|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
15.12.2012 12:42:38   
Dejčka912
Pozdravljene!

Naj se še jaz malu javim...glede kil, začela sem z 66,8 kg, potem sem shujšala za dv kg in sedaj jih imam 69,4 kg. Po tem kar ste zapisale se nisem niti toliko zredila ali pač?
Sem v 20 tednu, trebuh se mi že pozna, tku da že vsi vidijo da sem noseča...že v trgovinah al pa na kakšni pijački me sprašujejo če pričakujemo...ja seveda sej se vidi user posted image
Drugače pa kot sem že na seznamu napisala sem prvič noseča in ne vem če že kaj čutim otročička. V 20. tednu si mislim da bi že morala kej čutit, sam ne vem...se mi zdi da ne. Kej je to kej povezano s tem, ker mi je ginekologinja rekla da nosim otročička bolj zadaj?

Lp user posted image

(odgovor članu sunisland)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
15.12.2012 13:48:55   
aksi
Zdravo so nosečke!

Pa se javljam še jaz po ceeeeli večnosti. Mislim, da sm se nazadnje javila še pred nuhalno..ajej, nč pridnauser posted image
meni se trebušček tut že konkretno pozna, ga ne skrivam ampak ga ponosno nosim :) brcike tut že čutim, kšn dan malo bolj intenzivno, drugič skoraj nič. Kile grejo kr same gor, tko da sm tudi že na +6 (imam 62 kg) sam mi ginekologinja nič ne komentira. Mi je pa zanimivo ker se mi nikjer ne poznajo te kile, no edino trebušček mam, pa se ne pritožujem user posted image

Noseča sem 20t1d in sm že par dni nazaj, ponoči, dobila tak boleč občutek v trebuhu in danes zjutri spet. nakar ugotovim, da gre pravzaprav za otrdevanje trebuščka. Je sicer dost kmalu popustilo, sam sm se kr mau ustrašla, a ni še mau zgodi za otrdevanje???user posted image Ma kšna izkušnje s tem?

PS: za tisto, ki ureja seznamček, novi rok poroda: 3.5.2013 user posted image

(odgovor članu Dejčka912)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
15.12.2012 18:13:13   
Čebelčk
Jaz bom za plenice tudi navadne. Čeprav so mi tiste lepe in ekološke in vse...
Ampak res se mi ne da ukvarjati s pranjem - mislim, da imamo že tako dovolj pranja.

A kdo ve kako je z dopustom?
Jaz bom v 2013 koristila pred porodniško še starega... zato bi celega od 2013 prenesla v 2014. A se to sploh da?

Jaz pa čutim brcike že nekaj tednov, danes (sem v 20.tednu) pa tudi navzven čuti, na trebuhu.

Sunisland razmak si lahko izmeriš (nekje je eno video navodilo: sicer pa ležeš na tla na hrbet in ko dvigneš glavo (brado daš proti prsnemu košu) in ne napenjaš trebuha, lahko čutiš koliko prstov ti gre v trebuh (takoj nad popkom). Načeloma ni slabo, če imaš mišice. Če potem ni zraven tako kot pri meni zaradi take sestave tkiva (kar je vezivno tkivo) in močne mišice...rezultat tak: A nič takega :) bomo že. Upam samo, da bo šlo po porodu nazaj. K to pa res obožujem svoj trebuh :P

Noge pa nič neobičajnega... jih tako pogosto čutim in so zatečene po dolgem stanju. Pomaga joga položaj viparita karani (nujno si mormo nosečke dati pod zadnjico kakšno podlogo)

Dejčka: to je povezano s tem kje nosiš ja. Verjetno te brca v hrbet in tam pač ne čutiš. Boš potem ko zraste, točno vedela kje imaš ledvica :P vsaj tako mi pravijo mamice...

Aksi kile so pa itak odvisne in tud to kolk se ti pozna od tega kje smo začele... in kao visoke smo :)
Ravno z 20. tedni pa naj bi se lahko tudi začelo otrjevanje trebuha. Ni neobičajno, a vseeno omeni ginekologinji.

