|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
15.12.2012 16:37:52   
Sadrika
HotCat - ja, jaz bi se že testirala na streptokok samo že zaradi tega, da sebe pomirim, tako da bom tudi v sredo ji rekla, če bom le še v enem kosu, me danes že tko cel dan špika v križu in trebuhu, pa mali je precej bolj miren.
Mi je pa čudno, da mi ni sama G ponudila - že zaradi tega, ker je plačljivo, če že ne zaradi dojenčkove varnosti, ker sem dobila občutek od nje, da ponuja samo tisto kar je samoplačljivouser posted image
A ima tvoj tudi medenično? A že skoz, ali se je kaj prestavljal vmes? V katerem tednu pa si? Kdaj imaš naslednji pregled?

nitta - to pa nisem vedela, da jih morajo v LJ odpeljat, če ima otročiček okužbo s streptokokom, si me kar prestrašila. user posted image Namen itak imam že skoz se testirat, sploh, ko sm tak ziheraš pri vseh stvareh.

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
15.12.2012 18:00:35   
vesper
streptokok - meni sploh ni jasno, zakaj tega ne nardijo kr vsi G in zakaj ni obvezno. Saj če logično pomisliš, je njim tudi verjetno v interesu, da se čimveč otročkov rodi zdravih in jih potem ni potrebno dajat na antibiotike itd...Saj če gledamo že iz finančnega vidika, bi to za njih bilo tudi ceneje, če jim že pač ni iz dobronamernega vidika ali kako. Vsak G bi mogel o tem obvestit svojo pacientko no, da se odloči po svoje kako in kaj. Ne vem zakaj bi otroček čist po nepotrebnem moral že v prvih dneh svojega življenja dobivat te "strupene" antibiotike. user posted image user posted image

sadrika mogoče pa bo kaj danes user posted image user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
15.12.2012 18:06:37   
nusika2013
punce na kolko ve perete te majckene cotike? jih morem vec kot na 60? koncno sem se odlocila, da zacnem prati :) sem kr vesela, da se bo vse skupaj zacelo. user posted image user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
15.12.2012 19:53:25   
vesper
nusika jaz sem prala vse na 40 stopinj. Se mi zdi 60 čist preveč.

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
15.12.2012 22:24:06   
HotCat
sadrika: uuu a cel dan te že špika...no le poročaj če bo kaj novega user posted image user posted image
...se mi zdi da v večini G ponujajo samoplačniške storitve hehehe.
Ja tudi moj je v medenični legi, vsaj bil je na zadnjem pregledu ko sem bila v 32 tednu, sedaj me že skos brca čisto spodaj, enako kot pred 32 tednu, tako da predvidevam da se še ni obrnil. Je bil vmes že na glavi, ampak sedaj se je pa nekako že nekaj časa ustalil v medenični legi...Trenutno sem v 35 tednu, pregled pa imam 27.12 ko bom v 37 tednu. Mislim da me je takrat naročila ravno zato, ker če ne bo na glavi da me pošlje dr. Korenu na zunanji obrat. Grem pa to sredo k atovi partnerki, ki je tudi ginekologinja (pred kratkim začela delati blizu) da pogledava kako je obrjen. V četrtek sem namreč naročena na akupunkturo, in sem omenila receptorki pri kateri sem se naročila da mali ni na glavo obrjen, če se potem vseeno dela, ampak ni bila sigurna. Tako da čakam da me obvestijo ta teden ko sporočijo doktorci. Ji bom pa omenila, da bom šla na zunanji obrat če je v medenični legi, in da bi pred tem vseeno bila vesela kakšnih 3 seans (ima v CE samo 2x tedensko), ker sem brala res veliko pozitivnih stvari o akupunkturi....

ufff sem se razpisala user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
16.12.2012 13:09:28   
nikky887
hei!
kako ste kaj?
upam da vsaj večina tolk fajn k jst user posted image po včerajšnjem dnevu-večeru, k sm mislna,da me bo moj mogu že pelat kam (nos in grlo čist zaštopano, vse me je bolelo,se še ustat nism mogla normalnouser posted image ) je danes čist drug dan...user posted image
tako,za najino pikico je vse pripravljeni...zdej samo še čakamo...upam da pride čimprej...

