image PDP 27.5. oz. 25.5. po NS.
Zaenkrat vse poteka normalno, upam da bo tako tudi v prihajajočih tednihuser posted image
Po brcah sodeč dobimo zelo živahnega fantkauser posted image

Počasi se lotevava nabave opreme, vozička, oblekic... Sobica je naročena, vse ostalo pa sledi.
Zanima me, če ima mogoče katera izkušnje z nakupom vozička preko spletne trgovine? Mali vragci in podobne.. Cene so ugodne, ponudba res široka. Ali mogoče v tujini?

Za prvič bom kar zaključila, lep pozdrav vsem!!user posted image

(odgovor članu drejka89)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
23.1.2013 19:40:22   
aksi
Zdravo majčice!

joooj kok me heca tale RR, sploh nisem mogla odgovort user posted image
Dobrodošla Popek85 in čestitam za fantka user posted image Čestitke tudi tebi drejka89 za punčko in pa za hlače user posted image
Jaz se danes tako zanič počutim kot celo nosečnost ne...taka utrujena sem, trebuh me boli..mala žaba sicer pridno brca, tako da me vsaj zanjo ne skrbi, samo se res počutim kot cunja..tut vedno več težav mam s spanjem, se sploh ne morem naštimat, tko, da bi mi pasal, prov use me mot user posted image upam, da hitro mine...

Smoksy v Ikeo sva šla v Gorico pa nisva nič pametnga najdla..ja par prčkarij, kar pa se pohištva tiče sem bila bol kot ne razočarana...
Popek85 midva sva voziček naročila v tej trgovini: http://www.scbambini.it/ ga še čakava, da pride. Je pa poštnina v Slo 30 € tm nekje, lahko ga pa greš tut tja iskat, je dobro uro vožnje.

lep dan še naprej! user posted image

(odgovor članu Popek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
23.1.2013 20:21:41   
Backa35
Aksi, da te malo potolažim - tudi jaz sem bila danes kot cunja - tako se še nisem slabo oz. zmatrana v nosecnosti pocutila. Ma, jutri bo sigurno boljse, tako da se par uric, pa smo tam user posted image , Jaz sem ze za bozicka dobila Materinsko in negovalno blazino (to je taka dolga ozka blazina) in od kar jo imam spim super - nastimam si jo med noge pa pred trebuh in jo objamem in spim celo noc. To blazino pa potem uporabis se za pestvanje, oporo pri dojenju... Ce pa je nimas, potem ti priporocam, da si das eno blazino med noge, eno pa objami, tako da se telo lepo nasloni. Meni pomaga, upam, da bo tudi tebi.

Ikea glede otroskega pohistva nima prav dosti izbire - ima pa glede malih stvari, ki gredo v otrosko sobico in ki so za otroka (igrace, ali kot si rekla Aksi- prckarije)- meni je super in zacetek februarja greva tja mal po nakupih, potem pa ko se najina puncka rodi, pa sigurno se po kaj user posted image .

Lep vecer vsem!

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
23.1.2013 20:40:15   
Lorna4
Pozdravljene!

Se javljam, da povem, še enkrat, če bi se katera rada pridružila skupinici na fb, naj se javi meni, pošljite zs, pa vas dodam...

Drugače pa spotoma še sporočam, ker nekatere ne morete slediti na fb, ker ga nimate... da je naša prva majčica zvezdicax že postala mamica malemu Chrisu danes ponoči. Mali se je rodil z 980 grami in 35 cm. Po zadnjih informacij je mali v inkubatorju in diha samostojno user posted image user posted image kakšne pestke več ne bodo škodile...

(odgovor članu Backa35)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
23.1.2013 21:11:06   
SeKa83
Držim pesti za malega Chrisa in mamico!!

(odgovor članu Lorna4)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
23.1.2013 21:44:14   
karinailena
Popek85 dobrodošla in čestitam za fantka! :)
Lorna4 jaz bi se pridružila tisti skupina fb-ju
držim pesti za zvezdico in njenega Chrisa user posted image user posted image

(odgovor članu SeKa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
23.1.2013 22:21:35   
Pišika
zvezdicax, stiskamo vse pesti, ki jih imamo, da bi bilo vse OK! Drži se!

Lorna4, sem ti poslala na mail podatke, da me dodaš za FB skupinico

Neposredna povezava do sporočila: 1199
24.1.2013 8:48:00   
babyboooom
hvala Lorna 4, da si še nam, ki nimamo fb sporočila za zvezdico x. ČESTITKE!!!!!!!!!!!!!!!! juuhuu, držimo pesti....a pa kej več veš? kaj? zakaj? ???

(odgovor članu Pišika)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?