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
16.12.2012 13:59:44   
nksrv
Kakor jaz vem, je možno samo polovico dopusta prenesti v naslednje leto. Kar pa se tiče nadur se pa lahko dogovoriš s šefom. Jaz nisem imela nikoli nobenih težav.

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
17.12.2012 12:47:21   
manibo
Pozdravljene

Kako se Vam uspe toliko zredit :D ;) . V prvi nosečnosti sem šla v prvih mesecih gor po 0,5kg, potem en mesec 4kg, drugače pa po 1kg nekja. Nosečnost končala z 65kg. Sva imeli z ginekologinjo kar malo borbe glede tega. Tako da je še sedaj vsakič strah, ko vidim pri njej tehnico ;) .

To nosečnost sem začela z kar nekaj več kg kot prvo - 60kg. Na tretjem pregledu sem imela 59,5kg. Preseneljivo ni nič kaj komentirala izgube teže, ki je nastala zaradi slabosti :) . Me prav zanima, kako bo na naslednjem pregledu. Jem normalno, čeprav sem rekla, da bi se v tej nosečnosti rada zredila več, ampak očitno ne bo šlo.

Namreč ob dojenju in tempu po porodu, sem po 1. letu imela 2št. manjšo konfekcijsko številko in tokrat ne bi rada šla tako dol s kg in bi rada imela več rezerve. Torej, kaj jeste ;) .

V prvo smo imeli sposojene pralne plenice in upam, da jih bomo tudi sedaj uporabljali. Meni so všeč, nobenih težav s kožo. Kremic za nego ritko praktično nismo poznali, bomo videli v naslednjih mesecih kako se bo obrnilo. Smo pa uporabljali štorkljine, vendar le do 3. meseca, ker se potem ni mogel preveč gibat v njih. Sedaj so mi všeč racmanke... Če katera ve, da kdo prodaja rabljane, bom te informacije zelo vesela :) .

No glede imena našega drugega člana smo se tudi končno dogovorili Tina ali Matic. Sedaj pričakujemo praznike in kmalu po njih tudi morfologijo... Je slučajno katera iz MB? Namreč zanima me šola za starše je z očeta obvezna, če je bil prve porod pred 3 leti in pol?

Nič uživajte v teh prelepih prazničnih dneh.

(odgovor članu nksrv)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
17.12.2012 13:50:31   
erikka
živjo nosečke! kako ste?bebe lepo brcajo? :) ker vidim da je full aktualna tema pridobitev teže sem se odločla da nam v uteho napišem par fizioloških sprememb našega telesa v nosečnosti ki vplivajo na to da številka na tehtnici poskoči navzgor:) zato sem na plano izvlekla prašne knjige iz faksa kjer mojstri porodničarstva pravijo tako(podatki so za 20 teden nosečnosti):
fetus 300g
*placenta 170 g
*plodovnica 350g
*maternica 320 g
*dojke 180 g
kri 600 g
ekstracelularna tekočina oz.tekočina ki obdaja ccelice 60 g če nimamo edemov oz.ne otekamo
torej skupaj 1950 g in ker ima mamica tudi nekaj rezerve je približna skupna pridobitev teže 4000g

imejte se skrajno lepo :)

(odgovor članu manibo)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
17.12.2012 16:08:50   
aksi
manibo prou nasmejala si me s temi kilami user posted image mene kile ne skrbijo, tudi če sem že na +6, sem začela s super kilažo (168cm, 56kg), pa pred nosečnostjo sem laži kile dol spraula kot pa gor, no to upam da bo po nosečnosti ostal user posted image jem pa takrat ko sem lačna, tisto kar mi zapaše, tako, da jem po petkrat, šestkrat na dan ampak po malo. pa tko kot pravim, se mi sploh ne poznajo.

no js sm mela danes pregled in sem povedala gin. da mi je za vikend trebuh otrdeval, mi je takoj pregledala maternični vrat, ki je še lepo zaprt in dolg. je rekla samo, da če se bo otrdevanje ponavljalo in bo boleče, naj pa le pridem se pokazat. dobila sem napotnico za morfologijo in se bom jutri naročila (komi čakam) user posted image
aja pa srčka sva poslušali, je tko lepo tiktakal, sem bla čist srečna user posted image

kar pa se plenic tiče, občudujem vse, ki boste imele pralne. js sm enostavno prelena za to user posted image

(odgovor članu erikka)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
17.12.2012 17:18:55   
MojaV
Jaz se že tudi veselim morfologije. Trebuh je zdaj začel otrdevati tudi meni, še zlasti po kakih naporih ali pa po orgazmu, ampak tako je bilo tudi prvič, tako da se ne sekiram. Ni boleče, je pa res malce neprijetno.