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
16.12.2012 16:01:50   
nitta
Punce men se počasa že meša od te steklene stene v naši novi kuhinji :( sploh se ne morem odločit al bi mela enobarvno al kak vzorec, slike nočem met ker tiste limone al češnje al kar devajo se bom naveličala v enem letu. Da bi mela pa 5m kuhinje (tolko bo stekla tut) v eni barvi (al celo rumeno al celo zeleno al vijola) bo pa pol čist v tej barvi cel prostor z dnevno sobo vred... Če mojga vprašam začne noret da mu je vseen...in mi čist nič ne nuca to. Kak naj se odločim?

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
16.12.2012 17:03:04   
vesper
nitta mi imamo kaljeno satinato steklo. To zgleda kot tako zarošeno matirano na eni strani. Veš kako mislim? To se meni zdi najbolj ok, ker če se naveličaš, lahko še vedno gor polepiš kakšne tapeta nalepke, pa potem to spraviš dol in daš gor druge itd...pa potem pustiš malo brez in spet polepiš. Ne vem, to je moje mnenje. Tega se pa skoraj ne moreš naveličat, pa igraš se lahko z dekorji. user posted image user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
16.12.2012 18:25:08   
nitta
Ja saj nekaj takega bom dala čist nevtralnega. Jst srčno upam da ta tip ki pride jutri mere vzet, da bo imel vsaj malo občutka za to kaj paše in kaj ne, ker drugač mu bom jst tok življenje zagrenila z jutrišnjim dnem da bo mogu novo službo al pa zdravnika iskat user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
16.12.2012 20:53:01   
vesper
jooooj punce, jaz ne vem kaj je danes z našim malim. Cel dan že tako razgraja v trebuščku, sploh zdaj proti večeru. Prej pa je bil dva dni zelo miren in je ajal, danes pa hoče nadoknadit vse za nazaja ali kaj user posted image Pa trebuh mi neverjetno spet cel dan otrdeva danes. Pa tudi zdaj, ko že nonstop počivam na kavču in gledava TV z dragim. Skozi imam otrdel trebuh user posted image
No, mi smo se zdaj najedli večerje, spet pica, ki je na sporedu že skoraj vsak drugi dan user posted image ne vem kaj mi je zadnje čase, samo pico bi jedla. No, vsaj kosilo sem danes imela zdravo user posted image ajdovo juhico, in pa pečeno ribico na špinači in kuhan krompir.
Za sladico zvečer, pa bo verjetno rennie user posted image user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
16.12.2012 22:53:38   
nitta
Ojej, noge me še komaj držijo, sploh mi ni jasno kje sva imela vse te stvari v stari majhni kuhinji :)
Naš trebušček se meni zdi da čisto nič ne raste... sem ga ravno zmerila in je 99cm :) tako da vidim da je več kot zadnjič, samo občutek imam da je tako majhen ko vidim druge nosečke. V torek imamo prvič CTG in pregled zopet, zakorakali smo v 36 teden tako da me prav zanima kako me bo sedaj naročala, verjetno enkrat januarja...

Aja še nekaj, ne-nosečniškega. Kako imate stvari v predalih organizirane? po košaricah, ali mate tiste razdelilnike iz Ikeje? imava namreč samo predale v kuhinji tako da sem sedaj tiste vrečke makaronov in podobno zložila notr eno zraven druge, samo ko eno vzameš ven... Pa luči, kje pridajajo kake lepe viseče luči za nad mizo-otok...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
17.12.2012 10:37:15   
nusika2013
pozdravljene punce!

kako ste kaj? za mano spet ena neprespana noc :( sem morala najprej na wc, pol pa sredi noci dobim sutko v levi jajcnik...hjoj...in pol je sledila neprespana noc user posted image

eno vprasanje za tiste, ki ste imele CR. jaz se vedno premisljujem kaj naj naredim. sicer imam pregled komaj 7.1., ampak ne vem ali se naj odlocim za zunanji obrat ali CR. vsak ima nekaj prednosti in slabosti. zanima me kako se vse skupaj celi po CR? je res tako hudo, da 6 tednov ne mores kaj dosti poceti? se vidi brazgotina se pol celo zivljenje? nekatere pravijo, da boli vsakic ob poslabsanju vremena...je to res? pac razmisljam in iscem moznosti zakaj bi se odlocila, ce se pupika ne bi obrnila.

