|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
17.12.2012 11:19:54   
ronja
V tem primeru je mAi tai na mestu

Ti kr zaj*user posted image . Saj včasih bi človek verjetno res lažje preživel z njimi s kakim maitaijem v rokiuser posted image . Samo dokler je mali na zizi, niti probat ne morem, potem pa upam, da ne bo več tako hudouser posted image .

Proti bruhanju jim pa še nisem nič dajala - R. je itak največji problem, pa pač nekaj časa nismo šli nikamor tako daleč (nam pač ni bilo treba, parkrat smo probali, je bruhala, pa smo pač zbirali bližnje destinacije, saj mamo še celo življenje:), kadar na morje oz. k dediju pa planirava tako, da zaspita v avtu. Če pa maš nujno eno dolgo pot, kjer si vezan na uro, pa pač nimaš kaj. Dramina ne poznam, verjetno pa če p. to predpiše, tudi ne more bit glih strup...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
17.12.2012 11:22:44   
hedviga

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
Dramin sm mu prvic dala pri1,5 letu, se mi zdi - ker sicer bi bla voznja na morje nocna mora...

mislim da sem sprobala pri dveh, dveh in pol; tam neki. samo preračunat je treba kilažo in leta ter dat minimalno dozo. pa sej to ne daš vsak dan, to daš ko se odločite za kak daljši "vozni projekt" in veš da bo kriza, pa pomagaš otroku da ni čist uničen od brehanja. ni to zdej neko drogiranje. user posted image

Jaz sem tudi dala naši Špeli. Smo abonirani za vikende na Pokljuki ( no kakšenga spustimo) in vožnja gor vključuje ovinke, ovinke, ovinke... Potem pa sem zdresirala očija, da se ne buni ker vozi ene 30 na uro in zdaj pridemo gor skoraj brez bruhanja... mami je sicer po pol ure- kolkor traja kritični del -živčna razvalina, hripava od animiranja, otroci rjavi od čokolade(ja pomaga, kill me), oči pa solzen od smeha (smeje se moji animaciji)....user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
17.12.2012 11:25:51   
hedviga

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

V tem primeru je mAi tai na mestu

Ti kr zaj*user posted image . Saj včasih bi človek verjetno res lažje preživel z njimi s kakim maitaijem v rokiuser posted image . Samo dokler je mali na zizi, niti probat ne morem, potem pa upam, da ne bo več tako hudouser posted image .

...

Za vsak slučaj si bom zapomnila recept...potem pa si vabljena: otroke v gmajno, mamici pa mai tai v roke user posted image user posted image aja tudi za očija se na barju najde en kup čudnih 'tičev user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
17.12.2012 11:31:40   
ronja
Dealuser posted image . Ja, ptiče bo hodil kar sam gledat, ker meni se ob 5h ne da vstajat - že zaradi malih sem se navstajala ob nehumanih urah, za ptiče pa ne bomuser posted image . Je pa barje fajn, tudi ob normalnih urahuser posted image . Če pa greste vi kdaj v botanični, recimo, se pa oglasite:).
Aja, maitaia sploh ne poznam - pa račji malo priredi recept - računaj, da sem jaz 2x v življenju pila alko - enkrat pol deci piva, enkrat pa četrt deci vina - pa obakrat se mi je vrtelouser posted image . Sicer mam enkrat namen probat pina colado (ampak kot rečeno - zadnjih 6 let dojim ali sem noseča ali obojeuser posted image - dobesedno, več kot 6 let - od septembra 06 dalje nisem še niti en dan bila nenoseča in nedoječa hkrati:D)

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
17.12.2012 11:46:46   
hedviga
Barje je zakon!!! user posted image user posted image Ko sva se preselila sva pred domom videla: miljon srn, 2x v isti pomladi so nama neznane ptice gnezdile na oknu, pol leta sva imela pod streho polhe, 1x sva rešila poljsko miš iz moje nočne omarice, 2x se žal ni isto dobro končalo, 1x prepodila hnwkw divje kure (verjetno je bilo to to, nismo biologi), 1000x bili boj s sršeni, 2x pokopala sosedove mačke, vzpostavila tople odnose s komarji....
Ob 5 bom vstala samo za tvojega, za kavo, potem gremo vsi spat, potem pa tale mai tai za tebe : http://www.food.com/recipe/my-type-non-alcoholic-mai-tai-118368