Manibo, a za rabljene pleničke si že pogledala na bolhi? Tam je cel kup ponudb za racmanke, ni vrag, da ne bi našla česa pametnega. Mimogrede, lepi imeni sta izbrala. Mi se še odločamo.

Aksi, jaz nisem ravno gospodinjski tip, ampak se mi res ne zdi, da bi imela s pralnimi plenicami bistveno več dela kot z navadnimi. Namesto v smeti jih vržeš v košek za pranje, po potrebi še malo splakneš prej in je to to. Edino za izlete je malo nerodno, ampak mi nismo komplicirali in smo takrat uporabljali eko plenice iz DM-a.

A veste, da smo nosečnice upravičene do knjižice bonov z ugodnostmi za DM? Nekaj stvari je pa kar uporabnih.

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
17.12.2012 18:46:24   
Ninika89
Jaz sem videla to knjizico od DM-a samo, ce sem prav videla
majcice se nismo upravicene do teh kuponov. Je tako ali se motim?

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
17.12.2012 21:20:03   
happy85
teh pralnih plenic verjetno ni potrebno likati? prvič smo morali malega široko povijati (z dvojno plenico) pa še polivanček je bil in sem morala včasih tudi na dva dni zlikati en stroj plenic in ni bilo ravno najbolj zanimivo user posted image
smo pa tudi imeli srečo, da ni občutljiv na plenice. Sem bepanten mazilo zamenjala, ker se mi je zdelo, da je že prestaro. Prvi mesec sem ga redno mazala potem pa samo po potrebi.

a tudi za nosečnost obstajajo dm kuponi? meni znani samo po rojstvu...

Čebelčk glede prenašanja dopusta - kolikor sem jaz zasledila je tako, da uradno se lahko prenese samo 10 dni in da ima delodajalec pravico, da nekoriščen presežek izbriše. Vendar se lahko z delodajalcem dogovoriš tudi drugače in preneseš več dni.... Je veliko odvisno od firme do firme. Sploh pa mislim, da ne bi smel biti problem, ker po večini je tudi navadno tako, da lahko lanski dopust porabiš do konca junija naslednje leto, če si v službi. Me pa bomo že aprila se vračale na delo...
ko imam slab dan v službi, si rečem, da bom vse izkoristila ves dopust pred porodniško, ko pa je normalen dan, si pravim, da bi poskusila vztrajati čimbolj dolgo, da mi ne bo dolgčas doma...

Manibo mislim, da nas je veliko, ki ti zavidajo, da si tako hitro po porodu shujšala user posted image si sploh ne znam predstavljati, da ima človek lahko probleme s tem, da prehitro ali preveč shujša... Za pridobivanje teže ti pa lahko napišem svoj dnevni jedilnik. Samo bi pomoje kateri ratalo slabo že samo, če bi prebrala kaj vse pojem user posted image user posted image

brcike nič kaj intenzivne, se mi pa zdi, da naj bi to bilo to... očitno ne bo fuzbalerjev v naši družini user posted image user posted image

morfologija že za mano in je bilo prav nekaj posebnega - so se mi kar oči zasolzile, ko sem videla obrazek in kako odpira usta. Se je ful lepo videlo. Dala vodo in kri in je vse vredu, testa za sladkor pa nič ni omenila tako da ga verjetno tudi to rundo ne bo - juhej, ker berem, da to ni ravno prijetna stvar. Še manj prijetno je pa, če ti odkrijejo sladkorno - jaz bi kar umrla, če bi mogla na dieto - tale odvisnost od sladkarij je prav grozna...

no še dobro, da bo tale teden že mimo najkrajši dan in se bo počasi začel dan daljšati in se bom po službi lahko kaj ven odpravila... že prav pogrešam sprehode...