(odgovor članu crainlain)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
17.12.2012 11:10:05   
araucaria
carski rez - Nusika2013, jaz sem prebrala, da ti prerezejo nekih 10 cm vodoravno nad sramno kostjo. To pomeni, da lahko se vedno nosis bikini na plazi. Rez se baje popolnoma zaceli in postane neviden. Od drugih, ki so imele CR pa sem slisala razlicno, vecina pravi, da jih je motilo le to, da niso smele dvigovati tezkih zadev, med drugim tudi pazit kako dvignejo otroka, vozicek pa so na zacetku uporabljale kar v stanovanju, da so otroka prepeljale iz ene sobe v drugo. Zato pa imas tu moza / partnerja in druge, da ti pomagajo. Do 07/01 imas se cas; prespi, premisli, razisci in se odloci tako kot tebi ustreza. Mene je bilo na zacetku tudi zelo stran CR, sedaj nic vec, mislim, da ti bodo dohtarji znali najbolje povedat kaj in kako. Zal je tako, da je preveliko polozajev, zaradi katerih nam morajo pomagati s CR. Kako je z bolecino ob vremenskih spremembah, pa je pomoje odvisno od posameznika, nekateri so bolj obcutljivi, drugi manj...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
17.12.2012 11:47:46   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: araucaria

carski rez - Nusika2013, jaz sem prebrala, da ti prerezejo nekih 10 cm vodoravno nad sramno kostjo. To pomeni, da lahko se vedno nosis bikini na plazi. Rez se baje popolnoma zaceli in postane neviden. Od drugih, ki so imele CR pa sem slisala razlicno, vecina pravi, da jih je motilo le to, da niso smele dvigovati tezkih zadev, med drugim tudi pazit kako dvignejo otroka, vozicek pa so na zacetku uporabljale kar v stanovanju, da so otroka prepeljale iz ene sobe v drugo. Zato pa imas tu moza / partnerja in druge, da ti pomagajo. Do 07/01 imas se cas; prespi, premisli, razisci in se odloci tako kot tebi ustreza. Mene je bilo na zacetku tudi zelo stran CR, sedaj nic vec, mislim, da ti bodo dohtarji znali najbolje povedat kaj in kako. Zal je tako, da je preveliko polozajev, zaradi katerih nam morajo pomagati s CR. Kako je z bolecino ob vremenskih spremembah, pa je pomoje odvisno od posameznika, nekateri so bolj obcutljivi, drugi manj...

ja saj to mi je ravno najhujse, ker ne bom mogla kaj dosti sama delat. moj bo doma na zalost samo 2 tedna (ocetovski), pol pa bom sama. drugega nimam nobenega, ker so vsi se v sluzbah, on pa tud prihaja vsak dan ob 5 komaj domov. hm...saj bom se malo premislila. ta zunanji obrat me sicer mika, sam ko nikoli ne ves, ce se bo otrok nazaj obrnil oz. ce pride do drugih komplikacij :(

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
17.12.2012 11:58:00   
fjonda
Nusika... jaz sem 10.1. dogovorjena za drugi CR in naj te potolažim, da ni tako hudo. Sem sicer do zadnjega upala, da grem v drugo rodit, sam kaj čmo, če se moji otroci ne obračajo na glavo. user posted image

Prvi teden v bolnici si boga, boga, boga. Je pa tudi res, da v glavnem ležiš, tako da se da zdržat. Hodiš lahko, dete komot dvigaš, previjaš tudi. Premikanje iz enega boka na drugega ter vstajanje... to je druga pesem! user posted image

Drugi teden doma si ravno tako malo bolj počasna, sam je vse že najmanj 50% boljše. Otroka komot sama dvigneš in porihtaš, jaz sem imela tudi že veliko obiskov. Od tu naprej gre pa vse hitro na boljše. Nisi ravno v formi za telovadbo, okrevaš pa res hitro. user posted image Pazi, da ne boš ravno pucala kot nora, da ima rana čas, da se lepo zaceli in da se ne matraš po nepotrebnem. Brazgotina je ful nizko in kasneje praktično nevidna. In mene ni nikoli več bolela.