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
17.12.2012 11:53:30   
mateyka
wow hedviga, tale maitai pa zgleda in se sliši delicious user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
17.12.2012 11:56:24   
ronja
UUuu, tole pa dobro zgleda (v meni je še poštena doza otroka - obožujem une male dežničkeuser posted image )! Hehe, kaj se dobro sliši, da boš sam za mojega vstala tako zgodajuser posted image . Ga zadnje čase neki vabijo na raznorazna preživljanja noči, ampak na zgodnje opazovanje ptičev pa še neuser posted image (tu bi bile verjetno bolj uspešne, to bi takoj šel;).

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
17.12.2012 13:06:52   
hedviga
user posted image user posted image user posted image user posted image
Ronja, potem bi ga tole do konca podrlo user posted image user posted image user posted image
http://www.ljubljanskobarje.si/ljubljansko-barje/ptice-ljubljanskega-barja

no mal heca more bit, sicer pa imamo v hiši norice...tko, če jih kera rabi user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
17.12.2012 13:33:14   
ronja
Veš, kaj je hecno s temi ptiči in barjem? Lubi je že parkrat šel tja gledat ptiče, pa je videl včasih kaj, včasih nič, ampak nobene tako strašno redke vrste (pri ptičarjih je to ful uvau, da vidiš od daaaaaaaaaaaaleč eno pikico, ki je ful redkauser posted image - nikoli razumela, jaz rajši od blizu gledam, kako siva vrana (ful pogosta) meče oreh po tleh, da bi se razbil - samo sem bolj na vedenje, nisem sistematik po duši). No, potem pa enkrat med najino selitvijo najde en pildek iz moje oš, ko smo bili z naravoslovnim krožkom z dopsovci na barju in vidli vsega hudiča nekih redkih zadev. Mi je bil fauš do ušes, jaz sem se pa od takrat spomnila samo to, da je bilo mraz, pa da smo morali bit skoz tiho, ker nas je un nadebuden dopsovc non stop miril, da ne bomo ptic splašili - skratka bilo mi je total brezvezeuser posted image . On je po moje več mel od unga listka kot jaz od tega, da sem jih v živo vidla (male temne pikiceuser posted image ).
Ampak mam sicer rada barje (samo če mi ne težijo non stopuser posted image ). Maitai (una tvoja verzija) pa pika na iuser posted image .

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
17.12.2012 14:09:13   
Kasija
Hedviga mi smo se tudi preselili na barje. Iz mesta. Zdaj poznam misi, kacje pastirje, bogomoljke, nocne in metulje nasploh, srne na sprehodu, macke itak, ..m saj ne, da jih prej ne bi videla, samo nisem si z njimi delila vrta user posted image . Razen komarjev in srsenov sem se jih vseh privadila in nekatere imamo celo zelo radi.
Mi je pa zal, da ne gremo veckrat mi se globlje na barje, ponavadi le obcudujemo barje, ki pride k nam

Moj starejsi se je pa navdusil nad ssstevanjem. Sem mu izdelala neko metodo ucenja sestevanja po montessori. Za razliko od pisanja lahko pripomocke naredis kar doma. Sicer so pa dragi teli montessori materiali. Chezana kako vi to kombinirate, nabirate materiale?

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
17.12.2012 14:40:29   
Kasija
Dopoldan smo pa izdelovali raketo. Se ni dokoncana, ko pa bo, pa se bojim, da ne bo podobna navdihu tukaj http://honeyandfitz.blogspot.com/2012/09/diy-kids-rocket-ship-upcycled-from.html

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
17.12.2012 15:29:39   
ronja
Moj starejsi se je pa navdusil nad ssstevanjem. Sem mu izdelala neko metodo ucenja sestevanja po montessori. Za razliko od pisanja lahko pripomocke naredis kar doma.