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
19.12.2012 11:12:30   
Čebelčk
manibo mislim, da ni v tem kaj jemo... ampak kakšne gene imamo :) očitno imaš dobro zasnovo in se ne boš zredila ne glede na to kaj ješ. Čeprav na splošno moka redi (testenine, kruh, peciva).

Happy85 sem se pozanimala ja in moram dopust iz leta 2013 vsaj 10 dni koristiti v 2013 ostalo lahko v 2014. Če ne koristim 10 dni, mi propadejo. Ker imam še 2012 bom ali podarila dopust (da obdržim plačo mal višjo) alpa preprosto šla že začetek marca :)

Moj bebi že pošteno brca, ga čutim tudi navzven od 20. tedna... to je še bolj poseben občutek kot tisto notri :)

Neposredna povezava do sporočila: 1061
19.12.2012 15:07:45   
Dejčka912
Danes pa prihajam iz pregleda morfologija. Rezultati so vsi kot morajo biti. Sm prou vesela. Mi je bilo pa zanimivo da naša bebika ful momlja, cmoka in na koncu je še pila plodovnico. Ima že eno značilnost po tati user posted image

Sm pa vprašala ginkologinjo zkej nič ne čutim...pa je rekla da imam posteljico na sprednji steni trebuha tku da ni neč čudnega. Bebika pa čepi na nogicah in glavico ima proti popku...nosim bolj na desni strani.

So se mi pa ta teden pojavili krči v nogi (ponoči), to pa menda zaradi tega ker jem premalo mlečnih izdelkov. Jah bom morala bit bolj pridna.

Se slišimo, uživajte!user posted image

Aja za seznam: naslednji pregled imam 16.1.2013

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
19.12.2012 17:13:06   
happy85
Čebelčk potem sem jaz imela v prvo srečo, ker so pustili več kot 10 dni (sem pričakovala,da bojo izbrisali presežek, pa mi ga niso).

Dejčka912 kot bi brala svoj post - posteljica spredaj in krči - za krče svetujejo tudi magnezij. Iz lastnih izkušenj pa pomaga gibanje...

Neposredna povezava do sporočila: 1063
21.12.2012 9:28:31   
Čebelčk
Morfologija je bila ok, zvedela spol :) ampak nisem pa nič videla, ker je mala tako poskočna, da je morala zdravnica sebi obrniti ekran. Videl je mož, on pa ne opazuje tako analitično kot jaz :D
Je rekla da je vse ok, kar se na UZ vidi. Nevem s čim pa se še kaj več vidi?

Dejčka912 jaz imam tudi posteljico spredaj. Vendar čutim že nekaj časa... Običajno nekje na tri ure silovito, ostalo niti ne.. Verjetno pa otrok ni tako fiksno kot pri tebi, saj je rekla, da zdaj ne more govoriti o tem kje je :) Krči pa bolj magnezij pomaga (kot kalcij ki je v mleku) tako da svetujem Magnesol in kalcijeve tablete. Nič ne škodi :)

Seznam: popravljen datum poroda na 4. maj (tako kot je rekla ginekologinja na prvem pregledu).
Naslednjič imam januarja pregled, pa tudi za sladkorno. Tega se prav nič ne veselim, ker mi je zadnje dni slabo brez da sem tešča zjutraj :S

Happy85: saj pustijo ti več. Če maš 25 dni, moraš v 2013 koristiti 10, 15 pa ti ostane za 2014 (za po porodniški). Vsaj tako bom naredila jaz :)

Se že kaj pripravljate?
Jaz še čisto nič... zdaj se selimo.
Tako da potem pa nakup previjalne :)

Če ima katera distaze rektusov naj reče ginekologinji za napotnico za fizioterapevta. Zdaj v nosečnosti ni kaj narediti. Vendar pa takoj po porodu lahko začneš uporabljati pas, ki pomaga, da gredo mišice nazaj tja kamor treba :)

