karinailena
|
Pozdravljene vse nosečke :)) Sama sem v svoji prvi nosečnosti in veselje je neizmerno. Stara sem 18 in sem iz Celja. Rodili bomo tudi v Celju.Rok imam 12ga maja uradno, vendar se mi je po NS premaknil na 9 maj. Tko da bomo videli kako bomo pridni in če bomo pustili, da pride takrat :)) Po dolgem času, ko nama je le majhna pobalinka pustila sva izvedela na Morfologiji da bo pužika Ker na nuhalni nama je roke prekrižala in nogice tako, da sva celo uro čakala in čakala pa ni hotela pokazati :D nutela Sama sem iz centra Celja, tako da če si za to se lahko slišimo in izmenjava različne informacije :) Bi bila jaz tudi sama zelo vesela. Annabela sama sem našla te 2 strani in sta me malce potolažili: na eni imaš seznam česa rabiš nasploh za otročeka in na drugi kaj rabiš ze porodnišnico. http://www.bibaleze.si/clanek/bibin_seznam/seznam-vse-kar-potrebujemo-za-dojencka.html http://www.bibaleze.si/clanek/bibin_seznam/seznam-kaj-potrebujete-v-porodnisnici.html cotike hlače sem si prve že kupila na začetku septembra čeprav jih še nisem rabila, ampak ta občutek da veš da nekaj raste v tebi me je pognal na nakupe :)) Hlače sem kupila v H&M-u in so vredu. samo da dvojne so že šl erakom žvižgat saj so se mi hitro izrabile. Majčke imajo tudi zelo lepe. Glede jaknce in plaščka vam pa priporočam, da pogledate na bolho saj zelo veliko žensk prodaja po zelo ugodni ceni. nabava sama sva začela s nabavo kar v oktobru :)) bila sva zelo hitra, ampak sva pa hvalabogu dobila vse zastonj :) ena gospa nama je podarila lupinico in toliko oblačil da imava mir do enega leta. :)) ko sem jih dobila sem jih sortirala 3 ure in počasi gledala s ljubeznijo ter se nisem mogla nikakor odtrgati od njih . Voziček sva šl aiskati k drugi družini in je zelo lep ter praktičen. kolesa ko tako debela, da bi lahko po goši hodila z njim . In praktičen je zato tudi, da ko tamala zraste lahko dava samo košarico ven in ga imava z anaprej :) Dobila sva tudi od njih stajico ter prenosno posteljico. Moja predraga tašča nama je zrihtala kinderpet, poleg sva dobila jogi, dekico, par igračk (ropotuljic) in previjalno podlogo. Kmalu še dobim košek za pleničke. Pri tistih cotikah sva pa dobila od kapic, pajackov, majčk, hlač, nogavičk, pleničke bombažne , slinčke in kapice,... res ogromno :)) Vesela sva, da je še vedno veliko ljudi ki radi dajo če imajo in ne rabijo. Sedaj še čakava, ko bova še dobila par stvari saj ko so ostali izvedeli da bo punčka so nama povedali, da imajo veliko stvari za pužiko <3 Porod upam, da bom lahko imela naraven, vendar kolegica mi je priporočala naj vzamem tabletke proti bolečinam. Ne vem, bomo še videli. Za materinsko šolo še nimava termina, bom morala poklicati :)) Naj bi bilo priporočljivo tam nekej v 7 oz. 8-mem mesecu da greš. Lahko greš s partnerjem ali sama,. Baje ti zelo pomaga pri porodu. Akupunktura? Je katera slišala glede tega.? Baje te hitreje odpre. Sama ne vem mi je pa kolegica pravila, da je baje zelo zelo fajn. kavica je pri meni obvezna za dobro jutro, da se zbudim in da pridem k sebi. Hecno mi ja , da pred nosečnostjo sem imela zelo nizek pritisk a sedaj imam pa skoraj previsok.. Sestra od ginekologinje je čisto zmedena. Hvalabogu le, da tamala pridna raste. že imamo več kot pol kilce in smo že veliki 30 cm! Sama sem pridobila že 9 kg od začetka nosečnosti, pridno srkbim za to :)) brce sem sama prvič začutila 16 decembra. to je nekje v 19 tednu šele. Prvo sem imela takšen občutek, kot da se mi želodček obrača ampak potem je le začela brcati. Čisto odspodaj pri bokih mi vedno zganja vragolije. billie meni tudi včasih da mir kaka dva dni, ampak potem pa imam celo žurko po cel dan! :D Glede teh meritev. Sama G ti je verjetno povedala če normalno raste in to. So pa tudi različne preglednice na internetu glede tega kako je povprečno da je velik otrok in koliko tehta. pregled tudi meni je nazadnje zopet vzela 3 epruvetke krvi in pregledala urin, za sladkorno in vse. Saj če je vse normalno te tko nič ne pokličejo. Če pa je kaj narobe pa te pokličejo tekom istega tedna ;)) tko da nič ne skribte majčice naše. UZ sem jaz imela tudi samo 4x pa to tudi samo zato, ker je prvi pregled bil ko sem bila šele v 6tem tednu.Pa še to me je prevzela tako zgodaj le zato, ker sem imela 4ga avgusta spontani splav in potem sem 2ga septembra bila že srečno zopet noseča :)) Drugi je bil redni pregled z UZ . Naslednji je bil tisti, ki ga plačaš- nuhalni. Tam je bilo neverjetno. In zadnji ki ti ga krije zavarovalnica je bila morfologija. Sama sem se odločila še za en plačljivi to je meritve otroka (ki je v 32 tednu, šele marca) komaj čakam. Tudi od same ginekologinje je odvisno. Ene delajo UZ na vsakem pregledu, a moja žal ni taka. Spim že sama komaj da na hrbtu, ker mi ne pusti več mala. Že imam dekico med nogami da lažje s tem velik trebuščkom zaspim
|