Daj mal napiši, kaj si naredila - ali pa pripopaj link.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
17.12.2012 16:44:50   
mateyka
abakus? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
17.12.2012 20:12:13   
ronja
user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
17.12.2012 20:53:53   
Paštetka
Pred malega daš skledo mandarin. Ga vprašaš koliko jih je. Dodaš dve, vprašaš koliko jih je zdaj. Ali odvzameš dve.
Lahko uporabiš fižolčke, gumbe, palčke...
Ne rabiš ne papir, ne pisalo, ne Montesorija user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
17.12.2012 21:21:42   
josephine27
Moj ta večji se je začel učit vezalke. Eno lušno idejo sem našla tule.

http://pinterest.com/pin/203647214371866541/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
17.12.2012 21:47:00   
Kasija
Mateyka daj prosim napisi kako se lahko uporablja abacus. Ok, stetje, to stekam. Ampak recimo kako je prav sestevat? Nadaljujes od prve stevilke ali zacnes z novo barvo?

Fizolcki so nedvomno kul, ampak saj montessori je tudi nekomplicirano sestevanje. Pac simpl dobra ideja. Ronja tukaj http://mymontessorijourney.typepad.com/my_montessori_journey/2009/05/additionsubtraction-work.html
Meni je vsec zato, ker tako lahko pokazes prvic in potem otrok sam zase dela naprej.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
17.12.2012 21:52:46   
scorpiogirl
Jeeeeeeeej, odprlo okence user posted image in to že v drugem poskusu user posted image

Skuštrana, saj mi je vsaj približno jasno, da je sestava različna, samo sem bila vseeno optimist, da se bo tud navadno trdo milo stalilo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

scorpiogirl, hehe, ne trdo milo se ti ne bo kar tako stopilo. Lahko ga stopiš naribanega v vroči vodi, vendar če je daš preveč, bo tekoče, če je daš malo, pa boš sicer lahko oblikovala milo v kroglice, recimo, dodala začimbe, barve, vonje, itd... samo ne boš pa tega mogla normalno vlivat v kalupe, tako da bi se dejansko videlo lepo vse detajle in da bi bilo dovolj lepo za darilo (po mojih standardih;) - razen če rečeš, da so otroci delaliuser posted image . hehe, mi je prva runda danes vseeno kar uspela :D sem dala na štedilnik drobno narezano milo, dodajala po malo vode, da ni bilo preveč in mi je na koncu celo uspelo tisto packarijo stlačit v kalupe user posted image Če se bo čisto strdilo, da bom lahko še malo oblikovala robove, bo super! Aja, kalupe sem pa naredila kar tako, da sem dala na pekač alu folijo, pa gor modelčke za piškote - to je super prišlo, v tistih plastičnih kalupih je pa res mal bolj "otroško"Lahko pa narediš na ta način dobre milne kroglice in bo tisto šekasto čisto lepo delovalo (ker se vse milo ne stopi, bo milo malo šekasto, ne bo čisto lepe enotne barve. To je lahko prav lepo in da svoj čar, samo za vlivanje v modelčke je pa boljše glicerinsko milo, ki je drago kot žafran. ja, zato trenutno ne pride v poštev, mogoče kdaj drugič. Tisto bi blo tud lepše, ker je prozorno, lahko dodajaš bleščice, pa se lepše vidi, moje je bolj motno - sem vzela enega belega, bleščice pa tudi ne pridejo do izraza Ali pa če delaš milo "from scratch", torej iz maščobe in NaOH, to tudi lepo dela, se da vlivat, samo se pa suši doooolgo - računaj da vsaj 1 teden, tako da si za obdarovanje že skoraj malo pozna... uf, to pa res ... no, drugo leto mogoče :P Vsaj če hočeš naredit fajn. Da se, samo nimam pa zdaj časa tega razlagat, ker je en kup "safety precautions" - baza je namreč kar huda in če boš mela karkoli živega v kuhinji (otroci, živali), potem je to NO-NO!!! eh, pol to pri nas ne pride v poštev ... jaz bolj štor user posted image , v kuhinji pa itak vedno ali otroci ali živali, največkrat pa oboji Samo če si sama in imaš seveda primerne varnostne ukrepe (moraš delat z očali, rokavicami, itd... mislim, je to kar orhk reč - če se ti polije, ti bo uničilo vse - od tal do tebe- opekline so tako hude kot pri kislini)...