Neposredna povezava do sporočila: 1064
21.12.2012 21:01:00   
aksi
Živjo!
Tud jaz sem mela morfologijo danes. Z najino žabo je vse ok, sva tudi zvedla za spol in bo punčkauser posted image Je pa spala med pregledom, se sploh ni pustila motit..glih tok da je ustka mal odprla...sej je bla pa celo noč prej živa pa brcala, tko da sm js bol malo spala.
Morfologijo sem mela v porodnišnici v Lj, pa moram mal pojamrat, da sem bila malo razočarana, ker je biu sam pregled dost neoseben in zlo hitr..ne vem, po izkušnji z NS pri dr. Strah je bla to čist druga pesem user posted image

Drgač pa zdej že moj dragi čut brcike, če da roko na trebuščka user posted image user posted image

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
26.12.2012 23:03:28   
Čebelčk
Torej majcice drage, meni otrdeva trebuh zadnje dva dni (22. Teden) in zdaj me skrbi.. A je to normalno?

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
27.12.2012 9:16:06   
aksi
Čebelčk js mislm, da če te nič ne boli in, da ni trebuh skos trd, da ne bi smelo bit kaj narobe...vsaj tako sem jaz mojo gin razumela.

Majčice vesele praznike vam želim in vsega dobrega v novem letu! Najboljše bomo pa tako maja dobile user posted image

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
27.12.2012 12:55:50   
mam92
Pozdravljene, tudi sama sem majčica, ampak mi je do zdaj uspelo le brati, nič pa se javit. Stara sem 20 let, prva nosečnost, pdp 22.5.2013.
Potrebujem pa vaše mnenje. Sem torej v 20 tednu nosečnosti in včeraj sem imela precej močne bolečine v predelu desne ledvice. Bolečina je sicer popuščala pa spet postala močnejša. Sicer me boli že kak teden, ampak do včerajšnjega popoldneva sem mislila da je kriv le kak prehlad. Ponoči se je stanje umirilo, sem prespala celo noč čisto normalno, zjutraj se je sicer spet pojavila bolečina , ampak zeeelo blaga. Kaj mislite da bi lahko bil vzrok teh bolečin? Kako naj to ublažim? Moj ginekolog je seveda zdaj na dopustu, nebi pa rada preživela praznikov "brez potrebe" v bolnišnici. LP

(odgovor članu aksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
27.12.2012 14:01:05   
Ninika89
mam92 mogoce pa je kaksno vnetje. Hitro kar do splosnega zdravnika pa bos takoj vedela kaj je.

Sem pa brala, da nekatere user posted image , ki nosijo bolj v krizu cutijo brcike tudi na ledvicah user posted image

(odgovor članu mam92)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
27.12.2012 14:05:05   
Ninika89
Je mogoce katera od majcic2013 ze prijavljena v solo za bodoce starse v Mb?
Sem malo radovedna. Sama sem prijavljena v termin od 5.2-27.2 in me zanima, ce bo se katera od vas takrat tam user posted image

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
27.12.2012 14:41:00   
minca_n
Ninika89 kam pa boš šla? Na vošnjakovo ali v bolnico? jaz se še za datum nisem odločila, bom pa verjetno tudi tam nekje šla...

20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
27.12.2012 15:16:01   
Ninika89
Sem malo brala po forumih in se na koncu odlocila, da grem na predavanja v bolnico.
Upam, da sem se prav odlocila user posted image

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
27.12.2012 17:04:42   
Dejčka912
Čebelčk hvala za nasvete glede krčev...zdej se trudim piti čim več mleka in uživat mlečne izdelke in mislim da je bolje, vsaj krči me niso več prijeli. Drugače pa mislim da že dva dni čutim mini brcanje vsake toliko časa...sam se moram res osredotočit na to...me je pa na božič tko bolel križ da sm skoraj za celo dopoldne obležala...to pepisujem nošenju otročička bolj vzadaj user posted image

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
27.12.2012 18:23:34   
minca_n
jaz pa bom šla na vošnjakovo, ker traja šola manj časa (6 ali 7 predavanj), tudi krajši čas si tam (1-2h) pa tudi ne komplicirajo
če te kdaj ni...

20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm

Neposredna povezava do sporočila: 1074
   [Brisano sporočilo]
31.12.2012 11:54:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu minca_n)
  Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?