Upam, da sem te kaj potolažila, vseeno pa je moje mnenje tako, da bi sama na tvojem mestu poskusila z zunanjim obratom. Ni boleče in hitro mine. Ni pa vedno uspešen. user posted image

Uživajte in naj vam odštevanje kar najhitreje mine. user posted image

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
17.12.2012 12:46:35   
SanaNeva
Hej, nosečke!

Javljam se vam po kar precej dolgem času, žal se nisem utegnila prej javit. Evo še zadnje tri tedne pa bo tudi pri meni sonček pokukal na svet.

Punce lepo bi vas prosila, če bi me katera dodala na fb k januarkam, ker tam res preživim večino časa. Rada bi se vsaj tako povezala z vami, da se spoznamo in delimo različne dogodivščine o naših sončkih.
Hvala vam!

(odgovor članu fjonda)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
17.12.2012 13:28:47   
nikky887

IZVIRNO SPOROČILO: SanaNeva

Hej, nosečke!

Javljam se vam po kar precej dolgem času, žal se nisem utegnila prej javit. Evo še zadnje tri tedne pa bo tudi pri meni sonček pokukal na svet.

Punce lepo bi vas prosila, če bi me katera dodala na fb k januarkam, ker tam res preživim večino časa. Rada bi se vsaj tako povezala z vami, da se spoznamo in delimo različne dogodivščine o naših sončkih.
Hvala vam!

hei!
jst bi tut na fb,sam tam sploh ne najdem skupine...:(
drugač mam st tut še 3tedne,pa smo fertik user posted image

(odgovor članu SanaNeva)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
17.12.2012 13:32:49   
SanaNeva
O bravo!!!! Še malo malo...upam, da bo katera, ki ima fb stran naju vidla in dodala, da bomo lahko "čvekale"!!!

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
17.12.2012 13:36:16   
nitta
še mene dodajte prosiiim....
evi mi imamo pa ravno danes-mesec PDP :) komaj jo že čakamo našo bibo :)

(odgovor članu SanaNeva)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
17.12.2012 13:45:02   
Sadrika
Hey punce!
Ne mi pobegnit vse na FB, js ga namreč nimam user posted image
No, pr men so se stvari umirile, krčev več ni, mali je še dejaven, kolikor ima še pač placa
Nusika - jaz bi ti pa sam rada rekla, ne še razmišljat tok vnaprej, ima še dovolj časa, da se sam obrne. Moji kolegici se je 3 dni pred porodom. Počakaj vsaj do pregleda, pa se bosta potem skupaj z G odločila kaj bi bilo zate boljše. Jaz sem že mnenje povedala in se ne bi rada ponavljala, sploh pa ne želim, da bi kako vplival na tvojo odločitev.

No, jst še vedno delam na tem, da bo moj prišel 20. user posted image

Pa kje pa ste donse vseuser posted image

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 17.12.2012 13:48:36 >

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
17.12.2012 13:54:31   
SanaNeva
Nč bat! Se bomo potrudle biti tut aktivne na tem forumu. user posted image

Zanima me ali ima katera kakšne težave z urinom? To je moja prva nosečnost, pa mi je še vse tako nezano. Namreč že drugič imam sladkor v urinu in me malo skrbi. Danes me je sestra klicala in obvestila, da moram jutri obvezno pridet dat še enkrat vodo. user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
17.12.2012 14:41:22   
nikky887

IZVIRNO SPOROČILO: SanaNeva

Nč bat! Se bomo potrudle biti tut aktivne na tem forumu. user posted image

Zanima me ali ima katera kakšne težave z urinom? To je moja prva nosečnost, pa mi je še vse tako nezano. Namreč že drugič imam sladkor v urinu in me malo skrbi. Danes me je sestra klicala in obvestila, da moram jutri obvezno pridet dat še enkrat vodo. user posted image

hei!
jst sm tut pr zadnjem pregledu (teden pa pou nazaj) ful povišan sladkot, je ginek čist paniko nardila-še mene čist prestrašla,ker je mislna da je sladkorna in ji ni blo jasno kako je to,da je blo do takrat vse 5+,pol pa kr naenkrt ful povišano, tk da me je poslala takoj drug dan na un test za sladkorno,pa ni nič pokazal...mogoče si pred pregledom kaj takega jela,da je pokazalo pivišan sladkor...