šivajo sadje in zelenjavo iz filca za v kuhinjo.

Hehe, našemu službenemu so pa škratki naredili kekse iz fica:). Great minds think alikeuser posted image

Ej, punce! L. mi je glih kar prinesla lutko, ki jo je naredila iz papirja!!! Sama! Je prej narisala in izrezala, prinese, ap reče, da moramo dat zadaj še ročaj. Sem rekla, da naj ga naredi, pa prilepi, pa pride čez 2 minuti z lutko z ročajem zadaj! Kaj so nori tile frocki!!!

tix, zate!, sveže na bloguuser posted image . Še dobro, da kdaj katera kaj hoče, sicer ne bi nič napisala, ker se kar ne spravimuser posted image

Ja, lutke so pri nas tudi zakon! Se jih lotita iz papirja delat, samo sta fantka in mal bolj (khm) komot user posted image , tko da mora mami pomagat rezat. No, tamali je itak še premajhen, da bi blo kaj konkretnega (naredi pa več sam kot tavelik), večji pa nariše, nalepi, pripravi vlogo, zaigra ... samo striže pa mami user posted image

Danes sicer nismo počeli veliko ... malo sta "pomagala" packat mila, sem prišla pa ful pozno iz službe, tako da so bili fantje bolj sami user posted image

uf, tvoji keksi bojo najbrž bolj profi od naše zelenjave user posted image , se pa trudim, je tud nekaj vredno user posted image pa sodelavko sem nahecala, da bo naredila delavnice filcanja za sodelavke, juhuhu user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
17.12.2012 21:58:45   
ronja
Paštetka, to že znamuser posted image , iščem nove idejeuser posted image

Josephine, takole reč za zavezovanje sem pa Ronji pred časom naredila.

kasija, aha, no, to pa že mata - mislim, niso pladenjčki pa to (nimamo mi prostora za te njihove pladenjčke, pa tudi nismo tok nanje ubrisani:D), ma pa tamala številke, pa znake (+, -, x in / (samo tega še ni probala in =), sem enkrat štempljala številke na njun koledar, pa sem morala še te znakce naredit:D. So mi lih ostale ene cifre. Potem pa ji je bilo všeč in sem naredila še več številk:). Za števke pa so zdaj res bolj fižolčki, ampak upam, da mi enkrat uspe naredit kake luštne pikapoke ali kaj takega...

Scorpio, ma moji keksi so ful izi, samo izrezani iz rjavega filca (L. je takoj ugotovila, da so čokoladni - najino deteuser posted image ). Tako ad nič kompliciranega, je pa navdušena (itak, ful rada kuha - namišljeno in v resnici) - pazi to: dedku mrazu je pisala, da bi rada imela knijgo receptov za v svojo kuhinjico - pa morajo bit z velikimi črkami, da bo znala bratuser posted image , faca mala! kake željeuser posted image . Se vidi, da nimamo tvja - kaj si onidve želita:
Ronja: - fotoaparat
- vilo
- kozarce, ker sta jih že vse razbili, ne šalce, ker te pa še mata (to mu ej vse razložila v pismuuser posted image )

Lejla: prej je hotela živega škratka, zdaj smo se pogodili, da to ne gre:D
- škratka na baterije (to je očitno njen kompromis:D)
- telefon na baterije (hotla je pravega, smo rekli, da to ne more, pa je hotla to)
- knjižico receptov
- pravi računalnik (tega seveda ne bo dobila, je tudi napisala, da ni treba, da je vse že letos - no, račko bo dobila čez par let, hehe:D)

