|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 17.12.2012 21:52:46
|
|
|
|
scorpiogirl
|
Jeeeeeeeej, odprlo okence in to že v drugem poskusu Skuštrana, saj mi je vsaj približno jasno, da je sestava različna, samo sem bila vseeno optimist, da se bo tud navadno trdo milo stalilo IZVIRNO SPOROČILO: ronja scorpiogirl, hehe, ne trdo milo se ti ne bo kar tako stopilo. Lahko ga stopiš naribanega v vroči vodi, vendar če je daš preveč, bo tekoče, če je daš malo, pa boš sicer lahko oblikovala milo v kroglice, recimo, dodala začimbe, barve, vonje, itd... samo ne boš pa tega mogla normalno vlivat v kalupe, tako da bi se dejansko videlo lepo vse detajle in da bi bilo dovolj lepo za darilo (po mojih standardih;) - razen če rečeš, da so otroci delali . hehe, mi je prva runda danes vseeno kar uspela :D sem dala na štedilnik drobno narezano milo, dodajala po malo vode, da ni bilo preveč in mi je na koncu celo uspelo tisto packarijo stlačit v kalupe Če se bo čisto strdilo, da bom lahko še malo oblikovala robove, bo super! Aja, kalupe sem pa naredila kar tako, da sem dala na pekač alu folijo, pa gor modelčke za piškote - to je super prišlo, v tistih plastičnih kalupih je pa res mal bolj "otroško"Lahko pa narediš na ta način dobre milne kroglice in bo tisto šekasto čisto lepo delovalo (ker se vse milo ne stopi, bo milo malo šekasto, ne bo čisto lepe enotne barve. To je lahko prav lepo in da svoj čar, samo za vlivanje v modelčke je pa boljše glicerinsko milo, ki je drago kot žafran. ja, zato trenutno ne pride v poštev, mogoče kdaj drugič. Tisto bi blo tud lepše, ker je prozorno, lahko dodajaš bleščice, pa se lepše vidi, moje je bolj motno - sem vzela enega belega, bleščice pa tudi ne pridejo do izraza Ali pa če delaš milo "from scratch", torej iz maščobe in NaOH, to tudi lepo dela, se da vlivat, samo se pa suši doooolgo - računaj da vsaj 1 teden, tako da si za obdarovanje že skoraj malo pozna... uf, to pa res ... no, drugo leto mogoče :P Vsaj če hočeš naredit fajn. Da se, samo nimam pa zdaj časa tega razlagat, ker je en kup "safety precautions" - baza je namreč kar huda in če boš mela karkoli živega v kuhinji (otroci, živali), potem je to NO-NO!!! eh, pol to pri nas ne pride v poštev ... jaz bolj štor , v kuhinji pa itak vedno ali otroci ali živali, največkrat pa oboji Samo če si sama in imaš seveda primerne varnostne ukrepe (moraš delat z očali, rokavicami, itd... mislim, je to kar orhk reč - če se ti polije, ti bo uničilo vse - od tal do tebe- opekline so tako hude kot pri kislini)... šivajo sadje in zelenjavo iz filca za v kuhinjo. Hehe, našemu službenemu so pa škratki naredili kekse iz fica:). Great minds think alike Ej, punce! L. mi je glih kar prinesla lutko, ki jo je naredila iz papirja!!! Sama! Je prej narisala in izrezala, prinese, ap reče, da moramo dat zadaj še ročaj. Sem rekla, da naj ga naredi, pa prilepi, pa pride čez 2 minuti z lutko z ročajem zadaj! Kaj so nori tile frocki!!! tix, zate!, sveže na blogu . Še dobro, da kdaj katera kaj hoče, sicer ne bi nič napisala, ker se kar ne spravim Ja, lutke so pri nas tudi zakon! Se jih lotita iz papirja delat, samo sta fantka in mal bolj (khm) komot , tko da mora mami pomagat rezat. No, tamali je itak še premajhen, da bi blo kaj konkretnega (naredi pa več sam kot tavelik), večji pa nariše, nalepi, pripravi vlogo, zaigra ... samo striže pa mami Danes sicer nismo počeli veliko ... malo sta "pomagala" packat mila, sem prišla pa ful pozno iz službe, tako da so bili fantje bolj sami uf, tvoji keksi bojo najbrž bolj profi od naše zelenjave , se pa trudim, je tud nekaj vredno pa sodelavko sem nahecala, da bo naredila delavnice filcanja za sodelavke, juhuhu
|