(odgovor članu SanaNeva)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
17.12.2012 15:14:40   
vesper
hej hej punce,

no, midva pa že odštevama dneve, ko boma končno lahko stisnila k sebi najino malo štruco user posted image user posted image še tri dni user posted image

Zdaj pa me je doletelo še to, da imam zelo nizek hemoglobin in tako posledično jemljem tablete, ki jih moram vzet na tešče in priporočili so mi z kozarcem vode in noter stisnjeno limono. Da kao C vitamin nekako pomaga da se železo hitreje absorbira v kri al ikako. Ampak kaj, ko pa je meni takooooo slabo po teh tabletah. Danes sem spet bruhala kot nora user posted image user posted image

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
17.12.2012 15:16:08   
SanaNeva
Nosečniške sladkorne nimam. Takrat, ko smo ga merli sem imela sladkor 4.5. Pa je sestra rekla, da sem lahko srečna, da je to idealno! Moja mama je sicer diabetik, pa so mogoče zaradi tega tudi bolj dosledni in natančni. Strah me je samo, da ne bi z otročkom bilo kej narobe. Pa mogoče mi tudi ledvice v času nosečnosti bolj delajo...ne vem...bom jutri videla kaj bo. Upam, na najboljše! user posted image

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
17.12.2012 15:26:12   
vesper
uuu, neki škrat mi je poslal pos, preden sem želela user posted image

No, skratka filanje z železom mi ne uide zdaj še nadaljnih 6 tednov pravi moj doktor.

CR nusika jaz sem ravno včeraj imela pogovor z mojim dr.in mi je vse lepo razložil glede CR. Naj te potolažim, da sploh ni to nek bav bav, tako kot eni to razlagajo. Je sicer dejansko operacija, ki zahteva svoj čas okrevanja, vendar gre vse kr hitro no. Res je odvisno od ženske do ženske, vendar pri večini je okrevanje hitro. Skratka tako kot je rekla že ena prej v zgornjem posu, rez je nekje 10cm čisto nad sramno kostjo in to dandanes nardijo že tako lepo in prefinjeno, da se potem komaj opazi. Okrevanje je pa v normali tako: prvi teden si itak v bolnici oz.prvih 5dni in takrat je tudi najbolj odločilno ali se kaj vname itd..tam boš itak počivala. Doma pa potem nekje 4 tedne ne smeš dvigovat težjih bremen in se prepogosto sklanjat. Med težja bremena ne spada otrok! Mene je tudi to skrbelo kako bom sedaj jaz doma lahko vse delala, ker sem en deloholik in redoljub na čistočo, pa še dva psa imamo, ki jih vsak dan češem, umivam itd...zdaj bo 3 tedne pač to delal moj dragi. Jaz sem rekla, da se bom te 4 tedne res bolj pazila, ker se obrestuje, da se kaj ne vname itd...je pa tako ,da moja kolegica recimo že tretji dan v bolnici ni vzela več nobene protibolečinske tablete, ker je ni več skoraj nič bolelo, po 14 dneh doma pa je bila že mobilna in je že hodila na sprehode in vse. Ni pretiravala, vendar je rekla, da ni čutila več nič.
Brazgotino si boš lepo mazala in je to to. Kaj se pa tiče čutenja ob slabem vremenu pa je to tak tak. Odvisno kako si nagnjena k temu, to je bolj prepričanje naših babic po moje user posted image
Jaz sem bila operirana na pruhu in so mi vsi govorili kako bom čutila bolečino ko bo slabo vreme itd..pa še je nisem nikoli user posted image user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

sindarin

Koliko let je star vaš najstarejši otrok?

0-1 (29%)

1-2 (14%)

2-3 (10%)

3-4 (9%)

4-5 (7%)

5 in več let (31%)

Število vseh glasov: 533

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!