< Sporočilo je popravil ronja -- 17.12.2012 22:05:17 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
17.12.2012 22:46:24   
ronja
Aja, ena hecna ugotovitev: danes smo bili cel dan sami, pa to velikokrat ugotovim, da je takrat dejansko lažje z malimi - vse je nekak bolj lagano, jemo prej, itd... Res je, da začnemo pospravljat (torej jaz spominjat, onidve počasi pospravljat) 1 uro predno gremo ven, za ven se pakiramo pol ure, ampak je vse brez neke nervoze. Po navadi so ponedeljki ubitačni, danes je bilo pa prav luštnouser posted image . A se še kateri to dogaja? Zvečer sem mela že vse zrihtano, ko so šli spat, navadno je še kup reči, pa sem že gruntala, pa mi kar ni jasno... Ma še katera take izkušnje?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
   [Brisano sporočilo]
18.12.2012 1:47:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1271
18.12.2012 9:18:12   
Kasija
Jaz se tudi najdem v tvojem opisu ronja. Se strinjam z gromsko, da kadar sem sama ne cakam, da bo se kdo drug kaj naredil. Pa izbiram si lazje projekte. Ko sva oba, pogosto kam gremo, moramo kaj kupit. Recimo sami jemo, ka je doma. Mi ne pade na pamet rinit v trgovino..

Se mi zdi prav lustno, kar si zazelijo tvoje male ronja. Sicer se televizija pozna. Jaz jim ne dovolim gledati risank, kjer vrtijo reklame vmes. Ampak jih vseeno kdaj ujamejo. Pa v vrtcu imajo drugi otroci tudi igrace s sabo. Saj kaksne so cisto v redu. Kaksne so pa user posted image
Srednji je dobil v mozevi sluzbi neko kroglasto kosmato bitje, ki ga potolces po glavi in rjove. Ne razumem sploh kaj bi bilo na tej igraci uporabnega. Zdaj pac visi v nekem kotu.
Sicer pa si fanta zelita predvsem avtomobilcke in z njimi povezano garazo in take stvari. Pa na kaksnem dogodku jima pokazem igrace, ki se meni zdijo kvalitetne. Ali pa na netu gledamo recimo moznosti lego kock. Ju skusam tako usmerit in obenem ugotovit, kaj ju zanima. Kako in koliko pa drugi usmerjate izbiro igrac? Pri nas jih midva v bistvu zelo malo kupiva. Vec kupujem ustvarjalne materiale, sportne rekvizite. Igrac dobita kot darila toliko, da jih ni smisleno kupovat. Ceprav se vcasih sprasujem, ce bi morala bolj dejavno posegat v to. Kaj pa vem...

< Sporočilo je popravil Kasija -- 18.12.2012 9:24:58 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
18.12.2012 10:14:33   
hedviga
Kasija, kje pa si doma?

Sicer pa ja, ko smo sami sta bolj ubogljiva. Očiju se to zelooo "fržmaga" user posted image ( a poznate to besedo? user posted image ), ampak si je sam kriv, ker ko ga imata na voljo je to en sam ljubi žur... user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
18.12.2012 13:11:28   
skuštrana
To da je drugače (ne bom rekla lažje) ko si sam s tamalimi je itak splošno znana stvar user posted image Ker kadar sta dva se pač zanašaš eden na drugega, če si sam si pa sam in konec..in moraš vse to naredit, imaš nek svoj ritem in se ga držiš...mi kar ok shajamo, problem mi je edino to razvažanje, ker moramo it vsi komplet.

Naš A si za božič želi žogo na kateri je narisan Spiderman, O krof in slanac (he, he to je hotel tudi za miklavža) L pa še ne ve user posted image ...

Kasija, mi smo tudi do sedaj kupovali za roj. dneve, Božič itd takšne večje stvari - kolo, poganjalci, rolerji, sanke...Na, zdej imamo pa dobesedno vse - imajo vsak svoje kolo, poganjalce, rolerje, snowboard, smučke je kupil dedi, skiroje...ma, rabimo eno garažo za svo to robo. :-( V glavem, letos bodo dobilo manjša darila. Si pa fanta vse bolj želita te fantovske igrače - puška, meč, sablja ki meni niso ravno oh in sploh, ampak kaj naj... se mi zdi da je boljše da kaj takšnega dobita kot pa da je to zabranjeno voće... Bolje to, pa hrešči ne, ker če mi gre pa kaj na živce so pa to tiste ultra pojoče igrače...:-(

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 18.12.2012 13:17:48 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
   [Brisano sporočilo]
18.12.2012 14:29:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?